16. kolo
15.12.2018 16:15 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Griezmannovy dvě branky strhly výhru na stranu Atlética

Atlético Madrid mělo namále a dlouho s domácím Realem Valladolid hrálo nerozhodně. Nakonec ale v 80. minutě rozhodla druhá branka francouzského kanonýra Antoinea Griezmanna, který spasil svůj tým.

Brankáře Masipa měli vyzkoušet Griezmann, Kalinić nebo Saúl s Correou, zatímco útočné snahy Realu Valladolid měli na svědomí Villa, Plano nebo Ünal. Atlético se v prvních minutách dostávalo na dostřel brány gólmana Masipa, který ale nic vážnějšího řešit nemusel a s každou střelou si bez potíží poradil.

Bylo jasné, že favoritem je Atlético, které taky určovalo tempo. Na jeho kombinaci se domácí obránci příliš nechytali a často museli své soky dokonce zdvojovat, aby zabránili ohrožení svého brankáře. Óscar Plano po pětadvaceti minutách fauloval před vápnem Kokeho a sám postižený hráč se ujal rozehrávání standardní situace. Ta se mu ale moc nepovedla a Koke namířil svůj pokus jen do dobře postavené zdi.

Brankář Masip přesto brzy nato inkasoval. Po průnikové nahrávce od kolegy Antoinea Griezmanna se dostal do náběhu za míčem Nikola Kalinić, který si poradil s jediným obráncem před sebou a následně propálil i brankáře Masipa - 1:0 pro Atlético.

Deset minut před koncem první půle se do šance probíjel Óscar Plano a v nadějné situaci pálil jen těsně vedle brány! O pouhou minutu později se situace opakovala, tentokrát se do šance dostal Enes Ünal. Také on ale mířil jen vedle tyče! Následně se o to samé pokusil Griezmann, který si však nepřišel na brankáře Masipa.

Přesto jsme se ještě v prvním poločase dočkali další branky. Kiko Olivas totiž fauloval ve vápně Antoinea Griezmanna a sudí po nápovědě videa pískal penaltu! K ní se postavil sám francouzský kanonýr a nemýlil se - 2:0.

Druhý poločas ale svěřencům trenéra Simeoneho nevyšel. Enes Ünal nejprve po změně stran mířil hlavičkou jen doprostřed brány, kam si brankář Oblak pro míč v pohodě došel. V 57. minutě už se domácím povedlo dát kontaktní branku. Po sérii několika rohových kopů se nejvýše do vzduchu vyšplhal Fernando Calero, který se nemýlil!

O pouhých pět minut později se Enes Ünal dostal na zadní tyči po rohovém kopu k další hlavičce a tentokrát z úhlu místo zakončení vracel míč před bránu. A bylo to nejlepší možné řešení, protože po zmatcích si záložník Saúl Ñíguez vstřelil vlastní branku - 2:2!

V tu chvíli muselo Atlético pořádně zabrat a domácí Real Valladolid mu to vůbec neusnadňoval. Colchoneros tlačili svého soka a tomu se povedlo dát vedoucí branku až deset minut před koncem. Obvyklým spasitelem Atletů se stal opět Antoine Griezmann, který dostal skvělý míč od Stefana Saviće. Přesnou ranou na zadní tyč Griezmann rozhodl a Atlético mohlo slavit - 3:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele