18. kolo
01.02.2008 20:30 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
DKB-Arena, Rostock

Reportáž

Bayern vyhrál na půdě Rostocku

V průměrném utkání Bundesligy si Bayern poradil s Hansou Rostock a zaslouženě vyhrál. Domácí se sice ve druhé půle zlepšili a snažili se s nepříznivým výsledkem něco udělat, nebylo jim to však nic platné. Na konečném ukazateli svítilo 1:2.

Hansa nevstoupila do utkání moc jistě a na většině hráčů byl vidět respekt ze jména Bayern Mnichov. Přílišný respekt se ale domácím borcům vymstil. V 11. minutě po akci Zé Roberta a Kloseho otevřel skóre Franck Ribéry. O tři minuty později mohl další branku přidat Klose, ale místo střely volil nepochopitelně přihrávku na Lucu Toniho, ten na ni nedosáhl. Pokud byli na začátku vidět alespoň náznaky kombinace domácích, tak po úvodní brance byli svěřenci trenéra Pagelsdorfa totálně mimo. Bayern naprosto dominoval v této fázi utkání a šance si vypracovali Toni, Lucio a Klose, ani jeden však Wächtera nepřekonal. Skóre se měnilo až krátce před poločasem, ve 43. minutě zahrával přímý kop van Bommel, skvěle našel v šestnáctce italského kanonýra Lucu Toniho a ten už věděl, co s má s míčem udělat – 0:2.

Do druhé půli nastoupil místo zraněného Ribéryho Hamit Altintop. Bayern začátek druhé části trochu podcenil a Hitzfeldovi svěřenci nejspíš ještě mysleli na teplý čaj, který dostali v šatně. V 52. minutě totiž Hansa snížila a to hodně kuriózně. Z ničeho nic se ke střele dostal Enrico Kern, Oliver Kahn se vytáhl skvělou parádou, odražený míč se dostal k Rahnovi, který nepochopitelně trefil tyč, domácí však měli naštěstí ještě jednu dorážku a tu Kern s jistotou proměnil. Poté jako by domácím fotbalistům narostli křídla a přestali mít respekt z několikanásobného německého mistra. Na hřišti lítali, dominovali v osobních soubojích, ale přeci jen stále hráli proti Bayernu. Pak přišly šance pro Bartelse a Gledsona, obě zůstaly bohužel pro domácí nevyužity. Bayern si hlídal svůj náskok a snažil se co nejdéle držet míč a vytvářet si nějaké příležitosti. Domácí zase na plný plyn napadali a bylo na nich vidět, jak moc chtějí vyrovnat. V 80. minutě měl ještě velkou šanci Luca Toni, když si ve vápně poradil s Gledsonem, ale jeho střela šla vysoko nad Wächterovu branku. Hansa i v závěru bušila do řad Bayernu, ale jeho hráči si v pohodě náskok uhlídali a ze severu Německa si tak odvezli povinné tři body.

Autor: Michael Künzel / fcbayern.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN BYL FAMOZNÍ. JDEME JASNĚ ZA TITULEM A NIKDO NÁS NEZASTAVÍ jenom doufám že RIBERY JE GUT čus

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry, jasně nejlepší na hřišti! Moc se mi v Bayernu líbí

Reagovat
Arne

těchto výlevů "sebevědomosti" fanoušků Bayernu už je plnej fotbalportal, tak koukám, že už to dorazilo i sem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele