Bundesliga - souhrn 18. kola

20.01.2012, 22:30, aktualizováno 22.01.2012, 19:36
Komentáře a souhrny
Šanci dotáhnout se na vedoucí Bayern využil Dortmund, který rozstřílel Hamburk na jeho půdě 5:1. Na čele má 37 bodů také Schalke, které porazilo Stuttgart. Bayern o náskok přišel v pátek, kdy prohrál v Gladbachu. Tři body ze soboty mají Freiburg, Norimberk a Wolfsburg, v neděli uspěl Leverkusen.

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 3:2

22.01.2012 17:30

Góly: 11. Zdeněk Pospěch (vl.), 35. Manuel Friedrich, 70. Lars Bender - 50. Eugen Polanski, 53. Marco Caligiuri

Leverkusen nakonec přece jen dokázal skvěle rozehrané utkání s Mainzem dotáhnout do vítězného konce - postaral se o to svým druhým zásahem v sezóně Lars Bender. Bayer se tak drží na pohárové šesté příčce, o bod za brémským Werderem.

Už od začátku bylo patrné, že na nějakou oku lahodící podívanou budeme moci dnes v BayAreně zase pěkně rychle zapomenout. Werkself byla sice aktivní, dávala však jasně prozřít na nemastná neslaná představení z podzimní části, kdy Duttovi svěřenci vyjma Ligy mistrů v domácím prostředí působili až bezradným dojmem. I to ale proti bojácnému Mainzu stačilo. Da Costa poslal do pokutového území ostrý centr, jenž si do vlastní branky srazil na zadní tyči Pospěch - 1:0. Tím bylo o rozpoložení Mainzu řečeno vše.

Na další zajímavější akci jsme si museli počkat až do 25. minuty. Utěšená rána Polanskiho se však pro Lena stala pouze vítaným probuzením. Ani tato situace ale FSV neprobudila. Leverkusen navíc přidal po půlhodině hry kýženou pojistku. Castro rozehrál roh přesně na hlavu Friedricha, a ten se z malého vápna nemýlil - 2:0. Před odchodem do kabin mohl kontrovat debutant Yilmaz, ani on ale nedokázal svou možnost využít.

O přestávce provedl nespokojený Thomas Tuchel hned dvě změny: Yilmaz s Ujahem museli uvolnit prostor pro uzdraveného Szalaie, jemuž měl posílat centry do vápna Caligiuri. Že se jednalo o dobré rozhodnutí, se ukázalo hned o pár minut později - konkrétně v 50. minutě. Volný přímý kop rozehrál Soto, hlavičku Choupo - Motinga dokázal sice Leno ještě vyrazit, na dorážku Polanskiho už však byl krátký - 2:1. Úplně novou dimenzi pak utkání dostalo za tři minuty. Tentokráte do vápna poslal centr Pospěch a Caligiuri stojící na zadní tyči s klidem přehodil vyběhnuvšího Lena.

Hosté měli ještě několik dalších náznaků, ty však nedokázali dotáhnout do úspěšného konce, naproti tomu udeřilo na druhé straně. Rohový kop z druhé strany rozehrál Kadlec a Bender nekompromisně poslal svůj tým opět do vedení - 3:2. Domácí potom měli i potřebný kus štěstí, což platilo zejména po zakončení Choupo-Motinga, jež si našlo cestu jen do tyče.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Borussia Dortmund 1:5

22.01.2012 15:30

Góly: 86. José Paolo Guerrero - 16. Kevin Großkreutz, 37. Robert Lewandowski, 58. Jakub Błaszczykowski, 76. Jakub Błaszczykowski (pen.), 83. Robert Lewandowski

Borussia Dortmund nepřipustila sebemenší zaváhání, utkání v Imtech Areně měla od samého začátku plně ve své režii a nakonec si z přístavního města odváží po kanonádě zasloužené tři body. Díky tomu tak žlutočerní rozšiřují okruh celků, jež se bodově seřadily na čele tabulky již na tři.

Žlutočerní začali v Imtech Areně v podobném duchu, jako kdyby hráli v domácím prostředí - měli po všech stránkách více ze hry a tlačili se do zakončení. Nebezpečí hrozilo především z pravé strany, kde paradoxně chyběl Mario Götze, toho ale výborně zastoupila polská spojka ve složení Piszczek - Kuba, jež navíc na hrotu doplňoval Lewandowski. První dvě možnosti přišly jako přes kopírák, ale Bender a po něm i Lewandowski nedokázali zpoza vápna zamířit mezi tři tyče. Borussie se však nakonec přece jen dočkala. Drobného odkop sebral Kagawa, předal Kehlovi, ten ještě posunul na Großkreutze, jenž z úhlu nezaváhal - 0:1.

Hned vzápětí ale mohlo být z ničeho nic srovnáno. Aogo parádním pasem oslovil Guerrera, ten však z malého vápna příležitost trestuhodně promarnil. HSV začalo hrát až po inkasované brance. Ani ne za další dvě minuty centroval pro změnu z opačné strany Diekmeier, celou akci zakončoval ranou ze střední vzdálenosti Tesche, mířil ovšem nepřesně.

Ve zbytku prvního dějství už se však hrálo opět jenom před vápnem domácích. Kýženou pojistku mohl po standardní situaci přidat hlavičkující Subotić, parádní hlavičku ovšem zastavil parádním reflexivním zákrokem Drobný. Na další akci Borussen už byl ale český brankář krátký. Tentokráte se do hlavní role obsadil Lewandowski - nejprve nasadil "housle" Westermannovi, poté ještě vykoupal Aoga a v závěru přehodil bezmocného Drobného - 0:2. Zkorigovat mohl Jansen, tomu ale cestu zakřižoval Schmelzer a nedovolil mu zakončit.

Po změně stran začali hráči přístavního celku s velkým elánem, do žádné vyložené příležitosti se však nedostali - šance byly k vidění opět pouze na straně hostů. Definitivní hotovo potom mohla Borussia zahlásit v 58. minutě. Bruma se znovu neukázal v tom nejlepším světle, balón se následně kombinací po ose Großkreutz - Kagawa - Lewandowski ocitl u Kuby, jenž ho křižnou střelou na zadní tyč dostal do sítě potřetí - 0:3.

Hned nato mohl přidat další trefu Lewandowski, dezorientován ale nedokázal zacílit mezi tři tyče. Pod další hřebíček do hamburské rakve se postaral Diekmeier, který v pokutovém území zbytečně sestřelil střídajícího Leitnera a sudí Start ukázal na značku pokutového kopu. Míč si vzal na starost Kuba, který ani napodruhé nezaváhal a utaženou přízemní ranou k levé tyči zavěsil - 0:4. Na potupného bůra pak došlo sedm minut před koncem. Po další ukázkové kombinační akci dovršil demolici Lewandowski, na jehož střeleckém kontě tak už po dnešku svítí číslo čtrnáct. Čestného zásahu poté i díky Langerakově zaváhání dosáhl Guerrero - 1:5.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - Werder Brémy 0:0

21.01.2012 18:30

Góly: -

Zimní přestávka, noví hráči do ofenzivy, ani to hráčům Kaiserslauternu nepomohlo od střeleckého trápení, Rudí ďáblové tak proti Werderu vyšli již podeváté střelecky naprázdno - to vše z doposud osmnácti odehraných zápasů! Oba celky tak zůstávají na svém.

Betzenberg dnes zažil jednu velkou premiéru: poprvé v letošní sezóně a podruhé za své téměř dva roky trvající angažmá v Kaiserslauternu se v základní sestavě objevil Jan Šimůnek, přičemž poprvé, loni v pohárovém utkání proti Bielefeldu na hřišti vydržel pouhých sedm minut, odtud pak pramenil začátek jeho nekonečných zdravotních potíží. A jeho spoluhráči se od samého úvodu pořádně činili, hráli hodně aktivně, ovšem až na hlavičku Kouemahy si dlouho nemohli vytvořit kloudnou možnost. Elánem oplýval zejména mladičký Polák Świerczok, dostal se i ke střele, tu mu ale bez problémů lapil Wiese.

Brémy začaly postupem času vyrovnávat hru, jejich snaha poté vyvrcholila ve 23. minutě. Ekici našel přesným centrem hlavu Rosenberga, jeho pokus ovšem zastavila pravá tyč Trappovy branky, hned o zlomek okamžiku později pálil ten samý hráč znovu, tentokrát se mu však zakončení hrubě neujalo, k dorážce se snažil protlačit ještě Prödl, toho ale doslova knokautoval Rodnei. Rakouský bek potom hřiště v nezáviděníhodné pozici opustil.

Na trávník tak musel, ještě ne úplně doléčený Silvestre, zpočátku mu však domácí adaptaci pořádně usnadnili. Volný přímý kop sice rozehrával Bugera, napálil ale jen zeď. Tlak Lauternu začal kulminovat těsně před odchodem do kabin. Tutovku měl na kopačce Kouemaha, jenž si skvěle pracoval dlouhý balón, potom už však nedokázal vyzrát na dvojblok Wiese - Silvestre. Následně rozehrál standardku Tiffert, Fortounis ale z obtížné pozice mířil jen do tyče, od které se míč odrazil do Wieseho náruče. A mohlo být ještě pro Rudé ďábly pořádně horko, Ignjovski ovšem na Trappa tváří v tvář nevyzrál.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po pauze. Skóre mohl z ničeho nic otevřít Šimůnek, po rohovém kopu byl ale překvapený a z bezprostřední blízkosti nedokázal zamířit mezi tři tyče. Betzenberg pak bouřil i o pár minutek později - to se z velké dálky opřel do míče De Wit, jeho projektil však ke smůle domácích zaťukal jen na břevno. Lautern tak nedokázal ani druhou mimořádně povedenou ofenzivní pasáž přetavit v kýženou vedoucí branku.

Potom opět hra upadla na nějaký čas do kómatu. A při dalším probuzení to byl opět Werder, kdo se nakonec mohl radovat. Nejdříve Pizarro vybojoval loženku pro Rosenberga, ten ovšem pálil přesně do míst, kde stál připravený Trapp. Hosté jakoby tímto momentem dostali nový impuls. Příležitost měl i sám peruánský ostrostřelec, byl však zády k bráně a ještě ke všemu pálil z bezprostřední blízkosti, na výborného Trappa tak ani vyzrát nemohl. V samém závěru nejprve střílel mimořádně aktivní De Wit, Wiese si však poradil, to už se potom nedalo říct při střele Świerczoka, jeho rána ale prosvištěla na centimetry vedle pravé tyče.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hannover 96 0:0

21.01.2012 15:30

Góly: -

Krize trvá. Tohle označení by se dalo použít jak na Hoffenheim, tak i na Hannover, oba dva jenom potvrdili trend z konce podzimu a po bezbrankové remíze si zapisují po bodu. Oběma celkům se tak pohárové příčky zase o kus vzdálily.

Utkání nabídlo od počátku slušné tempo. Jako první zahrozili hosté, Stindl se Stoppelkampem však svoji akci nedokázali přetavit v gólové vyústění. To mohlo 96ky mrzet hned vzápětí. Agilní Mlapa od postranní čáry hledal Ibiševiče, tomu ovšem chybělo pár centimetrů, aby balón dokázal prodloužit tím správným směrem. Hra začala nabírat na obrátkách, během krátké chvíle byla k vidění na obou stranách velká možnost. Nejprve se ocitl ve vápně osamocený Stindl, celou situaci ale trestuhodně promeškal, Ibiševiče pak na opačné straně zpacifikoval Zieler.

Ve zbývajících patnácti minutách prvního poločasu měli navrch hráči koncernového celku, jejich akce ovšem nevedly k ohrožení branky, a když už se tak stalo, šlo o střely z dálky. Takto nejprve pálil Beck, jeho střelu ale hannoverská obrana zablokovala, Salihović poté mířil nepřesně. A do třetice rána ze střední vzdálenosti, byl to znovu kapitán Beck, ani napodruhé ovšem neuspěl.

O přestávce se zřejmě v hostující kabině poněkud zvýšila hlasová frekvence a najednou začaly mít akce Dolních Sasů konečně hlavu a patu. Hned dvě velké šance během dvou minut měl Stoppelkamp, ani jednou ale jeho rána nedoputovala dál než na pozornou obrannou hráz tvořenou Vestergaardem, respektive Beckem. V dalším průběhu začalo tempo hry ještě více upadat, přesto mohl rozhodnout Royer, na balón však o kousíček nedosáhl. Závěr už se nesl ve znamení křečovité snahy z obou stran, ovšem na konečném skóre se už přesto nic neměnilo.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - VfB Stuttgart 3:1

21.01.2012 15:30

Góly: 3. Joël Matip, 58. Kyriakos Papadopoulos, 80. Julian Draxler - 87. Shinji Okazaki

Schalke v prvním jarním utkání potvrdilo své ambice a díky suverénnímu vítězství nad Stuttgartem se bodově dotáhlo na vedoucí Bayern. Domácí těžili z povedeného startu a po přestávce své vedení po zásluze zvýšili, hosté už jim stačili akorát sebrat čisté konto.

Hosté ze Švábska vstoupili do zápasu letargicky, pomalu se ani nestačili rozkoukat a už prohrávali. Po rohovém kopu z levé strany vyskočil nejvýše Höwedes a jeho hlavičku dopravil do sítě z malého vápna zcela volný Matip - 1:0. Stuttgart, který paradoxně v prvním kole smetl svého soupeře zejména díky standardním situacím, nebyl ve své kůži a po osmi minutách mohl být rád, že po dalším rohu Huntelaarova dorážka neplatila kvůli ofsajdovému postavení střelce první branky Matipa.

VfB nakonec úvod přečkalo bez druhé pohromy a v polovině prvního dějství již dokázalo s domácími hrát vyrovnaný zápas. V osmadvacáté minutě to mohl potvrdit i vyrovnáním Harnik, jeho střelu z úhlu ale povedeným zákrokem zneškodnil Unnerstall. Jinak ale Schalke předvádělo v defenzivě výborný výkon a nic na tom nezměnilo ani nešťastné zranění Höwedese, který se srazil se spoluhráčem Högerem a ještě do poločasu musel střídat.

Přestávku ve Veltins Aréně orámovaly hluché pasáže, kterým ale byl konec v šestapadesáté minutě, když Draxler vyslal do šance Huntelaara, ten si ale na Ulreicha nepřišel. Z následného rohu o minutu později ale už zahřmělo podruhé, Draxler našel Papadopoulose a proti jeho razantní hlavičce nebylo obrany - 2:0. Hostující kouč Labbadia reagoval dvojím střídáním, kýženého efektu tím ale nedosáhl.

Místo toho byli k neudržení opět Huntelaar s Draxlerem, kteří ale zcela osamocení před Ulreichem zahodili šanci na třetí branku a litovali by, kdyby na druhé straně Fuchs kousek před brankovou čárou neodvrátil tečovaný míč. V osmdesáté minutě ale již bylo rozhodnuto, když po skvělém napadání a neméně povedené souhře kvarteta Marica, Raúl, Huntelaar, Draxler přesně na zadní tyč zakončoval posledně jmenovaný - 3:0. Tři minuty před koncem se hosté alespoň dočkali čestné trefy, to po Hajnalově ráně do tyče dorazil míč na místo určení Okazaki a zkorigoval tím na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 1:0

21.01.2012 15:30

Góly: 78. Sebastian Polter

Wolfsburg má nového spasitele, Sebastian Polter dokázal po utkání se Stuttgartem rozhodnout i zápas proti Kölnu, kde opět dokonale využil svou největší přednost a zajistil tak svému celku tolik kýžené tři body. Felix Magath tak jen potvrdil, že se mu proti Kozlům nebývale daří.

Snaha Vlků byla od začátku jasně daná - pokusit se Köln přehrát kombinační hrou po zemi, o čemž nejlépe vypovídalo nasazení agilních a dravých Dejagaha a Kooa až na samý hrot, k nim se pak měl nejvíce připojovat další novic Vieirinha a z levé strany vysunutý Schäfer. A tato snaha začala hned záhy přinášet kýžené ovoce. Největší pozornost na sebe strhával velice aktivní Dejagah, ten se také dožadoval po souboji s Eichnerem pokutového kopu, ovšem píšťalka sudího Welze zůstala tak jako o několik chvil později při zákroku na Schäfera němá.

Wolfsburg z úvodního tlaku nic nevytěžil, Köln následně vyrovnal hru a z ničeho nic mohl jít dokonce do vedení. Podolski nastartoval Peszka, Benaglio svůj výlet z branky nevyhodnotil ideálně, následně ovšem zakončení polského štírka stačil z brankové čáry vyhlavičkovat Madlung. Hned vzápětí ovšem Podolski našel přesným centrem úplně volného Novakoviče, ten však na pohotového Benaglia recept nenašel. A do třetice šance Kozlů. Na Podolskiho standardku si naběhl Geromel, v obtížné pozici ale zakončil těsně vedle.

Ve zbývajícím průběhu prvního dějství měli opět navrch zelenobílí, jejich hře ale něco podstatného chybělo, vše bylo až příliš uspěchané a rozhárané. Dejagah s Vieirinhou jakoby se raději předháněli v zahazování střeleckých příležitostí, než by se o balón podělili - takový Jiráček by mohl vyprávět...

Po obrátce jako první zahrozili opět hosté, konkrétně Clemens s Podolskim, ani z této akce ovšem nic nebylo. Hned nato na opačné straně napřáhl z velké dálky mladíček Rodríguez a Rensing měl co dělat, aby parádní křižnou ránu stačil konečky prstů vytěsnit. To byla na dlouhou dobu poslední akce, která stála za zmínku, hra upadla a obě strany, jakoby čekali na zázrak. Ten se sice nekonal, ovšem po chvíli ukázali pěknou přímočarou akci Jiráček s Rodríguezem, poslední článek, střídající Polter ale v rychlosti balón vůbec netrefil. Hned nato navíc centroval Träsch a míč najednou skončil na břevně Rensingovy branky.

Rozzuzlení mohlo přijít v 76. minutě. Clemens našel ve stoprocentní příležitosti Novakoviče, ten však ani z této akce nemířil přesně. A jako na zavolanou přišel trest. Sio sice z kroku na Rensinga nevyzrál, další akce už se však ujala. Träsch poslal do pokutového území nadýchaný centr, jenž dokonale využil Polter a hlavou otevřel skóre - 1:0. V úplném závěru potom mohl svému celku zařídit konečnou dělbu bodů Ishak, ani on ale nedokázal zlomit prokletí a pálil nepřesně.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - FC Augsburg 1:0

21.01.2012 15:30

Góly: 88. Matthias Ginter

Důležitý záchranářský souboj mezi Freiburgem a Augsburgem dopadl lépe pro domácí fotbalisty. Ti se sice nemohli dlouhou dobu střelecky prosadit, díky gólu Matthiase Gintera ze samotného závěru ale mají nakonec pořádný důvod k radosti.

Oba celky si moc dobře uvědomovaly vážnost tohoto klání, takže začátek duelu nabídl jen vzájemné oťukávání. Až v jedenácté minutě přišla zajímavá příležitost hostů. Po centru od rohového praporku vznikl v šestnáctce Freiburgu velký zmatek, čehož využil Oehrl, který se dostal k hlavičce. Gólman Baumann ale jeho pokus dokázal lapit.

V následujících momentech byl vidět především domácí útočník Anton Pucila, který dělal zadákům Augsburgu místy hodně nepříjemné problémy. V zajímavé palebné pozici se ocitl například v 18. minutě, kdy ale celou situaci nevyřešil zrovna nejlépe a po obětavém zákroku Callsen-Brackera přišel o míč.

Největší šanci úvodního dějství si vypracoval Freiburg v 37. minutě. To zakončoval nebezpečně Pucila, gólman Jentsch ovšem předvedl výborný zákrok a míč do brány nepustil.

Po změně stran se pokračovalo v zaběhnutých kolejí. Mnohem aktivnější byl stále Freiburg, jenže ve finální fázi většinou selhal. Příkladem budiž moment z 54. minuty, kdy se mohl ocitnout v jasné tutovce Pucila, avšak přihrávka Jendriška byla zachycena pozornými obránci.

Domácí dali o sobě znovu vědět o patnáct minut později. To hlavičkoval po centru z přímého kopu asi metr vedle Caligiuri. Zanedlouho se rozhodl vyzkoušet své štěstí také Jonathan Schmid, ale i jemu scházela větší dávka přesnosti. Domácí fanoušci si tak nakonec museli počkat až do samotného závěru. Dvě minuty před koncem se přesně umístěnou hlavičkou zapsal mezi střelce Matthias Ginter a zařídil pro Freiburg veledůležité vítězství.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Hertha BSC 2:0

21.01.2012 15:30

Góly: 43. Alexander Esswein, 85. Dominic Maroh

Norimberk svůj jubilejní 1000. zápas v bundeslize oslavil dvoubrankovým vítězstvím nad Herthou. Domácí nemuseli předvést nikterak oslnivý výkon, při bezzubém představení berlínského celku a šťastné vedoucí brance jim to ale bohatě stačilo k zaslouženým třem bodům.

Utkání hrané na hodně špatném terénu začal lépe "der Club" a za svojí aktivitu byl málem odměněn v šesté minutě. Novic Hloušek zahrál standardní situaci do ohně a po střele Wollscheida míč políbil obě tyče, veškerý vzruch byl ale vzhledem k ofsajdovému postavení zbytečný. Poté nabídl domácím dobrou příležitost Lell, který za sebou zapomněl míč a vyzval tím na zteč Didaviho, jeho střelu ale s jistotou vyrazil pozorný Kraft.

Zhruba od dvacáté minuty se začala převaha přelévat na stranu Herthy, ta dlouho ale nemohla najít recept na pozornou defenzivu soupeře a domácí brankář Schäfer se tak poprvé zapotil až v situaci, kdy Lasoggovu střelu nebezpečně srazil jeho spoluhráč Maroh. Chvíli nato nabil Ramos zpětnou přihrávkou Niemeyerovi, na jeho přízemní ránu k zadní tyči ale Schäfer dokázal dosáhnout. Tvrdou, avšak nepřesnou ránu nad branku pak vyslal Lasogga, gól ale padl na druhé straně. Ve třiačtyřicáté minutě se Esswein dostal k míči a vzhledem k Ramosově nezájmu o hru mohl vystřelit, míč pak hlavou tečoval k tyči Hubník a Kraft plachtil vzduchem marně - 1:0.

Do druhého poločasu vstoupili stejně jako do toho prvního lépe Frankové, kteří se nikam nehnali a čekali na příležitost. Ta přišla v jednašedesáté minutě, kdy Eigler skvěle uvolnil Pekharta, ten ale nezachoval chladnou hlavu a dal Kraftovi možnost jeho zakončení srazit mimo prostor tří tyčí. Ve velmi nečistém zápase se český útočník prezentoval mimo jiné také několika zákroky za hranicí, přičemž z hostujícího týmu mu zdatně sekundoval Niemeyer.

Hertha ve svém snažení o vyrovnávací gól byla bezzubá a jedinou její šancí tak byly standardní situace. Po jedné z nich v podání Eberta ovšem Hubník hlavičkoval jen do tyče a ani Niemeyer balon do sítě nedotlačil. Jinak se Norimberk nemusel ničeho obávat a v 85. minutě navíc přidal pojistku, když výtečně zahraný Hlouškův přímý kop prošel až na zadní tyč, kde Maroh neměl problém uklidit míč do prázdné branky - 2:0. Na druhé straně ještě mohl zdramatizovat zápas Hubník, který po Kobiašviliho pasu sice přeloboval osamoceného Schäfera, branku ale těsně netrefil a jeho tým tak potvrdil, že se mu na Frankenstadionu tradičně hrubě nedaří.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 3:1

20.01.2012 20:30

Góly: 11. Marco Reus, 41. Patrick Herrmann, 72. Patrick Herrmann - 76. Bastian Schweinsteiger

Situace se opakuje! Manuel Neuer opět v utkání s Borussií Mönchengladbach chyboval, rozjetá Hříbata poté dokázala svou kvalitu a přidala ještě další dvě branky, za hosty už pak jen snižoval Schweinsteiger. Borussia tak dokázala poprvé od sezóny 1995/1996 porazit Bayern v obou vzájemných zápasech.

Oba celky vstoupily do utkání hodně aktivně, s velkým nasazením, postupem času začali získávat navrch hráči Bayernu, tomu však utržila ráznou přítrž jedenáctá minuta. Badstuber zahrál v tísni zpátky na Neuera, ten však situaci neodhadl ideálně, přízemním odkopem našel jen Reuse, který nezaváhal a parádní ranou poslal balón k tyči opuštěné svatyně - 1:0. Hned vzápětí mohlo udeřit rovněž na druhé straně. Kroos hledal nabíhajícího Robbena, tomu byl však odpískán ofsajd. Hned přišla i další šance Bavorů. Robben posadil nadýchaný oblouček na hlavu Gómeze, ten hlavičkoval přesně k tyči, ter Stegen ale ukázal parádní reflex a míč vyrazil.

Poté přišla z obou stran hlušší pasáž, byli to ale hráči mnichovského celku, kdo držel míč a diktoval tempo hry. Po akci Robbena se Schweinsteigerem pálil v obtížné pozici Gómez, tvrdou střelu ovšem pozorná domácí obrana zablokovala. Když už to nešlo kombinačně, tak se hosté pokoušeli o střely z dálky. Nejdříve napřáhl Tymoščuk, po něm i Kroos, ani jedna střela však na pozorného ter Stegena vyzrát nemohla.

Když už to vypadalo, že tlak Bayernu začíná kulminovat, přišel další nepochopitelný zkrat, o který se tentokrát ztrátou balónu podepsal Robben. Nizozemský křídelník nejenže prohrál souboj s Daemsem, poté ale o něj ani nezabojoval, Arangoho dopravil k Hankemu, jež ustál další těžký souboj a parádním pasem našel nabíhajícího Herrmanna, jemuž ještě po levici běžel Reus, ale Herrmann vzal veškerou odpovědnost na sebe a přesnou střelou na zadní tyč nedal Neuerovi sebemenší možnost zasáhnout - 2:0.

Po změně stran začala lépe Hříbata, žádnou akci směřující k ohrožení branky si však nevytvořila, poté se dirigentská taktovka ještě několikrát vystřídala, na průběžném skóre se však pranic neměnilo. To platilo až do 71. minuty. Arango z hloubi vlastní poloviny našel Reuse, ten si balón skvěle zpracoval, udržel ho i proti několikanásobné přesile a navrch ještě přidal fantastickou uličku na rozběhnutého Herrmanna, jenž ani napodruhé nezaváhal, obhodil si Neuera a pohodlně zavěsil do prázdné branky - 3:0.

Mnichované se snažili najít okamžitou odpověď, dalekonosným pokusem se o to pokoušel Kroos, jeho utažené ráně ovšem přece jen trochu přebývalo. Za dalších pár minutek však bylo na drama zaděláno. Po rohovém kopu se dostal k balónu Schweinsteiger a zajistil svému týmu do závěrečné patnáctiminutovky ještě alespoň teoretickou naději. Tu mohl po akci Gómeze se Schweinsteigerem naplno rozžehnout Müller, na poslední chvíli ale skvěle zasáhl obětavý Stranzl. Nastavení už potom přineslo pouze ránu střídajícího Leckieho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov18121544:1337
2.Borussia Dortmund18114340:1337
3.Schalke 0418121541:2337
4.Borussia Mönchengladbach18113428:1236
5.Werder Brémy1893630:3130
6.Bayer Leverkusen1885525:2429
7.Hannover 961859420:2424
8.TSG Hoffenheim1865719:1923
9.VfL Wolfsburg1872924:3423
10.VfB Stuttgart1864824:2322
11.1. FC Köln1863927:3621
12.1. FC Norimberk1863919:2821
13.Hertha BSC1848624:2820
14.Hamburger SV1847722:3219
15.1. FSV Mainz 051846824:3218
16.1. FC Kaiserslautern1838713:2117
17.SC Freiburg18441022:3916
18.FC Augsburg1836915:2915

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (182)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pro fanouška Gladbachu nebo nezaujatého diváku určitě pěkná podívaná

...pro fanouška Bayernu noční můra

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto souhlasím, jako fanoušek BVB jsem byl neskutečně spokojený.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

No. To já teda budu, až budeme mít za sebou utkání na HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Nádhernej zápas, opravdu SKVĚLÁ atmosféra a nádherný akce, na úvod BL na pohled kráááááááááásný utkání.

Reagovat
JacoBee

Tohle je vyrovnaná liga...žádná BPL.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna sem to chtěl napsat , bude to ještě zajímavý ,jak nakonec dopadne .

Reagovat
JacoBee

Já mám svýho favorita v podobě BVB :)

Reagovat
penepi

Uvidíme, ja verím Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

Bremy ani Leverkusen nejsou rozhodne na bez šanci s tím zamíchat,bude to zajímavý až do konce- doufám

Reagovat
REPLIKATOR

Leverkusenu nevěřím, obzvlášť po té domácí ostudě s Norimberkem.

Reagovat
smazaný uživatel

to máš pravdu, to bylo zdrcující, ale tak minimálně bych jim to přál...

Reagovat
stas87

sorry ale musim,werder?naozaj?snad sa do poharovej europy nedostal tim ktory boduje len doma...ja ocakavam remizu,mozno dokonca aj prehru v lauterne werder sa este v tabulke prepadne o jedno alebo dve miesta a to werderu fandim

Reagovat
jv

Doufám, že na to zasvědcení koukali, hned bych házel laso i Herrmannovi, to by byla ofenzivní trojka. Ale to už bych chtěl asi moc...

Reagovat
Tomanatura

To byste pak jak poskladali, kdyz dojde jeste obrovsky talent Bittencourt?

Reagovat
jv

To je náhrada za Maria, rok by střídal.

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k tomu, že už se splnilo to, že nám utekl Reus, tak si myslím, že se splní i to, že přijde Hermann

Reagovat
jv

No bez Reuse bude poloviční, to je fakt. Navíc mi k vám vůbec nesedí.

Reagovat
smazaný uživatel

mně taky ne - ale tak nějak to k přestupové politice Bayernu sedí

Reagovat
smazaný uživatel

mně taky ne - ale tak nějak to k přestupové politice Bayernu sedí

Reagovat
smazaný uživatel

na Dortmund ještě nemá... jako na základ

Reagovat
jv

Současnýho Kubu strčí do kapsy všema deseti, možná by posadil i Kevina.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to si teda nemyslím...

Reagovat
jv

Se současnou formou by nebylo co řešit.

Reagovat
smazaný uživatel

Slint.

Reagovat
Erdovec

pěkný fotbal, poté naši šlichtě se Stoke minulou sobotu mě toto pohladilo po duši, díky Bundesligo!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Dortmund toho hned využije a dotáhne se bodově na bayern! Proti Hamburgu to ale bez Götzeho bude těžké!!

Reagovat
jv

No, Bruma na stoperu to jistí.

Reagovat
smazaný uživatel

heh.. no spoléhám na Lewu a doufám že Kevin se dostane do formy z minulé sezony!

Reagovat
Godwinson

Je špatnej?

Reagovat
JozkokozleJ

Dost sa zlepsuje sa, ale... stale je to malo.

Reagovat
Godwinson

Bude výbornej, v něm to je ...

Reagovat
jv

Asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

koho myslíš? Brumu nebo Kevina?

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Koukni na sestřih dnešního utkání, uděláš si rychlej závěr sám.

Reagovat
smazaný uživatel

diky Gladbach na vas bol vynikajuci kurz fakt diky

Reagovat
Arne

Favre dneska Juppa přejel na plný čáře... Byť s určitými hráči má problémy a odhad na posily nemá rozhodně bezchybnej, tak po taktický stránce nejlepší kouč bundesligy.

Kdo koukal na ARD, tak nevypínejte, Matze alias Franz už to tam rozjíždí.

Reagovat
jv

Přesně.

Reagovat
herbage

Matze? Kdo to je?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

Matze Knop, komediant... Dneska tam je za Franze, ale známější je videem s Tonim nebo Kloppem.

Teď namluvil Matthäuse a Magatha (oni se tam do tý diskuse jakoby připojili po telefonu) a já pomalu pláču, nemá to chybu.

Reagovat
jv

Magatha taky?

Reagovat
smazaný uživatel

dneska se telefonáty opravdu povedly

Reagovat
smazaný uživatel

je skvělý!

Reagovat
smazaný uživatel

No, pekne sa to začína...

Stačí keď Borussia Dortmund vyhrá v Hamburgu a všetko bude ako má byť :-)

Reagovat
smazaný uživatel

5 kč aspoň to 50 si mohl,,

Reagovat
smazaný uživatel

Po válce je každý generál

Reagovat
smazaný uživatel

O to vůbec nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono vsázet 50 korun na nesmyslný tikety nemá cenu.. Tohle byl takový tiket-sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Škoda. Nejnižší kurs, to vždycky nasere.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě už ani ne, to je taková moje klasika

Reagovat
smazaný uživatel

vyborny vysledek

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Mrzutý výsledek.

Reagovat
JozkokozleJ

Pre zaujimavost BL vyborny

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem to a když teď vidím výsledek, tak se mi snad ani nechce dívat na záznam. Může mi někdo vysvětlit, co se stalo? Kde byla hlavní chyba? Toto jsem skutečně nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych že rozdíl dnes byl v Reusovi a Arangovi.. Herrmann a Hanke taky parádní! Bayern byl v útoku bezzubý. Vytvořili si jen minimum šancí a ještě k tomu Neuer rohodně neměl svůj den

Reagovat
smazaný uživatel

rozdíl byl ten, že gladbach prosadil svojí hru nad hrou(jestli se to tak dá vůbec nazývat - to bylo opravdu otřesné) bayernu. Jupp mě sere víc a víc, dnes uplně stejný bayern jako před rokem pod VG..Robben hroznej, boateng ještě víc na pěst těma jeho centrama. Mě přijde že Jupp je prostě posranej zkusit něco nového, na lavičce mi prostě chybí Usami, zatím v každym zápase ve kterym nastoupil dokázal hru oživit. Petersenovi bych dal taky šanci, herně se mi líbí mnohem víc než Gomez, kterému to tam sice padá, ale ´pokud budou zápasy jako dneska a neškrtne si tak to musí vystřídat. Sry za pravopis jsem po něakym tom pivku

Reagovat
smazaný uživatel

Hermann to je aký post?

Reagovat
smazaný uživatel

Pravé křídlo :-)

Reagovat
smazaný uživatel

A reus hrá kde? Vľavo?

Reagovat
JozkokozleJ

Podhrot. Na zaciatku sezony nastupoval Reus na pravom kridle. Vtedy Herrmann sedel na lavicke. A v zaklade bol de Camargo, popr. Bobadilla (v utoku).

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. Dík.:)

Reagovat
jv

Jak píše Jozko, má naprostou volnost.

Reagovat
smazaný uživatel

A ten reus je vlastne aký typ hráča? Tvorivý?

Reagovat
jv

Taky, moderní, přímočarej, rychlej hráč s výbornou pravačkou, vhodnej do kombinace, nebezpečnej z každý pozice. Pro hru Gladbachu má zásadní vliv...

Reagovat
smazaný uživatel

dortmund by to mohol zvládnut aj bez Götzeho ale nechajme sa prekvapit

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna to bol super zapas.Gladbach hral na brejky ktore mu vychadzali za to Bayern zacaal hrat iba poslednych 15 min.Robben hral otrastne-skusil mozno 3 klucky.Aspon ze prisiel Alaba.

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož jsem slušně vychován, tak je slušnost pozdravit. Tímto zdravím příznivce Bayernu Mnichov... "Ahoooooooooj" ! :))

Reagovat
smazaný uživatel

...to ti někdy připomenu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Ahoj kreténe!

Reagovat
smazaný uživatel

:-*

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Nuno čomes

Neuer

Reagovat
smazaný uživatel

No ty vole včera jsem se nemohl dívat ale když jsem dneska zjistil že Bayern prohrál tak jsem myslel ,že mě klepne

Reagovat
Filip12

že by na 2:0 byla chyba Arjena jinak na ten Monche nezahrajem nikdy slušný výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že nehrál Jiráček byl jsem zvědavej jak si povede

Reagovat
REPLIKATOR

cože

Reagovat
frankiefcb

nehrál, hrál Jiráček i Polák

Reagovat
smazaný uživatel

ted to vidím takže tu sehnat video jak si vedli

Reagovat
božský John

Tak jsem viděl 2. poločas Wolfsburgu a Jiráček se mi docela líbil. Byl aktivní, nabízel se, oddřel to. Když se trošku osmělí, tak tam bude platnej jako v Plzni.

Jinak útočníci Kölnu fakt neměli den

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že v prvním poločase dostal první nahrávku snad až ve třicáté minutě, pak sem tam jednou zbytečně zamotal a ztatil balon a pak už si nic moc nedovolil... druhej poločas sem neviděl, vypadl mi eurosport2 :-/

Reagovat
Filip12

Pro jiráčka jedině dobře MAAGATH MÁ RÁD DISCIPLÍNU A PŘÍSTUP A TUDIŽ BY MU TO MOHLO POMOCT TAKOVÍ LENOCHODI JAKO BAROŠ BY S NÍM NEBYLI ZA DOBŘE

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha hraje o záchranu.... a s timdle budou mít velký starosti...

Reagovat
JozkokozleJ

Asi tak.

Dnes podala Hertha domaci vykon, lebo jej Nürnberg nedovolil hrat stylom ako Hertha zvykne praktikovat vonku, tj. brejky na jeden dotyk (teda tiez otazkou je, ci tak vobec Skibbe chcel hrat alebo chcel skutocne ovladat stred pola).

Reagovat
Arne

To nebezpečí tady je, ale počkal bych se soudy... První kolo bylo podobně katastrofální a dokázali jsme se zvednout, tak nezbejvá než věřit, že se tak stane znovu.

Opět se ale potvrdilo, že Ottl s Niemeyerem nemůžou spolu hrát, tam to prostě nefunguje a fungovat nebude. Jinak obrana jako taková až na pár zaváhání (zejména Lell a Hubník) vcelku dobrý výkon, tam bych to asi ponechal. V průběhu sezóny se přelévá náš problém z ofenzivy do defenzivy a nazpátek, teď ho zase máme vpředu.

Reagovat
smazaný uživatel

"jak řikám," to nebezpečí tam obzvlášť při podobnejch výkonech je a náskok dva body na baráž taky o lecčem svědčí, podobně jako sedm nebo kolik zápasů bez výhry

nějak se mi z toho dnešního marasmu nedaří přijít na to, jestli byl někdo lepší nebo horší

Reagovat
jv

Ale zase, když se podíváš na ty pod vámi, tak můžete být v klidu.

Reagovat
smazaný uživatel

"soustředíme se jenom na sebe"

ale vzhledem k tomu, že už pod Herthou moc mančaftů není a Hamburk (snad) půjde nahoru, tak jsem z toho takovej rozpačitej... já vim, že to je jenom jeden zápas a všechno a bez nejlepšího hráče a ve špatnym počasí, ale pocity prostě jsou dost negativní teď, no

Reagovat
Arne

Užívej si Tottiho a tohle pusť z hlavy... Já budu velký závěry dělat až po těch dvou domácích zápasech, tam se mnohé ukáže. A jestli je z toho dnešního zápasu nějaký pozitivum, tak to je fakt, že ten styl hry, o který jsme se pokoušeli, by nám měl sedět mnohem víc doma než venku. Konečně bychom mohli hrát doma jako domácí tým, na to jsem zvědav, jestli se povede.

Jinak je ale pravda, že Augsburg bude s Morávkem silnější a Freiburg na mě ze sestřihu udělal dojem... Přijde mi, že by po Finkem mohli mít další trenérskou osobnost, ten Streich mi tak připadal (já vím, po jednom zápase, to je strašně brzo). A tyhle dva týmy nemají co ztratit, ale furt si říkám, že pod nimi a pod Lauternem snad skončit nemůžeme.

Reagovat
božský John

Pfff, z toho Prödla teklo dost krve, pěknej hnus

Reagovat
jv

Až z toho šel mráz po zádech.

Reagovat
stas87

to bude zrejme zlomeny nos uz tak mame v obrane problemov az nad hlavu a teraz dalsie zranenie...je to k vzteku,ale zatial paradny futbal z obi dvcoh stran len sem tam mam dojem ze ked ma claudio loptu tak rosenberg ako by s nim hral prvy krat v zivote...nerozumeju si

Reagovat
jv

Claudio není ve svý kůži, je po zranění, naopak Rosenberg hraje dobře, je hodně nebezpečnej.

Reagovat
stas87

to chapem ze je po zraneni a je to prvy zapas po pauze ale..dnes asi 2x alebo 3x mal pizza loptu a chcel ju nahrat markusovi ktory si ani nenabehol a ked nabehol tak strasne pomaly a akoby bez zaujmu

Reagovat
smazaný uživatel

...takže FCA překope obranu a zůstal tam Krmaš

Reagovat
smazaný uživatel

*SCF

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Willy Wonka

pro UPC! Konečně mám českou verzi Eurosportu 2 a tudíž i pravidelný přísun Bundesligy.

Reagovat
jv

Existuje i něco jako Eurosport Player.

Reagovat
jv

Eurosport Player.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

dost dobre

Reagovat
jv

Ou.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Al Capone

výborně Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co sledoval nekdo Jiracka pri jeho premiere ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jiras je podstivka,maká a nevynechá žádný souboj.Škoda,že mu chyběla jen trocha kreativity,ale to časem přijde až se s týmem sehraje:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak si vedl Jiráček ? Byl jsem celé odpoledne mimo takže sem ho nemohl sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

Kaiserslautern

Reagovat
jv

Jinak ten Jörgensen Lauternu ohromně pomůže, ne na hrotu, ale jako rozehrávač, i za tu chviličku si to tam dával s prstem v nose. S Wagnerem a tím Polákem už branky přijít prostě musí!

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že se Wagnerovi bude dařit, Tiffert by zas mohl předvést pár asistencí, který by Sandro proměňovat měl

Reagovat
jv

Měl by no. Ale dneska mě potěšil ten Jörgensen a ten Polák... Jako mají tam neuvěřitelnej potenciál, někdo se z těch pěti rozstřílet prostě musí, to nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Swierczok

Reagovat
jv

Jojo, psal jsem ho už do reportu.

Reagovat
F.Torres

Jak hrál Šimůnek?

Reagovat
jv

Solidní výkon, zvlášť, že to byl po dlouhej době jeho první zápas v základu. Nebylo to 100%, ale měl tam i jednu šanci, svý si odehrál.

Reagovat
F.Torres

tak to je super, snad mu vydrží zdraví a pořádně se rozehraje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Snad.

Reagovat
smazaný uživatel

on hrál hned v základu? to mne mrzí, že jsem to (stejně jako Čipa u vlků) prošvihl

Reagovat
jv

Jojo. Tak Abel asi zase vypadnul, Amedick na lávce a hrál s Rodneim. Odehrál to docela slušně, takovej výkon na jistotu, což se dalo i čekat, podle mě se v základu udrží.

Reagovat
smazaný uživatel

snad jo, a třeba i s vyhlídkou reprezentace (ne nutně eura)

Reagovat
jv

No, šanci má určitě. Mazuch půjde do hajzlu, Kalas je bublinka, tak snad on a Suchoš.

Reagovat
smazaný uživatel

... já doufam, že do hajzlu pujde Suchý ale to by zas u repre chyběl stoper, kterýmu se prostě dařit nebude

Reagovat
Godwinson

Suchý je z těch potenciálních stoperů pro repre nejslabší.

Reagovat
jv

Tak si Sparťan no.

Reagovat
smazaný uživatel

to ne, ale v každém zápase za repre mi Suchý přišel strašně vyplašený a nebylo to jen při premiréře, při které by se to dalo tolerovat (a na turnaji s lvíčatama se taky nepředvedl v dobrém světle)

Reagovat
jv

Tak uznávám, že v repre nehrál zrovna přesvědčivě no, to je fakt. Ani ten turnaj mu nevyšel, zato tehdy v Kanadě byl skvělej a teď ve Spartaku už zase hraje stabilně základ a prej ne vůbec špatně, věřím mu. Ještě všem ukáže!

Reagovat
smazaný uživatel

možná, že se za pár let otrká, ale to už by snad Šimůnek mohl mít své místo

Reagovat
jv

No, ale potenciálem jsou ty dva trochu někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

jn, ten vidím větší u Šimůnka

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

...dle toho co už v BL předváděl pod Magathem - myslím, že to nebyla krátkodobá forma jak u Micha

Reagovat
jv

Uvidíme. Hlavně, aby mu drželo zdraví.

Reagovat
jv

Tím ale nechci říct, že ten ho nemá. Škoda Mazucha, ten se zahrabal.

Reagovat
smazaný uživatel

ten určitě no

Reagovat
F.Torres

neřekl bych že Kalas je až taková bublinka, zatím sice na to nejspíš nemá, ale do 2let by se mohl už začít prosazovat v repre

Reagovat
jv

Záleží na tom, kde a hlavně jak bude hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Simakovi to celkem pali v Jene, dal uz 7 golu ... Vecna skoda jeho talentu

Reagovat
jv

Ta je pro něj zaslíbená. I tak by se ale musel stát zázrak, aby se udrželi.

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna si najviac zasluži titul BVB potom na druhom mieste Bayern a na tretom Gladbach a na štvrtom Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna si najviac zasluži titul BVB potom na druhom mieste Bayern a na tretom Gladbach a na štvrtom Schalke

Reagovat
Dubov

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
culé

Pre Borrusie.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

ze sestřihu to vypadalo, že některý kluci z HSV měli pod dresem žlutočerný trika

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

To je ovšem dost přeceňuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

možná, při rozehrávce je nacházeli neomylně....

Reagovat
cristiano.K.

viděl jsem zákrok Fridricha a musím ocenit, jak to bylo citlivě posouzeno. V PL by z toho byla červená

Reagovat
JozkokozleJ

Ak narazas na Kompanyho,tak Friedrichov zakrok nebol ani z polovice tak nebezpecny

Reagovat
cristiano.K.

nejen Kompanyho, beru to v globalu.

Reagovat
JozkokozleJ

Pocas zimnej pauzy BL som videl vcelku dost zapasov PL a praveze mi prisli,ze v Anglicku sa hra o dost necistejsie...Hlavne strasne sa hra rukami a rozhodcovia to pustaju.A prave tie slapaky boli donedavna v PL dost pustane,az kym nebolo vela holeni zlomenych do L.Preto myslim,ze spravne,ze tieto zakroky chcu z PL odstranit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme zkouknul záznam. Ta obrana HSV byla ještě možná horší než naše při hanspalce a to je co říct. Ten penaltový zákrok (takový skluz ve vápně, wtf?), Kuba dal pěknou tu třetí branku (nahrával Lewa ). Jinak co dal Lewa na 2:0, tomu se říká one man show

Reagovat
JozkokozleJ

Som zvedavy na zlozenie stoperskej dvojice Werderu proti Leverkusenu. Naldo, Prödl zraneni, Wolf prec. Takze Sokratis a ... ? Sancu dostane asi Silvestre, ale to ja by som tam uz radsej riskol nejakeho mladeho. Tak by bola aspon aka-taka nadej, ze nevyhori (ako Silvestre).

Reagovat
jv

No, já ani ne. Momentálně tam není až na Sokratise použitelnej asi nikdo, takže Silvestre...

Reagovat
JozkokozleJ

Predpokladam,ze Werder bude chciet este niekoho dotiahnut aspon na hostovanie.Do vikendu to ale asi nie je prilis realne.To som zvedavy na zostrihy zo zapasu uz tetaz.

Reagovat
jv

Tak skoro jistě dorazí Alexander Milošević z AIK Stockholm, výborně hodnocenej, parametry skvělý, akorát je otázka, jestli přijde už v zimě nebo až v létě. Na fóru Werderu se spekuluje, že už by měl dorazit během týdne...

Jinak je velká pravděpodobnost, že dojde i Junuzović, za toho ale nebude chtít Allofs teď platiti, tak počká na léto, kdy bude volnej zadarmo.

Reagovat
jv

platit

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim seckych keri su s nami ;o)

tak v UPC nam na Eurosporte 2 pribudla bundesliga. 5 live prenosov za vikend je fajn, ale neviete niekto o relacii na eurosporte kde by boli "highlighty" zo vsetkych zapasov? Dik

Reagovat
JozkokozleJ

Myslim, ze hned po druhom nedelnom zapase kazdy tyzden davaju hodku zostrihy zo vsetkych zapasov.

Inak celkom fajn:

http://ecssport.com/deutschland/1-bundesliga

Inak zo sobotnych zapasov tam su dobre reportaze z ARD.

Reagovat
jv

Jak píše Jozko - neděle 19:30 hodinovej sestřih ze všech zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujem chalani za info o zostrihoch.

Reagovat
jv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele