10. kolo
26.10.2019 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético vyhrálo strategickou bitvu s Athleticem

V těsném kontaktu se špičkou zůstává Atlético Madrid, které zvládlo domácí těžký duel s Athleticem a vyhrálo 2:0. Na Wanda Metropolitano se utkaly dvě nejlepší defenzívy soutěže a lépe nakonec obstála ta domácí. Hostující totiž dvakrát kapitulovala, v prvním poločase z kopačky Saúla Ňíguéze, po změně stran pak přidal druhý gól Álvaro Morata.

Bilbao nakonec nesehrálo Madridu špatnou partii, proti Atléticu mělo větší držení balónu i stejný počet střeleckých pokusů, strategicky vyrovnanou bitvu ale nezvládlo, neboť Colchoneros byli produktivnější.

Pro Atlético to je důležitá výhra, která drží Simeoneho partu v těsném kontaktu s první příčkou. Začátek přitom patřil Baskům, hned ve třetí minutě měla stoprocentní možnost bývalá opora Atletů Raúl García, jehož hlavičku fantasticky vyškrábl Jan Oblak. Jinak to bylo velmi opatrné utkání, další velká příležitost se naskytla až ve 28. minutě a znamenala vedoucí gól Atletů. Ángel Correa se dobře uvolnil a posunul balón na Saúla Ňíguéze, který zblízka překonal Simóna. V takto strategické bitvě to byl nakonec zásadní moment, který celé utkání rozhodl. Snaha Basků o vyrovnání totiž narážela na pozornou obranu Atletů.

Madridský klub je známý tím, že mu na vítězství stačí kolikrát jen jeden gól a hosté si toho byli vědomi. Trpělivě se snažili dostat k Oblakovi, ale místo vyrovnání inkasovali po hodině hry podruhé. Correův centr našel Álvara Moratu a ten už neměl problém trefit prázdnou branku.

Dvoubrankové manko už bylo pro Athletic příliš, Atleti utkání bez problémů dohráli a připisují si důležité vítězství. Naopak Athletic se dál propadá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele