Bundesliga preview - 18. kolo

01.02.2008, 10:13, aktualizováno 03.02.2008, 08:52
Previews
Bayern v pátek vyhrál v Rostocku, dnes ho mohou bodově dotáhnout Brémy. Werder ale musí doma porazit Bochum, se kterou v prvním utkání letos jen remizoval. Bayernu se chce přiblížit i Schalke, které v tuto chvíli ztrácí deset bodů. Modří hrají na domácí půdě s mistrovským Stuttgartem, i jejich první zápas v sezóně skončil remízou 2:2.
Hansa Rostock - Bayern Mnichov  (pátek 20:30)
Po zimní přestávce tu máme opět další kolo Bundesligy, které odstartuje právě tímto zápasem a opět jsou všichni zvědaví, jak si povede nejžhavější adept na mistrovský titul.

Hanse půjde v jarní části sezóny především o to, aby se zachránila a nespadla opět do 2. Bundesligy. K tomu by jí měly pomoci dvě posily. První je obránce Gledson, který už v Rostocku působil a následně se neprosadil ve Stuttgartu. Druhou posilou je brankář Keneth Kronholm, který by měl zkvalitnit post gólmana. Směrem z klubu se vydali také dva hráči - Marcel Schied a Patrick Klandt. Oba už v kádru Franka Pagelsdorfa nenašli místo a tak šli hledat štěstí do jiných klubů. Domácím se podařilo porazit Bayern na domácí půdě celkem třikrát, ale naposledy tomu tak bylo v sezóně 1991/92, což už je hodně dávno.

Naopak Bayernu to vypadá úplně jinak. Všichni myslí na jeden společný cíl a tím je získat co nejvíce trofejí. Pro Olivera Kahna to bude poslední jaro v jeho profesionální kariéře a tak můžeme očekávat, že své spoluhráče bude náležitě motivovat. S Bayernem by se chtěl titulem rozloučit i Ottmar Hitzfeld, který povede bavorský celek už jen teď na jaře. V zimním přestupovém termínu získalo vedení FCB jen mladého stopera Brena, naopak odešel Valerian Ismael. Hitzfeldovi budou chybět již zmiňovaný Breno, Rensing, Jansen, Schweinsteiger a Podolski. I tak se dá ale očekávat, že Bayern na svého soupeře vlétne a odveze si tři bodíky. "Rostock je tým, který umí i útočit a může nám způsobit problémy, tím jsem si jistý. Rozhodujícím faktorem by mohly být osobní souboje a právě v nich musíme být agresivnější. Bude to hodně těžký zápas," řekl na předzápasové konferenci trenér Bayernu.

Utkání začíná ve 20:30 a vy ho můžete sledovat živě na kanálu ČT4 Sport.
Hansa Rostock - pravděpodobná sestava:
Wächter - Langen, Orestes, Gledson, Stein - Bartels, Sebastian, Rathgeb, Yelen - Kern, Agali
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Kahn - Sagnol, van Buyten, Lucio, Lahm - Altintop, van Bommel, Ze Roberto, Ribery - Klose, Toni
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.40 - 4.00 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Energie Cottbus - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Předposlední Energie Cottbus přivítá na svém stadionu Bayer Leverkusen, po podzimní části čtvrtý celek tabulky. Bayer má svému soupeři co vracet, minulou sezónu s ním prohrál a na podzim ztratil dva body za překvapivou bezbrankovou remízu.

Energie sice přezimovala na sestupových pozicích, ale podařený konec podzimu, během něhož se týmu Bojana Prašnikara podařilo opustit alespoň poslední příčku, dává naději, že by záchrana nemusela být až tak nereálná. "Stabilizovali jsme naše výkony a posunuli jsme se z osmnáctého na sedmnácté místo. Nyní se budeme snažit, aby jsme se postupnými krůčky dostali alespoň na to patnácté," prohlásil Prašnikar.

U východních hranic bylo v zimě rušno, přišli hráči jako například Christian Müller z Herthy BSC nebo Ivan Radlejič ze Slavenu Belupo. Na jaře bude v Cottbusi také hostovat Michal Papadopulos, a právě toto utkání pro něj bude speciální, protože je to stále kmenový hráč Leverkusenu. "Tento zápas pro mě představuje velkou šanci. Bude to pro mě extra zápas," řekl 22letý český útočník s řeckými kořeny.

Trenér Prašnikar nemůže počítat se zraněními Ziebigem (achilovka) a Shaoem (kotník), k dispozici rovněž nebude da Silva, který je v disciplinárním trestu. Nejistý je navíc start Dimitara Rangelova, kterého trápí záda.

Ve zcela opačné situaci je Leverkusen – momentálně okupuje čtvrtou příčku zajišťující účast v Poháru UEFA a navíc může pokukovat i po Lize mistrů, neboť na třetí Hamburg ztrácí jen dva bodíky. "Tabulka je hodně vyrovnaná. Ztrácíme málo na HSV, ale nedaleko za námi jsou Schalke a Karlsruhe. Každá ztráta je hodně znát, proto nechceme nic jiného než tři body," prohlásil kouč Bayeru Michael Skibbe.

Vedení Bayeru bylo s podzimními výkony spokojeno, proto v zimě do týmu nikdo nepřišel a jediný odchod představuje už zmiňovaný Papadopulos.

Skibbe musí pro toto utkání oželet v nominaci několik jmen. Hans Sarpei a Karim Haggui si v Africe plní reprezentační povinnosti, Casten Ramelow laboruje s kolenem a nedoléčený je Lukas Sinkiewicz. Naopak dobrou zprávou je návrat německého reprezentanta Bernda Schneidera, kterého trápilo v průběhu podzimu koleno. "Očekávám, že nastoupím. Celý týden jsem trénoval normálně a koleno se s každou hodinou zlepšuje," prohlásil 34letý záložník.
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - Burca, Mitreski, Cvitanovic, Angelov - Bassila - Rost, Vasiljevic - Skela - Rangelov (Papadopulos), Sörensen
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Castro, M. Friedrich, Callsen-Bracker, Greško - Schwegler, Rolfes - Kiessling, Barbarez, Barnetta - Gekas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.25 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Karlsruher SC - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Velice zajímavé utkání nás čeká i na Wildsparkstadionu, kde překvapení podzimu německé soutěže z Karlsruhe přivítá Norimberk. Pokud hlavně hosté potvrdí svoji formu z přípravy, budou se na stadionu KSC určitě na co koukat.

Domácí mají podle trenéra Beckera za sebou velmi dobrou přípravu a s přístupem všech svých svěřenců byl kouč KSC velmi spokojen. Jak už to tak bývá, ani v šestém týmu Bundesligy se zima neobešla bez odchodů a příchodů. Z Karlsruhe odešel Sanibal Orahovac, který byl do ofenzivní části přebytečným. Přírůstky v kádru jsou zase Joshua Kennedy, který přišel právě z Norimberku, a Sebastian Langkamp. Znamená to tedy, že se Karlsruhe ještě více posílilo. Hodně velký pozornost se upíná zejména na útočné eso Hajnala, všichni jsou hodně zvědavý, jestli se mu povede zopakovat pohádkový podzim. Na marodce jsou stále Porcello, Carnell, Reinhard, Unger a i nová posila Langkamp.

I v Norimberku jsou se zimním drilem spokojeni. Trenér Hans Mayer si do týmu přivedl českého obra Jana Kollera a všichni fanoušci jsou jím momentálně nadšeni a Koller určitě tímto přestupem chybu neudělal. Další posilou je obránce Jacquers Abardonado. Právě defenzivní řada byla na podzim nejvíce kritizována, jelikož dělala školácké chyby a český gólman Jaromír Blažek dostával také velmi zbytečné branky. Po skvělé loňské sezóně však v té aktuální zažívá Norimberk peklo. V tabulce je až třetí od konce a tak se o ničem jiném než o záchranářských pracích nedá hovořit. Trenéru Meyerovi budou chybět pěkná řádka hráčů, mimo jsou Jacobsen, Misimovic, Spiranovic, Vittek, Mnari, Saenko a Szikal.

Máme se tedy na co těšit, utkání začíná v obvyklém bundesligovém čase v sobotu v 15:30.
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
Miller- Görlitz, Eggimann, Franz, Eichner - Mutzel, Aduobe - Timm, Hajnal, Iashvili - Kennedy
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Blažek - Reinhardt, Wolf, Glauber, Pinola - Galásek, Kluge - Mintal, Engelhardt - Charisteas, Koller
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
MSV Duisburg - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Poslední MSV Duisburg přivítá ve své areně Borussii Dortmund. Hostující BVB bude chtít vrátit soupeři šokující porážku z prvního podzimního kola, kdy MSV překvapivě vyplenil vyprodaný Signal Iduna Park výsledkem 1:3.

Na výkon z Dortmundu Duisburg zpočátku podzimu navazoval, ale po podstatně horších výkonech a hlavně díky hrůzostrašné domácí bilanci (2 výhry, 0 remíz, 7 proher) je MSV poslední s čtyřbodovou ztrátou na první nesestupovou příčku. Strašidelných 14 vstřelených branek ze 17 utkání řešilo vedení zimním příchodem Niculesca z Dimana Bukurešť, naopak z klubu se pakoval Ailton, který na podzim totálně propadl.

Nyní potřebují Zebry vítězství, které by je nakoplo k lepším výkonům a ví to i trenér Rudi Bommer: "Start do jarní sezóny je velmi důležitý. Možná by bylo lepší hrát bezpečněji a na remízu, ale to by se zrovna proti Dortmundu nemuselo vůbec vyplatit." Bommerovi bude v tomto utkání scházet hlavně brankářská jednička Tom Starke, který má zraněné chodidlo. Dále jsou zranění Meyer, Bodzek a Book, otazník visí nad startem Ishiakua.

Dortmundská Borussia je zatím s jednadvaceti body desátá, ale potenciál stoupat tabulkou má obrovský. Na podzim byla největší slabinou týmu obrana. Na levé kraji sice podává výborné výkony Dedé, ale proměnlivá stoperská dvojice, v níž se střídali Wörns, Kovač, Brzenska a Amedick, hrála ve velkém množství utkání pod psa. V zimě byl tak vyřešen alespoň pravý kraj obrany, z Partizanu Bělehrad přišel srbský mladík Antonio Rukavina.

Schwarz-Gelben si před bundesligovým startem zvedli sebevědomí v DFB-Pokalu - na domácím hřišti porazili 2:1 brémský Werder a postoupili do čtvrtfinále soutěže. "Doufám, že nám toto vítězství dodá sílu a sebevědomí. Na tomto výkonu můžeme v Duisburgu stavět," pochvaloval si trenér Borussie Thomas Doll. "Mé největší přání je, abychom předvedli minimálně tak dobrý výkon jako proti Werderu. Máme velké cíle, musíme hrát soudržně."

Doll nemůže počítat se zraněnými Weidenfellerem (rameno), kterého stejně jako v minulých úspěšných utkáních nahradí Marc Ziegler, dále s Blaszczykowském (stehno) a Degenem (hlezenní kloub). Připravena by už měla být hlavní hvězda týmu Alex Frei, do hry ale pravděpodobně zasáhne až jako žolík v průběhu druhé půle. Ne zcela jistý je start trojice Petrič, Kovač, Klimowicz.
MSV Duisburg - pravděpodobná sestava:
Beuckert - Lamey, Schlicke, Filipescu, Willi - Tararache, Grlič - Tiffert, Vručina - Niculescu (Ishiaku), Lavrič
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Ziegler - Rukavina, Amedick, Kovač (Wörns), Dedé - Kehl - Kringe, Tinga - Federico - Valdez, Petrič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.25 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - Hannover 96  (sobota 15:30)
Dlouhé čekání je u konce a míč na hřištích bundesligových klubů zase rotuje. Po náročné zimní přípravě se pouští do boje o body i Hamburk, který ve vyprodané HSH Nordbank Aréně přivítá rivala ze severu, Hannover 96.

"Bude to těžký zápas. Musíme udělat vše pro to, abychom si body ponechali doma. Soupeř hraje velmi kompaktně a umí velmi dobré protiútoky," řekl Huub Stevens na páteční tiskové konferenci.

Hamburk v zimě posílil o záložníka Antona Putsilu, který byl zapůjčen z Dinama Minsk a z Anderlechtu přišel obránce Odjidja-Ofoe. Do Stevensova týmu se vrací zpátky vykartovaný obránce Bastian Reinhardt a záložník Collin Benjamin, který sNamibií již vypadl na africkém šampionátu. Přesto budou Hamburku chybět Thimothee Atouba a Mohamed Zidan, kteří na Africkém poháru národů pokračují a Romeo Castelen, který má poraněné koleno.

18. kolo převezme i roli jakési výkladní skříně. Četné posily, od kterých si kluby slibují zlepšení, tak budou moci ukázat své umění nedočkavým divákům. Ovšem zda obránce Valérian Ismaël, který přestoupil z Bayernu Mnichov, nastoupí v základní sestavě Hannoveru, je ještě otázkou. Po dlouhodobém zranění potřebuje ještě čas na opětovné získání kondice. Stejně tak i záložník Christian Schulz. Definitivně budou chybět dlouhodobě zranění Brdaric, Juric a Yankow. Kapitán Hannoveru Robert Enke se v sobotu může těšit na malé jubileum. Hráč německého národního týmu slaví svoje 150. nasazení v Bundeslize.

V minulých čtyřech vzájemných zápasech Hannover dvakrát vyhrál a dvakrát remizoval. Nicméně již po tři zápasy čeká na střelení gólu do sítě Hamburku. Domácí porážka z 1. kola se nedá zapomenout.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost, Demel, Kompany, Mathijsen, J. Boateng, Jarolím, de Jong, Trochowski, van der Vaart, Olic, Guerrero
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Enke, Cherundelo, Fahrenhorst, Vinicius (Ismaël), Tarnat, Lala (Schulz), Balitsch, Rosenthal, Huszti, Bruggink, Hanke
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.25 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha Berlín - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Utkání mezi Herthou a Eintrachtem na berlínském Olympiastadionu bude i přímým soubojem dvou Čechů – domácí brankář Jaroslav Drobný bude čelit útokům frankfurtského Martina Fenina.

V Berlíně s podzimní částí sezóny nebyli spokojeni a tak v zimě bylo v hlavním městě hodně rušno. Přišlo pět hráčů – Raffael, Gojko Kačar, Bryan Arguez, na hostování s přestupem Valeri Domovchiyski a český záložník Rudolf Skácel. Poslední dva jmenovaní přišli do Herthy opravdu "last-minute", proto proti Frankfurtu ještě k dispozici nebudou. "Rudolf Skácel je v Berlíně teprve od pátku a Valeri Domovchiyski má ještě tréninkové manko," upřesnil situaci kolem těchto dvou hráčů Lucien Favre.

Jinak si posily Favre pochvaloval: "Raffael nám může pomoci okamžitě, ostatně to i v přípravě dokázal. To samé platí i pro Gojka Kačara, je to hodně talentovaný hráč. Bryan Arguez určitě bude potřebovat trochu čas, ale myslím si, že se bude enormně zlepšovat." Z Herthy naopak odešla dlouholetá opora Gilberto a zraněními zmařený talent Christian Müller.

Trenér Favre musí ve svých plánech oželet, kromě již zmiňovaných Skácela a Domovchiyskiho, také dvou obránců. Německého reprezentanta a kapitána BSC Arneho Friedricha trápí potíže s achilovkou a švýcarský reprezentant Steve Von Bergen má svalové problémy.

Ve Frankfurtu narozdíl od Berlína jsou s podzimem spokojeni, ale ani tam se během zimní pauzy nezahálelo a na soupisce tak můžeme spatřit několik nových jmen. Jako náhrada za Streita přišel brazilský středopolař Caio, problém v útoku přišli řešit Řek Evangelos Mantzios (hostování) a hlavně český reprezentant Martin Fenin. Ale zřejmě pouze exteplický střelec v Berlíně nastoupí od začátku a bude se snažit co nejvíce znepříjemnit zápas Jaroslavu Drobnému. Zbylí dva novicové pravděpodobně budou na lavičce.

"Musíme se hrát zezadu a podle taktiky. Jsme rádi, že jarní sezóna už konečně začíná. Jsme dobře připraveni," prohlásil trenér Frankfurtu Friedheim Funkel.

Také Funkel počítá ztráty, a nejsou zrovna malé. Kvůli přetrženým vazům bude chybět jednička týmu Markus Pröll, poraněné koleno vyřadilo Alexe Meiera. Dále jsou zraněni Alexander Vasoski (svalové problémy) a Christoph Preuß (chrupavka).

V sobotním utkání je mírným favoritem domácí "Alte Dame". Deset z posledních jedenácti utkání doma totiž dokázala Hertha nad Eintrachtem vyhrát, osmkrát dokonce bez inkasované branky. Na podzim ale vzájemné střetnutí ve frankfurtské Commerzbank Areně skončilo těsnou výhrou domácích, jedinou branku zařídil Amanatidis.
Hertha Berlín - pravděpodobná sestava:
Drobný - Chahed, Simunič, Kačar, Fathi - Ebert, Mineiro, Dardai, Ede - Raffael, Pantelič
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Ochs, Kyrgiakos, Galindo, Spycher - Fink, Chris, Weissenberger, Köhler - Fenin, Amanatidis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.25 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Schüco Arena nám nabídne zápas domácí Arminie s Wolfsburgem. Zatímco hosté pod vedením Felixe Magatha opět v zimě posilovali a chtěli by jít tabulkou prudce nahoru, v Bielefeldu se soustředí hlavně na záchranu.

Nový kouč Bielefeldu Michael Frontzeck si dal za úkol hlavně stabilizovat tým, zachránit soutěž a zapojit do kádru i mladé odchovance Arminie. Podle toho vypadaly i přestupové aktivity tohoto klubu. Do týmu přišel jen zkušený brankář Dirk Heinen. Momentálně se nachází Arminie na 14.místě a určitě by nechtělo vedení, aby se muselo hrát až do konce pod tlakem z možného sestupu. Do hry určitě nezasáhnou Masmanidis, Langkamp, Zuma, Fernandez, Halfar. Hlavně Zuma, který je na Africkém šampionátu bude ofenzívě Frontzeckova týmu hodně chybět. Uvidíme zda se osvědčí nové rozestavení, na kterém celý kádr v zimě usilovně pracoval. Nový trenér by se totiž rád vrátil ke klasickému systému Bielefeldu, který je 4-2-2-2. Do zápasu by za domácí měli zasáhnout i dva Češi a to Petr Gabriel a Radim Kučera. Podle dostupných informací zůstane jen na střídačce David Kobylík.

VFL Wolfsburg zahájil v létě svoji novou éru. Trenér Felix Magath pomalu buduje nový kádr a můžeme očekávat, že výsledky se dostaví nejdříve v té následující sezóně. Teď v zimě se ke kádru VFL připojili Benaglio, Ljuboja a Hasebe. Rumuni Munteanu a Radu museli z Wolfsburgu pryč, stejně jako Boakye nebo Lamprecht. Od aktuálně jedenáctého celku Bundesligy můžeme čekat, že se pomalu bude prokousávat tabulkou vzhůru, kádr na to kvalitu má. Také budeme určitě pozorně sledovat, jak si povede Jan Šimůnek nebo Edin Džeko. Magathovi bude v Bielefeldu určitě chybět dirigent obrany Costa. Dále by mělo chybě ještě asi pět hráčů, ale ti byli z kádru nadobro vyřazeni.

Utkání možná nevypadá od pohledu moc atraktivně, ale můžete si být jistí, že pokud se bude Wolfsburg prezentovat stejně útočným fotbalem jako na podzim, nemusela by být o branky nouze a tím si pak i každý divák přijde na své.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Hain - Kirch, Gabriel, Mijatovic, Schuler - Kauf, Kučera - Kamper, Böhme - Wichniarek, Eigler
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Šimůnek, Madlung, Karimow - Gentner, Josué - Dejagah, Marcelinho, Schäfer - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - VfL Bochum  (neděle 17:00)
Jeden ze dvou hlavních adeptů na titul Werder Brémy přivítá na Weserstadionu tým, který myslí spíš na záchranu než na boje o evropské poháry – VfL Bochum.

Werder Brémy byl po podzimní části druhý za vedoucím Bayernem pouze o skóre, po páteční výhře Mnichovanů ale musí Werder bodovat, pokud chce s bavorským týmem bodově udržet krok. "Jsme přesvědčeni o našich kvalitách a proti Bochumi nebereme nic jiného než vítězství," řekl brémský trenér Thomas Schaaf.

Fanoušci od jeho týmu očekávají stejně jako na podzim, kdy na světelné tabuly nebyly při zápasech Werderu výjimkou čtyř nebo pětigólové cifry, ofenzivní hody, ale že nebude jednoduché splnnit jejich očekávání, ví i Schaff: "Oni umí hrát jak velmi konsolidovaně v obraně, tak i dobře do útoku. Velký pozor si musíme dát jak na Šestáka, tak i na ostatní." Werder má co napravovat, v týdnu vypadl z DFB-Pokalu po prohře 1:2 v Dortmundu.

Schaaf má stejně jako na podzim slušně zaplněnou marodku, kvůli zranění kolena chybí Thorsten Frings, Clemens Fritz stále rehabilituje a zraněný je i obránce Boenisch. K dispozici navíc není Hugo Almeida pýkající za karty a Boubacar Sanogo, který na mistrovství Afriky nastupuje za Pobřeží Slonoviny.

Bochum je po podzimu třináctá, což je vzhledem k výbornému vstupu do sezóny možná horší výsledek než se čekalo. Jako náhrada za Gekase se osvědčil Stanislav Šesták, který se na podzim trefil do sítí soupeřů osmkrát. Vedení v zimě přivedlo tři posily – do zálohy přišli Japonec Shinji Ono a na hostování ze Schalke Mimoun Azagouagh, do útoku pak Ukrajinec Oleksiy Byelik.

VfL jede do Brém v pozici jasného outsidera, což kromě pozic obou klubů v tabulce umocňuje i fakt, že Bochum nikdy na Weserstadionu nevyhrála, což ví i její trenér Marcel Koller: "Naše bilance v Brémách není dobrá, ale pro nás to znamená další potivaci, abychom udělali vše pro úspěch. Jsme rádi, že se opět začíná hrát, ty čtyři týdny jsou opravdu dlouhé. Dobře jsme potrénovali, ale rozdíl mezi tréninkem a bojem o body je značný."

Dobrou zprávou pro české fanoušky je, že jarní část sezony začně jako jednička bývalý ostravský brankář Jan Laštůvka, který tak dostal přednost před Rennem. Trenéru Kollerovi v plánech nuceně chybí zranění Mathias Concha, Dennis Grote a Tommy Bechmann. Joel Epalle si podobně jako Sanogo plní v Africe reprezentační povinnosti.

V prvním podzimním kole skončilo utkání na bochumském Rewirpower-Stadionu remízou 2:2, přestože Brémy po poločase už o dvě branky vedly. Vyrovnaná ale rozhodně nebyla střetnutí v loňské sezoně. Tehdy Werder vyhrál doma 3:0 a v Bochumi dokonce domácí potupil debaklem 0:6.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Pasanen, Mertesacker, Naldo, Tosič - Baumann, Jensen, Borowski - Diego - Rosenberg, Klasnič
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Lastůvka - Pfertzel, Maltritz, Yahia, Bönig - Imhof, Zdebel, Dabrowski, Azaough - Auer, Šesták
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - VfB Stuttgart  (neděle 17:00)
V dohrávce 18. kola přivítá na domácím hřišti Schalke 04 úřadujícího německého mistra VfB Stuttgart. Mirko Slomka není po vyřazení z německého poháru Wolfsburgem se svými svěřenci spokojen a nabádá je ke zlepšení výkonů.

Do svého kádru počítá určitě s Kevinem Kuranyim. O zařazení Alberta Streita ale silně pochybuje. Streit stále bojuje s následky operace menisku, které se podrobil v prosinci minulého roku. Určitě nenastoupí dlouhodobě zranění Mathias Abel, Christian Pander, Zlatan Bajramovič a Markus Heppke.

V úvodním zápase sezóny uhrálo Schalke proti Stuttgartu jen remízu. Trenér Slomka by rád nedělní odvetu vyhrál a varuje před nebezpečnými útočníky, které je potřeba držet v šachu. Stuttgart díky Gomezově hattricku úspěšně postoupil do čtvrtfinále DFB Poháru a Armin Veh doufá, že bude Gomez stejně tak aktivní v zápase se Schalke.

Nad účastí obránce Ludovici Magnina visí otazníky. Magnin začal trénovat s týmem teprve od pátku. A Cacau potřebuje po svém zranění ramene nabrat opět jistotu v osobních soubojích. Pro oba týmy je tento zápas velmi důležitý. Jen vítěz bude moct pohlížet směrem nahoru.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neurer, Rafinha, Bordon, Krstajic, Westermann, Ernst, Jones, Kobiashvili, Rakitic, Kuranyi, Asamoah
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Schäfer,Hilbert, Fernando Meira, Delpierre, Beck, Pardo, Khedira, Hitzlsperger, Bastürk, Marica, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov17106131:836
2.Werder Brémy17113342:2436
3.Hamburger SV1795324:1332
4.Bayer Leverkusen1793532:1630
5.Schalke 041778226:1729
6.Karlsruher SC1784519:2128
7.Hannover 961783627:2827
8.VfB Stuttgart1781824:2525
9.Eintracht Frankfurt1758419:2323
10.Borussia Dortmund1763826:3021
11.VfL Wolfsburg1755730:3020
12.Hertha Berlín1762919:2420
13.VfL Bochum1754825:2719
14.Arminia Bielefeld1753919:3818
15.Hansa Rostock17521016:2617
16.1. FC Norimberk17431021:2815
17.Energie Cottbus1736817:2715
18.MSV Duisburg17411214:2613

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
alias

sobota 15.30 HSV-Hannover Sport1

Hertha-Frankfurt DubaiSport

neděle 17.00 Schalke-Stuttgart DubaiSport1

Bremen-Bochum DubaiSport2

Reagovat
Slejdy

dnes 20:30 Rostock-Bayern čt4

Reagovat
Arne

kde se pls. chytá ta Dubai?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vidíte dneska ten Bayern ja bych to viděl an jasnou 2

Reagovat
smazaný uživatel

jasna věc

Reagovat
Arne

doufám v remízu, ale tipuju 1:2 pro Mnichov

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

GLADBACH mě po*ral tiket

Reagovat
Arne

njn, gól v 90. minutě

ale za kurz 1,5 bych to určitě nedal, FCK půjde nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ve 2 uz v polocase za v luxusnim kurzu 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra Fenin, to je kanón. 60. minuta a druhej gól!

Reagovat
smazaný uživatel

no a v 90. dal třetí. to je premierá jak hrom.

Reagovat
milan78

ty jo tak FENIN GRATULUJU akorát to nemusel odnést drobný

Reagovat
milan78

bednář goool, černý zatím na nulu s MU dneska se čechům zatm daří, když pominu drobnýho

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern s snad odrazí k lepším výsledkům a snad si už na něho budeme moci s větší jistotou vsadit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele