Bundesliga - souhrn 18. kola

22.01.2021, 22:27, aktualizováno 24.01.2021, 19:52
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Mönchengladbachu (© AFP)
Bayern splnil roli favorita a na Schalke nakonec vysoko vyhrál. Divoké utkání mezi Borussií Mönchengladbach a jmenovkyní z Dortmundu nabídlo šest gólů a výhru domácího celku poměrem 4:2. BVB třikrát inkasovalo po standardní situaci. Ztratily i další týmy z popředí tabulky - Lipsko jede s prázdnou z Mainzu, Leverkusen zase doma nestačil na Wolfsburg. Hertha zapsala další porážku, propadla doma s Brémami.

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln 3:0

24.01.2021 18:00

Góly: 7. Andrej Kramarić (pen.), 28. Christoph Baumgartner, 75. Andrej Kramarić (pen.)

Hráči Hoffenheimu dokázali zvítězit poměrem 3:0 nad Kölnem, který se stále nachází v sestupovém pásmu. Hoffenheim je naopak v klidném středu tabulky.

Dvaadvacet bodů dokázal Hoffenheim nasbírat během prvních osmnácti kol bundesligy a na sestupové pásmo má náskok sedmi bodů. Právě Köln je s patnácti body šestnáctý a v tuto chvíli by ho čekala baráž o udržení mezi německou elitou.

V zápase Hoffenheimu s Kölnem byli favoritem domácí. A již v 6. minutě dostali od rozhodčího Jablonskiho obrovskou výhodu v podobě polutového kopu, která byla nařízena za hru Čestiče rukou ve vlastním pokutovém území. Penaltu vzápětí proměnil Kramarić a poslal tak domácí do vedení.

A ve 28. minutě přidali hráči Hoffenheimu další gól. Tentokrát tečoval Gacinovičovu ránu z dálky přímo do odkryté části brány Baumgartner. Ve 34. minutě mohl Köln alespoň snížit, Wolfův střelecký pokus však vychytal Baumann.

Další stěžejní moment zápasu přišel 74. minutě, kdy sudí Jablonski nařídil druhý pokutový kop pro Hoffenheim. K jeho exekuci se postavil opět Kramarić a ani tentokrát se nemýlil. A v 78. minutě jsme byli svědky další penalty, tentokrát ji zahrávali hosté, avšak Modeste pokutový kop neproměnil, jelikož jeho pokus brankář Baumann vychytal.

A to bylo posledním zajímavým, co jsme v zápase viděli a všechny tři body tak zůstávají po zásluze v Hoffenheimu. Příští sobotu čeká Hoffenheim zajížďka do Mnichova, k zápasu proti tamnímu Bayernu. Köln se bude prezentovat na domácí půdě proti Bielefeldu příští neděli.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayern Mnichov 0:4

24.01.2021 15:30

Góly: 34. Thomas Müller, 54. Robert Lewandowski, 88. Thomas Müller, 90. David Alaba

Bayern Mnichov dokázal vyhrát poměrem 4:0 na půdě Schalke 04 a díky zaváhání Lipska upevnil svou pozici na prvním místě bundesligy. Schalke je v tabulce naopak poslední. Schalke nasbíralo během osmnácti kol pouhých sedm bodů a vzhledem k tomu, že Mainz překvapivě zvítězil nad Lipskem, má na předposlední místo ztrátu třech bodů a na příčky zajišťující záchranu ztrátu deseti body. To Bayern díky vysoké výhře upevnil svou pozici na čele bundesligy. Tam se v tuto chvíli nachází s dvaačtyřiceti body a náskokem sedmi bodů na druhé Lipsko. Šance na to, že i v letošní sezóně si Bayern pro bundesligový titul dojde, se tedy opět navýšily.

Co se týče zápasu mezi Schalke a Bayernem, byli pochopitelně jasným favoritem hosté. Ti se dostali do první velké šance zápasu již v 7. minutě, když Lewandowski zakončoval po centru Kimmicha hlavou pouze těsně nad.

Hned v 9. minutě si Bayern vypracoval další velkou šanci, ve slibné střelecké pozici však selhal Gnabry. A diváci se skutečně nenudili, v 11. minutě si totiž svou první velkou šanci vypracovalo také Schalke, když Uth hlavičkoval prudce po centru Oczipky a brankář Neuer musel vytáhnout solidní zákrok.

Skóre se měnilo ve 34. minutě. Kimmich vyslal z pravé strany další ze série svých centrů, který tentokrát našel hlavou Müller, který už neměl problém zakončit mezi tři tyče a poslal tak Bayern do jednogólového vedení.

A druhý gól přidal Bayern necelých deset minut po začátku druhého poločasu. V 54. minutě zachoval chladnou hlavu nejlepší střelec Bayernu Lewandowski, tváří v tvář brankáři Fährmannovi nezaváhal a po chytré kličce vstřelil gól na 2:0.

Dalšího gólu se hráči Bayernu dočkali v 88. minutě, když se míč znovu dostal přes centr Kimmicha do pokutového území Schalke a další gól hlavou přidal Müller. Poslední hřebík do rakve Schalke přidal Bayern v 90. minutě, když se trefil technickou střelou z větší vzdálenosti David Alaba.

Bavorský velkoklub si tak veze z Gelsenkirchenu zaslouženou výhru 4:0 a pokud chtějí hráči Schalke zůstat mezi německou elitou, musí se nad sebou vážně zamyslet. Další zápas čeká Schalke příští sobotu, kdy bude zajíždět do Brém. Bayern se představí příští sobotu na vlastním hřišti proti Hoffenheimu.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Werder Brémy 1:4

23.01.2021 18:30

Góly: 45+2. Jhon Córdoba - 10. Davie Selke (pen.), 29. Ömer Toprak, 57. Leonardo Bittencourt, 77. Joshua Sargent

Hertha se momentálně hodně trápí a ani v důležitém zápase s Werderem neuspěla, svému sobotnímu protivníkovi totiž podlehla vysoko v poměru 1:4. Celkově v Bundeslize nevyhrála počtvrté za sebou a v tabulce zůstává až na čtrnáctém místě se sedmnácti body jen o dva body před šestnáctou barážovou příčkou Kolína. Naopak Brémy navázaly na zlepšující se výkony a s jednadvaceti body se nacházejí na dvanáctém místě.

Na trávníku se tentokráte potkali hned tři čeští krajánci. V domácím dresu odehrál celý zápas Vladimír Darida, za hosty zvládli plnou porci minut obránce Theodor Gebre Selassie a brankář Jiří Pavlenka, jenž v tomto utkání zanechal ze všech českých zástupců nejvýraznější stopu. Berlínský celek stejně jako proti Hoffenheimu celkem brzy neproměnil pokutový kop a pak v následujícím průběhu zkolaboval v defenzivě.

První zajímavější moment byl k vidění po necelých deseti odehraných minutách, kdy Mittelstädt ve vlastní šestnáctce zasáhl nohu Schmida a k nařízenému pokutovému kopu se postavil Davie Selke. Pětadvacetiletý útočník, který je mimochodem kmenovým hráčem Herthy, nezaváhal a míč nádherně uklidil do pravé šibenice. Neuběhlo ani dalších deset minut a výhodu pokutového kopu dostali také svěřenci trenéra Bruna Labbadii.

Mbom totiž nedovoleně poslal k zemi Brazilce Matheuse Cunhu a ten nabídnutou možností pohrdl, neboť právě Pavlenka vystihl směr střely a balón parádně vyrazil před sebe ke svým spoluhráčům. Hosté zvýšili svůj náskok po necelé půlhodině hry z rohového kopu, po centru Leonarda Bittencourta se vyšplhal nejvýše do vzduchu Ömer Toprak a prudkou hlavičkou z osmi metrů snadno rozvlnil síť.

Domácí se vrátili zpět do hry o bodový zisk v nastaveném čase úvodního dějství. Z pravého křídla parádně odcentroval Pekarík a na hranici brankového území našel hlavičkujícího Jhona Córdobu, jenž zblízka nekompromisně zamířil do bližšího horního růžku. Ihned po změně stran si Pavlenka poradil s nepříliš razantní střelou Cunhy, Werder si vzal zpět svůj dvoubrankový náskok v 57. minutě.

Po naprosto famózním pasu od Maximiliana Eggesteina se elegantně otočil s míčem Bittencourt a zblízka překonal bezmocného gólmana Schwolowa - 1:3. Přesně v polovině úvodního dějství chtěl snížit aktivní Cunha, avšak ve stoprocentní možnosti znovu selhal a z osmi metrů mířil o kousek vedle vzdálenější konstrukce. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet tohoto střetnutí střídající Joshua Sargent, jelikož pokořil Schwolowa svým ukázkovým projektilem z dobrých pětadvaceti metrů.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 0:1

23.01.2021 15:30

Góly: 35. Ridle Baku

Leverkusen doma nečekaně prohrál s Wolfsburgem. A rozhodl o tom jeden jediný gól, který ještě v úvodní půli vsítil Ridle Baku. Vlci se tak na Bayer bodově dotáhli. A protože zaváhalo i Lipsko, zůstává ztráta na druhou příčku pouze tříbodová.

Kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby domácí nezahodili svoje slibné šance z úvodu utkání. Dvakrát to zkoušel Nadiem Amiri, přičemž při prvním pokusu zachraňoval Maxence Lacroix na brankové čáře. Lucas Alario pak mířil hlavou pouze do tyče. Během první desetiminutovky se ještě připomněl na opačné straně hřiště Renato Steffen.

V jednadvacáté minutě se ve vyložené šanci ocitnul Lucas Alario, nicméně Koen Casteels famózně zareagoval. Po půl hodině hry zakončoval po přihrávce Moussy Diabyho teprve sedmnáctiletý záložník Florian Wirtz. Bohužel pro skvadru Petera Bosze balon netrefil podle svých představ. I tuhle možnost sledoval pouze z lavičky Patrik Schick. Český útočník se totiž při rozcvičce zranil.

Rozhodující moment přišel na pořad odpoledne ve 35. minutě. Při akci Wolfsburgu se míč odrazil mimo šestnáctku ke Steffenovi, jehož centr uklidil hlavou do sítě na zadní tyči číhající a zcela osamocený Ridle Baku. Tohle Lucas Hradecky opravdu nemohl chytit - 0:1. Die Werkself měli stále dostatek času na to, aby s nepříznivým stavem něco udělali.

Po změně stran sice měli balon více na kopačkách, leč první větší příležitosti druhého dějství si na konto připsal Wouter Weghorst, když zblízka nastřelil jen muže v rukavicích. Leverkusenští se ke své škodě zmohli pouze na pumelici Daleyho Sinkgravena, kterou vyrazil gólman na rohový kop. Z něj ani po něm se už v BayAreně nic pozoruhodného neudálo.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfB Stuttgart 2:1

23.01.2021 15:30

Góly: 14. Ermedin Demirović, 38. Woo-yeong Jeong - 7. Silas Katompa Mvumpa

Souboj o Bádensko-Württembersko dopadl lépe pro Freiburg, který po dvou zápasech bez výhry naplno bodoval a výrazně stabilizoval své postavení ve středu průběžného pořadí. Stuttgart naopak protáhl své čekání na tříbodový výsledek už na tři utkání v řadě, na rozdíl od prosincového měření sil v DFB-Pokalu se tentokráte on sklonil před rivalem o jednu branku.

Dle papírových předpokladů se mělo spíše jednat o vyrovnané měření sil, a ačkoli hosté vyprodukovali přesně třikrát více střel na bránu a drželi častěji míč na svých kopačkách, zaznamenali jen jediný přesný zásah. Domácí svého soupeře v podstatě vyučili z produktivity. O všem podstatném se rozhodovalo už v prvním poločase, který nabídl všechny tři branky.

Svěřenci trenéra Pellegrina Matarazza vstoupili do tohoto střetnutí parádně. Už v 7. minutě pláchl podél levé strany Wamangituka, kterého neubránil vracející se Schmid, předložil tak ve vápně přihrávku na Didaviho, jehož dělovku stačil brankář Müller vyrazit, avšak jen k nohám rodáka z Demokratické republiky Kongo, jenž už dorážku, trochu se štěstím, usměrnil do sítě.

Výběr kouče Christiana Streicha dokázal na nepříznivý stav zareagovat poměrně záhy. Čong se ocitl v pokutovém území ve vyložené pozici, pod tlakem dotírajícího Mangaly ovšem nestačil zacílit, balón se nicméně dostal k Demirovičovi, který už překonal gólmana Kobela. A ve 37. minutě poté měnil Freiburg skóre ještě jednou. Mimochodem také vůbec naposledy.

Demirovič ve středu pole patičkou protáhl merunu dopředu, obránce Stenzel jí nedobře zachytil, toho tedy využil Čong, jenž pak propálil Kobela. Stuttgart měl největší příležitost na vyrovnání na konci první půle. Haberer ve vlastním vápně srazil Wamangituku, nařízena byla penalta, k té se postavil González, ten ji ale zahrál prachbídně, a Müller tak v klidu zasáhl.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - RB Lipsko 3:2

23.01.2021 15:30

Góly: 24. Moussa Niakhaté, 35. Moussa Niakhaté, 50. Leandro Barreiro - 15. Tyler Adams, 30. Marcel Halstenberg

Lipsko senzačně prohrálo na půdě Mohuče, které do této chvíle vyhrálo v Bundeslize jenom jednou jedinkrát, a nabídlo tak vedoucímu Bayernu odskočit na ještě větší rozdíl, tedy pokud v neděli očekávaně vyhraje na půdě Schalke. Domácí získali vážně velmi cenný skalp, který definitivně přerušil jejich nelichotivou bilanci devíti zápasů v řadě bez ligového vítězství.

Po remíze na půdě Wolfsburgu a nedávné výhře nad Unionem čekal na svěřence trenéra Juliana Nagelsmanna papírově daleko přijatelnější protivník. Jenže ten pod vedením kouče Boa Svenssona, který je u týmu jen pár týdnů, kladl přílišný odpor. V součtu s nevalným působením saského výběru ve druhém dějství dopadlo nakonec utkání tak, jak dopadlo.

Hosté vstoupili do utkání poměrně slušně, už po patnácti minutách hry se ujali průběžného vedení. Sabitzer vyslal zpoza šestnáctky opravdu tvrdou navštívenku, kterou stačil gólman Zentner vyrazit do svého břevna, míč se každopádně odrazil do cesty Adamse, který z blízkosti pohotově zacílil. Mohuč následně zareagovala na tohle inkasování poměrně brzy.

Možná že úplně nejčistší svědomí neměl při této gólové situaci brankář Gulácsi, který zakončení Kohra po standardce zahrávané Latzou neudržel napevno ve svých rukavicích, balónu se tak chopil dorážející Niakhaté, jenž poté pohotově zamířil za jeho záda. O šest minut později pak opětovně udeřili Die Roten Bullen, a to prostřednictvím Halstenberga.

Angeliňo vyslal pas z pravé strany do šestnáctky, Upamecano ještě se svou hlavičkou neuspěl, avšak meruna nakonec propadla k jeho spoluhráči, který si jí zpracoval na prsa a pod Zentnera jí poslal po zemi k tyčce. Do přestávky se skóre ještě jednou měnilo, domácí znovu vyrovnali, to když centr Latzy po rohovém kopu sklepl na zadní tyči Bell pro skórujícího Niakhatého.

Jako by outsider tohoto klání zjistil, že proti Lipsku může reálně uspět, a vlétl na něj po obrátce se vší parádou. O rozhodující moment se postaral v 50. minutě Barreiro. Musel však bezpochyby poděkovat da Costovi, který podnikl výpad směrem vpřed, obehrál elegantně bránícího Halstenberga, a po jeho bleskovém centru a teči spoluhráče došlo k rozvlnění sítě.

Hosté se pokoušeli s negativním výsledkem něco udělat, jenomže ve druhém poločase jim evidentně zvlhnul střelecký prach. Posílit ofenzívu se vydali z lavičky náhradníků Nkunku a Kluivert, leč nepříliš úspěšně, prvně jmenovaný byl vstřelenému gólu asi vůbec nejblíže, nicméně jeho plachtící a hodně nepříjemný pokus vychytal perfektním zákrokem Zentner.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Union Berlín 2:1

23.01.2021 15:30

Góly: 17. Florian Niederlechner, 47. Florian Niederlechner - 25. Marcus Ingvartsen

Hráči Augsburgu si doma porazili s Unionem Berlín a připsali si šestou výhru v sezoně. O obě branky domácích se postaral Florian Niederlechner, který tak v aktuálním ročníku otevřel svůj střelecký účet. Die Eisernen podruhé za sebou prohráli, díky čemuž spadli mimo pohárové příčky.

Skoro 1000 minut čekal Niederlechner na gól. Dočkal se v 17. minutě zápasu s Unionem Berlín. Po sklepnutí od Andrého Hahna si hlavou posunul míč do běhu, ukázal záda Robinovi Knochemu a v plné rychlosti napálil kulatý předmět v podstatě z hranice velkého čtverce pravačkou po zemi do protilehlého (levého) rohu Lutheho svatyně - 1:0.

Radost Herrlichova výběru z vedení trvala pouhopouhých osm minutek. Marcus Ingvartsen vystřelil z hranice šestnáctky pro změnu do pravého dolního rohu a dokonale využil toho, že měl Rafal Gikiewicz zakrytý výhled - 1:1. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky už se nic zaznamenáníhodného neudálo.

Zato hned po startu druhého poločasu se opět připomněl Florian Niederlechner. Střelu Andrého Hahna brankář vyrazil pouze na opačnou stranu brány, kde byl připraven hráč se sedmičkou na zádech a z bezprostřední blízkosti neměl se zakončením nejmenší problém - 2:1. V 51. minutě došlo na ještě jeden důležitý okamžik.

Zdánlivě nevinné Niederlechnerovo přišlápnutí, po kterém se poroučel k zemi Grischa Prömel, si šel Felix Brych přezkoumat k videu. Po nějakých čtyřech minutách rozhodl, že se jedná o pokutový kop. I Marcus Ingvartsen zatoužil po druhém gólu, jenže Gikiewicz, který do Augsburgu přestoupil právě z Unionu Berlín, jeho střelu vyrazil!

Polský gólman měl znovu práci čtyři minutky poté, když vychytal Taiwa Awoniyiho stojícího ve výborné pozici. Do závěrečného hvizdu si už domácí výsledek hlídali a soupeře nepouštěli do žádných větších akcí. O další body pojedou bojovat do Signal Iduna Parku v Dortmundu, die Eisernen přivítají doma Borussii Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt 1:5

23.01.2021 15:30

Góly: 36. Sergio Córdova - 25. André Silva, 27. Filip Kostić, 33. André Silva, 51. Joakim Nilsson (vl.), 75. Luka Jović

Frankfurt zvítězil v Bielefeldu jednoznačným rozdílem čtyř gólů. Svěřenci Adiho Hüttera potvrdili kvalitní formu a soupeři nasázeli hned pět branek. Tři z nich přitom padly v rozmezí osmi minut. Frankfurtští tak můžou směle pomýšlet na Ligu mistrů, zatímco Arminia by v případě vítězství Kölnu nad Hoffenheimem spadla na barážovou pozici.

Nedlouho po uplynutí úvodní desetiminutovky zahrozili jako první Erik Durm a Filip Kostić. Úvodní trefa se však odehrála až v pětadvacáté minutě. Joakim Nilsson při pokusu o odkopnutí balonu z vlastní šestnáctky nastřelil jenom vlastního spoluhráče, od kterého se odrazil míč zpět na malé vápno, odkud vyběhnuvšího Stefana Ortegu prostřelil André Silva - 0:1.

Krátce poté Amin Younes posunul na Filipa Kostiće, který pálil z úctyhodné vzdálenosti, a tahle jeho rána zapadla přesně k pravé tyči. Muž v rukavicích se stačil pouze ohlédnout - 0:2. Osmiminutovka hrůzy pro Arminii byla završena ve 33. minutě, kdy sražená střela doputovala ke Kostićovi, jenž posunul na Andrého Silvu. Portugalec hraje ve vynikající formě, a tak nepřekvapilo, že kulatý předmět vymetl šibenici - 0:3. Celkově šlo o jeho čtrnáctý přesný zásah, čímž dorovnal na druhém místě tabulky kanonýrů Erlinga Haalanda.

Za tři minutky však dokázali domácí snížit. Cédric Brunner z pravé strany odcentroval a Sergio Córdova z nějakých jedenácti metrů hlavou rozvlnil síť - 1:3.

Ve druhém poločasu se na gól čekalo jenom do 51. minuty. Kostićovu přízemní přihrávku si neomylně srazil do vlastní brány Joakim Nilsson - 1:4. A dočkal se nakonec i Luka Jović, který přišel na hrací plochu opět jako žolík až v 66. minutě, kdy vystřídal Amina Younese. Srbský forvard, který ve Frankfurtu hostuje z Realu Madrid, se ocitl po akci Kostiće a Daichiho Kamady ve vápně zcela osamocen. Jeho levačka pak dala balonu patřičnou razanci, aby musel Stefan Ortega popáté lovit míč z prostoru za svými zády - 1:5.

Orli nejenže prodloužili sérii neporazitelnosti v Bundeslize na sedm zápasů, ale zároveň vstřelili už pětatřicet branek, přičemž v této statistice zaobírají spolu s Dortmundem a Gladbachem druhé místo za Bayernem. O další zářezy na pažbu se pokusí za týden, kdy do Commerzbank-Areny dorazí Hertha Berlín. Die Arminen svedou důležitou bitvu s 1. FC Köln.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 4:2

22.01.2021 20:30

Góly: 11. Nico Elvedi, 32. Nico Elvedi, 49. Ramy Bensebaini, 78. Marcus Thuram - 22. Erling Haaland, 28. Erling Haaland

Mönchengladbach si připsal na své konto další skalp německého giganta. Poté, co nedávno skolil mistrovský Bayern, si vyšlápl taktéž na vicemistra z Dortmundu, a potvrdil, že v novém roce je ve velmi dobré pohodě. Dokonce se aspoň dočasně vecpal průběžně do první čtyřky, která zaručuje účast v Lize mistrů pro příští ročník. Hosté naopak padli podruhé v řadě.

Ještě do přestávky byl stav nerozhodný, domácí skórovali dvakrát díky Nicovi Elvedimu, hosté zásluhou své dlouhodobě největší útočné zbraně Erlinga Haaland. Zatímco však dortmundského kanonýra nikdo z jeho spoluhráčů ve druhé půli nedoplnil, na straně domácích ano. A tři body Hříbatům zařídili Rami Bensebaini a navrátilec do sestavy Marcus Thuram.

Výběr kouče Marca Roseho se během lednového období před celým pelotonem Bundesligy vážně hodně vytáhl. Vyhrál už počtvrté během uplynulých pěti kol, výrazně si přitom řekl o nejpřednější pozice. Zato Die Schwarzgelben aktuálně nemůžou být v žádném případě spokojeni. V posledních třech zápasech získali jenom jeden bod a klesají tabulkou stále níže.

Do utkání svěřenci trenéra Edina Terzice nevstoupili vůbec dobře. Už v 1. minutě Bellingham těsně za vlastním vápnem přišel o míč pod tlakem dotírajícího Hofmanna, který si počínal na hraně fotbalových pravidel, strčení do soupeře každopádně sudí Gräfe nejprve neposoudil jako nedovolené, balón se pak objevil u nohou Neuhause, který zamířil ke vzdálenější tyčce.

Jenomže po shlédnutí videa nakonec došlo k opravě, Hofmann byl usvědčen z faulu a branka ve finále uznána nebyla. V 11. minutě se již každopádně Mönchengladbach dočkal své odměny. Hofmann rozehrál standardku centrem do šestnáctky a na hranici ofsajdu pohybující se Elvedi hlavou zacílil. Ve 22. minutě nicméně Dortmund odpověděl na tohle inkasování.

Raphaël Guerreiro přihrál merunu na Sancha, ten uvolnil do vápna naběhnuvšího si Haalanda, jenž i z těžkého úhlu překonal brankáře Sommera. A ve 28. minutě se norský snajpr prosadil střelecky podruhé, to když mu zase vyšla spolupráce se Sanchem, ten nakrátko přihrál svému kolegovi z ofenzívy, jenž ihned z otočky nasměroval svou dělovku nekompromisně k tyči.

Do obrátky se skóre měnilo ještě jednou. Stindl vyslal tvrdý pokus z přímého kopu, gólman Bürki balón vyrazil, pouze ale k nohám číhajícího Elvediho, a ten již z dorážky pohotově uspěl. A ve 49. minutě přišel na řadu jeden z klíčových okamžiků tohoto střetnutí. Neuhaus ze středu pole poslal pas na levou stranu, Bensebaini poté udělal kličku a parádně skóroval.

Dortmund ve druhém poločase nenašel cestu za dalším přesným zásahem. V 75. minutě prověřil připravenost Sommera levačkou Raphaël Guerreiro, z téhle šance ovšem nezapršelo. Naopak Die Fohlen o tři minuty rozvlnili síť počtvrté, centr z rohového čtvrtkruhu od Neuhause zužitkoval hlavou Thuram, a definitivně tak zlomili odpor svého protivníka.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov18133253:2542
2.RB Lipsko18105331:1735
3.Bayer Leverkusen1895432:1832
4.VfL Wolfsburg1888227:1932
5.Borussia Mönchengladbach1887335:2831
6.Eintracht Frankfurt1879235:2730
7.Borussia Dortmund1892735:2629
8.Union Berlín1877433:2328
9.SC Freiburg1876533:2927
10.VfB Stuttgart1857633:2922
11.TSG Hoffenheim1864828:3022
12.FC Augsburg1864819:2722
13.Werder Brémy1856723:2621
14.Hertha BSC1845924:3217
15.Arminia Bielefeld18521114:2917
16.1. FC Köln1836915:3115
17.1. FSV Mainz 0518241218:3810
18.Schalke 0418141314:487

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (44)

Přidat komentář
db18

Gladbášek

Jinak jsem fakt zvědavý, kdy to Haalanda a Raiolu přestane bavit...

Reagovat
JozkokozleJ

Bilancia 9 vyhier a 7 prehier je na pomery BVB strasidelna.

Reagovat
Tomanatura

Dlouho jsem ve velkoklubu nevidel horsi rozhodnuti, nez propusteni Favreho. Snad uz je to jasne aj Watzkemu

Reagovat
smazaný uživatel

Lol. Však to je Favreho práce. Naprosto zničil obrannou činnost mužstva. Jeho odvolání melo prijit už dávno. Ale nadruhou stranu měli přitáhnout normální náhradu a ne stejnou nulu.

Reagovat
Tomanatura

Haha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Jak prosim znicil obrannou cinnost?

Reagovat
andrew96

Taky se mně odvolání nelíbilo, na druhou stranu si myslím, že pod Favrem by to lepší nebylo.

Reagovat
Rudnevs

Na túto sezónu už očividne rezignovali, ale uvidíme, čo sa stane, až tam príde poriadny tréner. Od Terzica som žiadne zázraky ani nečakal.

Reagovat
Tomanatura

To si moc nemyslim, jelikoz nekvalifikovat se do LM neni v dobe, kdy ti kazde dva tydny chybi 80000 prodanych listku, zrovna ekonomicky rozumne. I tak oduvodnovali Favreho vyhozeni, ze si nemuzou dovolit slevit z vysledkovych naroku.

Psal jsem to, jakmile ho vyhodili. Rozhodnuti vyhodit tak zkuseneho a uspesneho trenera v takove situaci a s velmi slepenym kadrem a nemit z nej minimalne stejne kvalitnk nahradu, to je primo rozhodnuti, za ktere by mely padat hlavy.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rudnevs

Vyhodenie Favreho samo o sebe nie je zlé rozhodnutie. Súhlasím však s tým, že načasovanie, nahradenie ho asistentom a rezignovanie na zvyšok sezóny nebolo zrovna najlepšie riešenie no.

Reagovat
montaigne33

BMG

Reagovat
smazaný uživatel

Kde sú tie časy, keď sa obrana Dortmundu mohla pýšiť prívlastkom „Yellow Wall“.

Reagovat
REPLIKATOR

Dejte titul rovnou Bayernu. To je strašná komedie, co předvádějí ostatní top kluby

Reagovat
Werkrider

Lipsko a Dortmund ho nechcú a Leverkusen ho záskať z princípu nemôže.

Reagovat
Rudnevs

Frankfurt a Gladbach teraz majú z tých popredných super formu, ale tí zasa mali zlý začiatok a aj tak titul nezískajú, lebo sú to Frankfurt a Gladbach.

Reagovat
Psy_cho

Něco mi uteklo? Oni vyhlásili trest za titul nebo co. Když vy, Bayern, prohrajete, tak my 2x.

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana Lipska dnes

Reagovat
db18

FSV

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayern +

v lige budú chýbať viac jak Schalke

Reagovat
Rudnevs

Akože jasne, každý má na to subjektívny názor, ale prečo?

Reagovat
johnn

No Leverkusen out.

Reagovat
Seydou Doumbia

Mainz snad záchrana

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko

Reagovat
Ranoth

ach pre ten Bayern to je take jednoduche ziskat ten titul ked vseci konkurenti stracaju s kdejakymi nymandami

Reagovat
Bayern +

Mainz luxusne musia sa zachrániť

Reagovat
stas87

Tak predsa funguje spravodlivost vo futbale.. V utorok mal Werder vyhrat v Gladbachu, lenze nedal nic a ked uz Sommera prekonal, tak Rashica trafil len zrd. A dnes? Vyhra hlavne v efektivite, podobnym sposobom ale Hertna vyhrala v prvom kole na Weseru. Tam si pockala na chyby naivne hrajuceho Werderu a trestala. Dnes sa to otocilo, ten gol Topraka im zobral dost nadej na to, aby z toho nieco vytazili. Aj za stavu 1-2 som necitil, ze by mal Werder zremizovat, to sebavedomie bolo podporene vykonom v utorok a Netz holt zapas definitvne rozhodol tym, ze nevystupil a nechal Bittencourta za obranou.

Na tu kvalitu v ofenzive je po osmnastom kole 23 golov stale slaby vysledok, ale funguje obrana a to az necakane dobre. Stale sa pozeram za seba a naskok na baraz, tie vykony ale davaju nadej, ze by to nemuselo skoncit prave sestnastym miestom. Z tych siedmych prehier bolo pät s timami z prve osmicky, takze ocakavany vysledok a nic tragicke. Vlastne sa za pol sezony da oznacit slovom vybuch len zapas s Herthou doma.

Musim sa ospravedlnit Kohfeldtovi, po prvom kole som mu predpovela koniec na konci oktobra, ale evidentne dost veci pochopil a poucil sa zo svojich chyb. To prve kolo presne ukazalo slabiny a to, ze ten hura futbal povedie max k tomu, ze sa budeme modlit za to, aby aj superi prehravali a prehravali viac ako my. DSC, FSV a S04 je presne tych devät bodov, ktore su klucove a davaju klud.

Pavlenka zasa vyzera ako vo svojej prvej sezone. Ide z neho istota, mancaft podrzi a dava ten potrebny pocit istoty a toho, ze ked obrana pusti supera do sance, tak je tam este on. Schmid zapas od zapasu lepsi, Eggestein zasa vyzera ako BL hrac s potencialom. A co ma fakt tesi, tak je fakt ze hrame bez Rashicu a tim si na to zvykol. Agu taktiez ukazuje, ze uz je pripraveny hrat Bundesligu. A to odisiel Klaassen a predoklady ze sa bude hrat vylozene o zachranu este stupli. Takze ak to mam nejako zhrnut, tak som zatial spokojny a prijemne prekvapeny, rozhodne dobra prva polovica s nadychom lahkeho opimismu.

Reagovat
sir alex f

myslím, že k poměrně dobrému umístění werderu přispělo hlavně to že Kohfeldt zapracoval na defenzivě, byl sem docela zděšený když sem viděl že do sezóny vyrážíte se stejným složením obrany jako na konci minulého ročníku, ale výkony jsou diametrálně odlišné a ukazuje se že velké chyby v defenzivě z druhé poloviny sezóny byly spíše systémem a nesehraností než individuální kvalitou

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg :)

Reagovat
Rudnevs

Škoda tých dvoch gólov na záver, bez toho by to bol solídny výkon a prijateľný výsledok, ktorý by tímu nespôsobil žiadnu ďalšiu traumu.

Reagovat
Müllered

Joshua Thomas Lewa

Ale celkově by efektivita chtěla ještě zlepšit, zbytek týmu pálí i nemožné.

Reagovat
Müllered

Ještě Manu má rekord ve vychytaných nulách.

Reagovat
Bayern +

hlavne Gnabry

Reagovat
20fredy20

Sule na kraji obrany tak 100x lepsi ako na stoperovi.

Reagovat
Bayern +

Podľa dnešného súpera a zápasu nemôžeš hodnotiť obrancov. Süleho na RB pochválim, keď odbráni Lazio alebo Gladbach...

Reagovat
20fredy20

Vsak jasne, ale na stoperovi bol taky slabucky posledne zapasy , ze ked teraz zahral priemer na kraji vypadal ako Lahm

Reagovat
Rudnevs

Ach jo...

Reagovat
Werkrider

Neměl by ten maskot po vzoru svého týmu po těch schodech spíš sestupovat?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele