Magické orákulum: Jak dopadne letošní Liga mistrů?

22.09.2014, 22:45
Fejetony
Nejprestižnější klubová soutěž má za sebou první kolo, které nabídlo několik zajímavých výsledků. Jak se ale bude odvíjet dále? Připravili jsme pro vás exkluzivní předpověď dalšího vývoje Ligy mistrů, od základních skupin až po finále..

Nezaručujeme, že se všechny níže vypsané okolnosti skutečně vyplní; pouze je považujeme za velmi pravděpodobné. Vášnivým sázkařům doporučujeme držet se tohoto manuálu, který vznikl díky mnohatýdennímu úsilí speciálně vytvořeného týmu odborníků z řad fotbalových expertů, statistiků, komentátorů a zákulisních zvědů. Příjemnou zábavu!


Skupina A

Zatímco Juventus bude mít v italské lize po pěti kolech na kontě 16 bodů, v Lize mistrů ani letos úspěch nepřijde. Massimiliano Allegri bude nadále lpět na systému se třemi obránci, v rámci taktické nečitelnosti si však povolá na pomoc matematiky z turínské univerzity, kteří vypočítají, že při zachování počtu stoperů může existovat až 8 různých rozestavení (3-7-0, 3-6-1, 3-5-2, 3-4-3, 3-3-4, 3-2-5, 3-1-6 a 3-0-7). Proti Atléticu je vyzkouší všechny, ale na výhru to stačit nebude.

Mezitím Diego Simeone začně připravovat své svěřence na zimní duel v Malmö zavedením spartánského režimu o chlebu, vodě, mrazu a bití. Atléticu to pomůže a ve Švédsku vyhraje, zatímco ostatní, kteří žádný podobný aklimatizační teror neabsolvovali, tam také vyhrají. O druhé místo za madridským klubem se poperou Olympiakos s Juventusem a rozhodne vzájemný zápas v Řecku, kde tamní publikum v rámci předzápasových příprav podpálí italský autobus a oholí ve spánku Andreu Pirla, čímž ho připraví o všechnu jeho sílu. Stará dáma následně vypustí Evropskou ligu a bude se soustředit na Serii A, kde vyhraje se ziskem 243 bodů.


Skupina B

Před rozhodujcím zápasem Basileje s Liverpoolem vydá ČTK článek pojmenovaný "Basilej Marka Suchého a Tomáše Vaclíka vyzve Liverpool, kde hráli Vladimír Šmicer, Patrik Berger a Milan Baroš, ale už nehrají." Naděje anglického týmu na postup potopí chování Maria Balotelliho, který odmítne nastoupit proti Pepemu a Yaya Touré všechny nařkne z rasismu.

Real Madrid nejenže vyhraje skupinu, ale dosáhne i nového rekordu. V závěrečném domácím zápase s Ludogorcem Razgrad totiž bulharskému soupeři budou chybět první čtyři gólmani, do branky si tak stoupne obránce Cosmin Moti a dostane 12 gólů. Přesto bude za hrdinu, protože chytne Ramosovi penaltu. Druhou příčku obsadí Basilej Marka Suchého a Tomáše Vaclíka a ČTK vydá článek pojmenovaný "Basilej Marka Suchého a Tomáše Vaclíka může v osmifinále potkat i Arsenal Tomáše Rosického či Chelsea Petra Čecha a Tomáše Kalase."


Skupina C

Po dalších dvou prohrách Leverkusenu odstoupí ze své pozice Roger Schimdt a nahradí ho Carlos Queiroz, takže všechny tiskové konference ke skupině C budou probíhat výhradně v portugalštině. Queiroz naordinuje svému týmu ultradefenzivní taktiku 8-1-1, s níž vyhraje všechny zbývající duely a v nervydrásajícím finiši ukořistí druhé místo. Vedoucí příčku si pohlídá Zenit díky skvělým výkonům Andreje Aršavina, kterého následně v zimě koupí Arsene Wenger.

Mezitím se monacký majitel Dmitrij Rybolovlev stihne oženit a znovu rozvést, díky čemuž přijde o všechny peníze. "Náš projekt je zaměřen na dlouhodobé cíle," upřesní viceprezident Vasiljev, ale špatné výsledky způsobí bouřlivé fanouškovské výtržnosti a všech 7 ultras odmítne navštěvovat domácí zápasy. Za mohutné podpory monackého knížete, Jensona Buttona a Petry Kvitové skončí francouzský vicemistr na posledním místě, zatímco Benfica ze třetí příčky postoupí do Evropské ligy, kde dojde až do finále a prohraje na penalty.


Skupina D

Arsenal postoupí do osmifinále z prvního místa, zatímco v Premier League ztratí v zimě šanci na titul, nakonec skončí čtvrtý a fyzikální konsorcium v Ženevě označí tento fakt za Newtonův čtvrtý zákon. Favoritem na prvenství bude dlouho Borussia Dortmund, která v prvních čtyřech zápasech nedostane ani gól a zničí všechny soupeře fenomenálními výkony. Poté, co s blížícím se přestupovým oknem začnou v klubové kanceláři vyzvánět telefony od záhadných čísel s mnichovskou předvolbou, však dostane Jürgen Klopp rozkaz zbylé dva duely prohrát.

O třetí místo svedou lítý boj Galatasaray s Anderlechtem. Když se belgického kouče Besnika Hasiho na tiskové konferenci zeptají, jestli se nebojí tureckého pekla, odvětí, že "podle Sartra je peklem být zavřený v místnosti s přáteli", protože nemá, co by jiného řekl, nikdo ho nezná, Anderlecht nikoho nezajímá a navíc už v Istanbulu hrál, což si ale nikdo nepamatuje. Třetí místo ukořiští Turci, což odnese 20 fanoušků bodnými ranami. Alternativní možností je, že třetí místo ukořistí Belgičané a Turci skončí poslední, což odnese 20 fanoušků bodnými ranami.


Skupina E

Manchester City prohraje všechny zápasy kromě těch s CSKA, což jeho příznivci svedou na sankce za porušování FFP. "Za celý svůj život jsem neviděl větší blbce, než jsou Platini a můj bratr," svěří se Noel Gallagher, zatímco držitelé permanentek začnou houfně přecházet k jiným tradičním klubům, jako New York City nebo Melbourne City. Přítelkyně Samira Nasriho napíše na twitter, že za to může Didier Deschamps. Hráči CSKA se k posledním dvěma duelům nedostaví, ale nikdo si toho nevšimne.

O prvenství se bude rozhodovat ve dvojzápase mezi Bayernem Mnichov a AS Řím. Mehdi Benatia před utkáním v Římě zopakuje, že z AS nikdy nechtěl odcházet, ale před odvetou se omluví. Bayern nakonec vyhraje po nasimulované penaltě Arjena Robbena, kterou promění Franck Ribéry a řekne si do novin o Zlatý míč.


Skupina F

Suverénním vítězem skupiny bude Barcelona v čele s Lionelem Messim, který v odvetném utkání s APOELem vsítí dvanáct gólů a mezi hráči soupeře se na hřišti strhnou výtržnosti, když se pobijí o jeho dres. Motivační taktika kyperského týmu sestává ze společných táboráků, při nichž zbytek týmu naslouchá povídání Johna Arne Riiseho o finále z roku 2005. Tato odvážná strategie však bude stačit pouze na poslední místo.

Ambiciózní PSG v dalším zápase remizuje s Barcelonou a Laurent Blanc to označí za cenný bod s favoritem; následovat bude remíza v Nikósii a Laurent Blanc to označí za cenný bod z cizího hřiště. Po pěti odehraných zápasech se na postupové pozici ocitne Ajax, kterému bude stačit porazit APOEL za předpokladu, že jeho francouzský sok nevyhraje v posledním utkání o sedm branek. Jeho francouzský sok potom vyhraje v posledním utkání o sedm branek.


Skupina G

Chelsea si v cestě za postupem zkomplikuje situaci remízou v Mariboru. "Soupeř má kvalitu," prohlásí José Mourinho, "nezapomínejme, že město Maribor má 93,847 obyvatel a je tedy skoro stejně velké jako naše soupiska." Toto zaváhání však nakonec pouť Blues do osmifinále neohrozí. Maribor skončí poslední. Logicky.

Po sérii špatných výsledků Sportingu odstoupí kouč Marco Silva. "Neměl jsem to jednoduché," nechá se slyšet na tiskové konferenci, "museli jsme se potýkat s nízkým sebevědomím, vysokými nároky a příchodem Naniho." Druhá postupová příčka tak spadne do klína Schalke, aniž by se muselo snažit. Jeho největší hvězdou bude Max Meyer, který v zimě vysloví přání zahrát si za Bayern a odejde proto do Dortmundu.


Skupina H

Po domácích prohrách 0:5 s Athleticem a 0:8 se Šachťorem přestane kouč BATE Borisov doufat ve třetí příčku a rozhodne se soustředit na rekordní zápis pro nejhorší tým v dějinách Ligy mistrů. Mezitím se strhne vyrovnaný boj o dvě postupové pozice - Porto, Athletic i Šachťor získají stejný počet bodů a rozhodující roli bude mít až los. Ten přiřkne první místo portugalskému celku, který v té době už povede v domácí lize o 12 bodů a jeho kouč Julen Lopetegui okamžitě podepíše smlouvu v Chelsea, ale zůstane v Portu na hostování.

Fanoušci z Bilbaa a Doněcku losování zmeškají, neboť v té době budou právě pořádat společnou párty na oslavu nacionálního separatismu. Hod mincí nakonec posune do osmifinále Šachťor, na což hráčská kabina sborově prohlásí "Estamos muito felizes."


Osmifinále

Bayern, coby největší favorit na titul, zákonitě musí dostat lehkého soupeře. Volba padne na Basilej, která se nezmůže na odpor, ČTK napíše článek "Basilej Tomáše Vaclíka a Marka Suchého neuhlídala německé hvězdy" a čeští fanoušci začnou podepisovat petice za odchod Tomáše Vaclíka a Marka Suchého z reprezentace, protože tomu rozumí ze všech nejlépe. Barcelonští představitelé navštíví v předvečer losování pověřené osoby a předají jim obálku s nápisem "AC Milán, jako obvykle"; vzhledem k tomu, že AC Milán letos v Lize mistrů nehraje, tak dostanou Leverkusen, protože má stejnou barvu dresů. Katalánci hladce postoupí, aniž by si něčeho všimli.

Chelsea vyfasuje Šachťor Doněck. Roman Abramovič prohlásí, že se těší na ruské derby, čímž vyvolá mezinárodní konflikt a rozhodí soupeře natolik, že Chelsea pohodlně postoupí. Petr Čech napíše na svůj web dvanáctistránkové pojednání o svém názoru na celou situaci a Thibaut Courtois ho přes média okřikne, ať na sebe přestane strhávat pozornost a vrátí se zpátky na lavičku. V dvojutkání, které nikdo nebude sledovat, zvítězí Zenit nad Olympiakosem.

Borussia Dortmund se postaví Atléticu Madrid, čehož světová média využijí k porovnávání obou týmů. Vzduchem budou létat fráze "německé Atlético" a "španělský Dortmund". Protože zimní přestupové okno už touto dobou bude uzavřené, začne Borussia zase hrát a pohodlně postoupí. Diego Simeone na tiskové konferenci svým hráčům poděkuje, ale v kabině je zmlátí devítiocasou kočkou.

Arsenal dostane nejlehčího možného soupeře - Schalke 04. Po dvou vyrovnaných zápasech však vypadne, čehož fanoušci Spurs využijí k lavině posměšků, která skončí až v okamžiku, kdy jejich tým vypadne z Evropské ligy s Karabachem Agdam. AS Řím rozstřílí Porto a Chelsea se vyjádří ve smyslu, že Julena Lopeteguie už za trenéra nechce, načež ho prodá do Vitesse Arnhem.

V posledním dvojzápase se střetnou Real Madrid a PSG. Španělský celek je papírovým favoritem a doma zvítězí 2:0, což přinutí pana Nassera Al-Khelaifiho k veřejnému prohlášení. "Dovolte, abych vám všem připomněl, že budujeme silný tým, nejlepší na světě, a žádná omezení nás nezastaví," nechá se slyšet. "Takže (pan trenér) Blanc by si měl laskavě uvědomit, že my vypadáváme až ve čtvrtfinále." Laurent Blanc si tuto výtku vezme k srdci, PSG v odvetě díky hattricku Ibrahimovice vyhraje 3:0 a postoupí do dalšího kola. Oba týmy si poté na znamení respektu navzájem vymění hráče, ale přitom nějakým způsobem zvládnou skončit shodně 250 milionů eur v mínusu.


Čtvrtfinále

Pan Nasser Al-Khelaifi vyšle katarskou rozvědku do sídla UEFA s cílem přihrát PSG lehkého soupeře. Funkcionáři se zaleknou a vylosují Schalke, čímž si zachrání život. Po úvodní remíze v Gelsenkirchenu Laurent Blanc prohlásí, že bod z hřiště soupeře je vždy cenný. Po odvetné remíze a vypadnutí na penalty už neprohlásí nic, neboť je nalezen mrtvý ve vaně. Schalke postoupí do semifinále, aniž by vědělo jak. "Was?", citují všechna světová média slova trenéra Jense Kellera.

Chelsea se utká se Zenitem Petrohrad, aby si Roman Abramovič užil další ruské derby. Thibaut Courtois si v tréninku před prvním zápasem zlomí nohu a obviní z toho Petra Čecha, který se mu prý snaží zabrat místo. V českém brankáři v ten okamžik probublá na povrch patnáct let zadržované agrese a označí svého konkurenta za "nehodného pazgřivce". I přes tento interní spor však Blues postoupí, když vítězný gól vstřelí Didier Drogba, čímž si vyslouží prodloužení smlouvy o dalších osm let.

Borussia Dortmund vyfasuje AS Řím, čehož světová média využijí k porovnávání obou týmů. Vzduchem budou létat fráze "německé AS", "německé Atlético", "italský Dortmund" a "italské Atlético". Přímý přenos v české televizi doprovodí svým komentářem Josef Csaplár, který prohlásí italský fotbal za catenaccio a předvede hodinovou kokainovou přednášku na téma "proč je ve fotbale třeba pěstovat němectví". Když BVB opravdu postoupí, zažije Josef Csaplár první mnohanásobný mužský orgasmus ve zdokumentovaných dějinách lidstva.

V nejvyrovnanějším duelu se představí Bayern a Barcelona. Zápasy budou výrazně poznamenány tím, že nikdo nedovede rozlišit mezi spoluhráčem a soupeřem, neboť všichni mluví španělsky a mají stejné dresy. Všeobecný zmatek ještě přikrmí chování Pepa Guardioly, který bude udílet pokyny úplně všem na hřišti. Odvetný zápas se bude muset opakovat celkem sedmkrát, protože v prvních šesti případech všichni přihlížející pojdou nudou a nezůstane nikdo, kdo by pozoroval skóre. Ve 120. minutě posledního duelu vystřelí Bayern poprvé na bránu, ale Luis Suárez chytne míč do ruky. Čeká ho vyloučení, ale jeho tým následně na penalty postoupí do semifinále.


Semifinále a finále

Borussia Dortmund se utká se Schalke. Česká televize pozve do studia Josefa Csaplára, ale ten se samým nadšením ufetuje k smrti a nebude se tudíž moct dostavit. Na ČTK se objeví článek "Dortmund, kde dříve nastupovali Tomáš Rosický a Jan Koller, se v německém El Clásicu střetne se Schalke, kde dříve nastupoval Jan Morávek." Vzájemný souboj nakonec vyjde lépe pro Dortmund, i když na tom vlastně nezáleží, kdo ve finále prohraje.

První duel druhého semifinále mezi Chelsea a Barcelonou skončí bezbrankovou remízou a všichni budou upírat své zraky k odvetě. Když se o tom dozví Tom Henning Øvrebø, rozhodne se znovu obnovit svoji rozhodcovskou kariéru, aby si mohl zase zapískat. Barcelona povede po deseti minutách 1:0 brankou Lionela Messiho, což přinutí Cesca Fábregase v poločase změnit dres. V samém závěru Luis Suárez ukousne ve vlastním vápně Terrymu ucho, ale norský sudí nechá pokračovat hru. Postoupí Barcelona, protože je to semifinále a José Mourinho si zakládá na tom, že jeho týmy vypadávají v semifinále. Po závěrečném hvizdu pak obviní z neúspěchu Pepa Guardiolu, který už v Barceloně není, ale stejně ho obviní.

Finále mezi Barcelonou a Borussií Dortmund nakonec vyhraje katalánský celek poté, co všichni hráči Dortmundu podepíšou smlouvy s Bayernem Mnichov. Cenu pro nejlepšího hráče vyhraje Lionel Messi, což fyzikální konsorcium v Ženevě označí za Newtonův pátý zákon. The end.


Autor: Dominik Zezula

Komentáře (380)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele