Bundesliga - preview 18. kola

14.01.2011, 08:40, aktualizováno 16.01.2011, 08:19
Previews
Souboj dvou úspěšných celků z podzimu uvidí Frankfurt, kam zavítá senzačně čtvrtý Hannover. Závěrečný zápas kola bude mít nádech boje o záchranu, 1. FC Köln se totiž včera propadl na předposlední místo a potřebuje zabrat, zcela jistou pozici nemá ani třináctý Kaiserslautern...
Eintracht Frankfurt - Hannover 96  (neděle 15:30)
V nedělní dohrávce 18. kola se střetnou Eintracht Frankfurt s Hannoverem 96. Oboum klubům se podzimní část soutěže vyvedla, a tak ani jeden tým není pod tlakem. V Hannoveru si dokonce vedou více než dobře a již spřádají plány na léto, kdyby se jim povedlo probojovat se do pohárové Evropy.

Čáru přes rozpočet jim však málem udělal trenér Mirko Slomka, když mu došla trpělivost okolo jednání o novém kontraktu a pohrozil okamžitou výpovědí. Vedení Hannoveru však jeho žádnost zamítlo a jednání o nové smlouvě tak pokračují dál. President klubu Martin Kind prohlásil, že v Hannoveru smlouvy platí v dobrých i zlých časech a že klub své závazky dodrží.

Mirko Slomka se tedy sešel s vedením a nakonec prohlásil: "Nejsme daleko od dohody na spolupráci i pro další sezónu. Očekávám další pokračování jednání s vedením, ale nyní se plně soustředím na nadcházejicí zápas s Frankfurtem," uvedl Slomka na tiskové konferenci.

Velkou posilou pro hosty je uzdravený Didier Ya Konan, nejlepší střelec týmu. Během zimní pauzy prodělal menší operaci kolene a nyní je zase plně fit. "Didier vypadá, že je v dobré formě a mohl by oživit naší útočnou fázi. Myslím že bude velkou hrozbou pro obranu Frankfurtu," raduje se z návratu klíčového hráče Slomka.

Domácí ale trápí stav obrany "Konan-Nekonan". Hned kompletní čtveřice stoperů Chris, Mike Franz, Marco Russ a Aleksandar Vasoski se v součanosti nachází na marodce a ve stoperské dvojici tak budou muset zaskočit defenzivní záložník Ricardo Clark a 18letý mladíček z rezervního týmu Kevin Kraus. Pro toho to bude vůbec první bundesligový start. Michael Skibbe ale věří, že oba nadcházející utkání zvládnou. "Kevin a Ricardo mají mojí důvěru. Oba zahráli dobře v přípravném zápase proti Kolínu během zimní přípravy v Turecku."

Domácí budou postrádat i Zlatana Bajramoviće, který od svého přestupu do Frankfurtu před třemi lety neodehrál za poslední dvě sezóny jedno kompletní utkání a nyní to vypadá, že i současná sezóna pro něj předčasně skončila, stejně jako jeho angažmá ve Frankfurtu. Hannoveru chybí jen dvojice Leon Andreasen a Carlitos, kteří by se mohli do zápasové kondice vrátit někdy v únoru.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - S. Jung, K. Kraus, Clark, Tzavellas - Schwegler, Köhler - Ochs, Amanatidis, Halil Altintop - Gekas
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stoppelkamp, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FC Kaiserslautern - 1. FC Köln  (neděle 17:30)
Hodně zajímavý zápas bude k vidění také v Kaiserslauternu, kde domácí tým přivítá 1. FC Köln. Zápas bude pro oba týmy velmi důležitý, protože je v tabulce dělí pouhých šest bodů. Kozli by se mohli v případě vítězství vyšplhat ze sestupového pásma.

Tým trenéra Marca Kurze se přes zimu v podstatě vůbec nezměnil, kádr rozšířil jen mladík Zellner z juniorky. Hráči Lauternu, stejně jako většina bundesligových týmů, absolvovali v průběhu zimní přestávky zahraniční soustředění. Strávili týden ve Španělsku, kde sehráli i několik přípravných zápasů. Poté následoval rychlý přesun zpět do vlasti, kde absolvovali tradiční zimní pohár. Vybraní hráči se také zůčastnili halového turnaje v Mannheimu.

Domácímu trenérovi bude v tomto zápase chybět hned několik důležitých hráčů. Nejcitelnější bude absence Bugery s Tiffertem, kteří stojí kvůli kartám. Dlouhodobě zraněný je Šimůnek s Fuchsem, chybět by měl také náhradní brankář Knaller, kterého by měl na lavičce zastoupit mladík Trapp. "Soustředění ve Španělsku jsme absolvovali v optimálních podmínkách a věříme, že nás to nastartuje do druhé poloviny sezóny," vyjádřil se kapitán Martin Amedick.

Co se týče hostujícího týmu, tak tam se několik změn v kádru událo. Odcházející brankářskou jedničku Mondragóna má za úkol nahradit Michael Rensing, dříve velký talent, který byl po letním odchodu z Bayernu bez angažmá. Další výraznou posilou by měl být pro Köln Christian Eichner, jenž by měl vyřešit post levého obránce. Potom přišli ještě mladíci Peszko s Makinem, to by měly být spíše posily pro rozšíření kádru.

Trenéru Schaeferovi nebudou k dispozici Brečko, Makino, Mohamad, McKenna, Jajalo a Ionita, i přesto však chce v Kaiserslauternu uspět. "Jedeme do Kaiserslauternu s tím, že se nám podaří uhrát dobrý výsledek a odvézt si nějaké body. Musíme však přesně dodržovat taktické pokyny a to už od první minuty, zvlášť proti takovému týmu, jakým je Kaiserslautern," řekl Schaefer.
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Sippel - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Petsos, de Wit - Kirch, Morávek, Iličević - Lakić
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Schorch, Geromel, Pezzoni, Eichner - Petit, Matuschyk - Clemens, Lanig, Podolski - Novaković
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.40 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Že se v souboji mezi Stuttgartem a Mainzem představí druhý a sedmnáctý celek bundesligové tabulky, by před začátkem sezóny nebylo až takovou senzací. To by ovšem nesměla být realita od předpokladů naprosto převrácená, na VfB totiž čeká boj o holé přežití a 1. FSV může snít o evropských pohárech.

Cesty obou mančaftů se povážlivě začaly rozcházet už po prvním kole, v němž stuttgartský chameleon Cacau nejprve neproměnil penaltu, Mainz nakonec dvěma góly rozhodl partii pro sebe a navíc zvítězil i v dalších šesti ligových utkáních. To Stuttgart se potkloukal na chvostu tabulky a za celý podzim nasbíral jen tři vítězství - v současné situaci není Švábům nic platné, že uštědřili šestigólový debakl Brémám a Gladbachu naložili ještě o branku více.

V Bádensku-Württenbersku již tradičně došlo ke změně trenéra, kdy Christiana Grosse nahradil Jens Keller, avšak ani ten po počátečních úspěších na lavičce nevydržel a v posledních dvou utkáních na lavičce VfB stál Bruno Labbadia. V ligovém ani v pohárovém klání ale ani s ním Stuttgart na Bayern nevyzrál a prohrál 3:5, respektive 3:6.

To ani Mainzu se v Pokalu příliš nedařilo a vypadl s druholigovým Aachenem, v bundeslize zato zažil nejlepší podzim v historii klubu a Vánoce strávil dokonce na senzační druhé příčce. Na Bruchwegu již tudíž mnozí sní o pohárové Evropě, nejmladší trenér v nejvyšší německé soutěži Thomas Tuchel však euforii brzdí, ačkoliv v začátku jara má k dispozici takřka kompletní tým a chybí mu pouze Svensson.

"Pokud bychom se ohlíželi na tabulkové postavení VfB, udělali bychom obrovskou chybu. Hrát tam je obrovská výzva, pro Mainz 05 je každý zápas těžkým zápasem," řekl Tuchel. "Mainz je špičkové mužstvo, jeho výkony a práce trenéra Tuchela zaslouží velký respekt," vysekl soupeři kompliment Labbadia. Ten má na marodce zraněnou trojici Boulahrouz, Bah, Audel, lehké zdravotní potíže pak sužují Cacaua a Maricu, oba by ale měli být včas fit.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Funk, Tasci, Delpierre, Molinaro - Träsch, Kuzmanović - Gebhart, Boka - Cacau, Pogrebňak
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - Zabavník, Bungert, Noveski, Fuchs - Caligiuri, Fathi, Soto - Holtby, Schürrle - Szalai
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.40 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC St. Pauli - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Po zimní přestávce je tu opět bundesliga a v 18. kole zavítá i na Millerntor, kde domácí St. Pauli přivítá SC Freiburg. Mnoho z vás si jistě vzpomene na úvodní kolo sezóny, kdy souboj těchto týmů skončil po divoké přestřelce v závěru 1:3. Domácí Freiburg tehdy vedl, jenže hosté dokázali v závěru zápasu výsledek otočit.

Oba dva celky nebyly přes zimu takřka vůbec aktivní na přestupovém trhu. St. Pauli bude na začátku jara disponovat stejným kádrem jako na podzim. Freiburg si s předstihem zajistil první posilu na příští sezónu, do Bádenska v létě zamíří Ben Ferati ze švýcarské Basileje. Tým trenéra Dutta naopak opustil na podzim nepříliš využívaný Ivica Banović, který odešel pomoct Duisburgu s postupem do bundesligy.

Domácí trenér Holger Stanislawski bude v zápase postrádat svého kapitána Fabia Morenu, chybět by měl také třetí brankář Pliquett. "Nový rok pro nás začíná s velkým očekáváním, věřím, že jsme se dokázali dobře připravit a že pro nás bude tento rok stejně úspěšný jako ten předchozí. Freiburg je velice silný tým, což ostatně prokázal na podzim, osobně chovám velký respekt k práci Robina Dutta," prohlásil Stanislawski před zápasem.

Hosté z Bádenska patřili na podzim k nejpříjemnějším překvapením bundesligy, na příčky zajišťující poháry ztrácejí pouhý bod. Tým trenéra Dutta však přijede do přístavního města značně oslaben. Kvůli zranění nebudou k dispozici Pouplin, Krmaš, Toprak, Jäger, Ollé Ollé, Williams, Bechmann a nově také Reisinger, který se zranil na halovém turnaji v Mannheimu.

"V průběhu zimní přestávky jsme neudělali v týmu žádné změny, což je pro nás dobré, jsem hlavně rád, že se nám podařilo udržet stávající kádr pohromadě. Uplynulé dva týdny jsme se připravovali výhradně v domácích podmínkách, ale nemyslím si, že by to pro nás byla nevýhoda, právě naopak. Naší výhodou by mělo být to, že jsme neztratili žádný čas cestováním. Absolvovali jsme také jeden přípravný zápas a udrželi se tak v normálním soutěžním rytmu. Bylo to pro nás dobré rozhodnutí, protože v tak krátkém čase nemá vůbec žádný smysl měnit prostředí," řekl Robin Dutt k průběhu přípravy.
FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Kessler - Rothenbach, Zambrano, Thorandt, Oczipka - Boll, M. Lehmann - M. Kruse, Asamoah, Bartels - Ebbers
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Barth, Butscher, Bastians - Schuster - Rosenthal, Putsila, Makiadi, Abdessadki - Cissé
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.40 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Zajímavé utkání se dnes odehraje mezi Werderem Brémy a TSG 1899 Hoffenheim. Oba celky zakončily podzimní část pozicích, která nesplňují jejich očekávání. Osmá příčka Hoffenheimu ještě není tak hrozná jako 14. místo Werderu, pouhé 4 body nad sestupovým pásmem. Je tedy vidět, že pro oba kluby je o co hrát a že budou chtít vstoupit do jarní části soutěže pravou nohou.

Hoffenheim zažil během zimní přestávky menší zemětřesení. Odešel nejdříve brazilský středopolař Luiz Gustavo, nedlouho poté rezignoval trenér Ralf Rangnick. Obě ztráty jsou pro hosty bolestné, avšak ne neřešitelné. Novým kouče Hoffenheimu byl jmenován 42-letý Marco Pezzaiuoli, dříve asistent Ralfa Rangnicka a trenér mládežnických reprezentací Německa. Před zápasem se vyjádřil že není ze své premiéry na lavičce Hoffenheimu nervózní, ale jisté obavy má.

Kapitán hostů Andreas Beck byl o něco sdílnější a rozpovídal se o posledním dění ve svém klubu. "Odchody Luize Gustava a Ralfa Ragnicka byly jednou ránou za druhou. Byly to pro nás hodně krušné dny, ale ještě více nás to semklo a nyní jsme pozitivně naladěni. V prvních chvílích jsem byl rezignací trenéra šokován. Teď však máme nového, který má naší plnou podporu. Ralf Rangnick je strůjcem úspěchů Hoffenheimu a dovedl klub až tam, kde nyní je. Mnoho z nás je mu vděčných, že nám dal šanci pravidelně nastupovat a že vložil v nás svojí důvěru," poděkoval bývalému trenérovi Andreas Beck.

Aby toho nebylo málo, vypadá to i na brzký odchod Demby Ba do Stoke City. Demba Ba se již během zimní přestávky odmítal připojit k týmu a ten jej potrestal vyřazením z kádru. Hoffenheim tak zřejmě přijde o svého nejlepšího ligového střelce. O toho přišel i Werder, když pustil do Besiktase Istanbul Hugo Almeidu. Přivedl však jako náhradu nadějného útočníka Denni Avdiće ze švédského celku IF Elfsborg Boras.

Domácím budou postrádat defenzivní kvarteto Sebastian Boenisch, Naldo, Dominik Schmidt a Wesley (všichni zranění), hosté zase trio Salihović (karty), Demba Ba (odchod), Chinedu Obasi (zranění).
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Mertesacker, Prödl, Pasanen - Bargfrede, Frings - Hunt, Arnautović, Marin - Pizarro
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Šimunić, Compper, Ibertsberger - Rudy, Vorsah, Vukčević - Sigurdsson - Ibišević, Mlapa
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.50 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FC Norimberk - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Hosté z Mönchengladbachu budou chtít co nejdříve zapomenout na hodně zpackaný podzim a podobně jako před dvěma lety se z posledního místa v tabulce posunout na příčky zaručující záchranu. Domácí tým má momentálně na svém kontě o propastných 12 bodů více než hosté, i něj se ale ještě může týkat boj o záchranu.

Svěřenci trenéra Dietera Heckinga absolvovali v krátké zimní přestávce i zahraniční soustředění v tureckém Beleku, kde dokázali přehrát mj. úřadujícího tureckého mistra Bursaspor. "Zimní přestávka byla opravdu hodně krátká, ale s jejím průběhem můžeme být absolutně spokojeni. Zejména zahraniční soustředění v Turecku se opravdu vydařilo," řekl Hecking.

Norimberk se v tomto zápase musí ještě obejít bez nové posily Nassima Ben Khalify, který přišel v zimní přestávce na dlouhodobé hostování z Wolfsburgu. Jinak se ale v kabině žádné převratné změny neudály. Odešli jen australští reprezentanti Mattew Spiranovic do japonské Urawy Red Diamonds a Dario Vidosic, který šel pomoct se záchranou do druholigové Arminie Bielefeld. V klubu už také nepůsobí nechtěný Isaac Boakye.

V sobotním zápase se bude muset trenér Hecking obejít bez několika důležitých hráčů základní sestavy. Chybět bude dlouhodobě zraněný Bunjaku, zranění kolenních vazů nepustí do hry stopera Nilssona a hrát nebudou ani Frantz s Gündoganem, kteří utrpěli lehčí svalová zranění. "Samozřejmě je to nepříjemné, čtyři naši klíčoví hráči jsou zranění, ale nemám z toho obavy, protože s něčím podobným jsme si dokázali poradit už v minulé sezóně," přiznává norimberský lodivod.

Borussii Mönchengladbach patří po první polovině sezóny stejně jako před dvěma lety nelichotivé poslední místo. Gladbach také na podzim trápilo velké množství zraněných hráčů, což se na výsledcích týmu značně projevilo. Aby se stejná situace neopakovala, tak do Borussia Parku dorazily posily - tou největší by měl být kdysi velký německý talent Mike Hanke, který ovšem v poslední době v Hannoveru poněkud stagnoval. Další posily Martin Stranzl a Havard Nordveit budou mít za úkol zkvalitnit nejhorší obranu bundesligy, kterou Gladbach momentálně disponuje. Klub naopak opustil Jan-Ingwer Callsen-Bracker, který odešel do druholigového Augsburgu.

Gladbach absolvoval přípravu ve španělské Marbelle, kde odehrál dvě přátelská utkání. Nejprve remizoval s ligovým konkurentem z Wolfsburgu a potom dokázal porazit třetiligový domácí celek. Náladu si svěřenci trenéra Frontzecka vylepšili na zimním poháru, kde v konkurenci Fortuny Düssledorf, St. Pauli a Kaiserslauternu obsadili první místo.

Michael Frontzeck nebude moci v tomto zápase počítat se zraněnými Dantem, Dordou, Janeczkem, Jauresem, problém s kolenem si navíc v týdnu obnovil Brouwers. Hrát nebude moct ani distancovaný Raúl Bobadilla, nejisté jsou starty Matmoura a Meeuwise. "Na utkání se všichni těšíme, bude to pro nás důležitý zápas, ale ne rozhodující. Body se budou počítat až na konci, k dosažení našeho cíle máme ještě 17 zápasů," řekl trenér Frontzeck.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Judt, Wollscheid, Wolf, Pinola - Simons, Cohen - Hegeler, Ekici, Mak - Schieber
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - Levels, Stranzl, Nordtveit, Daems - Marx, Bradley - Reus, Idrissou - de Camargo, Hanke
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.50 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Jasným šlágrem sobotního hracího dne 18. kola Bundesligy je souboj dvou posledních mistrů, tedy Bayernu Mnichov a VfL Wolfsburg, přičemž Vlci jsou domácí a Bavořané hosté. Oba kluby za sebou mají bídný podzim a na titul si nejspíš musí nechat zajít chuť. Vlci dokonce mají na 16. Kolín náskok pouhé 4 body a budou mít na jaře co dělat, aby se vyhli zóně sestupu.

Wolfsburg přes zimní přestávku přišel o svojí největší hvězdu a kapitána v jedné osobě - Edina Džeka, který odešel za rekordní sumu 37 milionů eur do Manchestru City. Klub opustili i další hráči jako Karim Ziani nebo Nassim Ben Khalifa, kteří odešli na půlročí hostování do Kayserisporu, resp. Norimberku. To však nebudou tak citelné ztráty jako právě Džeko, s kterým odešlo 84 gólů nastřílených v dresu Wolfsburgu během 3,5 letého působení.

Trenér Steve McClaren je přesto toho názoru, že ztráta obávaného ostrostřelce nebude tak velká a o Džekovy góly se postará zbytek kádru. "Bude zajímavé sledovat, jak se s tím hráči poperou. Vidím velkou šanci například pro Grafita. Nyní má příležitost být naším hrotovým útočníkem číslo jedna. S přechodem na systém 4-3-2-1 by mu to mělo vyhovovat. Bude důležité prokázat, že hráči táhnou za jeden provaz a že druhou polovinu sezóny dokážeme odehrát lépe, než tu první," myslí si anglický trenér.

Právě nad McClarenem visel přes Vánoce pověstný Damoklův meč, ale McClaren dostal od vedení důvěru i pro jarní část soutěže. Nemyslí si proto, že by byl jeho tým před sobotním utkání pod tlakem. "Bayern je pod větším tlakem než my. Oni mají za cíl vyhrát ligu a každé zaváhání je od tohoto cíle vzdaluje. Nemohou si dovolit dále ztrácet." V Bayernu jsou si toho vědomi a sportovní ředitel Christian Nerlinger vidí situaci následovně. "Šancí na titul se nevzdáváme, ale již dříve jsem uvedl, že naší momentální prioritou je dostat se na druhé místo. Jsme pod tlakem a musíme zůstat silní. Pokud prokážem stabilní výkonost, můžem dostat Dortmund pod tlak a jestliže Borussie poleví, využijeme toho," uvedl pro tisk Nerlinger.

Dobrou zprávou pro hosty je návrat Arjena Robbena po vleklém zranění, avšak zatím pouze na lavičku náhradníků. Toni Kroos, Ivica Olić do utkání nezasáhnou. Na druhé straně budou Vlci postrádat Makota Hasebeho, který reprezentuje Japonsko na Asijském poháru. A na závěr jedna zajímavost - posledních 6 zápasů Wolfsburgu skončilo remízou. Uvidíme, jestli tuto kuriózní bilanci dokáží Vlci prodloužit.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Kjaer, A. Friedrich, M. Schäfer - Josué, Cícero - Dejagah, Diego, Mandzukić - Grafite
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lahm, Breno, Badstuber, Pranjić - van Bommel, Schweinsteiger - Hamit Altintop, T. Müller, Ribéry - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 4.00 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - Hamburger SV  (sobota 18:30)
Veltins Arena bude hostit jeden z taháků kola, ačkoliv jde o souboj sousedů ze šedivého středu tabulky. Schalke i Hamburg před sezónou pomýšlely na úplně jiné pozice, zvlášť domácí ale hodlají na jaře nastartovat stíhací jízdu za pohárovými pozicemi.

Königsblauen naprosto nezvládli úvod do nového bundesligového ročníku a dlouho se dokonce potáceli na sestupových příčkách, v závěru podzimu se jim ale začalo dařit a od debaklu v Kaiserlauternu zvítězili ve všech pěti soutěžních zápasech. "Chceme začít druhou část sezóny dobrým výkonem a především výhrou, mělo by to vypadat zcela jinak než na začátku podzimu," hovoří jasnou řečí Felix Magath.

"Mužstvo je na tom velice dobře a těší se na souboje o body. Den za dnem bylo také jasně vidět, že mu společně strávený čas prospívá," pochvaloval si zkušený trenér soustředění na turecké Riviéře. "Máme výhodu domácího prostředí, to je pro nás plusový bod," řekl Magath s nadějí, že jeho tým předvede výkon z jiné sféry než v prvním kole, kdy v Hamburgu prohrál 1:2.

S týmem už je i Jefferson Farfán, který si pohrával s myšlenkou odchodu, a pravděpodobně bude hrát. Budoucnost už v klubu naopak nemají hráči v čele s Jonesem, které Magath na konci podzimu vyřadil. Mimo hru jsou stále nedoléčení Hoogland a Kenia, k nimž se na poslední chvíli přidal Kluge, k dispozici navíc nejsou ani asijští fotbalisté Uchida a Hao.

Co se týče podzimu HSV, tak se dá říct, že v mnohých směrech probíhal opačně než u nejbližšího soupeře. Rothosen měli začátek již tradičně výborný a po čtyřech kolech se bez porážky vyhřívali na předních příčkách, v dalším průběhu sezóny ale kvalita výkonů povážlivě klesala a vedle vypadnutí z Pokalu hamburské představitele nepotěšilo ani pět porážek v posledních osmi ligových utkáních.

"Očekávání jsou u všech klubů, které dosud hrály pod svými možnostmi, poměrně vysoká," je si vědom tlaku na svojí osobu Armin Veh. "Cíle musíme mít vždycky, a pokud do zápasu prosadíme věci, které se nám v přípravě dařily, tak to vidím pozitivně," dodal trenér, kterého kromě soustředění potěšilo také vítězství 4:2 nad Ajaxem.

Další dobrou zprávou pro HSV je kondice Ruuda van Nistelrooye, který ve druhé polovině podzimu vypadl z formy, nyní by však měl opět hrát v základu a to s novým kolegou, mladíkem Ben-Hatirou. "Na rozdíl od podzimu do své hry přidává i něco navíc a start si náležitě vypracoval," řekl kouč na adresu mistra Evropy do 21 let z roku 2009. Kvůli zranění naopak chybějí další útočníci Petrić a Guerrero, dále obránci Mathijsen s Diekmeierem a kvůli reprezentačním povinnostem Son.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Matip, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Moritz, Rakitić - Farfán, Jurado - Huntelaar, Raúl
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Demel, Kačar, Westermann, Aogo - Jarolím, Zé Roberto - Pitroipa, Elia - van Nistelrooy, Ben-Hatira
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.40 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
Bundesligové jaro si na svůj úvod nemohlo vybrat atraktivnější klání. Pod kříž Bayeru zavítá vedoucí Dortmund, po podzimu suverénní lídr německé nejvyšší soutěže, proti němuž se postaví Leverkusen, tedy tým, který společně s mistrovským Bayernem zřejmě jako jediný může Borussii konkurovat v boji o titul...

"Udělali jsme mnoho neobvyklých chyb, vůbec jsme se nedostali do zápasu," láteřil 22. srpna sportovní ředitel Dortmundu Michael Zorc poté, co Westfalenstadion po výsledku 0:2 vyloupili drzí nájezdníci z Leverkusenu. Zřejmě ani ti největší optimisté z tábora žlutočerných v tu chvíli nepředpovídali, že před druhým vzájemným utkáním v této sezóně na tom BVB bude tak, jak je - tedy neohroženě první, s desetibodovým náskokem na nejbližší pronásledovatele, kterými jsou Mainz a právě Bayer.

Borussen během podzimu potěšili, uchvátili a dobyli většinu fotbalových srdcí a do druhé poloviny osmačtyřicátého bundesligového ročníku vyrážejí jako oprávněný favorit, trenér Jürgen Klopp ale euforii tradičně brzdí. "Jdeme od zápasu k zápasu. Pokud prohrajeme, bude to už jenom o sedm bodů, v případě výhry o 13, ale to je momentálně úplně jedno. Ačkoliv jsme lídr ligy, tak máme daleko k tomu, abychom byli v Leverkusenu favoritem," prohlásil energický kouč.

Těžko mu však předhazovat přílišnou skromnost či až příliš defenzivní rétoriku - pokud totiž nepočítáme na hranici možností hrající Mainz, tak je Leverkusen momentálně bundesligovým mančaftem č. 2. "Mají můj obrovský respekt, už řadu let hrají na vysoké úrovni a disponují vynikajícím kádrem," uvedl na adresu soupeře dortmundský režisér Nuri Sahin.

Porýnský koncernový celek prohrál na podzim stejně jako BVB pouze dvakrát, jeho šance na premiérové ligové prvenství však radikálně snižuje vysoký počet remíz - tak jako v posledním předvánočním utkání proti Freiburgu. Zato má ale Bayer na svém kontě osmizápasovou sérii bez prohry, čímž se ani lídr soutěže nemůže pochlubit - v sedmnáctém kole totiž nechal všechny body na Mohanu.

"Chceme se probojovat do Ligy mistrů a v Evropské lize se dostat daleko," definoval cíle Leverkusenu sportovní ředitel Rudi Völler. "Bez ohledu na tabulkovou situaci se střetneme jako rovný s rovným, my ale musíme doma dát jasný signál," nechal se slyšet trenér Jupp Heynckes, který se už bude moct spolehnout na navrátilce Michaela Ballacka. "I když není stále stoprocentně fit, tak svojí přítomností může pomoci a odvést skvělý výkon."

Nehrající kapitán Nationalelf zřejmě začně na lavičce, stejně jako Arturo Vidal, který se z vlasti vrátil teprve před týdnem a po fyzické stránce na tom nebude nejlépe. V základní sestavě naopak již nastoupí René Adler a Stefan Kießling, jenž by měl společně s Helmesem tvořit dvoučlenný útok - Heynckes v přípravě systém změnil. Kvůli kartám stojí Michael Kadlec a zraněný je pouze mladíček Kaplan.

Na druhé straně barikády jsou stále mimo hru Kehl, Owomoyela a Kringe, kteří nabírají kondici po dlouhodobých zraněních. Mnohem citelnější by pro BVB mohla být ztráta Shinjiho Kagawy, který reprezentuje Japonsko na asijském šampionátu a na podhrotu jej nahradí jeden z dvojice Mohamed Zidan - Mario Götze. Na hrotu by i přes nedávnou infekci měl nastoupit Barrios, v opačném případě je připraven Lewandowski.

Letošní bundesligový ročník se definitivně přelije do své druhé poloviny v pátek o půl deváté večerní, kdy poprvé svůj nástroj rozezvučí brémský sudí Peter Gagelmann. Přihlížet budou beznadějně vyprodané tribuny s 30.290 fanoušky, mezi nimiž by mělo být zhruba sedm tisíc návštěvníků z Dortmundu.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Schwaab, M. Friedrich, Reinartz, Castro - Renato Augusto, L. Bender, Rolfes, Sam - Helmes, Kießling
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, Zidan, Großkreutz - Barrios
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund17141239:1043
2.1. FSV Mainz 0517110630:1933
3.Bayer Leverkusen1796235:2533
4.Hannover 9617101625:2731
5.Bayern Mnichov1785431:2029
6.SC Freiburg1791725:2528
7.Eintracht Frankfurt1782724:2126
8.TSG Hoffenheim1767432:2225
9.Hamburger SV1773727:2824
10.Schalke 041764725:2422
11.1. FC Norimberk1764722:2822
12.1. FC Kaiserslautern1763827:2721
13.VfL Wolfsburg1747624:2519
14.Werder Brémy1754823:3519
15.FC St. Pauli17521016:3017
16.1. FC Köln17431018:3315
17.VfB Stuttgart17331132:3512
18.Borussia Mönchengladbach17241126:4710

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (295)

Přidat komentář
Y.N.W.A

lahůdka hned takhle zkraje... jestli Borussia neprohraje, bude to dobrý start... uvidíme

Reagovat
mike.84

yeah konečně je to tu. už sem smyl vztek v podobě eurosport 2 bundesliga a naladim na netu... kissling . leverkusen si myslím vyhraje

Reagovat
pavel.fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

První zápas a hned o "šest" bodů, to bude lahůdka.

Reagovat
smazaný uživatel

když jsem se nedávno koukal na tv program tak bylo v plánu sobotní utkání Wolfsburg - Bayern teď koukám, že to změnili a výkon Krafta a celého Bayernu budu muset sledovat opět na netu...

...no aspoň, že to teda nahradilo právě dnešní utkání

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí bývají takové zápasy v dobré kvalitě i kvantitě. Horší je, když chci sledovat nějaký podřadný zápas a najdu jeden stream, který po chvíli spadne

Reagovat
JozkokozleJ

Zial toto byva pravidlom pri zapasoch Gladbachu.

Reagovat
JozkokozleJ

Inak ked uz sme pri tom, vie niekto ake kvalitne su tie streamy cez bwin? Ci by som si tam kvoli tomu predsa len nezalozil ucet ... ?

Reagovat
smazaný uživatel

kjdyž si založíš účet tak tam potom musíš také nahrát aspoň 100kč než se ti zpřístupní streamy

Reagovat
JozkokozleJ

To zas az taka neprekonatelna investicia nie je Skor by ma zaujimalo, ci sa to oplati ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne všechny zápasy jsou video. Navíc je to strašně malý ten obraz a zatím jsem nepřišel na to, jak to zvětšit, pokud to vůbec jde. Jinak obraz je čistý a neseká se.

Reagovat
Arne

Určitě se to vyplatí... 1. i 2. bundesligu tam máš komplet, plus všechny zápasy ze španělský, včera tam byl i jejich pohár.

Jak píše kolega, jediný mínus je malý obraz, hold oni věří, že na to člověk kouká a přitom vsází, takže ti nedají možnost si to dát na celou obrazovku, abys měl furt na očích ty kurzy.

Reagovat
jv

Stoprocentně se to vyplatí, doporučuju...I když teď radši koukám v TV na E2.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo jsou jako na tv.hokej.cz tam nevím, proč to nejde zvětšit...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

No, mozna o tom vite, ale jak tu ctu uz dlouho ty diskuze, mam pocit, ze spis asi ne... Kdyz si predplatite eurosportplayer na eurosportu, tak muzete sledovat vsechny zapasy bundesligy a bezi tam i dost zapasu 2. bundesligy. Samozrejme ze ne vsechny jsou s komentarem, ale pro vas znalce to snad ani neni treba :-).

Cena neni zavratna, ja si nechavam mesicne strhavat nejakych 100 Kc, coz nikoho, myslim, nezabije. A muzete to mit ve velice dobre az HD kvalite.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste radeji upresnim, ze to je pres jejich webovou stranku...

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Arne

Mrknu na to.

Reagovat
smazaný uživatel

A jeste jsem zapomnela dodat, ze tam je archiv, takze se na vsechny zapasy, ktere chcete, muzete podivat i zpetne, opet tedy bez komentare. Bezi tam i Grandslamy, pro fanousky tenisu, ale jinak tam az tak zajimavych sportu, pro me, bohuzel neni.

Pokud jde o tu 2. bundesligu (vsimla jsem si, ze jste fanousek Herthy :-) ), tak ta byva vetsinou ve stredu, co jsem tak zaregistrovala. Videla jsem tam tak treba 4 - 5 zapasu, ovsem podrobnejsi jsem to nezkoumala, jelikoz s fotbalem teprve zacinam a rozkoukavam se v 1. lize :-)

Reagovat
Arne

Klidně na tykačku, tady si všichni tykají bez ohledu na věk a další okolnosti... Každopádně díky za info.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, ale mne to moc nejde s tykanim mam proste problem, asi jsem prilis konzervativni . Stejne tu asi moc diskutovat nebudu, jelikoz k fotbalu nemam co rict , takze asi ani nebudu mit prilezitost se to naucit

Nemate zac . Ja uz ctu EF docela dlouho (teda dlouho, asi od cervna ) a zachytavala jsem tu ty zadosti o linky na stream a rikala jsem si, ze to neni mozne, ze byste o tom nevedeli , zvlast kdyz jste tu casto mluvili o Eurosportu. Dneska uz mi to nedalo, zvlast kdyz se jarni a dulezita cast blizi . Pekny den a vikend

Reagovat
Arne

No já když byl malej, tak jsem sám od sebe vykal všem tetám s strejkům, ale člověk se snadno přeorientuje... Taky přeju pěkný fotbalový víkend a diskutovat se rozhodně neostýchej.

Reagovat
smazaný uživatel

:-), asi bych mela no... je fakt, ze jsem asi starsi nez vetsina zdejsich diskutujicich, pripadne stejne stara :-).

Az zacnu mit pocit, ze se v tom orientuji a ze fotbalu rozumim, asi neco tu a tam pridam, ale prozatim, priznam se, nerozeznam offside na prvni pohled, pomalu neznam jeste poradne ani pravidla... Fotbal jsem dlouho nesnasela, ale letosni MS jsem zacala sledovat (pod vlivem jednoho cloveka :-) ) a hrozne me zaujali Nemci a jejich hra. Tak jsem si vybrala bundesligu a snazim se do toho sportu proniknout. Zatim ale jen koukam na ten sport jako takovy, jakoze se mi libi na pohled, nerozumim tomu moc :-). Ale doufam, ze se to zlepsi :-)

Reagovat
Arne

Já tomu taky nerozumím, pravidla sice znám, ale jinak na to nemám moc oko... Člověk se ale do toho časem dostane, to se neboj.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to bych ani nerekla :-), tvoje prispevky mi vzdycky pripadaly velice fundovane :-)

Reagovat
jv

Já jsem o tom teda věděl, mám pocit, že už jsem to tady taky dřív psal...Eurosport Player jsem si předplatil hlavně díky tomu archivu, abych se mohl třeba zpětně podívat na záznamy zápasů, který jsem neviděl... To je jeho velká výhoda, navíc se tam jde zpětně podívat na všechny zápasy toho daného kola, ne jen na ty, co dávali v TV na E2, plus je tam taky možnost sledovat všechny zápasy z 2.BL i jejich reprízy. Cena je taky příznivá, 3.90€ za měsíční předplatné je ucházející, potom se to může a nebo nemusí obnovit.

Reagovat
smazaný uživatel

:-), ja jsem si ho predplatila kvuli tenisu, chtela jsem konecne v radne kvalite sledovat zapasy. Po predlonskem AO jeste pres stream jsem okamzite zapatrala a zjistila tohle. Nemuzu si to ale vynachvalit az ted, s mym vzrustajicim zajmem o Bundesligu, tenisu tam zrovna moc neni. GS dobre, ale jinak same zenske, zadne Masters...

Ja ctu teprve od cervna :-), takze jsem to tu asi prehledla, kazdopadne takovahle informace se hodi opakovat ;-), zvlast kdyz si tu clovek kazdy den precte nejakou zadost o link na stream :-)

Reagovat
jv

Jj, to určitě...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem si to dnes na Váš popud koupil a už po "prvním použití" si to nemohu vynachválit :-)

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem rada :-). Jinak mozna jste si toho vsiml, ja, kdyz jsem se poprve registrovala, ne, takze jsem pak byla prekvapena, ze se mi kazdy mesic automaticky strhavala ta necela 4 eura (asi to bylo v nejakych podminkach, ale ty jsem jaksi prehledla :-) ). Cili ted se vam to automaticky bude strhavat (coz ma i svoji praktickou stranku, clovek na to nemusi myslet :-) ), pokud budete chtit prestat, staci se jen proste odregistrovat.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja by som to dnes zelal domacim ... uz len kvoli tomu, nech nielen boj o zachranu ale i o titul je viac dramaticky. Pohlad na rozpis zapasov Dortmundu mi dava akusi nadej, ze o majstrovi sa moze rozhodovat az v zaverecnych kolach ...

Reagovat
Cipinho

BVB ...jenom škoda že Kagawa nebude

Reagovat
Lorcan

na Shinjiho místo jedině Zidan

Reagovat
Cipinho

mě by se tam víc líbil Gotze

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen!

Reagovat
smazaný uživatel

po dlouhé době je šlágr kola v páetk večer, co víc si přát Už se na ten zápas těším a i když nejsem žádnej sensibil, tak mi něco říká, že BVB dneska nevyhraje

Reagovat
JIMMY-PO

tak dúfajme, že to něco sa mýli

Reagovat
smazaný uživatel

"Letošní bundesligový ročník se definitivně přelije do své druhé poloviny v pátek o půl deváté večerní, kdy poprvé svůj nástroj rozezvučí brémský sudí Peter Gagelmann"... Tak tohle nemá chybu

Reagovat
Arne

Dvojsmysl by mě fakt ale nenapadl, nebýt tebe... Jen doufám, že to není ničí trademark, já na vymýšlení těchto věcí hlavu moc nemám, spíš jsem to někde slyšel a napsal jsem to tam bez nějakýho přemýšlení.

Reagovat
smazaný uživatel

ale povedlo se ti to

Reagovat
Arne

Tak dík no.

Reagovat
jv

Reagovat
JIMMY-PO

BVB !!... ťažký zápas, aj bod bude OK

Reagovat
smazaný uživatel

Tak konečně nám začíná BL. Co víc si přát na páteční zabitý večer, než takovýto zápas. Jinak hned 2. kolo SA bylo asi nejzajímavější v dosavadní sezóně, jak počtem golů, tak výsledky. Jsem tedy celkem zvědav, jak se ''uvede'' Bundesliga v novém roce.

Reagovat
smazaný uživatel

proč tu všichni píšou o bundeslize live někde na netu?.. oni už to nedávají na eurosportu2 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych rekla, ze to je proto, ze televize ti nemuze nabidnout vsechny zapasy... Ja teda televizi nemam, nekoukam na ni, ale vim, ze nasi maji ES i ES2 a vzdycky tam je proste nejaky vyber. Na internetu mas vsechny zapasy daneho kola, muzes si prepinat, na co chces :-). To je podle me vyhoda...

Reagovat
smazaný uživatel

P. S. Zvlast pro me, kdyz fandim Kolnu, ktery zrovna neni moc atraktivni, takze pokud nehraje treba s Bayernem nebo predkolo, tak se do telky nedostane ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám třeba kabelovku od UPC a tam bundesliga nemám, jen normální eurosport 2

Reagovat
jv

Mám pocit, že se to tam nějak změnilo, protože dřív tam byl E2 BL...To bude asi tím, že UPC přešlo z Astry na Thor.

Reagovat
smazaný uživatel

na UPC už ES2 bundesliga je

Reagovat
smazaný uživatel

no... já jsem z Dortmundu.. mám všehny příbuzné v Dortmundu, tak jsem v suchu, protože Borussii ukazují na eurosportu2 docela často... na podzim snad každé kolo...

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak to skutecne nemusite plakat pro kvalitni stream :-).

Reagovat
Arne

Máš možnost sehnat lístky na derby?

Reagovat
smazaný uživatel

já mám zas příbuzné v Norimberku a když sem tam byl jako malej na návštěvě, tak sem pořád říkal "lets go Dortmund" a strejc mně upozorňoval, abych toto nepovídal neb tam nikdo Dortmund nemá rád

Reagovat
smazaný uživatel

Bodejť, když mají fanouškovskou podporu se Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

mně bylo sedm let tehdy a o tomhle sem neměl ani ponětí

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

ohoh tak na Borusii jsem byl minulý rok... ale derby to nebylo! hráli s Stuttgartem... lístek mě stál 27 euro.. a byl jsem hned vedle Südtribüne! jít jednou na derby bych chtěl... jenomže to je vždy beznadějně vyprodané už minimalně měsíc předtím. Celé město je pak na nohou....

Reagovat
Arne

Tady je právě docela dost lidí, co by se na Westfalenstadion rádi podívali... Ale je mi jasný, že derby se nám asi těžko někdy poštěstí, leda by se někdo stal členem klubu, kteří mají tu možnost koupě lupenu vždy cca. o čtyři dny dříve...

Reagovat
jv

Jj, to by byla asi jediná možnost.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nechtěli byste někdy takhle o víkendu udělat menší výjezd na DD či třeba do Norimberka? Nevyjde to moc draze a stojí to za to

Reagovat
Arne

Určitě hele... Do Norimberku jsem plánoval jet na Herthu - do Fürthu, což je skoro jeho předměstí, akorát dneska určili přesný termín a je to pondělí. Stejně tak Hertha - Cottbus, na který jsem nedopatřením koupil na ebayi dva lístky, takže asi pojedu. (jestli někdo má zájem, tak můžeme dát dohromady výjezd třeba ve čtyřech lidech).

Drážďany bych taky někdy dal, ale prioritou jsou hold teď jiný zápasy. Zvlášť když tam je už jen jeden fanouškovsky atraktivní zápas a to je ten Erfurt uprostřed týdne.

Reagovat
Arne

Jinak ten víkend před Hertha - Cottbus možná pojedu na HSV - Werder, takže to musím dát dohromady s prachama...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Už se nemůžu dočkat

Reagovat
Arne

Tak měl pravdu Kicker, hrají Götze a Lewa, zbytek na obou stranách jasný... Už aby to začalo.

Reagovat
slovaňáák

Yes, přesně takhle sem si to představoval.

Reagovat
Arne

No, Lewa na hrotu bude možná prospěšnější, Barrios přece jen není úplně fit a závěr podzimu taky neměl zrovna podařený... Ale Zidana bych viděl rád, Götzeho pak napravo místo Kuby.

Reagovat
slovaňáák

Taky si myslím a já ani moc nepočítal, že by dneska nastoupil.. Navíc jako střídající hráč (doufám, že je na lavičce, ani sem nestihl zkouknout sestavu ještě) bude určitě hodně platnej a přinese v druhý půli oživení.

Zidan přijde určitě v druhý půli taky..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

No, místo Larse jsem čekal v základu Vidala, ale alespoň se čekáme bratrovražedného souboje

Reagovat
Arne

On se tam co nevidět vrátí, na podzim byl podle mě tak druhý nebo třetí nejlepší DM... Akorát on přijel teprve před týdnem, zůstával v Chile u nemocnýho synka.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám v 3:3

Reagovat
slovaňáák

Už se těšíím.. Doufám v parádní fotbal Dneska by to rozhodně nemělo vypadat jako většina pátečních předehrávek.

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Škoda...

Reagovat
jv

Už jsem ho tam viděl.

Reagovat
slovaňáák

Já taky.. to by byl začátek..

Reagovat
herbage

Nezoufej, třeba vám to pomůže Proti Seville jste dali rychlej gól a pak jste se zbytečně stáhli

Reagovat
jv

100. für BVB!

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Tak beru palec zpět, to nebyl stý příspěvek.

Reagovat
jv

Nebyl no, to se nepovedlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Škoda...

Reagovat
smazaný uživatel

ta obrana bayeru slušně hoří... Proč nehraje Sami ?

Reagovat
smazaný uživatel

asi by nestihal rychlym mladikom :)

Reagovat
REPLIKATOR

Tyčka

Reagovat
herbage

To mělo být na žlutou, nebezpečnej šlapák. Nechápu proč se hrálo dál

Reagovat
smazaný uživatel

subotic

Reagovat
Tomanatura

Od Subotiče parádička , od Hummelse nekoncentrovanost

Reagovat
Arne

Co to? Já to asi neviděl...

Reagovat
Tomanatura

Hummels neudržel obranou lajnu, Leverkusen poslal pas za obranu na Kiesslinga, ketrý jel sám na bráno, ale Subo ho dohnal a perfektně obral.

Reagovat
Arne

Jo, dík, už se chytám.

Reagovat
herbage

To jsem viděl, ale myslím že Arneho zmátla ta "parádička", protože mě taky

Reagovat
herbage

Schweinsteiger, Özil, Marin, Holtby, Kroos. Pamatuji již hodně německý wönderkidů, ale žádných z nich ve svém věku nehrál tak dobře, jako Mario Götze

Reagovat
Tomanatura

Dle mého byli v 18 na jeho úrovni minimálně Deisler s Marinem

Reagovat
Tomanatura

A samozřejmě Poldi

Reagovat
herbage

Deisler jo, ale toho v 18ti nepamatuji. Marina pamatuji, jenže ten tehdy řádil v 2, Bundeslize, ne v první. Start v Bundeslize měl také parádní, jenže 2.Bundesliga byla dobrá průprava a přeci jen, v Gladbachu se snáze vynikne než v Dortmundu. Marin to často tahal sám, obešel 2-3 protihráče, proto byl vidět. Ale týmově se naučil hrát až ve Werderu, kde byl jen jendím z mnoha hráčů a né největší hvězda. U Götzeho vidím přirozenou inteligenci. Ví kdy má míč potáhnout, kdy přihrát, kdy hrát na jeden dotyk a kdy zaseknout. Pro mě osobně největší překvapení posledních let ve fotbale, vyletěl jak raketa

Reagovat
Tomanatura

Ale Gotze to má možná ještě lehčí, jelikož jeho talent od pánaboha má možnost rozvíjet každý zápas na nejvyšší úrovni v týmu, který šlape jak hodinky, nikdo se nesoustředí jen na něj a BVB jsou v takovém rozpoložení, že on si může zkoušet v zápase všechno. Já ho budu hodnotit až si projde pořádným tlakem, který prostě momentálně u BVB není.

Možná má lepší fotbalové myšlení, ale zase Marin je rychlější, mrštnější a s lepší střelou. Oni jsou jiné typy hráčů.

Reagovat
herbage

Jo, to se shodnem. Já do něj vkládám hodně velké naděje a jestli sis dneska všimnul, jak doběhnul ten míč skoro u praporku a udělal kličku směrem do hřiště, tak to provedl v neuvěřitelné rychlosti a je to prakticky nebránitelné. Něco takového umí jen pár hráčů, docela mi svojí hrou připomíná Nasriho s Iniestou

Reagovat
Tomanatura

Jo, je dobrý jako prase. I tu postavu má "stejnou", jako tito dva. Uvidíme další sezony, jak to s ním půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Özil jo

Reagovat
smazaný uživatel

reakce

Reagovat
Godwinson

100. pro Leverkusen

Reagovat
Amos

Hra Dortmundu se mi velice líbí , snad vyhrají.

Reagovat
smazaný uživatel

zatím pěkný zápas...vysoké tempo, nasazení, šance akorát ty goly tomu chybí..snad se po přestávce dočkáme a taky doufám, že déšť neublíží úrovni hry.

Reagovat
Arne

Já jsem zatím docela rozpačitej... Čekal jsem to lepší a ono to po přestávce lepší bude, na druhou stranu mě to prostě baví, chybělo to.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Sahin má teď docela dost nepřesných přihrávek (ty jsou ale u obou týmů)

...Sam mne znovu překvapil svou rychlostí, když se z větší vzdálenosti dostal k míči dříve než Pisczek - a Subotić za ten skluz... chtělo by to hned na úvod poločasu gól

...dále se ale bojím, že Kießling zápas nedohraje

Reagovat
herbage

Dneska nic moc zápas, i když žádné galapředstavení jsem nečekal. První zápas po náročné přípravě, citelné absence na obou stranách, prestižní utkání o 6 bodů, takže celkem očekávaná nudná první půle. Oba trenéři zvolili až moc "připosranou" taktiku a chtějí zápas za každou cenu vyhrát. Bayer je na domácí tým děsně neiniciativní a málo tvořivý. Říkejte si kdo chcete co chcete, ale pod Labbadio hráli ti samí hráči mnohem hezčí fotbal. Neřikám že bodově to bylo ono, ale dalo se na to alespoň koukat. Hodně chybí Vidal, který by střed pole rozhýbal a narozdíl od Larse přidal i nějaký přehled a techniku. Renatou Augusto z formy, stejně tak Helmes s Kießlingem. Sidney Sam mi přijde děsně průměrný, ta jeho klička je vždycky kilometr dlouhá a když obejde jednoho hráče, narazí na druhého. Nebýt Barnetta zoufale z formy, tak hraje on. U Borussie se mi nelíbí Lewandowski, který nepřihrává, míče mu odskakují od nohy a hraje všechno na sebe, dále Großkreutz. Sven taky míč nepodrží a hru nezklidní, Sahin poměrně neviditelný a Götze to sám nevytrhne. Pozastavil bych se i u stoperů Borussie, protože mi dneska přijdou málo konstruktivní. Hráči Dortmundu kolikrát těžce vybojují míč a pak vezme míč Subotić nebo Hummels a nikým neatakován míč nakopne. Hraje se dost ve vzduchu, z toho plyne dost faulů a nepřeností. Hráči by měli přenést hru na zem a přesněji kombinovat. Snad druhá půle bude lepší a díky obrovskému nasazené na obou stranách a výborným fanouškům se dá na to i koukat

Reagovat
Arne

Pod Labbadiou hráli možná o chlup hezčí fotbal, ale Jupp zkombinoval pěknou hru s výsledkama... Já nevím, jestli ten přechod na hru se dvěma hroty je jen pro tenhle zápas (kvůli tomu, že v prvním kole jim to vyšlo), nebo dlouhodobý, ale snad se vrátí zpět. Ono taky pokud má hrát Ballack, tak to snad bude jako předsunutý záložník, buď sám nebo spolu s Vidalem.

Sam je průměrný skoro furt, pak si jednou dobře naběhne nebo práskne do balonu a rozhodne zápas... Žádný zázraky ve hře od něj nečekej.

U BVB bych uvítal Zidana místo Kuby, ten se mi prostě nelíbí (stejně jako Piszczek, já asi mám něco proti Polákům)... Teď místo Bendera da Silva, to jsem na něj zvědavej - co se týče konstruktivity, tak teoreticky by to měl být posun vpřed, ale kvality nemá takový a moc mu nevěřím.

Reagovat
herbage

Kuba to tam může větrat, toho bych nechal. Stáhnul bych Lewandowského, i když chápu, že to má těžký

Reagovat
Arne

Po sedmdesáti minutách tam máš Barriose místo něj, o tom jsem přesvědčen... Kuba mě prostě nepřesvědčuje, raději tam uvidím Götzeho - koho to tam teď přesprintoval, Castra nebo Reinartze?

Reagovat
Tomanatura

Zatím je to docela očekávané podle sestav. Já jsem před zápasem čekal masivní převahu Leverkusenu, jelikož jsem počítal ve středu s Vidalem. BVB jsou teď citelně slabší, Sahin s Benderem kazí, před Benderem je teď větší díra, než na kterou je zvyklý, což mu dělá problémy (kdo to říkal? ).

Reagovat
herbage

Zase, zbytečně se hraje vzduchem a plyne z toho ošklivé kopnutí do obličeje

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Reagovat
slovaňáák

Keviiiiiiiiiiiiiiiiiiiin

Reagovat
smazaný uživatel

Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool KEVIN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Super

Reagovat
slovaňáák

Tohle nám prostě jde, skórovat zhruba do deseti minut od začátku druhý půle..

Reagovat
Arne

Paráda, to ten mač rozproudí... Oba stopeři Bayeru tam šli dost divně a o Schwaabovi ani nemluvě, no aspoň bude Kadlec hrát.

Reagovat
herbage

Jj, gól tomu hodně pomůže

Reagovat
smazaný uživatel

Ten byl Shwaabuv

Reagovat
slovaňáák

Jooooooooooooooooooooooooo Keviiiiin podruhý

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa výborně vyhraný souboj

Reagovat
Ondraa24

Keeeeeeeevin!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelně Kevin !!!

Reagovat
smazaný uživatel

3!!!

Reagovat
slovaňáák

Hohoooooo Mariooooo Neskutečnýýý

Reagovat
slovaňáák

Skvěle s klidem do vyřešil.

Reagovat
REPLIKATOR

Paráda, jde to i bez Kagawy

Reagovat
smazaný uživatel

MARIOOOOOOO GÖTZE

Reagovat
herbage

Zrovna Kevin Ale Manuel potvrdil, že je ten horší jmenovec z Friedrichů. Holt Arne je Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Preboha tomu bayernu sa inač zosypala obrana

Reagovat
REPLIKATOR

Bayernu?

Reagovat
Tomanatura

Neuvěřitelné

Reagovat
herbage

Hele, koukám že jde Buonanotte do Malágy, předtím odešel Blanco do Metalistu a teď Formica do Janova. Zbyde v agentinské lize ještě někdo?

Reagovat
Tomanatura

Velice málo. Poslední dobou je vykupována jako prase. Ale Diegovi to může jenom prospět, talent má sice od boha, jenomže od té nehody je psychivky úplně v řiti, navíc Lamela, který hraje na jeho pozici, je prostě ještě o hodně lepší (zapamatuj si to jméno, budoucí hvězda první velikosti )

Reagovat
herbage

Neboj, Lamelu a Moriho mám již v paměti, na ty hráče budu dávat pozor

Reagovat
Tomanatura

Když to tak vezmeš, tak v té lize už momentálně moc talentů není. V létě odešli Muňoz s Gaitanem, Alejandro Gomez, Jara, Boselli, Rodriguez do Evropy, teďka zase Cristaldo, Blanco, Diego, v létě odejdou Lamela s Morim, Formicou (ten ještě není v Genoe), možná Gaston Fernandez, Araujo a další a další, před 2 lety Pastore, Palacio, Defederico, Salvio... Je to strašná škoda, na druhou stranu ta liga byla vykupována vždycky a vždycky se zase rozjela. Teďka tu je ale problém ten, že týmy jako Catania, nebo týmy z Primery mají svůj tým postavený na levných Argentincích, které pokupují z týmů jako Banfield nebo Huracan, které si nemůžou dovolit odmítnout třeba 2 miliony euro. Ono tam toho už teďka moc nezbývá, navíc větší týmy jako třeba Real Madrid mají v klubech předkupní práva na hráče (konkrétně Real má u Boky), čili se z toho stala jen liga, která pěstuje a pěstuje a není jí nic dáno

Reagovat
herbage

No je to škoda, protože Brazilské kluby si své hráče umí udržet, dokud nepřijde opravdu supernabídka. Má ta určitě dost společného s ekonomickou situací v obou zemích. Ještě Maxi Moráles zůstal v Argentíně, ne?

Reagovat
Tomanatura

Asi ano, i když mi to furt není jasné, kde Brazilci vzali během pár let takové možnosti. Dřív museli prodávat taky, ještě před 3 rokama si nemohl Inter dovolit odmítnout 7 mega za Alexe i když protestovali fanoušci proti jeho odchodu a dneska si platí D´Alessandra... Ale moc o tom nevím.

Jo, Maxi, Stracqua, ti 2 z Riveru, Araujo, pár talentů by se ještě našlo, dobrých fotbalistů co do Evropy neodešli je taky ještě furt hodně. Pozítří začíná Mistrovství JA do 20ti let, tam se zas ukáže pár hráčů, stoupně jim cena a už se zase rozjede ten kolotoč...

Reagovat
herbage

Tak, a je po utkání. Neřikám, že nespravedlivě, ale trošku kruté pro Bayer

Reagovat
REPLIKATOR

LOL 3 fíky během 5 minut, ta obrana domácích je marná

Reagovat
Godwinson

Sakra, to je špatný.

Reagovat
Riijkark

neskutecny koncert

Reagovat
smazaný uživatel

Ať de do řiti zkurvený Dortmund Z hovna 3 goly během 5 minut

Reagovat
Riijkark

no jo z hovna, on si predtim nic nevytvoril ze

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
herbage

Lewa by měl jít dolů, už to zase zazdil. Konečně se Jupp rozhoupal střídat a stáhl ty dva. Když Bayer dá teď gól, může být ještě dobrá zápletka

Reagovat
Arne

Ti to nepoloží, tipovat neumím, ale 2:3

Reagovat
herbage

Spíš 0:4, jestli bude takhle Bayer pokračovat

Reagovat
Arne

Jj, beru zpět... Ti už v obrat nevěří, jsou dole... 0:2 by možná ještě dali, ale tohle je moc.

Reagovat
herbage

Třeba tvůj tip ještě vyjde

Reagovat
Arne

Jj, teď dost oživli, uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa to má těžký, ve většině zápasů chodil na posledních 15 minut, tak ta nesehranost, nerozehranost, to se projevit musí

Ale jinak je to útočník s velkým potenciálem a smrtícím zakončením. Uvidíme jestli Klopp bude riskovat Barriose po zranění, nebo ne. Jinak chtěl bych tam vidět Zidana, Kuba dolů, Götze napravo a Zidan nastřed

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dolů půjde Mario, sám si o to střídání řekl. Götze

Reagovat
slovaňáák

Taky by měl jít dolů Kuba. Dneska je takřka neviditelnej.

Reagovat
herbage

Ta přihrávka na Barriose teď ale měla oči

Reagovat
smazaný uživatel

taketo

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Adler sa šikne do United:)

Reagovat
herbage

René

Reagovat
Amos

Ten Götze je fakt borec

Reagovat
smazaný uživatel

Danke Mario

Reagovat
smazaný uživatel

Sice ještě není konec zápasu, ale podle mě tohle už Leverkusen nerozdýchá. Zasloužená výhra a tragická obrana.

Reagovat
herbage

Tohle zasluhovalo gól, pěkná akce Bayeru

Reagovat
herbage

To byla vtipná situace. Kuba tam vybojuje míč, běhá jak blbec, Sahani mu narazí jak psovi a ještě mu vyčítá, že za tím neběží

Reagovat
Arne

Reagovat
slovaňáák

Od Nuriho dneska asi nejslabší výkon v celý sezóně..

Reagovat
Arne

Sice jsem tak pět zápasů z podzimu neviděl, ale podle mě určitě, hůř on těžko může zahrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, snad to je jen nerozehraností a v dalších zápasech to bude lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle musí pokrýt už Schmelzer

Reagovat
Godwinson

Otočit!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
herbage

Už jsem myslel, že tam jde Zidan a on Santana. Na toho jsem zapomněl, že vůbec u BVB je

Reagovat
herbage

Tak se Juppovi omlouvám. To není Labbadiou, to je Barnettou a hlavně Vidalem

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Borusia. Je čas dát namyšlenýmu Bayernu pápá.

Reagovat
smazaný uživatel

...neví někdo, proč za brnakou, kteoru v druhém poločase bránil Weidenfeller byl ten transparent?

(Warum??? Mario RIP)

Reagovat
herbage

Nakonec pěkný zápas, ta obrana Bayeru je však katastrofální a hrou dopředu se taky dvakrát nevytáhli

Reagovat
jv

Jj, Bayer by se měl sousředit na posílení obrany, místo zálohy, která je neskutečně přeplněná kvalitníma hráčema...

Reagovat
herbage

Nevím, Balitch, Bender, Sam mi přijdou jako průměr a zbytek je 5 kvalitních hráčů na 4 posty (Barnetta, Rolfes, Ballack, Vidal, Renatou Augusto). To není tak moc

Reagovat
slovaňáák

Sama bych dal mezi ty kvalitnější hráče určitě.

Reagovat
jv

Tak má dobrý momenty, ale jinak celkově to není nic moc...Barnetta i Augusto jsou o hodně před ním a taky budou hrát v základu.

Reagovat
slovaňáák

Jojo on spíš střídá dobrý výkony s těma špatnejma, nadruhou stranu je ještě pořád mladej.

Nicméně ještě na sobě určitě musí hodně zamakat, teď je to takový mezi lavičkou a základem, až se vrátí Ballack, bude to mít ještě těžší a bude asi spíš náhradníkem...

Reagovat
jv

Přesně tak, ale budoucnost v něm určitě je, postupně bude pro Leverkusen hodně důležitej... I když v létě přijde do Leverkusenu zase Schürrle, kterej dokáže zahrát stejnou pozici a taky tam s ním asi počítají, uvidíme...Konkurence tam bude obrovská, i když on možná někdo odejde.

Reagovat
jv

Jj, to jo...Oni vlastně můžou hrát všichni najednou, ale to by byl zase přetlak v útoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reinartz se dá brát také jako záložník

Reagovat
smazaný uživatel

poďme Bayern, hneď zostra!

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ruud Van Nistelrooy podle informací Kickeru požaduje povedení Hamburku odchod do Realu Madrid, poté co se doslechl o zájmu svého bývalého klubu. HSV zkušeného útočníka odmítá pustit, což se údajně Van Nistelrooyovi vůbec nelíbí a už nechce za německý klub hrát.

xxxx

http://www.eurofotbal.cz/clanky/duslednost-je-nasim-hlavnim-cilem-rika-nistelrooy-136786/

a

http://www.eurofotbal.cz/clanky/van-nistelrooy-neodejde-chce-hamburku-pomoci-135275/

Reagovat
smazaný uživatel

Poďme S04

Reagovat
smazaný uživatel

Kraft - Pranjic, Badstuber, Breno, Lahm - Tymoshchuk, Van Bommel - Ribery, Schweinsteiger, Müller - Gomez (Subs: Butt, Van Buyten, Altintop, Robben, Ottl, Klose, Gustavo) (jen je to psáno z leva do prava)

Reagovat
herbage

My inteligetní chápeme i bez vysvětlivek

Reagovat
smazaný uživatel

jenže tu neběhají pouze ti inteligentní

Reagovat
Bayern +

to je lávka Jinak dobre, že hraje Tymo místo Hamita.

Reagovat
slovaňáák

200. pro BL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

auf geht´s

Reagovat
smazaný uživatel

tak a nasazení Krafta už se vyplatilo, první asistence

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam ta obrana vyváděla, nechápu

Reagovat
Arne

Byl v tom Arne?

Reagovat
smazaný uživatel

u zrodu ofenzivní faul po rohu VfL... nevim, jestli se stihl vrátit...

Reagovat
Arne

Hm, no já fakt nevím, jestli mu přát nebo na něj srát. Furt to je Wolfsburg.

Reagovat
Bayern +

Jooo. Jinak Kraft

Reagovat
smazaný uživatel

jj...hned ma asistenci...

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach a St. Pauli

Reagovat
smazaný uživatel

...to člověk ani nemůže být rád, že vidí Robbena běhat

Reagovat
smazaný uživatel

nevis, co se Franckovi stalo...? vypadalo to na kotnik...

Reagovat
smazaný uživatel

říkali něco s obnobeným zraněním hlezny...

Reagovat
Arne

Hm, máte na tohle fakt smůlu, no.

Reagovat
Bayern +

Kurva Franck, tohle už není možný !

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Dejagah je příšerný. Si říkám, že horší to už být nemůže a on hned vyrobí nějakou hrůzu. Celkově jsou vlci nějací splašení, jakoby vůbec nevěděli co mají hrát

Reagovat
smazaný uživatel

a to hrál Bayern v devíti...

Reagovat
Arne

Ten Weis je padavka, že to snad možný neni... Werder i Hoffe zatím dost těžkej průměr, domácí první půlhodinu šíleně hnali fans, ale ti jsou nároční a ...

Pizzaaaaaaaa!

Reagovat
Arne

Takhle to už bejvá, já začnu lamentovat a gól, pochválím a hráč to začne srát...

Reagovat
smazaný uživatel

Weise fakt nemám rád. Když si vzpomenu na spekulace, že by měl k nám... fuj

Reagovat
Arne

Já taky ne, ale jako hráč se mi líbí... Jak jsme před sezónou uvažovali nad diamantem, tak na té pravé straně by se tam vyjímal dobře. Ale Hoogland, jestli se konečně už dá dohromady, tak na té pozici bude případně taky dobrej.

Reagovat
smazaný uživatel

Schopnosti jdou stranou u takového hráče Odchodu Farfána už asi nic nezabrání, tak by bylo dobré, kdyby se Hoogland chytil

Reagovat
Arne

No nezabrání, poslední dny to nějak utichlo... Jak se věci momentálně mají?

Reagovat
smazaný uživatel

Přes jaro snad zůstane. Nejdřív to vypadalo špatně, jak přijel pozdě z dovolené, ale vypadá to, že si to s Magathem vyříkali. Uvidíme, jestli dneska nastoupí. Pokud ne, tak by bylo jasno

Reagovat
Arne

Já jsem na ty sestavy obě docela zvědav... Ale jak Farfána, tak Ruuda očekávám v základech a že zůstanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď čtu, že s ním Magath počítá, tak snad. Jsem zvědavý, kdo bude hrát v obraně, protože Matip byl v přípravě napravo strašný a navíc by měl hrát místo Klugeho

Reagovat
smazaný uživatel

Chudákovi Kraftovi zatápí spíš vlastní tým

Reagovat
smazaný uživatel

první šance VfL > Badstuberovo ostřejší malá domů

Reagovat
slovaňáák

Ten trávník ve Stuttgartu je hroznej a hra o nic lepší..

Reagovat
smazaný uživatel

"zeleň" ve Wolfsburgu je také spíš hněď (ikdyž on ten trávník dostává v tomhle počasí, nám se zahrada "krásně" nacucla vodou a tráva začíná hnít...)

Reagovat
slovaňáák

Jj já koukal prvních 10 minut na Bayern, sem si říkal, že je hotovo, tak se mrknu na našeho dalšího soupeře a teď lituju, že sem sem to udělal.

Jinak s tou trávou souhlas, já kouknu z okna a vidím na zahradě takejch kaluží..

Reagovat
smazaný uživatel

Ou Basti, to bylo ošklivé

Reagovat
smazaný uživatel

Kraft

Reagovat
ernyyyy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Aha... Vytáhl se hodně nebo byla špatně kopnutá?

Každopádně se přidávám.

Reagovat
herbage

Vytáhl to dobře, nebyla úplně špatně kopnutá. Šla by zřejmě k tyči, ale byla umístěná moc vysoko, respektive tak, že šla vytáhnout. Přesto obdivuhodný zákrok

Reagovat
jv

Reagovat
Riijkark

wfl i kdyby se posral tak toho gola neda..a kdyz uz ho da, ta zauraduje praporek

Reagovat
smazaný uživatel

ta penalta bejt neměla a ofsajd tam byl

Reagovat
Riijkark

penalta bejt nemela, ale ofsajd to nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Cícero stál Kraftovi ve výhledu, což se už počítá jako ofsajd, při kterém se hráč aktivně účastní hry...

Reagovat
smazaný uživatel

to by musel ale stát v ofsajdu, stál uplně v lajně.

Reagovat
Riijkark

jenze to by musel stat v ofsajdu, aby se to jako ofsajd pocitalo

Reagovat
$dolar$

Jenze Cicero nestal v ofsajdu...

Reagovat
smazaný uživatel

za ofsajd se považuje, pokud je jakákoliv část hráče, kteoru se může vstřelit regulérní branka, za posledním bránícím hráčem

Reagovat
Riijkark

sundej si ty brejle, cicero stal v lajne s poslednim branicim hracem, ofsajd to proste nebyl..kdyby to bylo na druhy strane, tak mluvis uplne jinak

Reagovat
smazaný uživatel

jak může o ofsajd prostě nejít, když to byla hraniční situace? s brejlema by si měl spíše něco dělat ty

Reagovat
smazaný uživatel

...a jestli chceš mluvit o stranictví, tak zatim nemůžu přijít na to, kd edošlo k dotyku Dejagaha s Pranjićem

Reagovat
Riijkark

jak muze bejt ofsajd kdyz stali v jedny lajne

kde sem psal, ze ta penalta mela bejt

Reagovat
smazaný uživatel

mluvil si o tom, že kdyby se to stalo na druhé straně, tak říkam, že to offside nebyl, tak ti tady dávam argument, kde ti ukazuji, že co pískl rozhodčí pro dobro Bayernu se určitě stalo nemusí být pro mne správné

Reagovat
Riijkark

neverim, ze bys to napsal nebejt moji vety o stranictvi, zvlast kdyz pentle pro bayern byla pisknuta spravne nechame to bejt

Reagovat
smazaný uživatel

neměl bych důvod to psát neřikam že nebyla písknutá správně nebo špatně, jen řikám, že mi je nejasné, proč byla písknuta

Reagovat
$dolar$

Jenze nebyla, videl jsem nekolik opakovanych zaberu

Reagovat
smazaný uživatel

tak se omlouvám, v ofsajdu nestál Cícero ale Dejagah (nějak jsem si je popletl)

Reagovat
$dolar$

Ofsajd nebyl ani nahodou...

Reagovat
herbage

Clonil, ale byla to hraniční situace. Spíš bych to nepískal než pískal

Reagovat
herbage

Wolfsburg - Bayern, to je zatím hodně vtipné utkání. Občas si nestíhám dělat poznámky

Reagovat
smazaný uživatel

po dlouhý době sem si našel čas na zápas bundes ligy : za 1 poločas neproměněná penalta na každý straně dohromady tušim 5 břeven/tyčí neuznanej gol a několik dalších šancí

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý zápas...hodně šancí, mohlo to být klidně 3:2, ale řekl bych, že Bayern může být celkem rád za vedení, protože vlci ke konci tlačili..no ten trávník je špatnej ..snad přijdou po přestávce ještě nějaké goly a to do sítě hostů

Reagovat
jv

Kraft, zdá se chytil šanci za správnej konec, snad mu to vydrží a vedení nebude chtít v létě přivést Neuera nebo Adlera.

Reagovat
herbage

Kjaer a Tymoščuk vypadají jak jednovaječní bratři

Reagovat
smazaný uživatel

naštěstí tak nehrajou

Reagovat
$dolar$

Jj taky se mi tak zdalo, praskaci

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Teď by Josuého měl McLarren stáhnout, jestli chce, aby VfL dohrál v plnym počtu

Reagovat
JozkokozleJ

Bol pekne nastartovany. Mal tam dva dost tvrde zakroky v dobe, ked uz bol zlty ... vyperlil, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě vlci vyrovnat a byly by ideální výsledky

Reagovat
slovaňáák

A ještě Mainz by mohl srovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz musí ztratit co nejvíc, aby brzo uvolnili místo v pohárech Schalke

Reagovat
slovaňáák

Tam se i tak brzo dostanete , ale VfB musí zůstat co nejníž.

Reagovat
Godwinson

Papiss jede ...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď se to změnilo na skoky do trávy

Reagovat
smazaný uživatel

goool

Reagovat
smazaný uživatel

dop*dele Basti

Reagovat
smazaný uživatel

no to je zápas

Reagovat
Godwinson

Frings

Reagovat
Arne

Pěkně jí tam prásknul.

Reagovat
herbage

Že já blbec si nevsadil na remízu, ještě to do preview píšu I když pravda, vypadaly by mi nejspíš všechny vlasy

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by se mohl ukázat na chvíli taky Fenin...rád bych ho zas viděl alespoň nějkaou tu minutu hrát. Kromě toho se těšim, jak zas Morávek a jeho Lautern oslaví vítězství!

Reagovat
Arne

Hm, tak snad na tu chvilku, já věřil v základ, ale zase tam šoupnul Altintopa... Každopádně s tou stoperskou dvojicí to nedaj, Hannover má sestavu zase nabušenou, skoro ideální. Akorát mě teda překvapil Zieler v brance a Flo je na lavce, takže to asi není kvůli zranění.

Reagovat
jv

Hm, Slomka prý vsadil před jarem na novou brankářskou jedničku, docela jsem na Zielera zvědavej. V repre se mi vždycky líbil.

Reagovat
JozkokozleJ

Kraus teda posobil v uvode zapasu (pri rozohravkach) dobre ... gol v sieti Frankurtu ide ale zo znacnej casti i na jeho vrub...

Reagovat
smazaný uživatel

Kraus se mi dneska líbí, Fenin hraje celej poločas...ale zatím měl jen jeden světlejší moment.

Reagovat
slovaňáák

Pěkný. Druhej poločas mi přišel výrazně lepší, svižnější, s více šancemi než první. Sice v první půi padli dva góly, který v podstatě to rozhodlo zápas, ale celkově to nebylo úplně ono. (Je pravda, že sem kolem 30. minuty neviděl asi 10 minut, kdy mi to vypado. Slomka v Hannoveru odvádí skvělou práci. Teď doufám, že Lautern vyhraje v Kölnu..

Reagovat
slovaňáák

Jo a Zieler zachytal dobře, radši bych v bráně viděl ale Floriana.

Reagovat
slovaňáák

Jinak Lautern samozřejmě doma

Reagovat
jv

H96 vyhrál naprosto zalouženě. Ono to bylo jasný hned, protože ta obrana Eintrachtu to byla katastrofa... Pinto s Konanem si tam s nima dělali co chtěli. Naopak výborně zahrála hostující obrana v čele s bezchybným Hagguiem a Zielerem.

Reagovat
slovaňáák

Honza může bejt rád, že to Poldi trefil jen do břevna..

Reagovat
slovaňáák

Ty vole, co to bylo za malou domů.. Taková škoda prohrávat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele