LaLiga - souhrn 15. kola: Real Madrid zůstává první

26.11.2021, 23:04, aktualizováno 29.11.2021, 22:52
Komentáře a souhrny
Karim Benzema (© AFP)
Real Madrid v souboji o první místo zdolal Sevillu a na Atlético, které zvítězilo v Cádizu, má čtyřbodový náskok. Espanyol sestřelil doma favorizovaný Real Sociedad, Betis si poradil s Levante. Barcelona veze body z Villarrealu a posunula se těsně za pohárové příčky. Athletic byl potřetí za sebou delegován k páteční předehrávce a znovu nevyhrál, tentokráte doma remizoval s Granadou...

CA Osasuna - Elche CF 1:1

29.11.2021 21:00

Góly: 7. Ante Budimir (pen.) - 19. Fidel

Elche v pondělní dohrávce trochu překvapivě dokázalo ukořistit bod proti Osasuně. Tu dostal už po sedmi minutách hry do vedení proměněnou penaltou Ante Budimir, ale hostům se přeci jen povedlo o pár minut později srovnat.

Budimir byl hodně aktivním hráčem od začátku utkání a v šesté jeho minutě dokonce napálil dělovkou břevno. Akce poté pokračovala a Fidel trefil soupeře do obličeje rukou, což sudí okamžitě rozeznal jako penaltový zákrok. K nařízené exekuci se postavil právě Budimir a nemýlil se.

Fidel ale brzy svůj prohřešek odčinil a to tím nejlepším možným způsobem. V 19. minutě si totiž naskočil na skvěle rozehraný rohový kop a poslal hlavou s pomocí vzdálenější tyče míč do sítě! Později se musel zaskvět brankář Herrera, který likvidoval samostatný únik nabíhajícího Lucase Péreze.

Po změně stran se málem prosadilo Elche, konkrétně mladík Lucas Boyé, jenže jeho zakončení v 55. minutě zamířilo jen do tyče! Bravurní Herrera držel šance svého klubu nad vodou i v 76. minutě, kdy vyškrábl z brankové čáry zakončení Josana.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Sevilla FC 2:1

28.11.2021 21:00

Góly: 32. Karim Benzema, 87. Vinícius Júnior - 12. Rafael Mir

Real Madrid dokázal doma otočit špatně se vyvíjející utkání se Sevillou a pojistil si první místo. Hosté sice šli díky aktivitě Mira do vedení, jenže Ancelottiho výběr spasily trefy Benzemy s Viníciusem, jenž rozhodl tři minuty před koncem.

Sevilla věděla, že v případě výhry by se mohla posunout před Real Madrid, jenže taky věděla, v jak dobré formě svého soka zastihla. Čekalo ji hodně složité utkání a do karet nehrálo týmu trenéra Lopeteguiho ani to, že s Realem dlouhodobě hrát neumí. To se aspoň zdánlivě začalo měnit už po pár minutách hry, protože Sevilla šla brzo do vedení.

Po pouhých dvanácti minutách dostali hosté šanci zahrávat rohový kop a míč skončil uprostřed vápna na hlavě útočníka Rafaela Mira, který si na míč naskočil nejlépe a přesnou hlavičkou jej dokázal dostat za záda brankáře Courtoise - 1:0 pro Lopeteguiho tým.

O pouhé dvě minuty později málem přidal Mir ještě jednu trefu a kdyby šanci proměnil, utkání by se zřejmě odbývalo podle úplně jiných not. Jenže po ztrátě Realu u jeho vápna pálil Mir z úhlu jen do míst, kam se brankář Courtois dokázal včas přemístit. Sevilla měla taky dost smůly, jako třeba u příležitosti Ocamposovy rány, kterou zastavilo břevno madridské brány!

Po půlhodině hry se ale domácímu výběru hvězd povedlo aspoň srovnat a na svědomí měl to srovnání Karim Benzema. Muž nedávno v nepřítomnosti souzený ukázal, jak moc se umí soustředit, když je to potřeba. První ránu Militãa totiž brankář Bounou dokázal odrazit na tyč, od níž se balon dostal jen k nohám Karima Benzemy. A pro něj už dorážka nebyla nic těžkého - 1:1.

První půle mnoho zajímavého nenabídla a po změně stran oběma týmům trvalo pořádnou dávku času, než dokázaly vymyslet něco aspoň trochu kreativního. Joan Jordán, záložník Sevilly, se jako první pokusil tvrdou ranou ze střední vzdálenosti překvapit belgickou oporu v bráně královského klubu, leč neúspěšně.

Real se až překvapivě málo hnal dopředu a vypadalo to poměrně dlouho, jako by se byl spokojil s remízovým stavem. Asi to tak ale jen vypadalo. Když si hosté ze Sevilly už mysleli, že svou roli zvládli a že si domů povezou aspoň bod, tak je Real vyškolil. Tři minuty před koncem utkání totiž Casemiro zvládl najít Viníciuse Júniora, ten si obhodil prvního obránce a pak přešel i přes další dva. Jeho ránu zpoza vápna už brankář Bounou neměl a Real díky téhle parádě těsně vyhrál!

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Atlético Madrid 1:4

28.11.2021 18:30

Góly: 86. Anthony Lozano - 56. Thomas Lemar, 70. Antoine Griezmann, 76. Ángel Correa, 86. Matheus Cunha

Porážka s Milánem v Lize mistrů nezanechala na Atléticu takřka žádné stopy a v nedělním ligovém zápase zvítězili Colchoneros na Cádizu vysoko 4:1. Po bezbrankové první půli si na stadionu Ramóna de Carranzy otevřeli střelnici a postupně se do sítě domácích trefili Lemar, Griezmann, Correa a Cunha. Alespoň kosmetickou úpravu výsledku zařídil čtyři minuty před koncem Lozano.

Cadiz se tak znovu přiblížil sestupovým příčkám a v pondělní dohrávce mezi Osasunou a Elche bude fandit domácímu týmu, aby se po neúplných patnácti kolech neocitl v sestupovém pásmu.

Každopádně Atlético bylo velkým favoritem a bylo zajímavé sledovat, jak se zejména v hlavě vypořádá s nepříjemnou porážkou 0:1 s AC Milán v Lize mistrů. Atlético od začátku více drželo balón a tlačilo se dopředu. V 17. minutě se Diego Simeone poprvé výrazně držel za hlavu, když Antoine Griezmann orazítkoval tyč. Také Cádiz dokázal být nebezpečný, i když po střelách Salviho nemusel Oblak zasahovat. Balón byl převážně v držení madridského klubu, ovšem jeho hráči z toho nedokázali v prvním poločase nic vytěžit.

"Atleti" hráli svojí typicky trpělivou hru a obranu soupeře poprvé odemkli v 57. minutě. Po Carrascově parádním obloučku zavěsil hlavou Thomas Lemar. Svěřenci trenéra Simeoneho kontrolovali hru a čtvrthodinu před koncem zvýšili už na rozdíl dvou branek. Llorente se na pravé straně nádherně uvolnil a jeho přihrávku dopravil do sítě Antoine Griezmann. Brankář Ledesma s tím nemohl vůbec nic dělat a domácí byli rázem v hodně nepohodlné pozici.

Cádiz po druhé brance rezignoval a od Atlética inkasoval ještě dva góly. V 77. minutě předvedli opravdu parádní akci na jeden dotek, kterou zakončil Ángel Correa a o deset minut později dokonal dílo zkázy Matheus Cunha, který si naběhl do vápna pro přihrávku a chladnokrevně zakončil. Tou dobou už vedlo Atlético 4:1, protože krátce předtím snížil si vstřelil velice kuriózní vlastní gól Jan Oblak. Slovinský brankář si v těžké pozici stáhl vysoký centr, ale balón mu proklouzl do branky. I takovéto momenty občas nejlepší brankáře postihnou.

Atlético vyhralo díky skvělému druhému poločasu 4:1 a v tabulce se posunulo na druhé místo za vedoucího městského rivala Real Madrid. Cádiz je před pondělní dohrávkou sedmnáctý a pokud se povede Elche bodovat na půdě Osasuny, propadne se do sestupového pásma.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Sociedad 1:0

28.11.2021 16:15

Góly: 77. Yangel Herrera

Nejtěsnější porážku utrpěl v 15. kole Real Sociedad a jméno přemožitele je poměrně překvapivé. Stal se jím Espanyol, který si tím zároveň upevnil postavení ve středu ligové tabulky. Hrdinou zápasu se stal Herrera.

Každá série jednou končí a ta Realu doznala konce v Katalánsku. Nemuselo to však být. V 17. minutě klidně mohl poslal hosty do vedení Le Normand, ovšem jeho střelu kryl pozorný López. Po půlhodině hry zahrozil i Espanyol a s Puadovo levačkou měl Remiro plné ruce práce. Puado byl vůbec při chuti a poté, co ve 39. minutě vybojoval balón, pelášil do šestnáctky a těsně minul vzdálenější tyč. Real Sociedad měl o něco více ze hry, ale branku Lópeze trefil v prvním poločase jen jednou.

Snaha Realu Sociedad pokračovala i po přestávce a hned ve dvou příležitostí měl prsty Adnan Januzaj. Nejprve na jeho střílenou pobídku nikdo před brankou nereagoval a o chvíli později se jeho centr snesl na břevno! Po hodině hry dokonce Baskové vstřelili gól, jenomže sudí jim ho neuznal.

Nevyšlo to ani v 71. minutě po střele Melameda a tlak Real Sociedad nakonec zastavila domácí branka. Střelu De Tomáse ještě Remiro pokryl, ale dorážku z druhé vlny v podání Yangela Herrery už nechytil. Baskové měli na vyrovnání ještě čtvrthodinu a z Katalánska si mohli odvést alespoň bod. Velice nebezpečný trestňák těsně nad zahrál Januzaj a víc už se na hřišti nestalo.

Více informací k zápasu

Real Betis - Levante UD 3:1

28.11.2021 14:00

Góly: 54. Juanmi, 63. Juanmi, 78. Juanmi - 7. Shkodran Mustafi

Juanmi se stal první hvězdou zápasu, ve kterém Real Betis porazil Levante 3:1. Domácí fotbalista vstřelil všechny tři branky a posunul tím Betis na průběžné čtvrté místo. Tedy alespoň na pár hodin do zápasu Atlética.

Začátek ale nebyl pro Betis jednoduchý. Levante dokázalo domácí tým rychle zaskočit úvodní brankou již v 7. minutě. Do Bardhiho centru od rohového praporku se hlavou položil Shkodran Mustafi a balón směřující pod břevno Rui Silva nezachytil. Betis nepanikařil a prostřednictvím Morena, který výrazně přifilmoval pád po kontaktu od Sona, si zkoušel vymodlit pokutový kop. Celou situaci zkoumal VAR a dal Sonovi za pravdu - žádná penalta to nebyla.

Verdiblancos měli územní převahu, jenomže Levante pozorně bránilo. Ve 30. minutě minul vzdálenější tyč Moreno a proti hlavičce Rodrígueze výtečně zasáhl Cárdenas. Tlak Betisu se postupem času stupňoval, ale vyrovnávací gól stále ne a ne přijít. Canales z dorážky trestuhodně minul a Morenova hlavička šla nad. Ve 45. minutě mohlo Levante zvýšit náskok, ale při Silvovi v brance Betisu stáli po střele Moralese všichni svatí - otřáslo se totiž břevno!

Velké chvíle Betisu přišly až po změně stran. V 54. minutě se domácí konečně dočkali vyrovnání, když závar před brankou utnul tvrdou střelou Juanmi - 1:1. Vyrovnávací branka pochopitelně Real nabudila a Levante se ocitlo pod ještě větším tlakem. Další rána Morena byla sražená do boční sítě, ale v 63. minutě už to klaplo a obrat byl dokonán. Prsty v tom měl po prodlouženém centru opět Juanmi!

Najednou muselo útočit i Levante a to se zdálo být velkým problémem. Betis dostal zápas plně pod svojí kontrolu a ve zbytku utkání chtěl co nejdříve rozhodnout třetí brankou. Povedlo se to v 78. minutě, kdy si Fékir vyměnil přihrávku s Juanmim a ten zkompletoval hattrick.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - FC Barcelona 1:3

27.11.2021 21:00

Góly: 76. Samuel Chukwueze - 48. Frenkie de Jong, 88. Memphis Depay, 90+4. Philippe Coutinho (pen.)

I druhý zápas španělské ligy pod Xaviho vedením Barcelona vyhrála a tentokrát se jí to povedlo na horké půdě účastníka Ligy mistrů Villarrealu. Dlouho to vypadalo, že se na Estádio de la Cerámica zrodí remíza, ale dvě minuty před koncem rozhodl Memphis Depay. V nastaveném čase pak hosté přidali pojistku, když Coutinho proměnil pokutový kop.

Nový trenér Xavi začal na lavičce Barcelony vítězně, ale během týdne musel skousnout první zklamání v podobě remízy 0:0 s Benficou. Teď ho čekala ostrá zkouška na Villarrealu a Barcelona jí zvládla.

Utkání bylo bohaté na šance a zejména začátek přinesl několik zajímavých momentů. Už v 5. minutě poprvé protáhl brankáře Rulliho hlavičkující Ezzalzouli. Vzápětí přišla gólovka i na druhé straně po chybě obránce Garcíi, kterou nepotrestal Danjuma! Tempo zápasu bylo v počátečních minutách pekelné a hra se zase rychle přesunula před Rulliho, nicméně Depay v ložence minul zařízení, stejně jako mladíček Gavi.

Barcelona měla obrovskou převahu v držení balónu a pokračovala v zahazování příležitostí. V 19. minutě dostal ideální přihrávku do prostoru Depay a z penaltového puntíku trestuhodně minul! Xavi musel být se začátkem spokojen a jen litoval, co všechno jeho svěřenci zahodili. Villarreal se znovu připomněl až po půlhodině hry při hlavičce Torrese a zakrátko zase Danjuma napálil jen náruč Ter Stegena. Výborný fotbal v prvním poločase branku nepřinesl, což bylo jeho jedinou kaňkou.

Na začátku druhého poločasu tempo hry nepolevilo a konečně také padl gól. Albův střílený centr na malé vápno tečoval do branky Frenkie de Jong a i když se zprvu zdálo, že šlo o ofsjad, branka byla regulérní. Aktivně hrající Barcelona se s jednobrankovým vedením nespokojila a nebezpečnou Depayovu střelu musel likvidovat Rulli.

Villarreal musel přidat a určitě nebyl bez šance. V 63. minutě domácí zakombinovali a před Ter Stegenem z toho byl pořádný rozruch, nicméně gól nepadl. "Žlutá ponorka" se ale dostávala čím dál více do tempa a zatímco Trigueros v dobré pozici přestřelil, jeho spoluhráč Samu Chukwueze mířil o dvě minuty později do černého.

Domácí rázem ožili a Barcelona byla pod tlakem. V 84. minutě mohl dokonat obrat Danjuma a příznivci Barcelony si po jeho střele výrazně oddechli. Utkání mohlo jedním slovem skončit jakkoliv a nakonec více štěstí měla Barca. Dlouhý nákop Ter Stegena propadl k Depayovi, ten následně obešel Rulliho a zavěsil.

Villarreal musel v posledních minutách otevřít hru a z brejku se podařilo Kataláncům definitivně rozhodnout. Coutinha fauloval v šestnáctce Foyth a sám postižený se ze značky pokutového kopu nemýlil.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Getafe CF 0:0

27.11.2021 18:30

Góly: -

Podprůměrný fotbal a nakonec spravedlivá remíza 0:0 byla k vidění na Mallorce, kam v roli soupeře zavítalo madridské Getafe. Za devadesát minut došlo jen ke dvěma střelám na branku a o ty se výhradně postarali Bermellones.

Sledovat toto utkání bylo pro fanoušky téměř utrpením. K vidění bylo opravdu jen velmi málo příležitostí. Jednu měl po půlhodině Ramírez, nicméně střela mu vůbec nesedla a proskákala mimo tři tyče. Ve 44. minutě zase zakončoval na zadní tyči Olivera, ale případná radost by byla zbytečná - mával se ofsajd.

Mallorca i Getafe nedokázali najít úspěšný recept a i ve druhém dějství si počínali bezzubě. V 69. minutě, po velkém závaru neudržel balón v rukavicích Reina, ale střely Ünala a Aleni dokázali obránci zablokovat.

Čtvrthodinu před koncem se Getafe dožadovalo penalty za zákrok na Ünala, ale sudí v žádném případě nepískal. Utkání pomalu a jistě směřovalo do nerozhodného konce a i ti nejzarytější fanoušci zřejmě rezignovali, když v 87. minutě hlavičkoval nebezpečně těsně vedle Prats. Sudí ještě nastavil dlouhých pět minut, ale ani během nich kýžená branka nepadla. Mallorca je čtrnáctá, Getafe zůstává předposlední.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Rayo Vallecano 1:1

27.11.2021 16:15

Góly: 19. Carlos Soler - 64. Isaac Palazón

Valencia dnes odpoledne jen remizovala s Rayem a to přesto, že se díky trefě Carlose Solera dostala do velmi brzkého vedení. To ale "Netopýrům" nevydrželo, protože po hodině hry se o konečnou dělbu bodů postaral Palazón.

Valencia byla na domácí půdě proti návštěvě z předměstí Madridu jasným favoritem a od prvních minut se jí úspěšně dařilo tuhle roli naplňovat. Duro, Guedes nebo Soler se hodně snažili zaměstnávat brankáře Dimitrijevského a jeho obránce. V sedmnácté minutě se navíc domácím povedlo dostat se do vedení.

Po faulu na Dura sice rozhodčí Alejandro Hernández nepískal penaltu, ale pak se šel podívat na video a to mu naznačilo, že by to možná nebyl tak špatný nápad. K nařízené penaltě se postavil Carlos Soler a dal svůj pátý gól v sezoně. Na jedenáct zápasů to rozhodně není špatná bilance.

Jinak ale první půle dost nudila a Valencia nedokázala šance dotahovat do úspěšného konce. Poločas druhý už vypadal mnohem zajímavěji. Po pěti minutách pálil z druhé vlny Guedes, jenže rána portugalského záložníka zamířila těsně vedle! A pak toho musel Guedes hodně litovat. První střelu (dost akrobaticky řešenou) sice brankář Cillessen vyrazil, ale na dorážku Isiho Palazóna už neměl - 1:1.

Podobnou akci sehrála také Valencia, jenže brankář Dimitrievski měl to štěstí, že žádná dorážka už nenásledovala. Valencii mohl v samém závěru šokovat Andres Martín, jehož lob byl sice úspěšný, jenže zakončující hráč stál v těsném ofsajdu, takže branka na 2:1 neplatila.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Celta Vigo 1:2

27.11.2021 14:00

Góly: 21. Joselu - 11. Santi Mina, 70. Iago Aspas

Souboj z druhé poloviny tabulky mezi Alavésem a Celtou Vigo skončil výhrou hostujícího celku 2:1. Celestes se díky tomu posunuli v tabulce, zatímco Deportivo může spadnout do sestupového pásma.

Deportivo mělo první šanci zápasu, jenomže jí neproměnilo a vzápětí inkasovalo. Po Martínově přihrávce střílel bez dostatečné razance Pons a Dituro v poklidu zakročil. O dvě minuty později rozjela akci Celta Vigo a byla z toho úvodní branka. Vasquéz vysunul kolmicí Santiho Minu a jeho střela se štěstím proskákala do sítě!

Hosté se pak snažili kontrolovat hru, ale Deportivo dokázalo rychle vyrovnat. Tečovanou přihrávku prodloužil hlavou Rioja a z malého vápna prostřelil Ditura Joselu. Do konce prvního poločasu měly oba celky možnost několikrát skórovat, ale stav 1:1 se nezměnil. Laguardia ve snaze zabránit kolmici zavařil Pachecovi a o pár minut později přestřelil branku Santi Mina. Ve 44. minutě se zase po sérii přihrávek dostal ke koncovce Beltrán a jeho tvrdá rána skončila v rukavicích Pacheca.

I ve druhém poločase se bylo na co dívat. Ve 49. minutě si málem vstřelil vlastní gól Araújo a o pět minut později hlavičkoval do tyče Loum! Po hodině hry měl dobrou příležitost i Mendéz a Dituro dobře zasáhl.

Rozhodující moment celého utkání nastal dvacet minut před koncem. Domácí zahráli v pokutovém území rukou a hlavní sudí nařídil penaltu! Iago Aspas jí v prvním momentu neproměnil, ale bezprostřední dorážkou se vykoupil.

Celta Vigo mohla dokonce vstřelit uklidňující pojistku. Galhardovu hlavičku ale Pachecco fantasticky zlikvidoval. Deportivo bylo ve hře do posledních sekund a po ráně Joselua zase předvedl parádu Dituro. Celta tedy vyloupila Mendizorrotzu a v tabulce si polepší.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Granada CF 2:2

26.11.2021 21:00

Góly: 10. Raúl García, 76. Luis Maximiano (vl.) - 25. Darwin Machís, 34. Jorge Molina

Baskický Athletic prováhal možnost přeskočit v tabulce Barcelonu a v páteční předehrávce kola jenom remizoval s Granadou 2:2. Hosty může dělba bodů trochu mrzet, protože ještě čtvrthodinu před koncem na stadionu San Mamés vedli.

Athletic si v domácím zápase brousil zuby na vítězství, na které naposledy dosáhl 23. října v souboji s Villarrealem. Od té doby třikrát remizoval a jednou prohrál, což zhoršilo jeho postavení v tabulce. Mnohem hůře je na tom Granada, která balancuje na sestupové hranici.

Domácí začali dle očekávání dobře a bezbrankový stav vydržel na San Mamés pouhých deset minut. Záložník Montoro hrůzostrašně přihrával, načež se Baskové okamžitě zmocnili balónu a po pohledné akci, kterou zakončil veterán Raúl García vedli 1:0. Klub z Bilbaa nadále zůstával u balónu, ale z další převahy nic nevytěžil. Místo toho přišla 25. minuta a vyrovnávací branka Darwina Machíse. Ten si po ukázkovém brejku pohrál s obráncem Lekuem a střelou k tyči neomylně zakončil - 1:1.

O chvíli později přichystala Granada domácím šok. Machís táhl další protiútok hostů a i s pomocí šťastného odrazu se k balónu dostal Jorge Molina, načež chladnokrevně prostřelil brankáře Simóna. Granada vytěžila z prvního poločasu maximum, ale pochopitelně ještě neměla vyhráno.

Athletic chtěl pokud možno co nejrychleji vyrovnat a pak utkání rozhodnout. V 57. minutě poměrně nečekaně vypálil Raúl García a hosty zachránila horní tyč! Na brankové konstrukce to však bylo 1:1, protože i centr Suáreze se snesl na břevno. Domácí ale opět získávali převahu a Zarragovu nebezpečnou střelu vytěsnil Maximiano. V tomto případě lze brankáře Granady jednoznačně pochválit, nicméně hned vzápětí si vstřelil nešťastně vlastní gól. Poté, co vyběhl z branky nastal v šestnáctce hotový zmatek a při snaze vrátit se, se balón od něj odrazil do sítě.

Vlastní branka znamenala vyrovnání na 2:2 a závěr zápasu byl hodně otevřený. Zlomit ho mohl Muniain, jenomže zamířil jen do středu branky. Ve čtvrté minutě nastavení zase vyrazil střelu Iňiga Martíneze Maximiano.

Sudí Vega nakonec nechal nastavovat poměrně dlouho a může za to Martínezův zákrok na červenou kartu, kterou zkoumal VAR. Domácí hráč byl skutečně vyloučen a Granada ještě měla standardní situaci, po které měl před sebou odkrytou branku Abramov a Athletic spasil Yeray. Duel na San Mamés tedy vítěze nepoznal a skončil smírem 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid14103134:1533
2.Atlético Madrid1485126:1429
3.Real Sociedad1585219:1129
4.Sevilla FC1484224:1128
5.Real Betis1583425:1827
6.Rayo Vallecano1573523:1624
7.FC Barcelona1465323:1623
8.Athletic Bilbao1448213:1020
9.Espanyol Barcelona1555515:1420
10.CA Osasuna1555515:1920
11.Valencia CF1547422:2119
12.Villarreal CF1437416:1616
13.Celta Vigo1544716:1916
14.RCD Mallorca1537514:2216
15.Deportivo Alavés1442811:1914
16.Granada CF1426614:2212
17.Elche CF1526712:2112
18.Cádiz CF1526713:2712
19.Getafe CF1524910:1910
20.Levante UD1507813:287

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (150)

Přidat komentář
Gazdo

Snad Bilbau nie?

Reagovat
Raul=Real

V znaku maju napisane aj Bilbao aj Athletic...tak ja neviem už budeme ich volat samozrejme tak ako nam na prvú napadne

Reagovat
Juan Román Riquelme

Je to Athletic Club

Reagovat
Gazdo

Ale hybaj

Reagovat
Juan Román Riquelme
Reagovat
Gazdo

Boze ja si robim srandu ved sa to tu riesilo asi pod kazdym clankom z laligy dva mesiace dozadu a tymto som chcel len rypnut do ilnoiara a podobnych

Reagovat
Juan Román Riquelme

No ok

Reagovat
LAM

Bilbao bude vždy Bilbao

Reagovat
Juan Román Riquelme

Radeji Bilbo

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Presne tak.

Reagovat
houdic

Já jim říkám Bimbalo

Reagovat
Largo

Ne, to je blbost. A takhle to EF uvadet uz nebude.

Reagovat
patas92

Lol, Memphis jen dva góly za božským Benzemou a to ani nekope penalty

Reagovat
Hlahart

2g a 5a ne?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
patas92

To měl být vtip

Reagovat
smazaný uživatel

This has been the worst joke in history of jokes, maybe ever.

Reagovat
patas92

I ten nejhorší vtip je pořád vtip a ty jsi ho nepochopil

Reagovat
Kenneth

Spíš sis myslel že to tak opravdu je ty vtipe.

Reagovat
patas92

No jasně, viděl jsem všechny zápasy Barcelony letos ale nevšiml jsem si, že do včerejška kopal Depay asi všechny penalty

Reagovat
Kenneth

Neprekvapilo by me to.

Reagovat
CHONG

A v čem teda ten vtip vlastně spočíval?

Reagovat
Jordi Alba

Na Twitterech a Redditech nepoužíváte vtípky ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. To tam je zakazany.

Reagovat
smazaný uživatel

Šílený zápas, který bychom kdykoliv jindy prohráli o několik dolů a jeli domů jak zpráskaní psi. Jestli nám tohle ještě nějakou dobu vydrží, tak vyhrajeme LM. A obhájíme. Dvakrát.

Reagovat
Phillipinho

Jako ja bych tohle spis pricetl na konto Villarrealu. Pravidelne na konci zapasu polevi v koncentraci, udelaji chyby a prohrajou. Takhle se jim to stalo dvakrat proti United a dneska zas.

A jako Xaviho koucovani v prubehu zapasu bylo za me dost spatny. Villarreal tam celej zapas jasne targetuje silenyho Garciu a on s tim vubec nic neudelal.

Reagovat
smazaný uživatel

No udělali v závěru doslova jednu chybu, když nepočítám už asi nic neřešící penaltu. My jsme jich udělali tak 10 a nějakým zázrakem jsme nebyli potrestaní. Zápas to byl velice znepokojivý, ale nelze čekat zázraky, důležité jsou teď body.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Neni treba cekat zazraky, staci mit koupenyho rozhodciho. Na La Cerámice to tak bylo

Reagovat
2miguel1

Reagovat
Lemiux66

Tenhle “western” z obou taboru co do rozhodcich, mi vzdy pripomene hadku kurev, ktera ze z nich je vetsi.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Gazdo

Od Xaviho trosku nezvladnuty zapas. Nevadi stale mame dva dobre na jeden spatny. Na zaciatok fajn u Koemana sme mali 2 spatne na jeden hrozostrasny cize upgrade tam nejaky bude

Reagovat
2miguel1

Uz musi orist Fati Dest Dani a mozno dat radsej Lengleta namiesto Erica

Reagovat
LAM

Výhra s 3 golama v zatím nejslabším zápase pod Xavim.Čert to vem, na Villarealu je výhra vždy super.

Snad už brzy bude zpět celej útok,protože s tím co hrajem se moc zázrak dělat nedá.Snad vyjde ten Torres-na levo by mohl hrát Fati nebo Depay a na pravo Dembele,Abde.

Reagovat
Lemiux66

Oscare zlepsi se, jinak to do budoucna nebude ani na lavku! To samy Eric! Ten sice nemel napravo co delat, ale stejne byl strasnej. Tri body dulezity jak prdel, ale nemohu se zbavit dojmu, ze jsme si zase vybrali stesti na dve elclasika dopredu.

Me hlavne tesi stoupajici forma Matse, a vubec celyho mancaftu.

Reagovat
smazaný uživatel

Posledné dva ligové zápasy solídne "chyby" rozhodcov v prospech Barcy

Reagovat
LAM

Reagovat
Lemiux66

a nas tesi jak to resis

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Diskostu

Dva závažne chyby rozhodcov v prospech Barcelony od nastupu Xaviho ? to chcú zneho spraviť takto umelo trénera ?

Reagovat
Kluivert9

JJ, Zidana...

Reagovat
Lamskej#RMCF

Od té doby co je tupohlav na lavičce Katalánců, se jim krásně pomáhá nevadí, tohle letos soupeř není

Reagovat
sylarko

fanusik realu tu bude nieco rozpravat o pomoci rozhodcov really??? nezabudni, ze prave zidan vyhral 2x LM len vdaka stastiu a rozhodcom...

Reagovat
Kluivert9

Úsměvné, jakou "starost" zas Realisti mají o neškodný tým ze středu tabulky před bankrotem

Reagovat
misinho7

No akoze toto vcera bola podla teba ok? ja uz vazne netusim ako funguje pravidlo ruky potom.

Reagovat
technecium

Zkušený tým ví přesně, jak funguje pravidlo ruky

Reagovat
vagneris

Komentátor na Premiersport říkal, že se ruka u těla letos už nepíská. Navíc být tebou, tak mlčím. Koukni se, jaký penalty dostal Real na konci předminulý sezony a díky tomu vyhrál titul.

Největší sporný moment včerejšího zápasu byla neudělená červená Parejovi za šlapák na Busquetse. Ale to se ti nehodí do krámu, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Druhou žlutou měl dostat i Yeremi za ruku v ksichtě.

Reagovat
Kokesh

On se ho zeptá na názor a ty argumentuješ úplně jinou situaci nebo minulým rokem, omg.

Reagovat
sylarko

to je fuk. vy nemate pravo daco spominat rozhodcu. preco sa nespytal aj na to ze preco nedostal parejo cervenu po faule na busquetsa huh???

Reagovat
Reggie

Reagovat
2miguel1

Inak asi konečna pre Puiga, keď ani pod Xavim nehrava. Gavi je genialny, Nico je tiez super a De Jong bude pod Xavim delo

Reagovat
Kenneth

Bez rozhodcich by Xavi jeste nemel ani jednu vyhru. Posefoval si to narozdil od Koemana.

Reagovat
vagneris

Naopak, v obou ligových zápasech Barceloně pískali fauly za simulace soupeřů a tvrdý zákroky na kartu pouštěli. Za ten dvojzápas rozhodčí ušetřili soupeře minimálně od 5 žlutých a 1 červenou. Jen proti Villarrealu tam byli 2 likvidační zákroky a je štěstí, že se nikdo vážně nezranil.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak určitě, jelikož nebýt tam rozhodčí, tak se zápas ani nemůže odehrát. Ale jinak je to vaše brečení fakt úsměvný, už ani nevím, kdy jste se naposledy věnovali víc vlastnímu klubu, než čemukoliv, co má nějakou spojitost s Barcou .

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Kenneth

Zajimavy, ze fnukani posledni roky vuci Realu si nikdy neresil.

Reagovat
sylarko

je usmevny kolko krat budu plakat fans realu ohladom rozhodcov, ked pomozu barce k vyhre. ale ze vdaka rozhodcom te vyhrali predminuly rok titul, to vam zrazu nevadi co? alebo ze ste vdaka nim vyhrali LM tiez ne ze?...pokrytectvo najvyssieho zrna

Reagovat
Kokesh

Fanoušci RM sledují zápasy FCB a funguje to i naopak, představ si. Mně přijde úsměvný tohle jednostranný vyjádření, jakoby se opačně vlastně nic nedělo...

Za dva zápasy pod Xavim jste po nepřesvědčivých výkonech měli dvě penalty odpískáné pro Vás včetně vymyšlené po nefaulu na Depaye a jednu 100% neodpiskanou ve vás neprospěch. A když na to někdo poukáže, tak vlastně brečí..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pěkně ses v tom hnedka našel, zrovna ty snad kromě Barcy, Xaviho, Piquého a Messiho ani snad nic nekomentuješ, ne?

Pochopitelně to tak fungovalo odjakživa, vy jste se kvůli tomu culés vždycky smáli a teď to děláte v mnohem větší míře, což třeba tady na EF vynikne v porovnání s tím, jak málo komentujete svoje zápasy.

Penaltu na Memphise bych osobně nepísknul, ale byl tam kontakt mimo míč levou nohou obránce na jeho pravý kotník, kvůli čemuž podle mě VAR ten zákrok nenechal přehodnotit. Včerejší druhá penalta byla jasná a nicneřešící, proč ji vůbec vytahovat?

U ruky Piquého nevím jak to hodnotit, hodně by mě zajímal názor komise rozhodčích, protože letos se to pravidlo měnilo k tomu, že se těch penalt za ruce píská miň, čímž netvrdím, že se neměla pískat. Byl tam sice pozdě, ale ta ruka se mu na poslední chvíli dostala do přirozený polohy podél těla.

Reagovat
Kokesh

Vždy jsem komentoval víc RM, takže tu narážku nechápu. Každopádně si umím samozřejmě i rypnout, to nepopírám. Těch, co si to odpustí tu moc není.

Počet komentů určitě nevystihuje zájem o svůj klub. Za sebe musím říct, že s časem který člověk měl pro sebe před 10 lety nakládá trochu jinak a málokdy mám potřebu při sledování RM zápasů i komentovat a diskutovat.

Vyjádřím se jen k té ruce. Co je to přirozená poloha? Při výskoku si třeba pomáháš i rukama, takže je přirozená poloha i to, když se vysvihnes rukama metr od těla? Ramos a dalsi se naučil chodit proti střelám s rukama za zády, aby se předešlo jakékoliv diskuzi. Protože jeden rok je výklad takový a druhý onaký...ruka od těla má být ale pořád ruka od těla. A při střele na bránu, kdy blokuje trajektorii má být piskatelna na 1000%.

Reagovat
sylarko

skus ist do skluzu s rukami za chrbtom. to by som chcel vidiet ako to zrobis.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ty komenty moc dobře chápu, s časem jsem na tom podobně a nemám potřebu ani zájem diskutovat a komentovat během zápasů, spíš mi to odvádí pozornost od hry.

Proč mluvíš o ruce metr od těla, když Piqué ji měl přiloženou k tělu a mezi ní a tělem nebyla prakticky žádná mezera? Jak chodí do střel Ramos je úplně irelevantní. To pravidlo se měnilo hlavně kvůli tomu, kolik nesmyslných penalt za takový situace vznikalo. Pokud narazíš na nějakýho experta, který by se k té situaci vyjádřil, klidně mi to pošli, dost mě zajímá, jak se taková situace má posuzovat.

Reagovat
Kokesh

Jestli myslíš experta, který by dopodrobna rozebral situaci, na to jsem taky nikde nenarazil.

Reagovat
Hristo Stoichkov

A nepřesvědčivý výkony si teda představuju úplně jinak. Proti Espanyolu to byl až na nepovedený závěr zápasu velmi slušný výkon, včera si dovolím tvrdit, že navzdory tomu, že nás Villarreal dokázal herně přehrávat, jsme si vytvořili v součtu mnohem kvalitnější šance.

Reagovat
Kokesh

Nepřesvědčivý výkony skrze kontroverzní situace, neschopnost RdT, plus ta neproměná situace Benfiky v 90+, to byl hardcore.

Prostě nemáte v těch zápasech otěže ve vlastních rukách. Buď a nebo...

Reagovat
Hristo Stoichkov

U RdT to rozhodně nebyla neschopnost, spíš trochu smůly, žádný tutovky, ale naopak dobře vyřešené pološance. Ta tutovka Benficy byla fakt trestuhodná. Otěže úplně v rukou nemáme, jelikož jsme marní ve finální třetině. I tak je to obrovský pokrok oproti letargii pod Koemanem. Uvidíme co dál, ale asi každý si musel všimnout toho, že ten tým má mnohem lepší organizaci a měl by se dál zlepšovat.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Kluivert9

Tak snad tady budete mít večer aspoň z poloviny tolik komentářů, co máte po vítězným zápase Barcy

Reagovat
sylarko

tiez som na to zvedavy

Reagovat
sylarko

sranda, ze poukazujete len na veci v prospech barcelony...cervena pre pareja nic? hrac vilarealu po trafeni do tvare albu ani zlta?? nic??? ja napr zapasy realu nepozeram, ani nekomentujem naco? ja fandim barcelone a ne neuspechu realu...

Reagovat
CHONG

No, nejvíc úsměvné je na tom to, že se tváříš, jak kdyby to z vaší strany bylo jinak

Reagovat
Hristo Stoichkov

Oba tábory si pochopitelně nemají co vyčítat, ale zmiňoval jsem to především proto, že jste neustále upozorňovali, jak se tak nechováte a svědčí to o tom, že culés mají z Madridu komplex. A pamatuju i doby, kdy jste se považovali za lepší fanoušky kvůli tomu, že jste se jednou za rok někde společně sešli .

Reagovat
CHONG

Za těch deset let co sem chodím, jsou culés a madridisti jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet, takže jakákoliv výtka z jednoho nebo druhého tábora je vlastně úsměvná. Co se týče těch srazů, tak si úplně nepamatuju, že by to někdo podmiňoval tím, kdo má lepší fanoušky, ale bylo to příjemné, potkat se face to face

Reagovat
Gazdo

Kludne by som siel na zraz aj s madridistami a dal si mini Clasico

Reagovat
smazaný uživatel

Nožem a nebo sekerou?

Reagovat
Lemiux66

obsáhlejší souvětí postačí

Reagovat
ADM

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Kluivert9

Nějak jsem si nevšiml, že by Cules komentovali vaše letošní zápasy (možná vyjma propadáku se Sheriffem). A teď se podívej třeba na tuhle diskuzi...

Reagovat
Reggie

Reagovat
Kluivert9

Speciálně pro tebe ještě jednou. Úsměvné, jakou "starost" zas Realisti mají o neškodný tým ze středu tabulky před bankrotem

Reagovat
Visca el barca

::

Reagovat
Visca el barca

Xavi je miláček Tak prosím toho Ferrana a Adeiemyho a do 2 let to budeme krásně drtit.

Reagovat
teenz

Reagovat
Juan Román Riquelme

Vice se vam vyplati mit na vyplatni pasce Tebase

Reagovat
Rattlesnake

protože Tebas nás v létě strašně podržel...

Reagovat
Juan Román Riquelme

Tak kdyby za behu menil pravidla ohledne Leose, to hovno, ktery by si nasral do vlastni huby by v zadnem pripade nespolkl

Reagovat
Rattlesnake

no právě.

takže tvrdit, jak ho má barca ve váčku nedává moc smysl.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Takhle. La Liga potrebuje, aby Barca hrala Champions i pristi sezonu, La Liga potrebuje silnou Barcu a silny Madrid. My Tebasovu pomoc nepotrebujem a stejne vztahy Tebas = Florentino jsou hodne napjate

Reagovat
Messiáš

Tak to stejne se da rici o vztazich Laporty a Tebase. Tebasovi sel mnohem vice na ruku Bartomeu. Laporta. Pokud je ta zminka o Tebasovi mirena na nejakee protezovani ze strany rozhodcich, tak by bylo fajn se podivat i na sebe. Dneska o tom bude mozna moci co rict Ocampos, nedavno Rayo v posledni minute. Chyby rozhodci vzdy tak nejak dela vice ve prospech silnejsich. Do jake miry je to vedome, to nedokazu posoudit..

Reagovat
Juan Román Riquelme

Ja nerikam, ze nam rozhodci nekdy nepripiskne, evidentne to je. Tenhle vikend taky polemika na Cornella-El Prat….

Ja jenom rikam, ze to ze vcera bylo hodne zarazejici, dnesni Alabova (ne)penalta je taky do oci bijici…

Reagovat
valloire

Vůbec. Barcelona mimo LM je historicky čekaná záležitost.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Skodolibe bych se smal, nicmene z hlediska marketingu Primera División potrebuje silne oba velkokluby. Jedna sezona mimo Champions muze mit tipna, ale kdyby se to opakovalo, poskodi to i nas v ramci televiznich prav atd

Reagovat
valloire

Tak třeba 10 let mimo, to jo. 2 sezony bych klidně dal.

Reagovat
smazaný uživatel

Začína mi to tu pripomínať staré dobré časy, keď si culés a madridistas navzájom vyčítali, komu rozhodcovia pomáhajú viac a kto viac "plače"

Pravdou je, že včerajší zápas Ponorka - Barca rozhodcovia hrubo nezvládli. Nebudem tu rozpisovať konkrétne chyby, ale na čo je tam niekoľko pajácov za VAR, keď nevedia upozorniť hlavného rozhodcu na jasné porušenie pravidiel ?

Reagovat
blaugrana

Pod koniec następnego tygodnia dojdzie do spotkania agenta Dembélé z Mateu Alemanym w sprawie przedłużenia umowy. Jeden z angielskich klubów oferuje Francuzowi 20 milionów euro netto pensji i 30 milionów za podpisanie kontraktu. Przedstawiciele Dembélé uważają, że skrzydłowy ma potencjał na miarę Złotej Piłki i tak też musi być traktowany pod względem wynagrodzenia. [Footmercato] Ti jeho predstavitelia musia frcat na inom matroši.

Reagovat
smazaný uživatel

Vinicius Junior.

Reagovat
Ed_Hazard

Este chvilu bude takto sypat a zacnem mu hovorit Vinicius Senior.

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Kokesh

Pro mě je Thibo nejkomplexnější gólman, kterého jsem v RM zažil. Nemá jedinou slabinu.

Vini superstar, Dani výkon na úrovni III. ligy.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Baronne

Lepší než Iker?

Reagovat
vilp

Však ten byl marný ve hře nohama a ve vzduchu ještě horší.

Reagovat
RMCF

Courtois je určitě komplexnější než Iker, ten měl určité vlastnosti absolutně neskutečné, ale zase je kompenzoval určitými nedostatky. Do Realu té doby byl nejlepší možný brankář a patřil do TOP3, ale v anglii by pohořel skrz ovládání vzdušného prostoru.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Courtois je top brankar, mozna je min sympaticky nez San Iker ale kvality ma ty nejvyssi

Reagovat
misinho7

Nehchapem ako typek co prekopaval stadion sa za jedno leto zmeni na zviera co trafa taketo goly. Jedina vec co mu chybala aj s decision making ktore zlepsil a je to bestia teraz.

Reagovat
CHONG

Po tom špatném úvodu, nakonec celkem slušný výkon a plus mínus zasloužené vítězství.

Reagovat
Ed_Hazard

Inak Sevilla hodne neprijemna. Hlavne v prvom polcase. Som zvedavy ako si s takouto kvalitou poradi Barcelona. Hodne dolezite 3 boday dnes.

Reagovat
Kokesh

Skvělý blok a organizace.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
LAM

Blbě.

O to lepší že Real vyhrál. Pokuď se chceme letos dostat do Top4, tak potřebujeme hodně ztrát ostatní konkurence.

Reagovat
Raul=Real

Cez Socky a Betis ten 4.flek bez problemov uhrate

Reagovat
LAM

No zatím na nás mají Socky 6 bodů

Reagovat
Gazdo

A o jeden odohrany zapas viac

Reagovat
smazaný uživatel

Už minulú sezónu mal Thibo neskutočnú, pokračovať v tom aj v tej ďalšej zlatá rukavica sa blíži

Dani úplne šialený dnes, tak zlý výkon od obrancu si u nás nepamätám pekne dlho, v strede to chcelo zmeniť skôr, dnes toni s lukitom nestíhali na nepríjemnú sevillu.

Vinco amazing

Inak sevilla + lope klobuk dole

Reagovat
valloire

Drtivé vítězství Realu Madrid

Reagovat
Visca el barca

Je dneska někde v televizi předávání zlatého míče? Chtěl bych si vychutnat 7. vítězství nejlepšího hráče všech dob, kterým je Leo Messi

Reagovat
ttopi

How to watch the Ballon d’Or ceremony

The event will be streamed live on L’Equipe’s YouTube channel from 7.30pm GMT on Monday.

Eurosport will also be streaming the ceremony on their website and the Eurosport app from 7.30pm, and it is set to run until around 9pm GMT.

Reagovat
Mishko

buď si sa tu registroval ako 3ročný alebo musíš byť fakt prízemný pičus, ktorého na základke šikanovali ešte aj učiteľky

Reagovat
Visca el barca

Proč? Messi vyhraje a chci se na to podívat. A do registrace se můžeš podívat.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
valloire

takovej přenos neni možnej

Reagovat
Israha

No, pokud Courtoisovi, Benzovi a Vinckovi vydrží plus minus forma, tak by vzhledem k rozložení sil ve zbytku ligy ten titul Carlo ukopat mohl. Ale obávám se, že nerotace mu zlomí vaz. Vincek vypadá fyzicky brutálně nabušeně (to je u něj taky klíčové, 80 minut ho obránci drží zkrátka, ale on má dost sil hrát ve stejném tempu i na úplném konci, kdy už většina protihráčů odpadá), ale děsím se toho, až se unaví Karim nebo až si Courtois přivodí nějaké několikatýdenní zranění z přetížení.

Reagovat
LAM

A kdo by měl letos Real ohrožovat?

Barca s tím děstkým týmem a marodkou bude ráda za LM,Sevilla nemá na to hrát o titul a Atleti jsou letos hrozně nekonzistentní. Tohle bude pro Real titul úplně v klidu tak 4-5 kol před koncem.

Reagovat
Raul=Real

"A kdo by měl letos Real ohrožovat?" no, Carlo klucovi hraci ktori hrajú nonstop, budu na jar hotovi nepoučiteľný Carlo

Reagovat
Israha

Raul=Real ti dole odpověděl, a vlastně to rovnou píšu už v tom prvním příspěvku. Ona ta tabulka vypadá krásně, ale ve výsledku je to fakt skoro jenom o tom, že se oproti loňsku neuvěřitelně zvedl Vincek. To je strašně křehká výhoda.

Reagovat
king23

Na poznámky o nerotaci jsem už poněkud alergický. Nechápu proč by takový Vinicius v 21 letech nemohl hrát v základu každý týden (+ střídání ke konci zápasu). Podívej se na ostatní špičkové kluby, kolikrát (ne)hrají jejich nejlepší ofenzivní hráči. Kolikrát nehrál v posledních letech základ Ronaldo, Messi, Lewandowski, pokud byli k dispozici? A to jdem tady vypsal hráče 30+, kteří už by neměli mít tolik sil.

Reagovat
king23

Pro tvou představu takové duo z Bayernu - Lewandowski (přes 1700 minut) a Müller (přes 1600 minut) odehráli ještě mnohem víc než náš Benzema s Viniciusem a to má La liga odehráno už o kolo víc. Taky čekáš, že to Bayernu zlomí vaz?

Reagovat
Israha

Tak zrovna o Vinckovi jsem hned psal, že ten vypadá, že mu takový nabitý kalendář asi vadit nebude . Pointu máš dobrou, ale jde jednak o to, že efekt nerotace se projeví později, a žel bohu většinou je to začátkem jara, kdy se láme chleba v lize i LM. Druhak ne každý má fyzičku jak Vincek, aby tam vydržel lítat dvakrát týdně 90 minut. A zatřetí zrovna ten Bayern nebo třeba i City, Chelsea, PSG, atd. mají při zranění členů základu kam sáhnout a propad v kvalitě nebude ve většině případů tak brutální. Koho z lavičky má Real použitelného do základu? Nacha, Valverdeho, Vazquéze pokud zrovna stačí makat a není třeba tvořit a být produktivní, dejme tomu, že se dá zaměnit Rodrygo s Asensiem, a teoreticky na to má Camavinga, ale ten ještě potřebuje srovnat hlavu. Ale nastup si na hrotu s Jovičem, na křídle s Hazardem, v záloze s Iscem, na beku s Marcelem, na stoperu s Vallejem a v bráně s Luninem, a porazí tě i Cádiz. V současném Realu je kvůli nedostatečné kvalitě širšího kádru to utavení klíčových hráčů velký problém.

Reagovat
king23

Uvedl jsem Vinuciuse jako příklad, protože on patří mezi ty, kteří toho odehráli v sezoně nejvíc. Upřímně myslím, že problém s kádrem máme akorát na pozici Benzemy, kde Jovič ani Mariano absolutně nemají na to, aby ho zaskočili a tam se pravda děsím toho, že by se nedejbože zranil. Vallejo, Isco... to jsou sice taky hráči, kteří na to moc nemají, ale ani zdaleka nejsou první volba, pokud by došlo k problémům.

Nicméně to jsme se dostali od Carlovy "nerotace" k nedostatečné šíři kádru, což je přece jiná záležitost. Pokud trvdíš, že máme nedostatečně široký kádr, tak je to spíš obhajoba Carla, proč by rotovat neměl ne?

Reagovat
Israha

Já už jsem o myšlenku napřed . Má pointa je - třeba šetřit klíčové hráče, protože na půlce postů základní sestavy není kvalitní náhrada. Proto by právě měli ti méně kvalitní rotovat v zápasech se slabšími, aspoň třeba dva, tři hráči celý zápas, nebo rovnou více s tím, že kdyby bylo potřeba, přijde někdo z pravidelného základu z lavičky. Široké kádry se nemusejí v takové míře bát utavení hráčů, protože mají dostatek náhradních variant, a tím pádem mohou nechávat i ty superhvězdy hrát, co nejvíc to jde. V Realu je teď sestava náhradníků Lunin - Marcelo, Nacho, Vallejo, Vazquéz - Camavinga, Valverde, Isco - Hazard, Jović, Rodrygo. Dál tam máš Gutierréze, Blanca, Ceballose a Balea. To je slabé, a proto většina těchto musí hrát proti slabým, či chodit dříve do rozhodnutých zápasů z lavičky, aby se pak minimum z nich potkalo s hráči základu v klíčových utkáních. Takže jo - paradoxně i při úzkém kádru je rotace nutná, protože když se nebude dělat cíleně tam, kde to nejméně bolí, bude se nuceně muset dělat při lámání chleba. Viděli jsme, jak klesá výkonnost např. záložní trojici, když jsou utavení. Karim zas při velké zátěží trpí na svalová zranění, to samé Carvajal. Co se týče fyzičky, se nebojím snad jen o Vincka, Mendyho, Militaa a Courtoise.

Reagovat
Kily8

Rodrygo je náhradník? Koho? Teraz mi napíš kto z nich 2 v posledných zápasoch, keď boli obaja zdraví hral a kto sedel?

Reagovat
Israha

Nevím, jak ty, ale já z Carlových sestav získávám názor, že post pravého křídla zatím jasnou jedničku do základu nemá. Podle minut to vypadá, že Asensio má přednost v lize, Rodrygo v LM. Takže pokud nemáš přesnější informace z nějakého konkrétního zdroje, tak si své pasivně-agresivní chytračení, při kterém reaguješ na doslovně jedno slovo z celého mého příspěvku, smotej do ruličky a zasuň...třeba do knihovničky.

Reagovat
Kily8

nemyslel som to agresívne, skôr do diskusie. V posledných dôležitých zápasoch, to vyzeralo, že útok a záloha sa absolútne stabilizovala. Rodrygo hral výborne, bol nebezpečný v klúčových chvílach. Asensio sa mi pritom páči, je jasne lepší od Hazarda, Isca, Lucasa, ale do základu nie. Rodrygo potrebuje ešte stabilizovať výkonnosť, ako Vini a je jasný základ.

Reagovat
Israha

Tak potom to nepiš stylem "já vím nejlíp a ostatní jsou blbci, co nejsou schopni vidět jasné věci"...protože faktem je, že podle odehraných minut a nasazování v jednotlivých soutěžích zatím jasná jednička na pravém křídle není, a dokud se k tomu nějak oficiálně nevyjádří (slovně či viditelným prosazením jednoho z těch dvou hráčů) právě Carlo, nic vědět jednoznačně nebudeme. Pokud jde o mě, papírově bych tam viděl radši Asensia, jeho výkonnostní strop je zatím výše, než Rodrygův...jenže se asi budeme muset smířit s tím, že Asensio ve výkonnostním stropu je tak 5x do sezony a spíš se zhoršuje, takže je ve finále lepší prosadit spíš Rodryga. Asi takto.

Reagovat
RMCF

Největší problém by byla absence Karima nebo dvou stoperů, jinak je to řešitelné... Jo a ještě u Mendyho bych trnul, že nastoupí náš kapitán, posun ALaby nebo "Guti" by byly lepší varianty... KCM myslím nastoupí ještě v sobotu a pak je protočí postupně Fedem a Camavingou...

Reagovat
Israha

Vincek v současné formě je taky nenahraditelný. Společně s Karimem jediní dva konstantně produktivní hráči.

Reagovat
teenz

Lol, dřevák Vini má o gol víc než Memphis a to ani neni útočník a nekope penalty.

Reagovat
Juan Román Riquelme

To je ten slavny Ficticius nebo “ Y Vinicius pa’cuando? Hlavne, ze pred par tydny zacaly hru, ze Vincek byl od Big Bangu fanouskem Barcy a do Realu vlastne ani nechtel…..

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pony Slaystation

* na to že mu nemaj přihrávat, tým <3

Reagovat
smazaný uživatel

No ale to su vsetko vlastnaky

Reagovat
teenz

Reagovat
patas92

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele