16. kolo
16.12.2018 16:15 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Betis otočil duel s Espanyolem a vyhrál 3:1

Espanyol Barcelona doma nestačil na Real Betis, který naopak pokračuje ve velmi dobré formě a sběru bodů. Domácí sice vedli díky brance Sergia Garcii, ale prakticky celý zápas byli horším týmem. Betis nakonec otočil utkání především díky dvěma gólům v závěru.

Béticos se prezentují velmi povedenými výkony prakticky po celou podzimní část a zdá se, že s přibývajícími zkušenostmi celého kádru jeho kvalita exponenciálně roste. Dnes to měli na půdě Espanyolu potvrdit hráči jako Lo Celso, Joaquín, Carvalho nebo Canales s Firpem. V barvách katalánského celku jsme kromě několika Lópezů našli i Sergia Garcíu nebo Granera s Rocou.

První zajímavější kombinaci předvedli domácí hráči a vedla až ke střele Garcíi. Jeho zakončení se mu ale nepovedlo tak, jak by si asi zkušený hráč představoval. Je pravda, že se v prvních dvaceti minut hra hodně kouskovala a kvůli množství faulů z ní diváci asi moc velký užitek neměli.

V 16. minutě ale Morón prodloužil centr z pravé strany na Firpa, který udělal několik správných pohybů a píchl si míč před Rosalese. Ten jej musel faulovat a sudí pískal penaltu! Mladý záložník Lo Celso ale poslal míč jen do míst, kam brankář Diego López v pohodě doskočil. A dokonce stihl ještě vyrazit dorážku od Moróna!

Hráči Betisu se mohli cítit hodně na dně, protože jen o sedm minut později domácí vstřelili první branku utkání. Léo Baptistão se vyhnul ofsajdové linii a vystartoval za nákopem do křídelního prostoru. Pak našel krásným pasem na přední tyč Sergia Garcíu, který přesprintoval svého strážce a zasadil balon za záda Paua Lópeze - 1:0.

Na tahu byl Betis, ale moc se mu nedařilo. Vyrovnat skóre se mu povedlo až ve 43. minutě. Espanyol chvíli zaspal a nechal záložníka Sergia Canalese, aby se prohnal na straně kolem Rocy. Pak už mu stačilo jen předložit přesnou nahrávku na vápno, kam si seběhl Giovani Lo Celso a bylo vyrovnáno!

Hned po změně stran katalánský celek vyrukoval s fantastickým napadáním a hosté udělali chybu. Přišli totiž o míč velmi blízko vlastní brány. Léo Baptistão převzal přihrávku z levé strany, jenže prakticky sám zakončil jen do brankáře Lópeze! Pak tempo hry ustalo a ani Betis se nedokázal dostat do šancí. Ty přišly až v samém závěru.

Joaquína totiž v 84. minutě fauloval u vápna Víctor Sánchez a sudí pískal volný přímý kop. K němu se postavil střídající útočník Cristian Tello a krásnou ranou zamířil přesně do šibenice! Brankář Diego López se natahoval marně.

A v nastavení hosté ještě pojistili své vedení. Do otevřené obrany si naběhl Giovani Lo Celso, kterého nikdo z protihráčů nestíhal zastavit. Centr do vápna se mu sice nepovedl, ale balon si ve skluzu do vlastní brány srazil nešťastník Óscar Duarte!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele