15. kolo
27.11.2021 14:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Celty Vigo (© AFP)

Celta vyhrála na Alavésu 2:1

Souboj z druhé poloviny tabulky mezi Alavésem a Celtou Vigo skončil výhrou hostujícího celku 2:1. Celestes se díky tomu posunuli v tabulce, zatímco Deportivo může spadnout do sestupového pásma.

Deportivo mělo první šanci zápasu, jenomže jí neproměnilo a vzápětí inkasovalo. Po Martínově přihrávce střílel bez dostatečné razance Pons a Dituro v poklidu zakročil. O dvě minuty později rozjela akci Celta Vigo a byla z toho úvodní branka. Vasquéz vysunul kolmicí Santiho Minu a jeho střela se štěstím proskákala do sítě!

Hosté se pak snažili kontrolovat hru, ale Deportivo dokázalo rychle vyrovnat. Tečovanou přihrávku prodloužil hlavou Rioja a z malého vápna prostřelil Ditura Joselu. Do konce prvního poločasu měly oba celky možnost několikrát skórovat, ale stav 1:1 se nezměnil. Laguardia ve snaze zabránit kolmici zavařil Pachecovi a o pár minut později přestřelil branku Santi Mina. Ve 44. minutě se zase po sérii přihrávek dostal ke koncovce Beltrán a jeho tvrdá rána skončila v rukavicích Pacheca.

I ve druhém poločase se bylo na co dívat. Ve 49. minutě si málem vstřelil vlastní gól Araújo a o pět minut později hlavičkoval do tyče Loum! Po hodině hry měl dobrou příležitost i Mendéz a Dituro dobře zasáhl.

Rozhodující moment celého utkání nastal dvacet minut před koncem. Domácí zahráli v pokutovém území rukou a hlavní sudí nařídil penaltu! Iago Aspas jí v prvním momentu neproměnil, ale bezprostřední dorážkou se vykoupil.

Celta Vigo mohla dokonce vstřelit uklidňující pojistku. Galhardovu hlavičku ale Pachecco fantasticky zlikvidoval. Deportivo bylo ve hře do posledních sekund a po ráně Joselua zase předvedl parádu Dituro. Celta tedy vyloupila Mendizorrotzu a v tabulce si polepší.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele