15. kolo
26.11.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Jorge Molina (© AFP)

Athletic hrál s Granadou 2:2

Baskický Athletic prováhal možnost přeskočit v tabulce Barcelonu a v páteční předehrávce kola jenom remizoval s Granadou 2:2. Hosty může dělba bodů trochu mrzet, protože ještě čtvrthodinu před koncem na stadionu San Mamés vedli.

Athletic si v domácím zápase brousil zuby na vítězství, na které naposledy dosáhl 23. října v souboji s Villarrealem. Od té doby třikrát remizoval a jednou prohrál, což zhoršilo jeho postavení v tabulce. Mnohem hůře je na tom Granada, která balancuje na sestupové hranici.

Domácí začali dle očekávání dobře a bezbrankový stav vydržel na San Mamés pouhých deset minut. Záložník Montoro hrůzostrašně přihrával, načež se Baskové okamžitě zmocnili balónu a po pohledné akci, kterou zakončil veterán Raúl García vedli 1:0. Klub z Bilbaa nadále zůstával u balónu, ale z další převahy nic nevytěžil. Místo toho přišla 25. minuta a vyrovnávací branka Darwina Machíse. Ten si po ukázkovém brejku pohrál s obráncem Lekuem a střelou k tyči neomylně zakončil - 1:1.

O chvíli později přichystala Granada domácím šok. Machís táhl další protiútok hostů a i s pomocí šťastného odrazu se k balónu dostal Jorge Molina, načež chladnokrevně prostřelil brankáře Simóna. Granada vytěžila z prvního poločasu maximum, ale pochopitelně ještě neměla vyhráno.

Athletic chtěl pokud možno co nejrychleji vyrovnat a pak utkání rozhodnout. V 57. minutě poměrně nečekaně vypálil Raúl García a hosty zachránila horní tyč! Na brankové konstrukce to však bylo 1:1, protože i centr Suáreze se snesl na břevno. Domácí ale opět získávali převahu a Zarragovu nebezpečnou střelu vytěsnil Maximiano. V tomto případě lze brankáře Granady jednoznačně pochválit, nicméně hned vzápětí si vstřelil nešťastně vlastní gól. Poté, co vyběhl z branky nastal v šestnáctce hotový zmatek a při snaze vrátit se, se balón od něj odrazil do sítě.

Vlastní branka znamenala vyrovnání na 2:2 a závěr zápasu byl hodně otevřený. Zlomit ho mohl Muniain, jenomže zamířil jen do středu branky. Ve čtvrté minutě nastavení zase vyrazil střelu Iňiga Martíneze Maximiano.

Sudí Vega nakonec nechal nastavovat poměrně dlouho a může za to Martínezův zákrok na červenou kartu, kterou zkoumal VAR. Domácí hráč byl skutečně vyloučen a Granada ještě měla standardní situaci, po které měl před sebou odkrytou branku Abramov a Athletic spasil Yeray. Duel na San Mamés tedy vítěze nepoznal a skončil smírem 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele