16. kolo
16.12.2018 18:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Bravurní gólman Asenjo Villarrealu ke třem bodům nestačil

To bylo drama! V zápase domácí Huescy s Villarrealem se diváci rozhodně ani na chvíli nenudili, protože k vidění byly čtyři góly, hned tři penalty a jedno vyloučení! Huesca navíc srovnala až ve čtvrté minutě nastavení.

Asi jen málokdo by před zápasem řekl, že uvidí tak atraktivní duel. Villarrealu se totiž letos vůbec nedaří a jindy pohárový účastník sídlí až na spodku tabulky. No a Huesca jako nováček je na tom ještě hůř. Takže čtyřgólový thriller s góly v posledních deseti minutách a třemi penaltami čekal opravdu málokdo.

Huesca se slavnějšího soupeře nezalekla a už ve třetí minutě se do šance dral obránce Miramón. Po faulu na jeho osobu domácí zahrávali volný přímý kop, který poslal mladík Juan Camilo Hernández jen těsně nad! Mladý Kolumbijec byl obecně hodně aktivním hráčem a ve dvacáté minutě se prezentoval další povedenou ranou, která nakonec zamířila jen do rukavic brankáře Sergia Asenja.

Pak se do šance prodral Carlos Bacca, jenž dokonce vsítil první branku, jenže ta pro ofsajd nebyla správně uznána. Tři minuty před koncem první půle se Hernández zvaný také Cucho ocitl po dalším faulu na zemi a protože ho Trigueros fauloval ve vápně, sudí pískal penaltu! K ní se postavil právě sebevědomý mladík a poslal Asenja na opačnou stranu - 1:0.

Pro Villarreal to byl hodně špatný první poločas, ale rozhodně nebyl všem dnům konec. Sotva se hráči Žluté ponorky vrátili na hřiště, málem si centr srazil do vlastní brány Mario Gaspar! Po hodině hry už zápas nabral strhující tempo. Z velké části se o to přičinil domácí brankář Aleksandar Jovanović, který se při útoku Baccy vrhl pod jeho nohy až příliš razantně. Sudí po konzultaci s videem nakonec pískl další penaltu a Bacca ji s přehledem proměnil.

Jenže Villarreal si vše sám zkomplikoval. O pouhé dvě minuty později totiž Mario Gaspar školácky stáhl k zemi hlavičkujícího Gonzala Melera, takže k vidění byla další penalta a Gaspar byl navíc oceněn druhou žlutou kartou. K penaltě se postavil faulovaný Gonzalo Melero, jenže třetí penaltu v zápase neproměnil a zaskvěl se Asenjo!

Dvacet minut před koncem utkání musel dnes výtečný Asenjo znovu do akce, když ho pořádnou ranou z dálky prověřil Juan Camilo Hernández. Asenjo navíc bravurně vyrazil i dorážku od Pulida! I díky tomu se mohl Villarreal radovat z další trefy. V 81. minutě totiž Pedraza poslal do vápna krásný pas na Gerarda Morena, který ho ve skluzu uklidil do protipohybu brankáře Jovanoviće - 2:1.

Ani to ale nebylo všechno. Huesca se naplno vrhla do útoku a Moi Gómez ještě tvrdou ranou neuspěl. V nastaveném čase už to ale domácím vyšlo a salvy nadšení jejich fanoušků mohly naplno propuknout. Psala se 4. minuta nastavení, když Asenjo vyrazil ránu Cucha, jenže dorážku od Samuela Longa už zachytit nedokázal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele