18. kolo
02.02.2008 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - Hannover 96 1:1

Tři dny po suveréním postupu do čtvrtfinále DFB Pokal se Hamburk rozloučil v 18. kole 1. Bundesligy s Hannoverem remízou. Jeho ztráta na vedoucí Bayern se tím prohloubila na šest bodů a sklouzl v tabulce na čtvrté místo. Naopak Hannover díky získanému bodu drží kontakt s pohárovými pozicemi.

Ve vyprodané HSV Nordbank Aréně po 40 minutách přivedl hosty do vedení Szabolcs Huszti, když proměnil nařízenou penaltu. Dvacet minut před koncem se podařilo Nicovi Oličovi vyrovnat. A v poslední minutě zápasu viděl hannoverský Sergio Pinto červenou kartu za zbytečnou hrubost.

V prvním poločase se dostal do hry lépe Hannover. Měl jasnou herní převahu a více šancí. Ale jak Mik Hanke (5.), Jiří Štajner (16.) tak i Arnold Bruggink (27.) svými střelami ztroskotali na brankáři Rostovi. Domácím se nedařilo, sotva si vytvářeli báznaky šancí. Kapitán Van der Vaart zůstával na hrotu často sám. Kreativní nápady ze zálohy byly dnes nedostatkovým zbožím.

Pět minut před koncem prvního poločasu nařídil sudí penaltu poté, co byl v trestném území k zemi sražen Schulz hamburským Demelem. Maďar Huszti pokutový kop bezpečně proměnil.

Po výměně stran se útok domácích nejdříve nezměnil. Hamburk byl sice nebezpečnější, ale další gólovou šanci měl opět Huszti. Trefil jen břevno. V sedmdesáté minutě se povedl Rostovi dlouhý odkop, který byl Vinciusem neštěstně nasměrován na jinak "nepřítomného" Van der Vaarta. Jeho střela byla zastavena výborným Enkem, od kterého se míč odrazil zpět "do ohně", ve zmatku před hannoverskou bránou nejlépe zareagoval Olič a vyrovnal tak na 1:1.

Nehezkým zakončením byl hrubý faul čerstvě příchozího Sergia Pinta, který byl nejprve faulován De Jongem, ztratil nervy a ještě v leže De Jonga nakopl. Sudí ho za to po právu odměnil červenou kartou.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hlavně že Jarolím říkal, jak vyhrajou. mel plnou hubu kecu a ono nic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele