10. kolo
25.10.2019 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal díky dvěma gólům Toka Ekambiho snadno porazil Alavés

Villarreal se v letošní sezoně zatím dostal do solidní formy a povedlo se mu odklidit z cesty nejednu těžkou překážku. Po páteční předehrávce 10. kola se posunul už na třetí místo a nutno říct, že vyhrál naprosto zaslouženě. Jeho ofenziva opět úřadovala, hlavním střelcem byl dnes Karl Toko Ekambi.

Villarreal vyběhl na svého soupeře hodně zhurta a na Estadio de la Cerámica se skóre málem mohlo měnit ještě dřív, než někteří diváci dosedli. V sedmé minutě se tečovaný balon snesl k nohám dobíhajícího Andrého Anguissy, který se nerozpakoval a vší silou práskl do balonu. Mířil však jen nad břevno. To Villarrealu zase tak moc vadit nemohlo, protože se za chvíli dočkal.

Občas je fotbal hodně jednoduchý a 13. minuta to dokonale demonstrovala. K překonání obrany hostí Villarrealu stačil jednoduchý nákop od Gerarda Morena, který doběhl sprintující Karl Toko Ekambi. Svůj úprk na bránu zakončil podél vybíhajícího brankáře a mohl slavit první branku zápasu.

První půle naprosto jasně patřila Žluté ponorce a navýšit její vedení mohl Santi Cazorla. Toho našel po efektní kličce opět Gerard Moreno. Zkušený záložník pálil zpoza vápna, jenže jeho ránu zablokovala hostující obrana. Pět minut před koncem první půle se Villarrealu opět povedlo vystřelit velmi nebezpečně a pak mohutně reklamoval ruku. Sudí Medié ji ale ani po nápovědě videa nepískal.

Vzhledem k průběhu první půle byl začátek druhé hodně překvapivý. Z první šance totiž Deportivo srovnalo. Centr mířící do šestnáctky chtěl odvrátit Raúl Albiol, jenže míč poslal do vzduchu do míst, kde se pohyboval Lucas Pérez. Ten vystřihl efektivní nůžky a bylo srovnáno - 1:1.

To, co pak Villarreal předvedl, ale domácí fandy dokonale uspokojilo. Nejprve Moreno pálil jen těsně vedle tyče. Po hodině hry se do vápna probil šikovný Moi Gómez a u tyče našel Karla Toka Ekambiho - 2:1.

Samotný závěr vyšel Villarrealu na jedničku s hvězdičkou. V 83. minutě sice sudí ještě branku Morena neuznal, ale o minutu později našel Cazorla krásnou nahrávkou opět Morena a tentokrát mu už v radosti nic nebránilo. V nastavení pak dílo zkázy dokonal Javier Ontiveros, který ze standardní situace s pomocí teče vsítil čtvrtou branku.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele