Bundesliga - souhrn 18. kola

14.01.2011, 22:26, aktualizováno 16.01.2011, 19:23
Komentáře a souhrny
Morávek zajistil gólem remízu K'lauternu s Kölnem. Hannover si veze body z Frankfurtu. Borussia Dortmund v páteční předehrávce vyhrála v Leverkusenu a pojistila si vedoucí příčku. Mainz padl ve Stuttgartu, Bayern v závěru přišel o výhru ve Wolfsburgu. Tři body naopak mají Werder, HSV i Gladbach, remíza se zrodila mezi St. Pauli a Freiburgem...

1. FC Kaiserslautern - 1. FC Köln 1:1

16.01.2011 17:30

Góly: 51. Jan Morávek - 29. Lukas Podolski

Kaiserslautern se nevzdal ani v početním oslabení a nakonec se mu podařilo alespoň vyrovnat. Zápas tak skončil vcelku zaslouženou remízou, i když měl Kaiserslautern chvílemi velkou převahu.

Utkání začalo ve slušném tempu, domácí se hned od začátku snažili ohrozit novice Michaela Rensinga v bráně Kölnu. Vypracovali si také první šanci. To se psala 11. minuta, na roh De Wita si naskočil Rodnei a míč směřující do brány nakonec vykopával Andrézinho. Potom se dlouhou dobu hrálo převážně ve středu hřiště a šance nepřicházeli.

Nakonec přišla pro Kaiserslautern osudová 29. minuta. Nejprve fauloval Morávek před vápnem Matuschyka, k následné standartní situaci se postavil Lukas Podolski a trefil břevno Sippelovi brány. Hned vzápětí vzniklo nedorozumění mezi Sippelem a Rodneim, jehož malá domů trefila tyč a odražený míč poslal do branky Podolski. Ve 39. minutě byl navíc za potyčku s Eichnerem vyloučen Srdjan Lakić, zatímco druhý jmenovaný viděl jen žluté napomenutí. Krátce před poločasem ještě pálil z přímého kopu Petit, jeho míč se ale otřel jen o tyč. Domácí tým, tak s radostí přivítal poločasovou přestávku.

O poločase provedl domácí trenér Marco Kurz nezbytnou změnu, stáhl záložníka De Wita a místo něj poslal na trávník útočníka Adama Nemece. Změnu provedli i hosté, Petita nahradil Yabo. Začátek druhé půle se nesl ve znamení velkého tlaku domácích, z čehož nakonec padl vyrovnávací gól. Na dobře zahranou standardní situaci Petsose si naskočil Rodnei, odražený míč se poté dostal k Morávkovi a ten ho trefil halfvolejem do brány.

Lautern se ve snaze vstřelit vítěznou branku tlačil neustále dopředu. Do další šance se dostal Nemec, ale tomu se postavil do cesty obětavý Pedro Geromel. Velkou šanci si domácí vypracovali také v 61. minutě, kdy se do odraženého míče opřel Dick a málem přerazil břevno Rensingovi branky. Poté se oba týmy na nějaký čas odmlčely, šance začaly znovu přicházet až s blížícím se závěrem zápasu.

V 81. minutě vylákal Morávek Rensinga ven z brány, následný centr Kircha ale nedokázal usměrnit do sítě Nemec. V 84. minutě se ke slovu přihlásili i hosté. Konkrétně Lucas Podolski, jenž se snažil přelobovat Sippela, toho ale na brankové čáře zastoupil Jessen. V 85. minutě se do šance dostal ještě Geromel, ale ani jemu se nepodařilo dostat míč do branky. V 87. minutě se do šance dostali také domácí, centr Iličeviće se napodruhé dostal ke zcela volnému Petsosovi, jehož ale vychytal Rensing.

Zápas tak nakonec skončil zaslouženou remízou. Domácí si tak upevnili pozici ve středu tabulky, zatímco hostující Köln je i nadále v bezprostředním ohrožení.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hannover 96 0:3

16.01.2011 15:30

Góly: 15. Mohammed Abdellaoue, 21. Christian Schulz, 89. Didier Ya Konan

Hannover dokázal zvítězit na půdě Eintrachtu Frankfurt a posunul se už na druhé místo v tabulce. Tým trenéra Mirka Slomky navázal na výborné podzimní výkony a zaslouženě si odváží z Commerzbank Arény všechny tři body.

Hostující trenér Slomka nechal překvapivě jenom na lavičce náhradníků dosavadní brankářskou jedničku Floriana Fromlowitze a dal šanci mladému Ronu-Robertu Zielerovi. Novic v hannoverské svatyňi neměl překvapivě příliš mnoho práce, ale i tak se výrazným způsoben podepsal pod dnešní výhru svého týmu.

Ze začátku zápasu se hrál z obou stran velice opatrný a takticky svázaný fotbal. Postupem času se však začalo tempo hry zvyšovat a hráči Hannoveru si vytvářeli znatelnou převahu. Hosté udeřili hned ze své první vážnější šance v 15. minutě, Pinto vyslal nádherný míč do uličky mezi domácí stopery na Abdellaoua, ten se nenechal odstrčit Clarkem a potom bezpečně prostřelil Nikolova.

Než se stačili domácí hráči vzpamatovat z inkasované branky, tak udeřilo podruhé. Po rohu Konstantina Rausche se dostal na první tyči k hlavičce Christian Schulz a rázem to bylo už o dvě branky. Z domácích najednou spadl jakýsi tlak a konečně také začali hrát. Střela Schweglera ovšem mířila mimo. Ve zbytku prvního poločasu se už nic zajímavého nestalo a domácí tak šli do kabin za nepříznivého stavu.

O přestávce udělal každý trenér jednu změnu. Domácí kouč Michael Skibbe se rozhodl vystřídat nevýrazného Meiera a nahradit ho Martinem Feninem. Vystřídali i hosté, za Schlaudraffa přišel Stindl. Druhá půle začala tak jak končila ta první, tedy tlakem domácích. Jenže ti z toho nedokázali nic vytěžit, a tak málem udeřilo na druhé straně. Po krásné kombinační akci před vápnem Eintrachtu se k míči dostal Ya Konan, posunul patičkou na Pinta, který trefil levou tyč Nikolovovi brány. Následná dorážka Abdellaoua mířila hodně nad branku.

Postupem času se snažil domácí trenér mužstvo oživit, na hřiště se tak dostali Caio s Amanatidisem. Druhý jmenovaný měl hned po svém příchodu na trávník velkou šanci, Ochs centroval z hlouby pole, míč si našel Amanatidis a Zieler se měl co ohánět, aby udržel čisté konto. Řecký útočník byl po svém příchodu hodně nebezpečný a dostával se do šancí. Po rohu Köhlera znovu hlavičkoval, Zieler však výborně zasáhl. I tady nakonec platilo známé pořekadlo. Míč potáhl Stindl, nadvakrát odcentroval na rozběhnutého Konana a ten potřetí překonal Nikolova. Hráči Hannoveru si tak z Commerzbank Arény odváží zasloužené tři body.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hamburger SV 0:1

15.01.2011 18:30

Góly: 53. Ruud van Nistelrooy

Schalke dnes předvedlo dost možná nejhorší výkon v sezóně, a že těch opravdu špatných už letos pár bylo. Z utkání proti Hamburgeru SV odcházejí Königsblauen stejně jako v létě bez bodu, zatímco hosté se díky gólu van Nistelrooye dostali na tříbodový dostřel pohárovým příčkám.

Začátek přitom ze strany domácích nebyl až tak špatný a hned ve druhé minutě měl menší příležitost k hlavičce Huntelaar, o pár minut později zase musel proti Eduově přímém kopu zasahovat Rost. Na druhé straně Metzelder svou nedůsledností připravil šanci Ben-Hatirovi a jeho střelu na zadní tyč skvěle vytěsnil Neuer.

Ani domácí brankář ale neměl svůj den, dvakrát nezvládl centrované míče a mohl být setsakramentsky rád, kdy jednou van Nistelrooy z obtížné pozice přestřelil a podruhé Kačarovu hlavičku odvrátil z brankové čáry Moritz. Mezitím se pokoušel trapným pádem vymodlit penaltu Pitroipa, sudí Kircher jí nenařídil, zároveň však hostujícímu štírkovi kartu neukázal.

Dále již první dějství zabředlo do šedi a něco k vidění bylo zase až po obrátce. Nejprve díry ve středu domácí obrany využil Elia, ale zblízka střílel vedle, v 53. minutě každopádně již HSV vedlo. Demel na pravé straně zesměšnil Schmitze a nacentroval na zadní tyč, kde s pomocí hlavy a ruky dotlačil míč za čáru Ruud van Nistelrooy - 0:1.

Reakce ze strany Schalke ovšem nepřišla, domácí celek byl směrem dopředu naprosto nemožný. Jeho hru trošku oživil Pander, ani přímý kop v jeho podání ale královsky modré štěstí nepřinesl. Hamburští však definitivu svému vítězství nedali a v závěru málem litovali, když míč propadl na zadní tyč, ale Schmitz prázdnou branku netrefil, a tak utkání skončilo zaslouženým úspěchem hostí.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 1:0

15.01.2011 15:30

Góly: 79. Martin Harnik

Skvělý vstup do jara má za sebou Stuttgart. Bez diskusí největší zklamání dosavadního průběhu sezóny porazilo doma 1:0 na podzim vynikající Mainz a minimálně do zítřka se posunulo na barážovou příčku. Rozhodnutí přinesl deset minut před koncem žolík Harnik.

Labbadiovi svěřenci od začátku dávali najevo, že mají v úmyslu se o záchranu rvát celým srdcem, a navíc se jim ve vysokém tempu dařila i hra krátkých přihrávek. První příležitost se Švábům naskytla ve třinácté minutě, kdy pálil Pogrebňak a jeho pokus po teči skončil těsně vedle, nedůrazně si chvíli nato vedl jeho kolega z útoku Cacau.

Celek z Porýní-Falcka se postupem času dostal do hry, až na dvě dalekonosné střely Risseho si ale nic nevypracoval. Stuttgartští byli naopak v zakončení nebezpečnější, ani Träsch s Cacauem ale neuspěli a v závěru poločasu mohla pro domácí přijít pohroma. To se totiž k hlavičce dostal aktivní Risse a VfB zachránil od nepříjemného manka pozorný Ulreich.

Do druhé půle vyběhla obě mužstva bez personálních změn, stejný byl i průběh hry a takřka identická chuť do hry Marcela Risseho. Ten mohl poslat svůj týmu do vedení opět po necelé hodině hry, jeho chytré zakončení ale skluzem odklidil do bezpečí na poslední chvíli Molinaro. Labbadia i Tuchel pak sáhli k četným střídáním, poztivní efekt to ve hře ovšem ani na jedné straně dlouho nemělo.

Dva tahy domácího kouče se ale přece jen ukázaly jako šťastné, v 79. minutě totiž potáhl rychlý kontr Gebhart a poslal ho před branku, kde se k míči dlouho neměl Zabavník a další střídající Šváb Harnik jej dokázal dotlačit do sítě - 1:0. Stuttgart pak zadek zabetonoval a to mu vyšlo, střely hostujících Fathiho, Allaguiho a Bungerta totiž nic neřešitelného pro Ulreicha neznamenaly a Mercedes-Benz Aréna tudíž mohla slavit.

Více informací k zápasu

FC St. Pauli - SC Freiburg 2:2

15.01.2011 15:30

Góly: 13. Marius Ebbers, 68. Gerald Asamoah - 61. Papiss Cissé, 75. Papiss Cissé

Freiburg dosud na hřišti St. Pauli nikdy nevyhrál a bundesligoví historikové a statistikové tuto skutečnost ani letos přepisovat nemusí. Domácí sice dvakrát vedli, soupeř ale má v kádru kanonýra Cissého, který zařídil svému týmu bod a sobě posun do čela ligových střelců.

Oba celky se v úvodních minutách spíše hledaly a nebylo moc na co koukat, to se ale změnilo po deseti minutách. Cissé si na kraji šestnáctky chtěl přehodit Zambrana a ten hlavou uklidil na rohový kop, sudí Wingenbach ale viděl ruku domácího obránce a nařídil penaltu. Spravedlnost ovšem zůstala zachována, nepříliš povedený pokus Cissého zneškodnil hamburský brankář Kessler.

St. Pauli bylo najednou do zpěvu a navíc ve 13. minutě šlo i do vedení, když Oczipka centrem z levé strany našel Ebberse a jeho perfektní hlavička zaplula k zadní tyči - 1:0. Hosté z Breisgau byli naprosto demoralizovaní a to mohli být rádi, když Baumann nemusel vytahovat míč ze své sítě po ráně Nakiho.

Do druhé půle poslal hostující kouč Dutt do hry Japonce Yana a ten hru jeho týmu hned rozproudil. Mimo jiné vybojoval roh, po němž o chloupek minul hlavičkující Barth, a výrazný podíl měl i na vyrovnávací brance. V 61. minutě sklepl Mujdžův centr hlavou pro Cissého a ten nekompromisně zavěsil pod břevno - 1:1. Příliš dlouho jej to ale těšit nemohlo, o sedm minut později se v dobrém světle ukázal střídající hráč i na druhé straně, po centru Oszipky vrátil St. Pauli vedení Asamoah - 2:1.

"Kiez-Kicker" sahali po třetí, pojišťovací brance a v 74. minutě střelu Ebberse na brankové čáře vykopával Cissé, který se zaslouženě stal mužem utkání. Vzápětí se senegalský šutér zjevil na druhé straně, využil nedorozumění domácí defenzivy a přehodil překvapeného Kesslera - 2:2. Ve zbytku utkání už zaujala jen střela domácího Rothenbacha, tu ale v klidu lapil Baumann a body se tudíž na Millerntoru dělily.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 2:1

15.01.2011 15:30

Góly: 36. Claudio Pizarro, 90. Torsten Frings - 87. Boris Vukčević

Werder má na jaře co napravovat, do druhé poloviny sezóny ale vykročil tou správnou nohou, když doma zaslouženě zdolal Hoffenheim 2:1. Hostům se sice krátce před koncem podařilo smazat jednogólové manko, domácí ale ještě dokázali strhnout všechny body na své konto.

Hosté z Kraichgau začali na Weseru aktivněji, jejich hra ale postrádala řád a myšlenku. Totéž se dá říct i o počínaní domácích, těm ovšem alespoň vyšla standardní situace a v desáté minutě tak málem šli do vedení, po Huntově kopu ale hlavičkoval Prödl jen do břevna. Oba celky příliš ze svého potenciálu nenabídly a vzruch před brankami tak přicházel v úvahu jen po centrech. Jedna taková situace se naskytla po necelé půlhodině Hoffenheimu, Ibišević ale z velenadějné pozice vystřelil velice slabě a na čáře tak mohl v klidu odkopnout do bezpečí Bargfrede.

Když už fanoušci pomalu ztráceli trpělivost a začínal se ozývat první pískot, přišlo pro Werder vysvobození. Ve 36. minutě postrčil Arnautović míč Pizarrovi, který se bez problémů zbavil Ibertsbergera a po zemi uklidil balon do sítě - 1:0. Domácí značně oživli a krátce před odchodem do kabin málem přidali druhou branku, když Arnautović vyškrábl míč pro Pizarra a ten z nulového úhlu trefil tyč.

Do druhého poločasu vstoupili svěřenci hostujícího novice Pezzaiuoliho aktivněji, dlouho ale ze své převahy nemohli nic vytěžit. Nebezpečnější byl naopak nadále Werder, Pizarrovi a spol. k úspěšnému dotažení brejku kolikrát chyběl jen kousek. V 61. minutě se do zakončení málem dostal Mlapa, ale Wiese byl z branky včas, na druhé straně vytáhl Starke parádní dalekonosnou ránu Fritze.

V 87. minutě ale Weserstadion utichl, nákop Comppera si za obranou sebral Vukčević a sám proti Wiesemu nezaváhal - 1:1. Brémští se ovšem nevzdali a odpověděli obrovským náporem, který nakonec byl zaslouženě odměněn ve druhé minutě nastavení. Po faulu na Marina rozehráli domácí nakrátko a kapitán Frings napálil míč k levé tyči, čímž zajistil svému týmu vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Borussia Mönchengladbach 0:1

15.01.2011 15:30

Góly: 8. Roman Neustädter

Mönchengladbach vykročil za záchranou tím správným směrem, a i když se ve druhé půli převážně bránil velkému tlaku domácích, tak dokázal díky trefě Neustädtera urvat veledůležité tři body. Pochvalu si zaslouží také hostující brankář Heimeroth, který předvedl bezchybný výkon a navíc ještě dokázal chytit penaltu.

Trenér hostů Michael Frontzeck nechal překvapivě sedět na lavičce náhradníků Bradleyho a dal šanci mladému Neustädterovi. Jak se nakonec ukázalo, tak to pro hostující tým byla trefa do černého. Hosté nastoupili v tradičním ofenzivním rozestavení, ovšem ze začátku se hrál z obou stran velice opatrný a organizovaný fotbal. Postupem času se tempo hry přecejen zvyšovalo a hráči Gladbachu si vytvářeli převahu.

Hosté udeřili hned ze své první vážnější šance v 8. minutě, Marx poslal z hloubi pole přesný míč na Hankeho, jenž si bezchybně zpracoval a přihrál Neustädterovi, pro kterého už nebyl problém zavěsit. Jednalo se o jeho první branku v letošní sezóně. Vstřelený gól dodal hostujícím hráčům sebevědomí, z čehož pramenila další šance. V 11. minutě rozehrál Reus rychlý brejk, přihrál do běhu Hankemu, jenž se nerozmýšlel a z první vrátil zpátky Reusovi, který protáhl brankáře Schäfera.

Hosté, jakoby se v té chvíli uspokojili dosavadním průběhem a zcela přenechali iniciativu domácím. Jenže ti se zmohli jen na několik střel z dálky, se kterými si však bez problémů poradil Heimeroth. Domácím se v první půli nedařily ani standardní situace, a tak do kabin odcházeli spokojenější hráči Gladbachu.

Domácí trenér Dieter Hecking zjevně nebyl s hrou svých svěřenců spokojen, a tak už o přestávce nahradil nevýrazného Cohena Eichler. Druhá půle začala mírným tlakem Norimberka, z čehož pramenila hlavička Wolfa, která ovšem zamířila vysoko nad branku. V 55. minutě se osmělili i hosté, Neustädter střílel těsně vedle levé tyče Schäferovy branky. To bylo na dlouhou dobu z jejich strany vše.

Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, ovšem bez nějaké výraznější šance. To se změnilo až v 73. minutě, kdy Schieberovu střelu mířící pod břevno skvěle vytěsnil Heimeroth. V 77. minutě se domácím podařilo vyrovnat, rozhodčí však branku pro údajný faul na Heimerotha neuznal. Norimberk se neustále snažil vstřelit vyrovnávací branku a v 85. minutě k tomu dostal skvělou příležitost. Levels stáhl ve vápně pronikajícího Hegelera a rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Pinola, ale vyrovnat se mu nepodařilo, Heimeroth vystihl směr jeho střely a znovu tak pro Gladbach udržel naději na tři body.

V závěru zápasu se už nic zajímavého nestalo, a tak si hosté z Borussia Parku připsali veledůležité vítězství v cestě za záchranou. Domácí zůstávají i nadále ve středu tabulky.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 1:1

15.01.2011 15:30

Góly: 86. Sascha Riether - 7. Thomas Müller

Nádherný zápas plný překvapivých zvratů se dnes odehrál ve Volkswagen Aréně. Bayern se sice záhy ujal vedení, ale domácí dokázali v závěru srovnat stav utkání na 1:1 a připisují si tak již 7. nerozhodný výsledek v řadě.

Ač se hrálo na velmi podmáčeném trávníku, který místy připomínal spíš pole než fotbalové hřiště, hrál se poměrně slušný kombinační fotbal. Již v 5. minutě zahrozil Bayern, když na levé straně Ribéry posunul míč do běhu na Pranjiće, který prudce nacetroval před bránu. Na přední tyč si sice naběhnul Mario Gómez, ale při snaze uklidit míč pod víko trefil pouze brankovou konstrukci, od které se míč odrazil ven z brány.

O dvě minuty později se však již hosté mohli naplno radovat. Nová jednička Bavořanů Thomas Kraft si všimnul rozběhnutého Thomase Müllera, urychlil svojí rozehrávku a poslal přesný dlouhý míč do rozhozené obrany Vlků. Vyběhnuvší Benaglio sice stihnul míč doběhnout první, ale napálil jej tak nešikovně, že pouze trefil Thomase Müllera, od kterého se míč dokutálel do prázdné branky - 0:1.

I další minuty patřily hráčům Bayernu, hlavně trojice Ribéry, Schweinsteiger, Gómez nedala obraně Wolfsburgu vydechnout a vymýšelela jednu akci za druhou. V 16. minutě však přišla pro hosty krutá rána. Franck Ribéry byl při pokusu o odkop tvrdě atakován, musel být následně odnesen z hřiště a i střídán. Arjen Robben se tak na trávník podíval o něco dříve, než asi sám čekal.

Dobrých 10 minut hrál Bayern v deseti mužích, přesto bylo na hřišti stále jen jedno mužstvo. V 19. minutě centroval pod sebe aktivní Pranjić, Müller míč chytře přepustil na van Bommela a jeho jedovka byla sražena na roh. Z něj se po centru Holgera Badstubera málem zapsal mezi střelce právě Müller, ale Diego Benaglio se vytasil s pohotovým zákrokem.

Necelou minutu na to přišla pro Vlky pohroma. Daniel Pranjić byl ve vápně hloupě atakován Ashkanem Dejagahem a hlavní rozhodčí nařídil nekompromisně pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Phillip Lahm, jenže k překvapení všech trefil pouze tyč, od které se míč odkutálel za postranní čáru. Benaglio tak zasahovat nemusel, i když směr střely dobře vystihnul.

Vlci se poprvé vážněji osmělili až v 37. minutě, když Schäferův přímý volný kop načechral svojí lesknoucí se hlavou Ashkan Dejagah, ale míč se snesl pouze na břevno. V zápětí málem udeřil na druhé straně Gómez, když vystihnul malou domů, ale se zakončením příliš otálel, až Kjaer jeho střelu zblokoval. Zbytek první půle však patřil již jen hráčům Wolfsburgu.

Ve 42. minutě bylo hodně živo před brankou Thomase Krafta. Nejdříve byl Marcel Schäfer poblíž vápna faulován van Bommelem, poté se šplímachr Diego ujal exekuce volného přímého kopu a k překvapení všech míč zatočil přímo na branku na bližší tyč, kde také propadl Kraftovi mezi prsty do brány. Gól však nebyl uznán pro sporné ofsajdové postavení Cícera, který před bránou stínil a clonil Krafotvi ve výhledu. Ať již šlo o ofsajd nebo ne, gól nebyl uznán a přes mohutné protesy domácích se pokračovalo ve hře.

Ani neuběhla další minuta a Grafite šikovně prostrčil míč na Diega, který z první napálil pouze nohy Thomase Krafta. Největší okamžiky slávy tohoto mladého gólmana však přišly o něco později. V první minutě nastavení první půle nemusel při hlavičce Grafita ještě zasahovat, byť těsně minula tyč, ale ve třetí minutě nastavení po nařízeném pokutovém kopu po faulu na pronikajícího Dejagaha prokázal, že van Gaal jej učinil novou jedničkou Bavořanů poprávu.

Grafite jako specialista Vlků na podobné situace se zhostil kopu ze značky jedenácti metrů, ale Kraft jeho dobře mířenou střlu k tyči vytáhnul na brankovou konstrukci, od které se míč odrazil ven. Hráči Bayernu plácali svého hrdinu po zádech, hráči Wolfburgu nemohli uvěřit, co všechno v závěru prvního poločasu dokázali zahodit a tak se šlo za stavu 1:0 pro hosty do kabin.

Druhý poločas nenabídl již takovou podívanou jako ten první, ale nelze říci, že by byl nezajímavý, ba naopak. Trenér Vlků Steve McClaren stáhnul nevýrazného Cícera, kterého nahradil mladý talent Tolga Cigerci, který si nepočínal přes svůj nízký věk a malé zkušenosti vůbec špatně. Domácí zahrozili poprvé v 50. minutě po Schäferově centrovaném míči do vápna, na který si naskočil Simon Kjaer a těsně minul bránu. Avšak pro ofsidové postavení by ani případný gól stejně nebyl uznán a tak se domácí museli snažit dál.

Po rohovém kopu v 56. minutě zahrávaném Diegem byl blízko gólu chorvatský šutér Mario Mandžukić, ale jeho prudkou hlavičku zázračně vyrazil Kraft nad bránu a skóre tedy zůstalo stejné. Hosté hráli druhou půli více na breaky, avšak srážely je nepřenosti ve finální fázi a často i hamounství jednotlivých hráčů v čele s Arjenem Robbenem. V 68. minutě mohl být blízko vstřelení gólu Mario Gómez, to by se mu však nesměl v gólové pozici zamotat míč mezi nohy.

V 73. minutě se Arjen Robben dostal po jednom svém z řady průniků konečně do vápna, ale když už překonal Marcela Schäfera, kde se vzal, tu se vzal Mario Mandžukić a čistým skluzem Robbena o míč obral. Chvilku předtím měli velkou šanci i domácí, kteří však doplatili na nesobeckost Sashy Riethera v zakočení, který místo střely volil zbytečnou přihrávku zpátky a celou akci tak lidově řečeno zazdil.

Domácím nechyběla snaha, jenže nedokázali udržet míč na svých kopačkách a ve finální fázi působili lehce nemohoucným dojmem. K vyrovnávacímu gólů jim velkou měrou pomohl Bastia Schweinsteiger, který po zápase zřejmě hodně zpytoval svědomí. Čtyři minuty před koncem se odvráceného míče zmocnil Marcel Schäfer a proti němu stál Bastian Schweinsteiger jako jediná překážka před vápnem. Schäferovi sice jeho čitelná klička vůbec nevyšla, jenže Schweinsteigerovi se při pokusu o zkrocení míče odrazil balón od paty, Schäfer jej lehce doběhnul a prudce nacetroval před bránu, kde měl Sasha Riether již lehkou práci se zakončením - 1:1.

Hosté nebyli s výsledkem spokojeni a pokusili se ještě o nápor, avšak příliš času jim nezbývalo. Přesto si ale dokázali vytvořit ještě dvě velké příležitosti. V poslední minutě normální hrací doby se Robben prokličkoval k jedovaté střele zpoza vápna, kterou do prádné branky uklidil Thomas Müller. Nadšení však netrvalo hráčům Bayernu dlouho, když pomezní rozhodčí vztyčil nad hlavu praporek oznamující Müllerův prohřešek proti pravidlu o ofsidovém postavení.

V třetí minutě nastavení se ještě pokusil odčinit sovjí chybu Bastian Schweinsteiger, ale jeho prudkou i dobře umístěnou hlavičku vyškrábnul konečky prstů Diego Benaglio a zápas tak skončil zaslouženou remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 1:3

14.01.2011 20:30

Góly: 80. Stefan Kießling - 49. Kevin Großkreutz, 53. Kevin Großkreutz, 55. Mario Götze

Jarní premiéra Bundesligy servírovala v prvním poločase jen nudou prošpikované menu. Změnu přinesla až přestávka. Po ní předvedli domácí hráči hned tři chyby v defenzívě, kterých Borussia dokázala využít. Leverkusenu se povedlo snížit až deset minut před koncem.

Zápas začal ve vyprodané a pořádně promoklé Bayaréně zostra. Na obou týmech byla znát natěšenost do úvodních minut bundesligového jara, což ostatně dokazovala především Borussia. Ta měla hned ve třetí minutě obrovskou šanci, když si pro centrovaný míč jako po žebříku vystoupal Sven Bender. Jeho hlavička ze střední vzdálenosti ale mířila do tyče. Podzimní král Německa byl v úvodu zápasu lepší ve všech aspektech hry. Především střed hřiště patřil hráčům ve žlutém. Ti nastoupili bez tolikrát zmiňovaného Japonce Kagawy, ale na jejich hře to znát příliš nebylo.

Právě sestavy obou týmů nabídly několik zajímavostí. V útoku hostů dostal od úvodní minuty šanci Robert Lewandowski. Úkol nahradit Kagawu pak převzal především mladý talent německého fotbalu Mario Götze. To domácí Bayer si musel poradit s chybějicími kraji obrany. Šanci tak dostali Daniel Schwaab a Gonzalo Castro, který nahradil českého obránce Michala Kadlece.

A byl to zmíněný Castro, okolo kterého prošla krásná přihrávka Nevena Subotiće. Jeho pas milimetrově našel nabíhajícího Roberta Lewandowského. Ten se snažil co nejrychleji vystřelit pod vybíhajícím a hlavně padajícím Adlerem, ale brankář Leverkusenu si v této situaci poradil.

Jinak bylo první dějství fotbalového představení relativně chudé. Vystoupit ze stínů kulis se rozhodl až domácí Sidney Sam, který ve 40. minutě našel hlavu Kießlinga. Ten přeskočil Hummelse, ale v dobré příležitosti si se zakončením příliš neporadil - hlavičkoval nad.

Druhý poločas začal velkou příležitostí Borussie. Aktivní Jakub Błaszczykowski poslal ostrý centr z malého úhlu před bránu, kde byl jeho polský krajan Lewandowski, který nedokázal trefit míč a Adler vyrazil na roh.

Smutek z neproměněné šance ale netrval dlouho. Ve 49. minutě doputoval dlouhý aut z dílny Piszczeka až ke Schwaabovi. Ten neodhadl na mokrém povrchu odskok míče a zahrál jednoznačně rukou. Hlavní rozhodčí ale prokázal velký cit pro hru, ve které nechal pokračovat. Z malého vápna tak přesnou střelou zakončil Kevin Großkreutz - 0:1.

V 53. minutě proběhla stejná scéna se stejným hercem. Kevin Großkreutz přidal druhou branku po chybě Manuela Friedricha, který trestuhodně nezpracoval míč a daroval tak možnost k bleskovému zakončení právě hostujícímu záložníkovi - 0:2.

Hrůznou šestiminutovku pro domácí dokonal Mario Götze. Ten se dostal k míči poté, co jeho spoluhráči vyhráli dva osobní souboje v řadě. Pro osmnáctiletého záložníka následně nebyl problém potáhnout míč, vytáhnout smyčec a zahrát brankáři Adlerovi na housličky - 0:3.

Až poté se z dlouhého přestávkového spánku probudil také Leverkusen, jenže na střílenou přihrávku Rolfese nikdo nedosáhl. Čtvrthodiny před koncem pak po parádní sérii pěti přihrávek ve vápně střílel Augusto. Jeho střela ale trefila jen rameno bránícího hráče, a tak ani z této příležitosti nic nebylo.

Nakonec se po krásné přihrávce prosadil až deset minut před koncem Kießling, který ale při usměrňování míče do branky nešťastně narazil do tyče. Bolístku velmi záhy rozběhal. Více střel se ale do branky nevešlo, a tak Borussia vyhrála 3:1 a na čele tabulky navýšila svůj náskok, minimálně do zítřejších zápasů, už na 13 bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund18151242:1146
2.Hannover 9618111628:2734
3.1. FSV Mainz 0518110730:2033
4.Bayer Leverkusen1896336:2833
5.Bayern Mnichov1886432:2130
6.SC Freiburg1892727:2729
7.Hamburger SV1883728:2827
8.Eintracht Frankfurt1882824:2426
9.TSG Hoffenheim1867533:2425
10.1. FC Kaiserslautern1864828:2822
11.Schalke 041864825:2522
12.1. FC Norimberk1864822:2922
13.Werder Brémy1864825:3622
14.VfL Wolfsburg1848625:2620
15.FC St. Pauli18531018:3218
16.1. FC Köln18441019:3416
17.VfB Stuttgart18431133:3515
18.Borussia Mönchengladbach18341127:4713

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (224)

Přidat komentář
Arne

Deutscher Meister wird der BVB!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kurna Arne.

Reagovat
Ondraa24

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JIMMY-PO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

wir sind mester,deutsche meister aus DORTMUND

Reagovat
Woods

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffentlich schon. Den wünsche ich es.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty Rakousy Ti nesvědčí..

Reagovat
smazaný uživatel

Jdu spát, četl jsem Hoffenheim.

Reagovat
smazaný uživatel

zato tobe nejak nesvedci praha

Reagovat
smazaný uživatel

zato tobe nejak nesvedci praha

Reagovat
Arne

Já napoprvý taky.

Reagovat
herbage

Já tedy četl Hoffentlich, ale nevím co to znamená

Reagovat
smazaný uživatel

Taky

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
Xavi8

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja einmal können wir es euch doch gönnen :-D

Reagovat
Arne

Ich bin aber kein Borusse.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Paddy

Reagovat
smazaný uživatel

ich bin ein berliner!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ein Herthaner?

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Ako fanda viac Bundesligy nez konkretneho teamu som dufal vo vitazstvo Leverkusenu, nech tam hore je to este zaujimave. Pre BVB bol zapas s Leverkusenom ohromne dolezity. V pripade prehry mohol nasledovat vysledkovy krc ... Teraz, myslim, ze nie je mozne aby ten titul nedoviezli na vlne euforie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

1. pro BVB

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

...tak se aspoň snáze dostaneme na to 2. místo no...

Reagovat
smazaný uživatel

nepsal si tu náhodou jak tu Borusii dotáhnete a zvednete titul?

Reagovat
smazaný uživatel

to nevim... možný to je, možná už to bylo dýl...

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní start jara pro Borusii jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB titul letos

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia!!!!! Spitzenreiter!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JIMMY-PO

1. polčas nuda, skoro som zaspal, 2. polčas parádna 5 minútovka s 3 gólmi.... čakl som od Bayeru viac.. BVB

Reagovat
smazaný uživatel

teda jak na ně vletěli na začátku druhého poločasu, klobouk dolů, titul bude ve správných rukou

Reagovat
smazaný uživatel

Borussi má jediné štěstí,že nepokračuje ve Evropské lize. Může se koncentrovat pouze na ligu, i proto si asi velký náskok pohlída...

Reagovat
JIMMY-PO

má tam byť na konci

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas parádní, jen po gólu na 1:3 mi zatrnulo...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jednoznačnou výhru na horké půdě Bayeru bych nečekal, teď ještě Mnichované ztratí na hřišti Vlků a bude téměř rozhodnuto..

Reagovat
herbage

Nevím co by se muselo stát, aby si Bayern neodvezl z Wolfsburgu 3 body. Ten tým je v neuvěřitelném rozkladu, i když třeba se proti Bayernu vybičují

Reagovat
smazaný uživatel

Právě jak říkáš, proti Bayernu se každý tým snaží dostat na 110% svých možností, tak snad to tady zafunguje.. I když jestli už nebude hrát Džeko, tak nevím, kdo by měl dávat ty rozhodující góly, to aby si Grafite vzpomněl na svojí předloňskou(?) patičku.

Reagovat
herbage

No, teď jsem koukal na kickeru na pravděpodobné sestavy a nemusí to být vůbec tak jednoznačné. Wolfsburg bez Džeka bude strašně nečitelný, obrana zpevněná Arnem. Bayern bez Robbena

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, kdo by od nich střílel na bránu, když už nemají Džeka...

Reagovat
Kily

ta půda letos horká moc není a když už pro někoho, tak pro Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Teď koukám, že jsou doma až 12., přitom venku druzí, neskutečné.. Podobně zábavnou statistiku má Mönchegladbach, doma tři bodíky, venku víc než dvakrát tolik.

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom bych řekl, že Bayer má tým, který je schopný hrát i do plných. Ale něco tomu evidentně schází.

Reagovat
jv

Hodně jim chyběl Kiessling, teď se to ještě s příchodem Ballacka zlepší...

Reagovat
smazaný uživatel

...neví někdo, proč za brnakou, kteoru v druhém poločase bránil Weidenfeller byl ten transparent?

(Warum??? Mario RIP)

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem si toho všimul. Nejspíš nějakej fanoušek. Ona je to teď nějaká smutná móda...

Reagovat
smazaný uživatel

jak smutná móda? Prostě dali vzpomenout na mrtvého fanouška, to je normální...Bohužel to vidíš asi často neb je úmrtí hodně

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že to myslel jako "móda" v umírání fanoušků

Reagovat
smazaný uživatel

ono je tohle docela citlivé téma, raději bych to moc nerozebíral

Reagovat
smazaný uživatel

bude to lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas takový rozháraný, plný nepřesností, sice s náznaky šancí, ale nic extra výrazného. Druhý začal neuvěřitelnou desetiminutovkou Borussie, kdy obrana Bayeru absolutně odešla, čehož BVB využila Po golu na 3:1 jsem začal mít ještě obavy, ale nakonec to dobře dpadlo

Letos nejslabší výkon Sahina (snad to byl jen výpadek z přehnaného očekávání), neviditelný Kuba, slabší Bender. Naopak Götze super výkon

BVB MEISTER

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bender se musi zlepsit...jinak ale super tymovej vykon, stoperi a Gotze zahrali vyborne

Reagovat
jv

Bender nebyl špatnej.

Reagovat
herbage

Oba Bendeři dnes špatní, brzké stažení ze hry jak Larse, tak Svena, hovoří za své

Reagovat
smazaný uživatel

Sven Bender měl nějaké zranění

Reagovat
jv

Jj, jinak by ho Klopp nestahoval.

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím, že nehrál špatně.. ani Sahin nebyl špatný..v defenzivní práci byl naopak hodně silný! Ale je pravda, že dopředu nebyl dneska tak dominantní jako jsme u něj zvyklí... man of the match....jednoznacne: Goetze

Reagovat
jv

Souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

spatne nehral ale v jeste tezsich zapasech(Bayern,Schalke) muze mit problemy

Reagovat
smazaný uživatel

[reagovat]

Reagovat
slovaňáák

Tohle je hodně důležitý vítězství, proti pronásledovateli v boji o titul. Sice do konce sezony ještě spousty zápasů, ale skvělé vykročení do jarní části..

První půle nebyla až tak záživná, čekalo se tak trošku víc.. Po přestávce to už ovšem bylo úplně něco jiného a hned na začátku druhé půle se rozhodlo. Měli jsme výborný start a jako už po několikáté jsme dokázali vstřelit v první desetiminutovce branku, tentokrát dokonce tři v rychlém sledu. Pomohla nám k tomu obrana Bayeru, která kupila spousty hrubek a my toho využili. V tu chvíli jsme měli hodně navrch, hlavně v psychicky, postupně se z toho ale Bayer pomalu oklepával a dokázal si vytvořit dobré příložitosti, a i díky našemu uspokojení z vedení vstřelit branku, naštěstí jsme si už zbytek zápasu pohlídali.

Každopádně největší zklamání Nuri, vůbec se mu to dneska nepovedlo, naštěstí ho zastoupili jiní a příště se určitě předvede v lepším světle a návaže na svoje podzimní výkony.

Dneska Mario suverénně nejlepší hráč, který nás táhl za vítězstvím.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Nuri trošku podlehl tomu, že se najednou od něho očekávali zázraky. Ale věřím tomu, že v příštím zápsae bude zase suverénní, jako na podzim. Jinak Mario dneska opravdu nejlepší hráčem zápasu, je jasné, že nebude mít každý zápas jako ten dnešní, to prostě žádný takhle mladý hráč nemůže předvádět stabilní 100% výkony.

Reagovat
slovaňáák

No nevím, sice je to nejdůležitější hráč týmu, ale zase po něm nemůžeme chtít zázraky, je to přeci jen člověk a každýmu se stane, že mu zápas prostě nesedne a nevyjde. Naopak se ukázalo, jak silný máme tým, že ikdyž jemu to moc nešlo, tak ostatní ho dokázali zastoupit, dneska zejména Mário.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
jv

Tak neřekl bych, že mu to nešlo, Nuri toho dneska odmakal spoustu dozadu, halvně teda ve druhý půli.

Reagovat
slovaňáák

No možná sem na něj až moc přísnej.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Tak jasně, že už podal i lepší výkony, ale včera to taky nebylo nejhorší...

Reagovat
slovaňáák

Lepší rozhodně, horší jeho výkon letos si moc nedokážu vybavit právě..

Reagovat
jv

Dneska to byl takovej nic moc zápas, čekal jsem víc...Na druhou stranu jsme dokázali vyhrát hodně důležitej zápas, možná ten rozhodující, výhra to byla podle mě zasloužená.

Od nás bych vyzvednul skvělého Hummelse, dobře zahrál Kevin s Mariem i Lewa, ale ten zase spálil co mohl...

Leverkusen mě dneska hodně zklamal, hlavně obrana byla tragická, jak už jsem psal, tak by se měl na tohle Heynckes soustředit, místo toho neustálýho posilování zálohy. Friedrich by měl jednoznačně sedět, jenže on tam místo něj nikdo není...Adler za branky nemohl, dokonce několik situací zachránil. Uvidíme, jak to Jupp příště poskládá, podle mě se vrátí zpátky k pětičlený záloze s vyztuženým středem ve složení Ballack, Rolfes a Vidal.

Hlavně, že jsme vyhráli, tedˇ se musíme soustředit na VfB.

Reagovat
slovaňáák

Mats až na tu chybu, kdy se zapoměl a Neven to za něj musel hasit.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně, že to Neven uhasil, mohl ten zápas vypadat daleko jinak. Jinak Kuba dneska totálně nevýrazný, doufám, že si toho všiml i Klopp a zkusí tam Zidana

Reagovat
jv

Spíš Maria na místo Kuby a Zidana na podhrota...

Reagovat
slovaňáák

Kuba včera nic moc, klidně bych proti VfB Zidana do toho základu dal, aby se mohl ukázat.

Reagovat
jv

Tak to musí vědět nejlíp Jürgen, my tady můžeme jenom spekulovat... Třeba ještě nemá dostatečnou fyzičku, aby mohl hrát od začátku, ale šanci určitě dostane.

Reagovat
slovaňáák

To jo, nadruhou stranu teď je ideální příležitost, kdy si ho může vyzkoušet a tu šanci mu v základu dát. Až se vrátí Shinji, tak to bude pro Zidana mnohem těžší..

Reagovat
jv

Jj, to zase jo...Já bych ho taky v základu viděl rád.

Reagovat
Ondraa24

Lewandowski hraje možná až moc na sebe snaží se to urvat sám, ale to taky není zrovna dvakrát moc dobrý, naopak Lucas kterej tam šel na konci mi přišel v lepší formě než na konci podzimu, měl tam několik dobrejch momentů, takže si myslim že příští tejden bude zase začínat Lewandowski na lavici a na hrotu bude Lucas

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se mi líbil. Byl jedinej z Dortmundu, kdo si ten míč vzal a zkusil na tom mokrym a nečitelnym povrchu vystřelit z větší dálky... Lucas dostal příliš málo času, aby něco předvedl. Uvidíme, jak budou hrát příště

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa to v sobě má, jen potřebuje víc hrát. Ale chytil se parádně v BL, šel do ideálního týmu, který se navíc dostal do ideálního rozpoložení, navíc to má v hlavě srovnané,takže ví, že jeho šance přijde.

Příště nastoupí Lucas, pokud bude 100% zdravotně fit, hlavně, že Klopp, resp. Götze dokázal nahradit Kagawu.

Reagovat
smazaný uživatel

A mame noveho mistra pro rok 2010/11 !

Reagovat
smazaný uživatel

A co na to Bayern??

Reagovat
smazaný uživatel

velmi mě překvapil mladý gotze...skvělý fotbalista přiznám see že jsem o něm nevěděl nic..ale borussia je typické mužstvo kde tým je nad individuality...fandím jim at ligu vyhrají

Reagovat
Kepy_FCB

sázenka v pr...

J.Korea - Austrálie 0 1:1

Bahrajn - Indie 1 5:2

Leverkusen - Dortmund 0 1:3

Portimonense - Braga 2 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

a za kolik to bylo? Ja to du dneska taky zkusit po dlouhy dobe, vubec se mi nedari

Reagovat
smazaný uživatel

sak to bylo jasen ze vyhraje dortmund

Reagovat
Arne

100. für BL!

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Fortuna opět skvěle Krásně stoupají tabulkou, škoda toho nepovedenýho začátku, klidně mohli bojovat i o postup, ikdyž momentálně kádr na BL ještě nemají..

Reagovat
slovaňáák

Nadruhou stranu na Cottbus ztrácejí teď jen 6 bodů, to není tolik..

Reagovat
jv

Neviděl jsem, ale je dobře, že se zvedají... Koukám, že vyhrála i Bochum a je dva body od přímýho postupu, to je po tom zpackaným podzimu až neuvěřitelný. Ta špice 2.BL je hodně vyrovnaná a o postup se bude hrát až do konce.

Reagovat
slovaňáák

Já stihnul jenom druhou půli, ale hráli celkem s přehledem, pomohla jim branka s hned zkraje a to přitom měli chvíli předtím štěstí, že neinkasovali.

Jojo našlapaný to tam je pořádně, doufám, že přímým postupujícím bude Hertha, kdo ji doprovodí se uvidí, bude to boj. Hlavně to o to druhý přímo postupující, protože moc nevěřím, že by dokázal nějakej z těch druholigových uspět v baráži.

Reagovat
Arne

Wollitz říkal, že v té baráži má druhá liga šanci tak 10 % a ty ještě tvoří možnost, že by se tam nedopatřením dostala Hertha. Letos to fakt na to vypadá, protože kromě St. Pauli tam vyloženě není nikdo takovej, kdo by to mohl prohrát.

Reagovat
slovaňáák

Přesně takhle to vidím a doufám, že St. Pauli spadne na přímej sestup a aspoň do baráže se vytáhne Gladbach. Freiburg už má bohužel dost nahráno na to, aby sestoupil Příští sezónu je sestup ale nemine.

Reagovat
slovaňáák

*aby nesestoupil

Reagovat
jv

Gladbach má rozhodně na přímou záchranu, dneska nehrajou špatně, ale po gólu se zbytečně zatáhli a čekají co vymyslí Norimberk, kterej nevymyslel skoro nic...Měl sice plno standartek, ale efekt to nemělo žádnej.

Reagovat
smazaný uživatel

FCN měl mít teoreticky uznanou penaltu...

Reagovat
jv

Myslíš ten závar ve vápně?

Reagovat
smazaný uživatel

z poakovačky bylo vidět, že ho tam obránce hodně tahal za ruku k zemi (mezi tim závarem a brankou)

Reagovat
jv

To byl asi Stranzl...

Reagovat
slovaňáák

Neříkám, že ne, ale jednoduchý to mít nebudou..

Reagovat
jv

U Freiburgu bude hodně záležet na tom, jestli tam zůstane nebo odejde Robin Dutt.

Reagovat
Arne

Snad to nebude jako s Volkerem Finkem, toho tam udrželi nějak moc let.

Reagovat
jv

Jj, podle mě ale nejpozdějc po příští sezóně odejde.

Reagovat
slovaňáák

Právě a ten tam určitě moc dlouho nezůstane, stejně tak Cissé a Toprak.

Reagovat
jv

Cissé podle mě odejde už po sezóně... Ale všechno tam bude záviset na Duttovi, protože ten by si dokázal přivést náhradu.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

z dnešního Robbena opravdu nemám radost a doufám, že příště se na hřišti objeví Altintop, případně Pranjić v záloze

Reagovat
smazaný uživatel

co od něj asi čekáš když tak dlouho pořádně nehrál a náhodou tam měl někdy dobrý akce

Reagovat
smazaný uživatel

to, že dlouho chyběl neznamená, že bude ignorovat ostatní spoluhráče ne? to je spíše o důvod víc přenášet hru spíše na ně a netahat to přes sebe...

Reagovat
smazaný uživatel

na Robbena to nezvadzaj...za takyto pristup si nic ineho ako remizu nezasluzime nechapem co maju v hlavach hraci ked hraju na vysledok 1:0 , sto krat sa nam to nevyplatilo a nepoucili sme sa nechapem to ...budeme radi ak budeme hrat ligu majstrov v buducej sezone myslim ze titul uz nemame absolutnu sancu vyhrat...tiez nechapem preco isiel Lahm kopat penaltu hned som vedel ze ju nepremeni zato ze Basti nepremeni jednu penaltu tak si uz neveri alebo ako to je??? aspon ze Kraft sa ukazal v dobrom svetle

Reagovat
smazaný uživatel

Louis van Gaal určil Lahma jako prvního exekutora (po tom, co se netrefil Bastian, teď bude první asi Müller nebo Robben) ...jinak to neházim jen na Robbena - třeba ten vyrovnávací gól vyrostl na nedůslednosti Bastiana, ale Arjen až moc často ignoroval Gómeze kvůli tomu, aby předal míč do náruče Benaglia...

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna by si mali hraci sami urcovat kto kopne penaltu nie?? tak vies mario bol ignorovany ked hral robben tak to bolo a bohuzial to asi aj tak bude

Reagovat
smazaný uživatel

v tom případě ho můžeme předat Realu Madrid, protože takhle nám bude k ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

Kraft

Reagovat
smazaný uživatel

dobre chytal,hlavne ta jedenastka bola paradne chytena

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě spravedlivý výsledek, vlci si gola určitě zasloužili.

Reagovat
JIMMY-PO

zatiaľ super kolo ešte by mohol zajtra Kaiserslautern vyhrať

Reagovat
Riijkark

dobre vlci

Reagovat
smazaný uživatel

bremy konecne zabraly, ale ty zpravy ohledne nalda me desi potrebujem ho v obrane...

Reagovat
smazaný uživatel

dle Hoffenheimu bych zrovna nesoudil, museli nahradit Luize Gustava, Dembu Ba a Rangnicka...

Reagovat
Arne

Proti dnešnímu Hoffenheimu by bylo už k zamyšlení, kdybyste nevyhráli... Hra nic moc, ale tři body jsou důležitější, snad to nakopnou.

Reagovat
smazaný uživatel

chudák Olič

Reagovat
smazaný uživatel

Žlutou pro Pitroipu

Reagovat
smazaný uživatel

René Adler, všechno nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

OT: nevíte někdo z jakýho důvodu Demba neprošel prohlídkou?

Reagovat
smazaný uživatel

odmítl letět s Hoffneheimem na soustředění, řekl bych, že bude trošku oplácanej a bez fyzičky...

Reagovat
jv

Tak Stoke už prej bylo dohodnutý, jak s Hoffe, tak i s Dembou, ale ztroskotalo to na té prohlídce no... Ale četl jsem něco o zájmu West Hamu, tak třeba mu to vyjde tam, když chce mermomocí z BL pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

doufam, že mu to ještě chvilku nevyjde, aby mu došlo, co vlastně udělal

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

asi pred tejdnem sem si tu tipnul ze se Ribery zrani v 5.minute prvniho zapasu...nevyslo mi to jen o 10 minut

Reagovat
smazaný uživatel

chválihodné, a gró?

Reagovat
Lojd

co ten Kraft?

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na sestavu kola

Reagovat
jv

Tak v Heimerothovi bude mít velkou konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

hoši..jak se jmenuje ta symfonie co hrává na většině stadionech před výkopem??? ted to slyším furth a nejen tam..

Reagovat
Arne

Na Schalke je při nástupu hráčů Whatever you want od Status quo, předtím dávají nějakou skladbu o hornících, ale tu jsem slyšel jen tam a v Aue.

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, tak takhle teda ne. HSV lepší snad ve všech směrech. Chybí přehled Jurada a spolupráce Farfána s Uchidou. Matip se tam plácá, moc netuší. Když HSV kombinuje, tak je problém získat míč a když se zadaří tak ho nakopnou dopředu. Snad přijde Draxler místo Edua. Není sice až tak špatný, ale prostě mi tam nesedí.

Reagovat
Arne

Na toho Draxlera jsem zvědav, někde jsem četl o zájmu BVB. Výkon zatím dost zlej, prakticky jediná nebezpečná akce. Ani Manu není moc jistej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si můžou nechat zajít chuť. Nejnadějnějšího hráče z juniorky určitě nedají Manu mě docela překvapil. Sice skvělý zákrok proti Hatirovi, ale jinak jak říkáš, jakoby nebyl ve své kůži

Reagovat
smazaný uživatel

Ruud

Reagovat
smazaný uživatel

To je ještě horší než první půle.

Reagovat
smazaný uživatel

jurado to tam možno zlepší, ale ako fánušik hsv by som nebol moc rád

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Rud zachránil HSV 3 body snad a po zápase šup šup do Madridu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepředbíháš trochu? Navíc jde Jurado a Edu odchází

Reagovat
smazaný uživatel

proto je tam to SNAD.

Reagovat
smazaný uživatel

Metze je tam snad jediný, kdo něco hraje. Jinak strašná laxnost, jako by jim to bylo jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší hráč zápasu - Schmitz. Trapně se nechal obehrát u golu a teď netrefí prázdnou bránu...

Reagovat
smazaný uživatel

to by se na hřišti brzy mohl objevit Escudero ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl, ale pochybuju. Magath v něj asi moc důvěru nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Ti "superstřelci" vepředu jsou rádi když nezakopnou o míč...

Reagovat
Arne

Moc špatný... Podobný zápas jako s Leverkusenem, taky 0:1 a taky směrem dopředu úplný hovno. V Kaiserslauternu aspoň měli nějaký šance a skoro všecko jim tam spadlo, ale tohle je už k zamyšlení.

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom HSV po tom golu docela odpadlo. Naprosto nechápu. Ale Draxler zaujal i za tu chvíli. Docela s přehledem rozdával míče, ale moc se k tomu nedostal. Pandera na DM (nebo co to mělo být) vůbec nekomentuju. Nechápu Magatha co ho napadlo ho tam dávat

Reagovat
herbage

Pander se konečně vrátil?

Reagovat
smazaný uživatel

Už se vrátil v zápase proti Bayernu. V připravě hrál docela pravidelně. Ale v té obraně to pořád není ono. Každopádně dneska by tam zahrál líp než Schmitz

Reagovat
herbage

Tak Pander má hlavně skvělou levačku a můžete zahrozit i z přímáků. Pamatuji si vás ještě pod Ruttenem, kdy to kopal zleva Pander, zprava Farfán nebo Rakitić a dávali jste ze standardek jeden gól za druhým

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš za Slomky. To byl schopný zatočit míč snad z každé situace. Teď mi přijde, že už v noze nemá tu bombu jako dřív. Měl asi 2 střely a obě mizerné

Reagovat
jv

Tak přecejen byl dlouhou dobu mimo, před zraněním byl výbornej, věřím, že se do toho dostane...Kéž by se do toho dostal ještě i Dedé.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern určitě porazí Dortmund...

Reagovat
herbage

No, ke komentáři zápasu Wolfsburg - Bayern jsem se dostal až teď, tak jen krátce. Kraft ukázal velký příslib do budoucna, prokázal skvělý relfex a velký přehled. Když ho van Gaal podrží, vydělá Bayern dvojnásob. Breno zahrál s přehledem, rozhodně ten lepšá ze stoperské dvojice, i když Badstuber po dlouhé pauze zahrál rovněž dobře. Jinak směrem dopředu už to tak slavné nebylo. Nemůžu si pomoct, ale Schweinsteigerovi ta předsunutější pozice vůbec nesedí, měl by se vrátit zpátky před obránce kde uplatní více svůj přehled a kde hraje i v repre. Ještě bych se zmínil o Gómezovi, což je děsný kopyto (leč gólové) a omlouvám se Lewandoswkému, že jsem včera jeho výkon označil za dřevnatý, protože pak nevím jak pojmenovat ten Gómezův herní projev. A Robben krom své klasické kličky na střed nic nepředvedl, děsně chrtil a vůbec nehrál pro tým. Škoda zranění Ribéryho. Z domácích musím vyzdvihnout výkon Benaglia, pak celé obrana v čele s Arnem (působila nesmírně kompaktně), který se vrátil ve velkém stylu a nebýt výkonu Krafta, zvolil bych ho hráčem utkání. Dopředu to ze strany Vlků taky žádná sláva nebyla, ale vyzdvihnul bych výkon Mandžukiće. Co ten toho dneska naběhal, to jsme dlouho neviděl. Byl všude, v útoku, v obraně, ve středu hřiště. On, Arne a Kraft nejlepší hráči na hřišti. Diego s Grafitem taky dobrý, Grafite by mohl po odchodu Džeka ožít. A ještě jsme opomněl pochválit Luize Gustava, který svým výkonem mnoho naznačil. Divil jsem se jeho přestupní ceně, ale nyní už vím, že on Bayernu splatí za ta léta každý eurocent

Reagovat
smazaný uživatel

bayern stratil vyhraty zapas,asi 5 v tejto sezone,uz ma to zacina srat a este viac strata riberyho

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Frakfurt je fakt špatnej...dneska nic nepředvedl, nebyl schopnej dát cetr...takhle to nepůjde

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover fakt válí, škoda, že to nemůže zažít i Robert

Reagovat
smazaný uživatel

jim to opravdu přeju.

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Jo, tak tohle byla branka za všecky prachy...

Reagovat
slovaňáák

No

Reagovat
smazaný uživatel

Gól fakt super, teď ta červená...bože můj! Ale ten Kolín mě pěkně štve..dneska hodně nesympatickej výkon

Reagovat
slovaňáák

Srdjane To už Lautern nemá moc šanci a to ten začátek vypadal tak slibně..

Reagovat
slovaňáák

Honzaaa joooo

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek

Reagovat
Rssa

200. pro Jense Jeremiese

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

To byla parádní rána Snad jim tam aspoň jeden gól ještě spadne..

Reagovat
jv

Snad jo, já teda první půli neviděl, protože jsem psal report z předchozího zápasu, ale v druhý půli je Lautern jasně lepší a zaslouží si přidat další gól. Rozhodně není vidět, že hrají jenom o deseti...

Reagovat
slovaňáák

V tý první to bylo to samý, hlavně do toho Poldiho gólu měl Lautern jasnou převahu, pak se to do zbytku poločasu vcelku vyrovnalo. Trošku se na nich asi podepsal ten nešťastnej gól a červená, ale do druhý půle nastoupili jakoby se nic nestalo a nehráli v oslabení, takže doufám, že se jim podaří vyhrát.. btw. povýšení na redaktora?

Reagovat
jv

Jj, já taky... Musí to urvat.

Jj, teď od jara jsem začal psát...

Reagovat
slovaňáák

Doufám, ale před chvílí měli pořádný štěstí dvakrát.. A teď smůlu zase..

Tak ať ti to jde.

Reagovat
jv

Díky, doufám že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vypadal ten Morávkův gól?

Reagovat
jv

Rodnei po centru ze standartky vyhrál hlavu, míč se dostal k Morávkovi, sice skákal, ale Honza to dobře trefil, Rensing nedosáhl.

Reagovat
slovaňáák

Odraženej míč na velký vápno a Honza to pěkně vzal halfvolejem o zem pěknou ránu.

Reagovat
slovaňáák

Reakce na Klokanometa.

Reagovat
jv

Napsals to líp.

Reagovat
slovaňáák

Dík. Až na to dvakrát "pěkný", zní to tam úplně hrozně.

Reagovat
jv

Jj

Reagovat
slovaňáák

Jsem nechtěl, aby mi něco ušlo v zápase, tak sem to psal a ani nad tím moc nepřemejšlel.

Reagovat
slovaňáák

Škoda přeškoda, i o desíti hrál Lautern parádně, určitě mohl vyhrát. Ale skoro celej zápas se hrál ve strhujícím tempu, radost se na takovéhle zápasy koukat. A Honza odehrál kvalitní zápas, asi jedinou chybu udělal tím faulem před vlastním vápnem, ze kterého Poldi dal břevno.

Reagovat
jv

Nakonec je ta remíza zasloužená, protože Köln tam měl taky šance.

Reagovat
JozkokozleJ

Fauloval tak, ze sa nachal nakopnut ... takyto faul vo mne vzdy vyvola rozporuplne dojmy, ci to vobec faul bol.

Reagovat
ACSMan

Konečně nová fotka Morávka

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek

Morávek-Kadlec-Suchý-Mareček-Lecjaks-Vácha-Mazuch-(Šimůnek??) :-Takhle to chci jednou vidět v naší repre

Reagovat
smazaný uživatel

vubec bych se nebal jeste doplnit Necidem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Necid už je součástí A-týmu

Ale pravda, že já bych ještě doplnil Mišůna

Reagovat
smazaný uživatel

A Honzu Šebka či Marka Štěcha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele