15. kolo
28.11.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid těsně porazil Sevillu a uhájil první místo

Real Madrid dokázal doma otočit špatně se vyvíjející utkání se Sevillou a pojistil si první místo. Hosté sice šli díky aktivitě Mira do vedení, jenže Ancelottiho výběr spasily trefy Benzemy s Viníciusem, jenž rozhodl tři minuty před koncem.

Sevilla věděla, že v případě výhry by se mohla posunout před Real Madrid, jenže taky věděla, v jak dobré formě svého soka zastihla. Čekalo ji hodně složité utkání a do karet nehrálo týmu trenéra Lopeteguiho ani to, že s Realem dlouhodobě hrát neumí. To se aspoň zdánlivě začalo měnit už po pár minutách hry, protože Sevilla šla brzo do vedení.

Po pouhých dvanácti minutách dostali hosté šanci zahrávat rohový kop a míč skončil uprostřed vápna na hlavě útočníka Rafaela Mira, který si na míč naskočil nejlépe a přesnou hlavičkou jej dokázal dostat za záda brankáře Courtoise - 1:0 pro Lopeteguiho tým.

O pouhé dvě minuty později málem přidal Mir ještě jednu trefu a kdyby šanci proměnil, utkání by se zřejmě odbývalo podle úplně jiných not. Jenže po ztrátě Realu u jeho vápna pálil Mir z úhlu jen do míst, kam se brankář Courtois dokázal včas přemístit. Sevilla měla taky dost smůly, jako třeba u příležitosti Ocamposovy rány, kterou zastavilo břevno madridské brány!

Po půlhodině hry se ale domácímu výběru hvězd povedlo aspoň srovnat a na svědomí měl to srovnání Karim Benzema. Muž nedávno v nepřítomnosti souzený ukázal, jak moc se umí soustředit, když je to potřeba. První ránu Militãa totiž brankář Bounou dokázal odrazit na tyč, od níž se balon dostal jen k nohám Karima Benzemy. A pro něj už dorážka nebyla nic těžkého - 1:1.

První půle mnoho zajímavého nenabídla a po změně stran oběma týmům trvalo pořádnou dávku času, než dokázaly vymyslet něco aspoň trochu kreativního. Joan Jordán, záložník Sevilly, se jako první pokusil tvrdou ranou ze střední vzdálenosti překvapit belgickou oporu v bráně královského klubu, leč neúspěšně.

Real se až překvapivě málo hnal dopředu a vypadalo to poměrně dlouho, jako by se byl spokojil s remízovým stavem. Asi to tak ale jen vypadalo. Když si hosté ze Sevilly už mysleli, že svou roli zvládli a že si domů povezou aspoň bod, tak je Real vyškolil. Tři minuty před koncem utkání totiž Casemiro zvládl najít Viníciuse Júniora, ten si obhodil prvního obránce a pak přešel i přes další dva. Jeho ránu zpoza vápna už brankář Bounou neměl a Real díky téhle parádě těsně vyhrál!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Filip236

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla uhrála bodík s Alavesem-překvápko. Snad se nechystá získat všechny tři na Realu. To bych nerozdýchal.

Reagovat
REPLIKATOR

2:0

Reagovat
boryland

1:2......

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 konecne se jim (Lopetequi) pomsti ze s nim vymrdali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Uf Real ale Sevilla byla hodně dobrá a nepříjemná. Díky bohu za Benzemu & Viníciuse Jr.

Reagovat
Kily8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele