10. kolo
27.10.2019 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Osasuna v přesile porazila Valencii

Los Che završili nepovedený týden porážkou v Pamploně, kde po osmi letech nestačili na Osasunu. Nováček ligy získal znovu tři body a zatím zůstává poražen jen ve dvou případech. Pro Valencii je výsledek velkým zklamáním a znovu Netopýry zabrzdil při letu na vyšší pozice. Přitom první branku vstřelila prostřednictvím Rodriga Valencia, ovšem potom byl sám autor gólu vyloučen a v přesilovce už skórovali jen domácí hráči.

Osm let Valencia s Osasunou neprohrála, ale každá série jednou končí. Valencia byla na El Sadaru v pozici favorita, přesto dobře věděla, jaký soupeř jí čeká. Domácí dosud prohráli jen dvakrát.

A vstup do domácího utkání se jim nevydařil, protože Los Che vedli už po čtrnácti minutách. Kévin Gameiro doběhl dlouhý balón, aby ho následně naservíroval volnému Rodrigovi a bylo vymalováno. Dobrý začátek si však Valencijští a konkrétně Rodrigo pokazili. Po půlhodině hry udeřil Rodrigo loktem do obličeje Estupiňána a nemohlo následovat nic jiného, než červená karta. To byla pochopitelně pro hosty velká komplikace, ještě před vyloučením přežili šanci Rubéna Garcíi, ale ve 34. minutě bylo vyrovnáno. Na Garcíův centr si naskočil Oier a hlavou překonal brankáře Doménecha.

Valencii čekal náročný druhý poločas, který se stal ještě náročnější po rychlé brance Osasuny. Tři minuty po přestávce pro změnu odcentroval Torres a Rubén García rovněž hlavou strhl vedení na domácí stranu.

Osasuna byla následně lepší, výsledek si hlídala a několikrát mohla skóre navýšit. Marc Cardona z dobré příležitosti těsně minul tyčku a na druhé straně naštěstí pro domácí nebyl uznán gól Kévinu Gameirovi. Definitivně bylo o výsledku rozhodnuto až v závěrečné desetiminutovce. Doménech odvrátil balón jen k Pervisu Estupiňánovi, který nádherně z voleje do šibenice stanovil konečné skóre 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele