Bundesliga - preview 18. kola

24.01.2014, 08:39, aktualizováno 26.01.2014, 08:40
Previews
Sobota se povedla týmům bojujícím o záchranu a tři body si připsaly Norimberk, Freiburg a Frankfurt, na barážovou pozici se díky tomu propadl Hamburk, který přivítá Schalke. Záchranářský je i druhý nedělní duel, v němž Werder změří síly s Braunschweigem...
Werder Brémy - Eintracht Braunschweig  (neděle 15:30)
Nedělní bundesligový program otevře utkání na Weserstadionu, kde místní Brémy přivítají nováčka Eintracht Braunschweig, který po polovině soutěže zůstává odříznutý na chvostu. Ani přístavní celek si však nemůže vyskakovat...

Zelenobílá družina se po solidním rozjezdu opětovně vrátila do starých kolejí a po většinu podzimu se pohybovala spíše ve druhé polovině ligového pelotonu, kde měla až nebezpečně blízko k sestupovým břehům (šestnáctý Hamburk má momentálně tříbodový deficit). Před odvetnými duely tak rozhodně nemá Werder zrovna dvakrát záviděníhodnou výchozí pozici.

Velkým nešvarem domácího mužstva je, podobně jako během minulé sezóny, velký počet inkasovaných branek (SVW má s 37 inkasovanými brankami třetí nejpropustnější defenzivu). "Musíme se zlepšit," konstatoval bývalý kormidelník Leverkusenu, jenž by rád navázal na poslední vítězství právě nad Bayerem (1:0). "Chceme a potřebujeme vyhrát," uvědomuje si Dutt, jehož tým má za zády hned několik hladových pronásledovatelů.

Až na úplném dně se potom nachází skromný Eintracht, který se po nečekaném postupu rozhodl vsadit na kontinuitu a to se během podzimní části neukázalo jako ideální řešení. Výrazné posílení však fanoušci Braunschweigu marně vyhlíželi i během zimní přestávky.

Hostům tak nezbývá než doufat, že se jim podaří navázat na minulé domácí vystoupení proti Hoffenheimem, kde Lvi tahali spíše za kratší konec provazu, ale přesto si zapsali nejtěsnější možné vítězství. "Rozdali jsme soupeřům až příliš mnoho bodů," je si vědom Thorsten Lieberknecht. "Nemůžeme zápasy tak snadno ztrácet," nabádá.

Kapitán Clemens Fritz podle očekávání nebude s poraněnými třísly k dispozici. Dobrou zprávou je však pro domácí alespoň přítomnost uzdravené opory Aarona Hunta.

O poznání horší je situace na opačném konci barikády, kde nemohou hrát zranění Marco Caligiuri, Erwig-Drüppel, Vrančić, Gianluca Korte, Kruppke a nově hlásí problémy s kotníkem Oehrl. Aby toho nebylo málo, tak Timo Perthel si musí ještě odsedět disciplinární trest.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Gebre Selassie, Prödl, Caldirola, García - Bargfrede, Makiadi - di Santo, Hunt, Elia - Petersen
Braunschw. - pravděpodobná sestava:
Davari - Elabdellaoui, Bičakčić, Dogan, Reichel - Theuerkauf - Bellarabi, Nielsen, Boland, Hochscheidt - Kumbela
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - Schalke 04  (neděle 17:30)
Na závěr osmnáctého kola nás čeká jeden tradiční souboj, který proti sobě postaví Hamburk a S04, přičemž oba zainteresovaní mají po úvodní polovině sezóny rozhodně co napravovat.

To platí zejména pro nejdéle sloužícího bundesligového účastníka, jenž poslední dobou jen marně vzpomíná na zašlou slávu a pohybuje se až nebezpečně blízko sestupovým vodám, na které má po vítězství FCN (udolal Hoffenheim) z barážové pozice náskok pouze dvou bodů!

Již tradiční slabinou přístavního celku je defenziva, která je s 38 inkasovanými brankami (po podzimu společně s TSG) nejslabší. "Čeká nás opravdu těžký protivník, ale pracovali jsme během přestávky opravdu tvrdě. Soustředění splnilo očekávání a chceme proti Königsblauen konečně vyhrát," řekl na tiskové konferenci Bert van Marwijk, který si během zimního transferového okna přivedl do Hamburku dva krajany, přičemž minimálně Ola John by měl být pro domácí fanoušky velkým oživením. "Oba (také Ouasim Bouy)přináší vlastnosti, které jsme do této chvíle postrádali," pochvaluje si holandský kouč.

Rovněž die Knappen si během náročného programu, který na Schalke čekal během podzimu, neodpustili slabší období, díky čemuž se dlouho hlasitě spekulovalo o konci Jense Kellera, nezkušený lodivod ale nakonec na lavičce ambiciózního klubu zůstal a nyní se pokusí hosty opětovně dotáhnout do milionářské Ligy mistrů (čtvrtý Gladbach má pětibodový náskok).

Mezi evropskou fotbalovou smetánkou se však modrobílému celku dlouhodobě daří a to se opět potvrdilo, když S04 společně s Chelsea postoupilo do osmifinále, kde na německý tým čeká madridský Real. "Nadcházející týdně a měsíce chceme využít k tomu, abychom se dostali na čtvrté místo," potvrdil všeobecně známý cíl Keller, jehož tým si tak vzhledem k podzimním ztrátám nesmí dovolit žádná další selhání. "Jedeme do Hamburku vyhrát," doplnil.

Až na čtyři týdny vyřadí obnovené zranění kotníku ze hry Reného Adlera, kterého tak mezi třemi tyčemi zastoupí jinak prakticky nevyužívaný Jaroslav Drobný. Svalové zranění poté trápí Djouroua a dlouhodobě chybí Beister (kolenní vazy). Disciplína navíc zastaví Rincóna.

Stále častěji se vyskytující trend vážného zranění kolena se nevyhnul ani Schalke, za které už si možná nezahraje Dennis Aogo, kterému předčasně skončila letošní sezóna, po které se vrací právě do Hamburku. Ten samý problém ještě dříve postihl Högera. Připravena není ani nová posila Jan Kirchhoff (kotník) a dále pak Clemens a Draxler. Otazník se pak ještě vznáší nad startem Höwedese (žaludeční problémy).
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Tah, Westermann, Jansen - Badelj, Jiráček - Iličević, van der Vaart, Çalhanoğlu - Lasogga
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Uchida, Höwedes, K. Papadopoulos, Kolasinac - Neustädter, K.-P. Boateng - Farfán, M. Meyer, Fuchs - Szalai
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.60 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Sobotní program náš mimo jiné zavede také do Dortmundu, kde místní Borussia vyzve skvěle se prezentující Augsburg. BVB má na domácím svatostánku co napravovat, neboť poslední tři ligové mače shodně prohrálo.

Jak už bylo naznačeno, závěr podzimu se žlutočerné ekipě nevydařil podle představ, přitom zpočátku sezóny to s Borussen vypadalo hodně nadějně, svěřenci Jürgena Kloppa pravidelně získávali body a opětovně drželi krok s mnichovským Bayernem. Ten si však momentálně (má také zápas k dobru) hýčká na domácí stranu úctyhodný patnáctibodový náskok.

Dortmund tak logicky nemůže mít před startem druhé poloviny soutěže žádné přehnané cíle, ale musí postupovat po malých krůčcích, přičemž tím prvním má být vítězství proti Augsburgu. "Je to naše vina, že chce na našem stadionu soupeř bodovat," pronesl Klopp, jenž by nyní rád navázal na sérii šesti domácích výher ze začátku sezóny (skóre 21:4). "Musíme mít před sebou cíl, který je na dosah - Bayern Mnichov není naším cílem," zdůraznil oblíbený kouč.

Ve městě proslulém loutkovým divadlem naopak panuje se závěrem úvodní části bundesligové sezóny spokojenost, FCA získalo z posledních tří zápasů rovnou sedm bodů a upevnilo si tím své postavení uprostřed pelotonu (na barážovou příčku, kde se nachází Freiburg, má Augsburg desetibodový odstup). Nastavený trend nyní chtějí hosté udržet.

Proti úřadujícímu finalistovi Ligy mistrů se však hostům zrovna dvakrát nedaří: Augsburg z dosavadních pěti ligových střetnutí ještě nevyhrál a bral pouze jeden jediný bodík za bezbrankovou remízu na domácí půdě. "Jsme rádi, že budeme opět hrát," řekl Markus Weinzierl. "Chceme navázat na výkon z prvního zápasu," doufá strůjce nečekaných úspěchů.

Zatímco Neven Subotić si s přetrhanými kolenními vazy na marodce jistojistě ještě nějakou dobu pobude, jeho kolega z tradiční stoperské dvojice Mats Hummels ještě dohání tréninkové manko a připraven tak rovněž nebude. To samé platí pro Gündogana (záda).

Na opačném pólu nebude přítomen Mohamed Amsif, jehož trápí potíže s kolenem. Nadále zůstává mimo hru také Morávek, kterého, stejně jako Holzhausera, zradil svalový aparát.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Großkreutz, Sokratis, S. Bender, Schmelzer - Kehl, Sahin - Aubameyang, H. Mchitarjan, Reus - Lewandowski
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier - Hahn, Vogt, Halil Altintop, To. Werner - Bobadilla
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Odrazit se co nejrychleji ze sestupových příček touží Freiburg, začátek této mise však bude hodně náročný - do jihoněmeckého města přijíždí Leverkusen, s čtyřbodovým náskokem druhý tým tabulky.

Bayer prožil nejlepší start do sezony v bundesligové historii a dlouho byl plnohodnotným konkurentem Bayernu v boji o titul, poslední dobou se však tým Samiho Hyypiä potýká s problémy. Ještě na začátku prosince šlo vše jako po másle - výhra v Sociedadu zajistila postup do osmifinále Ligy mistrů (kde se Bayer utká s PSG) a zejména velecenný zisk tří bodů z horké dortmundské půdy naznačoval, že tentokrát to s bojem o titul bude opravdu vážné. Jenže poslední dvě bundesligová kola znamenala citelný políček ušlechtilým ambicím - domácí porážka 0:1 s Frankfurtem a následná prohra v Brémách (rovněž 0:1) prohloubily ztrátu na vedoucí Bayern už na 10 bodů, a to mají ještě Bavoři zápas k dobru.

Bayer se tak musí soustředit na boj o Ligu mistrů, v němž zůstává favoritem - Dortmund totiž klopýtá ještě více a je až čtvrtý, další tradiční vyzyvatel Schalke dokonce sedmý. Do jarní části nicméně Hyypiä nemůže počítat se službami Robbie Kruseho, který si zpřetrhal kolenní vazy a přijde i o mistrovství světa, a otázkou zůstává situace kolem Sidney Sama - důležitá část skvělého ofenzivního trojlístku Sam, Kiessling, Son totiž po sezoně přestupuje do Schalke. Kromě těchto dvou bude chybět ještě Emir Spahić; řízný bosenský stoper si odpykává trest za červenou kartu.

Freiburg, který má s výjimkou Freise k dispozici celý kádr, se bude moct na jaře soustředit už výhradně na ligu - jeho evropská anabáze totiž skončila hned v základní skupině EL. Na svěřencích Christiana Streicha bylo hodně vidět, že nečekanou zátěž nezvládají (vzhledem ke skromnému rozpočtu a úzkému kádru) zrovna ideálně; loni sice šokovali čtvrtým místem, ale letos mají k něčemu podobnému hodně daleko. Se ziskem pouhých 14 bodů ze 17 zápasů zaujímají šestnáctou, barážovou pozici; na poslední místo přitom mají náskok všehovšudy tři body.

"V sobotu budeme hrát na hranici svých možností," sliboval Streich, který v lednu posílil tým o elitního kanonýra rakouské ligy Philippa Zulechnera. "Na rozdíl od první poloviny sezony jsme nyní měli trochu času na přípravu a odpočinek. Potom nás čeká Mainz, k němuž přistoupíme se stejným odhodláním, a takto to bude pokračovat až do konce. Každý týden jedeme naplno."

"Na podzim jsme měli málo času, protože jsme místo trénování jezdili po Evropě," objasňuje záložník Gelson Fernandes. "Jsem ale optimistou. Tento tým má spoustu potenciálu, takže věřím v pozitivní konec." Hyypiä má z entuziastického soupeře velký respekt; oba celky se totiž potkaly nedávno v domácím poháru a Leverkusen se na výhru 2:1 hodně nadřel. "Všichni jsme viděli, jak se proti nim špatně hraje. Ve středu musíme bezpodmínečně podat stoprocentní výkon," varoval finský stratég.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdza, Diagne, Höhn, Sorg - Ginter, Fernandes - Schmid, Pilař - Mehmedi, Darida
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Reinartz, Toprak, Can - Bender, Rolfes, Castro - Hegeler, Kießling, Son
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.80 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Norimberk - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Fotbalisté Norimberku nemohou být po podzimní části sezóny se svým výsledkem spokojeni, v tabulce se nacházejí až na předposledním místě tabulky a navíc překonali nelichotivý historický rekord bundesligy. Norimberk totiž v sedmnácti utkáních nezaznamenal ani jedno vítězství a toto se doposud opravdu nikomu nepovedlo. Nyní se pokusí tuto mizérii prolomit a v domácím prostředí přivítá konkurenční Hoffenheim, kterému patří dvanáctá příčka.

Domácí výběr sice zaznamenal hned jedenáct nerozhodných výsledků a v tomto ohledu je jasným remízovým králem soutěže, ovšem to v žádném případě nestačí. TSG si také nevedlo před více jak měsíční přestávkou úplně nejlépe a posbíralo osmnáct bodů, od sestupového pásma není příliš vzdáleno. V uplynulém roce se oba výběry potkaly hned v prvním kole a tento duel skončil remízou v poměru 2:2.

V kádru domácího výběru působí český útočník Tomáš Pekhart společně se záložníky Adamem Hlouškem a také nově Ondřejem Petrákem, který do klubu přišel před více jak čtrnácti dny z pražské Slavie za zhruba jeden milion eur. Klub nyní trénuje nizozemský stratég Gertjan Verbeek a ten se musí dlouhodobě obejít bez Marcose Antonia, připraven nebude ani Pogatetz se Starkem. Mimo hru je taktéž japonský záložník Makoto Hasebe.

Ten asi před týdnem podstoupil operaci kolene a bude mimo hru ještě zhruba pět týdnů. "Snad jsme si už dopředu vybrali podzimní smůlu. Udělali jsme i rekord bundesligy v počtu nastřelených tyčí, kterých bylo minimálně patnáct. Budeme muset udělat na jaře takových 24 bodů jako v minulé sezoně, abychom se vyhnuli sestupu i baráži. To znamená třeba osmkrát vyhrát," uvedl pro klubový web český útočník Pekhart

Proti Hoffenheimu nemyslí na nic jiného než tříbodový zisk. "Musíme ho doma stoprocentně porazit, už si nemůžeme dovolit sbírat jen remízy," dodal následně. Trenér hostů Markus Gisdol se rozloučil s dvojicí záložníků a jedním gólmanem. Do Drážďan odešel Grifo a do Frankfurtu Weis, gólman Wiese se dohodl na ukončení smlouvy. K týmu se naopak připojil Jiloan Hamad, který přišel zadarmo ze švédského Malmö.

Gisdol nemůže počítat s Theskerem, Sassim, Vukčevičem a Romariem. "Hned na úvod náš čeká nesmírně důležité střetnutí, kde se prakticky hraje o šest bodů. Výhra by nám dala klid do dalších duelů, ovšem případná porážka by nás mohla brzy strhnout do zóny sestupu. Norimberk určitě bude chtít před vlastním publikem zvítězit, ovšem jsme dobře připravení a jedeme si pro tři body," uvedl Gisdol sebevědomě.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Nilsson, Pinola, Plattenhardt - Frantz - Drmič, Feulner, Kiyotake, Hloušek - Ginczek
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Grahl - Beck, Süle, Abraham, F. Johnson - Polanski, Rudy - Hamad, Roberto Firmino, Salihovič - Schipplock
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.45 - 3.40 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Wolfsburg - Hannover 96  (sobota 15:30)
Wolfsburg otevře jarní část sezony domácím duelem s Hannoverem, v němž bude jasným favoritem - zatímco Die Roten závěr podzimu hrubě nevyšel a propadli se nebezpečně blízko sestupovým příčkám, Vlci pošilhávají po Lize mistrů.

Tým Dietera Heckinga je sice pátý, ale jeho ztráta na nejbližší konkurenci je minimální - čtvrtý Dortmund má náskok pouze dva body, pátý Mönchengladbach tři. Hříbata navíc podlehla v předehrávce suverénnímu Bayernu, takže pokud domácí dnes zvítězí, minimálně do dalšího týdne se posunou na pozici zajišťující předkolo milionářské soutěže. Hannover se naopak po sérii špatných výsledků propadl na třinácté místo, pouhé čtyři body od barážové šestnácté příčky, což vyhazovem odnesl uznávaný trenér Mirko Slomka.

Na lavičce ho nahradil bývalý turecký reprezentant Tayfun Korkut, pro nějž půjde o první zkušenost s vedením seniorského výběru v roli hlavního kouče; i přes tento handicap však neztrácí optimismus. "Klíčové bude zapracovat na týmovém projevu, a také na dynamice hry," odhaluje své plány. "Chceme, aby měl hráč s míčem u nohy vždy komu nahrát. Tohle se musíme naučit. Není čas dělat chyby. Krédem naší hry bude pohyblivost, nepředvídatelnost a variabilita. Hráči budou mít za úkol vyhodnocovat situace tak, jak to bude v danou chvíli nejlepší," dodává Korkut.

Hannover se na podzim trápil zejména v útoku, čemuž má pomoct hostování zkušeného Artjomse Rudnevse; ten se v trápícím se Hamburku nedokázal v posledních měsících prosadit do základní sestavy. "Získali jsme hráče, který nám poskytne více možností v útočné fázi. Je to fotbalista, který už dostatečně ukázal, že umí být nebezpečný před brankou," chválí bundesligové zkušenosti nové posily sportovní ředitel Dirk Dufner, a Korkut doplňuje: "Znám ho z Hamburku, je to rychlý útočník s tahem na bránu."

Také Wolfsburg přivedl jednu velkou posilu - z Chelsea přišel za 22 milionů eur talentovaný ofenzivní univerzál Kevin De Bruyne, který v dresu Blues nedostával příležitost. Místo v kabině mu uvolnil korejský středopolař Koo Ja-Cheol, jehož za 5 milionů zlákal Mainz. "Kevin bude hrát od začátku," má jasno kouč Dieter Hecking. "Za těch pár dní, co je tady, jsme jasně viděli, jak moc dobrým hráčem je. Do týmu zapadl skvěle, spoluhráči se rychle naučili hledat ho svými přihrávkami. Proti Hannoveru bude hrát, to je stoprocentní," dodal spokojeně.

Domácím budou vedle vykartovaného Ochse chybět ještě zranění Polák (kotník) a Vieirinha (koleno); hosté se musejí obejít bez Felipeho, Pandera a útočného dua Sobiech - Ya Konan.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez - Medojević, Luiz Gustavo - de Bruyne, Arnold, Diego - Olić
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Marcelo, Schulz, Pocognoli - Stindl, Schmiedebach - Schlaudraff, Huszti - Rudněvs, Diouf
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Fotbalisté Stuttgartu neměli úplně špatný vstup do nového ročníku, ovšem závěr se jim nepovedl. Nyní se s devatenácti body nacházejí na desátém místě tabulky a k samému dnu nemají zase tak daleko, na účast v evropských pohárech na základě ligového umístění to zatím rozhodně nevypadá. V prvním kole po měsíční pauze přivítají konkurenční Mainz, který má o pět bodů více a nachází se na deváté pozici.

VfB bude chtít soupeři oplatit porážku z prvního kola letošní sezóny, když na půdě FSV prohrálo po výsledku 2:3. Domácí celek v zimní pauze přišel o útočníka Tunaye Toruna, který přestoupil do turecké Kasimpasy. Nedávno také odešel do Fürthu obránce Röcker, žádná výraznější posila zatím smlouvu nepodepsala. Trenér Thomas Schneider věří, že se jeho celek dokáže ještě zvednout a zabojuje alespoň o Evropskou ligu.

"Potřebovali bychom zvládnout úvodní duely, které by nám dodaly sebedůvěru a hlavně klid. Záchranu totiž vůbec nemáme jistou a teď na toto téma nemyslíme, i když ohrožení musíme vnímat. Mainz předvádí konstantní výkony a perfektně funguje především jeho obrana, kterou nebude lehké překonat. Pevně věřím, že toto první domácí střetnutí zvládneme a ještě vybojujeme účast v Evropské lize," řekl optimisticky.

Schneider nemůže počítat se zraněným Didavim, mimo hru je taktéž Funk a lehké problémy s kolenem trápí i Rojase. Hosté jsou na tom v tomto ohledu velmi podobně. Po operaci kolene nemůžou nastoupit Fathi s Baumgartlingerem, k dispozici nebudou taktéž Polter se Schahinem a karetní trest na trávník nepustí ani Sliskoviče. V základní sestavě by se měl opět objevit český obránce Zdeněk Pospěch, který patří mezi stabilní pilíře defenzívy.

Hostující trenér Thomas Tuchel přivedl z bulharského Botevu Plovdiv záložníka Todora Nedeleva, z ruského Lokomotivu Moskva přišel chorvatský brankář Dario Krešić a naposledy z konkurenčního Wolfsburgu za zhruba tři milióny eur Korejec Ja-Cheol Koo. "Rádi bychom zůstali v horních patrech německé ligy, máme velmi silný kádr a jsem si jistý, že ve velké konkurenci můžeme uspět," řekl Tuchel velmi pozitivně.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - G. Sakai, Schwaab, Rüdiger, Rausch - Leitner, Gentner - Harnik, Maxim - Ibiševič, Abdellaoue
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Pospěch, Bell, Noveski, Park - Geis - Moritz, Soto - Koo - N. Müller, Okazaki
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Hertha BSC  (sobota 18:30)
Frankfurt jde do zahajovacího utkání roku 2014 s velkým cílem - odčinit potupnou porážku 1:6, kterou mu Hertha uštědřila hned v prvním kole. Domácí se nacházejí na pokraji sestupového pásma, a případná odveta by jim tak před náročnou druhou polovinou sezony hodně pomohla..

Zvítězit je však pro Eintracht důležité ještě z jednoho hlediska - trápící se tým chce dokázat fanouškům, že umí vyhrávat na vlastním stadionu. Jeho příznivci to letos vůbec nemají jednoduché; z osmi domácích duelů, které zatím měli možnost shlédnout, vyválčili jejich oblíbenci pouhé čtyři body za čtyři remízy. Zejména díky této impotenci se Eintracht, který mimochodem s přehledem postoupil do jarních bojů Evropské ligy, nachází v domácí soutěži jediný bod nad sestupovou propastí.

V Evropě na svěřence Armina Veha čeká prestižní dvojutkání s Portem, to je však v tuto chvíli podružné - klíčové je dostat se co nejrychleji alespoň do klidného středu bundesligové tabulky. "Víme, že si za to můžeme sami," nevykrucuje se kouč Armin Veh. "Samozřejmě bych byl radši, kdybychom přezimovali na osmém místě, ale realita je zkrátka jiná."

"V sobotu nás čeká důležitý zápas. Stadion bude naplněný k prasknutí a my chceme konečně doma zvítězit,"
burcuje gólman Kevin Trapp a dodává: "Také toužíme oplatit soupeři porážku z prvního kola." K tomu bude bezpochyby zapotřebí využít případné převahy a vyvarovat se tak podobnému zaváhání, jaké nastalo v posledním prosincovém kole při domácí plichtě 1:1 s Augsburgem; pro Eintracht šlo už o dvanáctý (!) bundesligový zápas bez výhry v řadě. Takovou sérii se může "pyšnit" skutečně málokdo.

"Musíme se tomu pokusit zabránit," reaguje na možnost frankfurtské vendety hostující kouč Jos Luhukay. Jeho Hertha zatím prožívá báječnou sezonu, která se v mnohém podobá té loňské v podání dnešního soupeře - Berlíňané přezimovali na šesté příčce, která by jim zajišťovala evropské poháry. Na nováčkovskou sezonu jde rozhodně o slušný výkon. "Od prvního utkání uplynulo skoro půl roku, je to minulost," varuje Luhukay.

Nizozemský kouč sice v hlavním městě odvádí výbornou práci, na evropské pozlátko přesto nemyslí. "Jediné, na co se nyní soustředíme, je další utkání. Budeme se snažit navázat na výsledky z první poloviny sezony a napojit se tam, kde jsme skončili," plánuje. "Za naše dosavadní výkony jsme si vysloužili velký respekt a uznání a je pouze na nás, jestli si tento status dokážeme udržet. Je to pro nás velká motivace."

Hertha má na marodce náhradní brankáře Gersbecka a Burcherta; i proto přišel v lednu zadarmo norský reprezentant Rune Jarstein z Vikingu, který má krýt záda jedničce Thomasu Kraftovi. Chybí také Brooks, Ben Hatira a Cigerci. Domácí se musí obejít bez zraněného tria Celozzi, Kittel, Oczipka; nastoupit nemůže ani vykartovaný Flum.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Jung, Zambrano, Russ, Djakpa - Schwegler, Rode - Aigner, Meier, Inui - Rosenthal
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, Lustenberger, Langkamp, van den Bergh - Hosogai, Niemeyer - Allagui, Skjelbred, Schulz - Ramos
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.30 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov  (pátek 20:30)
Krátká zimní pauza je za námi a bundesligový kolotoč se tak roztáčí do své druhé poloviny, kterou odstartuje utkání na půdě Borussia-Parku, kde Mönchengladbach přivítá doposud nezastavitelný Bayern Mnichov.

Celek z Dolního Porýní se po minulé sezóně, která se svěřencům Luciena Favreho rozhodně nevydařila podle představ, dokázal vrátit na pracně vydobyté pozice a po sedmnácti kolech se ambiciózní Hříbata drží na průběžné třetí příčce, která by na konci probíhajícího ročníku znamenala automatickou kvalifikaci do nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Jako tradičně už domácí ekipa získává body zejména před vlastními fanoušky, kde Borussia dosud ještě nepoznala hořkost porážky a s celkovými 25 body se v tomto ukazateli drží jen o krok za bezchybným mnichovským válcem (Bayern na hřišti Allianz Areny neztratil ani bod). Hned na rozjezd tak ambiciózní mužstvo čeká opravdu tvrdý oříšek. "Jsme dobře připraveni a těšíme se na zápas proti jednomu z nejlepších týmů na světě," vyhlásil Favre, který zároveň nabádá své ovečky k opatrnosti. "Za každou cenu se musíme vyvarovat chyb," nabádá.

Doslova jako pověstný nůž máslem si podzimní částí bundesligové sezóny prošel Bayern, kterému neuškodil ani odchod veleúspěšného kouče Juppa Heynckese, jehož u kormidla vystřídal bývalý velitel barcelonské flotily Pep Guardiola. Ten si od samého začátku počíná se svými svěřenci naprosto suverénně a s pohodlným náskokem vévodí ligovému pelotonu (Leverkusen ztrácí na bavorský velkoklub sedm bodů, ovšem FCB má duel na stuttgartské půdě k dobru).

Možná právě včas ale přišel pro dobře promazaný stroj pověstný "budíček", když dlouhodobě nejúspěšnější německý tým překvapivě v generálce na páteční ostrý start nestačil na Red Bull Salzburg (0:3). "Sobotní zápas nám jasně ukázal, že nemůžeme vůbec nic vypustit," vrátil se k překvapivému výsledku Thomas Müller. "Jsme nachystáni," shrnul Guardiola. "Ke konečnému cíli ale máme před sebou ještě hodně práce," je si vědom bývalý středopolař.

Po více než tříměsíční přestávce způsobené zlomeninou klíční kosti se zpátky do základní sestavy die Fohlen vrátí Álvaro Domínguez, který uprostřed obrany nahradí zraněného Jantschkeho (zranění obličeje). Potíže s třísly potom ještě trápí dalšího obránce Brouwerse.

To na mnichovské marodce zůstává dlouhodobě mimo hru Holger Badstuber (zpřetrhané kolenní vazy), jehož mezi absentéry momentálně doplňují van Buyten (svalové problémy) a také Schweinsteiger, který se pomalu vrací po operaci kotníku. Nejisté pak zůstává využití Francka Ribéryho, jenž si během týdne stěžoval na bolest dolních končetin.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Korb, Stranzl, Álvaro Domínguez, Wendt - Kramer, G. Xhaka - Herrmann, Arango - Raffael - M. Kruse
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, J. Boateng, Dante, Alaba - Lahm - T. Müller, Thiago, T. Kroos, Ribéry - M. Götze
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 4.33 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov16142042:844
2.Bayer Leverkusen17121432:1637
3.Borussia Mönchengladbach17103435:1933
4.Borussia Dortmund17102538:2032
5.VfL Wolfsburg1793528:1930
6.Hertha BSC1784527:2028
7.Schalke 041784532:2828
8.FC Augsburg1773721:2524
9.1. FSV Mainz 051773725:3124
10.VfB Stuttgart1654729:3119
11.Werder Brémy1754822:3719
12.TSG Hoffenheim1746736:3818
13.Hannover 961753923:3118
14.Hamburger SV1744933:3816
15.Eintracht Frankfurt1736820:2915
16.SC Freiburg1735916:3114
17.1. FC Norimberk17011617:3311
18.Eintracht Braunschweig17321210:3211
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov
sobota 15:30Borussia Dortmund - FC Augsburg
sobota 18:30Eintracht Frankfurt - Hertha BSC
neděle 15:30Werder Brémy - Eintracht Braunschweig
neděle 17:30Hamburger SV - Schalke 04

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (268)

Přidat komentář
smazaný uživatel

10 gladbachu by nebyla od věci

Reagovat
smazaný uživatel

to si přeje asi každej fanoušek fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

krom fanoušků bayernu. ne teď vážně. já bych to tak chtěl i za uplně jiné situace, páč gladbach je mi sympatický a bayern nesnáším :)

Reagovat
Lothar

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

sem zvědavý co si poslechne Robert, zvlášt jestli je pravda to s tím studentem

Reagovat
Arne

S jakým studentem?

Reagovat
Arne

Zmetek... Koupit útočníka už teď a tohohle floutka poslat na tribunu.

Reagovat
smazaný uživatel

když jel s nakou prostitutkou v černym bmw stovkou kolem školy a malem sundal děcka co šli do školy když mu chlapec ukazoval ,že v pořádku tak vylez a vypálil mu.Pšonek nic víc, měli ho vyhodit hned , nechápu co dělaj už to s Gotzem bylo hnusný ,ale podruhý co to kua má bejt?

Reagovat
DieFohlenBMG

v článku je černý Cayenne ne bmw

Reagovat
smazaný uživatel

„Als ich sah, wer da kommt, hab ich ihm aus Frust über seinen Weggang zu Bayern den Stinkefinger gezeigt. Ich weiß, das war nicht in Ordnung.“ - Jak jsem viděl, kdo přijíždí, z frustrace z jeho odchodu do bayernu jsem ukazal "smradlavy prst" - asi nevhodné gesto. Vím, že to nebylo v pořádku.

Nikoho nesundal, prostě ho nějakej mladej kluk vyfakoval a on si to sním šel asi vyříkat, celý jsem to nedočetl, ještě taky že jeho přítelkyně otevřela dveře od auta, že je mistryně v karate a že dostal strach....bla bla bla

Reagovat
Arne

Tak není úplně košer, že ho kluk vyfakoval, ale jít a sundat ho pěstí (proč jsi to otevíral, když to hlavní ani nepřečteš?), to asi taky není moc na úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

abych se podíval jestli vážně (Lewa) někoho skoro přejel. Nic víc nic míň jsem se nechtěl dozvědět.

Reagovat
Arne

Ajo, já si neuvědomil, na jakou blbost to vlastně byla reakce. Beru zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutočne sa mi zhnusil za posledný rok, ale toto je už vážne vrchol...

Reagovat
db18

Jako by jeho příchod už takhle nebyl dost hrozný

...tady jsou ale částečně chápu oba - kluk na něj nemá co ukazovat, oproti tomu Lewovi to muselo být jasné, že se něco takového může stát a měl by být schopen to přehlédnout - ještě když to je 17-letý kluk, to ho mohl jenom vytahat za flígr

Reagovat
Pospovič

Tak konečně ale Ribery bohužel hrát nebude. Bude velmi těžký zápas, Borussia je vždy nepříjemná

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně BL zpět ..dneska se na zápas těšim jako dlouho ne, ale to bylo asi tou pauzou. Nicméně výhra by dneska celkem bodla, klidně nějakym haluzem. Věřim, že i bez Ribéryho to bude oukej

Reagovat
db18

Ale osobně tipuju neprohru BMG

Reagovat
DieFohlenBMG

já výhru fcb o gol 1:2

Reagovat
db18

Koukám, pesimismus panuje na obou stranách

Reagovat
DieFohlenBMG

nevěřim, že bayern prohraje 2x za sebou

Reagovat
smazaný uživatel

dnes bude v Gladbachu osobne pritomen trener Manchesteru United David Moyes, aby se podival na Danteho a Toniho Kroose

Reagovat
db18

http://www.bild.de/sport/fussball/toni-kroos/darum-hakt-die-vertragsverlaengerung-mit-bayern-34362062.bild.html

O Toniho se bojím, na druhou stranu máme tolik kvalitních hráčů + naděje, že by nás jeho odchod ani bolet nemusel

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě se bojíš zbytečně

Reagovat
db18

...no nevím, on sám řekl, že si chce zahrát i jinde, navíc teď nedopadlo dobře jednání o nové smlouvě (jeslti to padne kvůli penězům, tak budu ještě víc nasraný z příchodu Roba)

Reagovat
smazaný uživatel

Hráčov ako Thiago, Shaqiri, Goetze ? alebo ďalšie potenciálne španielske posily? Nič proti týmto hráčom, ale Bayern má poklad v odchovancoch ako Kroos a Muller, ktorým kvalitatívne nič nechýba a radšej predá Kroosa na úkor napríklad Thiaga? Myslím, že by malo byť pre Bayern prioritou podržať hráčov, ktorí majú s klubom dlhoročné väzby...Začína ma už ten Guardiola pekne štvať...

Reagovat
db18

Smlouvy nemá na starosti Guardiola a Sammer ví, co v Kroosovi Bayern má, tak to snad dopadne (a jinak Toni je odchovanec Hansy Rostock )

Reagovat
JozkokozleJ

A rodak z malebneho Greifswaldu

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, viem že Toni je odchovanec Hansy, ale nič to na pointe nemení Verím, že v Mníchove budú mať rozum a ani Toniho to nebude ťahať niekam do Anglicka, Manchesterom by si momentálne veľmi nepomohol...

Reagovat
Pospovič

tak to snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

já taky slyšel, že tam bude ale prý pozorovat Herrmanna. Myslím, že zase tak naivní Moyes není aby si mysle, že přivede Toniho nebo Danteho

Reagovat
jv

Tak ono je o Tonim obecně dlouhodobě známo, že chce zkusit zahraničí (konkrétně teda CFC).

Reagovat
JozkokozleJ

V tomto dufam, ze si Kroos uvedomi, ze niet dovod odchadzat z Bayernu, ak k tomu nie je zavazny dovod.

Reagovat
jv

Momentálně prostě nemá sebemenší důvod odcházet.

Reagovat
db18

CFC? To bych od něj čekal, že bude chytřejší

Reagovat
jv

No... Není to zase tak dlouho, co tu o tom byl i někde článek.

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Danteho a Herrmanna.....

Reagovat
Bayernista18

Over a těsná výhra Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem vsadil čistou dvojku..s mym štěstím zase budu nasranej dvojnásob..

Reagovat
smazaný uživatel

Moyes dnes bude priamo na zapase a podla vsetkeho by mal sledovat Kruseho a Herrmanna

Reagovat
jv

Netlačí vás bota hlavně směrem dozadu?

Reagovat
jv

To spíš teda s výhledem do budoucna. Jinak spíš CM, co jsem viděl.

Reagovat
db18

Co jsem viděl zápas s Chelsea, tak ty problémy "vzadu" začínají už na křídlech

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlavne CM, co podla predpokladanej zostavy tu vidim nesplna ani jeden, ale som zvedavy hlavne na Herrmanna

Reagovat
Arne

Jako oba mám dost rád, ale tohle nejsou hráči, který by vás mohli někam posunout... Někdo takový vám vysedává na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

tak, tak... taky to moc nechápu.. ManU by jejich příchod s velkou pravděpodobností nezvedl

Reagovat
smazaný uživatel

ani Herrmann perspektivne? o nom citam vecsinou iba stale chvaly

Reagovat
jv

Ten potřebuje hlavně hrát, což by u vás asi moc neplatilo.

Reagovat
smazaný uživatel

je talentovaný a dobrý, ale aby to stačilo na United? je dost perspektivní, takže možná někdy, ale momentálně na to jednoduše ještě nemá

Reagovat
Arne

Nemyslím si... Ani bych neřekl, že do budoucna, teď nebo na tohle léto stopro ne.

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak. Je to hrac, ktory by sa mohol stat ikonou M´gladbachu tym, ze z pohladu Borussie je nadstandardny hrac, nie vsak uz pre spickove muzstvo. Takze by ani nemusel odchadzat.

Reagovat
jv

(ten by mohl během léta k nám, spíš je to ale pořád jen přání...)

Reagovat
stas87

tak oproti valenciovi by patrick posun bol,to je prave hrac ktory by v buducnu mat miesto v united nemal,ja som posledne tyzdne celkom casto diskutoval s fanusikmi manchesteru o ich kridlach,posilach a zmene hry,necudujem sa ze na shinjiho su nastvany za co ale moze aj moyes a kvalita,respektive nekvalita spoluhracov ale to teraz neriesme

som zvedavy na kramera ako to zvladne,gladbach by mal poriadne zhustit ihrisko a odrezat lahma od alcantaru a kroosa,upchat stred a zabranit prihravkam do stran,xhaka je dobry hldaci pes,snad budu padat goly,tip- 2:2

Reagovat
Arne

A proč jsou na Shinjiho naštvaný? Dostal důvěru na svý pozici - na pozici, v který je nejlepší na světě?

Reagovat
stas87

lebo podla nich nic nepredviedol aj ked sancu dostal..ale co si budeme rozpravat,ta ich hra je ohromne staticka,nikto sa neponukne okrem januzaja,carrick s fletcherom su chodci,swansea na tri prihravky vyradila vsetkych zaloznikov,ten shinjiho pohyblivy futbal sa nedokaze v tomto paskvile uplatnit,ked to on skusi,urobit nieco prekvapive tak je este za blbca kym to nevyjde..na AM ma predplatene miesto rooney ktoreho nikto neodstreli a tak to ma kagawa ohromne zlozite,ja jeho odchod v lete vidim tak na 70%,navyse pride mata,manchester ale bude predavat,younga,naniho,valenciu..

Reagovat
smazaný uživatel

no stas to v podstate vystihol, ale Shinji hral casto aj na svojej pozicii a az na par zapasov za ten rok a pol to je fakt slabucke, ale je tam viac faktorov urcite, nehrali sme futbal, v ktorom by mohlo vyniknut to, v com je najlepsi, ale zase od neho sa cakalo proste viac, nie je to len chyba jednej strany..

Reagovat
stas87

ale tak co od neho si vlastne cakal ty?ked pises ze nastupil na svojej pozicii..z mojho pohladu on nie je rozdielovy hrac ani nahodou,on je fantasticky do timovej suhry,neda podobny gol ako rooney proti hullu,nema take momenty a z tej utocnej stvorky nie je fer zhodit zodpovednost na jedneho ci dvoch hracov

Reagovat
smazaný uživatel

cakal som od neho aspon nieco, lenze on plno zapasov nerobi absolutne nic, si pisal, ze ked sa pokusi o nieco prekvapive, tak je za blbca, popravde, nespominam si, kedy sa pokusil o nieco prekvapive...u nas sa trapi a viem, ze je to skvely futbalista, preto verim, ze sa vrati spät do Dortmundu

Reagovat
Arne

Podle mě je rozdílovým hráčem, aspoň v BVB byl.

Reagovat
Arne

Díky obou... Já doufám, že se vrátí co nejdřív, klidně už teď, až dokončíte toho Matu. Když nepočítám Jürgena, tak on je hráč, kterýho mám nejvíc spojenýho s tím vzestupem BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer - Dante, Thiago, Shaqiri, Rafinha, Boateng, Götze, Lahm (K), Müller, Alaba, Kroos

Lavička: Starke - Robben, Pizarro, Weiser, Contento, Hojbjerg, Sallahi.

P.S.: Skopírované z ofi twittru Bayernu (mohli to asopň podľa postov poukladať ale zvykol som si, furt to tak dávajú, podľa č.dresov myslím)

Reagovat
Arne

ter Stegen - Korb , Stranzl , Alvaro Dominguez , Wendt - Kramer , G. Xhaka - Herrmann , Arango - Raffael , M. Kruse

Neuer - Rafinha , J. Boateng , Dante , Alaba - Lahm - M. Götze , Thiago , T. Kroos , Shaqiri - T. Müller

Reagovat
JozkokozleJ

Pozerajuc na zostavy zacinam verit v uspech M´gladbachu, ktory tuto zostavu Bayernu dokaze spacifikovat a udierat zo smrtelnych brejkov.

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak u mě pohled na sestavy vyvolává teda opačnou reakci

Reagovat
db18

Já jsem se teda po tom, co jsem viděl sestavu začal bát ještě více...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty ty jsi ještě před sezonou říkal, že titul vyhraje Leverkusena a že skončíte snad 3. nebo co...

Na ten tvůj understatement už jsem si zvyknul

Čekám, že trojice Thiago, Mario a Toni to tam budou slušně točit...

Reagovat
db18

Co naplat, když vepředu není Mario, aby to zakončil (a vzadu Boateng+Dante+Rafinha )

Reagovat
db18

A aspoň Leverkusen jsem odhadl správně

Reagovat
smazaný uživatel

zatím jsme v půlce. Leverkusen skončí nejlíp 3 doufám

Reagovat
db18

Bez útočníka to nepujde

Reagovat
JozkokozleJ

Ved pockaj, uvidis bezzuby Bayern Navyse Favre ich uz parkrat porazil, takze vie ako na nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak urcite

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň, že nehraje jantscke..

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavy na nasu novu posilu, sopcast uz je naladeny, tak do toho Andre.

Reagovat
smazaný uživatel

To je úvod..

Reagovat
smazaný uživatel

Mario neskutečně..

Reagovat
smazaný uživatel

Götze moc pěkný

Reagovat
smazaný uživatel

Nááááádhera

Reagovat
stas87

bohuzial,ak gladbach neupcha lavu stranu a arango nebude stacit tak je koniec,lava stranu borussie asi bude priechodak a bayern toho bude vyuzivat

Reagovat
Arne

Byl zase Domíngueze?

Reagovat
jv

Neskutečná rána! Tohle už Bayern nepustí, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ouu

Reagovat
Kenneth

Moyes

Reagovat
db18

To bude souboj brankářů - ty obrany jsou tragický

Reagovat
jv

...jedině by snad Manu zase něco vymyslel...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Moyes je všude

Reagovat
smazaný uživatel

Sbira inspiraci

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach je ale příšernej

Reagovat
db18

Ke konci poločasu jsme měli i dost štěstí - a Götze by si měl vzpomenout na to, jak se přihrává

Reagovat
stas87

korb,wendt..to je proste spatne,oni su strasne daleko od hraca ktory prebera loptu ci sa s nou otaca,ten polkrok im tkamer vzdy chyba,dominguez bol fail,teraz uz to myslim mozem napisat,hrozne je ze sa s nim vezie aj stranzl,vrchol bol ten nakop z polovice,myslim müller si nabehol presne medzi stoperov,oni sa nepocchopitelne rozbehli obaja od müllera a on hlavickoval sam aranga si götze vodi na povraze najhorsie je ze favre nema ziadny protitah ktorym by ten zapas obratil,trosku sa vytraca shaqiri,uz cez neho nejde tolko akcii ako na zaciatku

http://www.fourfourtwo.com/statszone/22-2013/matches/699226/team-stats/156/1_PASS_01#tabs-wrapper-anchor

tu je vidiet ze bayern kombinuje po celom ihrisku ale nebezpecne situacie si vytvara hlavne na svojej pravej strane co sa mi hlavne nepaci na wendtovi je ze bayern ide do protiutoku,je to treba dvaja na styroch a wendt by mal vystupit proti hracovi ktory prebera prihravku ale on namiesto toho cuva dozadu,tym otvara priestor pred 16kou

btw.taka otazka..preco sa nikto nepokusi hrat podobny styl ako bayern?drzat loptu a byt neustale v pohybe,o krok napred ako super ktory reaguje neskoro takmer na vsetko,viem ze je to dlhodoba zalezitost a je treba najst na taku hru vhodne typy ale pre BL by to bolo len dobre kedze takmer vsetky timy hraju 4-2-3-1 a casto na brejkov

Reagovat
db18

Už jsem se lekl, že to zase byl Dominguez

Reagovat
dantetomas

No neviem, taka ruka ale predtym ten Ter Stegenov zakrok

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Stegen

Reagovat
db18

To už je 3. tyč pro VfL ne?

Reagovat
stas87

gladbach si ten gol zasluzi a zapasu by to hodne pomohlo,sammer musi mat docela nervy na lavicke

Reagovat
db18

Doplácí na to, že vepředu není "čistý" hrot

Reagovat
stas87

hmm,kde by s nim boli v tabulke?

Reagovat
db18

Kdo ví, ale dneska by mohli mít remízu nebo dokonce vyhrávat

Reagovat
stas87

si z vas sklamany?ja celkom ano,vediete ale aj tak si super vie vypracovat sancu..to by ste mali odburat,v LM uz sa to treba vypomstilo v poslednom zapase

Reagovat
db18

Jsem, protože:

a) obrana je příšerná

b) Götze nenahrává a zadrbe dobré šance

c) není tam hrot

d) 80. minuta a Pep vystřídal jednou

Reagovat
db18

e) Lahm je na DM k ničemu, to už by tam měl radši být Thiago, který má skvělé kolmé přihrávky, kdžeto Lahm spíš rozdává balony do stran...

Reagovat
db18

*kdežto

Reagovat
stas87

no mne sa thiago pacl dneska spolu s müllerom najviac z celeho bayernu..spickovy vykon,neraz lahma aj zachranil pozicnou hrou a tym ze predviedal situaciu,to bol vyborny tah od bayernu

Reagovat
db18

No, dneska na DM asi moc na výběr nebylo, když se člověk podívá na lavičku...

A s Müllerem a Thiagem souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ne Thiago na DM, to už by tam fakt byla při bránění díra.

Reagovat
db18

Mne tam trochu přípomíná van Bommela (samozřejmě by tam nesměl být v 4-1-4-1, ale v 4-2-3-1 ) Ale s fungující obranou by to šlo i tak

Reagovat
stas87

götze-6 striel,jeden gol nepripomina ti lewa trosku situaciu podobnu sevcenka v chelsea?no s tym striedanim sa to uz nezmeni asi vobec

Reagovat
db18

Götze měl dobrý první dvě akce (z druhé byl gól), pak mi přišlo, že měl spíš přihrávat - jako AM by tohle měl vyhodnotit správně

...Andreje jsem předtím vůbec neměl nasledovaného, vím, že mu to v AC šlo, ale hrát si ho pořádně vybavuju až v Chelsea

Reagovat
stas87

ja to myslel skor na jeho prichod ked ho trener nechcel a on prisiel z rozmaru abramovica,tu ho guardiola nechcel a ma ho

sklamal ma shaqiri,jedno perfektne spracovanie tazkej lopty,strela par centimetrov vedla a nic,ani spolupraca s alabom nebola navysokej urovni

Reagovat
db18

Jo tak, no - z tohohle pohledu už docela jo, ale snad ho Sammer nějak zapojí do boje o Suareze/Agüera (Na Vollanda je brzo a na to by Lewa nepřistoupil )

Jj, těžko říct, jestli je to tím, že nehrál napravo - ale čekal jsem od něj víc

Reagovat
smazaný uživatel

muze mi nekdo, kdo to sledoval napsat jak chytal ter stegen ... dik

Reagovat
jv

Skvěle, ale stejně to nestačilo.

Reagovat
db18

Výborně, v Neuerovském stylu

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepší hráč zápasu - stačí?

Reagovat
smazaný uživatel

bol Müller Ale ter Stegen super výkon.

Reagovat
Bayern +

Hans Sarpei kann mit Mario Mandzukic Dschungelcamp gucken.

Inak výsledok nádherný, tri body z dôležitého zápasu doma, tempo pohodové, hlavne sa neunaviť. Akurát škoda, že sa nám začínajú hromadiť zranenia, plus ten Mandžukić ma prekvapil. Kvitujem Guardiolovi za Maria na hrote a Thomasa na krídle.

Reagovat
db18

Problém je, že Mario na tom hrotu hrát nemůže, když pod ním nebude Thomas

Reagovat
Bayern +

Ako myslíš, že keď bude na RW Robben, tak to nebude fungovať? Neviem no, ja len vychádzam z toho, že keď je Thomas fixne na hrote, dopadá to mnohokrát oveľa horšie, než keď je tam Mario fixne. U mňa teda na hrote: 1. Mandža, 2. Mario, 3. Thomas, pokiaľ neberieme, že by mal Pizza hrávať základ.

Reagovat
db18

S tím tak nějak souhlasím, ale k Mariovi tam musí být Thomas a naopak, když má jeden z nich být na hrotu - a s Arjenem na RW bez toho, aby hrál Thomas by byl Mario odstřihnutý (nebo sám "ztracený" ve vápně)

...nevim, možná to nedovedu správně vysvětlit

Reagovat
Bayern +

Inak čo dnes stopéri? Dante sa mi celkom páčil, keď bolo zle, tak odvrátil a Boateng tiež celkom bez kiksu.

Reagovat
stas87

zasa dante bol pri tych situaciach ked gladbach nastrelil zrdku..co ale neznamena ze to bola iba jeho chyba ze tam bol neskoro

Reagovat
db18

Reagovat
db18

U Danteho už jsem se párkrát bál, když na něj dotíral hráč Gladbachu, ale nakonec bez kiksu - naše denfenzivní činnost mi přišla špatná jako celek, nikoho ze stoperů bych z toho nevinil, ale přišlo mi, že je v tom zbytek nechává a oni na to pak nestačí...

Reagovat
tomasinho
Reagovat
smazaný uživatel

proc je v tv zase ten pojebanej durtmund?

Reagovat
penepi

Irónia?

Reagovat
smazaný uživatel

Já pořád nechápu ten neustálej LahmHate, když hraje na DM. Jo, radši bych tam taky viděl hrát Martinéze a Lahma na beku, ale objektivně musim říct, že tam vůbec nehraje špatně ba naopak. A hra bez hrotu, respektive s Götzem / Müller, mi taky nepřijde jako špatný nápad, i když třeba jen proti slabším soupeřům, který to hodně zatáhnou. V Lize mistrů a proti lepším týmům by pak asi bylo lepší hrát s Mandžukičem (prej byl vyřazený z kádru kvůli nějákým prohřeskům?) na hrotu. A v létě Lewandowski no.

Reagovat
db18

K Lahmovi jsem psal důvod

Reagovat
smazaný uživatel

nie je ten hate na neho kvôli tomu, že na jeho pozícii hrá Rafinha, o ktorom tiež panuje názor, že nemá čo hladať v základe?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,to je jediny zapor Lahmova defenzivniho zalohovani.

Reagovat
db18

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1496858_585513474852779_250201979_n.jpg

Trochu jsem doufal, že bude chytat Rakovsky

A TSG si do branky radši postavilo toho lepšího gólmana

Reagovat
stas87

co to gisdol skusa?abraham na lavicke?volland?kto je ta 11ka?toho vobec nepoznam

Reagovat
Ángel di María 22

Weidenfeller – Großkreutz, Bender, Sokratis, Schmelzer –Sahin, Kehl – Blaszczykowski, Mkhitaryan, Reus - Lewandowski

Reagovat
stas87

omg zasa spatny zaciatok,snad to nezanecha stopy na domacich,bender to trafil paradne al uz pred tym toprak nadherne vyviezol az k vapnu

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

A Sven nemohl zůstat pozadu..

Reagovat
stas87

by ma zuajimalo ci medzi sebou nemaju vypisanu stavku kto da viac golov za sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Benderovcom ide

Reagovat
Tomanatura

Braneni Bendera na urovni okresniho preboru

Reagovat
smazaný uživatel

zatím nic moc... Ale zase se aspoň vede..

Reagovat
db18

Mehmedi

A pěkný průnik Sorga

Reagovat
stas87

v zivote by som si nedokazal predstavit ze taky gol da zrovna mehmedi chvilami to ale od domacich vyzera ako keby sa prvy krat v zivote videli na treninku v piatok a v sobotu idu hrat zapas..a zatial sa mi paci ovela viacej spolupraca mujdzu so schmidom ako sorg s pilarom

Reagovat
JozkokozleJ

Tak Pilar nespolupracuje, Pilar soluje. Neda z prvej od nohy ani keby stal medzi styrmi protihracmi. Az take zle to od Freiburgu nie je (okrem branenia rohov - to je katastrofa), treba si uvedomit, ze hraju proti druhemu muzstvu. Chcelo by to zatiahnut Daridu na DM namiesto Fernandesa a do hry poslat Hankeho.

Reagovat
stas87

mne sa teda vobec nepaci ginter s fernandesom,to je od nich zmatene pobiehanie na svojej polovici,hasit to potom musia stoperi..a ked uz sa ma rozohravat tak sa ani nepohnu a neponuknu sa aby loptu mohli prebrat a poslat dalej,branenie standartiek je zle,chaoticke

darida sa mi paci,sice mal dostat zltu za ten sklz ale ukazuje prehlad a sikovnost,bohuzial on a schmid su na toto sami lebo zvysok sa boji cokolvek urobit,moment prekvapenia tam nie je,pride mi ze bayer akoby ani nehral na 100%,poriadne do toho neslapnu,to domaci hej ale velakrat idu do sklzu neskoro a fauluju

Reagovat
db18

Pilař dolů a místo jednoho DM by mohl přijít Schuster (případně Darida více dozadu a na AM Kerk)

Reagovat
JozkokozleJ

A vyzera to, ze Pilar uz ostane v kabine. Vyzleceny je do dresu a rozcvicuje sa uz Klaus.

Reagovat
db18

Paráda (to Pilař předváděl už druhý půlrok v Plzni)

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberg to už dnes dá...

Reagovat
stas87

pozeras?

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel som, ale nejak mi hapruje internet a nechce načítať stream...podľa štatistík nevyzerajú lepší, ale zdá sa, že konečne je tam tá efektivita, ktorá chýbala celú jeseň...

Reagovat
smazaný uživatel

Ústřední postavou Aytekin...

Reagovat
JozkokozleJ

Trosku divne karty. Pilar sa protihraca ani nedotkol, ani zvlast nebezpecne do toho nesiel, dostal kartu. Zato Darida a Mujdza ju mali jednoznacne dostat. Inak pri druhom gole sa spravne piskal roh, nie? Baumann to vytlacil na roh.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to sleduji přes stream a řekl bych, že Baumann se toho spíš nedotkl. Každopádně to bránění od Freiburgu bylo strašné. Celkově dnes dělají obrany velké množství chyb. Snad je to jen tím, že je to začátek jara.

Reagovat
smazaný uživatel

Skôr pokračovanie z jesene...

Reagovat
smazaný uživatel

To bude asi přesnější interpretace.

Reagovat
JozkokozleJ

Dal by som tomu 90 %, ze to Baumann vytlacil. Stream (ESP) mam dobry a vlastne Baumann ani nijak neprostestoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, budu ti věřit. Já jsem Baumanna potom nesledoval, ale věnoval jsem se spíš tomu pískotu fanoušků. Na druhou stranu mě ten gól těší.

Reagovat
db18

Při opakovačce komentátor řikal, že jde vidět, že se míče ještě konečkama prstů dotkl (já teda zrovna jen poslouchal, tak nevím)

Reagovat
stas87

na isto sa dotkol bez pochyb spravne nariadeny roh

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tam furt vymýšlíte sakra!? Prostě do toho práskněte a nenahrávejte si to všichni mezi sebou. Jinak Henrikh první půlku dost marnej, pokud nepřidá, tak je zralej na vystřídání. Není to od nás zlé, ale zase ty šance zahazujeme, jakoby se nechumelilo.

Reagovat
db18

U Kuby je podezření na přetržerný křížový vaz

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo..Naše klasika pokračuje...

Reagovat
smazaný uživatel

super

Reagovat
Sosi

jakej Kuba?

Reagovat
db18

jakub blaszczykowski

Reagovat
Sosi

dik

Reagovat
db18

Stefan!

Reagovat
stas87

mal by to keby to netecoval vsak?

Reagovat
db18

Nejspíš jo

Ale gol stejně bude připsán Schmidovi

Reagovat
JozkokozleJ

Darida zatial v druhom polcase fantasticky

Reagovat
stas87

je podstatne viac v hre,len by mohol zapracovat na tych strelach,to je strasne smiesne

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobre :)

Reagovat
smazaný uživatel

ten Augsburg to je taková banda nesympaťáků....

Reagovat
stas87

ja mam hcp na borussiu,bender sa teraz trafi do spatnej branky..

Reagovat
REPLIKATOR

Bender

Reagovat
Arne

Jestli myslíš ten Maniho vlastňák, tak co tam mohl jinýho dělat?

Reagovat
smazaný uživatel

doprdele konečně NURI!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberk taky pěkně

Petrák na place navíc..

Reagovat
Arne

Nuri jako za starých dobrých časů.

Reagovat
Arne

Norimberk první výhra v sezóně, Hannover první výhra venku... Snad ten den premiér večer nepotvrdí Eintracht.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

klausssssssssssssssss a bayeru to patri,sance mali ale freiburg chcel vyhrat viacej

Reagovat
db18

(a já to řikal, že by ho měli vyzkoušet nalevo )

Reagovat
stas87

pre mna to je kridlo,dneska tam mal teda jeden fail ked pred vapnom namazal hracom bayeru ale inak toho ukazal viac ako pilar,ten by sa mal prebrat,streich mu podla mna verit nebude

Reagovat
JozkokozleJ

Mne sa ani ten Klaus (z dlhodobejsieho hladiska) nepaci (dnes za ten gol 1* ). Ak sa podari priviest Fabia a bude schopny hrat lave kridlo a bude to taka ta motorova mys, zapadne do systemu Freiburgu hned.

Reagovat
stas87

no klaus je prave ta motorova mys..on nema na to byt hracom ktory svojou genialitou vyhra zapas,obejde protihraca alebo posle presny pas na 30m,je to poctive kridlo ktore sa vracia do obrany a vypomaha bekovi,nesoluje a loptu da skor od nohy ako treba pilar ktory je podla mna naladovy hrac a dneska siel zasluzene dole

Reagovat
JozkokozleJ

Asi vnimame inak vyraz motorova mys. Klaus je pre mna poctivy zodpovedny hrac s velkou volou. Nie je to vsak nejaky agilny brusic lajny na baterky. Tym nemyslim, ze musi nutne solovat, ide mi predovsetkym o tu vrtkost, rychlost a pohyb bez lopty.

Reagovat
stas87

suhlasim,zle napisane odo mna ale podla mna rychly je,vo fürthe aspon tak na mna posobil

Reagovat
JozkokozleJ

Tak ja nepsiem, ze je pomaly, ani ho nechcem nejak hanit, ale ked vidis na druhej strane Schmida, vidis ako to moze vyzerat

Reagovat
stas87

a MOTM bez najmensich pochyb schmid neskutocny vykon od neho,klucovy hrac

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Tak uz mame tretieho. Pod suhrnom jeden pise Mahmediho, ty Schmida, ja volim Daridu.

Reagovat
stas87

po celych 90 minut sa mi najviac pacil schmid,darida nemal prvy polcas na vysokej urovni,druhy ano,mehmedi sa dneska dobre ponukal,bol aktivny a vidiet,navyse pridal krasny gol ale mal aj hluche miesta ale ja som zaujaty,strasne mam rad schmida,v minulej sezone bol v tieni kruseho celkom nepravom

Reagovat
JozkokozleJ

Menej vyrazny prvy polcas platil snad pre cely Freiburg, hoc boli taki, ktorych bolo o trosku viac vidiet (napr. i Schmid). Neprotestujem proti tomu, ze by sa niekomu mohol zdat najlepsi Mehmedi, ci Schmid, dokonca by ma neprekvapilo ani meno Krmaš. Pre mna osobne vsak tym motorom bol Darida. Celkom uz rozumiem, preco hraje AM. Nikto iny z hracov Freiburgu by z tohoto postu tak vyrazne nepodporil defenzivnu cinnost muzstva. Nielen, ze hral vyborne do utoku, ale mal niekolko dolezitych defenzivnych zakrokov, proste bol vsade, kde ho bolo treba.

Reagovat
stas87

to co hral druhy polcas darida mal uz polroka predvadzat fernandes darida bol u vsetkeho vcas,da sa napisat ze jeho vykon strhol ostatnych hracov,otazka ale je preco sa v prvom polcase k tomu vykonu moc nepriblizil,hadam ze streich spravil burku höhn x diagne?boli tam hrubky ale ani höhn nesklamal,uvidime ako dlho bude tato spoterska dvojica nastupovat,je mozne ze by diagne sedel?

Reagovat
JozkokozleJ

Po tom, co predvadzal na konci jesennej casti, nie je nic prekvapive, ze Diagne sedi. Ale popravde, velkou istotou neovplyva ani Höhn.

Reagovat
JarousFCB

to bude zmačkaných tiketů

Reagovat
wild

Reagovat
Bayernista18

Nebo rozbitejch monitorů, když lidi sází přes net.

Reagovat
stas87

kraft-van den bergh-lankgamp-lustenberger-pekarik-hosogai,niemeyer( )-schulz-skjellbered-allagui-ramos

ak by skjellbred bol miesto niemeyera a ronny na mieste skjellbreda tak z mojhu pohladu vynikajuca zostava

Reagovat
Arne

Byla by, no... S tímhle se ale muselo počítat. Snad to Josovi vyjde jako obvykle. Bylo by záhodný, abychom uchovali stejnej odstup od sestupových pozic.

Reagovat
JozkokozleJ

No, ked si to clovek vyslovi: "Snad Jos opät ukaze svoju genialitu, ked postavil Niemeyera," tak je to divna veta. Uvidime.

Reagovat
Arne

Ale kdo vyhrává, má vždycky pravdu.

Reagovat
stas87

suhlasim,zle napisane odo mna ale podla mna rychly je,vo fürthe aspon tak na mna posobil

Reagovat
JozkokozleJ

Zboznujem atmosferu 10 min. pred zapasom BL, ked cely stadion spieva nejaku tu svoju lokalnu piesen.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
jv

Reagovat
stas87

no prilis zazivne to zatial nie je ale obrana herthy pracuje podstatne lepsie ako domaca obrana,zambrano ak sa neskludni tak nedohra,ten zakrok na hosogaia si mohol odpustit jung ani djakpa nie su vo svojej kozi,toho by pekarik s van den berghom mohli vyuzit

btw. ramos je famozny,za 20 minut siel do piatich subojov a vsetky vyhral,udrzal loptu a sklepol na zaloznikov,skvely hrac

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos do BVB by byl sen..

ale dnešek nám jasně ukázal, že není jediný problém nahradit Lewu... . vlastně ne dnešek, ale i minimálně půlka zápasů podzimu..

Reagovat
db18

Lewu nahradíte jednoduše - Ji s Augsburgem ještě snad ani netrénoval, první dotek s balonem a hned gól

Reagovat
JozkokozleJ

Zambrano mi zerie nervy od zaciatku zapasu

Reagovat
Arne

A to mohl bejt dávno venku za to podkopnutí Hosogaie... Ale to by krysa Drees nesměla bejt krysou.

Reagovat
stas87

klud,drees okrem tohto zakroku piskal dneska dobre..skjellbred urobil jedinu chybu dneska,bohuzial ste za to zaplatili golom,inui stale marny..ale co nepochopim je stiahnutie hosogaia,pohybom niemeyera strci do vrecka,je konstruktivnejsi ale aj tak ho sunda dole

Reagovat
Arne

Já nechápu víc věcí... A Drees nás nenápadně sundává už několik let.

Reagovat
JozkokozleJ

Tieto veci posudit neviem, vobec sa na to nezameriavam, resp. neuchovavam v pamäti nepodarky rozhodcov. Drees bol kazdopadne nekonzistentny. Keby volil cely zapas rovnaky meter ako pri zltej Ramosovi, mal mat snad kazdy hrac na konte kartu.

Po poteseni z hry Freiburgu ma Hertha vratila na zem. V prvom polcase to, ze Kraft mal najviac dotykov s loptou, v druhom to, ze Niemeyer dokoncil zapas a z celkovej nervozity na travniku. Hej a este Allagui v druhom polcase...

Reagovat
Arne

Já mám Starka a jeho jako nejméně oblíbený rozhodčí už hodně hodně dlouho... Nicméně i když on byl špatnej, stejně jako Frankfurt, tak my jsme oba dva krásně trumfli. Bohužel.

Ale možná taková facka pomůže... Protože těch deset až dvanáct bodů tam samo nenaskáče a zrovna dneska jsem si na YT pouštěl souhrn sezóny 2010/11 - kde Frankfurt měl po podzimu jen o bod méně. Nevěřím, že by to Jos byl schopen pohřbít způsobem jako Skibbe, ale člověk nikdy neví.

Reagovat
JozkokozleJ

Tych desat bodov musia uhrat aj keby Niemeyer do konca sezony nevynechal ani minutu. Ak Ronny skutocne trenoval ako sa pise, aspon sest bodov sam vystriela. Ale je pravda, ze media obecne Herthu s bojom o zachrnau vobec nespajali, ba s naopak s bojom o Europu, tak aby hraci nelietali v oblakoch. Ale Luhukayovi verim. Ked vravel, ze je to nejalepsi mansaft, ktory trenoval, snad sa nespali.

Reagovat
Arne

Snad ne... Teď tyhle dva zápasy s Norimberkem a v Hamburgu budou dost směrodatný, jestli to bude ještě strachovací jaro, nebo zda budeme v klidu.

Reagovat
Arne

Mimochodem já nepamatuju, že by Jos kdy řekl slovo stížnosti na rozhodčího... Teď se rozčiloval nad tou penaltou, kterou Drees nepískl po tom lokti a ruce v Adriánově obličeji.

Reagovat
Bayern +

Btw. Lahm mal v piatok 300. zápas v BL.

Philipp Lahm absolviert heute übrigens bereits sein 300. Spiel in der Bundesliga (246 für Bayern, 53 für Stuttgart). Sein Debüt feierte er am 3. August 2003 mit dem VfB gegen Rostock. Einige (starke) Statistiken aus 299 Spielen Philipp Lahm: 9 Tore, 44 Vorlagen, 119 Torschüsse, 358 Torschussvorlagen, 633 Flanken, 23 525 Ballkontakte und 4 912 Zweikämpfe.

Reagovat
tomasinho
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Velké množství triček, mikin,šál, a menších vlajek včera tratili fanoušci Bayernu (3.000) v Mönchengladbachu. Ve městě se během dne odehrálo i několik potyček mezi chuligány domácí Borussie a hostujícího Bayernu.Ve většině případů vítězně pro domácí."

Ha ha, dobře jim tak, vandrákům

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
stas87

najviac nabehamych kilometrov v tomto kole bez dnesnych zapasov:

1.kramer 13,7

2.darida 13,6

3.fernandes 12,8

leitner

kehl

ginter

najlepsi z bsc...niemeyer a taky schmid nabehal rovnake cislo ako niemeyer

Reagovat
db18

...Darida mne nepřekvapuje, ale divím se, že tam není Lars

Reagovat
stas87

ja som bral len tu uplnu spicku lars je jedenasty a zverejnuju pätnast hracov

btw. darida spolu s mariom najviac sprintov-71..

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, tak co, vyhraje Werder dneska ?

Reagovat
stas87

no mal by ak sa nechce hned od startu jari trapit,vcera som akurat cital rozhovor s duttom kde povedal ze priorita su teraz vysledky a pekna hra moze prist ku koncu sezony ked uz budeme dufam v klude,jednotku by som asi nedal,vcera ma vyskolil dortmund takze dneska si stavkovanie odpustim

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde ani tak o sázení jako spíš o to, jestli jim dnes věříš. (a když už jsi to téma nakousl, tak HSV-SCH oba gól ). Ale ono, jestli se chtějí zachránit, tak tyhle Eintrachty by měli porážet...

Reagovat
stas87

v prvom zapase u nich to bolo vyrovnane a junuzovic nam trafil vyhru,to ale bolo vonku a tam supera neprehravame takmer nikdy,doma je to ina kava,doma sme aktivnejsi,mame viac sanci len zasa nie sme schopny vsetko premenit,doma nam verim o dost viac ale ak dostaneme ako prvy gol..

hsv-schalke..neviem preco ale verim viac pristavnikom,lasogga nejaky fik da,tipujem 3:1

Reagovat
db18

Jj, ale Benderovci bývají dost často na špičce (a Sven hrál na jinym postu, proto mne překvapilo, že tam není Lars)

Reagovat
JozkokozleJ

Daj pokoj s Niemeyerom V Herthe toho pravidelne najviac odbeha Cigerci, niekolkokrat i cez 13 km. I Skjelbred nabeha dost, ale ten byva pravidelne striedany, takze to cislo potom nevyzera exkluzivne.

Vsimni si, ze Darida je jediny z tvojho supisu, ktory nehral na pozicii DM.

Reagovat
stas87

o skjellbredovi viem,dost vysoko podla mna bude aj hosogai a cigerci

ano,darida nie je DM ale za ten narast moze podla mna az druhy polcas kde bol dost hlboko a odoberal lopty,rozohraval,prislo mi ze ginter bol ten vzadu na DM a fernandes hral s daridom o nieco vyssie ako v prvom polcase,darida sa na to cislo dostal az v druhom polcase,skoda ze nie su k dispozicii na porovnanie oba polcasy..no po tychto faktoch musim trosku pozmenit moje hodnotenie-naj hrac freiburgu=darida

Reagovat
smazaný uživatel

Je super, ze se podaril takovy zapas Noromberku s Petrakem v sestave. A Hoffe potvrdilo kvalitni obranu

Reagovat
db18

Tak Petrák až střídal - i když za stavu 3:0 tam pak taky ještě zachraňoval Schäfera

Reagovat
stas87

wolf-gebre,prödl,caldirola,garcia-kroos,bargfrede-junuzovic,hunt,elia-petersen

mielitz,lukimya,schmitz,von haacke,yildirim,kobylanski,di santo

davari-kessel,bicakcic,dogan,reichel-theuerkauf,pfitzner-elabdellaoui,nielsen,boland-ademi

petkovic,correia,washausen,hochscheidt,bellarabi,kumbela,kratz

makiadi nie je nominovany..kroos s bargfredem spolu poprvy krat zrejme,zlatko na pravo slubujem si od toho docela ofenzivny zapas,prekvapenie je pre mna kumbela a bellarabi na lavicke,na nielsena som zvedavy,vraj je to docela talent,snad vyhrame

Reagovat
db18

...ta pravá strana obrany

Reagovat
stas87

myslis gebreho?

Reagovat
db18

i Prödla + to, že hrajou vedle sebe

Reagovat
stas87

no ja cakam ze prödl bude prilis napravo,caldirola kilometer daleko a uzijem si poriadnu porciu zabavy pri nasej rozohravke

Reagovat
JozkokozleJ

Kvoli takym situaciam mam pocit, ze ma Elia v hlave trosku vymasteno. Nabieha Gebremu a celych 5 sekund si neuvedomi, ze je v trojmetrovom ofsajde.

Reagovat
jv

Jak to zatím vypadá? Má to cenu pouštět?

Reagovat
JozkokozleJ

Zaujimavy futbal. Braunschweig nie je marny. Ziadne uporne branenie, naopak snazia sa utocit, coho vyuziva Werder k nebezpecnym kontram, z ktorych uz mali solidne sance.

Reagovat
jv

Nakonec jsem to nepustil, kouknu až na HSV.

Reagovat
Arne

Podle Lothara půjde Ramos do BVB a Kroos prodlouží. To jsem zvědav. Doufám, že to nebude jako s Baslerem - jako že co řekne, zákonitě se stane opak.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

jakože by Ramos prodloužil a Kroos by šel do BVB? hm.. proč ne

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Podle BBC to vážně vypadá na MU. Když doopravdy odejde, tak by tu díru mohl zalepit Draxler, aspoň by zůstal v BL

Reagovat
Bayern +

V balíčku s Benim.

Reagovat
db18

Reagovat
jv

Ach, ta skromnost.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Sosi

Jiráček zase na lávce? Měl by to zabalit...

Reagovat
jv

Tohle je akorát k tomu, aby u toho člověk usnul. HSV zatím úplně nulový.

Reagovat
db18

Drobný usnul

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

No oproti tomu prvnímu mači to bylo ještě dobrý.

Reagovat
jv

To asi jo, ten jsem neviděl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele