10. kolo
27.10.2019 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla si doma v závěru poradila s Getafe

Sevilla si poradila s Getafe a dokázala proti němu udržet čisté konto. Kromě jiného mu vstřelila také dvě branky, o které se ve druhém poločase postarali Javier Hernández a také Lucas Ocampos.

Sevilla potřebovala nutně body, aby mohla pronásledovat týmy před sebou. Getafe pro ni mělo být alespoň nějakým soupeřem, což se nakonec tak úplně nepotvrdilo.

Sevilla kontrolovala hru od prvních minut, ale blízkosti brankáře Davideho Sorii se nedokázala dostat na delší dobu a ohrozit ho nepřicházelo už vůbec v úvahu. Getafe hrozilo jen výjimečně a nepříliš důrazně. Po Banegově ztrátě se dostal do úniku Mata, ale jeho ránu z hranice vápna Vaclík sebral do náruče.

Sevilla se neprezentovala tak aktivním herním stylem, na který jsme zvyklí. Obrana Getafe jí dělala velké problémy a dostat se přes ni, to dalo Seville dost práce. Po přetaženém centru mohl z první pálit Nolito. Parádní ránu do protipohybu ale dokázal David Soria skvěle vyrazit. Minutu před pauzou prověřil Soriu Banega, ale opět to nebylo úspěšné.

A když už Sevilla zahrozila trochu víc, včas se u míče objevili obránci Getafe. Zejména Nyom dělal černou práci před svým brankářem a odklízel jeden nebezpečný míč za druhým. První půle skončila bez branek a Getafe tza to mohlo být hodně rádo. To domácí Sevilla byla zklamaná ze svého výkonu a čekala, že po změně stran se změní i její šance na úspěch.

Opravdu tomu tak bylo. Ve druhé půli jsme viděli hodně tvrdých zákroků, často za hranou povolených pravidel. Po Maksimovićově ztrátě se dostal k míči Fernando, ten ještě našel Chicharita, který ale hostujícího gólmana Davida Soriu trestuhodně nepřekonal a mířil mimo. To byla obrovská šance Sevilly na skórování, jenže její fanoušci museli čekat dál.

Šance na straně Sevilly každopádně přibývaly a rozhodně se dá říct, že domácí si body zasloužili víc. Éver Banega byl velmi blízko otevření skóre. Zpoza pokutového území vyslal nečekanou ránu po trávníku, Soria se marně natahoval po balonu, ale zachránila ho branková konstrukce.

Domácí se dočkali v 72. minutě utkání. Na levém kraji ustál tvrdý souboj s Cucurellou Óliver Torres, ten poté naservíroval parádní přihrávku do běhu Javierovi Hernándezovi, který už si proti Soriovi věděl rady.

Obránce Cabrera si inkasovaný gól bral hodně osobně, protože právě on nestihl Javiera Hernándeze pokrýt. A v následujících akcí se k němu lísal mnohem dotěrněji, než by se slušelo. Přesto se Seville povedlo dát ještě jednu branku. V 80. minutě rozehrál Éver Banega zajímavou šanci, následně přišla neskutečná Navasova přihrávka do pohybu na Lucase Ocampose. Ten už pak zakončil do prázdné brány a mohl slavit - 2:0 pro domácí Sevillu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele