Bundesliga - preview 18. kola: Dvě nedělní dohrávky

07.01.2022, 09:12, aktualizováno 09.01.2022, 08:58
Previews
Anthony Modeste (© AFP)
1. FC Köln zakončil rok 2021 dvěma výhrami a na to se nyní pokusí navázat v hlavním městě, kde na něj čeká souboj s Herthou. Mizerný podzim za sebou má Wolfsburg, ten cílí mnohem výše a dnes by se mu hodila výhra nad Bochumí...
Hertha BSC - 1. FC Köln  (neděle 15:30)
Prosincový program se fotbalistům Herthy povedl. Během tohoto měsíce z možných dvanácti bodů urvali slušných sedm, přičemž na samý závěr kalendářního roku 2021 si vyšlápli též na dortmundského giganta. Do Rückrunde vstoupí duelem s Kolínem nad Rýnem, jemuž se také na konci minulého roku dařilo moc dobře, získal dvě výhry nad Wolfsburgem a Stuttgartem.

Tenhle mač dvou celků pohybujících se aktuálně kolem středu průběžného pořadí by měl dle papírových prognóz nabídnout vyrovnané měření sil. Každopádně zatímco domácí mají spíše blíže sestupovým pozicím, hosté těm, jež zaručují postup do pohárové Evropy pro následující ročník. Oba by tak zisk bodů uvítaly v posunu tabulkou nahoru vstříc svým hlavním ambicím.

I když je vlastně pravda, že především v ligové záchraně mají společného jmenovatele. Loni se právě tahle družstva horlivě prala s udržením se v Bundeslize a tuhle hrozbu mají rozhodně i nyní na paměti, přestože jsou v současné chvíli mimo červené pozice. Co se formy týče, jsou v této otázce vážně na podobné úrovni, pro ně je důležitý i fakt, že v pozitivním slova smyslu.

Srpnové vzájemné klání zvládli lépe svěřenci trenéra Steffena Baumgarta, Hertha tak určitě má svému sokovi co vracet. "Výhry vždycky posilují vaši důvěru v práci, kterou děláte. A já mám pocit, že můj tým míní takto pokračovat. Chci, abychom v neděli naši pohodu potvrdili," uvedl domácí kouč Tayfun Korkut. "Hodláme stavět náš výkon na píli, odvaze a uvolněnosti."

Berlínský výběr aktuálně zasáhly nepříjemnosti spjaté s pandemií koronaviru, je tak otázkou, koho bude moci Korkut využít. Kolín nad Rýnem by naopak měl hlásit jen pár absencí, navíc ne vlivem potíží s kovidem. "Budu o sestavě rozhodovat na poslední chvíli," přiznal lodivod BSC. "Tohle období od vás prostě vyžaduje flexibilitu. I tak mám dostatek kvalitních hráčů."
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Pekarík, Stark, Torunarigha, Mittelstädt - Darida, Serdar - Richter, Ekkelenkamp - Belfodil, Maolida
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Kilian, Hübers, Hector - Özcan - Ljubicic, Kainz - Duda - Uth, Modeste
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.61 - 2.49
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Bochum - VfL Wolfsburg  (neděle 17:30)
V neděli vpodvečer se uzavře 18. kolo německé Bundesligy duelem Bochumi s Wolfsburgem. Vlci v závěru roku 2021 úplně vypadli z formy a doslova střemhlav se propadli tabulkou. Mizernou formu korunoval debakl od Bayernu, ale rok 2022 chtějí začít s čistým štítem.

VfL Bochum rozehraje v novém roce další partii své záchranářské mise, která je alespoň po sedmnácti kolech úspěšná. Dvanácté místo a tříbodový náskok na sestupové pozice je až příliš křehká substance a Bochum bezpochyby čeká ještě náročný úkol.

Složité úkoly čekají i na Floriana Kohfeldta. Wolfsburgu se podzimní část vůbec nepovedla, navzdory účasti v Lize mistrů. Vlci nakonec skončili v konkurenci Lille, Salzburgu a Sevilly na posledním čtvrtém místě a pohárová Evropa pro ně skončila. A bohužel nutno konstatovat, že na návrat pro příští sezonu to zatím nevypadá. Po debaklu v Mnichově (0:4) se Wolfsburg propadl na třinácté místo tabulky, jen tři body od barážové pozice. O skóre je navíc horší, než jeho nedělní hostitel.

Vzájemné zápasy hovoří jasně ve prospěch Kohfeldových svěřenců. V srpnu loňského roku nabídl duel mezi Wolfsburgem a Bochumí vyrovnanou partii, kterou rozhodl jediným gólem ve prospěch Vlků útočník Weghorst.

Domácím nebudou k dispozici zranění Simon Zoller, Danny Blum, Tom Weilandt, Takuma Asano, Saulo Decarli a Konstantinos Stafylidis. V trestu je navíc Erhan Masović a další otřesy v sestavě může způsobit koronavirus. Připravená už bude nová akvizice z Brightonu, Nizozemec Jurgen Locadia.

Dlouhý seznam zraněných trápí Wolfsburg a i to je pochopitelně důvodem špatných výsledků. Lukas Nmecha, William, Xaver Schlager, Paulo Otávio, Admir Mehmedi, Aster Vranckx, Josuha Guilavogui a Marvin Stefaniak, ti všichni zůstávají zranění. Pozitivně testovaní byli Kevin Mbabu a Dodi Lukebakio, ale před utkáním to ještě nemusí být konečná.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Gamboa, Lampropoulos, Leitsch, Soares - Tesche, Losilla, Rexhbecaj - Pantovic, Polter, Antwi-Adjei
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Lacroix, Bornauw, Brooks - Baku, Arnold, Gerhardt, Roussillon - Steffen, Waldschmidt - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.48 - 3.43 - 2.16
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Lipsko nemohlo být se svým vystoupením v podzimní části tohoto ročníku vůbec spokojeno. A na jaře má co napravovat, neboť vicemistr Bundesligy z loňské sezóny se vlastně po celou dobu pohyboval pouze v šedivém středu průběžného pořadí. První utkání v rámci Rückrunde podstoupí proti svému sousedovi z tabulky, Mohuč si doposud vedla o chlup lépe než domácí.

V Lize mistrů nezářili, a i když konečná třetí pozice Die Roten Bullen ve skupině A se v tvrdé konkurenci Manchesteru City a PSG v podstatě nejeví na první pohled jako velká tragédie, na domácí scéně strádali přece o dost více. Určitě ale v Sasku nemusejí panikařit. I nadále totiž mají čas potvrdit, že v Německu patří mezi top kluby, tak jako tomu bylo během let minulých.

Pokračovat navíc budou taktéž na evropské scéně, akorát museli vzít zavděk onu soutěž méně blyštivou, tedy Evropskou ligu. Problémem však může být, že nový kouč Domenico Tedesco, který nahradil před měsícem svého předchůdce Jesseho Marsche, musí učinit potřebné kroky ke zlepšení okamžitě, aby Lipsku opět neujel vlak. Svoje ambice aktuálně prostě nenaplňuje.

Zatím vedl své mužstvo ve třech utkáních a výkonnost měla klesající tendenci. Premiéra byla povedená, zvítězilo se nad Mönchengladbachem, jenže pak následovala remíza v Augsburgu a opravdu hodně nečekaná porážka s Bielefeldem. "Mohuč má kompaktní celek, který pracuje velmi dobře v obraně, nikdy totiž v této oblasti hry není pasivní," povídal k nynějšímu klání.

Družina kouče Boa Svenssona se zatím drží daleko od sestupového pásma a taková skutečnost je pro ni vůbec ta nejdůležitější. Mohla by nicméně potají pomýšlet též na vyšší cíle, rozhodně není daleko od těch příček, jež by ji mohly zaručit kvalifikaci do pohárové Evropy. "Nejsem překvapený, jak úspěšná Mohuč je. Vybudovala si především stabilitu," podotýkal Tedesco.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Simakan, Orbán, Gvardiol - Klostermann, Adams, Kampl, Angeliňo - Nkunku, Szoboszlai - André Silva
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Nemeth, Bell, Hack - Widmer, Stach, Aarón Martín - Barreiro, Lee - Burkardt, Onisiwo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.92 - 4.71
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayer Leverkusen - Union Berlín  (sobota 15:30)
Leverkusen předváděl v první polovině sezóny celkem obstojné výkony a dlouho zůstával ve hře o mistrovský titul, ovšem závěrečné tři zápasy se mu výsledkově vůbec nepovedly. I přes gólové hody českého kanonýra Patrika Schicka získal jediný bod a v tabulce Bundesligy klesl na čtvrté místo s osmadvaceti body, na vedoucí Bayern Mnichov už má teď ztrátu propastných patnácti bodů. Nyní by se rád vrátil na vítěznou vlnu proti Unionu Berlín.

Výkony Bayeru jsou v této ligové sezóně spíše jako na houpačce. Po vynikajícím vstupu se zasekl a ve čtyřech utkáních ani jednou nevyhrál, pak po třech výhrách znovu upadl do krize. V jeho dresu září především Schick, který je s šestnácti trefami druhý v tabulce střelců celé ligy o tři trefy za vedoucím Robertem Lewandowskim z Bayernu. Až do minulého neúspěšného vystoupení s rivalem z Freiburgu (1:2) skóroval třikrát po sobě.

Domácí celek se na rozdíl od svého sobotního protivníka bude chystat na osmifinálovou fázi Evropské ligy, naopak pohárové tažení berlínského klubu nově vzniklou Konferenční ligou skončilo kvůli rozhodující remíze 1:1 s pražskou Slavií. Nicméně mezi německou elitou si nevede úplně špatně a momentálně je sedmý se sedmadvaceti body, v případě tříbodového úspěchu proto může svého soupeře předskočit. Naposledy těsně zvítězil v Bochumi (1:0).

Trenér mírného favorita Gerardo Seoane věří, že více jak čtrnáctidenní přestávka jeho týmu prospěje. "Znovu nás čeká velmi náročný program a určitě se s ním chceme vypořádat lépe než v první polovině sezóny, hlavním cílem je stabilizovat výkony po celý průběh. Bohužel jsme zaznamenali několik nepříjemných ztrát a v tak velké konkurenci to může být trestuhodné. Union má silný kádr a nedá nám nic zadarmo, my si ale věříme."

Třiačtyřicetiletý švýcarský rodák nemá k dispozici Aranguize s Baumgartlingerem, kvůli pozitivnímu testu na koronavirus nenastoupí Amiri a Hincapie a na Africký pohár národů odcestovali Kossounou i Tapsoba. Hosté postrádají Dehleho, Beckera (COVID-19) a také svého nejlepšího střelce Awoniyiho, jenž bude reprezentovat Nigérii na APN. Úvodní vzájemný duel tohoto ročníku skončil nerozhodně v poměru 1:1.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Frimpong, Tah, Hincapie, Bakker - Palacios, Andrich - Adli, Wirtz, Diaby - Schick
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Luthe - Friedrich, Knoche, Baumgartl - Trimmel, Haraguchi, Prömel, Gießelmann - Kruse - Voglsammer, K. Behrens
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.96 - 4.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Arminia Bielefeld  (sobota 15:30)
Nad očekávání dobře si v podzimní části ročníku vedl Freiburg, který obsadil konečnou třetí příčku v tabulce. Lépe na tom byl v tomto ohledu už jenom druhý Dortmund a první Bayern. V jarní fázi sezóny se bude snažit udržet se na předních pozicích, lépe řečeno alespoň na těch, jež zaručují postup do pohárové Evropy. Doma nyní přivítá Bielefeld, usilující o záchranu.

Nedá se každopádně říci, že by domácí během listopadu a prosince s nějakou velkou dávkou pravidelnosti bodovali. V uplynulých sedmi ligových kolech zvítězili jen dvakrát, čtyřikrát za toto období prohráli. Situace v bundesligovém pořadí je až tak napjatá, že jejich třetí místo by nemělo být úplně přeceňováno. Byť je pro ně rozhodně povedeným a úctyhodným počinem.

A svěřenci trenéra Christiana Streicha nemají důvod, proč by nemohli naplnit minimálně cíle ohledně kvalifikace do evropských pohárů pro příští období. "Nálada byla před startem druhé poloviny ročníku v kabině pozitivní," těšilo domácího lodivoda. "Hráči měli celkem jedenáct dnů volna. Mám zkušenosti, že když jim dáte o trochu delší pauzu, vrátí se vám pak svěžejší."

Hůře než Arminia si do této chvíle počínal pouze beznadějně poslední celek německé nejvyšší soutěže z Fürthu. Nicméně mužstvu kouče Franka Kramera poslední dva zápasy v roce 2021 vyšly po výsledkové stránce perfektně, skolilo v derby Bochum, následně vyhrálo i v Lipsku, a jeho postavení je teď tak daleko příznivější. Od bezpečného pásma ho dělí minimální rozdíl.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Kübler, Lienhart, N. Schlotterbeck, Günter - Eggestein, Höfler - Sallai, Grifo - Čong - Höler
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega Moreno - Brunner, Pieper, Nilsson, Andrade - Schöpf, Vasiliadis - Wimmer, Okugawa, Krüger - Serra
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.73 - 4.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Hoffenheim obsadil v loňském ročníku německé nejvyšší soutěže až nelichotivé jedenácté místo a neprobojoval se tak do evropských pohárů, letos se mu prozatím daří o poznání lépe a dokonce usiluje o příčky zaručující základní skupinu Ligy mistrů. V tuto chvíli se nachází na pátém místě tabulky s osmadvaceti body a za čtvrtým Leverkusenem zaostává o pouhý bod. Nyní bude plnit úlohu favorita proti sestupem ohroženému Augsburgu.

TSG předvádělo v úvodní polovině tohoto ročníku konstantní výkony a v předchozích deseti zápasech prohrálo pouze dvakrát, momentálně neokusilo hořkost prohry pětkrát po sobě. Na konci uplynulého roku vybojovalo cenné nerozhodné výsledky s Bayerem (2:2) i Gladbachem (1:1). Jeho první soupeř v roce 2022 se nachází nad propastí sestupového pásma, s pouhými osmnácti body je až patnáctý a ve druhé polovině ho tedy mohou čekat perné chvilky.

FC v této sezóně zazářilo v duelu s mistrovským Bayernem, jelikož ho senzačně porazilo po výsledku 2:1 a od té doby prohrálo v Bundeslize pouze jednou ze šesti případů, na druhou stranu ho rozhodně mrzí neúspěch s konkurenční Bochumí (2:3) i bezbranková remíza s beznadějně posledním Fürthem. Hoffenheimu má v každém případě co vracet, protože hned v úvodním kole s ním utrpělo debakl 0:4 na vlastním stadionu.

Domácí se musí vypořádat s celkem početnou marodkou, na které se například nacházejí Bičakčič, Skov, Adams, Adamyan, Nordtveit či John, reprezentační povinnosti na APN si k tomu bude plnit Samassekou. Hosté postrádají vykartovaného Oxforda, zranění nepustí na trávník Finnbogasona se Stroblem a vinou pozitivního testu na COVID-19 určitě nenastoupí ani český brankář Tomáš Koubek. Na lavici náhradníků by měl znovu začít jiný český krajánek Jan Morávek.

"První polovina sezóny je za námi a my se určitě nemáme za co stydět, ovšem nyní je důležité, abychom v té druhé neztratili krok s nejlepšími. Augsburg určitě nepodceníme, pokud má totiž dobrý den, tak dokáže porazit kohokoliv," prohlásil s respektem lodivod Hoffenheimu Sebastian Hoeness.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Vogt - Grillitsch - Kaderabek, Raum - Geiger, Stiller - Kramarič - Bebou, Rutter
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago - Dorsch, Maier - Hahn, Caligiuri, Vargas - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.56 - 6.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Greuther Fürth - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Je dost možné, že právě tyhle kluby se v jarní části sezóny budou rvát o finální udržení se na nejvyšší úrovni. Ačkoli pro Fürth je tahle otázka v tuhle chvíli spíše zapovězenou záležitostí, neboť za celou podzimní fázi ročníku urval jen pět bodů a je v tabulce beznadějně poslední. Ani Stuttgart ale rozhodně nemohl za své dosavadní počínání vyskakovat radostí do vzduchu.

Po sedmnácti kolech hosté obsazovali až šestnáctou pozici, která v konečném účtování posílá daného nešťastníka do nepříjemné baráže. A té se míní pochopitelně za každou cenu vyhnout. "Každý začátek je důležitý. A tenhle zápas novým startem je," uvědomoval si stuttgartský lodivod Pellegrino Matarazzo. "Pokud ze sebe vydáme všechny síly, můžeme teď zvítězit."

Svěřenci trenéra Stefana Leitla po postupu do Bundesligy vlastně jen tvrdě naráželi na realitu a poměry top fotbalových sfér v zemi. Budou muset okamžitě zabrat, dohnat velkou ztrátu na bezpečnou zónu, jinak je sestup jistojistě nemine. "Neměli bychom nic podceňovat," varoval Matarazzo. "V posledních třech utkáních Fürth získal čtyři body, jako by je nyní stabilnější."
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Burchert - Meyerhöfer, Bauer, Viergever, Willems - Christiansen - Seguin, Tillman - Nielsen - Leweling, Hrgota
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Müller - Anton, Ito, Kempf - Karazor, Sosa - Massimo, Mangala, Endo - Führich - Coulibaly
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.53 - 3.50 - 2.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Dortmund byl možná vnitřně trochu zklamaný, že mu vedoucí Bayern po podzimní části utekl na poněkud větší odstup. Bavorský gigant nicméně v páteční předehrávce tohoto kola zaváhal i vlivem mnohačetných absencí s Mönchengladbachem, takže hosté mají jedinečnou možnost ze své ztráty na první příčku něco ukrojit. Úvodní utkání roku 2022 podstoupí ve Frankfurtu.

Domácí by pro ně každopádně měli představovat nesnadnou překážku. V první polovině této sezóny se jim vedlo velmi slušně, a byť zkraje delší dobu čekali na jakoukoli výhru, obecně nejsou lehce k poražení. Třeba před vlastními fanoušky padli v rámci Bundesligy jen jednou. Porazit letos dokázali Bayern, vysokým rozdílem Leverkusenem či v popředí hrající Freiburg.

Minulé vzájemné klání obou celků vyznělo jasně ve prospěch BVB. "Za uplynulých devět dní příprav před tímto mačem jsme nikdy nebyli kompletní. Ale myslím, že jsme potrénovali moc dobře," ujišťoval domácí stratég Oliver Glasner, který se svým mužstvem bude chtít útočit na jaře bezpochyby na ty příčky, které zajišťují postup do evropských pohárů pro období další.

Zatím si Eintracht opravdu nemůže na celkovou výkonnost výrazně stěžovat. Dařilo se mu i v Evropské lize, ve skupině D postoupil do další fáze z prvního místa bez jediné prohry. "Rok 2021 je za námi. Nemá cenu se v něm babrat," řekl Glasner. "Nesmíme už myslet na úspěchy, které jsme zaznamenali, ovšem zase sbírat další. Pořád existuje prostor pro zlepšení," povídal.

Hostům prosincový program v německé nejvyšší soutěži nevyšel ideálně. Der Klassiker proti mnichovskému výběru jim přinesl jen hořkou porážku, následně v jiném derby jen remizovali v Bochumi, na samý závěr loňského roku selhali nečekaně na půdě Herthy. Suma sumárum se ze tříbodového výsledku radovali za předešlá čtyři kola jen v měření sil s posledním Fürthem.

Dortmund obecně umí zvládat úvodní střetnutí po vánočních svátcích. Naposledy mu prvotní duel nového kalendářního roku nevyšel před třinácti lety, tehdy v DFB-Pokalu doma nestačil na Brémy. "Mí hráči jsou odpočatí. Dobře zregenerovali," vzkazoval hostující lodivod Marco Rose. "Přestávka všem vážně dost pomohla. Výkonnostní i tréninkové testy byly v pořádku."

Die Schwarzgelben budou v Hesensku plnit roli mírného favorita. Též proto, že v předchozích jedenácti případech, včetně finále Německého poháru z roku 2017, nestačili na svého soupeře jednou. "Očekávám úplně jiný zápas než ten z léta," uvedl Rose. "Od té doby si totiž všechny dovednosti Frankfurt zautomatizoval, je velmi stabilní. A navíc je aktuálně ve slušné formě."
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Hasebe, N'Dicka - Rode, Sow - Chandler, Kostič - Goncalo Paciencia, Kamada - Borré
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Meunier, Can, Hummels, Raphaël Guerreiro - Dahoud - Brandt, Bellingham - Reus, Hazard - Haaland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.19 - 4.29 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach  (pátek 20:30)
Vstup do nového roku nemusí představovat pro Bayern nikterak snadnou záležitost. Proti Mönchengladbachu sice bude plnit roli favorita, jenže zrovna tenhle protivník mu letos stačil připravit již dvě velmi náročná střetnutí. A navíc se aktuální podzimní mistr musí potýkat s početnými absencemi, a to nejen kvůli nakaženým obávanou nemocí s názvem COVID-19.

V půlce srpna narazil výběr Stern des Südens na Borussii při vstupním pohovoru do nového ročníku Bundesligy a nepočínal si dle vlastních očekávání. Konečná plichta znamenala jedno ze tří bodových zaváhání v součtu všech ligových klání v druhé polovině kalendářního roku 2021. Na konci října poté přišlo na řadu měření sil v DFB-Pokalu. A to dopadlo ještě hůře.

Celek ze Severního Porýní-Vestfálska nejenže dokázal v Německém poháru proklouznout dál, ale zároveň bavorského giganta doslova potupil. Vyhrál totiž hned o pět branek! "Dlužíme mu odplatu," přiznával domácí stratég Julian Nagelsmann. "Už tu situaci nevrátíme zpátky. Je mi jedno, že budeme muset sáhnout i do juniorky kvůli mnoha ztrátám, jež nás postihly," dodal.

Pokud se v zákulisí nic nezmění, utkání by se mělo sehrát v původním termínu, tedy jakožto startující v rámci německé nejvyšší soutěže pro rok 2022, ačkoli vedení Bayernu požádalo o jeho přeložení. Výčet těch, kteří vykázali pozitivní testy na koronavirus, je opravdu obrovský. Navíc se do této doby vkládá i Africký pohár národů, někteří kvůli němu nebudou k dispozici.

Konkrétně se na straně Die Roten jedná o Erica Maxima Choupa-Motinga a Bounu Sarra. A je pak otázkou, kdo bude moci nastoupit ze seznamu trápících se s kovidem. Kingsley Coman, Lucas Hernández, Manuel Neuer, Alphonso Davies, Tanguy Nianzou, Omar Richards, Leroy Sané, Dayot Upamecano a Corentin Tolisso, ti všichni by údajně měli nyní zůstat mimo hru.

Abychom výčet chybějících na straně Bayernu nadobro zkompletovali, zdraví nejsou Josip Stanišič ani Leon Goretzka. "Čelíme vážně hodně náročným podmínkám," přiznával domácí lodivod. "Je ale ve finále extrémně vzrušující pro mě jako trenéra nastavit plán a těžit z kvalit hráčů, kteří by se mohli objevit na jiných pozicích v sestavě, než na jaké jsou obecně zvyklí."

Ani hostující stratég Adi Hütter nenasadí nejsilnější možné složení. COVID-19 postih i kádr aktuálně čtrnáctého týmu tabulky, konkrétně zřejmě nebudou připraveni Mamadou Doucouré, Keanan Bennetts, Denis Zakaria a Joseph Scally. Reprezentovat na APN se již chystá Rami Bensebaini, přičemž zdravotní neduhy postihly nejlepšího střelce mužstva Jonase Hofmanna.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Pavard, Kimmich, Süle - Marc Roca, Musiala - Gnabry, Sabitzer, Müller, Tillman - Lewandowski
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Ginter, Elvedi, Jantschke - Lainer, Kramer, Koné, Netz - Stindl, Pléa - Embolo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 6.22 - 9.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov17141256:1643
2.Borussia Dortmund17111541:2634
3.SC Freiburg1785428:1629
4.Bayer Leverkusen1784540:2828
5.TSG Hoffenheim1784535:2628
6.Eintracht Frankfurt1776427:2427
7.Union Berlín1776423:2127
8.1. FC Köln1767427:2725
9.1. FSV Mainz 051773725:1724
10.RB Lipsko1764730:2222
11.Hertha BSC1763820:3521
12.VfL Bochum1762916:2620
13.VfL Wolfsburg1762917:2920
14.Borussia Mönchengladbach1754822:3219
15.FC Augsburg1746717:2618
16.VfB Stuttgart1745822:3117
17.Arminia Bielefeld1737714:2216
18.Greuther Fürth17121413:495

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
esmuellert

Ta sestava Bayernu je hodně zajímavá

Reagovat
Pharrell

Ale i tak (přes tu velkou Covid marodku) Bayern porazí Gladbach. Přímo je zničí.

Reagovat
Vinci

Podle livesportu mají mít 5 hráčů out kvůli covidu, to ještě není tak hrozný

Reagovat
Pharrell

To není no . Tak M' Gladbach taky budou chybět důležití hráči.

Reagovat
ttopi

Ta fotka - takhle nějak si představuju Messiho za 20 let.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Heresy

mene vlasu .. jinak si to trefil

Reagovat
DieFohlenBMG

Stane se z něj stadion?

Reagovat
cologneFC

Tak máme novú jednotku v bráne. V nedeľu bude v Berlíne chytať Schwäbe a Timo dostane v januári šancu iba v pohári proti HSV. Podľa mňa dobré rozhodnutie, Schwäbe chytal počas Timovho zranenia vynikajúco a aj čísla mal o dosť lepšie.

Reagovat
Arne

Horn stagnuje již delší dobu a třeba ho to trochu nakopne... Schwäbe závěr podzimu výborný, kdo by to býval řekl za drážďanských časů, že na něco podobného bude mít.

Reagovat
Kily

taky čumím, kam až to dotáhl, stejně jako třeba Andrich. I když Schwäbe mi ani nevadil, dokázal vytáhnout parádní zákroky a tým podržet, hodně mu uškodilo to, že musel hrát nohama, kterýma neuměl

Reagovat
cologneFC

On sa výrazne zlepšil v Bröndby. Ale čísla má oproti Timovi fakt o dosť lepšie.

https://www.facebook.com/363305980524648/posts/1754312311424001/

Reagovat
Rudnevs

Schwäbe bol v Drážďanoch tak zlý? Ja si to už moc nepamätám, ale viem, že tam bol v tej veľmi solídnej sezóne 16/17 a mal som pocit, že by si ho aj radi udržali. Tá druhá už bola trochu horšia a navyše sa začal ukazovať vlastný odchovanec Schubert (Schwäbe bol len na hosťovaní z Hoffenheimu), čiže ho nakoniec nevykúpili, ale nepovedal by som, že zanechal tak zlý dojem.

Reagovat
db18

Ulreich - Süle, Pavard, Kimmich - Gnabry, Sabitzer, Roca, Tillmann, Musiala - Müller - Lewandowski

Reagovat
Kily

spíš si pozornost zaslouží ta lavička s omlazeným Ibrou

Reagovat
db18

To je hrozný tempo...

Reagovat
Bayern +

Prvých 20 minút bolo v pohode, až som bol prekvapený. Následne hrozná sračka, hlavne tá stredová línia je príšerná. Musiala úplne v lese a ešte aj Süle s Pavardom sa v osobných súbojoch prispôsobili tým dorastencom

Reagovat
$dolar$

Nejvic v lese je Gnabry a Tillman. Plus cela obrana.

Reagovat
RadekVonCZE

Adolf

Reagovat
smazaný uživatel

Nemanja Motika na na lavici Bayernu Doufám, že se s takhle geniálním jménem prosadí, byla by sranda poslouchat komentátory vyslovovat věty jako "Motika zpracovala míč a pádí na bránu..."

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
oli9

Schick dnes 2 góly. Za garzonku

Reagovat
Coutinho10

dnes asi po dlouhy dobe dam prednost BL pred anglickym fotbalem, kde dnes nic moc nabidka

Schick vs stary znamy Union a Frankfurt vs BVB muzou bejt i diky postaveni v tabulce zajimavy matche

Reagovat
Coutinho10

Pata super vyber mista

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Je super, měl tam už pár top náběhů, fakt radost koukat.

Reagovat
smazaný uživatel

je skvely, skoda ze ma takove mantaky spoluhrace, obrana zase k smichu

Reagovat
Kincl

Leverkusen by potřeboval, aby Patrik dával tak čtyři goly za zápas aby to někdy bylo za tři body

Reagovat
db18

Pak by ale prohráli 4:5.

Reagovat
DieFohlenBMG

Tam stojí při bránění jak vopařený čuráci

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Do teď jsem si myslel, že pro Schicka je to v Leverkusenu ideální. No začínám mít pocit, že přestup by pro něj byl lepší.

Reagovat
Coutinho10

ten Union jsou hrozny haluzaci...skoro z niceho a vedou 2:1

Reagovat
db18

xG Bayer - "haluzáci z Unionu" 0,81 : 2,24

Reagovat
Coutinho10

tak mozna do 2-3 sanci se dostali, ale jinak cely 1. polocas mimo golu se jenom branili a chvilkama i zdrzovali...sou efektini no, bohuzel

Reagovat
db18

Chytřejší, a vypracovali si kvalitnější šance... k čemu je Bayeru, že mají míč, když s ním nic nevymyslí?

Reagovat
ACSMan

Schick opět zavelel gólem k obratu

Reagovat
DieFohlenBMG

Tak jsem spočítal, že Schickovo 17 gólů zařídilo Bayeru 5 bodů. Šílenost.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Tak teraz zrataj goly Haalanda a Lewu a kolko im to prinieslo bodov. Ja z toho Schicka mam presne taky dojem, vela golov ale tim z toho tazko vytazi nejake body. Cisla krasne, timovy uzitok k hovnu, co nie je je vina hraca, tomu to jedine pomoze v tom, ak bude uvazovat o prestupe.

Reagovat
andrew96

Bayern se může během ledna v klidu promořit.

Reagovat
db18

možná pak o první pozici budou bojovat aspoň Hoffenheim s Freiburgem.

Reagovat
andrew96

Jestli v BVB budou o pozici 2. stopera bojovat Can s Pongračićem, tak stopro.

Reagovat
bayern987

Já jsem docela rád, že skoro všichni hráči si už Covidem prošli nebo brzo projdou. Alespoň to nebudeme řešit v mnohem důležitější fázi sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund je fakt ubohy klub maju 2 najlepsieho utocnika na svete a oni niesu schopny hrat nic a ja na nich dam samozrejme 2

Reagovat
andrew96

Sázet na výhru Dortmundu ve Frankfurtu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Agent z Melmacu

myslím že je spokojný

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Byleth

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
stas87

Wolfsburg kupuje z Lechu Poznan Jakuba Kaminskiho. Ciastka ma byt 10 milionov euro, su v tom zaratane aj bonusy, takze cakam sedem ihned, tri v bonusoch. Pekna ciastka, navyse Lech ma sto rokov od zalozenia tuto sezonu a rozjete to ma na majstra. Takze logicky chceli, aby ostal do konca sezony a odisiel az po nej. Zaujem mal mat aj Dortmund a Leipzig, ti ale nechceli nechat Kaminskiho v Polsku do konca sezony, Wolfsburg ano. Zaujimavy hrac, zaujimava ciastka a Lech dokaze predavat aj vzhladom k tomu, ze to nie je pravidelny ucastnik skupiny EL. Dobre to tam robi, ci sa hrac presadi po odchode z klubu, to ich nemusi zaujimat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele