10. kolo
27.10.2019 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Levante doma poprvé prohrálo, tři body si odvezl Espanyol

Až hráči Espanyolu dokázali v letošní sezoně dobýt stadion Ciutat de Valéncia a stačila jim na to jediná branka Bernarda Espinosy. Po výhře na půdě bulharského Ludogorece v rámci Evropské ligy je to další úspěch pro trenéra Davida Gallega, který jinak nemá na růžích ustláno. Zápas s Levante rozhodl už v prvním poločase Bernardo Espinosa.

Levante doma neprohrává a pocítit to měl i Espanyol, který měl navíc v nohách těžké utkání Evropské ligy. Svěřenci Davida Gallega utkání v Bulharsku zvládli a mnohem více se teď musí koncentrovat na domácí soutěž, kde jim teče do bot.

Domácí začali lépe a Diego López byl pod palbou už v 7. minutě, kdy zlikvidoval přímý kop v podání Campani. I v dalších minutách bylo o něco aktivnější Levante, ale Espanyol rychle vyrovnával hru a první poločas nabídl zcela vyrovnanou partii. Ve 37. minutě přišla první gólovka Espanyolu, která gólem ještě neskončila, neboť Ferreyru zblízka výborně vychytal Fernández. O minutu později už se hosté radovali. Vargasův rohový kop na přední tyči usměrnil do šibenice Bernardo Espinosa.

Levante už do přestávky vyrovnat nestihlo, ale hned po změně stran začalo aktivně a Hernani křižnou střelou těsně minul tyč. I nadále to byla z obou stran vyrovnaná partie. Levante bylo možná o trochu aktivnější, ale o žádné velké a trvalé převaze nemohla být řeč.

Pár minut před koncem utkání mohl Espanyol přidat druhý gól a tím definitivně rozhodnout, ale Fernández zákrokem ještě udržel pro Levante naději. To však netrvalo dlouho, domácí vyrovnat nestihli a poté co sudí zápas ukončil, získal Espanyol všechny tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele