16. kolo
16.12.2018 20:45 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Barcelona si pojistila první místo, v Levante se prosadila pětkrát.

Barcelona tentokrát na Ciutat de Valéncia žádné překvapení nedovolila a Levante naprosto bez problému přejela pěti brankami. Třikrát se do jeho sítě prosadil Lionel Messi a po jednom gólu zaznamenali také Luis Suárez a Gerard Piqué. Barcelona si zároveň pojistila první příčku, takže i po tomto kole nadále vévodí celé LaLize.

Ještě letos na jaře odjížděli Katalánci ze stadionu Levante s hokejovou porážkou 4:5, ovšem tentokrát nic takového nedovolili a díky fenomenálnímu Lionelu Messimu si došli pro tři body. Levante sice nakonec prohrálo vysokým rozdílem, ale proti Barceloně zas tak špatný výkon nepodalo.

Domácí začali možná trochu překvapivě lépe a po půlhodině měli velkou příležitost jít do vedení. Boateng zkusil štěstí z velké dálky a ter Stegena v brance hostí zachránilo břevno! Hned o dvě minuty později Barcelona trestala. Lionel Messi s balónem na kopačce si počkal na vhodný okamžik k centrování a pak polovysokým balónem našel Luise Suáreze, který z první překonal Oiera. Za dalších osm minut obdržel kolmici za obranu Messi a Barcelona šla do šaten s náskokem 2:0.

Barcelona se s ničím nepárala a hned na začátku druhé půle utkání definitivně rozhodla ve svůj prospěch. Božský Argentinec si na hranici pokutového území počkal na přihrávku od Alby a další přesnou střelou zvýšil na 3:0. A netrvalo to příliš dlouho a Lionel Messi nakonec zkompletoval hattrick. Suárez si na levé straně hřiště pohrál s Cabacou, kterému nasadil jesličky, následně pak přihrávkou přes celé pokutové území našel Vidala, ale ten nezakončoval, nýbrž přihrál před úplně prázdnou branku volnému Messimu - 4:0.

Čtvrthodinu před koncem zamířil předčasně do sprch Cabaco, který dosti nevybíravě fauloval Dembélého, takže Kataláncům se v závěru zápasu ještě naskytla početní převaha. Pátý gól si Barca schovala na 88. minutu. Gerard Piqué se vysunul na hrot, uvnitř vápna se nakonec dostal k balónu a i on překonal nešťastného Oiera. Levante mohlo výsledek alespoň zkorigovat, jenomže ter Stegen vynikajícím zákrokem ve druhé minutě nastavení vyrazil technický pokus Prciće. Barca zvítězila 5:0 a pojistila si vedení v LaLize.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
boryland

0:2...........Leo,Couts.............

Reagovat
valloire

0-4

Reagovat
remeslnik

, Rakitič hattrik a čtvrtý sólem přes celé hřiště v 97 minutě Ter Stegen !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Messi 3 góly a 2 asistence :-) docela slušné na hráče, co obsadil v GB 5. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele