LaLiga - souhrn 16. kola

14.12.2018, 22:54, aktualizováno 17.12.2018, 22:55
Komentáře a souhrny
Barcelona uspěla na hřišti Levante a zůstává na čele. Katalánský velkoklub má tři body k dobru na Atlético Madrid a Sevillu. Real tentokráte přetlačil Rayo. Getafe získalo cenné vítězství s Realem Sociedad a posunulo se alespoň dočasně na pátou pozici. Celta Vigo disponuje velkou ofenzivní silou, v předehrávce šestnáctého kola to ale nepotvrdila a doma jenom remizovala s Leganésem. V pondělní dohrávce se Alavés a Bilbao rozešly bez branek...

Deportivo Alavés - Athletic Bilbao 0:0

17.12.2018 21:00

Góly: -

Deportivo Alavés se stále drží v popředí tabulky a platí to i po zápase s Athleticem Bilbao, který branku nepřinesl. Žádná ofenzivní hitparáda se nekonala, k vidění bylo jen málo čistých gólových příležitostí a konečná dělba bodů je pro obě strany zasloužená.

Utkání nemělo navzdory odlišnému postavení týmů v tabulce jasného favorita. Alavés čekala v souboji s nevyzpytatelným Bilbaem těžké práce a to se nakonec potvrdilo. Od počátku to byla vyrovnaná partie, která přinášela spíše náznaky příležitostí, než čisté gólovky. O první rozruch se postarali hráči Athleticu, Garcíovu přízemní střelu ale bez problému kryl Pacheco a totéž platilo na druhé straně o pokusu Gómeze, kdy Herrerínovi spadl balón přímo do náruče. V asi největší šanci prvního poločasu neuspěl kanonýr Aritz Aduriz, který se opřel do špatně odhlavičkovaného balónu z první a těsně minul vzdálenější tyč.

Podobný obrázek byl k vidění i po změně stran a znovu s prvním pokusem přispěchali Baskové. Iňigo Córdoba vlétl do vápna a přízemní střelou donutil jít na zem golmana Pacheca, který rukou vyrazil. Athletic byl přeci jenom o něco aktivnější a alespoň držení balónu převážil na svojí stranu, stav na stadionu Mendizorroza se však stále neměnil. Výsledek 0:0 platil i po Calleriho střele na zadní tyčku, kterou ale minul.

Ani jeden z týmů nakonec nedokázal převážit výsledek na svojí stranu, takže diváci se nakonec žádné branky nedočkali.

Více informací k zápasu

Levante UD - FC Barcelona 0:5

16.12.2018 20:45

Góly: 35. Luis Suárez, 43. Lionel Messi, 47. Lionel Messi, 60. Lionel Messi, 88. Gerard Piqué

Barcelona tentokrát na Ciutat de Valéncia žádné překvapení nedovolila a Levante naprosto bez problému přejela pěti brankami. Třikrát se do jeho sítě prosadil Lionel Messi a po jednom gólu zaznamenali také Luis Suárez a Gerard Piqué. Barcelona si zároveň pojistila první příčku, takže i po tomto kole nadále vévodí celé LaLize.

Ještě letos na jaře odjížděli Katalánci ze stadionu Levante s hokejovou porážkou 4:5, ovšem tentokrát nic takového nedovolili a díky fenomenálnímu Lionelu Messimu si došli pro tři body. Levante sice nakonec prohrálo vysokým rozdílem, ale proti Barceloně zas tak špatný výkon nepodalo.

Domácí začali možná trochu překvapivě lépe a po půlhodině měli velkou příležitost jít do vedení. Boateng zkusil štěstí z velké dálky a ter Stegena v brance hostí zachránilo břevno! Hned o dvě minuty později Barcelona trestala. Lionel Messi s balónem na kopačce si počkal na vhodný okamžik k centrování a pak polovysokým balónem našel Luise Suáreze, který z první překonal Oiera. Za dalších osm minut obdržel kolmici za obranu Messi a Barcelona šla do šaten s náskokem 2:0.

Barcelona se s ničím nepárala a hned na začátku druhé půle utkání definitivně rozhodla ve svůj prospěch. Božský Argentinec si na hranici pokutového území počkal na přihrávku od Alby a další přesnou střelou zvýšil na 3:0. A netrvalo to příliš dlouho a Lionel Messi nakonec zkompletoval hattrick. Suárez si na levé straně hřiště pohrál s Cabacou, kterému nasadil jesličky, následně pak přihrávkou přes celé pokutové území našel Vidala, ale ten nezakončoval, nýbrž přihrál před úplně prázdnou branku volnému Messimu - 4:0.

Čtvrthodinu před koncem zamířil předčasně do sprch Cabaco, který dosti nevybíravě fauloval Dembélého, takže Kataláncům se v závěru zápasu ještě naskytla početní převaha. Pátý gól si Barca schovala na 88. minutu. Gerard Piqué se vysunul na hrot, uvnitř vápna se nakonec dostal k balónu a i on překonal nešťastného Oiera. Levante mohlo výsledek alespoň zkorigovat, jenomže ter Stegen vynikajícím zákrokem ve druhé minutě nastavení vyrazil technický pokus Prciće. Barca zvítězila 5:0 a pojistila si vedení v LaLize.

Více informací k zápasu

SD Huesca - Villarreal CF 2:2

16.12.2018 18:30

Góly: 44. Juan Camilo Hernández (pen.), 90+4. Samuele Longo - 60. Carlos Bacca (pen.), 81. Gerard Moreno

To bylo drama! V zápase domácí Huescy s Villarrealem se diváci rozhodně ani na chvíli nenudili, protože k vidění byly čtyři góly, hned tři penalty a jedno vyloučení! Huesca navíc srovnala až ve čtvrté minutě nastavení.

Asi jen málokdo by před zápasem řekl, že uvidí tak atraktivní duel. Villarrealu se totiž letos vůbec nedaří a jindy pohárový účastník sídlí až na spodku tabulky. No a Huesca jako nováček je na tom ještě hůř. Takže čtyřgólový thriller s góly v posledních deseti minutách a třemi penaltami čekal opravdu málokdo.

Huesca se slavnějšího soupeře nezalekla a už ve třetí minutě se do šance dral obránce Miramón. Po faulu na jeho osobu domácí zahrávali volný přímý kop, který poslal mladík Juan Camilo Hernández jen těsně nad! Mladý Kolumbijec byl obecně hodně aktivním hráčem a ve dvacáté minutě se prezentoval další povedenou ranou, která nakonec zamířila jen do rukavic brankáře Sergia Asenja.

Pak se do šance prodral Carlos Bacca, jenž dokonce vsítil první branku, jenže ta pro ofsajd nebyla správně uznána. Tři minuty před koncem první půle se Hernández zvaný také Cucho ocitl po dalším faulu na zemi a protože ho Trigueros fauloval ve vápně, sudí pískal penaltu! K ní se postavil právě sebevědomý mladík a poslal Asenja na opačnou stranu - 1:0.

Pro Villarreal to byl hodně špatný první poločas, ale rozhodně nebyl všem dnům konec. Sotva se hráči Žluté ponorky vrátili na hřiště, málem si centr srazil do vlastní brány Mario Gaspar! Po hodině hry už zápas nabral strhující tempo. Z velké části se o to přičinil domácí brankář Aleksandar Jovanović, který se při útoku Baccy vrhl pod jeho nohy až příliš razantně. Sudí po konzultaci s videem nakonec pískl další penaltu a Bacca ji s přehledem proměnil.

Jenže Villarreal si vše sám zkomplikoval. O pouhé dvě minuty později totiž Mario Gaspar školácky stáhl k zemi hlavičkujícího Gonzala Melera, takže k vidění byla další penalta a Gaspar byl navíc oceněn druhou žlutou kartou. K penaltě se postavil faulovaný Gonzalo Melero, jenže třetí penaltu v zápase neproměnil a zaskvěl se Asenjo!

Dvacet minut před koncem utkání musel dnes výtečný Asenjo znovu do akce, když ho pořádnou ranou z dálky prověřil Juan Camilo Hernández. Asenjo navíc bravurně vyrazil i dorážku od Pulida! I díky tomu se mohl Villarreal radovat z další trefy. V 81. minutě totiž Pedraza poslal do vápna krásný pas na Gerarda Morena, který ho ve skluzu uklidil do protipohybu brankáře Jovanoviće - 2:1.

Ani to ale nebylo všechno. Huesca se naplno vrhla do útoku a Moi Gómez ještě tvrdou ranou neuspěl. V nastaveném čase už to ale domácím vyšlo a salvy nadšení jejich fanoušků mohly naplno propuknout. Psala se 4. minuta nastavení, když Asenjo vyrazil ránu Cucha, jenže dorážku od Samuela Longa už zachytit nedokázal!

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Betis 1:3

16.12.2018 16:15

Góly: 24. Sergio García - 43. Giovani Lo Celso, 85. Cristian Tello, 90+2. Óscar Duarte (vl.)

Espanyol Barcelona doma nestačil na Real Betis, který naopak pokračuje ve velmi dobré formě a sběru bodů. Domácí sice vedli díky brance Sergia Garcii, ale prakticky celý zápas byli horším týmem. Betis nakonec otočil utkání především díky dvěma gólům v závěru.

Béticos se prezentují velmi povedenými výkony prakticky po celou podzimní část a zdá se, že s přibývajícími zkušenostmi celého kádru jeho kvalita exponenciálně roste. Dnes to měli na půdě Espanyolu potvrdit hráči jako Lo Celso, Joaquín, Carvalho nebo Canales s Firpem. V barvách katalánského celku jsme kromě několika Lópezů našli i Sergia Garcíu nebo Granera s Rocou.

První zajímavější kombinaci předvedli domácí hráči a vedla až ke střele Garcíi. Jeho zakončení se mu ale nepovedlo tak, jak by si asi zkušený hráč představoval. Je pravda, že se v prvních dvaceti minut hra hodně kouskovala a kvůli množství faulů z ní diváci asi moc velký užitek neměli.

V 16. minutě ale Morón prodloužil centr z pravé strany na Firpa, který udělal několik správných pohybů a píchl si míč před Rosalese. Ten jej musel faulovat a sudí pískal penaltu! Mladý záložník Lo Celso ale poslal míč jen do míst, kam brankář Diego López v pohodě doskočil. A dokonce stihl ještě vyrazit dorážku od Moróna!

Hráči Betisu se mohli cítit hodně na dně, protože jen o sedm minut později domácí vstřelili první branku utkání. Léo Baptistão se vyhnul ofsajdové linii a vystartoval za nákopem do křídelního prostoru. Pak našel krásným pasem na přední tyč Sergia Garcíu, který přesprintoval svého strážce a zasadil balon za záda Paua Lópeze - 1:0.

Na tahu byl Betis, ale moc se mu nedařilo. Vyrovnat skóre se mu povedlo až ve 43. minutě. Espanyol chvíli zaspal a nechal záložníka Sergia Canalese, aby se prohnal na straně kolem Rocy. Pak už mu stačilo jen předložit přesnou nahrávku na vápno, kam si seběhl Giovani Lo Celso a bylo vyrovnáno!

Hned po změně stran katalánský celek vyrukoval s fantastickým napadáním a hosté udělali chybu. Přišli totiž o míč velmi blízko vlastní brány. Léo Baptistão převzal přihrávku z levé strany, jenže prakticky sám zakončil jen do brankáře Lópeze! Pak tempo hry ustalo a ani Betis se nedokázal dostat do šancí. Ty přišly až v samém závěru.

Joaquína totiž v 84. minutě fauloval u vápna Víctor Sánchez a sudí pískal volný přímý kop. K němu se postavil střídající útočník Cristian Tello a krásnou ranou zamířil přesně do šibenice! Brankář Diego López se natahoval marně.

A v nastavení hosté ještě pojistili své vedení. Do otevřené obrany si naběhl Giovani Lo Celso, kterého nikdo z protihráčů nestíhal zastavit. Centr do vápna se mu sice nepovedl, ale balon si ve skluzu do vlastní brány srazil nešťastník Óscar Duarte!

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Girona FC 2:0

16.12.2018 12:00

Góly: 55. Éver Banega (pen.), 64. Pablo Sarabia

Tomáš Vaclík si připsal další čisté konto v brance Sevilly FC a jeho tým doma potvrdil roli favorita, když porazil Gironu 2:0. Zápas nenabídl vyloženě ofenzivní podívanou, přesto si domácí celek došel pro cenné vítězství a i nadále se drží na dostřel vedoucí Barcelony.

Počátek prvního poločasu přinesl několik náznaků šancí hostující Girony. Přesto se k první výraznější šanci dostal po nepřesném odkopu hostující obrany Ben Yedder, který z nadějné pozice těsně minulou pravou tyčku brány.

Ve 32. minutě přišel nádherný pas od domácího Silvy za obranu, kam si naběhl Sarabia, jenž minul bránu z téměř totožné pozice jako před ním Ben Yedder. Girona se propracovala k první výrazné šanci až v závěru první půle, kdy však Stuaniho vychytal fantasticky Vaclík a podržel svůj tým. První půle další významnější moment nepřinesla a oba soupeři šli do šaten za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začal v podobném duchu, jako ten první. Přišla 55. minuta a ve velkém vápně upadl po střetu s obránci André Silva a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Ever Banega, který nedal hostujícímu gólmanovi šanci a poslal svůj tým do vedení 1:0.

Uběhlo sotva 9 minut od první branky a Ben Yedder zužitkoval parádní kolmici, když přihrávkou pod sebe ve velkém vápně našel Pabla Sarabiu, který nezaváhal a zvyšoval vedení na 2:0.

Po zbytek druhého poločasu se již nic zásadního neodehrálo a Sevilla si zkušeně ohlídala pohodlné vedení 2:0 do závěrečného hvizdu rozhodčího.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Valencia CF 1:1

15.12.2018 20:45

Góly: 56. Charles (pen.) - 29. Rodrigo

Eibar uhrál cennou remízu s Valencií, která se tak vrací opět k tomu nejčastějšímu výsledku. Ačkoli šli hosté z Valencie do vedení díky trefě Rodriga, na tři body to nestačilo. Ve druhé půli totiž srovnal Charles.

Domácí útočník Fabián Orellana v desáté minutě zkusil něco nepříliš tradičního. Ze strany totiž místo centru, který i brankář Neto čekal, volil ostrou ránu na přední tyč. Nakonec se Neto stihl přesunout a zabránit míči v cestě do sítě, ale hodně ho to vystrašilo. Orellana byl celkově hodně aktivním hráčem a jeho časté pokusy o střelbu dělaly zadákům Valencie potíže.

Na své si přišli také fanoušci Valencie, protože po dvaceti minutách už se kombinace Rodriga s Čeryševem jevila mnohem lépe. Rodrigova střela po průniku do vápna mířila do brány a jen díky pohotovému reflexivnímu zákroku brankáře Riesga se míč odkutálel mimo tři tyče! O pár momentů později se za míčem hnal Rodrigo, který obešel svého protihráče a počkal si na náběh Santiho Miny. Tomu také do vápna prostrčil míč, jenže Mina tvrdou ranou napálil jen brankáře Riesga.

O dvě minuty později už to Valencii konečně vyšlo a její tlak se zúročil. Před Wassem se na straně otevřel prostor, do něhož si mladý univerzál naběhl a poslal ostrý míč před bránu. Tam se k balonu natahovala hned dvojice hráčů, z nichž Rodrigo na zadní tyči uspěl - 1:0.

Ještě v rámci první půle musela Valencia hned dvakrát střídat pro zranění. Po změně stran však Netopýři i přesto pokračovali v aktivní hře. Rodrigova kombinace s Minou ke gólu nevedla a Eibar se ubránil.

V 53. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou obránce Valencie José Luis Gayá a sudí si až po dvou minutách nechal poradit od videorozhodčího. Následně nařídil pokutový kop pro Eibar a k němu se postavil Charles. Zkušený útočník volil ránu doprostřed, což splnilo svůj účel. Neto kapituloval a Eibar srovnal. V 79. minutě ještě obránce José Ángel trefil z volného přímého kopu břevno Netovy brány!

Více informací k zápasu

Real Madrid - Rayo Vallecano 1:0

15.12.2018 18:30

Góly: 13. Karim Benzema

Real Madrid zůstává v kontaktu s vedoucí špičkou. Rozhodla o tom vydřená, nejtěsnější výhra nad Vallecanem. Bílý balet měl v utkání trvalou převahu, jenomže nedokázal výsledek pojistit druhou brankou. Povinné tři body do tabulky však nakonec získal. Jediná branka padla už po čtvrthodině hry z kopačky francouzského kanonýra Karima Benzemy.

Po ostudném domácím výprasku 0:3 od CSKA Moskva měl Real Madrid jedinou možnost, jak alespoň trochu uklidnit hodně nespokojené příznivce a sice za každou cenu porazit předposlední Vallecano. Papírově to neměl být žádný problém, jenomže letošní Bílý balet je zkrátka jiným týmem, než za éry Cristiana Ronalda a kouče Zinédina Zidanea.

Tak jako tak začali svěřenci Santiaga Solariho dobře a netrvalo to dlouho a ujali se vedení. Ve 14.minutě posunul Vázquez balón na Karima Benzemu, který jednoduše střelou na vzdálenější tyč překonal brankáře Dimitrievskiho. Horší začátek si Rayo nemohlo přát a následně mohlo být ještě hůře, protože sám na Dimitrievskiho postupoval Asensio, brankář Raya však skvěle nohou zasáhl a tutovku zneškodnil. Hosté měli na Santiago Bernabéu i velkou porci štěstí, zvláště před koncem poločasu, kdy Toni Kroos pálil do tyče! Real měl navrch, ale do šaten si nesl jen křehký jednobrankový náskok.

Tlak Realu pokračoval i po změně stran, ale překonat podruhé Dimitrievskiho se stále nedařilo. V 57.minutě pálil přesně do něj opět Asensio a o několik minut později sudí neuznal Ramosovu branku pro velmi těsný ofsajd. Thibault Courtois prakticky nemusel řešit jedinou vážnější chvíli, přesto nakonec mohlo být vyrovnáno. Rayo si až v nastavení vytvořilo tlak a Advíncula akrobatickým zakončením donutil belgického brankáře ke skvělému zákroku, který nakonec pro Real znamenal tři body.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Atlético Madrid 2:3

15.12.2018 16:15

Góly: 57. Fernando Calero, 63. Saúl Ñíguez (vl.) - 26. Nikola Kalinić, 45. Antoine Griezmann (pen.), 80. Antoine Griezmann

Atlético Madrid mělo namále a dlouho s domácím Realem Valladolid hrálo nerozhodně. Nakonec ale v 80. minutě rozhodla druhá branka francouzského kanonýra Antoinea Griezmanna, který spasil svůj tým.

Brankáře Masipa měli vyzkoušet Griezmann, Kalinić nebo Saúl s Correou, zatímco útočné snahy Realu Valladolid měli na svědomí Villa, Plano nebo Ünal. Atlético se v prvních minutách dostávalo na dostřel brány gólmana Masipa, který ale nic vážnějšího řešit nemusel a s každou střelou si bez potíží poradil.

Bylo jasné, že favoritem je Atlético, které taky určovalo tempo. Na jeho kombinaci se domácí obránci příliš nechytali a často museli své soky dokonce zdvojovat, aby zabránili ohrožení svého brankáře. Óscar Plano po pětadvaceti minutách fauloval před vápnem Kokeho a sám postižený hráč se ujal rozehrávání standardní situace. Ta se mu ale moc nepovedla a Koke namířil svůj pokus jen do dobře postavené zdi.

Brankář Masip přesto brzy nato inkasoval. Po průnikové nahrávce od kolegy Antoinea Griezmanna se dostal do náběhu za míčem Nikola Kalinić, který si poradil s jediným obráncem před sebou a následně propálil i brankáře Masipa - 1:0 pro Atlético.

Deset minut před koncem první půle se do šance probíjel Óscar Plano a v nadějné situaci pálil jen těsně vedle brány! O pouhou minutu později se situace opakovala, tentokrát se do šance dostal Enes Ünal. Také on ale mířil jen vedle tyče! Následně se o to samé pokusil Griezmann, který si však nepřišel na brankáře Masipa.

Přesto jsme se ještě v prvním poločase dočkali další branky. Kiko Olivas totiž fauloval ve vápně Antoinea Griezmanna a sudí po nápovědě videa pískal penaltu! K ní se postavil sám francouzský kanonýr a nemýlil se - 2:0.

Druhý poločas ale svěřencům trenéra Simeoneho nevyšel. Enes Ünal nejprve po změně stran mířil hlavičkou jen doprostřed brány, kam si brankář Oblak pro míč v pohodě došel. V 57. minutě už se domácím povedlo dát kontaktní branku. Po sérii několika rohových kopů se nejvýše do vzduchu vyšplhal Fernando Calero, který se nemýlil!

O pouhých pět minut později se Enes Ünal dostal na zadní tyči po rohovém kopu k další hlavičce a tentokrát z úhlu místo zakončení vracel míč před bránu. A bylo to nejlepší možné řešení, protože po zmatcích si záložník Saúl Ñíguez vstřelil vlastní branku - 2:2!

V tu chvíli muselo Atlético pořádně zabrat a domácí Real Valladolid mu to vůbec neusnadňoval. Colchoneros tlačili svého soka a tomu se povedlo dát vedoucí branku až deset minut před koncem. Obvyklým spasitelem Atletů se stal opět Antoine Griezmann, který dostal skvělý míč od Stefana Saviće. Přesnou ranou na zadní tyč Griezmann rozhodl a Atlético mohlo slavit - 3:2.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Sociedad 1:0

15.12.2018 13:00

Góly: 3. Jorge Molina

Getafe může slavit, protože si v sobotu v poledne dokázalo doma připsat tři cenné body. Děkovat za ně může Jorgemu Molinovi, který se prosadil už ve třetí minutě. Baskický Real Sociedad se na žádnou gólovou odpověď nezmohl.

Domácí Getafe bylo jasným favoritem sobotního klání na Coliseum Alfonso Perez a chtělo navázat na úspěšné poslední týdny. V cestě za výhrou mu hodně pomohla třetí minuta, protože se domácí bleskově dostali do vedení. Gaku Shibasaki dostal přihrávku na levou stranu a brankář ale jeho ránu ve výběhu odkopl. Jenže trochu nešťastně, protože dobíhající Jorge Molina krásným obloučkem přehodil brankáře Moyu a poslal domácí do vedení!

Na tak rychlé inkasování nebyli hosté připraveni a dost dlouho jim trvalo, než na něj dokázali nějak reagovat. Ve 13. minutě se o to pokoušel mladý tahoun ofenzivy Oyarzabal, k němuž se dostal centrovaný míč. Mladý talent si jej zpracoval a krásnou ranou jen těsně minul tyč! Následně se ke střele z otočky dostal Dakonam a jeho rána zpoza obránce orazítkovala jen brankovou konstrukci!

První minuty byly hodně svižné a hra se přelévala ze strany na stranu. Hostující záložník Illarramendi vysunul skvělým pasem vpřed Juanmiho, který se dostal k míči a sám před brankářem Soriou zkusil dloubáček. Ten mu ale vůbec nevyšel a brankář Soria jej v pohodě vychytal. Deset minut před koncem první půle zahrávali hosté standardní situaci a obránce Héctor Moreno hlavou pořádně vystrašil brankáře Soriu!

Také nástup do poločasu druhého se víc povedl hostům. Oyarzabal našel centrem z levé strany úplně volného Juanmiho, jehož hlavičku k tyči musel brankář Soria likvidovat povedeným skokem. Juanmi byl celkově velmi aktivním hráčem a obranu soupeře zaměstnával svými pokusy dost často.

V 59. minutě pálil ve velmi dobré pozici jen těsně vedle. Dvacet minut před koncem po Januzajově centru ze strany zase hlavičkoval Willian vedle tyče! V nastavení pak ve vápně upadl Hernández, ale sudí Santiago Jaime Latre v tom penaltu neviděl.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - CD Leganés 0:0

14.12.2018 21:00

Góly: -

Páteční předehrávka 16. kola španělské LaLigy nakonec nenabídla ani jednu branku. Celta doma proti Leganésu promarnila příležitost dostat se blíž k pohárovým příčkám.

Ve Vigu panovala skvělé atmosféra a domácí byli jasným favoritem pátečního duelu s Leganésem. O ofenzivní podívanou se měli starat především hráči jako Boufal, Aspas a Gómez. Celta to zkoušela spíš individuálně, například ve 4. minutě, když se do pokutového území dostával Boufal, který se nakonec neprodral přes Bustinzu. První zajímavou ránu vypustil ze svých kopaček Youssef En-Nesyri a ránu marockého mladíka musel brankář Blanco vyrážet jen se štěstím.

Celta zahrozila po centru od obránce Huga Malla, který našel citlivým pasem skvěle naběhnutého útočníka Gómeze. Uruguayský kanonýr se pověsil do vzduchu, ale mířil mimo! Po třiceti minutách se zaskvěl záložník Vesga, který si naskočil na parádní centr od Óscara z volného přímého kopu. Svou hlavičku však namířil těsně vedle tyče! Spolupráce mezi Gómezem a Aspasem o chvíli později nepřinesla kýžené ovoce a zkušený útočník mířil mimo.

Hned po změně stran šli hosté málem do vedení. Mladý talent Youssef En-Nesyri si naběhl za domácí obranu a dostal skvělý pas do běhu. V obrovské šanci ale nechal vyniknout jen brankáře Blanca, který jeho ránu bravurně vyrazil! Čas se oběma týmům krátil a především pro domácí by případná ztráta bodů byla zklamáním.

Celta mohla jít do vedení asi dvacet minut před koncem utkání. Junca totiž vyslal do pokutového území skvělý centr, na který si naskočil Maxi Gómez. Mladý útočník měl ale tu smůlu, že balon hlavou poslal jen do břevna hostující brány!

O pár minut později zakončoval odražený míč Sisto, který však napálil jen prvního obránce před sebou. Hrdinou Celty se mohl opět stát Iago Aspas, který dostal míč od Frana Beltrána. Jenže veterán v barvách Celty mířil také těsně vedle. A když v samém závěru trefil Brais Méndez v obrovské šanci jen osamoceného brankáře Cuéllara, bylo o výsledku jasno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona16104246:1934
2.Sevilla FC1694329:1631
3.Atlético Madrid1687124:1231
4.Real Madrid1692524:1929
5.Real Betis1674519:1825
6.Deportivo Alavés1674518:1725
7.Getafe CF1666417:1224
8.Levante UD1664627:3022
9.Celta Vigo1656528:2421
10.Girona FC1656517:1921
11.Espanyol Barcelona1663718:2321
12.Real Valladolid1655615:1820
13.SD Eibar1655620:2420
14.Valencia CF16310313:1319
15.Real Sociedad1654718:1919
16.CD Leganés1646615:1918
17.Villarreal CF1636717:2115
18.Athletic Bilbao1629515:2315
19.Rayo Vallecano16241015:3110
20.SD Huesca16151014:328

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (389)

Přidat komentář
santini

https://www.youtube.com/watch?v=HWZHB-G2uNs čas 0:20... osobne si myslím, že zákrok na Boufala bol penaltový... inak ten Leganes hral strašné howno... škoda, že nám tam niečo nepadlo... Keď sa ešte Hugo naučí centrovať, bude to o niečo efektívnejšie... neviem si zvyknuť na Yokuslua.. občas má vydarené momenty, ale strašne mi do mužstva nesedí... dúfam, že sa už vráti Stano. A musím pochváliť Rubena, šance sa chopil viac než dobre a za tých pár zápasov ukázal niekoľko veľmi dobrých zákrokov

Reagovat
Phillipinho

Ale obecne to Cardoso docela ozivil ne? Lepsi nez pod Mohamedem?

Reagovat
santini

hra sa mi zatiaľ páči viac ako pod Turcom

Reagovat
Messiáš

Boufal se do toho dostava, snad uplatnite opci

Reagovat
smazaný uživatel

Valladolid nevie odkopnúť loptu

Reagovat
smazaný uživatel

Marcos Llorente, Dani Carvajal, Thibaut Courtois, Toni Kroos Marco Asensio

Reagovat
ADM

No keby nebolo nás culés zajtra, ktorí budú mať čo povedať k Rakitičovi v základe, k striedaniam, k výkonom obrany, zálohy, Luisa či ospevovaniu Messiho, tak sekcia La Ligy úplne zomrela

Reagovat
Ed_Hazard

Keby nebolo mňa, tak tam je 7 komentárov!!!

Reagovat
Jordi Alba

Srdcař

Reagovat
patas92

Všichni hrajou Red Dead Redemption

Reagovat
Kokesh

*2

Reagovat
patas92

Reagovat
Baronne

AC

Reagovat
9augi9

Och, ešte že Vás máme, pretože bez Vás by zanikla celá liga.

Reagovat
ADM

Vidim ta prvykrat motivujem celu sekciu k zivotu

Reagovat
valloire

to dělam taky

Reagovat
technecium

Reagovat
valloire

Beze mě by ti bylo smutno....od koho by ses dozvěděl, že Zico dal 17 golů z přímáků v Udine a s kým by ses o tom hádal? Aha!!!

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Bez tebe by to nebylo ono. Ty vždy dokážeš pobavit svými bludy a zlepšit náladu na celý den.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia je šílená s těma remízama

Reagovat
Inter Eterno Amore

jj zbytočne som dával 1x

Reagovat
smazaný uživatel

Mr. Draw

Reagovat
Kokesh

Shakira skoro stejná cifra jako Cris

Reagovat
LAM

Škoda.Real hraje poslední dobou úplný kulový,ale přestal dostávat goly.Uvidíme po novym roce kdy přijdou těžší zápasy.

Reagovat
Ed_Hazard

Čo to je za blbosť. Pre nás je každý zápas ťažký..

Reagovat
Phillipinho

Getafe now fifth in LaLiga and two points off the Champions League spots.

Just a reminder that when Bordalás took over in September 2016 they were second off bottom in Segunda.

Reagovat
santini

...a pritom nehrajú nič prevratné... asi najjednoduchší futbal v lige spolu s eibarom...

Reagovat
Phillipinho

Pevna obrana a brejky, jednoduchy a strasne ucinny

Reagovat
santini

potom je na mieste, či hrať na krásu bez výsledkov ako Celta alebo hrať rýchlo, tvrdo a efektívne ako Getafe

Reagovat
Phillipinho

Sarabia seleccion ya!!

Reagovat
C-M@ster

Dopiče la liga, špatná sekce

Reagovat
Ross Geller

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Neskutocne co predvadza Lo Selso. Jeden z najlepsich zaloznikov ligy. Absoltne komplexny ofenzovny hrac.

Fanusikovia Betisu uplne zahanbili lenivych tucnych katalancov.

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Phillipinho

Jeste bych vyzdvihnul Canalese. Konecne ho nebrzdi zraneni a hraje nejlepsi fotbal kariery.

Reagovat
santini

Sergio hrá fakt vynikajúco - každý zápas, čo pozerám, rozdielový hráč

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pericos nejsou Katalánci , navíc jsou mistry v pískání a urážení, dneska třeba na Paua, Bartru či Tella. Lo Celso je skvělý, obecně celý Betis šel během posledních týdnů razantně nahoru. Po výměně trenéra čekám i velký zlepšení u Villarrealu, který má příliš dobrý kádr na to, aby hrál o padáka. Podobně jako Athletic.

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna Pau si pískot zaslouží

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Veru Betis parádne... ešte tá šlendriánsky kopnutá penalta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Bez Coutinha 2 vyhry a 0:9, navyse vonku. Chyba niekomu? Mne teda vobec. Leo tradicne kral, solidny Vidal, Sergio. Bardhi robi na ihrisku slusne kamikaze akcie, s nim byt spoluhrac, tak sa rozhodne nenudim.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonca vôbec nechýba ani v LFC

Reagovat
ďuriLFC

Za 50 by som ho bral hneď

Reagovat
smazaný uživatel

Predať za 150 a kúpiť späť za 50... dobrý obchod.

Reagovat
smazaný uživatel

S Coutsem by měli LM.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale tuším on nechcel...alebo to bolo inak?

Neyytrucoval si ten prestup? Čo s takým týpkom, ktorý začne robiť problémy lebo Barca...

Reagovat
smazaný uživatel

Velice zábavný zápas

Reagovat
LAM

No kdo by to po první hrozný půl hodině řekl.Zbytek zápasu ve velkym stylu

Messi dneska klasicky parádní.Opravdu úplně někde jinde.Takhle komplexní hráč tady po něm hodně dlouho nebude,jestli vůbec

https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/48359191_2458383704190297_5643275856563404800_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=4ea1497ea7705901bdf18f28f31e5bbd&oe=5C8E0E95

Vial parádní.Přesně hráč na tyhle venkovní záýpasy kde maká na 150%.Dembele dneska na nezvyklý pozici taky nesklamal a ukázal že opravdu není línej na krok směrem do zadu.

Jinak Coutinho má ve venkovních zápasech docela smůlu,ale je to bez něj teď lepší

Reagovat
valloire

komplexní říkáš to byl zrovna ten, co je na fotce

Reagovat
Jordi Alba

Barcelona po 16 kolech nejvíc gólů v lize. Druhá Sevilla o 17 gólů míň.

Reagovat
smazaný uživatel

46 gólů a u 24 z nich byl Messi (14g a 10a)

Reagovat
CHONG

Messi je fakt démon a na Barcelonu bez něj se už moc těším

Reagovat
LAM

Dembele,Coutinho,Arthur+ jestli vyjde De Jong,tak proč ne.Nebude to jak za Messiho,ale je ještě čas to dobře připravit.

Reagovat
CHONG

Tak určitě se zvládnete připravit líp než my na odchod Crise, ale Messi je prostě nenahraditelný, navíc kdo ví, jestli De Jong přijde a jestli tam ještě Coutinho (výkony) a Dembélé (disciplína) vůbec budou, osobně čekám řádný sešup

Reagovat
Generalní Gladiator

Messiho nejde nahradit,největší nesmysl bude hledat novýho messiho.Zvládne se to jedine pevnou obranou a zálohou,která vynahradí messiho kreativitu,bude muset bejt světová. No a v útoku tři hráči,kteří se o góly podělí, talentovanejch křídel je mraky, je třeba trefit devítku.

Reagovat
Whitemedia

berte Moratu, to bude trefa do černého

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám si proč ho nezkusit. Podle mě mu jenom nesedla PL. V Lalize vypadal slušně. Ale byl by to risk. Kdyby jsme chtěli náhradu za Suareze, tak by podle byl ideální Firmino.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to by musel přijít už příští léto. Je mu 27 a s jeho stylem hry bude asi odcházet dřív než ostatní.

Reagovat
Generalní Gladiator

Za čtyři roky bychom nahrazovali skoro komplet celej útok, musí se na to jít přesně opačně.

Reagovat
redyyz

na Firmina nesahajte

Reagovat
smazaný uživatel

já ho nechci, jednosezonní nesympaťák bez výrazné přednosti, Suárezovi nesahá ani po kotníky

Reagovat
Reggie

Morata Firmino

Reagovat
2miguel1

budeme silni aj bez neho

Reagovat
misinho7

Barcelona o 22 golov viac nez my neskutocne ako vidno ten rozdiel.. Zapasy kde Cris daval hattricky ci 4 goly s prislo nam to uz ako bezna vec, teraz ledva vyhrajeme 1:0

Reagovat
Kejza

to už je taky pár sezón zpátky ty tří až čtyřgólový zápasy, ne? navíc jste měli na vrcholu i hráče, který mu ty góly připravovali. taky začínáte mít většinu opor za zenitem.

Reagovat
technecium

Jsme moc závislí na Messim. Valverde out!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Realu ste dali 5 kúskov aj bez Messiho.

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
celeb

Paradny zapas! Vyborny vykon, pritom sme testovali 3-5-2 (cim by sme vedeli v niektorych zapasoch eliminovat nasu slabinu na RB). Po 1. krat po dlhom case niet komu co vytknut. Levante hralo super a ano, malo 3-4 vyborne sance, kde nas zachranilo brvno a pan Brankar, ale to iste Levante nam minulu sezonu zrusilo unbeatable run a vyhravalo po hodine uz 5:1!

Nema zmysel riesit hracov jednotlivo, pacili sa mi vsetci.

Co ma tesi je, ze tento rok sa do zakladu zaclenil Arthur, Lenglet, Vidal a konecne aj Dembele, ktory si (dufajme) konecne vstupil do svedomia a zacal makat.

Vysledok umocnuju Legendary Outfit, ktory sa mimoriadne vydaril. Uplna spokojnost.

Reagovat
Pasha

Najlepší hráč futbalových análov. Bodka.

Reagovat
smazaný uživatel

Král fotbalových análů je Messi, těch ostatních Ronaldo.

Reagovat
SixtoRodriguez

ty máš slušný komplex

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem fanda obou. Messiho jako hráče a Ronalda jako herce.

Reagovat
smazaný uživatel

V dlhodobých súťažiach možno, ale v turnajoch je to už bledšie. Chýba mu to, čo Angličania označujú "leadership".

Reagovat
remeslnik

Proč by mu to mělo chybět? ON je jenom nejlepší fotbalista, hecíř a dirigent může být klidně někdo jiný ( někdo jako býval Puyol).

Reagovat
smazaný uživatel

V podstate mi dávaš za pravdu. Iste, v Barcelone onehdy bol lídrom Puyol, teraz je to trochu inak. Ale v Argentíne taký Puyol nebol...

Reagovat
remeslnik

Argentině chyběl hlavně dobrý kouč, něco jako Klopp nebo Poche, aby udělali ten nejsprávnější výběr hráčů ( bylo tam už hodně hráčů za zenitem) a z těch pak dokázal dostat maximum díky tomu, že jim přisoudí takovou roli, ve které jsou nejplatnější pro tým. Proto se na MS taky daleko nedostali. Messi není a nikdy nebude ten, co to bude organizovat a seřvávat, ale spoustu jiných fotbalových věcí umí nejlíp na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi píšeš o posledných MS. On už hral na štyroch.

Ale k tým posledným. Dosť sa písalo, že tým sa vyberal podľa Messiho. Chýbal tam napr. Icardi - interpersonálne problémy...a bolo toho viac.

Reagovat
remeslnik

Ano, psal jsem o tom posledním, protože to mi zůstalo nejvíc v mysli. Souhlasím s tím, že Messi není a nikdy nebude generál a nejlepší vojevůdce, ale jen nejlepší voják. A chyba, proč jeho schopností nikdo v Arg nedokáže využít, je jinde. Jedině v Barce to kdysi uměl jen Pep a taky nikdo jiný. Ten pěší fotbal mu nesvědčí.

Reagovat
valloire

tak tak, a bez toho je poloviční

Reagovat
ADM

Mbappe 17z 15g 10a 90minutes per goal / 1.357

Neymar 19z 16g 8a 99 / 1.585

Cristiano 21z 12g 8a 152 / 1.819

BŮH 19z 20g 12a 76 / 1.528

Reagovat
Generalní Gladiator

všichni famózní(ikdyž ronaldo už trošku ztrácí) ale leo neuvěřitelnej a to z nich hraje v nejtěžší lize!

Reagovat
Kejza

jono, ale taky dávat góly ve francii a v itálii je solidní rozdíl

Reagovat
Generalní Gladiator

Nechce se mi to počítat,ale ten průměr byl podobnej a dokonce v itálii padalo víc gólů,ale to se už mohlo změnit.Ze skupin LM postoupili 2francouzské týmy stejně jako z itálie,solidní rozdíl mezi ligama si představuju trochu jinak. Jinak ty soutěže jsou samozřejmě za PL,PD a BL,

Reagovat
Kejza

že v itálii padá víc gólů, neznamená, že je to útočně laděná liga. v seii a stejně furt najdeš týmy, co prostě uměj bránit, ve francii takový teda nevidim - že tam nepadaj góly bude spíš vizitka útočnejch hráčů než propracovanýho bránění, ne? a kdo jak postoupil letos v LM je spíš souhra okolností než výpověď o úrovni ligy. věřim tomu, že kdyby hrál ronaldo za PSG, tak tam toho nasází o mnoho víc než v juve.

Reagovat
Generalní Gladiator

A přitom v tej statistice ronaldo vlastně nejvíc ztrácí v LM,kde dal jen jeden gol, goly v lize má vpoho.

Reagovat
Kejza

Reagovat
alcantara

A chybaju mu tri goly na 400 La Ligovych golov, slusny brutal.

Reagovat
smazaný uživatel

a Lewa?

Reagovat
ADM

22zápasov

22g 4a

88mins/1.945

Ani ma nenapadlo ho sem dávať. Kukal som Salaha, Sterlinga a podobných..

Reagovat
smazaný uživatel

Tuhle legendarní Ronaldovu asistenci nikdo nepřekoná. https://youtube.com/watch?v=DcK1QLrYuSE

Reagovat
ADM

33 rocny hrac drti dalsiu ligu, v ktorej hra a ty to proste nevies prezit.

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Co vyjadřuje to poslední číslo za lomítkem?

Reagovat
ADM

Počet odohraných minút

Reagovat
Stannis Baratheon

Ať se vám to líbí nebo, tenhle prďola je prostě nejlepší fotbalista všech dob, a to je fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

LOTR > GOT. O fous.

Reagovat
drussbarb

Kniha asi jo, filmy určitě ne

Reagovat
technecium

Jakože filmy Pána Prstenů jsou horší jak GOT seriál, kterej má za sebou takový trapnosti jako Série 5 a 7?

Reagovat
drussbarb

No jistě. LOTR filmy jsou PLNÉ sprostostí, kde vedlejším postavám musí radit postavy hlavní, kde jsou SAMOÚČELNÉ odlišnosti od knih a hraní na laciný efekt.

Hobit tyto věci posunul na ještě vyšší úroveň, ale k LOTRu jsem během let velmi, velmi ochladl. Toto píšu nejen jako velký fanoušek knih, ale i jak divák filmu

Reagovat
patas92

pls

Reagovat
valloire

tě sundal dole co?

Reagovat
patas92

Už jsem se odsundal

Reagovat
ADM

Ja teraz čítam po 10-15 rokoch Pottera a som pekne ufrustrovaný z toho, ako dopadli tie filmy

Reagovat
smazaný uživatel

Prejdu to, ze ten komentar je naprosta picovina a zamerim se na jednu vec. Nikdy nepochopim nadavani na to, ze se filmy lisi od knihy. Jako kdyby zamerem tech tvurcu melo bejt vytvoreni 1:1 presny kopie knihy (coz stejne nejde a i kdyby to slo, tak by to byla obrovska nuda) a ne adaptovani ty knihy na uplne odlisny medium (filmovy platno), tak aby pribeh fungoval i tam. Neni treba rikat, ze Jacksonovi se ta adaptace povedla takovym zpusobem, ze vytvoril jednu z nepamatnejsich a nejlepsich trilogii vsech dob.

Reagovat
drussbarb

Původně jsem si své argumenty napsal jako reakci na patas92, ale tvé tvrzení o naprostých pičovinách mě zaujalo

Abych nezněl jako úplný pičus, zkusím takhle v práci po obědě sepsat to, co mě na LOTRovi od PJ štve nejvíc, než mě pošleš do prdele, zkus se nad tím zamyslet nehledě na politickou příslušnost

Po vizuální a hudební stránce nelze filmu nic vytknout, ale dobrý vizuál mi prostě nestačí.

Jinak záměrem filmu samozřejmě nemusí nutně být 1:1 kopie knihy, ale KURNÍK, proč by měl scénárista filmu zabíjet věci, které NESOUVISÍ s rozdíly mezi knihou a filmem obecně?

Tvrzení 1: PJ předvedl neschopnost dotáhnout zásadní věci do konce, místo toho použil zbytečné dějové zkratky, na kterých ušetřil pár minut, které potom promarnil například prděním hobitů, kteří se přecpali lembasem, viz níže:

Bitva u Minas Tirith

Kniha:

Aragorn posbírá vojsko duchů, kteří nemůžou udělat nic jiného než strašit. Díky strachu před duchy piráti ohrožující Minas Tirith opustí lodě, které obsadí Aragorn.

Poté Aragorn pluje do Minas Tirith, po cestě sbírá posádky přístavů, které na místě blokovala hrozba pirátů.

S tímto živým vojskem obrátí průběh bitvy ve svůj prospěch - toto je pro mě vyvrcholení celé trilogie.

Film:

Během bitvy u Minas Tirith se vylodí digitální vojsko duchů, které zaplaví bojiště a z hrdinství Rohanů udělá úplnou zbytečnost.

Tím se zabila logika celého konfliktu, třeba i Gimli ve filmu pronese větu typu "bereme duchy s sebou, Sauron nemá šanci".

PJ si s tím mohl vyhrát skutečně až na dřeň, ale ne, radši ukázal zelený "sliz" a sestřelení mumaka Legolasem (které bylo mimochodem taky úplně zbytečné, na bojišti už byli všemocní mrtví)

Když jsem knihu četl v patnácti poprvé, bylo mi líto, že mrtví nemají v knížce větší prostor, teď po letech to mám přesně naopak.

Bitva u Černé brány

Kniha

Po zničení prstenu skřeti nad sebou přestanou mít moc oka, začnou se bát, všimnou si, že kapitáni západu jsou FAKT NASRANÍ a jsou zmasakrovaní.

Film

Po zničení prstenu se kolem vojska lidí udělá propast, která prostě pohltí skřety a hotovo, šmytec. PROČ bitvu ukončí propast a ne třeba nějaký ten dramatický pohled a drtivý finiš na konci?

Tvrzení 2: PJ udělal vedlejší postavy neschopné se samostatně a správně rozmyslet

Théoden

V knize, poté, co se zbaví Sarumanového vlivu, nechá Červivce jít, s nějakou tou státnickou průpovídkou.

Ve filmu se na Červivce napřáhne mečem, ale Aragorn jej nejdřív fyzicky zastaví a poté mu musí vysvětlit, co má dělat.

Stromovous

V knize si Stromovous uvědomuje, že je zle, že mu jeho stromy pálí a podsekávají skřeti, a prostě musí do bitvy. Několik dní se dává dohromady vojsko entů a huornů, počká si, až skřeti opustí Železný pas a jdou na věc. Stromovous a enti jsou ukázáni jako nejstarší bytosti Středozemě, které jsou moudré a ví, co je třeba.

Ve filmu musí enty přechytračit hobit, když najednou Stromovous uvidí pokácené stromy ve svém lese, zahouká, z ničeho nic se objeví huorni a jdou na to.

Faramir

V knize Faramir, jako chytřejší brácha Boromira, pochopí význam a moc Prstenu a nechá Froda jít do Mordoru.

Ve filmu jej vleče do Minas Tirith, až po náletu nazgula si uvědomí, co je třeba. Kdyby Froda hned nechal jít, ušetřilo by se 15 minut času na něco důležitějšího.

Denethor

V knize se nechá upálit i s palantírem a „důstojně“ uhoří.

Ve filmu předvede efektní, ale debilní skok z Minas Tirith, díky kterému může PJ ukázat létající kameru.

Frodo

To, jak Glum ošálil Froda se zbytky lembasu, Frodo poslal Sama pryč a pokračoval sólo s Glumem … Is this really happening?

Je mi jasné, že jsem hnidopich, ale fakt se mi LOTR až přestal líbit, Hobit všemu výše nasadil korunu, třeba romantická linka mezi trpaslíkem a elfky je vyloženě nesnesitelná.

Pamatuju si, že jsem četl s herečkou zamilované elfky rozhovor, ve kterém tvrdila, že Tolkien napsal hobita v době, kdy ženy neměly dost velké práva a že by to určitě chtěl tak, jak to bylo ve filmu...

Reagovat
smazaný uživatel

Prectu si pozdejc, ale cenim ze to dokazes takhle sepsat/obhajit si to.

Reagovat
drussbarb

Reagovat
smazaný uživatel

kokot z realu, klasika

Reagovat
drussbarb

Ach jo, nekaž nám tu náš zklidněný kousek diskuze. Radši něco napiš o fantasy

Reagovat
valloire

vypadni do kužel sekce

Reagovat
valloire

sice jsem četl knihu a viděl filmy, ale tohle dává smysl....je vidět, že jsi fanda. Co se týče tý herečky, tak to je dnešní zblblá pipina feminismem, me too a podobnejma kravinama.

Reagovat
drussbarb

Jj, mee too začalo u Hobita, taky jsem nevěřil vlastním očím. Hobit je už vyloženě slabý film, něj pasáže jsou ty bez triků (zpívání u krbu ve Dně pytle v prvním díle).

Hodně si slibuju od seriálu ze světa Pána prstenů, snad to bude temné, jak si to zaslouží

Mytologie Pána prstenů je až na výjimky temná a všechny příběhy dopadají špatně, až na LOTRa a Hobita.

Amazon tuším dal za práva HODNĚ velký balík, držím palce.

Třeba pověst o Túrinovi a jeho laškováním s vlastní sestrou pod dohledem Glaurunga by mohlo být mix toho nejlepšího z LOTRa a GoT

Reagovat
valloire

První díl je dobrej, zbytek lehce zklamal, ale pořád je to špička. Asi nejsem tak náročnej. Zbytek ze Středozemě už neznam. Neni tolik času a už nečtu.

Reagovat
drussbarb

No bitva o prsten je v rámci mytologie jen šarvátka...

Ale už to nemá podobu románu,spíš knihy o historii...

Reagovat
Reggie

To je zajimavy, co tu pises . Na ten serial se taky strasne tesim. Mas predstavu, o cem by to tak mohlo byt? Ocividne o tom mas prehled. Diky

Reagovat
drussbarb

No četl jsem něco na čsfd, myslím,že by to mělo být dějově pár let před pánem prstenů, teď se mi to nechce hledat...

Ale rozpočet má být ohromný, PJ to má produkovat, takže vizuál by mohl být taky ok

Reagovat
Reggie

Jasne, to mi staci. Taky mam za to, ze to bude pred LOTR. O rozpoctu vim, podle me to bude strasna pecka a hlavne v to doufam. A ze u toho bude Jackson je pro me jednoznacne dalsi obrovsky plus. Dikec

Reagovat
patas92

Tu první výtku (duchové z hory) beru. Jak to bylo v knize jsem nevěděl a zní to líp, než jak to nakonec bylo ve filmu.

To ostatní jsou naprosto irelevantní věci

Reagovat
drussbarb

No zrovna bitva u Černé brány má konec šitý hodně horkou jehlou

Reagovat
patas92

Možná. Na další bitvu holt nebyl prostor. Ve výsledku ale podle mě fakt není podstatné, jestli skřety pobili, nebo popadali do nějaké propasti.

Reagovat
drussbarb

No právě že je, ono to vítězství nepřijde zadarmo

Reagovat
patas92

Vítězství je samotné vhození prstenu do hory. Ne "nějaká" bitva.

Reagovat
drussbarb

No kdyby skřeti vyhráli poslední bitvu, bylo by Středozemi úzko i bez Saurona

Reagovat
ADM

Počuváj ma, keď si taký odborník. Kúpil som si všetky tri knihy, pretože filmy mám hrozne rád a zo všadiaľ som počul, ako je kniha ešte lepšia... ale ako sa mám preboha dostať cez ten úvod? Už tak polroka som niekde okolo 170 strany a je to nuda jak sviňa.

Reagovat
drussbarb

Hmmm, musíš vydržet, za knížka je stará kolik, 70 let? Vydrž!

Z rámci žánru nic nepřekoná hrůzu prvního dílu Temné věže od Kinga, to jsem četl snad tři roky.

Ale ta jízda potom je nezapomenutelná

Reagovat
X-bano-X

Malaz. To kopec ludi zahodi po 100 stranach a pritom je to siroko daleko to najlepsie co sa da v ramci zanru citat.

Reagovat
drussbarb

Bylo mi doporučeno, přečetl jsem všechny díly, chvílemi super, ale celkově, aspoň za mě, průměr.

Já jsem fanda Gemmella, jak vidno z nicku

Reagovat
celeb

Reagovat
X-bano-X

Ked tak nad tym rozmyslam tak: trilogiu od Rothfusa zatial nedokoncena, vaetko od Abercrombieho, vsetko od Sanderssona, Weeks ma dobre serie, Brett, scott Lynch a jeho Pani parchanti zatial nedokoncene, serie od Daniela Abrahama, Sapkowskeho Zaklinac je fajn, Prachmistri, veci od Chinu Mievilla, trilogia od Jason scott bennet je paradna, mam rad aj oddychovky - Harry Dresden, Kevin Herne a jeho seria o druidovi, v poslednom case vyslo neskutocne vela dobrych knih. Prekladovo aj vela knih s cenami Hugo ci Nebula. Prave cestujem tak doma pozriem a napisem obsirnejsie.

Reagovat
drussbarb

Uff, super výčet, z toho, cos napsal, znám jen Zaklínače. Napiš víc

Reagovat
X-bano-X

Pred chvíľkou som došiel domov tak premyslím a zajtra podvečer niečo fajnové postnem.

Reagovat
drussbarb

Reagovat
X-bano-X

Začnem pekne po poriadku:

Fantasy prešla veľkým vývojom, nedajú sa porovnávať knihy spred 30-40 rokov zo súčasnými titulmi. Momentálne už tak nejak nefrčí hrdinská fantasy, veľký dôraz sa kladie na vývoj postavy, detaily sveta....

Tu je zoznam kníh ktoré pokladám za dobré čítanie a ktoré som prečítal:

1, Steven Erikson - Malazská kniha padlých - 10 kníh(uzavreté, vydané v češtine), tento svet ďalej rozoberá Esslemont - 5 kníh vydaných v češtine, posledná ktorá uzatvorí sériu tu bude do 2 mesiacov. Ďalšie 3(ktoré však mapujú iné časové obdobie) budú v češtine nasledovať(v aj už 2 vyšli).

2, Joe Abercrombie - séria První zákon(Sama čepel, Až budu viset, Poslední argument králú), nadväzujúce romány Nejlépe chutná za studena, Hrdinové, Rudá zeme, zbierka poviedok Ostré konce. Nová séria Može střepu( Pul krále)

3, Brandon Sanderson - viac dobrých sérií

- Mistborn - 6 kníh - dobré čítanie, zaujímavá magia......zatiaľ nedokončená

- Archív Bouřne záře - plánovaných 10 kníh, vyšli 2, do 2 mesiacov výjde 3 diel - jedna z top fantasy sérií

- Zúčtovatelé - skôr také superhrdinské, pre mladšie ročníky. Ale vôbec nie zlé, taká ľahká oddychovka.

+ samostatné knihy Vyjednávač, zbierka poviedok Arcanum odhalené(poviedky zo všetkých jeho svetov), Elantris, Ritmatik(niečo ako Harry Potter len iné a inde :))

+ dokončil za Jordana jeho Kola času

4, Anthony Ryan - séria Stín krkavce - pre mňa veľmi veľké prekvapenie z posledných rokov

5, Daniel Abraham - nádejný autor, veľmi dobre píše má ho pod krídlami R.R.Martin

- série Mince a dýka, Kvartet vysokej ceny - obe zatiaľ v češtine nedokončené

- pod pseudonymom James S.A. Corey píše Expanziu, kvalitné scifi

6, Scott Lynch - séria Páni parchanti, v češtine zatiaľ len 2 diely,v aj už 3 a štvrtý čoskoro.

7, Peter W. Brett - Démonská séria - vydaná komplet v češtine(5 dielov + 1 kniha poviedok)

8, Brent Weeks - 2 série

Noční andel - ukončená 3 diely

Svetlonoš - v češtine zatiaľ 4 diely

9, Brian McClellan - séria Prachmistři - 3 diely a kniha poviedok, veľmi podarené

10, Patrick Rothfuss - Séria Kronika kráľovraha - 3 diely z toho 2 vydané(Meno vetra, Strach múdreho muža) - top ale nikto nevie kedy bude ukončená, čo je škoda lebo je to fakt slušné.

11, Róbert Jackson Bennett - séria The Divine cities (Mesto schodu, Mesto měču, Mesto zázraku) - za mňa veľmi dobrá vec.

Reagovat
X-bano-X

Nebude spomínať Martina, Sapkowského či Feista. Spomeniem však pár sérií, ktoré nie sú o kvalite ale skôr o zábave. Jednoduché knihy na odreagovanie kde čitateľ nerieši nelogickosti ale bavi sa a fandí hrdinovi:

1, Jim Butcher - séria Harry Dresden - séria o jedinom čarodejníkovi v Chicagskom telefónnom zozname a konzultantovi pre nadprirodzené javy. V češtine vyšlo už 10 dielov.

2, Kevin Hearne - Kroniky železného druida - séria o poslednom druidovi na zemi v súčasnej Arizone. Zatiaľ vyšli v češtine 4 diely + kniha poviedok

3, Peter McLean - Spálený muž - čo sa stane keď nájomný vrah, ktorý vie vyvolávať démonov získa artefakt v ktorom je uväznený jeden z najsilnejších arcidémonov, ktorý chce za každú cenu získať slobodu.......vtipná urban fantasy.

Bonus: :) China Mieville - buď ho máš rád alebo nie, nič iné neprichádza do úvahy. Král krysa, Nádraží Perdido, Kraken, Jizva, Kolejmoří, Železná rada, Mesto & Mesto, Un Lun Dun.

Potom sú tu veci ktoré som nečítal ale o nich sa veľmi nechcem rozpisovať keďže by to bolo nadlho ale snáď spomeniem len N.K.Jemisin - séria Zlomená Zeme - nebudem sa rozpisovať asi stačí že je to víťaz ceny Hugo za roky 2016,2017,2018, víťaz Locus 2018, víťaz Nebuly 2018

Snáď som to tak nejak v skratke zhrnul všetko

Reagovat
drussbarb

Pěkná zkratka

Díky za tipy, určitě něčemu dám šanci

Reagovat
valloire

dam ti palec, protože jsi znalec

Reagovat
ADM

kedy žiješ?

Reagovat
X-bano-X

Velmi rad citam. Mam doma neskutocnu kniznicu, ktora uz kapacitne nestiha. Ale len pri Malaze sa mi stalo ze som sa po prichode z prace zacital a zrazu pozriem von oknom a tam svita pol 6 a ja na 6:30 do prace

Reagovat
Billy McClane

Kolko mas cca kniziek ?

Reagovat
X-bano-X

Som v praci ale odhadom okolo 250-300.

Reagovat
Billy McClane

Ja mam cca 250. Ale z fantasy len Tolkiena, Martina, Potterov a Paoliniho. Rozmyslam ze najblizsie sa dam na Zaklinaca.

Reagovat
X-bano-X

Spočítal som a mám 272 kúskov veľká väčšina fantasy a scifi.

Reagovat
X-bano-X

+ teda v poslednom čase som kvôli šetreniu miesta prešiel na e-knihy. Ale tie najlepšie kúsky si proste stále musím kúpiť v papierovej verzii.

Reagovat
valloire

Reagovat
drussbarb

Jinak budu moc rád za tipy na KVALITNÍ fantasy...

Já doporučuji :

LOTR, Písně ledu a ohně, Gemmell, prvních pár knížek ze ságy Trhlinové války, Temná věž, možná sága Dračího kopí, ale kromě Martina je vše staré, přestaré

Reagovat
celeb

Ciste fantasy ma uz nejak nenapada (ak mas Gemmela kopletne precitaneho aj s Trojskou trilogiou (perfektna), Rigante seriou a Sipstrassi seriou (mohlo byt lepsie).

Hyperion saga (Simmons), Duna universum (Herbert) a tony kvalitneho citania od Peter F Hamilton: Usvit noci, Comonwealth universum, ... vela z toho je vsak len v anglictine.

Cistejsie SCI-FI (ale velmi kvalitne : Hugo/Nebula) je seria Expanse (Carey) - je aj aktualne filmove spracovanie (SYFY/Neftlix).

Perfektne napisana historicka fikcia (kvazi) je Saxon stories od Cornwella.

Reagovat
drussbarb

Duna se mi moc líbila, ale jen první díl. Co třeba Američtí bohové? Kdesi jsem o tom slyšel

Reagovat
X-bano-X

Čítal som, celkom fajn ale je to iné. Taký moderný štýl. Celkovo Gaiman má dobré knihy. Osobne sa mi viac páčila od neho Nikdykde.

Reagovat
Xavi

Doporučuji od Peter V. Brett - demonsky cyklus. Začíná to knížkou Tetovaný.

Reagovat
X-bano-X

paradna seria. Akurat tak to malo mat tak 3 knihy a bola by to uplna topka. Trochu to stracalo dych.

Reagovat
Xavi

Jn. Myslím, že to původně byla i ohlášena trilogie, teď jsem si na Vánoce koupil Jádro, tak se nejvíc těším.

Reagovat
Gazdo

Si robis prdel? Ved nuda je tak tridsat stran. Potom na scenu vstupi gandalf a uz sa to nezastavi

Reagovat
valloire

Asi narážíš na to s tim pavoukem, to přejde, to je nudný, ale pak je to boží. Četl jsem jedním dechem.

Reagovat
technecium

Trollíš, nebo poprvé mluvíš upřímně?

Reagovat
valloire

co to?

Reagovat
technecium

Já mám k filmům taky pár vytek, ale sorry, na základě těchto malichernosti naprosto opomijet všechna ta pozitiva Jacksonovych filmu? Výběr herců, cit pro výběr lokaci, vzhled toho celého světa, spád, to jak to v roce 2001 působilo jako zjevení, jako film z jiného světa (porovnej se Star Wars E1) a jen na základě drobných úprav ve scénáři s cílem posílit roli Aragorna říci, že to je horší jak GoT? To je skoro rouhání

Reagovat
drussbarb

Jenže já GoT totálně baštím, mám ta to, že debata vznikla kvůli srovnání LOTRa s GoT. GoT mám radši, mám to taky načteno, baví mě to zkrátka víc.

Reagovat
Gazdo

az na to ze ja si to aj tak stale rad pozriem prave kvoli vizualu. A hobbita film totalne neznasam. To aky obrateny twilight (tauriel je dokonaly edward a kily nedokonala Bella) z toho spravili mi ten svet na par mesiacov normalne odcudzilo

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
drussbarb

Tak jinak, Tolkien > Jackson

Reagovat
valloire

Tak Tolkien je genius. Jinak to cos napsal smysl dává, hlavně ty duchové se mi moc taky nelíbili, ale je to film a ten je točenej i pro ty, co knihu nečetli. To jak to zfilmoval, je skvělý a nikdo to nečekal, co si tak pamatuju ty reakce tehdy.

Reagovat
drussbarb

Pamatuju si jako včera,když jsem viděl v kině poprvé první díl, ten proslov Galadriel na úvod byl úžasný.

Stačilo tak málo, za stejné peníze i čas a...

Reagovat
valloire

a stejně je to to nejlepší, co je

Reagovat
drussbarb

V rámci fantasy mám výše zrovna GoT, jinak není v rámci žánru konkurence

Reagovat
valloire

Já mám sice GoT stažený, ale ještě jsem se k tomu nedostal.....

Reagovat
drussbarb

Reagovat
ADM

Opováž sa mi niekedy pokaziť GoT, keď si to pozrieš

Reagovat
valloire

ale hombre, zdravá kritika je základ socialismu....ej, čo to trepem, kapitalismu.

Reagovat
ADM

Breaking Bad si videl?

Reagovat
valloire

Neviděl. Proč?

Reagovat
ADM

Takže si nevidel dve najlepšie veci, ktoré môžeš na televíznych obrazovkách vidieť, a napriek tomu machruješ o futbale. To som si mohol myslieť...

Reagovat
valloire

2 nejlepší věci, který jsem v TV viděl, bylo vítězství v Naganu a triumf Brazílie 1994.

Reagovat
ADM

Ale to Breaking Bad si určite pozri Postupom času pôjde hlavná postava na nervy všetkým tak, ako ty tu, to sa ti musí páčiť A okrem toho je to naozaj to najlepšie, čo som videl, tesne pred GoT, LOTR a podobne...

Reagovat
valloire

No dovol, na nervy jdu jen a pouze mentálně nevyrovnaným jedincům a není moje vina, že jich je tu většina. Ty jsi nad věcí a v pohodě, i když ses napřed musel naladit na mou vlnu...Ze seriálů sleduju dokola Přátele, Ženatý se závazky, Teorii velkýho třesku. Jestli bude seriál LOTR, tak to taky, to mám rád. Ten Breaking Bad o vaření nevim nevim jestli by mě bavil.

Reagovat
technecium

Tak zrovna knihy od Martina jsou lepší než seriál

Reagovat
drussbarb

To jistě. Jmenuj mi jeden film, který je lepší než knížka

Reagovat
technecium

Forrest Gump

Reagovat
drussbarb

Ok, tak jedna je...

Reagovat
technecium

Tak mě jich nápada víc, ale to je subjektivni Přelet nad kukaccim hnízdem, Pelíšky, Vykoupení z věznice Shawshank, Vesmírná Odyssea, Osvícení

Reagovat
culé

Reagovat
drussbarb

Mno, z toho, co jsem četl:

Přelet na kukaččím hnízdem (Vyhoďte ho z kola ven): Film=kniha

Vykoupení z věznice Shawshank: Film=kniha

Osvícení: Film=kniha

Ale ok, asi jsem své tvrzení přepálil, filmy můžou být lepší než knízky, ale mají to zatraceně těžké, v knize je víc místa na rozepsání

Pelíšky jsou v knižní podobě?

Reagovat
technecium

Hovno Hoří - Petr Šabach

Reagovat
smazaný uživatel

Umučení krista / bible.

Reagovat
drussbarb

Reagovat
ADM

Však je to na niekoľko vyškrtnutých postáv v podstate ctrl +c ctrl + v Keď som to čítal, púštal som si aj seriál a ešte aj dialógy boli prepísané. Samozrejme niektoré linky sa berú úplne iným smerom, ale niektoré postavy v knihe mi zatiaľ prídu vyložene navyše, som zvedavý ako s nimi bude pracovať, ak sa teda ešte dočkáme pokračovaní

Reagovat
Kejza

Reagovat
valloire

těžko

Reagovat
Stannis Baratheon

dej jméno

Reagovat
valloire

Těch jmen je víc. Samozřejmě nejlepší byl, je a bude furt Pelé. Když někdo nedá gol v PO MS, těžko může bejt nejlepší. A goly v kvalifikaci na LM po boku těch nejlepších hráčů světa, to nezachrání.

Reagovat
Stannis Baratheon

Myslím že asi nemá cenu podávat ti na ruku nějaké argumenty, protože ty to, že Messi je nejlepší fotbalista planety víš, jen si snažíš sám nalhat že je to jinak. A pořád někde v koutku duše bys nejradši napsal, že nejlepší je Ronaldo, ale už jsi alespoň pochopil, že by se ti všichni vysmáli. Takto teď zkoušíš přes Pelého, ale ne, prostě je to Messi.

Reagovat
valloire

Já myslím, že ty víš, že trojnásobnej mistr světa a týpek o kterým ti vyprávěl děda s tátou, je legenda a nejlepší sportovec, nejenom fotbalista století, je ten nejlepší. Spoustu lidí doslova uráží tohle co zkouší zaslepený fanatický cules. A nejlepší poslední dobou je Ronaldo, to je snad jasný. Jeho tým pravidelně vítězí v LM a tým s tím druhým pravidelně nepřeleze čtvrtfinále. Nesnaž se to nalhat sám sobě a nebudeš překvapeně zírat, kterak se Messi plouží po hřišti, zatímco jeho tým zrovna potřebuje aby dal gol a ten nepřichází. Mohl by sis na to už zvyknout a nevykřikovat tu nesmysly po obyčejným ligovým duelu s Levante

Reagovat
Mercury

Prasky, dedo!

Reagovat
valloire

bys potřeboval spíš ty

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhý zase neuměl dotáhnout tým k vítězství v lize a proto šel do ligy, kde to má jisté.

Reagovat
valloire

Lm je víc než liga.

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to neznamená, že je bezcenná, naopak má velký význam.

Reagovat
smazaný uživatel

někdy použiješ MS jako měřítko, tu zase LM...já použiju jako měřítku bezkonkurenční kontrolu míče, dokonale efektivní techniku, vožskou levou nohu, co zamíří kamkoliv na milimetry přesně, neuvěřitelný řčtení hry a prostorový vnímání celýho hřiště včetně pohybu spoluhráčů.....a tak dále, mohl bych vyjmenovat ještě dalších deset vlastností, v kterých je Messi prostě jedinečnej a nemohl bys mi protiřečit, protože by to byl nesmysl. Stále argumentuješ jenom dosažením titulu MS nebo titulů LM, ale naprosto pomíjíš faktickej stav věci, že Messi je v tý hře prostě nejlepší. Že nevyhrál MS je prostě irelevantní a vede k němu neskutečný množství náhod a různejch horizontů událostí, ale nikterak to neovlivní fakt, že on je už více jak 10 let nejlepším komplexním hráčem na světě a i v historii fotbalu (což tvrdí i většina fotbalovejch osobností na světě). Ale já bych tak nějak nečekal nic objektivního a rozumnýho od člověka, co je schopnej volit SPD nebo Zemana

Reagovat
smazaný uživatel

btw můj táta se jmenuje Miloš Zeman a nepřej si vědět co si o tom "brzychcípnuvšímdíkybohu(!!)" kreténovi. Ale komentuju sebe, protože se omlouvám za chyby, mám v sobě už x prášků a několik panáků jégra (zdravotních samozřejmě ! ), jelikož jsem chorý Messi je prostě nejlepší, uznej to už konečně...

Reagovat
smazaný uživatel

* myslí... mám dost.

Reagovat
valloire

vožralo nemůže bejt někdo nejkomplexnější, když nemá výskok a tudíž hlavu, když umí jednou nohou, neumí nůžky a z 30 metrů nedokopne do brány a kterejkoliv Brazilec má lepčí techniku a není to lídr. Messi má skvělý vedení míče a díky nízkýmu těžišti se mu špatně mičuda odebírá, vidí hru a má výbornou střelu na hranici vápna, ale to samo nestačí k tomu, aby byl nějak komplexní Miloši.

Co se týká SPD....

https://zpravy.idnes.cz/zprava-o-extremismu-spd-tomia-okamury-vnitro-vlada-fxh-/domaci.aspx?c=A181217_123859_domaci_kop

někdo holt volí stranu, jistě ne dokonalou, která nemá problém pojmenovat problém a věnovat se mu a někdo okecávače s plnou hubou demokracie, kteří by ale nejradši zakazovali a zakazovali...pane Zeman

Reagovat
valloire

a zvyšovali si plat

Reagovat
Sergi Samper

Neumí nůžky

Reagovat
Visca el barca

Ronaldo má ale jenom tu hlavu Technika? Ses zbláznil ne? To, že někdo dělá parádičky neznamená, že má lepší techniku. Cristiano dělá sice přešlapovačky, ale na místě. Tím by neobehrál ani mě. Takovej Hazard má podobný vedení míče jako náš Leo a nemá techhniku? Tebe prostě jen sere, že to je Argentinec a hraje za Barcelonu. jinak by to byl pro tebe bůh

Reagovat
valloire

Já psal o Brazilcích. Nebo si vážně myslíš, že Pelé, Rivelino, Jair, Romário, Zico, Ronaldo, Ronaldinho neměli lepší techniku? I Neymar ji má. Mluvím o sambě. Messi je hrozně efektivní, ale připadá mi jako stroj.

Reagovat
technecium

Messi má nejlepší techniku, lepší než všichni tebou jmenovaní. Oni potřebují parádičky, protože se dostávají do složitých situací. Messi má tak skvělou techniku, že se do těch situací ani nedostává. Ty tomu říkáš efektivní, já ideální.

Reagovat
valloire

Je rozdíl mezi technikou parádiček jak říkáš a vedením míče, na který taky potřebuješ techniku, ale jinou. Já radši tu sambu. Poslední Fotbalista byl prostě Ronaldinho.

Reagovat
technecium

https://www.youtube.com/watch?v=lp7vQ7EJrIE

0:09

To není jen o vedení míče. To je o zpracování míče tam, kam jej chceš, a v přesně ideální okamžik. To všechno je o hlavě a její synchronizaci s nohama. A v tom je Messi prostě nejlepší. Ronaldinho byl boží na pohled, miloval jsem ho. Ale dělal špatná rozhodnutí ve hře

Reagovat
valloire

No ale tohle přesně umí kdejakej Brazilec. Mně připadá, že jste slepý a všechno, i tu sebemenší samozřejmost, co udělá Messi, strašně vyhajpujete....

"U Brazilců se přejímání a následné přihrávání míče odbývá v jednom taktu, Evropan potřebuje jich potřebuje víc. Brazilský útočník se umí v běhu postavit k míči tak, že mu stačí téměř neviditelný dotyk, aby dal míči nový směr, evropský potřebuje zlomek vteřiny na převzetí a další zlomek na přihrávku. Jsou to nepatrné rozdíly, ale rozhodující pro rytmus hry. " Arpád Csanádi 1962. Víš kdo to je?

Reagovat
technecium

Tak jestli mají prazilci jeden takt, tak Messi půl taktu

Reagovat
valloire

pffff

Reagovat
valloire

Gol proti Nigérii... Nemít proti sobě ty černý kluky bez obrany, komu by ten gol na MS vůbec dal?

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je nie len vyborny strelec, ale aj tvorca hry. Je daleko komplexnejsi nez Ronaldo.

Reagovat
blaugrana

Aj vám príde, že Ivan je čím ďalej, tým viac nepodstatnejší pre hru Barcy? Ak by bola možnosť ho streliť za mastné prachy do PSG a otvoriť tak dvere možnému návratu Neymara, tak by to bola bomba.

Reagovat
sylarko

neymar sa nevrati.

Reagovat
Generalní Gladiator

tvl, v kterým vesmíru by někdo dal raketu za raketu?pokud odejde,tak max 50.. u neye jsou podstatné doložky ve smlouvě,jinak je neprodejnej, ale jeho příchod za min. 200mega nám zabije všechny další posily, asi by to nebyla ta správná cesta

Reagovat
smazaný uživatel

rakitic za 50? ?

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
technecium

Pro vysvětlení. Svět ho vidí jako elitního záložníka. Jediný, kdo ne, jsou fanoušci Barcelony Takovejhle hráč by do Anglie šel za 70 minimálně

Reagovat
Generalní Gladiator

31 roků, brzy mu vyprší smlouva,lepší už nebude, pro nás by to byl dar z nebes, představa,že za prachy z něj koupíme de jonga

Reagovat
technecium

Tak Rakitičova hodnota je přibližně těch 70 mega.

Reagovat
Generalní Gladiator

nebudu se hádat, pokud to za něj někdo dá,jedině dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

https://www.transfermarkt.com/ivan-rakitic/profil/spieler/32467

To že ho tady zaslepeně nesnášíte ještě neznamená, že si to myslí celý fotbalový svět. Tu hodnotu prostě má

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím z čeho si vydedukoval, že ho "zaslepeně nesnáším". Jen mi přijde úsměvná ta cena, nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

lol no ja som to myslel tak, ze by som zanho viac ako 20 nedaval

Reagovat
technecium

Reagovat
dextroza_m

Neymara nechci, ať si zustane kde je.

Reagovat
technecium

S Neymarem zalez. Krysy tady nechci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=OaHXwKkBooc

uplně k ničemu, samé přihrávky dozadu a na jistotu

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

Mně to přijde už druhou sezónu.

Reagovat
Free_player

Bůh furt to tam sype a sype není potřeba utíkat někam do Itálie

Reagovat
dextroza_m

Ronaldo nikam neutíkal...

Reagovat
technecium

Pelášil jak zpráskanej pes, když v přímý konkurenci v soutěži proti Messimu má směšný dva tituly a Messi šest. Tak musel jít do týmu, kde má vitězství jistý. Opravdový velikán by Real dotáhl v lize na úroveň Barcelony. Ale tím Ronaldo není. Ten se umí soustředit jen na dva zápasy za rok. A to je právě ta slabina, kterou ligová soutěž odhalí. Ligová soutěž odděluje zrno od plev.

Reagovat
Generalní Gladiator

ronaldo by si přál,aby messi přijal stejnou výzvu jako on a odešel do itálie demagog na úrovni grebeníčka, to by se mu zamlouvalo,aby šel třeba do interu, týpek jde do týmu,co to vyhrál snad 7xza sebou, messi by moh do psg a pozvat ronalda do francie

Reagovat
dextroza_m

Největší velikán v Realu je Papa Peréz

Reagovat
valloire

ligová soutěž je pro neúspěšný na mezinárodní sceně, kde si hojí ego proti Levante apod

Reagovat
technecium

Champions league je pro neúspěšný na ligový scéně. Mistrovství světa je vyhypovanej turnaj, kde je to jen o štěstí. Ligovou soutěž vyhrává nejlepší.

Reagovat
valloire

tak mi řekni z hlavy, kdo vyhrál ligu v roce 1970 a pak mi řekni z hlavy, kdo MS pane demagog

Reagovat
technecium

Valencie, MS nevím

Reagovat
valloire

Víš hovno, musel sis to najít. V hospodě bych tě z hlavy utloukl kvalitními argumenty a fakty. Bez netu jste nahraní. Vidím to okolo sebe. Hrajou si na zálesáky, ale bez mobilu zabloudí na pasece.

Reagovat
technecium

To já nejsem, mně přátelé označují jako Renesančního člověka. Jsem chytrý, inteligentní, pohledný, šarmantní, charismatický, vtipný, odhodlaný a sympatický. Já nepotřebuju telefon na pasece.

Reagovat
valloire

Můžeš bejt chytrý, inteligentní, pohledný, šarmantní, charismatický, vtipný, odhodlaný a sympatický....tedy jako Cristiano Ronaldo , ale na pasece zabloudíš, protože nevíš, co to je papírová mapa.

Reagovat
technecium

Já mimojiné papírový mapy tvořím, to je moje práce

Reagovat
valloire

dyť píšeš diplomku či co, jseš ještě na škole ne?

Reagovat
technecium

Víš, dnešní mladí lidi, pokud se chtějí chytit, musí při škole pracovat, ideálně v oboru. Máme to daleko těžší než jste to měli vy, starouši Nejvíc mě rozesmívají ty řeči, jak je dnešní mladá generace líná a neschopná, když dnes pracuje 3x víc mladých lidí než před 20 lety.

Reagovat
valloire

Protože my to nedělali.... Nemáte to těžší, úroveň školství jde dolů a za mě by půlku vás nevzali na střední. Není to samo tím, že byste byli hloupější, ale školství šlo do riti a na vás se to podepsalo plus vynález mobilu a PC. My lítali venku, vy sedíte u PC. O něco línější jste, my makali víc, teda já to měl tak jako vy dnes, teda tak, že dávám rovnítko mezi prací a volným časem, přičemž u mě nejsou prachy všechno, ba naopak. Moje generace by flákala přesčasy kvůli prachům, ta vaše už ne. A to je správný, nenarodil ses, abys byl v práci furt.

Co se týče map, jakmile nějakýmu závislákovi nefunguje mobil a mapy, netrefí ani z lesa ven. To je zkušenost. Já ležim v mapách furt a zaplaťCR za to.

Reagovat
remeslnik

Ale utíkal !!! On šel vždy hrát tam (MU, Real, Juve), kde měli největší šanci na titul. V "jeho milovaném" Realu, kterému teď nemůže přijít na jméno, se to poslední dobou sralo, ikdyž ještě z posledních sil dokončili treble, tak jak krysa utekl z potápějící se lodi první !!! Když je takový tahoun, proč takto nevede ligu třeba s Atalantou nebo Frosione ?! ale s několikanásobným mistrem i bez něj.

Reagovat
Generalní Gladiator

ať si do juve klidně jde,nejlepší hráči chodí do nejlepších týmů,ale ty blbí kecy si může odpustit

Reagovat
Generalní Gladiator

blbý

Reagovat
remeslnik

to nejsou jen blbé kecy, co má. Všechno co dělá, dělá jen pro SVÉ zviditelnění a prospěch a neštítí se k tomu použít čehokoliv. Úspěchy týmů, kde hrál, prezentoval vždy jen jako SVÉ úspěchy, proto i ten výběr týmů tomu odpovídá. Fotbalista je to dobrý, ale jako člověk je to odpad.

Reagovat
dextroza_m

Ten superpohar si vetsina z Vas necha vyryt i na nahrobek...

Reagovat
remeslnik

??? (nepochopil jsem souvislost)

Reagovat
valloire

A proč Messi nejde dokázat vyhrát taky v PL, kde by si samo sebou vybral tým, kde má největší šanci na titul.....bože, ty to nevidíš, cos napsal za hloupost?

Reagovat
remeslnik

Proč by měl jít jinam? jen proto, aby někomu něco dokazoval? Je věrný, nejde po penězích a je mu jedno, co si o něm kdo myslí, hlavně z řad těch, co se ho snaží dehonestovat. A co jsem napsal o Ronaldovi je jeho absolutní popis a pravda, ať si myslíš, co chceš, hloupost to není.

Reagovat
valloire

Odhoď ty brejle fakt...Messi nejde po pěnězích? A proto každej rok škemral o navýšení platu. O Ronaldovi si mysli co chceš, ale dávat mu za vinu, že hráč jeho kalibru hraje za MU, Real a Juve? To má hrát za Levante nebo to Frosinone? Proč by to dělal? Každej není Zico, kterej šel do Udine, což byla naprostá výjimka.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak on škemrá pořád o prachy, ale když mu MC nabízeli snad jednou tolik co Barcelona tak to odmítnul. Nenapadá tě snad, že to zvyšování platu a nové smlouvy je i vděk klubu a prostě tomu hráči dávají na jeví že ho chtějí a je pro ně důležitý. Možná kdyby tohle uměl Real tak vám neodejde Ronaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

+ vzhledem k tomu kdo trénuje MC a jak hrají by se tam měl po herní stránce nejspíš i lépe než v Barceloně. Ale dobře vám tak, když nedáte takovému hráči jako je Ronaldo ani tich 30 míčů nebo kolik chtěl tak se není čemu divit. A peníze v tom jeho odchodu hráli taky důležitou roli kromě té vízvy. Není náhoda, že hlavní spekulace začali po Messiho nové smlouvě.

Reagovat
valloire

Tyhle pohádky o hodnym a skromnym Messim si nech pro jiný. Podívej se na vaši platovou politiku, dáváte kolem 70% na platy a na to musíte doject. Platová politika Pereze je dobrá, ba výborná. VÝzva je pro CR to hlavní....díky tý soutěživosti je tam, kde je a díky čemu ...sme to vihrály 4x během 5 let.

Reagovat
Robbie

Dlouho si nepamatuju Real takhle moc slaby, pritom pred dvouma rokama to vsechno vypadalo skvele, Real smaznul Barcelonu v superpoharu

Reagovat
blaugrana
Reagovat
technecium

http://lineupbuilder.com/?sk=h6k7

To co jsme hráli včera by mohlo být celkem fajn do venkovních zápasů LM, protože to celkem šikovně eliminuje všechny slabitny, který jsme doteď v těch zápasech mívali. Sice to je takový moc na Conteho, ale šlapalo to dobře

Reagovat
Generalní Gladiator

my v LM skoro nikoho ofenzivou nepřejedem,takže na půdu liv,city,juve klidně.Spíš mě děsí věk všech střeďáků.

Reagovat
ADM

Neviem do akej miery to bolo včera Dembelem, ale prvých 30 minút to bol maximálny zmätok na ihrisku. V LM by sa to tvrdo trestalo...

Reagovat
technecium

Tak hrálo se to poprvé... Nicméně po čase si to sedlo víc než dobře

Reagovat
Visca el barca

Já nám na LM letos věřím. Viz těžká skupina, zvládnutá na 1. Jen by nám nemuseli hodit hned na startu Liverpool. Ikdyž si myslím, že ten bude v březnu už hotovej z toho válčení s Pepíkem

Reagovat
technecium

Tak my se zas obvykle vyšťavím v Copě Ne že bych ji chtěl vypouštět, ale bylo by fajn z ní udělat soutěž pro mladíky

Reagovat
ADM

Reagovat
valloire

no vůbec, kdes to viděl....Copa je důležitá a má se hrát na krev v plný palbě.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já to vidím tak, že včera to byl velký Dembélého test, jestli dokáže zahrát i zodpovědnější roli s mnohem více defenzivnějšími povinnostmi. A musím říct, že to zvládnul skvěle, tohle mu může u EV obrovsky pomoct.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně...samozřejmě se tady opět našli takoví, kteří po dvaceti minutách nadávali, co to zase Valverde vymyslel za blbost

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
technecium

Dejte nám ten Liverpool, ať už v březnu víme, jestli má smysl si dělat naděje, nebo nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvatský fotbalista Luka Modrić zkritizoval Portugalce Cristiana Ronalda a Argentince Lionela Messiho za to, že se začátkem prosince v Paříži nezúčastnili slavnostního vyhlášení Zlatého míče časopisu France Football. Třiatřicetiletý záložník Realu Madrid letos v prestižní anketě ukončil desetiletou dominanci hvězdné dvojice. "Nemůžu mluvit za jiné, proč se rozhodli nezúčastnit se vyhlášení. Ale vypadá to, že je anketa zajímá jen v případě, že vyhrají," řekl Modrić deníku Sportske Novosti. "Je to nefér vůči ostatním fotbalistům, těm, kteří pro ně hlasovali, fanouškům i fotbalu jako celku," dodal. (ČTK)

Je bezne, ze hraci mimo prvu trojku tam nechodia, ale preco tam nebol Ronaldo ?

Reagovat
smazaný uživatel

protoze je to deprivant

Reagovat
ttopi

Protože by to jeho ego nemuselo vydržet. Nemyslím to nějak zle, ale opravdu si neumím představit ten jeho pohled při vyhlášení vítěze. A to si piš, že by se na něj kamera zaměřila.

Reagovat
valloire

takže že nepřijel Leoš, to přejdem, to je běžný.....ale co so to dovolil Ronaldo, to je arogance

Reagovat
Generalní Gladiator

Byl na bedně a vyhrál jeho dlouholetej spoluhráč,velká neúcta vůči němu

Reagovat
valloire

to beru, ale i ten druhej mohl docválat

Reagovat
Anacron

A jak měl vědět že bude v první trojce? A Messi věděl že v ní nebude?Zas hovno, jenom aby člověk mohl blít na Ronalda.

Reagovat
ADM

Davaju im vediet dopredu.

Reagovat
ADM

Schalke - City Tie ich osemfinále

Reagovat
ADM

Atletico - Juve

Reagovat
patas92

Dvě ze tří mužstev, ze kterých mám největší strach

Reagovat
technecium

Nene, my nemáme Liverpool

Reagovat
ADM

Slušné osemfinále....

Real - Ajax

Pool - Bayern

Atletico - Juve

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
ADM

Atleti vyradia Juve, Real vyradí Atletov a my vyradíme Real. A potom Pepek vo finále klasicky neustráži Messiho

Reagovat
technecium

Sounds good

Reagovat
Jordi Alba

Juventus x Atlético bude pro fajnšmekry no, to bude podívaná.

Reagovat
ADM

No, Oblak bude mať čo robiť, myslím si.

Reagovat
smazaný uživatel

ten ma z ronalda mindraky

Reagovat
technecium

Reagovat
teenz

Reagovat
Jordi Alba

To určitě. Dobrý je, že aspoň jeden z těch týmů skončí, ale zas bych nechtěl, aby se Atlético mohlo potom koncentrovat jenom na LL, to by bylo nebezpečný.

Reagovat
Detektiv

atleti postoupi ale az na penealty

Reagovat
technecium

Jako ten Lyon nebude žádnej lehkej, to už bych radši šel na United

Reagovat
Jordi Alba

Ještě aby ne, když jsou s Ajaxem nejslabší možný.

Reagovat
technecium

Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

no a ten lyon, je dobrej nebo ne?

Reagovat
technecium

Má šikovný a přímočarý hráče, taková lepší Celta

Reagovat
smazaný uživatel

no to je blby, tam to bude nestihacka vzadu jako proti betisu

Reagovat
smazaný uživatel

nestíhat budou oni, neumí bránit

Reagovat
X-bano-X

Este AS. A Ajax urcite nehral v skupine druhe husle. Ten este moze mutit vodu. Ked sa Real nespamata, kludne moze chytit stopku.

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pěkný kompromis, se Schalke by to byla nuda. PO MU a Schalke třetí nejslabší soupeř, v lize mívají klasicky brutální výpadky, navíc jsme s nimi dlouho nehráli. Já sem spokojený

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
technecium

Tak snad ho střelí, když ho Ernesto nechce

Reagovat
smazaný uživatel

Bolo by to super. Este by sme na nom vyrobili.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ernesto tvrdí, že s ním je spokojený. Pokud by mu ta Čína nevadila, tak by to byl pro nás skvělý obchod. Samozřejmě by byla škoda kvalitního mladýho hráče v Číně, ale... Navíc by to mohly být finance na novou “9”.

Reagovat
vilp

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, on si zabije kariéru kvůli Ernesta.

Reagovat
technecium

On si vydělá

Reagovat
smazaný uživatel

Vydělané už má teď.

Reagovat
technecium

Nemá, viz Ronaldinho

Reagovat
ADM

Malcom by musel byť ďalší brazílsky blázon, aby tam odišiel v 21...

Reagovat
Ed_Hazard

Vy tam mate pracku na prachy...lol..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Vermaelen out na měsíc

Reagovat
alcantara

Neuveritelne

Reagovat
smazaný uživatel

proste se mu nechce z catalunya tak se hodil marod

Reagovat
ADM

Ako jeho mohlo napadnut robit sport

Reagovat
blaugrana

V Januári to jednoznačne chce pravonohého stopéra.

Reagovat
remeslnik

... jak se to překládá do češtiny?... Pravověrného ?! a v Jaguári ?

Reagovat
smazaný uživatel

haha

Reagovat
blaugrana

V skutku smutne, pokial si to nevies prelozit.

Reagovat
remeslnik

, ty Matej, čo si myslíš, že si to neviem preložiť ? To mala byť len taká malá sranda, rad sa hrám zo slovami.

Reagovat
culé

Proč je to meno použité jako pejorativum?

Reagovat
remeslnik

Víš jak je to myšleno, mohl jsem použít i jiné, ale to by se mohli urazit i všichni Lojzové, kdybych použil to anebo Mařky...No, ale jestli ty jsi Matěj a jestli se tě to moc dotklo, tak sorry.

Reagovat
culé

Som, nedotklo

Reagovat
remeslnik

tak to si teda ale čulé Matej

Reagovat
smazaný uživatel

V létě ho měli strelit. Bylo jasné jak to s ním bude vypadat.

Reagovat
technecium

Tak oni ho chtěli rok podržet, aby se mohl přivést De Ligt přímo na jeho misto

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je to škoda tak kvalitního stopera.

Reagovat
Whitemedia

on je pořád v Barceloně

Reagovat
misinho7

Co ten Pepe? Ja by som ho na pol roka urcite bral ... stale skvely stoper a teraz by sa nam pri tom sklenenom Vallejovi hodil

Reagovat
Kenneth

Aby po nem jeste nesla Barcelona.

Reagovat
valloire

to bych chtěl vidět a hlavně jejich reakce

Reagovat
Reggie

Reagovat
smazaný uživatel

v PL by to barce stacilo na pate misto

Reagovat
Majk91

Barcelona bude v lednu posilovat na postu stopera, protože má v týmu momentálně 2 zdravé stopery. Klub chce získat na půlroční hostování zkušeného stopera. Hlavním kandidátem je Martin Škrtel (Fenerbahce) a Branislav Ivanović (Zenit Petrohrad).

[RAC1] :

Slusny vtip

Reagovat
valloire

Pepík je volnej, jak správně podotkl Kenneth.

Reagovat
Majk91

to uz fakt radsej toho Skrtela

Reagovat
smazaný uživatel

Máme Chumiho kurva. Na co přivádět zase někoho. Co ty Valverdeho řeči, že ho mile překvapil. Neumí pracovat s rezervou, ať radši jde.

Reagovat
technecium

Jako sorry. Zraní se Pique před ligou mistrů a nastoupí Chumi? Nemám nic proti mladíkům a chci je vidět v týmu, ale prostě nemůžeš takovýhoto hráče z první poslat do Ligy Mistrů, aniž by měl předtím nahráno.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ho má stavět, rotovat s ním, zkoušet ho. Myslíš si, že ti stejně přijde někdo kvalitní jen na půl roku na lavičku? Chumi se mi jeví jako nejlepší varianta. Bude bojovat, chtít se ukázat.

Reagovat
fefo

Na polrocne hostovanie, preco nie. Najtazsie zapasy by aj tak nehrali a proti Celte a pod by to zvladli.

Reagovat
smazaný uživatel

Škrtěl by byl slušný výstřel do vlastní nohy. Dřevák, co by v LaLize měl bilanci 1,5 ŽK na zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

snad přijde, aspoň budou mít culés nový cíl hejtu, Raketa se Suárezem si trochu odpočinou a nehejterští fanoušci jako já aspoň nebudou muset číst pořád dokola SUÁREZ VEN, RAKITIČ VEN, ale nově i RABIOT VEN, vítané osvěžení

Reagovat
ADM

Dnes som si pozrel jeho video "The Ultimate Midfield Controller" kde nebolo vôbec nič

https://youtu.be/5CeyBmDnRTc

Reagovat
smazaný uživatel

jn

Reagovat
Majk91

zadarmo? vsetkymi desiatimi

Reagovat
smazaný uživatel

nic neni zadarmo, aby tam nebyla dolozka jako u rakety ze musi hrat...

Reagovat
Majk91

prestup zadara bude, otazna je zmluva. Snad taka polazka tam nebude, aj ked pri tomto vedeni clovek nikdy nevie.

Reagovat
Generalní Gladiator

bus,arthur,de jong, rabiot, vidal- umím si to představit i jinak,ale takhle budu fakt spokojenej

Reagovat
ADM

Ja by som sa kludne stavil, že Frenkie nepríde. Stopér je v lete úplna priorita, ak sa privedie Rabiot bude tam podpisový bonus a tučný plat, takisto neprežijeme už asi ďalšiu sezonu bez back-upu za Albu .... a tak nejak mi nevychádza, že by zostalo ďalších 70-80 mega na Frienkieho, keď zhruba už ďalší rok sa bude hľadať náhrada za Luisa

Reagovat
Generalní Gladiator

on nejde bez ohledu na rabiota

Reagovat
Generalní Gladiator

kolik máme na nákupy? Těžko říst,kolik utržíme z prodeje, b-u za albu bych se snažil vyřešit klidně nějakým volným třicátníkem, stejně bude hrát skoro všechno

Reagovat
Visca el barca

Klub dohodu s Rabiotem popřel

Reagovat
ADM

To len aby nam nevykupili Messiho

Reagovat
smazaný uživatel

Alena

Reagovat
Generalní Gladiator

ajo

Reagovat
smazaný uživatel

já bych nebyl proti. Pokud by byl zadarmo, tak nemáme moc co ztratit. Ikdyby se neprosadil, tak mu za rok vyplatíme 13 mega euro na platu a prodáme ho za minimálně stejnou částku.

Reagovat
Mateo16

Zaujem RM o Palaciosa len ukazuje v akom velkom rozklade sa ten klub momentalne nachadza. To snad ani neni futbalista

Reagovat
smazaný uživatel

Videl si ho hrat ?

Reagovat
Mateo16

Prave teraz na neho pozeram

Reagovat
valloire

je to lempl?

Reagovat
misinho7

stop pls

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prej už je dohoda mezi Rabiotem a Barcou.

Tohle je prostě katastrofa. Idioti.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha to uz se tu rozebira

Reagovat
misinho7

takze do finale postupilo nakoniec Al Ain cize River sa vo finale bat nemusime..tak zvladnut tych japoncikov a bude to fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Japonci nejsou špatní fotbalisti. Viz poslední MS. Aby jste neodcházeli jak spráskaní psi.

Reagovat
valloire

Za Kashimu hrál i nejslavnější z nejslavnějších samotný slavný Arthur Antunes Coimbra....takže žádný nazdárci, ale kvalitní tým.

Reagovat
Phillipinho

lol

Reagovat
Mercury

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele