18. kolo
03.02.2008 17:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - VfB Stuttgart 4:1

Díky návratu Kuranyiho pokračuje Schalke 04 po zimní přestávce v honbě za mistrovskými body. Útočník německého národního týmu se zasloužil dvěma góly o vítězství nad VfB Stuttgart.

Zatímco se Schalke po šestém zápase bez porážky přiblížilo místo zaručující účast v Lize mistrů o jediný bod, Stuttgartu se vrchol tabulky naopak vzdálil. Tým trenéra Armina Veha, který už vzdal boj o mistrovský titul, ma ztrátu na vedoucí Bayern Mnichov 14 bodů.

Ze začátku byla partie vcelku vyrovnaná. Po dvaceti minutách ve vyprodané Schalke Aréně přebírali domácí stále více kontrolu nad zápasem. Ovšem měli štěstí, že Ciprian Marica v 19. minutě trefil tyč. Po desti minutách otevřel skóre Kuranyi po ukázkovém rohovém kopu Ivana Rakitice, který se v tomto zápase blýskl dobrými standardkami, a hlavičkou zvýšil na 1:0. Dalších deset minut po výměně stran se trefil Kuranyi podruhé. Využil chyby brankáře Rafaela Schäfera, který byl omezen Gomezem, a v sedě posunul nohou odražený míč přes brankovou čáru. Jeho radost z druhého gólu byla taková, že svlékl triko a inkasoval za to už pátou žlutou kartu. Nebude tak k dispozici svému týmu v derby proti Dortmundu.

Soupeř se dostal ke slovu v 61. minutě, když čerstvě příchozí Antonio da Silva nádherným přímým kopem ze 30 metrů snížil na 2:1. Míč zapadl do brány pár milimetrů od břevna a brankář Neurer neměl žádnou šanci. Heiko Westermann, který si odbyde svou premieru v národním mužstvu, se postaral hlavičkou o třetí branku domácích. Asistoval mu opět Ivan Rakitič. Stuttgart nepřestával v kontrech. V 78. minutě odvrátil Rafinha na brankové čáře hlavičku Ferdinanda Meiry.

Na konečných 4:1 zvýšil nováček v mužstvu Ze Roberto, který si tím odbyl svou premiéru v Bundeslize. Využil Ernstovu přihrávku zleva a též levačkou poslal míč z osmi metrů do brány hostí. VfB Stuttgart ztroskotal na individuálních chybách při standardních situacích, jinak jeho vystoupení bylo vcelku vyrovnané.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele