Bundesliga - souhrn 18. kola

15.01.2010, 22:30, aktualizováno 17.01.2010, 19:32
Komentáře a souhrny
Leverkusen porazil Mainz a vrátil se na první místo před Bayern, který v pátek nezaváhal proti Hoffenheimu. Tři body mají i Hamburk, Schalke a po divokém závěru i Dortmund, naopak Werder ztratil ve Frankfurtu. Venku naplno bodovaly Hertha a Bochum, Stuttgart přehrál Wolfsburg...

1. FC Köln - Borussia Dortmund 2:3

17.01.2010 17:30

Góly: 82. Kevin McKenna, 88. Youssef Mohamad - 28. Mats Hummels, 45+5. Mats Hummels, 90+1. Kevin Großkreutz

Strhující závěr nabralo utkání v Kölnu, kde domácí tým i přes mocný finiš nedokázal vydolovat ani bod.

První poločas posledního utkání prvního jarního kola by si mohl nechat patentovat nudu. Diváky na Rhein-Energia-Stadion probudily z ospalosti až v deváté minutě pokusy Petita z volného kopu, který vyrazil Weidenfeller, a nepřesná střela Maniche. Hosté z Dortmundu se i nadále nedokázali dostat do příležitostí a v 19. minutě mohl přijít trest. Podolski od půlící čáry vyslal Novakoviće, ten ale míč nezpracoval ideálně a dvojici Subotić - Weindenfeller se podařilo slovinského útočníka zastavit i za cenu zranění brankáře Borussie, jehož potíže se nakonec ukázaly vážnější než se zdálo a proto jej v brance musel nahradit Marc Ziegler.

Novice v dortmundské svatyni poprvé prověřil ve 25. minutě ránou zpoza šestnáctky agilní Maniche, ale Zigler se proti jeho ráně přes Schmelzera vyznamenal. Jako by ale byla ve 28. minutě fotbalová spravedlivost slepá. Dortmundu se snad poprvé v utkání povedla kloudnější akce, po rohu prodloužil hlavou na zadní tyč Barrios k Hummelsovi, který skóroval do odkryté brány.

Pak se opět až do 40. minuty, kdy Ziegler zkušeně vyrazil Chihiho střelu, nic nedělo. Köln sice ovládal hru, ale až na pár výjimek se k žádnému vážnějšímu ohrožení nedostal. Hlavní sudí zápasu Florian Meyer na konec ještě nastavil čtyři minuty, v druhé z nich pálil Novaković hry vedle branky. BVB na to odpovědělo pokusem Grosskreutze a do konce první pětačtyřicetiminutovky ještě přidalo jeden gól. Na Sahinův centrovaný míč si naběhl Mats Hummels a vstřelil pohodlně svůj druhý gól v utkání.

Ve druhém poločase musel Mondragon čelit střelám Valdeze, Bendera, Grosskreutze a Sahina, ale ani jedna z nich, až na tu poslední, brankáře dostatečně nevystrašila.

Až v 74. minutě se opět musel činit suplent Ziegler, Freisovu hlavičku ale dokázal vyrazit na roh. O tři minutky později míč zase propadl k Barriosovi, jeho volej ale jen těsně minula pravou tyč. O dvě minuty později mohl ještě zápas zdramatizovat Ehret, ale vestfálský tým od první pohromy uchránil výborný Ziegler.

Snížení Kölnu přišlo až v 83. minutě, kdy Ziegler nezůstal na čáře, udělal pár kroků z branky po Womého centru, na který naskočil McKenna a přehodil špatně vyběhnutého brankáře hostí. Kevin McKenna v 88. minutě byl i u vyrovnávací branky - jeho centr sice přeskočil Novakoviće, za ním ale číhal Youssef Mohamad a odstartoval výbuch emocí na Rhein-Energia Stadion. Při gólu se ještě trochu poranil Ziegler, což neunesl i trenér Klopp a byl vykázán na tribunu, aby se pohádal s domácími fanoušky. Následně se však vrátil a ještě si popovídal se čtvrtým rozhodčím.

Borussia se ale v nastaveném čase dočkala tří bodů. Běžela první minuta nadplán a Kevin Grosskreutz vystřelil zpoza šestnáctky, jenomže střelu tečoval McKenna a změnil směr natolik nešťastně, že se Mondragon už nedokázal vrátit k druhé tyči. V závěru pak ještě Zieglera provětral Freis, brankář hostí míč před sebe vyrazil, ale obrana jeho týmu situaci uhasila na roh, ze kterého gól nepadl.

Dortmund tak nakonec tři body v Kölnu doslova urval.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FC Norimberk 1:0

17.01.2010 15:30

Góly: 48. Kevin Kurányi

Schalke se doma proti Norimberku trápilo, přesto však zvítězilo upoceně 1:0 a vrátilo se zpět na druhou pozici před Bayern a HSV. Jediný gól velice nudného utkání obstaral Kuranyi, o záchranu bojující hosté mohou litovat dvou nastřelených tyček.

O něco aktivněji začali hosté, první dobrá příležitost byla však na straně favorita. V deváté minutě přiťukl novic Edu míč Rakitićovi a jeho střele chybělo k úspěchu jen málo. Norimberští ale jinak působili vzadu velmi stabilně a čekali na svou šanci. Ta přišla ve 26. minutě, kdy Bordonovy chyby využil Charisteas, jenže trefil pouze pravou tyč.

Chvíli nato se v pokutovém území uvolňoval Bunjaku, v poslední možný okamžik byl ale odzbrojen Höwedesem. Schalke se herně trápilo, kvůli zranění navíc musel odstoupit Kluge, příchozí paradoxně z Norimberku. Dvě minuty před pauzou na pěkný centr nedoskočil Kuranyi, a tak nepříliš záživná první půle skončila bez branek.

Po obrátce se ale na gól čekaly jen tři minuty. Poté se na pravé straně uvolnil Farfán a nacentroval na zadní tyč, kde se přes Diekmeiera prosadil Kuranyi a zblízka poslal míč za Schäferova záda - 1:0. Branka ovšem hru domácích od svázanosti neosvobodila a herně navrch měli hosté z Franska.

Ti si dlouho nemohli vypracovat slušnou šanci, až v 68. minutě přihrál Charisteas do běhu střídajícímu Eiglerovi, který se vřítil do pokutového území a prudce vystřelil. Přáno mu však nebylo, Neuer míč reflexivně vykopl na levou tyč. Závěrečných dvacet minut už přineslo pouze jeden solidní brejk domácích, jmenovitě Sánchez ho ale neproměnil, a tak skóre už zůstalo neměnné.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 3:1

16.01.2010 18:30

Góly: 28. Roberto Hilbert, 58. Pavel Pogrebnjak, 87. Timo Gebhart - 65. Edin Džeko

Stuttgart potvrdil, že pod novým koučem Grossem šlape, což tentokrát odnesl Wolfsburg. Úřadující mistři byli po většinu utkání horším týmem a Švábové díky zasloužené výhře 3:1 poskočili už na dvanáctou pozici.

Sotva se utkání rozběhlo, už mohl Wolfsburg vést. Grafite využil zaváhání soupeřovy obrany a šel sám na branku, rozhodl se ovšem ještě přihrávat Džekovi a tento úmysl vystihl domácí brankář Ulreich. Ten potom již jen odpočíval, protože otěže zápasu napevno převzal jeho tým. Jako první vyslal ránu na Lenze Hilbert, mířil ovšem těsně nad. Stejný hráč ve 13. minutě rozehrál rohový kop a proti Niedermeierově zakončení se musel vytáhnout Lenz, přičemž následně dorážející Khedira trefil jen boční síť.

Hilbert byl v centru dění i ve 20. minutě, kdy vyslal do tutovky Pogrebňaka, ten ale zakončil levačkou prachbídně. VfB se tak zaslouženého vedení dočkalo až o osm minut později, kdy Maricův centr prodloužil Khedira a na zadní tyči nekompromisně zakončoval kdo jiný než Hilbert - 1:0. Do přestávky mohl zvýšit aktivní Pogrebňak, v rozhodující chvíli se mu ale míč zadrhl pod nohama a bylo po šanci.

Po obrátce Vlci přidali na obrátkách a byli aktivnější, žádnou příležitost na vyrovnání si ale nevypracovali a místo toho inkasovali druhý gól. V 58. minutě zahrával standardku Hilbert, hlavičkující Tasci vrátil míč do ohně a na správném místě stojící Pogrebňak jej bez potíží poslal do sítě - 2:0. Dvoubrankového vedení si ale Švábové užívali jen sedm minut. Poté z ničeho nic zaúřadoval Džeko, který si rychle zpracoval míč a zpoza vápna trefil horní růžek branky - 2:1.

Od té chvíle Wolfsburg svého soupeře přehrával a vypadalo to, že vyrovnání je jen otázkou času, ale Ulreich si poradil se šancemi Džeka i Grafiteho. V 85. minutě pak dostal Džeko přihrávku za obranu, jenže trefil tyčku a následnou dorážku poslal Grafite nad branku. Dvě minuty nato tak Stuttgart definitivně rozhodl, když povedený kontr vzal na sebe Gebhart a svižnou přízemní střelou upravil na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfL Bochum 1:2

16.01.2010 15:30

Góly: 80. Fabian Bäcker - 12. Stanislav Šesták, 36. Zlatko Dedič

V duelu dvou týmů méně či více namočených do boje o záchranu se trochu překvapivě radovali hosté z Bochumi. Domácí Gladbach byl sice mnohem aktivnější, jenže od hostí dostal v první půli lekci z produktivity a snížení přišlo příliš pozdě.

Utkání začalo v poklidném tempu a aktivitu pomalu přebíral do rukou Gladbach, ovšem Bochum byla v defenzivě neomylná a navíc se jí povedl hned ve 12. minutě brejk. Epallé vysunul Dabrowského, který geniální přihrávkou uvolnil Šestáka a ten zakončil nekompromisně pod břevno - 0:1. Posléze se vrátilo utkání tam, kde bylo před úvodní trefou.

Hosté drželi ofenzivu Hříbat v šachu, pokusy Aranga, Bradleyho či Danteho neměly příliš velkou šanci na úspěch. To Herrlichova jedenáctka, když už vyrazila dopředu, byla úspěšná. Ve 36. minutě prodloužil Marićův roh hlavou Mavraj a na zadní tyči úřadující Dědić trefil míč do protipohybu gólmana Baillyho - 0:2. Do přestávky se musel zaskvět i na druhé straně Heerwagen, který zneškodnil přímý kop Aranga a za svá záda nepustil ani Danteho hlavičku.

Po změně stran Borussia pokračovala v tlaku. Jako první si vzal slovo Bobadilla, který vystrašil hosty svým přímým kopem, v dalších minutách nezužitkovali své střelecké pozice Arango a Bradley. Snížení měl po sedmdesáti minutách na hlavě znovu Bradley, proti kterému ale bravurně zasáhl Heerwagen.

Jedenáct minut před koncem poslal domácí kouč Frontzek na hřiště Herrmanna a ten se hned minutu po svém příchodu podepsal pod snížení. 18letý mladík našel centrem z levé strany rovněž střídajícího Bäckera, který zblízka poslal míč do sítě - 1:2. Ve zbytku utkání vsadili domácí pochopitelně vše na jednu kartu, odvrátit porážku ovšem již nesvedli.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Hertha BSC 0:3

16.01.2010 15:30

Góly: 30. Łukasz Piszczek, 33. Raffael, 80. Theofanis Gekas

Berlínská Hertha hned v prvním jarním kole dala důrazně na vědomí, že to se záchranou myslí naprosto vážně. Stejně jako v prvním podzimním kole Hannover porazila, tentokrát zásluhou efektivní ofenzivy a vynikající obrany dokonce 3:0.

Hosté v AWD-Areně nastoupili bez Romana Hubníka, který si v posledním tréninku před utkáním poranil stehno, i přes tuto nepříjemnost ale začali dobře. V prvních deseti minutách měl dvě dobré příležitosti Ramos, jednou ale mířil vedle a podruhé jeho nedůraznou hlavičku v klidu lapil Fromlowitz.

Hannoverští ohrozili Drobného poprvé až po dvaceti minutách, zato ale pořádně. Štajner uvolnil Konana, který se prosadil přes svého strážce a i obešel Drobného, v poslední chvíli ho ale odzbrojil vracející se von Bergen. Ve 30. minutě tak mohla udeřit Hertha. Raffaelův roh odvrátila domácí obrana jen před Piszczeka, který zavřel oči a z voleje prostřelil Fromlowitze - 0:1.

Za tři minuty bylo Berlíňanům ještě více hej. Cícero rozjel rychlý brejk, Ramos posunul rychle míč doprava na Raffaela, který se trefil přesně k zadní tyči - 0:2. Ve zbytku poločasu se již hostující celek koncentroval jen na pečlivou obranu, v 45. minutě sice ještě vypálil z dvaceti metrů Pinto, Drobného tím ale z klidu nevyvedl.

Po změně stran se Hannover ujal slova a snažil se vyvinout tlak, jeho hráčům se ale na kopačky vkrádala nervozita a nepřenost. V 55. minutě mohl zvýšit už na rozdíl tří branek Ramos, který v osobním souboji přejel Ďuricu, následně ovšem zakončil příliš ležérně. Chvíli nato zase pálil ze střední vzdálenosti Raffael, brazilskému technikovi ale scházela přesnost.

Domácí dlouho nebyli schopni předvést něco, čemu by se dalo říkat fotbal, a po většině zbabraných akcí se na jejich hlavy snášel ohlušující pískot. Jakýsi tlak nakonec přišel čtvrthodiny před koncem, Hertha ho ale přestála bez úhony a následně své vedení pojistila. Nejprve šla sice Ramosova pumelice těsně nad břevno, v 80. minutě se ale míč odrazil od Raffaela ke Gekasovi a ten chladnokrevně upravil na 0:3.

Výsledek nakonec mohl narůst i do debaklu, neboť Ramos rychlostně předčil Ďuricu a ten mu málem roztrhl triko. To si oči sudího Gagelmanna nenechaly ujít, následnou Cícerovu penaltu ale zneškodnil Fromlowitz. V závěru měli ještě šanci domácí, ale míč do Drobného branky nedostali a českého brankáře tak kromě tří bodů může těšit i čistý štít.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 4:2

16.01.2010 15:30

Góly: 15. Michal Kadlec, 19. Tranquillo Barnetta, 30. Toni Kroos, 88. Eren Derdiyok - 8. Tim Hoogland, 67. Niko Bungert

Leverkusen po necelých 20 hodinách znovu vévodí bundeslize, neboť na včerejší výhru Bayernu odpověděl nejlépe, jak mohl - doma porazil 4:2 nebezpečného nováčka z Mainzu. Gólově se na tom podílel i Michal Kadlec, který utnul špatný začátek zápasu z pohledu Bayeru.

Hosté začali bez zbytečné bázně a hany a už v první minutě nebezpečně hlavičkoval Bancé, jehož pokus šel těsně nad břevno. Vedení Mainzu na sebe ale stejně nenechalo dlouho čekat. V osmé minutě vyrazil Adler s vypětím všech sil Ivanschitzův přímý kop na tyčku, dorážející Hoogland však už měl snadnou práci - 0:1. O pět minut později ale Bayer znenadání vyrovnal, když Kroosův roh na přední tyči optimálně trefil hlavou Kadlec - 1:1.

Branka domácích úplně převrátila koloběh utkání, hosté se naprosto sesypali a v 19. minutě už prohrávali. Vidal našel vpředu osamoceného Kießlinga, který počkal na nabíhajícího Barnettu a chytře mu míč prostrčil; švýcarský záložník pak prudkou ranou prostřelil Müllera - 2:1. Leverkusen byl najednou nahoře, hru bez problémů kontroloval a brzy znovu udeřil. Kießlinga sice nejprve vychytal Müller, ve 30. minutě ale Noveski odvrátil míč jen ke Kroosovi a ten z voleje pálil přesně k levé tyči - 3:1.

Do konce první půle se již nic důležitého neudálo, a stejně tomu tak bylo i dlouho po změně stran, ačkoliv hostující kouč Tuchel poslal na hřiště dvě nové tváře. Zdramatizování utkání nakonec přišlo v 67. minutě, kdy Amriho centr nedokázala domácí obrana dobře vyřešit, a tak se míče chopil Bungert a odrazem o pravou tyč ho poslal do sítě - 3:2. Dvě minuty nato mohlo být vše při starém, ale Derdiyok trefil hlavou pouze brankovou konstrukci.

V dalších domácích šancích nepochodili Vidal a Kroos, v 82. minutě pak měl Mainz možnost vyrovnat. Ivanschitzova pobídka se dostala k Sotovi, jeho pokus ale zneškodnil Adler. V závěru pak přišli na hřiště domácí Rolfes, Augusto i Helmes, byl to ale někdo jiný, kdo měl poslední slovo. Augusto provětral pravou stranu hřiště a nacentroval na Derdiyoka, který z voleje poslal míč za bezmocného Müllera a upravil tím na konečných 4:2.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - SC Freiburg 2:0

16.01.2010 15:30

Góly: 7. Marcell Jansen, 55. Mladen Petrić

Hamburg vstoupil do jarní části sezóny vítězstvím nad Freiburgem, který umí favorita na jeho hřišti potrápit. Dnes to ale nebyl ten případ, HSV mělo zápas po celou dobu pod kontrolou a brankami z úvodů poločasů vyhrál zaslouženě 2:0.

V utkání hraném na špatném terénu se domácí favorit prosazoval od prvních minut. V té páté hlavičkoval nad branku Petrić, za další dvě minuty posunul Jarolím balon do strany na Jansena a ten ranou z první trefil přední růžek Pouplinovy svatyně - 1:0. HSV tím potvrdilo pověst týmu, který je v první čtvrthodině zápasu nejnebezpečnější z celé ligy.

Jarolím a Jansen hráli nadále ve hře prim, šance na zvýšení skóre ovšem měli mladíček Torun, Trochowski a Petrić, ale Pouplin odolával. Freiburg nebyl rovnocenným soupeřem a před branku domácího rutinéra Rosta se takřka nedostal, to na druhé straně musel Pouplin řešit obrovskou příležitost Jansena. Minutu před pauzou měl zničehonic tutovku na kopačce hostující Reisinger, branku ale trestuhodně přestřelil.

Druhé dějství začalo velice ospale, než ho rozproudil znovu domácí mančaft. V 55. minutě centroval Torun a poté, co míč nepochopitelně minul Du-Ri Cha, měl najednou prostor před brankou osamocený Petrić, který si tuto šanci nenechal ujít a nekompromisně zavěsil - 2:0. Ani druhá inkasovaná branka nepodnítila hosty z jihozápadu Německa ke zvýšené aktivitě, domácí tak měli pozici značně usnadněnou.

Třetí branku tak málem přidal Trochowski, ale jeho typické ráně chybělo několik centimetrů. Ve freiburském dresu se pokusil něco se zápasem udělat snad pouze matador Banović, který ale pokusem z mírného úhlu Rosta nepřekvapil. V závěru mohl dát třetí domácí branku Aogo, bývalý hráč Freiburgu ale pálil mimo a zůstalo tak u stavu 2:0.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Werder Brémy 1:0

16.01.2010 15:30

Góly: 57. Marco Russ

Stejně jako první podzimní, tak i první jarní zápas Brémy nezvládly. Šokem se tak stala výhra Frankfurtu 1:0.

Celkem 45 600 diváků ve frankfurtské Commerzbank Areně v prvním poločase přihlíželo nepříliš líbivému fotbalu. Werder zpočátku utkání kontroloval hru, ale oba týmy si za prioritu zvolily spíše defenzivu a spoléhaly na protiútoky. Po jednom z nich přišel v desáté minutě varovný výstřel Hunta, ten ale skončil neúspěchem.

Po uběhnutí dvaceti minut dostala hra nový náboj, v 22. minutě se díky Meierovi dostal před Wieseho Ochs, ale brankáře Brém nepřekonal. O pár okamžiků později nejprve vychytal Hunta na druhé straně Nikolov, načež Marin upadl v pokutovém území, ale sudí Michael Weiner nechal ve hře pokračovat. Brémy nepřestávaly svého soupeře tlačit, ve třicáté minutě ale musel Özilovu jedovku vytlačit až obránce Franz.

Po změně stran skončila hned první šance gólem. V 57. minutě se přes Schweglera s Chrisem dostal míč až k Russovi, který pravou nohou dopřál fanouškům domácích emocí. Trenér hostí Thomas Schaaf na to zareagoval vystřídáním Rosenberga za Pizarra a Borowskiho za Jensena, jenomže ani oni průběh a stav utkání změnit nedokázali. Naopak harmonii narušovali domácí, Spycher v 72. a Teber v 74. minutě ale už neuspěli.

Schaaf pak patnáct minut před koncem ještě vložil své naděje do debutanta Abdennoura, který nahradil Almeidu, ale do konce utkání i přes šance Tebera s Liberopoulosem gól už nepadl. V závěru se ještě Nikolov vyznamenal proti hlavičce Nalda a ve Frankfurtu nad Mohanem mohly propuknout oslavy triumfálního vítězství.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 2:0

15.01.2010 20:30

Góly: 35. Martín Demichelis, 86. Miroslav Klose

Po dlouhých 51 kolech je Bayern tam, kde obyčejně chce být - totiž na prvním místě. Favorit na zisk bundesligového titulu doma zaslouženě porazil Hoffenheim 2:0 a po sedmém vítězství v řadě poskočil minimáně na pár hodin před dvojici Leverkusen, Schalke.

Utkání nabídlo v počátku slušné tempo a o něco lepší start hostí. Už ve druhé minutě rozchytal Butta střelou zpoza vápna mladíček Zuculini, čtyři minuty nato centroval po úniku z levé strany Vukčević na Dembu Ba, ten ale z obtížné pozice branku netrefil. Po pár rozpačitých minutách převzali iniciativu Mnichované, ale nespočet jejich centrů a standardek úspěch většinou nenesl, ačkoliv jednou musel hasit nebezpečí Demba Ba v hodině dvanácté.

Po necelé půlhodině přišla první opravdová šance a měli ji hosté z Kraichgau. Po rychlém protiútoku svižně vystřelil Ibišević, mazák Butt byl ale na zemi včas a míč vyrazil. Na opačné straně hřiště si strážce tří hoffenheimských tyčí Hildebrand poradil s pokusem Schweinsteigera, v 35. minutě ale už inkasoval. Byl to právě Schweinsteiger, kdo z levé straně poslal do ohně centr, ten nešťastně prodloužil Šimunić a na zadní tyči číhající Demichelis poslal z voleje Bayern do vedení.

To zůstalo do přestávky neměné, s opětovným příchodem na hřiště ale jako kdyby byl na hřišti jiný Hoffenheim. Jeho hráči přestali stíhat, domácí měli znatelně navrch a brzy mohli přidat pojistku. V 57. minutě vyslal Robben do úniku Gómeze, ten si ale míč zpracoval tak nemotorně, že se o šanci připravil takřka sám. Minutu nato si oba domácí hráči spolupráci zopakovali s tím, že Robben tentokrát lahůdkově centroval na zadní tyč a Gómez si se svou hlavičkou vylámal zuby na Hildebrandovi.

Za dalších pár minut se pozorný brankář TSG měl znovu co ohánět, tenokrát parádně vytěsnil střelu Müllera a poradil si i s pokusem Robbena. Hosté co do ofenzivy dlouho nic nepředvedli, i z ničeho ovšem občas padají branky. Stát se tak mohlo v 72. minutě, kdy po přímém kopu Maicosuela těsně minul Demba Ba, a přesto musel Butt předvést rychlý reflex.

Na víc se už ale Hoffenheim nezmohl a naopak Bayern přidal pojistku. Gómez nejprve střílel těsně vedle, v 86. minutě pak našel van Bommel před brankou střídajícího Kloseho a ten z jasné pozice překonal bezmocného Hildebranda. Na rozdíl třídy mohl ještě zvýšit Gómez, tomu ale dnes nebylo přáno - trefil jen levou tyč, přičemž dorážející Pranjić nastřelil jen boční síť.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen18108039:1538
2.Schalke 0418114327:1337
3.Bayern Mnichov18106236:1536
4.Hamburger SV1897236:1934
5.Borussia Dortmund1896326:1933
6.Werder Brémy1877432:1728
7.Eintracht Frankfurt1876523:2427
8.TSG Hoffenheim1874727:1925
9.VfL Wolfsburg1866633:3524
10.1. FSV Mainz 051866623:2624
11.Borussia Mönchengladbach1863925:3121
12.VfB Stuttgart1847719:2419
13.VfL Bochum1854920:3419
14.1. FC Köln1846812:1818
15.SC Freiburg18531019:3518
16.Hannover 961845921:3017
17.1. FC Norimberk18331212:3312
18.Hertha BSC18231316:399

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (89)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Danke

Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeernn !!!!!!Slušný výkon,dobře zahráli Robben,Basti i další a 1.místo!

Reagovat
godwood

OK Bayern, jen tak dál.........

Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeeernn !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

konecne prve miesto aj ked asi na chvilu iba

Reagovat
smazaný uživatel

Sice mi uteklo asi 20 minut druhýho poločasu, ale i tak pro Bayern zasloužená výhra...co se mi dost líbilo, byli docela povedené rychle brejky Bayernu při zisku míče, byla vidět snaha hráčů jít rychle do přečíslení příkladem může být akce v 80. minutě, kdy už šel hráč bayernu sám po odebrání míče na vápně, ale dostal pěkně naklepanou kosu a rozhodčí nepochopitelně nevytáh kartu červené barvy : k hráčům, velmi dobrý výkon Demichelise, vzadu hodně jistej, kolikrát když si to dal mezi 2-3 hráči mi pěkně zatrnulo, ale dneska mu to fakt sedlo a k tomu gol, další Robben, na konci zápasu mě udivoval, v 85. minutě dokáže dát sprint přes půlku hřiště a na obránce udělá nějakejch 5 metrů, škoda jen že mu pak nestíhaj ani spoluhráči a ještě skluzuje před obráncem, aby odvrátil na aut výhrady mám ale ke standartkám bayernu, na takový tým čekám, že z toho dokážou něco vymyslet a ty jejich rohy, to byla tragedie, všechny kopnutý na malý vápno, kde je boxoval Timo

Reagovat
terry

Tak tak, ty standartky jsem už zmiňoval, byla to hrůza.

Reagovat
smazaný uživatel

jn a přitom v týmu hlavičkáře maj, ale ty rohy, fakt tragédie, Timo ten už tam mohl stát, ptže to lítalo fůrt do jednoho místa

Reagovat
smazaný uživatel

to bych neřekl... Timo chytal skvěle...

Reagovat
smazaný uživatel

zlatě kdybych to kopal já, mě to lítá vždycky jinam, tak bych aspoň překvapil soupeře

Reagovat
smazaný uživatel

Nasazení ale bylo příkladné,i ty největší hvězdy nechali na hřišti všechno.Jen tak dál FC Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

s tím musím jen souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

Mam pocit že Van Gaal konečně našel ten správný recept a tým jede

Reagovat
smazaný uživatel

ještě by mohl dát Gomezovi nohy do svěráku, nevim jestli je tak přemotivovanej, ale kolikrát pobrání sám sebe tím že si blbě ukopne míč

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní zápas mu fakt moc nevyšel.

Reagovat
terry

Tak jsem se po dlouhé době podíval na bundesligový zápas a musím říct, že jsem od toho čekal víc. Teda přesněji řečeno od tohohle zápasu. Chtěl jsem hlavně vidět nějaké góly, nebo aspoň ofenzivní galapředstavení. I když když jsem asi ve 20. minutě vsadil na -1,5 branky, tak mě choutky přešly..

Nicméně Bayern dnes určitě vyhrál zaslouženě, Hoffenheim si nedokázal vytvořit prakticky žádnou šanci. Akorát celkem srdnatě bránil a Bayern musel kolem šestnáctky hrát jakousi házenou, čímž se vyšachovali útočníci a domácí nevěděli, jak na to. Udivilo mě taky, kolik standartek Bayern měl a že ani z jediné nebyla nějaká šance. Nakonec to tam ale stejně nějak dokutálel.

Když jsem viděl Robbena, tak jsem zase posmutněl, že už není v Chelsea. On je prostě skvělý a je to nejlepší typické křídlo na světě! Prostě jeho rychlost a technika je neskutečná, navíc dokáže odjezdit (když je v pořádku) celých 90 minut nahoru dolů a v 85. minutě vytvořit po asi čtyřech vysilujících útěcích druhý gól ( ). Těšil jsem se, co předvede Gomez, ale dneska jen pálil jednu šanci za druhou. A taky nesmím zapomenout na Hildebranda.

Reagovat
smazaný uživatel

jak sám píšeš....odjezdit (když je v pořádku) celých 90 minut nahoru dolů...mám pocit, že jak se uzdraví Frank, tak si Arjen při jeho štěstí šlápne někde do krtince, zvrkne kotník a zas bude v pytli rád bych je viděl pár zápasu pospolu, by měl Bayern ku*va silná křídla

Reagovat
herbage

Hoffenheimu chyběli 3 hráči základu - Luis Gistavo, Carlos Eduardo a Chinedu Obasi, přičemž všechyn tři naráz nahradit nedokáže. Bayernu chyběl zase Ribéry, s ním levá strana Bayernu je o 100% nebezpečnější. S tětmito hráči by byl zápas jistě atraktivnější

Reagovat
Arne

Chyběl jim hlavně Gustavo, popřípadě asi Vorsah... Salihović na DM, to jsem hned věděl, že to moc ok nebude, i když žádný kiksy neměl.

Reagovat
herbage

Tj, Mimoto Vukčevič ani Zuculini neuměli moc podržet míč a tvořit hru. Prakticky všechny šance Hoffe začínali a končili s Macousielem a Dembou Bam, kteří vzali míč a běželi, případně si zkusili narazit

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo vidět že Hoffe urputně brání a snažili se presovat,z čeho vyplývalo že se Bayern nemohl dlouho prosadit.Jinak Robben skvělý výkon,je to extratřída!

Reagovat
Arne

Zápas žádná sláva... Já jsem někdy v 55. minutě zaujal vodorovnou pozici, Gómezovy tutovky jsem ještě viděl, ale pak až druhý gól... Upřímně, nepamatuju se, že by se mi tohle u BL stalo.

Reagovat
smazaný uživatel

jsi asi neviděl VfB - FCB na podzim

Reagovat
Arne

Jj, to jsem zrovna koukal na Gladbach - Hannover 5:3

Reagovat
Arne

Blbost, to bylo úplně jiné kolo...

Ale každopádně vím, že tohle utkání bylo co do zajímavosti spodina podzimu.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude titul...

Reagovat
smazaný uživatel

no co dodat včera jsem se na to díval v hospodě a pořádně jsem se opil bayern totiž miluju miloval jsem a milovat budu jsme nejlepší

Reagovat
Bakary3

No vidíš, já se včera opil a to Bayern nemiluju, jsem nejlepší

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha super , i když měla na začátku strašnou kliku při úniku Konana.... hned je to zkouškový veselejší

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, zkoušky ať jdou někam

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Oh Mann, ey, wir ham' jewonnen!

Reagovat
herbage

Gratulace Herthě

Reagovat
Arne

Díkes Není ale potřeba z toho dělat víc než jeden zápas. Hannover byl hodně špatnej, kdybychom nevyhráli proti němu dneska, tak už asi proti nikomu.

Reagovat
smazaný uživatel

no, ale těch zápasů o kterejch se to řikalo už bylo několik

Reagovat
jv

Sice jeden zápas jaro nedělá, ale i tak by to pro Vás mohlo dobře dopadnout Jinak máš pravdu ten Hannover nehrál dobře, alespon z toho co jsem viděl, protože jsem to přepínal na Bayer - Mainz, což byl mimochodem docela pěknej zápas.Jsem rád za toho Gekase, že se chytil hned v prvním zápase, mohlo by mu to tam padat i dál, mrzí mě ten Hubník, na kterýho jsem se těšil snad se dá brzo do kupy.Jo a taky mě překvapilo, proč nehrál Kačar (nevím jestli není ještě zraněnej) a Ebert?

Nevíš co se stalo s kancikem, už se tu delší dobu neobjevil?

Reagovat
Arne

Eberta vystrnadil z pravé strany Kringe, Kačara prozatím Lustenberger, ale ten byl dneska střídanej a Gojko je furt zraněnej.

Kancik už do diskusí nechodí, bohužel.

Reagovat
jv

Co se s ním stalo?

Reagovat
Arne

Netuším... Prostě na diskusi asi zanevřel.

Reagovat
Arne

"napiš tam něco ve smyslu, že mě diskuse na EF strašně okrádaly o čas a většinou jsem byl po nich rozmrzelý, že se můj názor rozlišoval od většiny... sice mě mrzí, že si už tolik nepovykládám s Arnem, willim, třeba i s ním, Getzem a kdoví kým ještě, ale je tu možnost ICQ... na EF ještě ale pořád přece píšu, previews a reviews, což mě těší, protože píši o nejlepší lize na světě..."

Reagovat
$dolar$

Skoda, mel jsem ho celkem rad

Reagovat
smazaný uživatel

fuj, takova nemcina se mi nelibi. zapoj trochu hochdeutsch..

Reagovat
Arne

Reagovat
honziss

Skvěle Hertha, snad je takový výsledek nakopne.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník se bál zranění a jak to dopadlo... Aby v Hertě nezjistili, že to pude i bez něj a bude leštit lávku.

Reagovat
jv

Tak to by byla škoda, zrovna ted měl fazonu.

Reagovat
smazaný uživatel

hrál Hubník?

Reagovat
jv

Nehrál, protože je zraněnej.

Reagovat
papanegra

Kadlec

Leverkusen titul bude váš !!!

Reagovat
jv

No uvidíme, ještě je pořád dost času.

Reagovat
Godwinson

titul bude v Mnichově

Reagovat
smazaný uživatel

BAYER !

Reagovat
pa3ce

Hertha tento tím v Bundeslige proste byt musi

Reagovat
Lojd

už jenom proto, že nemít hlavní město v 1. lize je minimálně zarážející

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Schalke hodně, hodně špatný...

Reagovat
smazaný uživatel

o to cennější tři bodíky. Schalke wird wieder Deutscher Meister !

Reagovat
Arne

To je fakt, navíc Schalke už takto body uhaluzilo nejednou... Btw. tím "wieder" tomu dáváš slušně na prdel.

Reagovat
jv

Schalke má velké štěstí a i dostatek vůle, o to rvát se o vítězství až do konce.

Reagovat
smazaný uživatel

je to text jedné písně..... už jsem to někde jednou psal.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

skoda Morise...schalke ted privedlo novy zalozniky tak jak to vidite s jeho sancema?

Reagovat
smazaný uživatel

O jakém Morisovi mluvíš?

Reagovat
honziss

Asi Morávek...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte náhodou někdo, kolik tak lidí může zhruba chodit na TSV Mnichov????

Reagovat
smazaný uživatel

díky moc

Reagovat
Arne

Nz

Reagovat
smazaný uživatel

ta Bochum si tu výhru taky mohla odpustit , Schalke dobře ...Nur nach hause

Reagovat
Arne

To teda mohla, no, venku jim to poměrně dost šlape. Hlavně je musíme dát za dva týdny doma v Berlíně.

Reagovat
honziss

Koukal jsem teď na váš rozpis a říkám si, že vám docela hraje do karet. Teď máte dva zápasy doma proti soupeřům z dolní poloviny tabulky. Pak sice jedete do Brém, tam asi Hertha nevyhraje, ale pak zase doma Mainz a Hoffici. Pokud se poštěstí a ta výhra v Hannoveru tým nakopne, tak během těchto pěti zápasů by se dala ta ztráta dotáhnout si myslím. Jak to vidíš?

Reagovat
honziss

A vlastně mezi Mainzem a Hoffem ještě zápas ve Freiburgu, takže během těchto šesti zápasů.

Reagovat
Arne

Jj, ten začátek není zlý... I když Gladbach je nevyzpytatelnej, tak porazit se dá a proti Bochumi musejí být tři body bezpodmínečně. Pak Mainz není venku nic moc a naopak Freiburg je horší doma, takže to nám taky hraje do karet, na rozdíl od podzimu.

Uvidíme, nejbližší zápasy napovědí... Včera to sice bylo zatraceně dobrý, ale velkou měrou to bylo dané naprosto dezolátním Hannoverem. Každopádně nás to snad nakopne, celkově je nálada dobrá, fans se zmobilizovali, takže snad takto půjdeme dále.

Reagovat
Arne

Samozřejmě je potřeba vyhrát 80 % a víc zápasů proti přímým konkurentům, ale zápasy jako doma proti Hoffe, Stuttgartu či i Schalke budou taky extrémně důležité, i v nich se musí něco sebrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund. Doufám, že letos pohárové příčky udrží.

Reagovat
smazaný uživatel

keď to vyrovnali, už mi riadne srdce nefungovalo, rozbehlo sa až po treťom góle borussie.. mužstvo sa nevzdáva a v tom je asi rozdiel medzi týmto dortmundom a dortmundom pred 3-4 rokmi..

mladý tím hrá slušný futbal, a hoci niekedy so šťastím, má aj výsledky.. piate miesto je reálne, tretie by bola bomba

Reagovat
Arne

Já jsem jen zvědavej, co se bude dít, až budou zdraví Hajnal a Kehl... Tenhle tým šlape, ale není tak vyzrálý, takže tipuju, že na něj i na jaře přijde menší či větší krize. Každopádně ale BVB na poháry má, o tom žádná.

Reagovat
jv

Škoda, že jsem ten zápas neviděl, to mě mrzí, jinak na toho Kehla s Hajnalem jsem taky docela zvědavej, no uvidíme Sven a Kevin je nahradili více, než obstojně.Jinak jsem rád za Matse , to mu konečně snad pomůže k trvalýmu místu na stoperu, kde se mi zdá lepší, než na DM.V ty pohárový příčky taky doufám a z tou zkušeností by mohl pomoct Dede, kterej se snad už brzy vrátí na trávník .

Jinak mě docela mrzí ta prohra Lauternu , i když Furht je hodně nevizpitatelnej tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Stanko

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha vyhrála dvakrát, oba zápasy s Hannoverem

Reagovat
smazaný uživatel

teď Hertha našlápne. Už dříve jsem semka napsal, že pokud neposílí alespoň jednoho hráče do obrany, jednoho do zálohy pro tvoření hry a jednoho snipera, tak nemá šanci se zachránit. A vida, přesně to se naplnilo, posílili a nyní věřím, ikdyž většina tomu už moc nevěří, že se ještě zachrání....pořád zbývá spousta kol, chce to udělat šňůru neprohraných zápasů a i z venkovních hřišť přivézt nějaký ten bodík a bude to v cajku

Reagovat
Arne

Ale nikoho na tvoření hry jsme nezískali, na to je tam kreativity dost (samozřejmě v rámci možností..) Zálohu posílil prakticky Kringe, který na podzim odehrál asi čtvrt hodiny.

Reagovat
Godwinson

já doufám, že do té druhé ligy našlápne, no :))

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

a jinak Dortmun je pro mě letos černý kůň soutěže a aby na konci bundesligy nebyl do třetího místa Takovej můj tajnej tip

Reagovat
jv

Tajně v to doufám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele