15. kolo
28.11.2021 18:30 CET
1 : 4
(0:0)

Reportáž

Thomas Lemar (© AFP)

Atlético si v Cádizu otevřelo střelnici a posunulo se na druhé místo

Porážka s Milánem v Lize mistrů nezanechala na Atléticu takřka žádné stopy a v nedělním ligovém zápase zvítězili Colchoneros na Cádizu vysoko 4:1. Po bezbrankové první půli si na stadionu Ramóna de Carranzy otevřeli střelnici a postupně se do sítě domácích trefili Lemar, Griezmann, Correa a Cunha. Alespoň kosmetickou úpravu výsledku zařídil čtyři minuty před koncem Lozano.

Cadiz se tak znovu přiblížil sestupovým příčkám a v pondělní dohrávce mezi Osasunou a Elche bude fandit domácímu týmu, aby se po neúplných patnácti kolech neocitl v sestupovém pásmu.

Každopádně Atlético bylo velkým favoritem a bylo zajímavé sledovat, jak se zejména v hlavě vypořádá s nepříjemnou porážkou 0:1 s AC Milán v Lize mistrů. Atlético od začátku více drželo balón a tlačilo se dopředu. V 17. minutě se Diego Simeone poprvé výrazně držel za hlavu, když Antoine Griezmann orazítkoval tyč. Také Cádiz dokázal být nebezpečný, i když po střelách Salviho nemusel Oblak zasahovat. Balón byl převážně v držení madridského klubu, ovšem jeho hráči z toho nedokázali v prvním poločase nic vytěžit.

"Atleti" hráli svojí typicky trpělivou hru a obranu soupeře poprvé odemkli v 57. minutě. Po Carrascově parádním obloučku zavěsil hlavou Thomas Lemar. Svěřenci trenéra Simeoneho kontrolovali hru a čtvrthodinu před koncem zvýšili už na rozdíl dvou branek. Llorente se na pravé straně nádherně uvolnil a jeho přihrávku dopravil do sítě Antoine Griezmann. Brankář Ledesma s tím nemohl vůbec nic dělat a domácí byli rázem v hodně nepohodlné pozici.

Cádiz po druhé brance rezignoval a od Atlética inkasoval ještě dva góly. V 77. minutě předvedli opravdu parádní akci na jeden dotek, kterou zakončil Ángel Correa a o deset minut později dokonal dílo zkázy Matheus Cunha, který si naběhl do vápna pro přihrávku a chladnokrevně zakončil. Tou dobou už vedlo Atlético 4:1, protože krátce předtím snížil si vstřelil velice kuriózní vlastní gól Jan Oblak. Slovinský brankář si v těžké pozici stáhl vysoký centr, ale balón mu proklouzl do branky. I takovéto momenty občas nejlepší brankáře postihnou.

Atlético vyhralo díky skvělému druhému poločasu 4:1 a v tabulce se posunulo na druhé místo za vedoucího městského rivala Real Madrid. Cádiz je před pondělní dohrávkou sedmnáctý a pokud se povede Elche bodovat na půdě Osasuny, propadne se do sestupového pásma.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele