18. kolo
02.02.2008 15:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Energie Cottbus - Bayer Leverkusen 2:3

Ze začátku průměrný zápas proti Chotěbuzi se postupně proměnil v dramatický boj, jehož vítězem se stal Bayer Leverkusen. Trenér Skibbe mohl opět počítat s Berndem Schneiderem, který dlouho chyběl pro zranění, stejně tak Sergej Barbarez.

Rozmáčený trávník dělal technikům z Bayeru problémy a začátek zápasu nebyl z jejich strany zdaleka optimální. Přispěl k tomu rychlý gól domácích. Ve 14. minutě Michal Papadopulos, vypůjčený shodou okolností z Leverkusenu, poslal Chotěbuz po hlavičkovém duelu s Barbarezem do vedení.

Bayer odpověděl několika útoky. Barnetta, Barbarez a Gekas nechali brankáře Tremmela pořádně zapotit. Vyrovnání se vznášelo ve vzduchu a Chotěbuz se stáhla na svou půlku.

Po přestávce místo Gekase poslal Skibbe na trávník Dmitrye Bulykina a po čtvrt hodině se podařilo Bayeru vyrovnat. Simon Rolfes zatlačil míč, který prodloužil Barbarez po Barnettově rohu, ze tří metrů do brány. Za malý okamžik ještě trefil Barnetta břevno. Po dalším zaváhání Chotěbuzi uděřil Leverkusen znovu. Barbarez našel ideálním pasem Bulykina a ten s rozvahou zvýšil na 2:1.

Zápas ale ještě nebyl zdaleka rozhodnut. Chotěbuz se nenechala zastrašit a vzchopila se k útoku. Hra nabrala tempo a napětí. V 75. minutě se domácí radovali , když Jelic hlavičkou překonal Adlera. Sudí ale pro ofsajd gól neuznal. O dvě minuty pozdějí se Chotěbuzi podařilo přecijen vyrovnat, Bassila dorážel odražený míč do brány. Domácí se najednou nedali zastavit. Ale Skelův gól sudí opět pro ofsajd neuznal. Z dramatu na hřišti vítězně vyšel Leverkusen. Rivič ve vápně stáhnul Schweglera a sudí nařídil penaltu, kterou Rolfes s klidem proměnil a nadělil tak Bayeru tři cenné body. Leverkusen tak přeskočil HSV, který doma jen remizoval s Hannoverem.

Autor: Jitka Ludvíková / bayer04.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele