FORTUNA:LIGA - preview 29.kola: Baník poprvé pod Galáskem

17.04.2022, 08:38, aktualizováno 17.04.2022, 08:38
Previews
Kompletní 29. kolo české nejvyšší soutěže odstartuje s nedělní sedmnáctou hodinou. Vedle záchranářské zápletky v podobě souboje Pardubic s Teplicemi se bude řešit i ta titulová. Slavii čeká nejslabší soupeř, s Jabloncem se ovšem střetně venku. Plzeň a Sparta hostí další týmy z elitní pětky - do Štruncových sadů zamíří Baník, na Letnou Slovácko...
Slovan Liberec - MFK Karviná  (neděle 17:00)
MFK Karviná se ještě může dostat z nejhoršího, ovšem to by musela získat tři body na severu Čech. U Nisy je čeká nevyzpytatelný Slovan Liberec, který usiluje o skupinu o titul. Aktuálně devátý tým soutěže ztrácí na šestý Hradec Králové jen dva body a teď má doma ideálního soupeře.

Ideálního ve smyslu posledního týmu tabulky. Karviné se vůbec nedaří, i když nedávno dokázala překvapit ostravský Baník. Následná remíza s Bohemkou a porážka na Slovácku vrátila slezský celek zpátky nohama na zem.

Situace Karviné není dobrá, ale ještě stále existuje možnost se ze šlamastyky dostat. Hosté mají k dispozici dvě kola a pak zápasy ve skupině o udržení.

Liberec je v zápase favoritem, byť i on má do ideálních výsledků daleko. "Situace v tabulce samozřejmě velí Karvinou porazit, navíc nám to zajistí jistotu účasti minimálně v té prostřední skupině a také ještě reálnou šanci na posun do elitní šestky," prohlásil asistent trenéra a někdejší hráč Slovanu Miroslav Holeňák. Liberec po dvou porážkách remizoval s Bohemians 0:0 a zkomplikoval si účast v první šestce. Velkým problémem se přitom ukázala být ofenzíva - Liberec neskóroval ve třech zápasech v řadě.

"Asi se potřebujeme v té útočné fázi a v koncovce víc uklidnit a také potřebujeme dostávat víc dobrých míčů do vápna. Snad už se to teď zlomí, dáme jeden gól a pak tam začnou padat další třeba jako proti Pardubicím," nechal se slyšet útočník Rondić.

Co se vzájemné bilance týče, lépe je na tom Liberec, i když v posledních letech bývají zápasy s Karvinou hodně vyrovnané. Listopadový zápas ve Slezsku zvládli lépe Severočeši, kteří zvítězili po brankách Rabušice a Yusufa 2:1.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Vliegen - Koscelník, Purzitidis, Štetina, Mikula - Gebre Selassie, Tiéhi - Tupta, Frýdek, Matoušek - Rondič.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Bajza - Látal, Buchta, Kobouri, Šehič - Túlio, Ndiaye - Zorvan, Papadopulos, Bartošák - Durosinmi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 3.78 - 6.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sparta Praha - 1. FC Slovácko  (neděle 17:00)
Šlágr kola uvidí Letná, Sparta zde přivítá Slovácko a hodlá prodloužit svou sérii bez porážky. Svěřenci Pavla Vrby využili zaváhání konkurence a vrátili se do boje o titul, nedělnímu soupeři pak mají co oplácet, na podzim na jeho trávníku podlehli 0:4.

Tento výsledek byl vyrovnáním nejvyšší prohry Sparty v české nejvyšší soutěži a gólově se o to přičinili Kalabiška, Jurečka, Holzer a Cicilia. Duel v hlavním městě by měl vypadat zcela jinak a napovídá tomu i historická bilance, Slovácko zde v devatenácti zápasech vyhrálo jenom jednou, v jednom případě si odvezlo bod a sedmnáctkrát se domů vracelo s prázdnou.

"Slovácko je na vítězné vlně. Přijede tým, který se chce prát o nejvyšší pozice. Je to velmi dobrý tým, mají dobrého trenéra. Očekávám krásné utkání před pořádnou kulisou. Jestli chceme myslet na titul a my na něj myslíme, tak je jedno, který soupeř k nám přijede. Když nezvládneme tenhle zápas, tak se to výrazně zkomplikuje. Slovácko jdeme porazit," říká odhodlaně Luboš Loučka, asistent Pavla Vrby.

Slovácko se po pomalejším startu do jarní fáze sezony znovu nastartovalo a neprohrálo v osmi soutěžních zápasech za sebou. V tabulce si díky tomu s předstihem zajistilo čtvrtou příčku po základní části, na svém kontě má 56 bodů. Součástí série bez prohry je i pohárovém semifinále proti Hradci Králové, o trofej si tým Martina Svědíka zahraje v květnu právě proti Spartě.

"Na Spartě to vždy bývá těžké a nyní obzvlášť. Letenští se rozjeli, mají za sebou vítěznou sérii a formu před finišem ligy. My máme vykartované dva stabilní hráče defenzivy a tak šanci ukázat se dostanou jiní. Síla Sparty spočívá převážně ve hře dopředu. My musíme hrát vzadu dobře pozičně, vyplňovat prostory a využít každou příležitost k brejkům. Jako generálku na finále domácího poháru to nebereme, teď hrajeme o ligové body a nejméně jeden bychom si rádi odvezli domů," nechal se slyšet asistent trenéra Jan Palinek.

Spartě budou nadále chybět zranění Čelůstka s Panákem, stoprocentně fit není ani brankář Heča a o jeho účasti se rozhodne před výkopem. Jubilejní stý ligový start si na své konto připíše Adam Hložek, jeden zápas k této metě potřebuje odehrát i Lukáš Juliš.

Slovácko naposledy porazilo Karvinou a zaplatilo za to ztrátou Kadlece s Daníčkem, oba inkasovali čtvrtou žlutou kartu a nedělní zápas se jich týkat nebude. Na marodce jsou Fryšták a Šašinka, nejistý je start Nguyena.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Holec - Wiesner, Vitík, Hancko, Höjer - Pešek, Sáček, Ladislav Krejčí II, Dočkal, Hložek - Čvančara.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Reinberk, Hofmann, Šimko, Kalabiška - Havlík, Ljovin - Petržela, Sadílek, Jurečka - Cicilia.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.14 - 6.31
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905  (neděle 17:00)
České Budějovice ani Bohemians 1905 nezažívají povedené jaro a každý z těchto týmů během druhé poloviny sezony zaznamenal jenom jedno vítězství. Změní na tom něco nedělní zápas 29. kola?

Jihočeši v polovině března zvládli souboj s Jabloncem, jinak se specializují především na remízy. Naposledy padli v Mladé Boleslavi a jednalo se o ztrátu v boji o elitní šestku, manko na Hradec Králové přesto stále čítá jen tři body.

"Po nepovedeném utkání v Mladé Boleslavi musíme bezpodmínečně bodovat a potvrdit tím účast ve střední skupině. Tabulka je abnormálně vyrovnaná. Věřím, že Bohemku porazíme a zpříjemníme si velikonoční svátky vítězstvím," nechal se slyšet hlavní kouč David Horejš.

Bohemians pro změnu v únoru zdolali Zlín a remizovali ve čtyřech z posledních pěti zápasů. Mizerné výkony znamenají boj o záchranu, Klokani jsou s 25 body třináctí, za nimi se pohybují Teplice (24) a Pardubice (21), které v tomto kole čeká vzájemný zápas.

"Proti Liberci jsme spíš dva body ztratili, než jeden získali, ale s výkonem jsem byl spokojený. Narážíme na náš jarní problém, kterým je špatná produktivita, to můžu hráčům vyčítat. Je to ale další stupínek k tomu, abychom se odrazili k lepším výkonům a hlavně lepším výsledkům. Je třeba to potvrdit v Budějovicích, které také nejsou v optimální formě," uvědomuje si nový trenér Pražanů Jaroslav Veselý.

Domácím z administrativních důvodů nepomůže Konda, zraněný je Mršič a zdravotní problémy má i Havel. Marodka Bohemians je řádně zaplněná a nacházejí se na ní Bartek, Bederka, Hůlka, Kovařík, Necid a Puškáč, nejistý je start Keity.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Vorel - Čolič, Králik, Novák, Skovajsa - Valenta, Hora - Van Buren, Škoda, Brandner - Mihálik.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Valeš - Dostál, Křapka, Vondra, Hašek - Mareček, Jindřišek - Fulnek, Hronek, Květ - Chramosta.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.42 - 3.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Hradec Králové - Sigma Olomouc  (neděle 17:00)
Hradec Králové bodoval v lize pětkrát za sebou a svou sérii hodlá prodloužit proti Olomouci. Ve hře jsou důležité body v boji o první šestku, který je hodně vyrovnaný.

Šestá pozice aktuálně patří právě východočeskému klubu, který má 36 bodů a za sebou hned několik vlčáků. Smečku tvoří Mladá Boleslav (35), Olomouc (34), Liberec (34) a České Budějovice (33).

"Olomouc je velmi dobré kombinační mužstvo s vynikajícím presinkem, represinkem a napadáním. Je to trošku jiná Olomouc, než bývala před lety, kdy hrála kombinační fotbal s Pospíšilem, Hořavou nebo Ševčíkem. Asi měli větší očekávání na umístění, ale pořád mají šanci dostat se do horní skupiny. Velmi nás těší, že jsme na šesté pozici, kde se chceme udržet co nejdéle. Chtěl bych hradecké fanoušky požádat, aby si tuhle situaci užívali, protože tady nedávno byla druhá liga," nechal se slyšet asistent královéhradeckého trenéra Stanislav Hejkal.

Ani forma Olomouce není k zahození, i když v posledních dvou zápasech nevyhrála. Nejprve přišla těsná prohra na půdě Slovácka, před týdnem pak domácí remíza s Plzní.

"Jelikož se chceme poprat o šesté místo, povinnost nám velí zápas s Hradcem vyhrát. Dá se říct, že je to přímý souboj. Hradec má výborné trenéry, poctivý tým, který je na výši z hlediska organizace hry. Předvádí hodně fyzický, soubojový styl, nebojí se faulů. Je to nepříjemný soupeř. Stěžejními postavami jsou jednoznačně Jakub Rada a Adam Vlkanova. Týmu dávají kvalitu ve hře jeden na jednoho i v herní chytrosti," upozornil asistent trenéra Jiří Saňák.

Hradci Králové hraje do karet pohled na marodku, mimo hru je pouze Urma a nejistý je start Leibla. Olomouc je na tom v tomto ohledu hůře - vykartovaný je Chvátal, zranění Hála, Matoušek, Poulolo a Spáčil a o startu dvojice González, Yunis se teprve rozhodne.
FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Vízek - Klíma, Král, Leibl - Mejdr, Kodeš, Rada, Novotný - Rybička, Kubala, Vlkanova.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Macík - Zahradníček, Hubník, Jemelka, Vepřek - Breite, Greššák - Navrátil, Růsek, Daněk - Chytil.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.16 - 3.16
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava  (neděle 17:00)
Viktoria Plzeň před týdnem nenašla recept na Sigmu Olomouc a po remíze 1:1 přišla o vedení v tabulce, nyní se chce dostat zpět na vítěznou vlnu a čeká na ní nevyzpytatelný soupeř. Na západ Čech dorazí Baník Ostrava.

Plzeň nadále prodlužuje sérii bez porážky, současně s tím ovšem vytvořila šňůru nerozhodných výsledků, vedle Olomouce si totiž dělila body i se Slavií a Jabloncem. Remízou skončilo i podzimní vzájemné měření sil s Baníkem, a to 2:2.

"Vzhledem k tomu, že jsme třikrát za sebou remizovali, si všichni přejeme, abychom zvítězili. Baník v týdnu vyměnil trenéra, což je pro hráče vždy motivace. Uvidíme, v jaké sestavě nastoupí. Pravděpodobně se hra Baníku bude lišit jen v maličkostech, možná ve standardních situacích, ale primárně by jeho herní projev měl vypadat stejně. Víme, že mají trošku problémy se stoperskou dvojicí. Chceme se ale soustředit hlavně na sebe a zápas prostě musíme vyhrát," říká Pavel Horváth, asistent trenéra Michala Bílka.

Ostrava je stále na vynikajícím pátém místě tabulky, i ona se ale dostala do výsledkového a výkonnostního skluzu a tři body nebrala pětkrát za sebou. Naposledy doma neporazila Hradec Králové (0:0) a jednalo se o poslední zápas ve funkci pro trenéra Ondřeje Smetanu, Jeho povinnosti převzal Tomáš Galásek, kterému budou asistovat nadále Jan Baránek mladší a nově i dosavadní kouč třetiligové juniorky Tomáš Hejdušek.

"Potřebujeme, aby z nás spadlo psychické břemeno po několika nepovedených utkáních. O to se na trénincích také snažíme, aby si hráči věřili a odehráli utkání proti Plzni se zdravým sebevědomím. Víme, že zápas s Hradcem nám vůbec nevyšel, ale utkání jsme si analyzovali a pojmenovali jsme si chyby. Věřím, že tohle mužstvo může v Plzni obstát a uspět. Samozřejmě řešíme sestavu, protože nám vypadli dva stopeři. Ale poradíme si s tím," nepochybuje Galásek.

Plzeň to na Ostravu umí a v lize s ní naposledy prohrála v srpnu 2009, od té doby brala minimálně bod ve 24 zápasech za sebou. K prodloužení této série nyní nepřispějí zranění Kaša s Pachlopníkem, kvůli dohodě klubů nenastoupí Potočný a nejistý je start Řezníka. Baník přijede bez vykartovaného Lischky, zraněných Ekpaie se Svozilem a doma zůstanou Falta s Janoškem, kteří zde hostují právě z Plzně. Otazník se vznáší nad startem Jurošky.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Holík, Santos, Hejda, Havel - Bucha, Kalvach - Kopic, Sýkora, Mosquera - Beauguel.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Ndefe, Pokorný, Chlumecký, Fleišman - Koncevoj, Boula, Kuzmanovič, Kaloč, Buchta - Almási.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.13 - 6.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Pardubice - FK Teplice  (neděle 17:00)
Pardubice loni až do konce bojovaly o poháry, letošní sezona je v jejich podání zcela jiná a Východočeši se strachují o přežití v nejvyšší soutěži. Jedním z hlavních konkurentů je jejich nedělní soupeř z Teplic.

Pardubice na jaře ještě nevyhrály a získaly jenom čtyři body za stejný počet remíz. S 64 inkasovanými góly mají jasně nejhorší defenzívu v nejvyšší soutěži a poslední čtyři inkasovaly před týdnem proti Slavii. Nyní se postaví oblíbenému soupeři, Teplice totiž porazily ve všech třech prvoligových vzájemných zápasech.

"S Teplicemi máme v lize stoprocentní bilanci a nepůjde nám o nic jiného, než ji udržet. V případě výhry bychom se navíc na Teplice dotáhli a přesně to je náš cíl. Základní část končíme v Karviné. Bylo by ideální v obou zápasech bodovat naplno, abychom si před startem nadstavby vytvořili co nejlepší výchozí pozici," prohlásil asistent trenéra Jiří Krejčí.

Teplice měly parádní vstup do druhé poloviny sezony, když vyhrály první tři zápasy a odvezly si bod z Olomouce. V uplynulých týdnech nestačily na celky z první šestky, trochu překvapivě se jim pak povedlo vyloupit Liberec. Severočeši jsou v tabulce čtrnáctí, jejich náskok na patnácté Pardubice činí tři body.

"Pardubicím máme co vracet. Minule u nás byly celý zápas zalezlé, mockrát se přes půlku nedostaly, ale daly nám dva góly. Teď je to zase utkání o šest bodů a přáli bychom si mít tentokrát štěstí my. I pro ně je to zápas roku. Když nás porazí, budou mít stejně bodů jako my. Možná je to nejdůležitější zápas sezony. Bude to obrovský boj a snažili jsme se na něj co nejlépe připravit," nechal se slyšet trenér Jiří Jarošík.

Na marodce domácích se nacházejí zranění Červ a Pojezný, v hostující výpravě se neobjeví Tijani (čtyři žluté karty), Mazuch, Moulis (oba zranění) a nejisté jsou starty trojice Fortelný, Shejbal, Succar.
FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Letáček - Kostka, Toml, Čihák, Cadu - Jeřábek - Rezek, Vacek, Solil, Patrák - Huf.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Kučera, Knapík, Vondrášek - Hyčka, Mareček, Trubač, Boljevič - Žitný - Žák, Sejk.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.06 - 2.68
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fastav Zlín - FK Mladá Boleslav  (neděle 17:00)
Do konce základní části zbývají poslední dvě kola a o co hrát mají Zlín a Mladá Boleslav. Oba týmy se stále mohou posunout výše - domácí do elitní desítky, hosté dokonce do první šestky.

Fastav se od začátku sezony pohybuje na pozicích znamenajících skupinu o záchranu a hodně si pomohl v uplynulých týdnech. Nejprve doma porazil Pardubice a následně si odvezl po bodu z Českých Budějovic a Jablonce. V tabulce je jedenáctý, manko na desátou příčku činí tři body.

"Hrajeme poslední domácí zápas základní části a chceme se rozloučit vítězstvím. O motivaci máme stále postaráno. Dokud je aspoň teoretická šance na střední skupinu, tak se o ni pokusíme, ale primárním cílem je celé jaro držet se co nejdál od barážových pozic. Vrací se nám hráči po zranění a disciplinárních trestech, takže máme větší variabilitu složení sestavy. Boleslav bude těžkým soupeřem, Ewerton má formu, Matějovský umí tým výborně dirigovat. Bude to fotbalová dřina, na jejímž konci chceme brát tři body," nechal se slyšet domácí asistent trenéra Jan Jelínek.

Mladé Boleslavi se stále nepovedlo ustálit formu a nedávno propustila trenéra Karla Jarolíma, jehož povinnosti převzal Pavel Hoftych. Před týdnem přišla výhra nad Českými Budějovicemi, která tým udržela ve hře o první šestku - na Hradec Králové Mladoboleslavští ztrácejí jen jeden bod.

"Do Zlína jedeme s cílem navázat na úspěšné utkání s Českými Budějovicemi. To znamená bodovat, protože vidíme stále reálnou šanci zabojovat o vedoucí šestku ligového pořadí. Očekávám však velký boj, neboť Zlín má hodně šikovných kluků a zároveň soubojových typů," prohlásil Hoftych.

V hostující výpravě bude chybět zraněný Horský, nejistý je start Preislera. Domácí jsou na tom ve výčtu absencí hůře, mimo hru jsou Hlinka, Hloušek, Jawo, nad startem trojice Fantiš, Tkáč, Vraštil se vznášejí otazníky.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Matejov - Conde - Dramé, Hrubý, Janetzký, Fillo - Vukadinovič.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Sladký, Šimek, Suchý, Karafiát - Smrž - Douděra, Matějovský, Dancák, Ewerton - Ladra.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.56 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Jablonec - Slavia Praha  (neděle 17:00)
Slavia se před týdnem vrátila do čela tabulky a první místo bude nyní potvrzovat na půdě soupeře, proti němuž se Pražanům daří. Sešívaní zavítají na sever Čech a poměří síly s Jabloncem, který prožívá mizernou sezonu a stále nemá jistou záchranu.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského vystřídali Plzeň, aby následně jejich nadšení zmrazilo jedno velké zklamání. Ve čtvrtek hostili Feyenoord a podlehli mu 1:3, což v součtu s remízou 3:3 z Rotterdamu znamená vyřazení z Konferenční ligy.

"Momentálně ve mně převažuje jen zklamání z toho, že jsme nevyužili možnost, kterou jsme měli. Stálo to velké úsilí se do čtvrtfinále dostat. Museli jsme jít přes spoustu dobrých soupeřů. Odehráli jsme velmi dobrý zápas na Feyenoordu, dnes skvělý poločas a stejně to nestačilo," řekl na tiskové konferenci Trpišovský.

"Takže teď velké zklamání, ale zase velká hrdost na klub a lidi v něm, že jsme se potřetí za čtyři roky dostali do čtvrtfinále. I přes změny, ke kterým v kádru dochází. Je strašně těžké se takhle daleko prokousat, vždy proti vám stojí těžcí soupeři. Je to o tom proměnit šance, neudělat chyby, což se nám dnes nepovedlo. I přesto, že v prvním poločase výkon splňoval nejpřísnější měřítka," doplnil Trpišovský, jehož svěřenci vloni a v roce 2019 neuspěli ve čtvrtfinále Evropské ligy.

Slavia se nyní musí rychle přeorientovat na domácí scénu, boj o titul je hodně vyrovnaný a zapojila se do něj i Sparta. Jablonec loni v předposledním kole uhrál se Slavií remízu 1:1, jednalo se ovšem o jeho jediný bodový zisk za čtyři roky, v dalších sedmi zápasech padl. "Liga je velmi vyrovnaná. Hrajeme o titul a každý zápas do konce sezony je stěžejní. Potřebujeme zvítězit," uvědomuje si Trpišovský.

Také Jablonec se letos účastnil Konferenční ligy a až do závěru bojoval o postup ze základní skupiny. Jinak ovšem mezi fanoušky radost panovat nemůže, jejich tým vyhrál jenom dva z posledních 21 ligových zápasů a čeká ho skupina o záchranu.

"Slavia je v tabulce první, takže nás čeká nejtěžší možný soupeř. Ale pro nás je teď každý těžký, když to vidím. Hrajeme doma se Zlínem a nevyhrajeme. Někdo může říkat, že Slavia má čtvrteční zápas s Feyenoordem v nohách, ale oni mohou nasadit sedm osm jiných hráčů, kteří jsou stejně kvalitní. Mají široký kádr a mohou postavit úplně jinou jedenáctku. Abychom mohli bodovat, musí se sejít všechno. Potřebujeme mít fotbalové štěstí, musíme hrát dobře a na hranici sebeobětování," ví trenér Petr Rada.

Jablonec je specialistou na nerozhodné výsledky a bod bral v šesti z posledních sedmi duelů. Kvůli dohodě mezi oběma kluby nemůže v neděli nastoupit Malínský, zraněný je Mašek a nad starty dvojice Kadlec, Nešpor se vznášejí otazníky. Kompletní nebude ani Slavia, za žluté karty pyká Ousou, na marodce jsou Bořil, Krmenčík a Masopust a až na poslední chvíli se rozhodne o tom, zda bude moci nastoupit Holeš.

Jablonec dal ve 28 zápasech jenom 21 branek a v tomto ohledu je nejhorší v soutěži, Slavia v tomto ohledu naopak vede (66).
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Surzyn, Martinec, Zelený, Krob - Hübschman - Černák, Kratochvíl, Houska, Pilař - Silný.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Bah, Hovorka, Kačaraba, Oscar - Traoré, Provod - Schranz, Lingr, Olayinka - Sor.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.97 - 3.90 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha28214366:1867
2.Viktoria Plzeň28206249:1866
3.Sparta Praha28196362:2963
4.1. FC Slovácko28175647:2756
5.Baník Ostrava28139652:3748
6.FC Hradec Králové28812834:3936
7.FK Mladá Boleslav281051343:4535
8.Sigma Olomouc288101037:3434
9.Slovan Liberec28971227:3534
10.Dynamo České Budějovice28891137:4333
11.Fastav Zlín28861435:4830
12.FK Jablonec284141021:4226
13.Bohemians Praha 190528671532:5325
14.FK Teplice28731827:4624
15.FK Pardubice28491531:6421
16.MFK Karviná28281826:4814

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (195)

Přidat komentář
Pokahontas

V Jablonci nejspíš dneska remíza,i když by už potřeboval konečně vyhrát.Hlavně kvůli psychice - ty neustálé plichty v zápasech,kde měl na výhru,už jsou fakt na palici

Jakkoliv to nejednou byly objektivně remízy rozhodně cenné - na Slovanu,s Viktorkou doma,před zapasem se Spartou by asi bod taky brali,(jakkoliv to pro ně vzhledem k průběhu zapasu byla spíše ztráta),atd.atd.

Jsem zvědavej na návštěvu - že by zase tradičních 2200,jako s Plzní ?

Tentokrát asi přece jen víc,tipuju nejmíň tisícovku slávistů - rozhodně celej sektor za bránou.

Reagovat
Pablos

to bude 1:3 jak vyšitý v Jablonci

Reagovat
ratusek

Slovan Liberec - MFK Karviná - 0

Sparta Praha - 1. FC Slovácko - 1

Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905 - 0

FC Hradec Králové - Sigma Olomouc - 0

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava - 1

FK Pardubice - FK Teplice - 2

Fastav Zlín - FK Mladá Boleslav - 0

FK Jablonec - Slavia Praha - 2

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta <3 Hložek 100. zápas. Dá hattrick.

Reagovat
Kaspar

H100ZEK

Reagovat
Cotton

99 zápasů, 32+28

A stejně to podle mnohých prý není talent, takových hráčů jsme tady přece měli hodně

Reagovat
Pablos

To tu teda moc nevídám, že by někdo tvrdil, že není talent ...občas vyloženě hejteři co se jen příjdou vysmát, když se mu nějaký zápas nepovede a pak lidi co v něm nevidí, že bude velkej hráč v rámci evropského měřítka fotbalu... což si bohužel (i když mu přeji) si myslím i já, něják to u něj nečekám prostě.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nemyslím, že se nemůže prosadit do špičky, ale pro něj je problém česká liga, každý rok tady ho strašně brzdí. Potřebuje hrát ročně aspoň 40 těžkých zápasů a ne 8-10 (to počítám i s poháry). On má nejvyšší čas v létě odejít, pokud zůstane, tak to sice pomůže Spartě, ale pro něj to bude cesta ke stagnaci.

Reagovat
Pablos

Já si právě myslím, že mu to zkazí ten přestup nejvíc... ale s tou ligou co píšeš souhlas, aby to nevyznělo jinak. Spíš prostě mám obavu z těch zápasů kdy o něco víc jde (TOP3 liga, Evropské poháry, Repre) mám dojem, že to určitě na základ, možná ani na lavičku do nadprůměrnějšího týmu není... potřeboval by dle mého zatím nějakej průměr, jenže to už je tak vyšponovaný a vyagentovaný, že on do žádného průměru nepůjde. Rád se budu mýlit ale.

Reagovat
Kiwi-21

Reagovat
Kiwi-21

Nepsal jsem že není talent

Ale zdaleka ne takový jak se z něj dělá

Dle mého jeho výkonnostní strop už není moc vysoko ale vždy bude jakžtakž produktivní v lize alespoň proti slabším ale v zahraničí dle mého pohoří

Reagovat
Kaspar

Snad ve druhy lize prvni 3 miste bez Sparty B at se baraz odehraje jak ma

Reagovat
Kaspar

A vlastne i bez Vlasimi

Reagovat
Greny

Pusť si ČT sport a napíšeš i bez Brna

Reagovat
Martin9719

Na spodku první ligy to je někdy uplně stejný. Pak je to jen o tom, že tým jako Brno v první lize 3x dostane a sesype se a hraje ještě hůř. V podstatě to říkám pořád, mezi divizí/ČFL a některými prvoligovými týmy zase tak velký rozdíl není v tempu hry.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ahoj, dělám menší průzkum pro svoji diplomovou práci, věnovali byste mi chvíli svého času? Potřeboval bych abyste se mi vyjádřili k následujícím třem otázkám, moc děkuji.

1) Váš názor na válku na Ukrajině.

2) Váš názor na prezidenta Václava Havla.

3) Je podle vás lepší Messi nebo Ronaldo, a proč.

Reagovat
mistr129

Messi > Václav Havel > Ronaldo > válka na Ukrajině

Reagovat
Salfovic

Reagovat
John Obi Mikel

1) Rusko

2) KSČ

3) Ronaldo > Ronaldo > Messi , protože mi to řekla křišťálová koule

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Rarášek

Rusko

Havel

Sáček

Reagovat
Pablos

Sáček

Čermák

Talovjerov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

jdi s tím do prdele

Reagovat
Pablos

jj jasná diplomka ...nejvíc sračky do diskuzí

Reagovat
ratusek

Reagovat
ACSeRw!n

tezko si predstavit vetsi provokace

Reagovat
db18

Ještě by mne zajímal bod 4.

4) Očkování proti COVIDu teď, v době, kdy tu covid je, ale opatření ne.

Reagovat
smazaný uživatel

1) pravdaozrude.ru

2) pravdaozrude.cz

3) ano

Reagovat
Mass

Za tohle dostaneš diplom pro nějvětšího blba eurofotbalu (i když turboplastik je těžká konkurence)

Reagovat
Pablos

Reagovat
icemike

1) jdi

2) do

3) prdele

Reagovat
RadekVonCZE

To studuješ na vysoké škole života, že děláš takovouhle diplomovou práci?

Reagovat
ratusek

ne. je to dement, co tady chce zase vyvolat hádky

Reagovat
Mass

Přitom to spíš vypadá, že sme se aspoň na nečem shodli

Reagovat
ratusek

Reagovat
Greny

Dejte mu na chuť banánek

Reagovat
AjaxFans

Havel

Reagovat
F.Torres

Ronaldo

Reagovat
bobis21

Kdo nevsadí na Plzeň okrádá rodinu! Ještě že dnešní zápas asi nestíhám

Reagovat
braveheart

Já jsem si tipnul, že dneska celá první trojka ztratí

Reagovat
ACSeRw!n

dneska si to pan Rada s Velkym Capem pohlidaji ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

To je zas tragédie

Reagovat
Greny

Vole jak by řekl Richard čeká nas těžký zápas na půdě nebezpečného soupeře ...

Reagovat
ZB 07

Ale možná dobře, že někdy taky prohrajeme. Jen teda vidět, jak tečeme s juniorkou Sparty, je dost depresivní

Reagovat
Greny

Ja doufám ještě tak ve čtyři prohry aby ho vyhodili

Reagovat
ratusek

ideální by bylo mu poděkovat za postup, nechat ho dotrénovat, ale že v první lize to chce něco jiného a posily atd řešit už s jiným trenérem.

Reagovat
Greny

Viděl jsi to dnes? Takhle hrajeme i proti Žižkovu a Ústí .. jen tam občas něco spadne

Reagovat
Fodbalysta

Ten Šural se zase zranil ? Koukal sem teď na livesport, ze střídal brzo.

Reagovat
Greny

Jo sval.. ale se na něj podívej ten už by měl odejít ale Dostálek ho bude stavět pořád

Reagovat
Fodbalysta

Zcela upřímně vždy když sem měl možnost ho vidět mi přišel tragickej.

Reagovat
smazaný uživatel

Něco mi říká, že dnes večer tady bude slzavé údolí a výmluvy na terén.

Reagovat
Kaspar

Tak uz si ten travnik konecne vymente

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Losinho

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Mass

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Selänne

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Konspirator

Reagovat
mistr129

Reagovat
RuneSKS

Au

Reagovat
Greny

může být kdyby to v Edenu nevypadalo tak jak vypada

Reagovat
kecipep

Reagovat
TrueCommunist

Co chce Brno dělat v první lize. Sparťanský béčko kvalitnější, rychlejší a fotbalovější. A to tam nebyl nikdo z A týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zlepšovat střelecký statistiky Hložkovi.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Salfovic

To tam chudák bude smrdět ještě další sezonu

Reagovat
ladyboy arsenal

to je právě ono, v druhé lize není jeden jediný tým, který by měl kvalitu na to hned po postupu výš nespadnout

Reagovat
Losinho

Dneska snad pomůže Provod, Hovorka, Kedel, Jurásek, Hromada.. dost hráčů odpočatých, ten zápas je potřeba zvládnout.

Reagovat
Kaspar

Hromada ne

Reagovat
Pablos

ten nepomůže nikdy

Reagovat
Kaspar

ale mozna o nejaky procento vic nez Max

Reagovat
Pablos

jo vlastně Talovjerov... tak oká beru zpět, Hromada upgrade jako hrom

Reagovat
Losinho

Měl jsem tam Holeše, ale tak nějak s ním počítám až do nadstavby a Hromada není do těhle zápasů špatnej

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

Dneska by mohla hrát ta "česká" půlka týmu.

Reagovat
meno

Slovaňáci, co ten Aligajič? Proč nezvládá přechod mezi Vlašimí a Slovanem?

Reagovat
FCSL

Hype. U nás toho moc nepředvedl a ani v béčku prej nic moc. Navíc Vlašim je hodně offenzivní tým, maj stejně golů jako Brno a i takovej Suchan má na jaře za 9 zápasů 7 golů

Reagovat
Losinho

Nemá v béčku jeden zápas a dva góly?

Reagovat
FCSL

Dneska byl taky a při prohře 3:4 1 asistence, ale herně prý nic moc. On byl i první zápas jara v základu za áčko, ale v 55. šel dolů a už z toho vypadnul no. Dneska hrajem 3-5-2 a on ani na lavici

Reagovat
Losinho

díky

Reagovat
Pablos

OT: ,,Zbrojovka výjímečně ztratila.... po čtyřech vítězných kolech v řadě OPĚT prohrála."

Reagovat
Losinho

Tecl

Reagovat
Pablos

na Jablonec zrovna dobrý ...2 fíky jasný

Reagovat
Losinho

A bude aspoň jeden do brány Jablonce?

Reagovat
Pablos

Oba... jeden z dorážky kolenem a jeden že ho někdo nastřelí do zad.

Reagovat
$$CaptainKokotko

A Sparta má Krejčího a Sáčka jako beky. To chcou titul v Plzni?

Reagovat
ratusek

a ještě sněhulák v bráně a Taras opět na stoperovi i když v lize to stačí

Reagovat
Kaspar

Asi si tu cenu jeste nesnizil tak moc, aby to nekdo za nej dal

Reagovat
Losinho

V Liberci to nestačilo ani na bod

Reagovat
KingMaster13

Asi ten titul nechceme

Reagovat
Mass

V lize má nejlepší defenzivní statistiky právě on. To v Evropě proti technickým útočníkům vypadá jak trdlo.

Reagovat
KingMaster13

Potřebuješ vyhrát zápas (vstřelit alespoň gol) tak tam narveš Fernanda

Reagovat
ratusek

Když chcete vstřelit gol, dejte tam utočníka, když nemáte utočníka, dejte tam Tecla, když nemáte Tecla, endávejte tam nic

Reagovat
$$CaptainKokotko

Okénko Čecha zase top

Reagovat
Greny

Když koukám na sestavy top 3 klubu tak bych řekl že klidně dva týmy dnes body ztratí

Reagovat
KingMaster13

No jako u nás a Sparty jsou ty sestavy šílený

Reagovat
$$CaptainKokotko

Teclinho rozhodne

Reagovat
KingMaster13

V Jablonci hrál, takže to bych se až tak nedivil, navíc Ondrasch mi furt podsouvá jak je skvělý tak by měl na mě alespoň další munici

Reagovat
Mass

Třeba se domluvili, že všichni tři pošetří hráče do nadstavby

Reagovat
Greny

Proto ztrati Plzen a jen jedno z pražských S

Reagovat
KingMaster13

Plzeň je za mě i s těma absencema Baníku asi největší favorit

Reagovat
Coutinho10

rip s Teclem

Sestava: Kolář – Bah, Kúdela, Kačaraba, Jurásek – Traoré, Hromada – Schranz, Fila, Plavšić – Tecl

Lavička: Mandous, Talovjerov, Olayinka, Oscar, Sor, Madsen, Ševčík

Reagovat
Pablos

dva góly dneska kluci Tecl ...kolikrát vám to mám opakovat

Reagovat
Pablos

už tomu nevěřím, beru zpět

Reagovat
Greny

Škoda že chci koukat na Spartu dneska... Protože ten Fila to bude pruser.. pokud je to rozestavení správně a nebude to naopak

Reagovat
Greny

Každopádně doufám že vyprcanci z O2 nebude zase hlásit každou změnu skóre hned v přenose

Reagovat
Coutinho10

očekávám, že na O2TV Sport jo, na O2TV Fotbal ne

Reagovat
Pablos

OT: Souček gól

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
kecipep

Ljovin si tedy místo postlesku ty ruce mnul a pak je dal za záda

Reagovat
dantetomas

Zdar hosani, nema nahodou niekto navyse vstupenku na prazsky koncert Iron Maiden? Akosi necakane sa mi naskytla prilezitost byt v tom case v Prahe, tak by som ju rad vyuzil

Reagovat
Greny

To fakt Trpis šetří Hovorku a Provoda kvůli trávníku?.. j

Reagovat
Skalda29

Karviná jen tak dál jen by nemusel líbat trávník ale může rovnou trávnikaře, že tam nebyl drn

Reagovat
$$CaptainKokotko

Škoda Holzer

Reagovat
kecipep

Zatím se na to dobře kouká, naštěstí to není řežba jako derby SS, kde se fotbal vytratil před několika lety

Reagovat
Greny

Slyšel jsem dobře jak tam Rada řve na rozhodčího po té žluté pro Pilaře..

Hocek pojď sem vole?

Reagovat
mistr129

Co tam ten cvok zas huláká?

Reagovat
Kaspar

Rada neco zase?

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kaspar

co tam bylo opet za konflikt?

Reagovat
Greny

Hanus to prodal? Stridej ho

Reagovat
mistr129

Hanuš

Reagovat
kecipep

tvl už dvě gólovky, to nás může mrzet

Reagovat
Coutinho10

Goooaaaaaaaaaal Ivaaaaaaam, diky Hany

Reagovat
AjaxFans

Co ta LBC penalta?

Reagovat
slonzacky_lenoch

Férová, Mikuš udělal dobrou p*čovinu

Reagovat
Kaspar

Burak gol, neverim

Reagovat
ratusek

Takže jedinej, kdo ztratí, bude Sparta

Reagovat
ratusek

tak ne

Reagovat
ratusek

Svědík Ljovina zavraždí

Reagovat
Kaspar

Levin asi na druhy polocas uz nebude

Reagovat
djiros

Ljovin si může pomalu balit

Reagovat
Greny

Myslím že by šel Levín raději do války než to co ho teď bude čekat v kabině..

Reagovat
kecipep

Reagovat
PISTOLERO

mazec no

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Selänne

Reagovat
mistr129

Škoda že to je zrovna proti Spartě, ale nedá se mu to nepřát

Reagovat
Pablos

co provedl ?

Reagovat
Cotton

Ztratil těsně před vápnem balón, Dočkal šel díky tomu sám na bránu

Reagovat
Pablos

Reagovat
Greny

Slovácko vyrovnalo a borec hned namazal a Dočkal šel sám... Navíc kolo předtím šel do hry myslím v druhé půlce a Svěřil ho po desíti minutách stáhl že takhle teda ne

Reagovat
Greny

Svedik

Reagovat
Pablos

no já koukal na tipáči, ale měl jsem to na Slávii a pak koukám 1:1,2:1 ale když jsem to přepnul tak se sekl stream a viděl jsem až nějákej přímák Slovácka. Takže dík.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
jsemdement

Hezka paticka, fotbalovost tohle se u nas musi cenit a vyzdvihovat, psat o tom v mediich jeste tyden, kozy ajchmejorvy uz nikoho nezajimaj (vsichni je uz mas stazeny). nejspise se ale bude mluvit nejvic vo te chybe toho lavina...... !

Reagovat
jsemdement

oxygenTV studio...................... presne jak rikam, bravuni paticka vubec zdny slovo ale lavin vole stridat.........

Reagovat
Losinho

Jablonec lepší Tecl ven, Fila na hrot

Reagovat
smazaný uživatel

Tecl tam bude do konce, Trpiš to vysvětlí tím, že jde ostatním hráčům příkladem svým přístupem.

Reagovat
ladyboy arsenal

Lovin ať táhne do Ruska buzerant jeden

Reagovat
Greny

Vám by to spolu celkem mohlo klapat ne?

Reagovat
ratusek

Čvančara tvl

Reagovat
$$CaptainKokotko

Nedíváš se na vás? Co jsem četl, tak jste dopředu dost marní.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo, kdo má oči, se nedívá na Baník.

Reagovat
Cotton

Kdo nemá oči, se taky nedívá na Baník

Reagovat
inferno08

Dívá, ale nic nevidí.

Reagovat
ratusek

nedívám. zapnul jsem to před golem, co za haluz jsme dali, protože jinak gol dát nemůžeme a komentátor těsně před tím říkal, že hrajeme pořád neskutečnou sračku. Takže jsem o nic nepřišel. A nechci si kazit neděli a pondělí

Reagovat
smetos

Takhle spatnou stoperskou dvojici sem nevidel hodne dlouho. Hlavne Pokorny se na vsechno vysral, nejhorsi hrac zapasu. Takacz poradne nehral nekolik mesicu, ten se svezl s nim a celkove cela obrana ctyrka hraje spatne. Ikdyz hraje 2. s 5. tak vykon fcb neodpovida vubec jeho postaveni v tabulce

Reagovat
ratusek

A hlavně nechápu, že ještě nepochopili, že Boula na to absolutně nemá. To byl zase nákup celkově ty přestupní období jsou velmi špatná

Reagovat
smetos

V zime ty hostovacky vsechny efekt 0. Koncevoj mel jedinej potencial a dostal daleko vic casu nez si zaslouzil, ale nepresvedcil. Ekpai si udelal dalsi zarez, za chvili uz bude mit starty za vsechy tymy u nas. Falta, Janosek, Chlumecky taky tym nepozvednou. Mel se privest jeste jeden kvalitni hrac a zbytek doponit juniorama

Reagovat
ratusek

a to se tady dělal ten obchod za Sora jako obchod století. Přitom oni byli rádi, že se zbavili Ekpaie a u Takácse uvidíme, ovšem včera moc nepřesvědčil.

doufám, že tam dá mladé, ať se ukážou. Ovšem když na to zbytek sere, tak ti mladí to nevytrhnou a bude se zase říkat, že mají ještě čas. Jsem totálně nasranej a snad nepřijde na Jablonec moc lidí, aby se tam už někdo vzpamatoval

Reagovat
smetos

Ja doufam ze neprijde po sezone ten Rada Musime jit po Svedikovi nebo Horejsovi. Prej se mluvi i o Hašanovi

Reagovat
Pablos

Všelijaké sestavy a nakonec ztratí ještě jediná Plzeň

Reagovat
Pablos

jo tak to dlouho netrvalo

Reagovat
Kaspar

Ty stridani Olomouce, k cemu jim ta jejich vyhlasena mladez je

Reagovat
Kepy_FCB

Kdo ji vyhlásil?

Reagovat
ACSeRw!n

Docky + Hancko

Reagovat
Pablos

Ta Slavia to je ale fakt bída... výkon dřeváků fakt (sorry za to, ale kvalita zápasu je tak 3/10)

Reagovat
meno

Standa!

Reagovat
Pablos

ještě jeden musí

Reagovat
Pablos

No hurá Slavia... jediný mi kurvili tiket

Reagovat
mistr129

Standagól

Reagovat
ratusek

Ten Jablonec si fakt koleduje. Jen 2 body náskok a to ještě Pardubice asi vyhrají

Reagovat
thewall

To mu snad sjelo po chrbátě

Reagovat
KingMaster13

Fernandooooo

Reagovat
Firkraag

Místní věštci měli pravdu, Tecl zádama

Reagovat
Coutinho10

nemuzeme to v klidu dohrat

Reagovat
Firkraag

Pěkně pane Kjob

Reagovat
mistr129

Ten faul je jako bez karty jo?

Reagovat
mistr129

Ze všech hráčů na hřišti v tom nastavení čas nejvíc tahal Černák

Reagovat
Mass

Jablonečáci se provztekali do konce.

Reagovat
KingMaster13

Ty pičo joooooooooooo Klíčová výhra, teď už věřím že tu ZČ dohrajeme na 1. místě, ještě aby 6. zůstal Hradec a byla by to paráda

Reagovat
Mass

To byla hrozná kopaná.

Reagovat
KingMaster13

Ale byla to potřeba. Holt ještě únava z Feyenoordu a blbej zápas venku, teď už se můžeme soustředit jen na ligu

Reagovat
Mass

No snad se na to doma bude dát koukat. Dneska mě moc hráči nepotěšili, Jurásek a Traoré snad. Jen dvě střely na bránu, z toho jedna po chybě a druhá haluz. Útočná dvojice Fila-Tecl děs.

Reagovat
KingMaster13

Filovi ten podhrot nesedl ale hlavní že se to dneska urvalo. Už nás čekají jen 2 zápasy venku tak o snad už nějak urveme

Reagovat
božský John

Tyvole ja chci zpatky berbra

Reagovat
smazaný uživatel

Banik . Takovy lepsi Teplice. Radoby evropa pico po 3 vyhrach a nakonec si s nima kazdej vytira zase prdel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele