16. kolo
14.12.2018 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Celta si v předehrávce jen rozdělila body s Leganésem

Páteční předehrávka 16. kola španělské LaLigy nakonec nenabídla ani jednu branku. Celta doma proti Leganésu promarnila příležitost dostat se blíž k pohárovým příčkám.

Ve Vigu panovala skvělé atmosféra a domácí byli jasným favoritem pátečního duelu s Leganésem. O ofenzivní podívanou se měli starat především hráči jako Boufal, Aspas a Gómez. Celta to zkoušela spíš individuálně, například ve 4. minutě, když se do pokutového území dostával Boufal, který se nakonec neprodral přes Bustinzu. První zajímavou ránu vypustil ze svých kopaček Youssef En-Nesyri a ránu marockého mladíka musel brankář Blanco vyrážet jen se štěstím.

Celta zahrozila po centru od obránce Huga Malla, který našel citlivým pasem skvěle naběhnutého útočníka Gómeze. Uruguayský kanonýr se pověsil do vzduchu, ale mířil mimo! Po třiceti minutách se zaskvěl záložník Vesga, který si naskočil na parádní centr od Óscara z volného přímého kopu. Svou hlavičku však namířil těsně vedle tyče! Spolupráce mezi Gómezem a Aspasem o chvíli později nepřinesla kýžené ovoce a zkušený útočník mířil mimo.

Hned po změně stran šli hosté málem do vedení. Mladý talent Youssef En-Nesyri si naběhl za domácí obranu a dostal skvělý pas do běhu. V obrovské šanci ale nechal vyniknout jen brankáře Blanca, který jeho ránu bravurně vyrazil! Čas se oběma týmům krátil a především pro domácí by případná ztráta bodů byla zklamáním.

Celta mohla jít do vedení asi dvacet minut před koncem utkání. Junca totiž vyslal do pokutového území skvělý centr, na který si naskočil Maxi Gómez. Mladý útočník měl ale tu smůlu, že balon hlavou poslal jen do břevna hostující brány!

O pár minut později zakončoval odražený míč Sisto, který však napálil jen prvního obránce před sebou. Hrdinou Celty se mohl opět stát Iago Aspas, který dostal míč od Frana Beltrána. Jenže veterán v barvách Celty mířil také těsně vedle. A když v samém závěru trefil Brais Méndez v obrovské šanci jen osamoceného brankáře Cuéllara, bylo o výsledku jasno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele