15. kolo
27.11.2021 21:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Barcelona vyhrála šlágr na Villarrealu, v závěru rozhodl Depay

I druhý zápas španělské ligy pod Xaviho vedením Barcelona vyhrála a tentokrát se jí to povedlo na horké půdě účastníka Ligy mistrů Villarrealu. Dlouho to vypadalo, že se na Estádio de la Cerámica zrodí remíza, ale dvě minuty před koncem rozhodl Memphis Depay. V nastaveném čase pak hosté přidali pojistku, když Coutinho proměnil pokutový kop.

Nový trenér Xavi začal na lavičce Barcelony vítězně, ale během týdne musel skousnout první zklamání v podobě remízy 0:0 s Benficou. Teď ho čekala ostrá zkouška na Villarrealu a Barcelona jí zvládla.

Utkání bylo bohaté na šance a zejména začátek přinesl několik zajímavých momentů. Už v 5. minutě poprvé protáhl brankáře Rulliho hlavičkující Ezzalzouli. Vzápětí přišla gólovka i na druhé straně po chybě obránce Garcíi, kterou nepotrestal Danjuma! Tempo zápasu bylo v počátečních minutách pekelné a hra se zase rychle přesunula před Rulliho, nicméně Depay v ložence minul zařízení, stejně jako mladíček Gavi.

Barcelona měla obrovskou převahu v držení balónu a pokračovala v zahazování příležitostí. V 19. minutě dostal ideální přihrávku do prostoru Depay a z penaltového puntíku trestuhodně minul! Xavi musel být se začátkem spokojen a jen litoval, co všechno jeho svěřenci zahodili. Villarreal se znovu připomněl až po půlhodině hry při hlavičce Torrese a zakrátko zase Danjuma napálil jen náruč Ter Stegena. Výborný fotbal v prvním poločase branku nepřinesl, což bylo jeho jedinou kaňkou.

Na začátku druhého poločasu tempo hry nepolevilo a konečně také padl gól. Albův střílený centr na malé vápno tečoval do branky Frenkie de Jong a i když se zprvu zdálo, že šlo o ofsjad, branka byla regulérní. Aktivně hrající Barcelona se s jednobrankovým vedením nespokojila a nebezpečnou Depayovu střelu musel likvidovat Rulli.

Villarreal musel přidat a určitě nebyl bez šance. V 63. minutě domácí zakombinovali a před Ter Stegenem z toho byl pořádný rozruch, nicméně gól nepadl. "Žlutá ponorka" se ale dostávala čím dál více do tempa a zatímco Trigueros v dobré pozici přestřelil, jeho spoluhráč Samu Chukwueze mířil o dvě minuty později do černého.

Domácí rázem ožili a Barcelona byla pod tlakem. V 84. minutě mohl dokonat obrat Danjuma a příznivci Barcelony si po jeho střele výrazně oddechli. Utkání mohlo jedním slovem skončit jakkoliv a nakonec více štěstí měla Barca. Dlouhý nákop Ter Stegena propadl k Depayovi, ten následně obešel Rulliho a zavěsil.

Villarreal musel v posledních minutách otevřít hru a z brejku se podařilo Kataláncům definitivně rozhodnout. Coutinha fauloval v šestnáctce Foyth a sám postižený se ze značky pokutového kopu nemýlil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
dextroza_m

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele