LaLiga - souhrn 10. kola

25.10.2019, 22:52, aktualizováno 27.10.2019, 22:52
Komentáře a souhrny
Granada nejtěsnějším poměrem zdolala Real Betis a alespoň dočasně se posunula na vedoucí příčku LaLigy. Valencia zkolabovala v Pamploně. Sevilla zvládla zápas s Getafe. Další výhru zaznamenal Real Sociedad, jenž uspěl na hřišti Celty Vigo. Na bodové úrovni baskického klubu zůstává Atlético Madrid, které si poradilo s Athleticem Bilbao. Villarreal v páteční předehrávce rozstřílel Alavés...

CA Osasuna - Valencia CF 3:1

27.10.2019 21:00

Góly: 34. Oier, 48. Rubén García, 80. Pervis Estupiñán - 14. Rodrigo

Los Che završili nepovedený týden porážkou v Pamploně, kde po osmi letech nestačili na Osasunu. Nováček ligy získal znovu tři body a zatím zůstává poražen jen ve dvou případech. Pro Valencii je výsledek velkým zklamáním a znovu Netopýry zabrzdil při letu na vyšší pozice. Přitom první branku vstřelila prostřednictvím Rodriga Valencia, ovšem potom byl sám autor gólu vyloučen a v přesilovce už skórovali jen domácí hráči.

Osm let Valencia s Osasunou neprohrála, ale každá série jednou končí. Valencia byla na El Sadaru v pozici favorita, přesto dobře věděla, jaký soupeř jí čeká. Domácí dosud prohráli jen dvakrát.

A vstup do domácího utkání se jim nevydařil, protože Los Che vedli už po čtrnácti minutách. Kévin Gameiro doběhl dlouhý balón, aby ho následně naservíroval volnému Rodrigovi a bylo vymalováno. Dobrý začátek si však Valencijští a konkrétně Rodrigo pokazili. Po půlhodině hry udeřil Rodrigo loktem do obličeje Estupiňána a nemohlo následovat nic jiného, než červená karta. To byla pochopitelně pro hosty velká komplikace, ještě před vyloučením přežili šanci Rubéna Garcíi, ale ve 34. minutě bylo vyrovnáno. Na Garcíův centr si naskočil Oier a hlavou překonal brankáře Doménecha.

Valencii čekal náročný druhý poločas, který se stal ještě náročnější po rychlé brance Osasuny. Tři minuty po přestávce pro změnu odcentroval Torres a Rubén García rovněž hlavou strhl vedení na domácí stranu.

Osasuna byla následně lepší, výsledek si hlídala a několikrát mohla skóre navýšit. Marc Cardona z dobré příležitosti těsně minul tyčku a na druhé straně naštěstí pro domácí nebyl uznán gól Kévinu Gameirovi. Definitivně bylo o výsledku rozhodnuto až v závěrečné desetiminutovce. Doménech odvrátil balón jen k Pervisu Estupiňánovi, který nádherně z voleje do šibenice stanovil konečné skóre 3:1.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Getafe CF 2:0

27.10.2019 18:30

Góly: 69. Javier Hernández, 78. Lucas Ocampos

Sevilla si poradila s Getafe a dokázala proti němu udržet čisté konto. Kromě jiného mu vstřelila také dvě branky, o které se ve druhém poločase postarali Javier Hernández a také Lucas Ocampos.

Sevilla potřebovala nutně body, aby mohla pronásledovat týmy před sebou. Getafe pro ni mělo být alespoň nějakým soupeřem, což se nakonec tak úplně nepotvrdilo.

Sevilla kontrolovala hru od prvních minut, ale blízkosti brankáře Davideho Sorii se nedokázala dostat na delší dobu a ohrozit ho nepřicházelo už vůbec v úvahu. Getafe hrozilo jen výjimečně a nepříliš důrazně. Po Banegově ztrátě se dostal do úniku Mata, ale jeho ránu z hranice vápna Vaclík sebral do náruče.

Sevilla se neprezentovala tak aktivním herním stylem, na který jsme zvyklí. Obrana Getafe jí dělala velké problémy a dostat se přes ni, to dalo Seville dost práce. Po přetaženém centru mohl z první pálit Nolito. Parádní ránu do protipohybu ale dokázal David Soria skvěle vyrazit. Minutu před pauzou prověřil Soriu Banega, ale opět to nebylo úspěšné.

A když už Sevilla zahrozila trochu víc, včas se u míče objevili obránci Getafe. Zejména Nyom dělal černou práci před svým brankářem a odklízel jeden nebezpečný míč za druhým. První půle skončila bez branek a Getafe tza to mohlo být hodně rádo. To domácí Sevilla byla zklamaná ze svého výkonu a čekala, že po změně stran se změní i její šance na úspěch.

Opravdu tomu tak bylo. Ve druhé půli jsme viděli hodně tvrdých zákroků, často za hranou povolených pravidel. Po Maksimovićově ztrátě se dostal k míči Fernando, ten ještě našel Chicharita, který ale hostujícího gólmana Davida Soriu trestuhodně nepřekonal a mířil mimo. To byla obrovská šance Sevilly na skórování, jenže její fanoušci museli čekat dál.

Šance na straně Sevilly každopádně přibývaly a rozhodně se dá říct, že domácí si body zasloužili víc. Éver Banega byl velmi blízko otevření skóre. Zpoza pokutového území vyslal nečekanou ránu po trávníku, Soria se marně natahoval po balonu, ale zachránila ho branková konstrukce.

Domácí se dočkali v 72. minutě utkání. Na levém kraji ustál tvrdý souboj s Cucurellou Óliver Torres, ten poté naservíroval parádní přihrávku do běhu Javierovi Hernándezovi, který už si proti Soriovi věděl rady.

Obránce Cabrera si inkasovaný gól bral hodně osobně, protože právě on nestihl Javiera Hernándeze pokrýt. A v následujících akcí se k němu lísal mnohem dotěrněji, než by se slušelo. Přesto se Seville povedlo dát ještě jednu branku. V 80. minutě rozehrál Éver Banega zajímavou šanci, následně přišla neskutečná Navasova přihrávka do pohybu na Lucase Ocampose. Ten už pak zakončil do prázdné brány a mohl slavit - 2:0 pro domácí Sevillu.

Více informací k zápasu

Levante UD - Espanyol Barcelona 0:1

27.10.2019 16:00

Góly: 38. Bernardo Espinosa

Až hráči Espanyolu dokázali v letošní sezoně dobýt stadion Ciutat de Valéncia a stačila jim na to jediná branka Bernarda Espinosy. Po výhře na půdě bulharského Ludogorece v rámci Evropské ligy je to další úspěch pro trenéra Davida Gallega, který jinak nemá na růžích ustláno. Zápas s Levante rozhodl už v prvním poločase Bernardo Espinosa.

Levante doma neprohrává a pocítit to měl i Espanyol, který měl navíc v nohách těžké utkání Evropské ligy. Svěřenci Davida Gallega utkání v Bulharsku zvládli a mnohem více se teď musí koncentrovat na domácí soutěž, kde jim teče do bot.

Domácí začali lépe a Diego López byl pod palbou už v 7. minutě, kdy zlikvidoval přímý kop v podání Campani. I v dalších minutách bylo o něco aktivnější Levante, ale Espanyol rychle vyrovnával hru a první poločas nabídl zcela vyrovnanou partii. Ve 37. minutě přišla první gólovka Espanyolu, která gólem ještě neskončila, neboť Ferreyru zblízka výborně vychytal Fernández. O minutu později už se hosté radovali. Vargasův rohový kop na přední tyči usměrnil do šibenice Bernardo Espinosa.

Levante už do přestávky vyrovnat nestihlo, ale hned po změně stran začalo aktivně a Hernani křižnou střelou těsně minul tyč. I nadále to byla z obou stran vyrovnaná partie. Levante bylo možná o trochu aktivnější, ale o žádné velké a trvalé převaze nemohla být řeč.

Pár minut před koncem utkání mohl Espanyol přidat druhý gól a tím definitivně rozhodnout, ale Fernández zákrokem ještě udržel pro Levante naději. To však netrvalo dlouho, domácí vyrovnat nestihli a poté co sudí zápas ukončil, získal Espanyol všechny tři body.

Více informací k zápasu

Granada CF - Real Betis 1:0

27.10.2019 14:00

Góly: 61. Álvaro Vadillo

V loňské sezoně skončila Granada druhá ve druhé španělské lize a postoupila. Po desátém odehraném kole je největším překvapením ročníku, když jako nováček vévodí tabulce před všemi giganty. Naposledy to odnesl Betis, který prohrál 0:1.

V šestadvacáté minutě hosté vyrazili v pěti hráčích do rychlého protiútoku a proti nim stáli jen dva obránci. Canales nakonec přihrál Tellovi, který míč v rozhodujícím momentě zadrbal a přišel o něj.

O pět minut později znovu hrozil Betis. Fékir nahrál do levého křídla Canalesovi, který našel zpětnou přihrávkou Andrése Guardada. Ten však balon vůbec netrefil podle svých představ, takže jeho pokus mířil hodně mimo.

Diváci se rozhodně nenudili ani nadále. Centr z pravé strany ve vápně hostů propadl až k Ramonovi Azeezovi. Toho však vzniklá sitauce poněkud zaskočila, takže se od něj míč víceméně jen odrazil za brankovou čáru.

V 55. minutě si na přetažený centr naběhl stoper Betisu Mándí, ten však hlavičkoval v pádu a branku netrefil.

Vicktor Díaz v 61. minutě obral o míč Guardada a přihrál Fernándezovi, který balon vyvezl až na hranici pokutového území. Poté přihrávkou mezi obránci našel Alvára Vadilla, který vystřelil na přední tyč, což překvapilo gólmana Roblese, který skákal na druhou stranu a nemohl už nic dělat.

O dvě minuty později mohli domácí ještě navýšit skóre. Nejprve Azeez trefil tyčku, dorážející Fernández poté nepochopitelně netrefil zcela prázdnou bránu.

Už se pomalu blížil konec zápasu, když Betis dostal v 87. minutě možnost přímého kopu. Canales vyslal pohlednou střelu, která orazítkovala břevno! Granada se tak může vyhřívat na výsluní, za to Betis se nachází na sestupové osmnácté příčce.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Sociedad 0:1

27.10.2019 12:00

Góly: 82. Alexander Isak

Hráči Realu Sociedad využili oslabení Celty Vigo a vyhráli na jejím hřišti 1:0. Rozhodující branku vstřelil švédský útočník Alexander Isak.

V 10. minutě nebezpečně pálil Nor Ødegaard, jenže jeho střelu domácí obrana tečovala na rohový kop.

O čtvrt hodiny později si na centr z pravé strany naskočil Mina a prudkou hlavičkou trefil tyčku.

O chvíli později byl Mina v další velké příležitosti. Hosté jej zapomněli na malém vápně, jeho hlavička mířila jen těsně nad.

V 66. minutě přišel jeden z rozhodujících momentů zápasu. Domácí fotbalista Pape Diop v rychlém sledu dostal dvě žluté karty a musel se pakovat ze hřiště. Červenou si vysloužil nebezpečně ostrý skluz.

V poslední desetiminutovce hosté dokázali přesilovku využít. Ødegaard posunul míč na Isaka, který na vápně ošálil dva obránce a nekompromisně zakončil k levé tyči. Situaci ještě přezkoumával videorozhodčí kvůli případnému ofsajdu, žádné porušení pravidel však neobjevil.

Výhra Real Sociedad vyšvihla na překvapivé třetí místo hned za první Granadu a druhou Barcelonu. Celta Vigo je až sedmnáctá.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 2:0

26.10.2019 21:00

Góly: 28. Saúl Ñíguez, 64. Álvaro Morata

V těsném kontaktu se špičkou zůstává Atlético Madrid, které zvládlo domácí těžký duel s Athleticem a vyhrálo 2:0. Na Wanda Metropolitano se utkaly dvě nejlepší defenzívy soutěže a lépe nakonec obstála ta domácí. Hostující totiž dvakrát kapitulovala, v prvním poločase z kopačky Saúla Ňíguéze, po změně stran pak přidal druhý gól Álvaro Morata.

Bilbao nakonec nesehrálo Madridu špatnou partii, proti Atléticu mělo větší držení balónu i stejný počet střeleckých pokusů, strategicky vyrovnanou bitvu ale nezvládlo, neboť Colchoneros byli produktivnější.

Pro Atlético to je důležitá výhra, která drží Simeoneho partu v těsném kontaktu s první příčkou. Začátek přitom patřil Baskům, hned ve třetí minutě měla stoprocentní možnost bývalá opora Atletů Raúl García, jehož hlavičku fantasticky vyškrábl Jan Oblak. Jinak to bylo velmi opatrné utkání, další velká příležitost se naskytla až ve 28. minutě a znamenala vedoucí gól Atletů. Ángel Correa se dobře uvolnil a posunul balón na Saúla Ňíguéze, který zblízka překonal Simóna. V takto strategické bitvě to byl nakonec zásadní moment, který celé utkání rozhodl. Snaha Basků o vyrovnání totiž narážela na pozornou obranu Atletů.

Madridský klub je známý tím, že mu na vítězství stačí kolikrát jen jeden gól a hosté si toho byli vědomi. Trpělivě se snažili dostat k Oblakovi, ale místo vyrovnání inkasovali po hodině hry podruhé. Correův centr našel Álvara Moratu a ten už neměl problém trefit prázdnou branku.

Dvoubrankové manko už bylo pro Athletic příliš, Atleti utkání bez problémů dohráli a připisují si důležité vítězství. Naopak Athletic se dál propadá.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - SD Eibar 2:0

26.10.2019 18:30

Góly: 10. Sergi Guardiola, 39. Mohammed Salisu

Hráči Valladolidu doma dokázali vyzrát na obranu Eibaru a po dvou zásazích slaví tři body. Domácí neměli převahu, mnohem aktivnější byl Eibar, který snad krom skóre ve všech statistikách vládl. Byl však málo produktivní a to ho stálo tři body. Už v prvním poločase se prosadili Guardiola a Karim.

Utkání začalo v dobrém tempu a také na první branku se nemuselo čekat dlouho. Přesně po deseti minutách předvedli domácí rychlý brejk a po sklepnutí Plaňa neomylně vypálil Sergi Guardiola! Hosté se pak snažili o rychlé vyrovnání, ale naráželi na pozornou domácí defenzivu. Držení balónu postupně vyznívalo lépe pro Eibar, ale bez gólového vyjádření to bylo k ničemu. Ve 39. minutě navíc Valladolid po druhé udeřil a Eibar se dostal do velice svízelné situace. Salisu Karim totiž vypálil teprve druhou střelu Valladolidu v zápase a ta znamenala už tuplované vedení. Všemu předcházel centr Martíneze, který Salisu pouze doklepl do branky.

Eibar musel na nepříznivý vývoj zareagovat střídáním a hru měl po přestávce rozhýbat Sergi Enrich. Hosté byli sice aktivnější, ale do koncovky se nedostávali a velké potíže jim dělali domácí brejky. Po jednom z nich zahodil slibnou příležitost Villa. První skutečně velká šance Eibaru přišla až čtvrthodinu před koncem. Eduard Expósito napřáhl a Valladolid zachránilo břevno! Hosté domácí celek přestříleli, měli větší držen balónu, ovšem hraje se na góly a v tomto směru byl Real efektivnější.

Více informací k zápasu

CD Leganés - RCD Mallorca 1:0

26.10.2019 16:00

Góly: 31. Martin Braithwaite

Na dvě skvělé výhry nad pohárovými zástupci Mallorca nenavázala a na hřišti posledního Leganésu prohrála. Pro domácí to jsou veledůležité body, které sice na pořadí prozatím nic nemění, ale první výhra v sezoně by mohla Leganés přeci jenom nakopnout k lepším výsledkům. Tři body vystřelil Leganésu Martin Braithwaite.

Mallorca v předchozích dvou zápasech porazila Espanyol a především Real Madrid, čímž si nastavila laťku hodně vysoko a na půdě Leganésu byla v roli favorita. Ostrované také začali lépe a po Rodríguezově střele musel zasáhnout Cuéllar. Krom této příležitosti si už Mallorca nic výraznějšího nevytvořila a Leganés začal přebírat otěže utkání do svých rukou. Ve 31. minutě vůbec poprvé vystřelil na branku a rázem z toho byl vedoucí gól. Po centru Rosalese se opřel do balónu z voleje Martin Braithwaite a kulatý nesmysl skončil v síti.

Vysoká efektivita znamenala vedení domácích 1:0, ale Mallorca se ještě nehodlala vzdát a měla před sebou důležitých pětačtyřicet minut. O větší převaze Mallorcy ve druhém poločase ale nemůže být řeč. V 77. minutě rozehráli domácí volný přímý kop, který se sice odrazil ode zdi, ale rovnou na kopačku Braithwaita a po jeho střele zachránila Bermellones tyčka!

Druhý gól nepadl ani po hrubé chybě, kterou mohl samostatným postupem potrestat Arnaiz Díaz, skvělý zákrok však předvedl Reina. Hostující brankář se zaskvěl i v šesté minutě nastavení, kdy pro změnu vychytal tutovku Carilla. Leganés druhý gól sice nepřidal, ale důležité tři body nakonec získal a dočkal se tak vůbec prvního vítězství v sezoně.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Deportivo Alavés 4:1

25.10.2019 21:00

Góly: 13. Karl Toko Ekambi, 65. Karl Toko Ekambi, 84. Gerard Moreno, 90. Javier Ontiveros - 50. Lucas

Villarreal se v letošní sezoně zatím dostal do solidní formy a povedlo se mu odklidit z cesty nejednu těžkou překážku. Po páteční předehrávce 10. kola se posunul už na třetí místo a nutno říct, že vyhrál naprosto zaslouženě. Jeho ofenziva opět úřadovala, hlavním střelcem byl dnes Karl Toko Ekambi.

Villarreal vyběhl na svého soupeře hodně zhurta a na Estadio de la Cerámica se skóre málem mohlo měnit ještě dřív, než někteří diváci dosedli. V sedmé minutě se tečovaný balon snesl k nohám dobíhajícího Andrého Anguissy, který se nerozpakoval a vší silou práskl do balonu. Mířil však jen nad břevno. To Villarrealu zase tak moc vadit nemohlo, protože se za chvíli dočkal.

Občas je fotbal hodně jednoduchý a 13. minuta to dokonale demonstrovala. K překonání obrany hostí Villarrealu stačil jednoduchý nákop od Gerarda Morena, který doběhl sprintující Karl Toko Ekambi. Svůj úprk na bránu zakončil podél vybíhajícího brankáře a mohl slavit první branku zápasu.

První půle naprosto jasně patřila Žluté ponorce a navýšit její vedení mohl Santi Cazorla. Toho našel po efektní kličce opět Gerard Moreno. Zkušený záložník pálil zpoza vápna, jenže jeho ránu zablokovala hostující obrana. Pět minut před koncem první půle se Villarrealu opět povedlo vystřelit velmi nebezpečně a pak mohutně reklamoval ruku. Sudí Medié ji ale ani po nápovědě videa nepískal.

Vzhledem k průběhu první půle byl začátek druhé hodně překvapivý. Z první šance totiž Deportivo srovnalo. Centr mířící do šestnáctky chtěl odvrátit Raúl Albiol, jenže míč poslal do vzduchu do míst, kde se pohyboval Lucas Pérez. Ten vystřihl efektivní nůžky a bylo srovnáno - 1:1.

To, co pak Villarreal předvedl, ale domácí fandy dokonale uspokojilo. Nejprve Moreno pálil jen těsně vedle tyče. Po hodině hry se do vápna probil šikovný Moi Gómez a u tyče našel Karla Toka Ekambiho - 2:1.

Samotný závěr vyšel Villarrealu na jedničku s hvězdičkou. V 83. minutě sice sudí ještě branku Morena neuznal, ale o minutu později našel Cazorla krásnou nahrávkou opět Morena a tentokrát mu už v radosti nic nebránilo. V nastavení pak dílo zkázy dokonal Javier Ontiveros, který ze standardní situace s pomocí teče vsítil čtvrtou branku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Granada CF1062217:1020
2.FC Barcelona961223:1019
3.Real Sociedad1061317:1019
4.Atlético Madrid1054110:519
5.Sevilla FC1061313:1119
6.Real Madrid953116:918
7.Villarreal CF1052324:1417
8.CA Osasuna1035210:914
 Real Valladolid1035210:914
10.Athletic Bilbao103438:713
11.Getafe CF1034314:1413
12.Valencia CF1034314:1613
13.Levante UD1032510:1211
14.Deportivo Alavés103258:1311
15.RCD Mallorca103167:1310
16.SD Eibar1023510:159
17.Celta Vigo102355:129
18.Real Betis1023512:209
19.Espanyol Barcelona102265:158
20.CD Leganés101275:145
Zbývající zápasy
18.12. 00:00FC Barcelona - Real Madrid

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
Rattlesnake

Ponorka je zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

Cazorla je famózny hráč, škoda že ho ničili zranenia a tak nie je až tak docenený ako by si zaslúžil.

Reagovat
Largo

Zraje jak vino

Reagovat
opretis

Moreno nebo Ekambi k Atletům

Jinak tahle ponorka je nádherná. Cazorla je fotbalová láska, na něj se stačí dívat pět minut a člověk je ztracen, něco podobný byl treba i Rosický.

Mohli by tu šňůru udržet do konce. A Cazorla ať se loučí s nějakou trofejí. Příští sezonu ještě dá.

Reagovat
Largo

Hrajou paradne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ponorka hraje sympaticky, pral bych jim LM. Skvelej tym

Reagovat
Phillipinho

Gerard Moreno letos uplne jinej hrac nez minulou sezonu. Ekambi cim dal vice pripomina Bakambua. Ontiveros, Zambo, Ontiveros skvele posily a obrana s Albiolem a Pauem slape skvele. Cazorlu netreba komentovat, neni moc srovnatelnych zalozniku v La Lize.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Hristo Stoichkov

A to ještě mají na lavičce velmi průměrnýho trenéra. Ten kádr je skvělý a jeho šířku mu mohou závidět daleko bohatší kluby.

Reagovat
Phillipinho

Hlavne Chukwueze a Ontiveros. To jsou luxusni nahradnici, kteri si z unavenou obranou delaji co chteji.

Reagovat
Dody10

Reagovat
Messiáš

Dobře, že s Gerardem byli trpěliví. Jsem hodně překvapen z práce obrany. Tušil jsem, že oproti minulé sezoně to bude upgrade, ale Albiol není nejrychlejší a Pau nezkušený, ale sedlo si to náramně p

Reagovat
Phillipinho

Morata 2 goly za sebou gol, herne taky vyborny. Costa konecne muze na lavicku.

Reagovat
Phillipinho

Jan Oblak has saved 18 of the last 19 shots on target he has faced for Atletico de Madrid in all competitions, conceding only a direct free-kick goal by Dani Parejo in the last matchday. Titan.

Reagovat
netopier

Táto štatistika podla mňa nevypovedá o ničom pretože nie je strela ako strela.

Reagovat
Phillipinho

Kazdej zapas aspon jeden top save plus cisty konto. Celkem v kariere uz 182 cistych kont. 182. Oblak ma nakroceno byt legendou a rekordmanem La Ligy.

Reagovat
netopier

V Osasune by také čísla nikdy nemal

Reagovat
Whitemedia

Teď se ukáže, jak moc je Simeone zabouchlý do Costy..

Reagovat
Phillipinho

To vime davno, ze je z nej udelanej a neustale v nem hleda hrace z roku 2013.

Reagovat
smazaný uživatel

Jemu to Španielsko sedí.

Reagovat
Jordi Alba

2 góly za sebou gól dokáže asi fakt jen Morata.

Reagovat
Pharrell

Madridista

Reagovat
Hristo Stoichkov

Morata je psychicky labilní, nekonzistentní hráč, který je sice oproti Costovi solidní upgrade, ale daleko víc to svědčí o Costově tragédnosti než Moratově opravdových kvalitách.

Reagovat
CHONG

Co se týče čistě fotbalových schopností, tak je Morata kvalitní hráč, ale všechno kolem něj musí být z cukrkandlu, stačí trocha tlaku nebo nedejbože hatu a zhroutí se jak domeček z karet.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

..ono to nie je iba o costovi a moratovi, obaja sú stále ok..problémom atletica je záloha, koke, lemar sú úplne v lese, saul tiež nemá najlepšie obdobie, thomas strieda parádne výkony s podpriemer..stačí si pozrieť efektivitu, skoro každá šanca atletica konci gólom, chybou je že sa do tých šancí vôbec nedostávajú ..costa výborne pracuje s felixom, tam je chémia, morata je zas sebec ale góly dávať bude..treba len niečo lepšie do zálohy a všetko bude fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Bude sranda, az socky skonci pred Realem

Reagovat
CHONG

Granada zatím hodně slušně, uvidíme, jak dlouho jim to vydrží. Jinak jsem zvědavý, jestli to Rubimu spočítají už dneska, to je čirá tragédie.

Reagovat
Jordi Alba

Měli by. S tímhle týmem mít po 10 kolech 9 bodů, klobouček.

Reagovat
CHONG

Sevilla dneska bohužel o pořádný kus lepší, ale prohra s Lopem bolí tak nějak míň, no.

Reagovat
JakubOcko

Redka Rodrigo co to ma byt zase za vtip tvl To uz je moc dpc tohle.

Reagovat
Jordi Alba

Betis a Celta docela k smíchu. Hlavně na tý Celtě jde hezky vidět, že jak nedá gól Aspas, tak nedá gól nikdo. (Něco jako Girona - Stuani.) Aspas, Mina, Rafinha Brais a případně Denis a zatím dohromady 5 gólů.

Reagovat
CHONG

Sleduješ Gironu i v Segundě?

Reagovat
Jordi Alba

Ano, včera dal Stuani v 95. minutě tyč. Celkově tuto sezónu sem viděl asi 8 z 13 kol myslím.

Reagovat
CHONG

A jak jsou na tom, mají na to vrátit se hned do Primery?

Reagovat
Jordi Alba

Zůstali 2 nejdůležitější hráči (Stuani, Borja). Posily sou prakticky k ničemu, když nepočítáme Guala a dejme tomu Gallara. Brankář a stopeři čirá tragédie, tam jde pocítit velký rozdíl, když byl člověk zvyklej na Bona, respektive Espinosu. Krajní beci mají oba dva taky daleko do svojí 2 roky starý formy. (Jeden byl dlouhodobě zraněnej, druhej leštil tribunu ve Stuttgartu.) Zbytek škoda hodnotit. Trenér po pár kolech skončil. Je to Segunda, takže PO může dát s prstem v nose pořád La Coruňa, ale vypadne Stuani a nevymyslej nic. Každou akci buď rozjede Borja a dá to na Stuaniho nebo je to trapnej centr na náhodu do vápna.

Reagovat
CHONG

Já je právě letos viděl jenom proti Rayu a tam vypadali celkem dobře, i když je pravda, že to bylo zase hlavně o Stuanim, jestli se nepletu, tak dal všechny tři góly

Reagovat
Jordi Alba

První dvě kola nebyl ani nominovanej (Unzué nedával do nominace vůbec hráče, u kterých byla šance, že odejdou a Stuani měl nabídky z Číny, Kataru a LL.) a jedno kolo nehrál díky červený kartě a i tak má 8 z 15 gólů týmu. Je tak trošku za boha, jednak i přes velkorysí nabídky, kde by všude bral víc a v případě LL hrál i lepší soutěž, tak protože on se už za ty dvě sezóny stal historicky nejlepším střelcem Girony.

Reagovat
Jordi Alba

Jinak je zajímavý, jak sou na tom celky, pro mě již tradiční pro LL - Málaga, La Coruňa.

Ideálně bych to viděl na postup Girona, La Coruňa, Zaragoza a sestup Leganés, Alavés, Pucela/Mallorca, ale pochybuju.

Ty to Getafe sleduješ jak pravidelně vůbec ? Tady to mate, někdo to má v hlavních a nesleduje vůbec, já to mám ve vedlejších a sleduju skoro furt.

Reagovat
CHONG

Já sleduju Getafe hodně pravidelně, z těch letošních 13 zápasů (10 La liga a 3 EL) jsem neviděl jenom zápas s Alavésem (jel jsem akorát z Moravy).

Rayo na druhou stranu letos dost zanedbávám, tam jsem viděl všehovšudy 4 zápasy.

Postup bych přál samozřejmě Rayu a pak asi Cádizu a Málaze (ale nevadila by mi třeba ani ta Zaragoza, návrat Huescy nebo Fuenlabrada, ať je v La lize další madridský klub ).

Co se týče sestupu, tak tam fakt nevím, nikomu ho vyloženě nepřeju, snad každý tým mi přijde něčím zajímavý...

Reagovat
Jordi Alba

Getafe hlavně ať v tý EL postoupí co nejdál, respektive všechny Španělský kluby, najednu stranu je člověk rád, že se tam dostanou kluby, který to nehrajou každoročně (Getafe, Espanyol), na druhou stranu se o ně trochu bojím v PO. Čtvrtfinále by měli bejt pro všechny kluby samozřejmost a v LM postup ze skupiny, ale pochybuju. Valencia to klasicky pohnojí a ten Espanyol s tím hnusem taky nemůže dojít daleko, ba v EL výsledky zatím má. Anglický kluby budou v tý EL sakra silný a Německý s Italskejma taky nebudou pro smích navždy.

Reagovat
CHONG

Jj, Valencii na postup taky moc nevěřím, jinak to snad v LM i EL dají všichni, na PO jsem pak celkem zvědavý. Jinak ty máš nějaký bližší vztah ke Katalánsku nebo proč právě Girona?

Reagovat
Jordi Alba

Katalánsko mám rád celkově jako takový. (Do diskuze ohledně toho referenda bych se tu radši nepouštěl, spousta debílků o tom stejně nic moc neví a zajímá je to jenom, protože Barca x Real.)

Segundu sem dřív sledoval čistě jen výsledkově. Několikrát se vyloženě smolně nedostali do LL, pak na začátku tý sezóny, co postoupili sem je začal sledovat pravidelně, ten tým hrál hrozně týmovej fotbal, bránil i útočil každej, kdo mohl, když bylo potřeba, nikdo tam v tu dobu vyloženě nevyčníval. (Portu i Borja byli sice nejlepší v týmu, ale ani zdaleka nehráli tak dobře, jako v LL.) Mimochodem je to ta sezóna, kdy se dostalo i Getafe přes PO do LL.

Reagovat
Jordi Alba

Je škoda, že tu ostatní týmy LL nebo i některý ze Segundy nikoho nezajímají. Hodně týmů má něco do sebe, jak už historií, předváděnou hrou, vedením klubu atd atd ..

Reagovat
CHONG

Jj, já začal Getafe víc sledovat právě až po pádu do Segundy a příchodu Bordaláse a za ty tři roky jsem si je fakt hrozně oblíbil.

S tím nezájmem o ostatní týmy je to fakt škoda, napadá mě pár fandů Atlética a Valencie, jeden fanda Bilbaa a Celty a tím to tak nějak končí...

Reagovat
Jordi Alba

J, aspoň ta Valencia a Atlético, no. La Coruňa tu měla 2, ale sou aktivní na jiný stránce, nebo aspoň jeden, druhej málokdy.

Reagovat
1joni

OT

Nechtěl by někdo koupit jedno připojení na Digi ?

Základ plus balíček sport.

Reagovat
Zark

Stuani

Reagovat
celeb

Tak Valverde sa chce zbavit Alenu ...

V case, ked sa mozme spolahnut len na Arthura s De Jongom, Busq definitivne upada, Vidal zahra 1 zapas dobre a 2. hned zle a Rakitic dojde na par otrasnych minut ... To je celkom 'odvaha'.

Asi sa spolieha, ze sa Roberto rychlo uzdravi a tych dvoch mladych (A+dJ) nauci, ako ma hrat zaloznik v Barce.

Neskutocne! Prave Alena mal byt tym, kto s nimi bude najviac hrat a postupne sa presadi v A-time! Behavy, odvazny, dobre technicky vybaveny, dobre sa na nho pozeralo..., nic. Bude staticky Roberto s mizernym vyberom miesta a alibistickym schovavanim pri superovych hracoch, aby bek musel prihravat niekomu inemu.

Reagovat
Gazdo

Tak je to nas trener predsa. A trener barcelony vzdy vie co robi

Reagovat
celeb

EVVCD!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele