Bundesliga - preview 18. kola

15.01.2010, 08:38, aktualizováno 17.01.2010, 08:57
Previews
Dortmund zakončil podzim spanilou jízdou a svou sérii neporazitelnosti jede prodloužit do Kolína nad Rýnem. Schalke má dobře rozehraný boj o titul, v domácím duelu s Norimberkem bude jasným favoritem...
Schalke 04 - 1. FC Norimberk  (neděle 15:30)
Papírově nejjasnější utkání hostí Veltins Arena v Gelsenkirchenu. Domácí Schalke si na podzim vedlo hodně nad očekávání a přezimovalo na druhém místě. Spřátelený klub Norimberk je na tom přesně opačně, s novým trenérem a posilami ovšem hodlá opustit sestupové příčky co nejdříve.

Že Schalke půjde pod Felixem Magathem nahoru, se čekalo, až tak dobrý podzim byl přesto překvapením. Königsblauen měli společně s vedoucím Leverkusenem nejlepší obranu, byli nejúspěšnějším celkem na hřištích soupeře a to všechno s nejmladším týmem v soutěži. V domácím prostředí ovšem občas vázla ofenziva, možná i proto Magath před úvodním utkáním jara brzdí jakoukoliv euforii.

"V zimě dostali nový impuls a právě takovýto tým nesmíme v žádném případě podcenit. Na statistiky a tabulky se nesmíme ohlížet. Norimberk je sice momentálně sedmnáctý, ale proti úřadujícímu mistrovi Wolfsburgu se trefili třikrát. Jejich mančaft má momentálně větší morálku než my," prohlásil vždy svůj Magath, který byl v zimě aktivní na trhu - do základu se počítá hlavně s Klugem, jenž přišel právě z Norimberku, a Baumjohannem.

I franský klub v zimě posiloval, z Bayernu na hostování získal stopera Brena a záložníka Ottla. Tyto dvě posily společně s novým trenérem Dieterem Heckingem mají vytáhnout tým z bažin sestupu, ve kterých se der Club pohybuje takřka od začátku sezóny. Norimberku se nepovedl hlavně závěr podzimu, kdy prohrál čtyři z pěti utkání - zářivou výjimkou bylo již zmiňované vítězství 3:2 ve Wolfsburgu.

To Schalke v posledních třech utkáních nezaváhalo a ani nedostalo branku, přesto na jeho hřiště jedou Frankové velmi pozitivně naladeni. "Na Schalke můžeme jen vyhrát. Musíme se osobních soubojů nejen zúčastnit, ale je i vyhrávat - jen tak budeme mít šanci hrát aktivně dopředu. Od svého mančaftu si přeji, aby hrál sebevědomě a trošku drze," řekl Dieter Hecking.

Norimberskému kouči budou chybět pouze dva hráči a to zraněný Frantz a distancovaný Judt. Na druhé straně má Magath na marodce stále opory Jonese s Panderem plus mladíky Zambrana, Keniu a Pliatsikase. Ne úplně jistý je start z Bayernu příchozího Baumjohanna, který si zlomil prst.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Westermann, Bordon, Schmitz - Höwedes, Kluge - Farfán, Baumjohann, Rakitić - Kuranyi
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Diekmeier, Wolf, Breno, Pinola - Nordtveit, Ottl - Gygax, Gündogan - Charisteas, Bunjaku
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.65 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Borussia Dortmund  (neděle 17:30)
V nedělní dohrávce 18. kola Bundesligy přívítá 1. FC Köln na svém stadionu Borussii Dortmund. Borussia měla strhující závěr podzimní části, kdy 10 zápasů v řadě neprohrála a poslední 4 duely všechny vyhrála. V Kolíně tak musí doufat, že zimní pauza rozjetý Dortmund poněkud přibrzdila.

Dortmund porazil Kolín již na podzim v prním ligovém kole, ale trenér domácích Zvonimir Soldo, pro kterého to byla bundesligová premiéra v pozici hlavního trenéra, si myslí, že jeho tým se za tu dobu posunul kupředu. "Máme těžký program na začátek, ale náš tým je dobře připraven. Zimní příprava proběhla dobře a co je hlavní, nikdo se nezranil. V jarní části Bundesligy jistě získáme více bodů, než na podzim. Lukas Podolski a Milivoje Novaković si na sebe již konečně zvykli a to by nám mělo velmi pomoci," uvedl Soldo pro klubové stránky.

Stoper Borussie Steven Subotić se před zápasem pustil do srovnání dvou Lucasů/Lukasů - Podolskiho s Barriosem. "Když má Poldi den, je to hráč světové špičky, ale Barrios během podzimu ukázal, že je rovněž třída. Jeho devět gólů mluví za vše. Myslím, že máme v týmu toho lepšího Lucase," pěl slova chváli na svého spoluhráče Subotić. Který z nich je lepší budeme moct posoudit v zápase, nastoupit by měli oba dva.

Kádr ani jednoho z týmů nedoznal přes zimu žádných změn, nikdo neodešel ani nepřišel. Domácí budou v zápase postrádat dvojku Pedro Geromel a Wilfried Sanou, první je lehce zraněn a druhý odjel na Africký pohár národů reprezentovat rodnou Burkinu Faso. Na straně Borussie budou postrádáni kapitán Sebastian Kehl, Markus Feulner, Tamás Hajnal, Tinga, Dimitar Rangelov a Mohamed Zidan, který pro změnu odjel do Angoly hájit barvy Egypta.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Brečko, McKenna, Mohamad, Womé - Pezzoni - Petit, Maniche - Freis, Novaković, Podolski
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Owomoyela, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, Valdéz, K. Großkreutz - Barrios
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.20 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfL Bochum  (sobota 15:30)
Po zimní přestávce ju tu opět Bundesliga a v 18. kole zavítá i do Borussia Parku, kde domácí Mönchengladbach přivítá VfL Bochum. Mnozí z vás si jistě vzpomenou na úvodní kolo Bundesligy, kdy střet těchto dvou týmů skončil remízou 3:3. Přitom tehdy hosté z Gladbachu vedli již 3:0, ale Bochum dokázala v druhé půli srovnat na konečných 3:3.

Oba celky nebyly přes zimní přestupové období příliš aktivní. Mönchengladbach nepřivedl do kádru nikoho nového, naopak opustil jej stoper Steve Gohouri, který zadarmo odešel do Wiganu. Do Bochumi přišel pouze Miloš Marić z belgického Gentu a na hostování brazilský mladíček a defenzivní univerzál s přezdívkou Johnny.

O své místo na slunci bude v Borussii bojovat veterán Oliver Neuville, kterému po sezóně končí smlouva a vedení Gladbachu váhá, jestli jí o jeden rok prodloužit. "V létě mi bude 37 a vyprší mi současný kontrakt, ale mám zájem nadále hrát. Aktuálně jsem otevřen všem řešením," nevěší kopačky předčasně na hřebík bývalý neměcký reprezentační útočník.

Bochum se nachází na první sestupové pozici, která jí zajišťuje baráž o bundesligovou příslušnost, ale tu by si ráda zajistila bez její pomoci. Na jedenáctý Mönchengladbach ztrácí pouhých 5 bodů a když se jí podaří vyhrát, bude mezi oběma kluby jen dvoubodový rozdíl a to je silná motivace pro svěřence Heika Herrlicha. Navíc Bochum z dosavadních 16 bodů získala hned 10 na hřištích soupeřů a je tedy soupeřem, kterého není radno podceňovat.

"Z Glabachu si chcem nějaké body odvézt," prohlásil Herrlich před zápasem. Bochum je už často odepisována za soutěže, ale kouč Bochumi si nemyslí, že by o sestupujích již bylo předčasně rozhodnuto. "Zatím nikdo nesestoupil a všichni budou bojovat až do konce."

Oběma týmům odjelo po jednom hráči základní sestavy na africký pohár národů. Na straně domácích Karim Matmour, na straně hostů Antar Yahia - oba shodně reprezentanti Alžírska. Nahradit by je měli Marco Reus, popřípadě Mergim Mavraj. Jako zranění jsou v Borussii momentálně vedení stoper Callsen-Bracker a vytáhlý kanadský útočník Rob Friend, na marodce v Bochumi se nachází pouze Philipp Bönig.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Bailly - Levels, Brouwers, Dante, Daems - Marx, Meeuwis - Reus, Bradley, Arango - Bobadilla
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Heerwagen - Concha, Maltritz, Mavraj, C.Fuchs - Freier, Dabrowski, Marić, Azaouagh - Šesták, Klimowicz
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.40 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hannover 96 - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Hertha hodlá co nejdříve zapomenout na extrémně zpackaný podzim a první krok k tomu by ráda udělala v Hannoveru. Domácí tým má momentálně na svém kontě téměř třikrát více bodů než ten Berlíňané, i něj se ovšem nejspíš bude týkat boj o záchranu v bundeslize.

Pro Dolnosasy se podzimní část nevyvíjela příliš dobře od samého začátku, úplné dno však pro ně znamenaly až poslední dva měsíce v roce. V listopadu přišla tragická ztráta brankáře Roberta Enkeho a od té doby to šlo s týmem z kopce i na hřišti - z pěti utkání dokázal vytěžit pouhý bod. Zvlášť mrzet může Hannover poslední podzimní utkání proti Bochumi, kterou nepoložilo ani dvougólové manko a nakonec si z AWD-Areny odvezla cenné vítězství 3:2.

Důležitost tohoto zápasu si tak u řeky Leine uvědomují snad všichni. "Je to význačné utkání, potřebujeme odstartovat dobře. Tým moc dobře ví, o co jde, a je na každý pád dobře připraven," prohlásil Andreas Bergmann, jenž úlohu trenéra "96" plní od třetího kola, kdy z pozice asistenta nahradil odvolaného Dietera Heckinga.

Berlínské "problémové dítě" Hertha v první polovině této sezóny aspirovala na zápis do historických análů, nakonec tedy nálepku nejhoršího týmu podzimu v dějinách nedostala, pouhých šest bodů ovšem nejhorším výsledkem klubu za dobu jeho existence každopádně je. V hlavním městě ovšem nikdo flintu do žita nehází - za cíl pro jaro se dává 28 bodů, přičemž konečný součet 34 bodů by stačil přinejmenším na barážovou příčku.

"Dosažení našich cílů sice nezávisí jen na zápasu v Hannoveru, ale pochopitelně by vítězství u "96" bylo extrémně důležité. Hráči jsou se situací srozuměni a vědí o důležitosti prvních jarních zápasů," prohlásil kouč Friedhelm Funkel, jehož tým pojede do Dolního Saska podpořit vydatný počet fanoušků, kteří by v akci měli vidět i posily Gekase, Kobiašviliho a Hubníka.

"S novými hráči budeme lepší a to v ofenzivě i v defenzivě," věří kapitán Friedrich, po jehož boku ve středu obrany zřejmě bude hrát český reprezentant Hubník. K zápasu naopak neodcestovali zranění Kačar, Dárdai, Nicu a Gäng. I na druhé straně nastoupí na stoperu novic, ačkoliv Ján Ďurica s týmem dosud absolvoval pouhé tři tréninky. Hannoverští se musejí obejít bez Hagguiho, který si v Africe plní reprezentační povinnosti, distancovaného Balitsche a marodících Andreasena, Krzynówka, Forssella a Laly.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Eggimann, Ďurica, Rausch - C. Schulz - Pinto, Djakpa - Bruggink - Ya Konan, Schlaudraff
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Piszczek, A. Friedrich, Hubník, Kobiašvili - Lustenberger - Kringe, Cícero - Raffael - Ramos, Gekas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.25 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Premiérové jarní bundesligovém kolo nabídne i duel dvou překvapení první části sezony. Leverkusen po první části bez jediné porážky vede ligu, Mainz zase ztrácí na evropské poháry jen šest bodů.

Půjde o souboj dvou nej. Bayer loňský ročník zakončil devátým místem v lize a prohrou ve finále DFB-Pokalu s Brémami, zatímco letos má na svém kontě devět výher a osm remíz, k tomu nejproduktivnější útok. Mainz je zase nejlepším nováčkem, neboť Freiburg s Kölnem jsou po podzimu jen dva body od sestupového pásma a krčí se na dvanáctém a třináctém místě.

Halfmeister to ale nebude mít jednoduché. I v prvním utkání sezony přijížděl porýnský klub do Mainzu jako velký favorit, nakonec však mohl být rád za remízu 2:2. V Leverkusenu se také budou chtít co nejrychleji zbavit syndromu druhé poloviny sezony, který snad potkává jen tento tým - Werkself se většinou povede první polovina, druhá se ale zpravidla stává její chudou příbuznou. K ideálnímu startu ale týmu Juppa Heynckese nepomohou Castro, Bender, Zdebel a Afričané Touré se Sarpeiem.

Leve však podobně jako hostům nevyšel závěr podzimu. Mluvit sice v negativech o dvou výhrách a třech remízách je sice na první pohled divné, ale remízy s Hannoverem a Hertou se týmu opravdu moc nepovedly. Závěr podzimu s jeho začátkem se tak určitě srovnávat nedá. Pokud to však Leverkusenu bude nadále do soupeřových sítích sypat tak, jako v první části, nemusí se diváci z BayAreny příliš obávat. 35 vstřelených podzimních branek, z toho dvanáct od Kiesslinga a šest od Kroose s Derdiyokem plus návrat Patricka Helmese - to vše slibuje labužnickou ofenzivní hru.

"Mainz má dobře organizovanou hru, někdy ale moc brzo začnou bránit a jsou až přehnaně agresivní. Podle mého to je silný soupeř, nesmíme jej podcenit a za každou cenu podat dobrý výkon. Postoj, motivace a koncentrace - to jsou naše zbraně, protože mezi týmy moc velký rozdíl není. Tým v sebe má důvěru," řekl Jupp Heynckes.

Kdyby někdo před sezonou prorokoval takovéto umístění Mainzu po polovině sezony, jistě by se setkal s posměchem. Tým od soutoku Rýna s Mohanem totiž na srpnovém startu postrádal několik hráčů ze základní sestavy, navíc ještě před sezonou složil funkci kouč Andreasen, jehož nahradil Thomas Tuchel, do té doby pouze kouč mládeže a jeden z nejmladších trenérů v Bundeslize.

Mainz si dokázal během podzimu udělat pevnost ze svého stánku - pět výher a tři remízy v domácím prostředí svědčí o síle Tuchelových svěřenců. Venku už to tak slavné ale není. FSV dokázalo venku bodovat sice čtyřikrát, ale z toho jen jednou tříbodově, třikrát si odneslo remízu a pětkrát odešlo poraženo, k tomu všemu s hrozivým skórem 7:15.

A ani poslední utkání Mainzu nejsou pohledem dopředu příliš optimistické. Klub sice posílila maďarská naděje Szalai z Realu Madrid, nicméně posledních pět utkání Mainz nedokázal zabrat, třikrát remizoval a dvakrát odešel poražen, navíc naposledy v Leverkusenu triumfoval 18. března 2006. Pro toto utkání se navíc dohromady nedali Wache, Kirchhoff, Rose, Jeffrey, Trojan a Borja.

"Je to pro nás velká výzva, protože Leverkusen je podzimním mistrem a my jsme s ním dokázali v úvodu sezony bodovat. Chceme to zopakovat," řekl trenér Thomas Tuchel. "Víme, že jsme outsideři a tuto roli přijímáme. Je jasné, že potřebujeme podat mimořádný výkon v sobotou, ale jsme opravdu dobře připraveni," zakončil Tuchel.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Schwaab, M. Friedrich, Hyypiä, Kadlec - Vidal, Rolfes - Barnetta, Kroos - Kießling, Derdiyok
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Heller, Bungert, Noveski, Löw - Karhan, Soto - Hoogland, Ivanschitz, Schürrle - Bancé
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.40 - 7.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hamburger SV - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Bundesligoví fanoušci nebudou ošizeni ani o souboj dvou týmů, jejichž podzimní charakteristika by se dala shrnout slovním spojením "tak trochu". Hamburk na domácím hřišti přivítá Freiburg.

Jak Hamburk tak i Freiburg zřejmě své letošní ambice směřovaly trochu výš. Hamburk má sice pouze čtyřbodový deficit vůči vedoucímu Leverkusenu, ale po podzimu mohl nakonec být rád i za to čtvrté místo, díky čemuž se "tak trochu" posunul k pohárům. To Freiburg je zase "tak trochu" jednou nohou na sestup. Na šestnáctou Bochum má náskok pouze dvou bodů, navíc se dá označit za nejhorší tým v domácím prostředí.

Domácí HSV může být relativně klidné. Freiburg naposledy nedokázal skolit 4. května 2002 při bláznivé přestřelce na Badenova stadion 4:3. Domácí statistika není stejně jako u hostů tak růžová, i když přece jen se Hamburk pohybuje v jiném patře - jeho dvě porážky ze sedmnácti zápasů totiž překvapivě přišly v domácím prostředí, přesto v něm dokázal nasbírat o tři body více než z venkovních zápasů. Na konci první části letošního bundesligového ročníku navíc jeho forma začala gradovat - po šokující domácí prohře s Bochumí se v týmu něco zlomilo, remizoval v Mainzu a doma s Hoffenheimem, triumfoval pak v Norimberku a ovládl Nord-Derby s Brémami. Postup si přes prohru v Tel-Avivu zajistil do další fáze Evropské ligy.

Z marodky severského týmu ale jde spíše než lítost dokonce i strach o ambice HSV. Mimo hru jsou Alex Silva, Benjamin, Boateng, Reinhardt, Štěpánek, Castelen, Elia, Zé Roberto, Guerrero a kvůli APN schází Demel s Pitroipou. "Příprava byla ideální, takže není snad čeho se bát. Nyní máme možnost ukázat se konečně v plné síle!" řekl trenér Bruno Labbadia. "V létě se nám stalo, že jsme v euforii pár věcí udělali dobře, ale následně nás něco poslalo na zem." Podle Marcella Jansena se pak hráči na druhou půli velmi těší a proti Freiburgu jeho tým potřebuje štěstí.

To bude potřebovat i Freiburg a bude jej potřebovat o poznání více. Nerad by totiž zažil další debakl s Leverkusenem, nebo s dalším týmem ze severu země - s Brémami, na závěr sezony by pak aktuálně třináctý tým tabulky snad nejraději ihned zapomněl - pouze utrápená výhra v Norimberku, remízy s Wolfsburgem a Kölnem a v neposlední řadě i prohra s Dortmundem a debakl od Brém. Start druhé půle navíc nestihne český obránce Krmaš, dále ani Namouchi a Afričan Idrissou.

Pro Freiburg začne druhá polovina sezony navíc pěkně zostra. Prvními čtyřmi soupeři totiž nebude nikdo jiný než Hamburk, Stuttgart, Leverkusen a Schalke. "Moc pěkné vzpomínky na tyto soupeře nemáme, to je pravda. Potřebujeme ale proti ním bodovat, snad se to podaří už v prvním kole," řekl trenér Dutt, kterého doplnil brankář Simon Pouplin. "Jede do Hamburku vyhrát, jinak to nemá cenu."
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Rincon, Rozehnal, Mathijsen, Aogo - Jarolím, Tesche - Trochowski, Jansen - Petrić, Torun
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Pouplin - Mendy, Toprak, Butscher, Bastians - Makiadi, Banović - Caligiuri, Abdessadki - Reisinger, Jäger
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.40 - 7.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Pouhé 4 body dělí v tabulce šestý Werder Brémy od desátého Eintrachtu Frankfurt a v Commerzbank Aréně bude v sobotu odpoledne jistě o co hrát. Eintracht jako domácí celek bude mít podporu domácího publika, přesto nebude tým trenéra Skibbeho favoritem, protože Werder letos předvádí vynikající fotbal.

Úvodní duel Bundesligy této sezóny ovšem přinesl překvapení, když si Eintracht odvezl z Brém všechny tři body. Werder tak bude mít Eintrachtu co vracet. Trenér Michael Skibbe ale věří, že se jeho svěřencům podaří na povedení zápas ze začátku sezóny navázat. "Myslím, že šance porazit Brémy je větší na začátku jarní části, než v jejím průběhu, protože momentálně nejsou v zápasovém rytmu. Všichni si pamatujem na zápas z úvodu sezóny a já doufám, že se nám podaří je porazit znova, ač to bývají většinou Brémy, kdo tahá za delší část provazu. V Brémách jsme zahráli dobře, ale nesmíme zapomínat, že při nás tehdy taky stálo štěstí.

Skibbe si v průběhu zimní pauzy stěžoval na vedení týmu, že mu nepřivádí žádné posily, přesto si ale myslí, že jeho tým je na jarní část soutěže dobře připraven. "Řekl bych, že naši hráči jsou v dobré formě. Zvlášť mladí hráči na mě během zimní přípravy zapůsobili a udělali velký krok dopředu."

Zatímco Eintracht měl skvělý závěr podzimu a z posledních 4 zápasů vydoloval 8 bodů, tak Werderu se stejný úsek příliš nevyvedl a ze stejné porce zápasů získal jen 2 body za dvě remízy. Díky tomu spadl z druhé příčky na průběžnou šestou. Trenér Thomas Schaaf byl rozačarován, že zimní přestávka je tak krátká a jeho hráči si nestačili ani odpočinout. "Uvidíme, v jaké formě se naši hráči v zápase ukážou. Otázkou je, jak dlouho nám bude trvat než se dostanem do našeho zápasového rytmu," uvedl Schaaf.

Na přestupovém trhu nebyl přes zimu aktivní ani jeden z celků. Brémy si z B-týmu vytáhly pár mladíčků, jinak klud nikdo neposílil ani neoslabil. Eintracht pouze oslaboval, když poslal Markuse Steinhöfera na hostování do Kaiserslauternu. Werder bude pro zápas postrádat dvojici mladíků Sebastian Boenisch, Philipp Bargfrede, kteří mají oba problémy s kolenem. Eintracht bude již tradičně postrádat čtveřici notorických marodů Alekasandra Vasovského, Zlatana Bajramoviće, Martina Fenina a Ioannise Amanatidise + lehce zraněného Ümita Korkmaze. Krom Marina Fenina a právě Korkamze by všichni tři měli chybět do konce sezóny.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Franz, Chris, Russ, Spycher - Teber, Schwegler - P. Ochs, Meier, Köhler - Liberopoulos
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen - Frings, Borowski - Marin, Özil, Hunt - Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.45 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg  (sobota 18:30)
Utkání zklamaných uvidí diváci v rekonstruované Mercedes-Benz Areně. Domácí Stuttgart měl bojovat o poháry, ovšem až rošáda na trenérském postu ho vymanila ze sestupových pozicí. O něco lépe je na tom Wolfsburg, který však po mistrovském titulu myslel rozhodně na víc než jen na boj ve středu tabulky.

VfB po loňském třetím místě a posilách Hlebovi a Pogrebňakovi bylo považováno za jednoho z favoritů soutěže, odchod kanonýra Gómeze však převážil misky vah a Švábové se najednou plahočili blízko sestupových vod a několik kol i přímo v nich. Patnácté kolo a domácí remíza s konkurenční Bochumí nakonec stála místo loni tolik opěvovaného Markuse Babbela, na jehož místo přišel dosud v Basileji úspěšný Christian Gross.

A švýcarský generál Stuttgart skutečně pozvedl - nejenže ho díky výhře nad Urziceni dotáhl do osmifinále Ligy mistrů, kde jej čeká obhájce prvenství Barcelona, ale po remíze v Mainzu s ním získal i tři body v bádenském derby proti Hoffenheimu. "Chceme pokračovat tam, kde jsme před zimní pauzou skončili. Požaduji vysoké nasazení a běhavost, jednotné smýšlení v obraně a cíleně vedené akce v ofenzivě," formuloval své požadavky Gross.

Tým se čtvrtou nejhorší obranou byl na podzim překvapivě Wolfsburg, který sice začal sezónu ve velkém stylu a po dvou kolech byl stoprocentní, další zápasy ovšem odkryly hlavní problém Dolnosasů a to jest defenziva. "Mnoho obdržených branek není problém systému, ale otázkou koncentrace a zvládání osobních soubojů. A právě na tom jsme v zimní přestávce hodně zapracovali," snažil se navnadit fanoušky VfL kouč Armin Veh.

"Těšíme se, že to konečně zase začne, a chceme bezpodmínečně ukázat, že umíme hrát lépe," prohlásil Grafite, který je dosud jen stínem loňského nejlepšího kanonýra bundesligy. Ovšem i při tažení za mistrovským titulem přezimovali Vlci ve středu tabulky a na jaře mocně finišovali, konkurenti se tedy podcenění určitě vyhnou. Totéž dělá i Veh. "Je velmi důležité, abychom na začátek bodovali, ačkoliv VfB je samozřejmě lepší tým, než vyjadřuje tabulka," uvedl o svém někdejším klubu.

Veh dosud žádnou posilu nezískal, ačkoliv spekulací bylo nespočet, ve Švábsku se navíc musí obejít bez zraněné jedničky Benaglia a Afričanů Zianiho a Martinse, kteří se účastní APN. Zde momentálně nastupuje i krajní bek Stuttgartu Boka, kterého nahradí nová posila z Juventusu Molinaro. Mimo hru jsou distancovaný Lehmann a zranění Delpierre, Lanig, Rudy a Élson.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Celozzi, Tasci, Niedermeier, Molinaro - Kuzmanović, Khedira - Träsch, Hleb - Marica, Pogrebnyak
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Lenz - Riether, Madlung, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Hasebe, Gentner - Misimović - Grafite, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim  (pátek 20:30)
Bundesligový kolotoč se opět vrací. V úvodním utkání jarní části nejvyšší německé soutěže se představí Bayern na domácím hřišti proti prozatím oblíbenému soupeři z Hoffenheimu.

Bayern z dosavadních tří utkání s Hoffe ještě neprohrál, ačkoliv si připsal jen jednu výhru a dvě remízy, z nichž jedna přišla v úvodu letošní sezony. Navíc Bavoři se řadí k týmům, které by určitě velmi rády navázaly na závěr loňské sezony - posledních šest zápasů Bayern vyhrál, z toho dva v Lize mistrů, kde si turínským odpalem zajistil postup do další fáze soutěže.

Jeho střelecké výkony z posledních tří utkání pak značí o návratu starého Bayernu, svěřenci Louise van Gaala totiž dokázali nastřílet v rozmezí jedenácti dnů čtrnáct branek, do dobré formy se dostal zejména osmibrankový Mario Gómez, potenciální pronásledovatel na podzim dvanáctigólového Kiesslinga z Leverkusenu.

Druhá část bundesligového dramatu může mít ještě vypjatější závěr než byl ten loňský, i když to je ještě daleko. "Nemyslíme na nic jiného, než na to, že se titul pro mistra ligy opět vrátí do Mnichova. Nic jiného pro nás neexistuje," řekl předseda Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

"Musíme vyhrát a také potvrdit to, že závěr podzimu nebyl náhodný. Potom by to byla velká psychologická výhoda, musí z nás jít strach," doplnil svého nadřízeného Louis van Gaal. Holandský "surovec" na lavičce týmu z Allianz Areny sice ještě nemá k dispozici Francka Ribéryho, nicméně do sestavy se snad konečně plně zapracuje Arjen Robben, přičemž se podle posledních zpráv posune Bastian Schweinsteiger do středu zálohy.

To Ralf Rangnick na druhé straně bude mít o poznání horší starosti s marodkou. Mimo jsou Jaissle, Weis, Hemlein a Tagoe, na APN reprezentují své vlasti Vorsah s Obasim a kvůli kartám stojí Luiz Gustavo. Navíc TSG se absolutně nevydařil závěr podzimu. Výhra 4:0 v Kölnu tým správným směrem nenasměrovala, naopak přišla prohra s Dortmundem doma, remízy v Hamburku a doma s Frankfurtem a v sedmnáctém kole i prohra na hřišti zvedajícího se Stuttgartu. Pokud pak porovnáme počet vstřelených branek za poslední tři utkání u pátečních soupeřů, dospějeme k tomu, že sinsheimský klub má dvanáctigólový deficit - v Hamburku neskóroval vůbec, Frankfurt a Stuttgartu zatížil konto vždy jen jednou brankou.

Navíc Rangnicka musí mrzet i postavení týmu v tabulce. Sedmé místo je možná na tento klub vynikajícím výsledkem, špička tabulky se už ale klubu začíná ztrácet - na pohárové příčky ztrácí Hoopův tým pět bodů, na lídra z Leverkusenu pak bodů deset. Podzimní forma navíc moc optimistické prognózy nedává. Aby Hoffenheim úspěšně odstartoval do jara, které se mu loni stalo osudným, potřebuje vyhrát v Allianz Areně, což se naposled povedlo Bordeaux 3.11., v Bundeslize ale Bayern naposledy v domácím stánku podlehl Schalke 25. dubna minulého roku!

"Víme, že nás v Mnichově nic jednoduchého nečeká," řekl sám Rangnick. "Pokud tam chceme vyhrát, musíme zajít až za hranice našich možností. Na druhou část sezony jsme se připravovali intenzivně." Jasno v tom má i Andreas Beck. "Je to pokušení, protože Bayern je v Německu měřítkem všech věcí. Je pro nás velkou výzvou, abychom jim vzaly body. Musíme ze sebe vydat vše, hra bude o síle a kompaktnosti," doplnil Beck svého vůdce.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, van Buyten, Demichelis, Badstuber - Robben, van Bommel, Schweinsteiger, T. Müller - Gómez, Olić
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Beck, Šimunić, Compper, Ibertsberger - Zuculini, Salihović, Vukčević - Carlos Eduardo, Ibisević, Ba
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.25 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen1798035:1335
2.Schalke 0417104326:1334
3.Bayern Mnichov1796234:1533
4.Hamburger SV1787234:1931
5.Borussia Dortmund1786323:1730
6.Werder Brémy1777332:1628
7.TSG Hoffenheim1774627:1725
8.VfL Wolfsburg1766532:3224
9.1. FSV Mainz 051766521:2224
10.Eintracht Frankfurt1766522:2424
11.Borussia Mönchengladbach1763824:2921
12.1. FC Köln1746710:1518
13.SC Freiburg1753919:3318
14.Hannover 961745821:2717
15.VfB Stuttgart1737716:2316
16.VfL Bochum1744918:3316
17.1. FC Norimberk17331112:3212
18.Hertha BSC17131313:396

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (145)

Přidat komentář
mike.84

do pytle proč to není na čt4 .. nějaka debilni extraliga tam je

Reagovat
smazaný uživatel

na ct4 nedavaj bundesligu uz nakej patek

Reagovat
smazaný uživatel

přesně 13 pátků

Reagovat
smazaný uživatel

Je to fakt škoda,že to ct už nevysílá

Reagovat
smazaný uživatel

je tak no... taky mě to štve...

Reagovat
Slejdy

me taktez

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
mike.84

jinak klasika 2-2 jak to hoff. umí na silnější celky

Reagovat
smazaný uživatel

klasika 2:1 jak to Bayern umí s vzadu stabilně hrajícím celkem...

Reagovat
Andis

Dík hned si podle tebe půjdu vsadit

Reagovat
smazaný uživatel

šak se to večer vysilá na Eurosport 2 dit čt 4 a sportu 1 na to sebraly práva tak už to vbc nevysilají vysilá to jen eurosport !

Reagovat
Godwinson

a ARD taky tušim ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano ARD to vysílá,koukl jsem na program.Díky,

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mike.84

počkej eurosport 2 nebo ten německej eurosport ? páč to je rozdíl. ja si kupuju program ve kterem je eurosp.,eurosp.2 a eurosport germany :D

Reagovat
smazaný uživatel

Eurosport 2 Bundesliga.

Reagovat
mike.84

jn tenhle sem myslel no. tak škoda no ten nemam

Reagovat
smazaný uživatel

ROTE BAJERN! imer vider mit uns siege machen ha ha ha, wir sind die majstersaffen! riberi, ze roberto, ajde ajde bajern!

Reagovat
Godwinson

dobré

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ábr nichtc...................Neřeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si idiot a ešte k tomu Zé Roberto

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern vyhraje 2:0.FC Bayeeern München!!!

Reagovat
smazaný uživatel

miluju bayern doufám že vyhraje ale hoffenheim mi je taky simpatickej a tak se na ten zápas moc a moc těším jenom škody že už to nevysílaj na ČT 4

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas vysielajú na ARD, už sa strašne teším Dnes ešte bez Francka ale z Arjenom - tip 3:1

Reagovat
jv

Kde jsi sehnal ARD, to sis předplatil?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, mám vlastný príjmač na ktorom mám okolo 400 programov, z toho mám asi 30 nemeckých a medzi nimi ARD nie nepredplatil,

Reagovat
Arne

ARD máš snad všude, je to veřejnoprávní televize, nic se tedy neplatí... Pokud jí na satelitu nemáš, možná jí máš nadepsanou jako Das Erste.

Reagovat
jv

Jo tak to je ono Dík.

Reagovat
Arne

Nz.

Reagovat
Godwinson

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 ( Robben, Goméz)

Reagovat
smazaný uživatel

Je jeedno kto da gol:) hoci aj Butt:) len nech 3 body ostanu doma..už verim že v najlbližšich sa dostaneme na prve miesto ,prevezmeme definitivne žezlo a budeme oslavovat Titul!aj DOuble..o tom som presvedčeny...FC Bayern!!! " Bayern to je pojem, je to tradice a je to také úspěch. Bayern je ztělesněním něčeho opravdu velkého."

Reagovat
terry

Ono se hraje s tím míčem pro MS nebo jsem slepej?

Reagovat
Arne

Já ho neznám, tak nemohu říct.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, hraje se s Jabulani... Angličanum to vadí, protože PL má smlouvu s Nike, tak s tímto míčem v lize hrát nemůžou a prý je to nevýhoda

Reagovat
terry

Tak nakonec teda nevypadá zas tak špatně. Já když jsem ho viděl naživo, tak mi přišel takovej odfláknutej, ale jde to.

Reagovat
smazaný uživatel

to mě přišel zase EUROpass... jen bych teď nechtěl být gólmanem...

Reagovat
RickNash

tendle prej neplave... ale nemůžu říct, eště jsem si do něj nekop

Reagovat
smazaný uživatel

no, Schweinsteiger právě vyslal v prvním poločase jednu střelu na Hildebranda, která trošku zaplavala a Timo měl problémy...

Reagovat
smazaný uživatel

Už sa s ním hralo prvý krát ked som bol ja osobne na Allianz Arene .5. decembra 2009 proti Gladbachu

Reagovat
terry

Jinak dneska jsem si udělal čas na Bundesligu, tak jsem zvědav, jak dlouho u toho vydržím.

Reagovat
terry

Takovejch standartek a Bayern z toho nemá jedinou šanci. Útočníci zatím nejsou vidět. A co hraje Muller?

Reagovat
smazaný uživatel

levou zálohu

Reagovat
terry

Proč se neprohoděj s Robbenem?

Reagovat
herbage

Aby to měli přes nohu

Reagovat
terry

To mi je jasný, ale podle mě jim to tam dneska moc nejde. Nalevo by mohl Robben víc řádit, zrovna dneska by to bylo potřeba.

Reagovat
herbage

Robben to má hlavně na kličku do středu a střelu, o což se pokouší velmi často a padá z toho hodně gólů, takže proto

Reagovat
terry

Jojo, ale dneska to do středu nepůjde, proto bych je zkusil prohodit, aby se to tahalo víc po lajnách. Ale je mi jasné, že když to takhle funguje, tak proč to měnit.

Reagovat
herbage

Tak on takhle hrával hlavně v Realu, za Bayern toho moc odehráno nemá. Ale až se vrátí Ribéry, tak to bude účinná herní varianta

Reagovat
smazaný uživatel

jj presne, a keď sa vráti Ribery, tak Robben bude napravo a Ribery nalavo - každý na svojom obľúbenom pekne nám to pasuje

Reagovat
smazaný uživatel

posledných 10 minút - 4 také klučky od Robbena - z 1 akcie padol gól Kloseho

Reagovat
terry

Takovej náhoďák. A teď už ani gól!

Reagovat
terry

To je hrozný, vždyť ten Bayern tam má podle mě takovejch techniků a ještě ani z jednoho trestňáku nebyla šance.

Reagovat
Arne

Tak být technikem ještě nemusí zaručovat, že hráč umí kopat standardky... Badstuberovi se ale dneska moc nedařeji, to je fakt.

Reagovat
terry

Tak já to myslel tak, že tam maj hráče s předpoklady pro to, aby to zahráli nějak slušně. A Badstuber by už tam měl pustit Arjena, teď na konci mu to musel vysvětlovat.

Reagovat
Arne

Já nikdy Robben mi jako nějakej specialista na standardky teda nepřipadá...

Reagovat
Arne

To je zas věta.

Reagovat
terry

Tak ale Badstuberovi to nejde, tak proč nezkusit dalšího leváka.

Reagovat
smazaný uživatel

protože Badstuberovi se jeden takovýto gólek už povedl a byl nádherný - teď se čeká, až se mu to povede znovu...

Reagovat
terry

A to je chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

chyba by to byla, kdyby u nás ještě hrál Zé Roberto a Ribéry byl zdráv...

Reagovat
smazaný uživatel

nie je radšej nech to zahrá zprava Badstuber ako by to mal "zpaknohy " kopnúť Schweini

Reagovat
Arne

To je trošku blbej přístup... Ačkoliv to na konci podzimu nevypadalo, tak Ribéry je potřeba - rozhejbal by to a standardky umí ze současného Bayernu asi nejlíp.

Reagovat
terry

Vidíš to, já pořád, kdo mi tam chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

jenže Ribéry nehraje... (více popsáno výše...)

Reagovat
Arne

Takovej divnej fotbal, nesourodej... Po góle to trochu oživlo aspoň.

Reagovat
terry

Doufám ale, že už žádnej další nebude.

Reagovat
Arne

Máš vsazeno nebo co?

Reagovat
terry

Jo.

Reagovat
Arne

Tak dnes upřednostni zážitkové hodnoty před materiálovými.

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

j, akorát snad Bayern získá převahu... převkapuje mě Demichelis, kterému se dnes zatim daří i vzadu

Reagovat
Arne

JJ, vypadá solidně... Zrovna jsem si říkal, že dneska ještě nic nepředvedl.

Reagovat
terry

Pravdou je, že moc provětrán zatím nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda, že chybuje spíše ke konci utkání, ale teď tam měl občas i opravdu pěkný zákrok... je pravda, že neni "větrán" každou minutu...

Reagovat
smazaný uživatel

Demichelis zatial

Reagovat
terry

Stáhnout Vukčeviče byl dobrý tah.

Reagovat
smazaný uživatel

ten už mal byť vylúčený - najskôr likvidačný na Robbena ( v Birminghamu bol za to Fletcher vylúčený) a potom ešte úder päsťou do pohlavných orgánov Mullera

Reagovat
smazaný uživatel

Zatial keby mám zhodnotiť tak Demichelis Van Bommel, Olič, Muller - a ostatní tak priemerne, trošku ma prekvapuje Van Bommel

Reagovat
terry

Van Bommel se mi celkem líbil, je to bojovník.

Reagovat
herbage

To bylo vskutku zpracování hodné hráče za 30 milionů euro

Reagovat
terry

Reagovat
terry

Gomez je dobrý kopyto.

Reagovat
smazaný uživatel

Rad te po dlouhe dobe vidim, Miro...

Reagovat
terry

Hildebrand dnes?

Reagovat
terry

Ještě že tak.

Reagovat
herbage

Tak za to měl jít Šimunić ven...

Reagovat
terry

Tady to sudí úplně nevymyslel.

Reagovat
smazaný uživatel

to zas nie, ale výhodu nechať mal

Reagovat
herbage

Robben byl v ofsidu A kdyby van Bommela nechal jít, tak šli tři hráči Bayernu na Hildebranda a na 99% by to byl gól

Reagovat
smazaný uživatel

jj, máš pravdu, ale Simunic aj tak 4. žltá v sezóne takže je to v podstate jedno

Reagovat
herbage

No jako poslední bránicí hráč ji dostat měl. Kdyby pak Hoffenheim srovnal, tak vás to mohl mrzet

Reagovat
smazaný uživatel

to by som už skor vinil Gomeza za tie šance a hlavne čistú ruku Becka po Van Buytenovej hlavičke

Reagovat
smazaný uživatel

co měl Beck dělat, když do něj zezadu vletěl Joe?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale akože ruka v šestnástke to bola A ak vletel do neho vlastný hráč tak ... no neviem

Reagovat
smazaný uživatel

Simunic vletěl do Becka a ten dal ruce před sebe - což je normální, když člověk padá... navíc z toho byl roh pro Bayern...

Reagovat
smazaný uživatel

áno, lenže ktovie kde by išla Van Buytenova hlavička Možno tam kde v 15. minúte proti Herthe

Reagovat
smazaný uživatel

Robben byl ještě na půlce Bayernu, takže to ofsajd nebyl

Reagovat
herbage

Opakovačku jsem neviděl, ale v moment předkopnutí míče van Bommelem byl tuším už na polovině soupeře

Reagovat
smazaný uživatel

z opakovačky bylo právě vidět, že byl ještě na vlastní půlce ale pro čárového to bylo špatně rozeznatelné...

Reagovat
herbage

Btw, Nevíš jak je na tom Ribéry?

Reagovat
smazaný uživatel

odstraňovali mu nechty na palcoch na nohách, inak by už mal byť v poriadku

Nebyť tých nechtov, dnes by asi hral - prinajhoršom striedal.

Reagovat
smazaný uživatel

v dalším utkání už by měl nastoupit

Reagovat
herbage

A kdo si sedne, Olić nebo Müller?

Reagovat
smazaný uživatel

Schweinsteiger

Reagovat
herbage

Ten mi přijde ve středu pole hodně platný

Reagovat
terry

Butt.

Reagovat
terry

Do hajzlu.

Reagovat
herbage

Ten Gómez dnes gól nedá I Klose mu to vzal z lopaty

Reagovat
terry

A to to 85 minut vypadalo tak nadějně. A pak mi to takhle zkazí.

Reagovat
herbage

Peníze kazí charakter

Reagovat
herbage

Zrovna jsem si řikal, že Gómez už toho góla nedá a měl jsem pravdu

Reagovat
terry

BuLi nikdy víc!

Reagovat
herbage

sázet či koukat?

Reagovat
terry

Oboje.

Reagovat
herbage

Tvoje chyba I když dneska to byl slabší zápas, to je pravda

Reagovat
godwood

Bravo Bayern ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Robben neskutocny rychlik,vyborne hral dneska

Reagovat
herbage

Bayern zaslouženě. Robben hru Bayernu velmi pozvedl, je to rozdílový hráč, jeho přihrávky mají oči a jsou přesné + ty kličky a průniky po pravém křídle, nádhera. Pochvalu zaslouží i Demichelis, který hrál vskutsku s přehledem, již tradičně Lahm, van Bommel i Basti. Müller a Gómez dnes slabší, Olić a Klose velmi snaživé výkony. Z Hoffenheimu bych vyzdvihl Šimuniće, na kterém ležela celá defenziva hostů a snad krom závěru ani mnoho chyb neudělal. Vyhrával hlavičkové souboje a spolehlivě vyvážel míče. Hildebrand rovněž skvělý výkon, pak za zmínku stojí neúnavný Demba Ba, jinak slabota

Reagovat
smazaný uživatel

Slabší ani nie, len mal neskutočnú smolu Dnes mohol znížiť Kiesslinga minimálne na rozdiel 2 gólov, ba ak nie aj na jeden

Reagovat
smazaný uživatel

mala byť reakcia na herbageho

Reagovat
herbage

No po tej akci Robbena mohl místo střely z otočky zkusit přiklepnout míč Klosemu nebo Pranjičovi, oba byli zcela volní av lepší pozici než on, i když vyloženě špatné řešení to taky nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Zajtrá sa už teším na zápas Schalke - Norimberk som zvedavý na Ottla a Brena + zajtrá budem Norimberku neskutočne fandiť

Reagovat
Arne

Tak to se nedočkáš... Hraje se to až v neděli.

Reagovat
smazaný uživatel

aha díky tak v nedelu, ale ujsť si to nenechám

Reagovat
herbage

Renato Augusto ani Helmes nebudou v základu?

Reagovat
Arne

S největší pravděpodobností ne... U Augusta se to dá pochopit, když je tam Kroos a Barnetta, Helmes ale podle mě Derdiyoka do dvou, tří kol vystrnadí.

Na stránkách Bayeru píšou, že kromě těchto dvou bude na lavičce i Rolfes, ale koneckonců ho i tam mají v předpokládané sestavě, takže on a Kadlec budou jedinými změnami oproti podzimu.

Reagovat
herbage

Tak pravda je, že když si to ti hráči na podzim vybojovali, tak by měli hrát i nadále, ale myslím že kvalita je na straně Helmese s Augustem, ve srovnání s těma dvěma. Ostatně s tím oba do kluby šli, že budou hlavně náhradníci. Navíc Kroos po sezóně v Bayeru končí a Augusto by měl mít jaksi přednost jako kmenový hráč, obvšem nevím jak je na tom zdravotně

Reagovat
Arne

Já bych návrat Kroose ještě nepředpokládal jako hotový... Závisí to hodně na Ribérym, pokud ten zůstane, tak i Kroos by měl setrvat v Bayeru aspoň další rok, jinak si nezahraje.

Pokud vím, tak on tam nešel dělat náhradníka, a o kvalitách Kroose a Augusta by se dalo hodně přít.

V útoku je to celkem jasný, Derdiyok na Helmese při vší úctě nemá a brzy vyklidí pozici.

Reagovat
herbage

Tak Kroos je ve formě a Augusto po zranění, ovšem když je i Augusto ve formě, tak je někde jinde než Kroos. Jinak že to není úplně jasné s tím návratem je možné, ale myslel jsem to hlavně tak, že Augusto jako Brazilec by se mohl špucnout kdyby nehrál a chtěl by se vrátit domů - nebyl by první ani poslední. Proto je v zájmu Bayeru, aby hrával co nejvíc a co nejvíc se mu dávalo najevo, že ho tým potřebuje

Reagovat
Arne

No, to nevím... Pro hru je možná prospěšnější Augusta, ale Kroos je produktivnější a to nemyslím jen, co se týče vstřelených branek.

S tím "špucnutím" je to možný, ale Augusto mi přijde jako taková klidná voda, než takovej ten prototyp divokýho Brazilce, kterej si dělá, co si zamane.

Reagovat
jv

Tak už se těším na zítra, doufám, že v Kolnu zabojujem o body, i když to asi nebude moc jednoduchý.Jinak dneska plánuju zkouknout Hannover - Hertha, už se těším na to, jak se předvede Hubník a na druhé straně Durica, jestli ovšem nastoupí?

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník není ani na lavici

Reagovat
smazaný uživatel

Co by tam dělal?

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz

Reagovat
Godwinson

pěkné Leverkusen, pěkné ... :))

Reagovat
smazaný uživatel

http://sazkar.net/forum/bundesligovy-obcasnik-f74/

tady jsou odborny analyzy na Bundesligu

Pravidelne od ted kazdy tyden. Uloz si do zalozek.

Reagovat
Sosi

Neví někdo proč tam není Hubník?

Reagovat
Arne

Ve včerejším tréninku si poranil stehno.

Reagovat
Sosi

dik

Reagovat
jv

Tak to je pech

Reagovat
Godwinson

ta Hertha se mi nelíbí :(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele