16. kolo
15.12.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Valencia uhrála v Eibaru jen bod

Eibar uhrál cennou remízu s Valencií, která se tak vrací opět k tomu nejčastějšímu výsledku. Ačkoli šli hosté z Valencie do vedení díky trefě Rodriga, na tři body to nestačilo. Ve druhé půli totiž srovnal Charles.

Domácí útočník Fabián Orellana v desáté minutě zkusil něco nepříliš tradičního. Ze strany totiž místo centru, který i brankář Neto čekal, volil ostrou ránu na přední tyč. Nakonec se Neto stihl přesunout a zabránit míči v cestě do sítě, ale hodně ho to vystrašilo. Orellana byl celkově hodně aktivním hráčem a jeho časté pokusy o střelbu dělaly zadákům Valencie potíže.

Na své si přišli také fanoušci Valencie, protože po dvaceti minutách už se kombinace Rodriga s Čeryševem jevila mnohem lépe. Rodrigova střela po průniku do vápna mířila do brány a jen díky pohotovému reflexivnímu zákroku brankáře Riesga se míč odkutálel mimo tři tyče! O pár momentů později se za míčem hnal Rodrigo, který obešel svého protihráče a počkal si na náběh Santiho Miny. Tomu také do vápna prostrčil míč, jenže Mina tvrdou ranou napálil jen brankáře Riesga.

O dvě minuty později už to Valencii konečně vyšlo a její tlak se zúročil. Před Wassem se na straně otevřel prostor, do něhož si mladý univerzál naběhl a poslal ostrý míč před bránu. Tam se k balonu natahovala hned dvojice hráčů, z nichž Rodrigo na zadní tyči uspěl - 1:0.

Ještě v rámci první půle musela Valencia hned dvakrát střídat pro zranění. Po změně stran však Netopýři i přesto pokračovali v aktivní hře. Rodrigova kombinace s Minou ke gólu nevedla a Eibar se ubránil.

V 53. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou obránce Valencie José Luis Gayá a sudí si až po dvou minutách nechal poradit od videorozhodčího. Následně nařídil pokutový kop pro Eibar a k němu se postavil Charles. Zkušený útočník volil ránu doprostřed, což splnilo svůj účel. Neto kapituloval a Eibar srovnal. V 79. minutě ještě obránce José Ángel trefil z volného přímého kopu břevno Netovy brány!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele