Bundesliga souhrn - 18. kolo

01.02.2008, 23:16, aktualizováno 03.02.2008, 18:59
Komentáře a souhrny
Jarní část německé Bundesligy začala očekávaným výsledkem, Hansa Rostock doma nestačila na lídra soutěže, mnichovský Bayern. Leverkusen porazil Cottbus 3:2, tudíž nepomohla ani branka Michala Papadopulose. Ale hlavní slovo měl český útočník Martin Fenin, jenž zaznamenal hattrick, a Frankfurt díky němu zvítězil nad Herthou 3:0. V neděli zaváhaly Brémy, které doma prohrály s Bochumí, a fotbalisté Stuttgartu. Ti nestačili na Schalke 04.

Hansa Rostock - Bayern Mnichov 1:2

01.02.2008 20:30

Góly: 52. Enrico Kern - 11. Franck Ribéry, 43. Luca Toni

V průměrném utkání Bundesligy si Bayern poradil s Hansou Rostock a zaslouženě vyhrál. Domácí se sice ve druhé půle zlepšili a snažili se s nepříznivým výsledkem něco udělat, nebylo jim to však nic platné. Na konečném ukazateli svítilo 1:2.

Hansa nevstoupila do utkání moc jistě a na většině hráčů byl vidět respekt ze jména Bayern Mnichov. Přílišný respekt se ale domácím borcům vymstil. V 11. minutě po akci Zé Roberta a Kloseho otevřel skóre Franck Ribéry. O tři minuty později mohl další branku přidat Klose, ale místo střely volil nepochopitelně přihrávku na Lucu Toniho, ten na ni nedosáhl. Pokud byli na začátku vidět alespoň náznaky kombinace domácích, tak po úvodní brance byli svěřenci trenéra Pagelsdorfa totálně mimo. Bayern naprosto dominoval v této fázi utkání a šance si vypracovali Toni, Lucio a Klose, ani jeden však Wächtera nepřekonal. Skóre se měnilo až krátce před poločasem, ve 43. minutě zahrával přímý kop van Bommel, skvěle našel v šestnáctce italského kanonýra Lucu Toniho a ten už věděl, co s má s míčem udělat – 0:2.

Do druhé půli nastoupil místo zraněného Ribéryho Hamit Altintop. Bayern začátek druhé části trochu podcenil a Hitzfeldovi svěřenci nejspíš ještě mysleli na teplý čaj, který dostali v šatně. V 52. minutě totiž Hansa snížila a to hodně kuriózně. Z ničeho nic se ke střele dostal Enrico Kern, Oliver Kahn se vytáhl skvělou parádou, odražený míč se dostal k Rahnovi, který nepochopitelně trefil tyč, domácí však měli naštěstí ještě jednu dorážku a tu Kern s jistotou proměnil. Poté jako by domácím fotbalistům narostli křídla a přestali mít respekt z několikanásobného německého mistra. Na hřišti lítali, dominovali v osobních soubojích, ale přeci jen stále hráli proti Bayernu. Pak přišly šance pro Bartelse a Gledsona, obě zůstaly bohužel pro domácí nevyužity. Bayern si hlídal svůj náskok a snažil se co nejdéle držet míč a vytvářet si nějaké příležitosti. Domácí zase na plný plyn napadali a bylo na nich vidět, jak moc chtějí vyrovnat. V 80. minutě měl ještě velkou šanci Luca Toni, když si ve vápně poradil s Gledsonem, ale jeho střela šla vysoko nad Wächterovu branku. Hansa i v závěru bušila do řad Bayernu, ale jeho hráči si v pohodě náskok uhlídali a ze severu Německa si tak odvezli povinné tři body.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - Bayer Leverkusen 2:3

02.02.2008 15:30

Góly: 14. Michal Papadopulos, 77. Christian Bassila - 59. Simon Rolfes, 69. Dmitrij Bulykin, 86. Simon Rolfes (pen.)

Ze začátku průměrný zápas proti Chotěbuzi se postupně proměnil v dramatický boj, jehož vítězem se stal Bayer Leverkusen. Trenér Skibbe mohl opět počítat s Berndem Schneiderem, který dlouho chyběl pro zranění, stejně tak Sergej Barbarez.

Rozmáčený trávník dělal technikům z Bayeru problémy a začátek zápasu nebyl z jejich strany zdaleka optimální. Přispěl k tomu rychlý gól domácích. Ve 14. minutě Michal Papadopulos, vypůjčený shodou okolností z Leverkusenu, poslal Chotěbuz po hlavičkovém duelu s Barbarezem do vedení.

Bayer odpověděl několika útoky. Barnetta, Barbarez a Gekas nechali brankáře Tremmela pořádně zapotit. Vyrovnání se vznášelo ve vzduchu a Chotěbuz se stáhla na svou půlku.

Po přestávce místo Gekase poslal Skibbe na trávník Dmitrye Bulykina a po čtvrt hodině se podařilo Bayeru vyrovnat. Simon Rolfes zatlačil míč, který prodloužil Barbarez po Barnettově rohu, ze tří metrů do brány. Za malý okamžik ještě trefil Barnetta břevno. Po dalším zaváhání Chotěbuzi uděřil Leverkusen znovu. Barbarez našel ideálním pasem Bulykina a ten s rozvahou zvýšil na 2:1.

Zápas ale ještě nebyl zdaleka rozhodnut. Chotěbuz se nenechala zastrašit a vzchopila se k útoku. Hra nabrala tempo a napětí. V 75. minutě se domácí radovali , když Jelic hlavičkou překonal Adlera. Sudí ale pro ofsajd gól neuznal. O dvě minuty pozdějí se Chotěbuzi podařilo přecijen vyrovnat, Bassila dorážel odražený míč do brány. Domácí se najednou nedali zastavit. Ale Skelův gól sudí opět pro ofsajd neuznal. Z dramatu na hřišti vítězně vyšel Leverkusen. Rivič ve vápně stáhnul Schweglera a sudí nařídil penaltu, kterou Rolfes s klidem proměnil a nadělil tak Bayeru tři cenné body. Leverkusen tak přeskočil HSV, který doma jen remizoval s Hannoverem.

Více informací k zápasu

Karlsruher SC - 1. FC Norimberk 2:0

02.02.2008 15:30

Góly: 66. Christian Eichner, 74. Joshua Kennedy

Hodně nudná první půle, po které se nikdo nemohl divit těm, kteří měli chodit z Wildparkstadionu odejít. Do druhé části však vlétli domácí borci s mnohem větším elánem a zaslouženě vyhráli 2:0.

Oba týmy začali hodně zodpovědně hlavně ve svých zadních řadách. V 7.minutě přišla první chybička českého brankáře Blažka, po lehkém centru Eichnera vyrazil jen na roh. Poté přišla fáze nepřesností a zbytečných faulů. Stačí když zmíníme, že první žluté karty inkasovali útočníci, za domácí to byl Hajnal a za hosty český obr Koller. V 17.minutě se míče zmocnil Engelhardt, nabil Tomáši Galáskovi, ale jeho střela šla hodně nad branku. Norimberku hodně vázla kombinace a tak se svěřenci trenéra Meyera snažili hrát dlouhé míče na Kollera.

První vážnější šance tedy přišla až po 25 minutách hry a měli jí hosté. Charisteas nabil Engelhardtovi a jeho střela jen těsně minule domácí svatyni. Po této šanci byli jasně aktivnější hostující fotbalisté, nejvíce se snažil levý záložník Engelhardt a poté byl také hodně vidět i Jan Koller. Domácí se snažili hlavně hrát na rychlé protiútoky, ale bylo vidět, že si zálohy ještě moc nerozumí s Joshuou Kennedym, který do KSC přišel právě z Norimberku. Šest minut před poločasem měli i domácí dobrou příležitost, Alexandr Iashvilli centroval nebezpečně do šestnáctky, ale jeho centr našel jen obránce Norimberku Glaubera. První půle tak skončila nerozhodně 0:0.

Do druhé půli ale vlétli lépe domácí borci. Obraz hry vypadal úplně jinak než v první půli. Hodně byla vidět hlavně dvojice Iashvili – Kennedy. Hostující obrana měla co dělat, občas se nestačila ani vydýchat a už se na ní valila další útočná vlna. Obrovskou šanci měl v 56.minutě právě zmiňovaný Alexandr Iashvili, když mu skvěle míč sklepl Kennedy a záložník KSC se ocitl sám před Blažkem. Svou šanci však trestuhodně zahodil. V 58. minutě byl pak vyloučen Alexnder Wolf a jeho vyloučení se nakonec ukázalo jako hlavní faktor neúspěchu Norimberku. Na první branku si musely ochozy počkat až do 67. minuty, o to větší radost ale měli domácí fandové a opět u toho byl Kennedy. Krásně přihrál obránci Eichnerovi a ten svou krásnou střelu opřel o zadní tyč Blažkovi branky, od ní už se pak míč odrazil do branky – 1:0. O pět minut později měl velkou šanci opět Kennedy, ale v tváří tvář Blažkovi selhal. V 74. minutě se ale nakonec už přeci jen dočkal, když ho skvěle našla Mutzelova přihrávka a australský útočník už moc dobře věděl, co má s míčem udělat. Poté už se zápas jen dohrával, i když se hosté snažili s výsledkem něco udělat, domácí si skvěle splnili své obranné úkoly.

Více informací k zápasu

MSV Duisburg - Borussia Dortmund 3:3

02.02.2008 15:30

Góly: 18. Iulian Filipescu, 30. Tobias Willi, 59. Mihai Tararache (pen.) - 51. Sebastian Kehl, 68. Diego Klimowicz, 90. Diego Klimowicz

Dvě trefy žolíka Diega Klimowicze zachránily Borussii Dortmund v derby proti MSV Duisburg před nepovedeným startem jarní části 1. Bundesligy. Argentinec, který přišel na hřiště v 65. minutě tak zvrátil hrozbu prohry svými góly (68. a 92.) na 3:3.

Duisburg propásl po silném výkonu příležitost odlepit se ze dna tabulky a Borussii minula porážka čtyři dny po úspěšném postupu do čtvrtfinále DFB Pokal.

V první čtvthodince zápasu si Borussia vybojovala lehkou herní převahu. Dedeho přímý kop mířil na Valdeze do vápna, ten ale míč minul. Na správném místě se ocitl Wörns, jeho střela ovšem postrádala potřebnou razanci, takže s ní brankář domácích Beukert neměl žádné problémy. Další možnost se naskytla opět Valdezovi, míč ale minul tyč jen o pár centimetrů. Tím se dortmundský útok na delší dobu odmlčel. Domácí se díky děravé záloze hostí dostávali více do gólových šancí, první měl Georgiev. O tři minuty později došlo po rohovém kopu nedorozumění v malém vápně mezi Zieglerem a Petričem, odražený míč padl přímo k nohám obránce Philipesca a ten si nenechal ujít nabízenou příležitost, čímž poslal domácí do vedení. Snaha hostí o vyrovnání narážela na dobře organizovanou obranu Duisburgu.

Hra Borussie postrádala najednou strukturu a přidaly se též katastrofální ztráty míče. Potrestání v podobě druhého gólu domácích na sebe nenechalo dlouho čekat. Nováček Nicolescu našel míč a poslal do kontru Williho, který ukázkově zakončil do pravého dolního rohu brány hostí.

Po výměně stran byla znát zřejmá domluva v šatně Dortmundu. V 51. minutě se podařilo Sebastianu Kehlovi, neobvykle zády, snížit na 1:2. Hra nabrala spád. V 59. minutě se Dede ve vlastní šestnátce rozkročil proti Grličovi a vypíchl mu míč, sudí to však viděl jako faul a nařídil pokutový kop. Tararache s klidem proměnil a zvýšil tak vedení domácích opět na dvougólové.

Pár minut nato trenér Doll zareagoval a poslal na hřiště po delším zranění Alexandra Freie a Diega Klimowicze. Jeho rozhodnutí bylo korunováno o tři minuty později. Rukavinův centr skončil přímo na Klimowiczově hlavě a ten míč usměrnil do levého rohu brány domácích. Probuzený Dotmund se chopil iniciativy a zatlačil Duisburg na jeho půlku. Domácí občas zahrozili nebezpečnými kontry. V nastaveném čase pak přišel vytoužený vyrovnávací gól, jehož autorem byl opět Diego Klimowicz. Zklamání ve tváři trenéra domácích a bujaré veselí na lavičce hostí se nedalo přehlédnout...

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Hannover 96 1:1

02.02.2008 15:30

Góly: 70. Ivica Olić - 40. Szabolcs Huszti (pen.)

Tři dny po suveréním postupu do čtvrtfinále DFB Pokal se Hamburk rozloučil v 18. kole 1. Bundesligy s Hannoverem remízou. Jeho ztráta na vedoucí Bayern se tím prohloubila na šest bodů a sklouzl v tabulce na čtvrté místo. Naopak Hannover díky získanému bodu drží kontakt s pohárovými pozicemi.

Ve vyprodané HSV Nordbank Aréně po 40 minutách přivedl hosty do vedení Szabolcs Huszti, když proměnil nařízenou penaltu. Dvacet minut před koncem se podařilo Nicovi Oličovi vyrovnat. A v poslední minutě zápasu viděl hannoverský Sergio Pinto červenou kartu za zbytečnou hrubost.

V prvním poločase se dostal do hry lépe Hannover. Měl jasnou herní převahu a více šancí. Ale jak Mik Hanke (5.), Jiří Štajner (16.) tak i Arnold Bruggink (27.) svými střelami ztroskotali na brankáři Rostovi. Domácím se nedařilo, sotva si vytvářeli báznaky šancí. Kapitán Van der Vaart zůstával na hrotu často sám. Kreativní nápady ze zálohy byly dnes nedostatkovým zbožím.

Pět minut před koncem prvního poločasu nařídil sudí penaltu poté, co byl v trestném území k zemi sražen Schulz hamburským Demelem. Maďar Huszti pokutový kop bezpečně proměnil.

Po výměně stran se útok domácích nejdříve nezměnil. Hamburk byl sice nebezpečnější, ale další gólovou šanci měl opět Huszti. Trefil jen břevno. V sedmdesáté minutě se povedl Rostovi dlouhý odkop, který byl Vinciusem neštěstně nasměrován na jinak "nepřítomného" Van der Vaarta. Jeho střela byla zastavena výborným Enkem, od kterého se míč odrazil zpět "do ohně", ve zmatku před hannoverskou bránou nejlépe zareagoval Olič a vyrovnal tak na 1:1.

Nehezkým zakončením byl hrubý faul čerstvě příchozího Sergia Pinta, který byl nejprve faulován De Jongem, ztratil nervy a ještě v leže De Jonga nakopl. Sudí ho za to po právu odměnil červenou kartou.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 0:3

02.02.2008 15:30

Góly: 39. Martin Fenin, 60. Martin Fenin, 90. Martin Fenin

Český reprezentační útočník Martin Fenin ve své bundesligové premiéře vstřelil hattrick, čímž zajistil Frankfurtu triumf nad Herthou Berlín 3:0. Ex-teplický forvard i přesto, že nastoupil netypicky na pravém okraji zálohy, měl i další šance, celkově 8 střel na bránu Jaroslava Drobného a 50 kontaktů s míčem.

Před necelými 36 tisíci diváky na Olympiastadionu začaly oba týmy aktivně. První šanci si vypracovala domácí Hertha, ale spolupráce Eberta s Dardaiem ke gólu nevedla. Poté se už přihlásil o slovo Martin Fenin. V 9. minutě si naskočil v pokutovém území na centr z levé strany a Jaroslav Drobný musel vytáhnout parádní zákrok, aby míč vytáhl od pravé tyče. Po následném rohu se před českým gólmanem opět zjevil osamocený Fenin, ale ze tří metrù míč pod brankářovým tělem do sítě nepropasíroval.

Poté opět zatopila pod kotlem Hertha. V 18. minutě střílel Pantelič po spolupráci s Ebertem vedle, na druhé straně neuspěl Amanatidis. Ve 24. minutě pak měl po krásné Panteličově přihrávce šanci Dardai, ale míč za Nikolova nedostal.

Zanedlouho se hra ustálila, hrálo se hlavně ve středu pole bez většího vzrušení pro diváky. Tak to trvalo až do 39. minuty, kdy Martin Fenin otevřel svůj gólový účet. Köhler zleva nacentroval do pokutového území, Amanatidis míč hlavou ještě přizdvihl a zcela volný ex-teplický šutér s přehledem zavěsil. Šokovanou Herthu mohl krátce před přestávkou ještě dorazit Amanatidis, řecký reprezentant ale ztroskotal na připraveném Drobném.

Neuspěli ani domácí Dardai s frankfurtský Köhlerem, a tak si vzal slovo opět Martin Fenin a to konkrétně v 60. minutě. Amanatidis našel dlouhým pasem rozběhnutého českého útočníka, ten přesprintoval nebohého Chaheda a sám před Drobným poslal míč neomylně k tyči.

Na to už musel domácí kouč Favre reagovat a prostřídal některé hráče, ale Eintracht hrál chytře a do větších šancí svého soupeře nepustil. Navíc se ke konci utkání opět dostal ke slovu Funkelův tým. Nejprve Fenin naservíroval míč Amanatidisovi, ale frankfurtský kapitán v koncovce selhal. V 90. minutě pak utekl po straně střídající Mahdavíkijá a přes Amanatidise dokázal dostat míč až k Feninovi, který vnitřním nártem zkompletoval hattrick.

Frankfurt se díky třem bodům dostal minimálně do zítřka před Stuttgart na osmé místo, berlínská Hertha i přes krutou porážku zřejmě zůstane na dvanácté pozici.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg 0:1

02.02.2008 15:30

Góly: 27. Grafite

Fanoušci odcházeli ze Schüco Areny hodně zklamaní. Domácí Arminie se sice snažila seč mohla, ale dobře organizovaný výkon Wolfsburgu zajistil hostům tři body po výhře 1:0.

Hodně ofenzivní fotbal, kterému chyběly přesné přihrávky. Tak by se dal charakterizovat začátek tohoto utkání. Oba celky se snažily kombinovat a rychle přecházet do protiútoků, scházely však přesné finální přihrávky. První ostřejší zákrok si připsal hostující brankář Benaglio v 15. minutě, kdy nebezpečně pálil Böhme. Poté trochu opadlo tempo a bylo to hlavně z důvodu, že se hosté více stáhli a už se nepouštěli do takových ofenzivních výletů jako na začátku.

Ve 26. minutě fauloval Šimůnek Wichniarka a domácí měli dobrou standardní situaci asi z 22 metrů. Kamperově střele však chyběla potřebná přesnost, a tak si s ní Benaglio v pohodě poradil. Jako blesk z čistého nebe se pak zrodila první branka utkání a dali jí paradoxně hosté. Marcelinho našel Santanu, jehož centr dolétl na volného Grafiteho a tomu už stačilo jen nastavit hlavu tak, aby se od něj míč odrazil do prázdné branky. Domácí tento moment hodně zaskočil a úplně vypadli z tempa. Hostům vstřelená branka naopak dodala sebevědomí a mnohem víc si toho dovolili i před svým pokutovým územím. Výsledkem 0:1 skončila i první půle.

Do té druhé nastoupili domácí s trochu jinou taktikou, než praktikovali doposud. Snažili se hlavně nakopávanými míči překvapit obranu Wolfsburgu. Ta byla však pevná jako skála. V 58. minutě se domácí fotbalisté hodně zlobili na rozhodčího Dreese. Měli totiž za to, že jeden z hráčů VfL zahrál v pokutovém území rukou, každopádně penalta se nekopala. Hodně standardních situací měla Arminie, ale nepodařilo se jí z nich něco vytěžit. Buď byla obrana Wolfsburgu pozorná a s centry si poradila, nebo stál v brance pozorný Benaglio, který při svém debutu podal opravdu skvělý výkon. Na Bielefeldu byla vidět snaha a vůle o vyrovnání, ale hosté si dnes opravdu plnili své úkoly do puntíku, a tak to měli domácí borci hodně složité. I přes všechny možné pokusy domácích se už do konce zápasu nic nestalo a VfL Wolfsburg si tak odváží ze Schüco Areny velice cenné tři body.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfL Bochum 1:2

03.02.2008 17:00

Góly: 44. Daniel Jensen - 68. Benjamin Auer, 84. Anthar Yahia

Obrovským překvapením skončilo utkání mezi Werderem a Bochumí. Hosté, kteří se v tabulce ohlížejí spíše za sebe, totiž zvítězili na půdě aspiranta na titul 2:1. V první půli se trefil pouze domácí Jensen, po změně stran ale bochumští díky gólům Auera a Yahii stav otočili.

V útoku Werderu nenastoupil oproti očekávání Klasnič, kterého tak vedle Rosenberga nahradil Aaron Hunt. I bez chorvatského reprezentanta ale začali domácí zápas aktivněji než jejich soupeř. Do první vážnější šance se dostal v 10. minutě Rosenberg, ale Laštůvka, který tak vyhrál duel o post jedničky s Rennem, si připsal první úspěšný zákrok. O chvíli později byl český brankář opět v permanenci, kdy musel hasit příležitost Diega poté, co Azaouagh ledabyle ztratil na vlastní půli míč. V lepším světle se bochumský útočník předvedl v 17. minutě, kdy zamotal Naldovi hlavu tak, že si brazilský obránce v domácích barvách málem vstřelil vlastní gól.

Otěže zápasu ale stále držel ve svých rukou Werder, ale Huntovu spolupráci se střílejícím Diegem reflexivně vyrazil opět Laštůvka, Pasanenova střela si cestu do brány nenašla a gólu se nedočkal ani aktivní Hunt. Úvodní gól tak padl až těsně před odchodem do kabin, konkrétně ve 44. minutě. Hunt poslal svůj rohový kop do středu pokutového území, kde si ho našel Daniel Jensen a bez problémů poslal Werder do vedení.

I po přestávce pokračoval Werder v aktivní hře, ale druhého gólu se nedočkal. K němu měl po šancích Jensena a Mertesackera nejblíže Hunt, trefil však pouze brankovou konstrukci. V 67. minutě, kdy přišel na hřiště Shinji Ono, se ale utkání začalo kvapem měnit. Hned minutu po svém přichodu totiž japonský záložník připravil gól pro Benjamina Auera, který vyrovnal stav na 1:1. Za další dvě minuty přišla pro Werder další nepříjemnost, po faulu na Šestáka byl vyloučen Naldo.

I v deseti si Brémy vytvořily další šance. Merstesacker, Rosenberg a Hunt ale měli mušku opět vychýlenou. Přišlo tak to, co se většinou v takovýchto utkáních stává - další ojedinělou možnost hosté využili k vítěznému gólu. V 84. minutě kopal Ono roh, z kterého bochumský stoper Antar Yahia hlavou rozhodl o výhře svého týmu 2:1.

Werder kvůli nečekanému zaváhání ztrácí z druhého místa na vedoucí Bayern tři body, Bochum díky tříbodovému lupu z Weserstadionu poskočila až na jedenácté místo a na sestupové pozice má nyní náskok sedmi bodů.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - VfB Stuttgart 4:1

03.02.2008 17:00

Góly: 32. Kevin Kurányi, 51. Kevin Kurányi, 76. Heiko Westermann, 90. Zé Roberto - 61. Antonio da Silva

Díky návratu Kuranyiho pokračuje Schalke 04 po zimní přestávce v honbě za mistrovskými body. Útočník německého národního týmu se zasloužil dvěma góly o vítězství nad VfB Stuttgart.

Zatímco se Schalke po šestém zápase bez porážky přiblížilo místo zaručující účast v Lize mistrů o jediný bod, Stuttgartu se vrchol tabulky naopak vzdálil. Tým trenéra Armina Veha, který už vzdal boj o mistrovský titul, ma ztrátu na vedoucí Bayern Mnichov 14 bodů.

Ze začátku byla partie vcelku vyrovnaná. Po dvaceti minutách ve vyprodané Schalke Aréně přebírali domácí stále více kontrolu nad zápasem. Ovšem měli štěstí, že Ciprian Marica v 19. minutě trefil tyč. Po desti minutách otevřel skóre Kuranyi po ukázkovém rohovém kopu Ivana Rakitice, který se v tomto zápase blýskl dobrými standardkami, a hlavičkou zvýšil na 1:0. Dalších deset minut po výměně stran se trefil Kuranyi podruhé. Využil chyby brankáře Rafaela Schäfera, který byl omezen Gomezem, a v sedě posunul nohou odražený míč přes brankovou čáru. Jeho radost z druhého gólu byla taková, že svlékl triko a inkasoval za to už pátou žlutou kartu. Nebude tak k dispozici svému týmu v derby proti Dortmundu.

Soupeř se dostal ke slovu v 61. minutě, když čerstvě příchozí Antonio da Silva nádherným přímým kopem ze 30 metrů snížil na 2:1. Míč zapadl do brány pár milimetrů od břevna a brankář Neurer neměl žádnou šanci. Heiko Westermann, který si odbyde svou premieru v národním mužstvu, se postaral hlavičkou o třetí branku domácích. Asistoval mu opět Ivan Rakitič. Stuttgart nepřestával v kontrech. V 78. minutě odvrátil Rafinha na brankové čáře hlavičku Ferdinanda Meiry.

Na konečných 4:1 zvýšil nováček v mužstvu Ze Roberto, který si tím odbyl svou premiéru v Bundeslize. Využil Ernstovu přihrávku zleva a též levačkou poslal míč z osmi metrů do brány hostí. VfB Stuttgart ztroskotal na individuálních chybách při standardních situacích, jinak jeho vystoupení bylo vcelku vyrovnané.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov18116133:939
2.Werder Brémy18113443:2636
3.Bayer Leverkusen18103535:1833
4.Hamburger SV1896325:1433
5.Schalke 041888230:1832
6.Karlsruher SC1894521:2131
7.Hannover 961884628:2928
8.Eintracht Frankfurt1868422:2326
9.VfB Stuttgart1881925:2925
10.VfL Wolfsburg1865731:3023
11.VfL Bochum1864827:2822
12.Borussia Dortmund1864829:3322
13.Hertha Berlín18621019:2720
14.Arminia Bielefeld18531019:3918
15.Hansa Rostock18521117:2817
16.1. FC Norimberk18431121:3015
17.Energie Cottbus1836919:3015
18.MSV Duisburg18421217:2914

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (53)

Přidat komentář
Slejdy

parada prvni zapas muzem odfajfknout

Reagovat
smazaný uživatel

měls 2,nebo over?

Reagovat
Slejdy

jasna 2

Reagovat
Slejdy

Fenin paráda klobouk fakt

Reagovat
M11

FENIN smekam

Reagovat
smazaný uživatel

Svět se zbláznil.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
RMCF

Tomu říkám parádní start angažmá, jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

To čumim

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin premiéra jako hrom ! Tolik golu jsem mu tipoval za celé jaro.

Reagovat
-Kopy-

Tak málo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Kroť tu euforii.

Reagovat
smazaný uživatel

Já spíš do jara 2010 .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Fenin parada jen tak dal

Reagovat
plechi

Dobře

Reagovat
smazaný uživatel

super

Reagovat
smazaný uživatel

Si nevzpomínám, kdy naposled dal nějaký český hráč v lepší zahraniční lize hattrick. Možná Baroš proti Crystal Palace...

Reagovat
smazaný uživatel

Kde večer dávají sestřihy? Sat1?

Reagovat
smazaný uživatel

To bude ve Věřte, nevěřte.

Reagovat
smazaný uživatel

To si Feninovi tak málo věři?

Reagovat
smazaný uživatel

* věřil

Reagovat
-Kopy-

Asi.

Reagovat
smazaný uživatel

No stejně si vsadím na fikci... Snad nebudu nařčen z pesimismu jen proto, že neočekávám hattrick v prvním zápase.

Reagovat
Radin

ale si rád a neříkej že ne :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Já z toho mám spíš trošku strach, jestli se zaprodal ďáblu...

Reagovat
Radin

Masakr :-D.Dobře ty :-))

Reagovat
RMCF

Teď se dívám že nejenom Fenin i Papdopulos vsítil...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj. Pikantní je, že právě do sítě Leverkusenu.

Reagovat
smazaný uživatel

pikantérka...

Reagovat
smazaný uživatel

Parada jen tak dal a ME utok Koller-Fenin!A ty sestrihy davali driv na DSF.

Reagovat
smazaný uživatel

Čím dál víc si myslím, že Baroš měl jít místo Aston Villy do Schalke. Bundesliga je plná kolohnátu a kopštrosů v obraně. Jsem přesvědčen, že jinak by vypadal i jeho brankový účet...

Reagovat
Arne

určitě je tam více dobrých ofenzivních, než defenzivních hráčů, ale podle mě většina jich není tak špatná, jen jsou hodně útočně naladeni

Reagovat
smazaný uživatel

Od 18.30 na ARD.

Reagovat
smazaný uživatel

MARTIN FENIN

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole tak to myslím nikdo nečekal Supr výkon a to ani nevěděl na jisto jesi bude hrát základ hrubej borec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmm kluci ve Frankfurtu si musí mnout ruce, že do svých řad získaly Martina

Reagovat
smazaný uživatel

nechval dne před večerem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak premiéra Martina Fenina byla fantastiská, jako z pohádky, to snad nečekal ani ten největší optimista, pro česskou repre to je jenom dobře, a v tak mladém věku začít tak výborně nemmám slov tleskám. Snad mu to dlouho vydrží a bude z něj jednou TOP útočník

Reagovat
smazaný uživatel

Po dnesku uz o nem obrany v nemecku vi se vsim vsudy,takze mu do budoucna bude urcite tesnej a kazdym dalsim golem se prokaze jeho kvalita,ktera tam bezesporu je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty woe, dnešní večer, to je teda mazec. V zápase ManUtd. - Tottenham jsem celý zápas prosil fotbalového boha o remízu a zlatý Tevézek dá v 94 minutě gol!!! Baroš hrál mnohem lépe než proti Manutd a dokonce si připsal asistenci a FENIN...nějak nemám slov, jen tak dál Martine!

Reagovat
RMCF

Robbie Keane bude asi dlouho spitovat svědomí jak naložil s tou svou šancí... Jinak škoda přál sem to kohoutum.

Reagovat
smazaný uživatel

co dodat? snad jen

Reagovat
smazaný uživatel

Trefil se i Bednář...

Reagovat
smazaný uživatel

Moc ti to přeju, snad bude forma i nadále

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin super , doufám , že bude takhle pokračovat , Bednář dal zase gól , možná se chytí Papadopulos , Baroš se taky snažil to je jen a jen dobře

Reagovat
-Kopy-

Paráda, hlavně ten druhý gól.

Reagovat
smazaný uživatel

V bundeslige sa Fenin vpohode presadi,vsak tam hviezdil Mintal,Vittek,teraz sa dari celkom Šestákovi...

Reagovat
smazaný uživatel

krásné branky pánové Šimůnek,Fenin,Kalouda,Švec,Suchý,Štřeštík ohromná budoucnost našeho fotbalu,mají fotbalové myšlení přehled techniku,tihle budou skvělí,říkám nástupci Poborských,Nedvědů atd.vím je to brzy tohle říkat ale uvidíte.

Reagovat
smazaný uživatel

Duo Fenin - Amanatidis šlape. Fenin tři goly, Amanatidis tři asistence.

Reagovat
smazaný uživatel

paráda, Brémy prohráli a Bayern zvýsil svuj náskok, lépe oto kolo ani dopadnout nemohlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele