Bundesliga - preview 18. kola

18.01.2019, 08:32, aktualizováno 20.01.2019, 08:58
Previews
Poslední čtyři týmy před sebou mají vstup do roku 2019. Závěr podzimu se vydařil Wolfsburgu a na dobré výsledky hodlá navázat i proti Schalke. Ven cestuje rovněž Hertha, ta se představí v Norimberku...
1. FC Norimberk - Hertha BSC  (neděle 15:30)
Svěřenci Michaela Köllnera pořádně zvorali závěr podzimu, kvůli čemuž se propadli až na samotné dno bundesligové tabulky. A Hertha se na úvod jarní části nejeví býti nejoptimálnějším soupeřem.

Der Club se s německou elitou rozloučil v ročníku 2013/2014. Vedení, fanoušci, realizační tým i hráči si byli dobře vědomí, že je po postupu nečeká snadná práce. Vzhledem k historii a třeba taky infrastruktuře by zřejmě byla škoda, kdyby následoval opětovný sestup do 2 Bundesligy. Na druhou stranu, co by měli říkat v takovém Kaiserslauternu, že?!?

"Na ten sobotní zápas se všechni obrovsky těšíme. Zimní příprava sice nebyla nejoptimálnější, ale přesto s ní můžeme být spokojení," nechal se slyšet trenér, který letos oslaví padesátiny a kterému budou v osmnáctém kole chybět Dennis Lippert a Robert Bauer. Jinak je kádr kompletní, takže se naskýtá prostor si vybrat.

Mezi tři tyče by se měl vrátit Christian Mathenia, který vynechal posledních pět utkání kvůli zraněnému kolenu. Ve středu obrany dostane patrně přednost Lukas Mühl před Ewertonem, jehož kouč po přípravném zápasu proti Zwolle (1:1) ještě kritizoval a hodlá jej prozatím usadit na lavičku náhradníků.

Pál Dárdai má situaci poněkud složitější, neboť se bude muset obejít bez služeb Gersbecka, Kadeho, Rekika, Dilrosuna, Luckassena a Leckieho, který odletěl hájit barvy Austrálie na AFC Asijský pohár. Přesto to vypadá, že Vladimír Darida na základní sestavu opět nedosáhne. Z Liverpoolu zapůjčený Marko Grujić, který rozhodnul prosincové klání s Eintrachtem Frankfurt, s týmem do Norimberku odcestoval, ale jeho start jest rovněž nepravděpodobný.

Pro celek z hlavního města půjde také o nesmírně důležitý duel. V tabulce má pohárové příčky na dosah. V minulosti ukázal, že dokáže hrát pěkný fotbal a vyhrávat i s větším počtem zraněných, avšak zároveň mu docela pravidelně vycházela lépe první část sezony. První střetnutí té druhé bude tedy důležité zvládnout. A Norimberk je určitě hratelný protivník.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Valentini, Margreitter, Mühl, Leibold - Petrak - Behrens, Löwen - Matheus Pereira, Misidjan - Ishak
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Lustenberger, Rekik, Plattenhardt - Lazaro, Maier, Duda, Mittelstädt - Selke, Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.44 - 3.43 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - VfL Wolfsburg  (neděle 18:00)
Naopak Schalke na podzim předvedlo několikerá zaváhání, po polovině sezony tlí na třinácté příčce a obhajoba té druhé zdá se býti utopií. I v tomto vzájemném duelu se větší šance dávají Vlkům.

A to i přesto, že v Gelsenkirchenu naposledy zvítězili v roce 2009, kdy také slavili titul. Bruna Labbadia se tentokrát drží daleko od barážové pozice, kterou VfL obsadili dvakrát z posledních dvou sezon. Teď mají velkou šanci vybojovat Evropské poháry, což by v městě automobilů kvitovali s ještě větším nadšením než Petra Kvitová.

S honbou za dalšími body tentokrát nevypomůžou Daniel Ginczek, Ignacio Camacho a Josuha Guilavogui. Teprve až těsně před utkáním se rozhodne, jestli do něj zasáhne William, který léčil zraněné lýtko. "Už je na tom o poznání lépe. Naši fyzioterapeuti mají dobré nápady," řekl Labbadia ke svému svěřenci, jenž v pátek začal s tréninkem.

Die Königsblauen řeší početnější absence. Mimo jsou Mendyl, Serdar, Embolo, Harit a Burgstaller. Otazník visí nad startem Salifa Saného a s Frankem Di Santem se zřejmě už příliš nepočítá. Spíše to vypadá, že příležitosti dostanou i mladíci v čele s Cedrikem Teuchertem, Ahmedem Kutucu a Haji Wrightem.

"V přípravě hráči pracovali velmi dobře a věřím, že se to projeví i na hřišti. Důležité je, aby nás fanoušci podporovali a abychom je v neděli co nejrychleji přesvědčili o tom, že rozhodně budeme mít formu na to, abychom v tabulce rychle vystoupali výše," prohlásil odhodlaně Domenico Tedesco, o kterém se spekuluje, že by se v případě dalších neúspěchů mohl stát nezaměstnaným.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - D. Caligiuri, S. Sané, Nastasic, Oczipka - Stambouli, Rudy - Schöpf, Konoplyanka - Uth - Skrzybski
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Arnold - Gerhardt, Rexhbecaj - Steffen, Mehmedi - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.22 - 3.63
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Die Werkself teprve v závěru podzimu ustálili své výkony. Naopak hra Hříbat často připomínala uragán, který nemilosrdně smete všechny, co se mu postaví do cesty.

V podstatě jediné výraznější zaváhání celku z Borussia-Parku přišlo v DFB-Pokalu, kdy Leverkusen po skvělém výkonu vyhrál 5:0. Dokonale tak oplatil srpnovou porážku. Jenže teď se po pauze začíná do značné míry od znovu. Heckingův tým navíc venku několikrát zaváhal, kdežto doma zůstává stoprocentní. Bayer tedy rozhodně není bez šance.

"Všude v Německu jsme vnímání jako špičkový mančaft. To znamená, že každý soupeř bude vehementně oslavovat každý bod, který proti nám uhraje. Bude to pro něj velká motivace. Uhrát Ligu mistrů pro nás ale v tuto chvíli není povinností. Protože je zatraceně těžké zvládnout druhou polovinu sezony. Rozhodně není snadné odhadnout, jak bude tabulka vypadat v květnu," prohlásil Dieter Hecking.

Mamadou Doucouré, Raffael a Keanan Bennetts si určitě nezahrají. Nejistý je start Fabiana Johnsona, ačkoliv faktem zůstává, že tým letos táhnou jiní. V útoku nadále předvádějí skvělé výkony Hazard, Pléa, Hofmann a Stindl. I oni si však uvědomují, že nadcházející duel v BayAreně nebude jednoduchý. Vždyť v tomto tisíciletí se tam podařilo vyhrát pouze třikrát.

Název Bayer Leverkusen nadále u našich západních sousedů platí za prestižní značku, byť vitrína s trofejemi zůstává stále víceméně prázdná. V minulé sezoně pouze zásluhou skóre nevyšla účast v Lize mistrů. A v Evropské lize, jejíž základní skupinou prošel klub bez problémů, bude v polovině února soupeřem Krasnodar.

V Bundeslize se podařilo díky čtyřem výhrám a jedné remíze z posledních šesti klání vyšplhat do horní poloviny tabulky. Přesto se vedení rozhodlo pro změnu a na lavičku usedne Peter Bosz, jenž v Dortmundu nenavázal na práci Jürgena Kloppa. V Leverkusenu nejsou z jeho příchodu bezmezně nadšení, o čemž svědčí fakt, že den před výkopem ještě nebylo vyprodáno.

"Sám jsem na svou práci stoprocentně připravený. Slíbili jsme, že ten čas efektivně využijeme k tomu, abychom co nejrychleji vysvětlili hráčům naši herní filozofii. Navíc se příliš neliší od té, kterou se tým prezentoval pod vedením Rogera Schmidta. Nezáleží na mě, jestli zítra vyhrajeme 8:0," nechal se slyšet Bosz, který bude při svém debutu postrádat pouze Retsose a Pohjanpala. Uvidíme, jestli ofenzivní taktika přinese novému kouči proti ofenzivně laděnému protivníkovi hned úspěch.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell - Aranguiz - Havertz, Brandt - Bailey, Volland, Bellarabi
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lang, Ginter, Elvedi, Wendt - Strobl - Zakaria, Hofmann - T. Hazard, Stindl, Plea
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.93 - 4.03
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
A zároveň by bylo záhodno, kdyby se klubu z Bádensko-Württemberska podařilo vylepšit domácí statistiku. Mercedes-Benz Arena totiž není tou nedobytnou tvrzí, jakou byla v minulé sezoně, kdy VfB v konečném zúčtování obsadilo skvělé sedmé místo.

Teď v zimě mohl Markus Weinzierl přivítat tři nové posily. Hostovat z Herthy přišel Alexander Esswein, z Hoffenheimu švýcarský reprezentant Steven Zuber a Galatasaray Istanbul dorazil talentovaný obránce Ozan Kabak. Stál více než 11 milionů eur a dá se očekávat, že pokud se osvědčí, stane se v budoucnu hráčem Bayernu Mnichov.

"Je skvělé, že kromě Benjamina Pavarda můžou všichni moji svěřenci trénovat. To znamená, že každý má šanci na základní sestavu," prohlásil kouč, v jehož kádru se stále nachází i Jan Kliment, jenž však po povedeném malém EURU, které se hrálo v roce 2015 v České republice, o svých kvalitách za hranicemi nepřesvědčil.

Na druhé straně barikády se dvacetiletý Ridle Baku těší na další bundesligový start. Debut si odbyl na jaře minulého roku v utkání proti RB Lipsko. Nejprve chyboval, avšak Poulsen jeho zaváhání nepotrestal. V samotném závěru pak zvyšoval na 3:0. "To jsou momenty, na které se nezapomíná. Všechno se seběhlo dost rychle. Ale ve fotbale se jede pořád dál. Pořád musím dokazovat, že na to mám," uvědomuje si záložník, které od té doby stihnul dalších třináct bundesligových klání.

Sandro Schwarz nemůže do hry nasadit vedle Bakuova konkurenta Dannyho Latzy ještě další borce, včetně Adlera a Berggreena. V přípravě tým pracoval velmi dobře a rozhodně nebude chtít zahodit podzimní výsledky, které sice znamenaly dvanáctou příčku, avšak ztráta na poháry činí pouhých šest bodíků. Naposledy se v Opel Areně, resp. tehdy ještě Coface Areně, hrály v sezoně 2015/2016.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Ascacibar, Baumgartl, Kempf, Sosa - Gentner, Aogo - Esswein, Thommy - Zuber - M. Gomez
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Ri. Baku - Boetius - Mateta, Quaison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.43 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Eintracht Frankfurt - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Eintracht Frankfurt loni v srpnu přerušil proti Freiburgu vzájemnou sérii bez vítězství, když v Bádensku-Württembersku zvítězil 2:0 a stejného soupeře tentokrát vyzve v Commerzbank-Areně. Eintrachtu patří po pauze krásné šesté místo, zatímco Freiburg je jedenáctý.

Favoritem tohoto duelu jsou domácí Orli, kteří zakončili rok 2018 na pěkném šestém místě a navíc s nevelkou, čtyřbodovou ztrátou na čtvrté Lipsko. Eintracht tak i po odchodu úspěšného kouče Nika Kovače šlape a pod vedení Adiho Hüttera okupuje přední příčky. Pravdou je, že závěr roku se Orlům zas tak moc nepovedl. Od prosince porazili jen Leverkusen, zatímco s Wolfsburgem, Herthou a naposledy Bayernem prohráli.

Jedno vítězství z pěti kol je pro Adiho Hüttera málo a Frankfurt bude chtít v souboji s Freiburgem určitě uspět. Ještě připomeňme, že Eintracht se na jaře představí ve vyřazovací fázi Evropské ligy - v únoru změří síly s ukrajinským Šachtarem Doňeck.

Boj na dvou frontách se určitě netýká Freiburgu. Hosté zaujímají jedenácté místo a zatím mohou být spokojeni. Sestupové příčky jsou vzdáleny deset bodů, osmnácté místo, které posílá daný mančaft do baráže, pak bodů sedm!

Freiburg měl na rozdíl od Eintrachtu povedený závěr roku a porazit dokázal jak Lipsko, tak i Norimberk. Hosté v průběhu dosavadní sezony střídají dobré výsledky se špatnými a zatím si vedou dost nevyzpytatelně. V Commerzbak-Aréně se budou muset obejít bez Abrashiho, Höflera, Katha, Kleindiensta, Sallaie, Borrella a s velkou pravděpodobností i Güntera. Ztráty počítá i domácí tým, jmenovitě jde o Chandlera, Torrá, Souzu a Gaćinoviće.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Ndicka, Hasebe, Abraham - Kostić, Guzmán, Fernandes, Costa - Rebić - Haller, Jović
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Gulde, Koch, Heintz - Kübler, Haberer, Gondorf, Frantz - Grifo, Waldschmidt - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.36 - 6.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Augsburg už jen s nostalgií vzpomíná na ročník 2014/2015, kdy to dotáhnul až na pátou příčku. Teď strávil zimu těsně nad sestupovými vodami, za což mohly i výsledky Fortuny Düsseldorf z posledních tří prosincových kol.

Ligový novic totiž všechny vyhrál, přestože se střetnul i s do té doby neporaženou Borussií Dortmund. "To, co moji svěřenci dnes na hrací ploše předvedli, bylo velkolepé. Není běžné, že jsme porazili Dortmund. Dokázali jsme něco neuvěřitelného a působivého," rozplýval se Friedhelm Funkel po tom klání s překvapivým výsledkem.

Co se zranění týče, na trávník nevyběhnou Diego Contento, Raphael Wolf, Jean Zimmer a Marcel Sobottka. Adama Bodzeka zase nepustí do hry trest za karty. Zahrát by se tedy od úvodního hvizdu mohl Alfredo Morales. Düsseldorfští by se klidně mohli spokojit s remízou. Tím spíše, že poslední dva duely s Augsburgem prohráli, byť to bylo pokaždé jen o gól.

Fuggerstädter z posledních sedmi utkání prohráli hned pětkrát, což zapříčinilo pád tabulkou až za soupeře ze Severního Porýní-Vestfálska. Od ledna 2013, kdy FCA porazili Fortunu 3:2, berou oba kluby vzájemná klání vcelku prestižně. "Ten zápas mohl tenkrát dopadnout jakkoliv, ale my jsme měli větší vůli po vítězství a byli jsme odhodlanější," vzpomínal gólman Alexander Manninger, který pověsil kopačky na hřebík v roce 2017.

Rakouský brankář byl respektovanou osobností. To Andreas Luthe do ní musí ještě dorůst. Přeci jen dlouhou dobu nastupoval za Bochum, která z nejvyšší soutěže spadla v roce 2010. Na rozdíl od něj nebudou moct nastoupit Schieber, Stafylidis, Khedira a Caiuby. A samozřejmě Ji Dong-Won a Koo Ja-Cheol, kteří odletěli reprezentovat Koreu na mistrovství Asie. Poradí si Augsburg i bez nich?
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max - Moravek, D. Baier - Hahn, Gregoritsch, M. Richter - Finnbogason
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - M. Zimmermann, Ayhan, M. Kaminski, Gießelmann - Morales, Stöger - Lukebakio, O. Fink, Usami
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.53 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Jestli někdo potřeboval zimní přestávku jako sůl, byly to týmy Hannoveru a Brém. Domácí Hannover registroval poslední výhru na začátku listopadu, Werder zase na začátku prosince. Komu se povede start do nového roku lépe? První vzájemný duel skončil v prvním kole sezony remízou 1:1.

Ani jeden z týmů tak nemůže být spokojen. Hannover je ale přeci jenom ve větší krizi, protože na předposledním místě má pouhých jedenáct bodů (bezpečné příčky jsou vzdáleny čtyři body). Trenér André Breitenreiter věří, že s příchodem nového roku se dostaví i výsledky. V boji o záchranu by jim měl pomoci navrátilec Brazilec Jonathas, který byl v Corinthians na hostování a jehož si německý klub stáhl zpátky.

Lépe chce vykročit do nového roku i Werder Brémy, který počátkem prosince porazil Düssledorf, aby následně prohrál s Dortmundem i Lipskem a remizoval doma s Hoffenheimem. Složitý los "Die Werderaner" nezvládli, na druhou stranu netřeba z toho dělat katastrofu, svěřenci Floriana Kohfeldta jsou desátí a k pohárovým pozicím mají blíže, než k boji o záchranu.

Die Roten se utkali s Werderem několikrát, oba celky patří k tradičním bundesligovým účastníkům. První zápas tohoto ročníku skončil v Brémách remízou 1:1 a v minulé sezoně vyhrál vždy domácí celek. Brémy nemají na návštěvu HDI-Arény zrovna dobré vzpomínky, protože tu dvakrát po sobě odešly s nepořízenou.

Hannover i na začátku nového roku trápí početná marodka. Do pořádku se nestihli dát Hübers, Prib, Bebou, Asano, Füllkrug, Bazee i Maina. Reprezentační povinnosti si pak plní japonský fotbalista Haraguchi. Kompletní nebudou ani Brémy, které se představí bez Bartelse, Jóhanssona a rovněž Japonce Osaky, který chybí ze stejných důvodů jako Haraguchi.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Albornoz, Wimmer, Akpoguma, Sorg - Walace, Anton, Schwegler - Muslija, Wood, Müller
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Langkamp, Moisander, Augustinsson - M.Eggestein, Sahin, Klaassen - J.Eggestein, Kruse, Rashica
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.55 - 3.78 - 2.09
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Do druhé poloviny soutěže vstupuje s velkým očekáváním Borussia Dortmund a na úvod ji čeká těžké utkání v Lipsku, kde ještě nikdy nevyhrála. Lipsko doma zvítězilo čtyřikrát v řadě a nebojí se ani vedoucího celku Bundesligy, který potřebuje zareagovat na včerejší výhru Bayernu.

Borussia si v první polovině sezony zajistila na čele Bundesligy parádní náskok, ale i ten bude před dotírajícím Bayernem setsakramentsky těžké uhájit. Bavorský gigant včerejší utkání na hřišti Hoffenheimu zvládl a Dortmundu se přiblížil na tři body. Jak BVB odpoví? Podle Luciena Favreho je tým na pokračování soutěže nesmírně natěšen a stejná slova zní z úst sportovního ředitele a bývalého hráče BVB Michaela Zorca: "Družstvo už netrpělivě vyčkává na ligový návrat a my doufáme, že se nám podaří navázat tam, kde jsme skončili v prosinci. Nejdůležitější ale je, že se vrátíme zpět do zápasového a bojovného tempa."

Schwarzgelben se naposledy představili v soutěžním utkání těsně před Vánoci, když v lize porazili Borussii Mönchengladbach 2:1. Celkem šlo o třináctou ligovou výhru v sezoně, ve třech případech si Dortmund body dělil a pouze jednou odešel poražen - 18. prosince na půdě o záchranu bojujícího Düsseldorfu.

V 18. kole čeká vedoucí celek o poznání těžší soupeř. Lipsko patří mezi ambiciózní týmy, které chtějí hrát Ligu mistrů a aktuálně si udržuje klíčové čtvrté místo. Lipsko se také může pochlubit dobrou domácí bilancí ve vzájemných zápasech s BVB. "Proti Dortmundu jsme doma neporaženi. Pokud ale chceme v sobotu zvítězit, musíme pracovat týmově. Musíme na soupeře vyvíjet tlak a nutit ho k chybám," nabádal své svěřence trenér Ralf Rangnick.

Lipsko je doma hodně silné, zvítězilo tu v posledních čtyřech zápasech a v této sezoně v Red Bull Aréně nikdo nezvítězil. Domácí neporazitelností se přitom mohou chlubit jen tři týmy, vedle Lipska i obě Borussie, tedy Dortmund a Gladbach. Také Lipsko se s starým rokem loučilo vítězně, Werder Brémy doma přestřílelo 3:2 a na čtvrtém místě si zařídilo už tříbodový náskok.

Ani jedna strana nebude kompletní. Ralf Rangnick nemůže počítat s Emilem Forsbergem, což je samozřejmě velká komplikace a k dispozici mu nebudou ani Amadou Haidara a Stefan Ilsanker (karetní trest). Borussia odcestovala do Saska bez Ömera Topraka a další zranění jsou Manuel Akanji a Dan-Axel Zagadou. Dobrou zprávou pro Luciena Favreho je návrat střelce Paca Alcácera, ovšem dá se očekávat, že utkání začne pouze na lavičce náhradníků.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Halstenberg, Upamecano, Konaté, Klostermann - Kampl, Demme, Laimer, Sabitzer - Werner, Poulsen
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Weigl, Diallo, Hakimi - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Guerreiro - Götze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.55 - 2.99
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov  (pátek 20:30)
Zimní přestávka je v Německu minulostí a osmnáct prvoligových klubů v nadcházejících hodinách vstoupí do druhé poloviny letošní sezony. Fanoušci se mají na co těšit, vše otevře atraktivní souboj Hoffenheimu s Bayernem Mnichov...

Domácí si na podzim zahráli Ligu mistrů a od úvodu se pohybovali v popředí bundesligové tabulky, závěr jim ovšem příliš nevyšel. Nejprve vypadli z milionářské soutěže a náladu si nespravili ani v domácí nejvyšší soutěži, kde se propadli na sedmou příčku a na čtvrté Lipsko nabrali šestibodové manko.

Hlavním důvodem je dlouhá série bez výhry, která se táhne od 10. listopadu a souboje s Augsburgem, z dalších osmi soutěžních duelů Hoffenheim nebral všechny body ani jednou.

Zápasy s Bayernem jsou vždy svátkem a páteční duel bude ještě o něco pikantnější pro Juliana Nagelsmanna, mladého kouče Hoffenheimu čeká sté utkání v roli hlavního kouče. "V 31 letech za sebou budu mít v jednom klubu sto ligových zápasů, to není zase tak špatné. Těší mě to, čeho jsem v Hoffenheimu dosáhl, je to pro mě něco speciálního," nechal se slyšet Nagelsmann.

Hoffenheimu v pátek večer nepomůže Bičakčić, mimo hru jsou i Nordtveit a Baumgartner a na trávníku se neobjeví ani Otto, Rupp, Hack a Amade. Domácí budou chtít navázat na poslední dva domácí duely s Bayernem, z nichž brali všechny body a ani jednou neinkasovali.

Bayern oproti Hoffenheimu zakončoval podzim ve velkém stylu, bavorský celek začal pravidelně vyhrávat a v tabulce poskočil na druhé místo, na vedoucí Dortmund navíc ztrácí nakonec přijatelných šest bodů.

"Musíme stáhnout šest bodů. Touha zde je, to vidím na všech hráčích. Chceme dostat Dortmund pod velký tlak," říká odhodlaně trenér Niko Kovać.

Bayern v prvním kole vyhrál nad Hoffenheimem doma 3:1 a nejednalo se o snadný duel, ještě v 81. minutě totiž hosté drželi nerozhodný výsledek. Až poté proměnil Robert Lewandowski pokutový kop a výsledek nakonec v nastavení pečetil Arjen Robben.

Právě zkušený Nizozemec bude v pátek chybět, jelikož má opět zdravotní problémy, kvůli svalovému zranění nemůže nastoupit ani Franck Ribéry a dlouhodobě je mimo hru Corentin Tolisso.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - K. Adams, Vogt, B. Hübner - Kadeřábek, Grillitsch, N. Schulz - Demirbay, Bittencourt - Joelinton, Kramarić.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Goretzka, Thiago - Gnabry, T. Müller, Coman - Lewandowski.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.20 - 5.16 - 1.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund17133144:1842
2.Bayern Mnichov17113336:1836
3.Borussia Mönchengladbach17103436:1833
4.RB Lipsko1794431:1731
5.VfL Wolfsburg1784527:2228
6.Eintracht Frankfurt1783634:2327
7.TSG Hoffenheim1767432:2325
8.Hertha BSC1766526:2724
9.Bayer Leverkusen1773726:2924
10.Werder Brémy1764728:2922
11.SC Freiburg1756621:2521
12.1. FSV Mainz 051756617:2221
13.Schalke 041753920:2418
14.Fortuna Düsseldorf1753919:3318
15.FC Augsburg1736825:2915
16.VfB Stuttgart17421112:3514
17.Hannover 9617251017:3511
18.1. FC Norimberk17251014:3811

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (136)

Přidat komentář
Frantszek

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Snad výhra a plechovky by mohli zítra taky něco uhrát.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufám, že Hoffe zkusí zabrat a sebere Bayernu aspoň dva bodíky...

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní zápas Hoffenheim-Bayern živě na veřejném kanále ZDF

Reagovat
db18

0:3

Reagovat
db18

Neuer - Kimmich, Hummels, Süle, Alaba - Martinez - Thiago, Goretzka - Müller, Lewandowski, Coman

na lavičce připraveni: Ulreich - James, Rafinha, Boateng, Davies, Gnabry, Sanches

Reagovat
blackhawk88

james na lavicke, potom necudo, ze chce odist .. hlavne, ze ma ukazat svoju kvalitu.. Muller z formy, ale on musi hrat stale

Reagovat
db18

Jo, protože nasadit IP hráče po tom, co vynechal posledních 8 soutěžních zápasů, trénuje naplno sotva 14 dní a jen těsně stihl poslední přípravný zápas je přesně to, co chceš jako trenér udělat, obzvlášť po tom, co jsme v posledních letech z LM vypadli proto, že se na jaře nacházelo víc hráčů na marodce než na tréninku...

Reagovat
blackhawk88

ok to beriem, pockam si na dalsi zapas..

Reagovat
db18

Jinak ale pro dnešek doufám, že na hřišti uvidíme Daviese aspoň 20 minut.

Reagovat
blackhawk88

v to dufam aj ja a hlavne dufam, ze uz strelime aj gol v riadnom hracom case, lebo na tom turnaji to bola dost bieda

Reagovat
smazaný uživatel

On podal nějaký kvalitní výkony během přípravy, že se tu neustále vyvolává? Jinak mě se docela líbí Woo-Yeong Jeong z toho mála, co jsem od něj viděl

Reagovat
smazaný uživatel

mně

Reagovat
Frantszek

Kaderabek Comana vůbec nedává. Hoří jak papír

Reagovat
db18

"Das gibts nicht!"

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
db18

Si říkam, jak to sakra prošlo, a on to Vogt tečoval... Leon

Reagovat
andrew96

Vogt celkově u té branky "skvělá" práce.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Vogt celkovo včera predviedol dosť slabý výkon, Lewu a spol. moc neustrážil a keď už tak faulom, mal relatívne skoro žltú kartu a hrať s žltou pre stopéra samozrejme nikdy nie je príjemné, navyše ten gól... Zaslúžene šiel potom dole, podobne ako Demirbay.

Reagovat
blackhawk88

zatial Bayern super futbal, je to rychle, stale su v pohybe a ma to myslienku, sem - tam nieco nevyjde, ale dobre sa na to pozera

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Leon a gól z brejku?

Reagovat
blackhawk88

toto sme tu fakt dlho nemali

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba famózny center

Reagovat
andrew96

Hmm, tak to byl skvělý brejk a hlavně od Alaby lahůdka.

Reagovat
SpartaOvenka

Dneska zatím paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhernej druhej gól, famózní brejk..celkově poločas prakticky dokonalej, škoda, že ti hňupové nehráli takhle celej podzim..hlavně neposrat druhej half..

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Teď tam ideálně co nejdřív poslat Daviese.

Reagovat
db18

mno...

Reagovat
smazaný uživatel

Muller uz stejne nemuze

Reagovat
vladino10

https://youtu.be/Rhq0yp3SqU4

Ako hej, je to úplne prvý zápas, ale nemyslím si, že by mal začínať naskakovať práve proti hoffenheimu, s ktorým máme vonku v posledných rokoch problémy..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono misto Mullera se to nabizelo.. vedes 2:0, potrebujes tp. okyslicit a rychly kridlo mohlo na tu unavenou obranu platit daleko vic, nez poslednich 20-30 minutil stojatej Thomas.

Reagovat
smazaný uživatel

Přišel jsem až na posledních 15 minut. Popsal byste mi někdo stručně výkon Bayernu? Jak hrál Kingsley?

Reagovat
Frantszek

Kadeřábek ho absolutně nedával. Nevyzpytatelnej a docela efektivní.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky . Koukal jsem na záznam a měl prsty v obou úvodních gólech. Podzim měl slabší, tak jsem rád, že se začíná rozjíždět..

Reagovat
Bastaron

Jak ho mohl mít slabší, když byl celý podzim zraněný.

Reagovat
db18

James parádní Müller měl jít nejpozději v 60. dolů, ale nakonec má aspoň asistenci (díky geniálnímu centru Jamese), tak se to aspoň trochu ospravedlnilo...

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
blackhawk88

fantasticky zapas

Reagovat
smazaný uživatel

James by měl hrát základ, akorát dneska hráli skvěle prostě všichni, to se pak těžko někdo z toho základu vykopává..ten třetí gól taky pěkná lahůdka

Reagovat
smazaný uživatel

Jen pro info - Lipsko vs. Dortmund - dnes na Seznam TV...

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
db18

a ve studiu hostem Standa Levý... jenom škoda, že to nebude komentovat Radek Barkman, ale Ondřej Lípa.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam v super zapas.. muze hodne napovedet.. pokud Dortmund začne jaro důležitou vyhrou na hristi jednoho z top muzstev, hodne si zvednou sebevedomi..v pripade treba prohry by to mohlo mít opačnej ucinek a to bych i řekl, ze by pak do trech kol byl na cele Bayern

Reagovat
Frantszek

pecka. Zadny posahany stream

Reagovat
smazaný uživatel

je mozny na to koukat na netu?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes Boszova premiera na lavičke Leverkusenu. Priznám sa, že som nebol príliš nadšený, keď sa potvrdilo jeho menovanie. Štýl futbalu, ktorý hral s Dortmundom aj predtým s Ajaxom mi totiž na Leverkusen vôbec nesedí, práve naopak. Leverkusen má rýchlych hráčov, ktorí sú zvyknutí na priamočiarý futbal a Bosz hrá presný opak, držanie lopty s postupným útokom. Dám mu ale šancu, snáď to nebude úplný prepadák.

V zostave je hneď vidieť jeho rukopis. Havertza posunul z AM nižšie do stredu k Aranguizovi, zrejme si od toho sľubuje väčšiu kontrolu stredu poľa. Ale ja neviem, Kai bol pod hrotom perfektný a mám pocit, že topiť ho na defenzívnejšej pozícii je mrhanie jeho schopnosťami. Brandt hrá teraz na jeho mieste pod Vollandom, na krídlach Bailey s Bellarabim. No, uvidíme, ako to bude vyzerať, som strašne zvedavý. Gladbach bude extrémne náročný súper na skúšanie takýchto nových herných variant...

Reagovat
db18

Doufám, že Havertze moc neutopí... když už, tak bych ho spíš vytáhl až nahoru na falešnou devítku...

Jinak doufám, že se ten rukopis už projeví, protože mam vsazený over.

Reagovat
stas87

H96-SVW zatial dost jednostranny zapas. V polcase to malo byt 0-4 a nie 0-1 a ja sa obavam, ze domaci su schopni zo standartky vyrovnat a uhrat remizu. Prvy zapas na Weseru bol Hannover podla mna o kusok lepsi a da sa napisat, ze oni stratili dva body a Werder jeden ziskal. To ale hral Hannover v optimalnej zostave a bolo to poznat. Dnes im chyba Bebou aj Füllkrug a je to velmi poznat na ofenzive. Ta v podstate neexistuje, jedine dva nebezpecnejsie momenty boli, led Weydandt v 38. minute vysoko prestrelil a potom na konci polcasu mali jeden zavar.

Ukazuje sa, ze tah s Rashicom v zaklade na ukor Kainza bol spravny. Ja osobne som po tomto kroku volal uz dlhsi cas a Kainz je na odchode do Kölnu. Bude tam mat Schauba, tak mozu ozivit spolupracu z Rapidu. Ale spät k dnesku..prvych 35. minut bolo dost dobrych. Vsetci hraci sa hybali, takze hrac s loptou si mohol vzdy vybrat, komu prihra. Naopak, pri strate lopty sa Sahin, Eggestein aj Klaassen pocitivo vracali a nedali domacim sancu ohrozit Pavlenku. Je to fyzicky velmi narocne a este ked ide o januar, tak o to horsie.

Zastavil by som sa u Eggesteina, pretoze on hra vynikajuci zapas. Na konci jesene podla mna nemal formu, nedarilo sa mu ako na zaciatku sezony a bol adept na lavicku. Möhwald ked nastupil, tak hral dobre a pacil sa mi. Lenze dnes je Maxi evidentne vo forme, ku skvelemu pohybu pridal aj silu v subojoch a je neodstavitelny od lopty. Jasne, techniku nema excelentnu a v nej ma velke rezervy, ale vo vsetkom ostatnom je nadpriemer v ramci BL. Viem si ho predstavit v lepsom time, kludne v time, co hra stabilne pohare.

Ten gol, respektive zalozenie tej akcie zasa raz ukazalo, ako je Max dolezity hrac pre ofenzivu. Ta prihravka bola luxusna na Eggesteina. No a nasledne aj Maxi poslal vybornu prihravku do priestoru kde nabiehal Harnik..ten skusil päticku a Esser len vyrazil loptu k Rashicovi a ten upratal. Dost ma hneva, ze dalsie sance sme nepremenili. Aby sme za to nepykali. Hraci Hannoveru co su na ihrisku, tak niesu v kombinacii na urovni Werderu, preto musi nakopavat. A vyskovu prevahu maju, takze cim bude menej rohov a standartiek, tym pre Werder lepsie.

Reagovat
db18

Rebić dal parádní gól A stejně si myslím, že by to byl hráč pro Bayern - asi bych za něj byl i mnohem radši než za Pepého/Bambu/Undera...

A Jovic k tomu přišel pomalu jak slepý k houslím. Koch

Reagovat
db18

Bayer - Gladbach... to nemůže skončit jinak, než že hříbrata přidají aspoň jeden gól...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli hraje takovej vandrak jako Esswein zaklad za VfB, tak uz tam rovnou muzou povolat z rezervy Klimenta a nic se nezmeni.

Reagovat
db18

Jelikož se Kliment pořád zotavuje z těžkého zranění (byl mimo 273 dnů), tak by se toho nejspíš změnilo hodně...

Reagovat
Rudnevs

Ako hral Esswein? Ja už som sa čudoval, keď prichádzal... Königstransfer, ktorý odohral za túto sezónu 6 zápasov v Regionallige. Síce je to lacná posila na rozšírenie možností bez väčšieho rizika (hosťovačka za 400 Tsd. €) ale neni to hráč, ktorý by VfB niekam posunul.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jejich zapasy nesleduju, ale zajimaji me, protoze jeden dobry kamarad je mistni a casto se bavime o fotbale. Chodi na kazdy zapas a zase to vidi letos cerne. Dost nesnasi trenera, radsi mel toho minuleho. Podle sestrihu ten tym na to fakt moc nema a obcas je to az tragikomicky, jako kdyz Gonzalez proti Schalke nedal prazdnou branu, i kdyz si zpracoval mic a mel milion casu.

Je to skoda, protoze jinak ten tym do ligy patri. Predloni jsem byl na zapase proti Bayernu a byla super atmosfera.

Reagovat
Rudnevs

Minulého trénera - to myslíš Korkuta? Lebo zrovna ten je považovaný za jedného z top neschopákov, fanúšikovia Stuttgartu proti nemu tuším mali nejaky prostest hneď pri nástupe do funkcie, ale je pravda, že Stuttgart bol asi zatial jeho najlepšie angažmán...

On ten káder čiste podla mien nevyzerá zle, ale je to metúce, pretože to sú prakticky hráči, ktorí svoj vrchol už presiahli - Aogo, Gomez, Beck, Badstuber, Castro, Didavi... Káder neni dobre poskladaný, manažér Reschke je už dosť kritizovaný. V lete to všetci so Stuttgartom videli optimisticky a vďaka vysokému umiestneniu, ktoré sa napokon v minulej sezóne podarilo (v prvej polovici tabuľky boli snáď len v posledných kolách), boli očakávania verejnosti privysoké. Ja som to vtedy tiež vedel podobne, ale rovnako ako v prípade Schalke som sa i tu dosť sekol a tie nedostatky som kvôli tomu všeobecnému optimizmu prehliadol.

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon, ono se to tam protocilo jeste vic. Samozrejme mel rad Wolfa - mladej progresivni kouc, co dle jeho slov zlepsil hrace jako Pavard (kterej i rekl, ze na WC jel diky nemu), Ascacibar a Mane.

Na muj vkus delaji kazdy leto az moc zmen v kadru a jak jsi zminil, tak privadeji vycpely hrace za zenitem. Penize tam jsou i diky Mercedesu, ale blbe investovany.

Reagovat
Rudnevs

Jj, to s tým Wolfom som si myslel, súhlasím s tým, že ten mal ostať... A ďalší nezmyselný vyhadzov bol podľa mňa manažér Schindelmeiser, ktorý tam tých mladíkov typu Pavard privádzal a mal zaujímavý koncept.

Ohľadom tých peňazí, oni v roku 2017 uskutočnili to vyčlenenie (príprava pôdy na vstup investorov) a Daimler kúpil nejaku časť tých akcii, za čo klub dostal okolo 40 Mio. €. A práve dnes som čítal, že tie peniaze sú už preč.

Reagovat
stas87

Ten klub mi zacina pripominat HSV. VfB malo kvalitu vo vlastnych odchovancoch, bohuzial pre nich ich hned predali a nepodrzali si ich dlhsie. Takze teraz sa orientuju na starsich nemeckych hracov, IP hracov a na argentincanov. Z ktorych im ako tak vysiel Ascacibar, podla mna je Gonzalez priemerny hrac a sam ich nepotiahne. Kupou Gomeza sa na nom stali zavislym a Gentner tiez neomladne. Aspon v tej obrane to maju poskladane tak, ze je tam skusenost a mladici, celkom idealny mix. Ale ta zaloha..to je zle poskladane z mojho pohladu. Didavi ani Castro nie su na sucasne pomery BL nic extra, teraz by im trochu mal pomoct Zuber. Nemozem si pomoct, ta zaloha superov z prostredka a spodku tabulky neprehraje, maju sice Gomeza ale ak mu nepripravi sancu, tak nevyhraju.

Minuly rok im vychadzali domace zapasy. V nich hrali vyborne z obrany, dokazali casto umlatit vyhry 1-0 ci 2-1. Vonku to ziadna slava nebola ale bohate im to stacilo na zachranu. Lenze teraz nehraju dobre v defenzive, rozpadlo sa im to a v utoku nie su efektivni. Nie je to tim, co by dokazal otacat pravidelne zapasy. Sak mat skore po 18 zapasoch 14-38, to je velmi biedne a odraza to tak ich realnu kvalitu. S04 aj FCA im casom utecu, pretoze obaja dokazu preklopit vyrovnane zapasy vo svoj prospech. S tym ako zacala bodovat F95, tak to podla mna dopadne tak ako to je v sucasnoti. H96, VfB a Der Club sa pobiju o to, kto sa zachrani v barazi a kto spadne.

Reagovat
Frantszek

Tak teď se Bayern nějak zase rozjel. Hlavně se z toho neposrat BvB. Všechno zválcovat a je to. Dneska otevřít plechovky a pak je to sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Ajaj, Reus se zranil v tréninku, to není vůbec šťastné načasování...

Reagovat
Coutinho10

to je velka komplikace

Reagovat
Coutinho10

Witsel wow

Reagovat
smazaný uživatel

ja nechapem ako Phillip moze hrat stale zaklad on je zbytocny v medzihre, zbytocny v 16tke, snad kazdy prvy dotyk pokazi nech ho uz predaju ASAP

Reagovat
Frantszek

Plus teda dneska i Mario. Nepodrzi balon a hrozne ztraci

Reagovat
smazaný uživatel

Mario sa aspon snazi, beha, bojuje s nim nemam az taky problem ako s Phillipom, ktory sa len prechadza a ked mu nahraju tak bud mu odskoci lopta na 2 metre alebo spomali akciu

Reagovat
Frantszek

Ma plne kalhoty z role Reuse

Reagovat
Frantszek

Vajgl docela dava stopera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hra po vstřelení gólu je docela bídná, útok je jalový, Phillip je prostě neviditelný, Mario zase strašně ztrácí balóny... Witsel klasicky prakticky bezchybný výkon

Líbí se mi Guerreiro, tuto sezónu hraje velmi dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Levý čte Jamese "džejms".

Reagovat
Ed_Hazard

Tak je to anjviac cool

Reagovat
manuelo neuero

Seznam: James [džejms] Rodriguez přihrál. Výslovnost

Reagovat
smazaný uživatel

(psal jsem to hned nad tebou )

Reagovat
manuelo neuero

Sem jedl, něco napsat jednou rukou trvá dýl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Ježíši tomu BVB se nedá absolutně přát jak už od 30. minuty zcela úmyslně každej out, každou příležitost zdrzujou

Reagovat
smazaný uživatel

Maj strach, slabou mentalitu

Reagovat
vladino10

Niečo ako Bayern v lm proti španielskym súperom?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak něco ..i když mám pocit, že LFC nás sundá ještě víc, jak Španělé

Reagovat
vladino10

Podľa mňa sú práve toto zápasy, ktoré ti môžu vyhrať titul..hráš so silným súperom, nehráš nič moc, sabitzer mohol 3x vyrovnať..a aj ak vyhras, aj keď hráš zle..toto je to, čo borussii posledné roky chýbalo (samozrejme spoločne s kopcom iných veci)..uvidíme, aspoň to bude trochu zaujímavé..

No a pool..ja som celkom zvedavý no, na jednej strane rýchli salah s manem proti našej obrane, na druhej v zálohe by sme ich mohli prehrať..bolo by pekné druhý krát za posledných 5 rokov vyradiť aj niekoho fakt silného..

Reagovat
Frantszek

Dneska ten vykon neni vuuuuubec presvedcivy. Takhle mistri nehrajou. Pome kuci. Zlepsime to

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Sabitzer je neskutecnej traged, posral snad vsechno kolem ceho se objevil..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta finalni faze Lipska to byla silena tragedie. A ono asi u obou tymu. Hroznej zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Výbornej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Phillip sklamať nemôže, bohužiaľ ani prekvapiť. Už nech práši preč. S Götzem dnes hráči doslova a do písmena do počtu. Radšej postaviť Götzeho s Phillipom na hrot, ako podpísať poriadneho útočníka. Isak a Gómez nehrajú vôbec, obaja by ukázali viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Philipp.

Reagovat
db18

Mne se Götze dneska docela líbil, na to, že vlastně musel i herně nahrazovat Reuse... Hlavně teda na začátku, pak se nějak vytratil.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tohle nepochopím. Ta tutovka, co včera zahodil, naprosto vystihuje celé jeho angažmá. Nechápu, proč ho Favre pořád staví. To je v podstatě jediná, věc, kterou si myslím, že dělá špatně. U Götzeho souhlasím s komentáři, co tu padaly. U něj je aspoň vidět snaha, dře a technicky je na tom daleko lépe než Philipp. Prostě nám strašně moc chybí druhý útočník k Pacovi. Upřímně by se mi strašně líbilo, kdyby nějakým zázrakem vyšel ten Werner, byla by to super variabilita.

Reagovat
andrew96

Loni měl super start a celkově nebyl špatný, navíc jej limitovalo zranění. Já od něj při příchodu nic moc nečekal, takže mě nejdřív mile překvapil, ale teď už mně sám dává za pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se upřímně přistihl, že ho vlastně nesnáším. A to hlavně proto, že je i po zpackaných situacích a zápasech naprosto bez emocí! Něco zkazí a vůbec nevidíš, že by mu to nějak hodně vadilo. A navíc prostě hraje naprostou tužku. Kéž by ho ten Newcastle koupil, ale vzhledem ke zdravotnímu stavu Paca a faktu, že na hrotu to pak Favre mimo Philippa musí lepit Götzem nebo Reusem, to nepředpokládám. Doufám, že přivedeme v létě útočníka a on půjde.

Reagovat
andrew96

Buď rád, že se pořád koncentruje na hru a nevzteká se (tím mě třeba hodně irituje Reus). I když mu to teda nejde.

Reagovat
Ed_Hazard

Ako to je s tým Jamesom? Už som sa to myslím pýtal pred časom ale k odpvoedi sme sa nedopracovali. Ak Bayern uplatní opciu, je možnosť, že James odmietne podpísať kontrakt a tým pádom sa tak či tak vráti do Madridu? Teoreticky samozrejme.

Reagovat
Jardman

Jakože Bayern zaplatí 42 mega a i přesto James odmítne? To asi nic ne? Podle mě ho Bayern stejně koupí.

Reagovat
Ed_Hazard

Odmietne podpísať zmluvu no. Opcia pokiaľ viem, je len dohoda medzi klubmi, nie dohoda s hráčom.

Samozrejme, že by to nepdopadlo štýlom, že FCB vyplatí výkupu a následne James cukne. V realite to funguje tak, že najprv musí nastať dohoda s hráčom, až následne sa rieši klauzula. Logicky Či?

Reagovat
stas87

Tak potom by bol Bayern amatersky vedeny klub, ak by si toto nepostrazil. Sak pri tych hostovackach s naslednou opciou tam musi byt zakomponovana dlzka zmluvy hraca s klubom co odchadza hostovat. Inak je to uplatnenie opcie na hraca hlupost, kedze by s nim klub nemohol ratat, nie?

Reagovat
stas87

Zaplati opciu, papierovo bude hracom Bayernu. Ak po tom vyjadri tuzbu odist, tak ho Bayern preda, ale preda ho podla mna za viac, ako tych 42 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Všetko bude záležať na tom, či s ním vôbec bude Bayern počítať a či aj samotný James bude chcieť ostať. Ak by ostať nechcel, Bayern ho kupovať určite nebude, opcia neopcia. Bayern si na ňom nepotrebuje robiť biznis, aby zarobil zopár miliónov.

Reagovat
stas87

Koko do neho zatial vlozili peniazi za ten cas, co je v Mnichove? Jop, to mas pravdu, ze sa Bayern asi neznizi k tomu, aby ho vykupil a okamzite predal.

Reagovat
smazaný uživatel

Vedení už, myslím, vydalo prohlášení, že ho nehodlá pouze koupit a obratem prodat dál, že to není styl Bayernu.. Tak jen doufám, že se zase jednou nenaserou do vlastního hnízda

Reagovat
db18

Plat má možná 10 mil. € ročně? To je taková klasika za hráče jeho úrovně a pak myslím, že jsme za jednu sezonu hostování dali Realu 10 - 15 mil. €, což podle mne taky neni tak hrozné... kdyby tehdy přišel natrvalo a teď měl odejít jako de facto nepotřebný hráč, tak bychom stejně prodávali s podobnou ztrátou.

Reagovat
Jardman

Nekoupí*

Reagovat
db18

Podle mne taková možnost není, určitě budou nějak dohodnutí a Bayern by opci neuplatňoval, kdyby to byl hráč na lavičku, a když James hrát, tak to neodmítne... (navíc se to s hráčem bude řešit ještě předtím, než by se opce uplatnila, takže pak bude jasno - taky je možný, že Juventus nebo někdo pak rovnou kontaktuje ohledně Jamese Bayern...)

Reagovat
Rudnevs

Dve informácie z kuchyne Schalke:

- Dnes bude v bráne stáť Nübel, Tedesco ho uprednostnil pred Fährmannom;

- Už sa špekuluje o predčasnom ukončení zmluvy s Heidelom

Reagovat
cologneFC

Nemyslíš, že by mali vymeniť trénera aj manažéra. Už trvá dlho tá kríza a vôbec nevidím, že by vedeli čo idú robiť. Pripadá mi to iba ako odďaľovanie toho, čo musí prísť.

Reagovat
db18

Tedesco má ještě kredit z minulé sezony... ale Heidel posiluje pořád hráči kvalitou tak na rozmezí první a druhé ligy...

...ten tým vlastně hraje na to, na co ty hráči mají - na víc tam podle mne má akorát Sané, Nastasic a McKennie, kteří toho dopředu moc nepředvedou a pak zraněný Harit, náladový Konopljanka a Embolo, který stále nenaplnil svůj potenciál...

Reagovat
Rudnevs

Presne tak, za éry Heidela sa kvalita kádra postupne znižuje, napriek tomu však Schalke utráca veľa peňazí, pretože CH hráčov častokrát prepláca a nemá správny úsudok na hráčov, na ktorých by to malo stáť. Bol som zvedavý, čo sa stane v zime. Tedesco hovoril o tom, že sa plánuje viacero nákupov, nakoniec do začiatku ligy akurát tak odišiel Naldo a podarilo sa im streliť Geisa, a to je všetko...

Stand Jetzt by som Heidela poslal do prdele. Tešil som sa, keď prišiel a čakal som veľkú budúcnosť, ale času už mal dosť a ten klub naopak posunul oproti Heldtovi (ten už je spomínaný ako jeden z kandidátov na jeho náhradu ) ešte viac dole. Už je dosť pod tlakom, a to, že odmietol príchod nejakeho ďalšieho manažéra, ktorý by mu pomáhal, mu tiež moc nepomohlo. S Tedescom neviem, ten má ešte kredit, ale tiež už má na svojom konte pár šrámov v podobe otáznych personálnych rozhodnutí a nekukateľnej hry bez systému.

Som zvedavý na dnes, trebárs sa v Rückrunde ešte nejak zmátoria, ale moc v to úprimne neverím.

Reagovat
cologneFC

Ja chápem, že Tedesco má kredit, ale čo z toho keď je ten tím tam kde je. Nezdá sa mi, že by sa posúvali ďalej. Tiež som zvedavý na dnešný zápas a popravde viac verím Wolfsburgu.

Reagovat
Rudnevs

Taktiež to vidím na výhru Wolfsburgu. Tí si tiež prešli krízou, už to neni ten manšaft z čias Heckinga, kde si to dávali De Bruyne, Perisic alebo Dost, ale vyzerá to tak, že po tých dvoch príšerných rokoch sa to tam tak nejak stabilizovalo. Keď si pozriem ofenzívu Schalke, tak tam je štvorica Schöpf, Uth, McKennie a Skrzybski (v posledno vzájomnom zápase pred Heidelom tam ešte boli Sane, Meyer, Choupo-Moting a Huntelaar), ktorá nevyzerá moc vábivo. Navyše podľa Hinrunde by som povedal, že takticky hrá lepšie Labbadia než Tedesco.

Podľa mňa ak vyhrá alebo remízuje Schalke, tak to iba takým spôsobom, že to tam nejako dokopú, ubojujú, ubránia a dotlačia... Proste tak nejak zostanú verní svojej nálepky “Malocher-Verein”. Inú možnosť pre S04 nevidím, hoci by ma samozrejme taká nejaka pekná výhra s presvedčivým výkonom veľmi pozitívne prelvapila.

Reagovat
cologneFC

Tak to nakoniec dokopali, ubojovali, ubránili a dotlačili :-)

Reagovat
db18

btw. jak je to u vás s Modestem? Už může hrát?

Reagovat
cologneFC

Ešte nie. Ten čínsky klub má problémy, pred pár týždňami tam zavreli prezidenta do väzenia a nemáme s kým rokovať. Podľa nových info tam budú letieť naši ľudia a do dvoch týždňov by sa mali dohodnúť. sám som zvedavý.

Reagovat
Zark

Čau, nevíte proč nehraje už ten slavný Darida? nemá na to nebo si na něho zasedl trenér, jak je u našich "zvykem"?

Reagovat
db18

Během podzimu byl zraněný a myslím, že ani neabsolvoval letní přípravu... a teď je tak maximálně obětí klasické rotace.

(jinak má trochu smůlu, že z těch 5 zápasů, ve kterých nastoupil, Hertha získala pouze dva body a to ještě jeden byl proti BVB, pak ztratili s Fortunou, Augsburgem i Stutgartem...)

Reagovat
Zark

dik

Reagovat
Arne

+ s Grujicem v sestavě se ještě neprohrálo a podle Pála je to nejlepší záložník, kterého v Berlíně za svoji éru pamatuje

Vládík se vinou těch zranění sesunul z pozice nejlepšího hráče týmu na post prvního náhradníka do zálohy, bohužel.

Reagovat
db18

Ale Grujic jen hostuje, ne?

Reagovat
Arne

Bohužel... Očekávám, že bude i v příští sezóně, každopádně tyhle hostovačky bez opce se mi nezamlouvají.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ano

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jasná ruka v Norimberku a rozhodčí ani VAR nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto. Tohle prostě nepochopím. Je fakt, že Norimberk hrál v defenzívě příšerně, takže by i tak ten zápas skočil podobně, ale tohle se prostě musí pískat.

Reagovat
Arne

Z hlediska VAR postupovali dobře - dle pravidel to byla ruka, která se pískat může, ale nemusí, a z Kolína se mají ozývat jenom v případě jasných chyb.

To, že ty pravidla týkající se hry rukou jsou úplně na hovno, je věc druhá... Osobně bych tohle taky pískal.

Reagovat
smazaný uživatel

Duda to tam solídne sype Len už by mohol niečo ukázať aj v repre...

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Večná téma. Jednak ťažko mu v repre nájsť pozíciu a v repre sa dostal pod zbytočný tlak.

Reagovat
smazaný uživatel

Ačkoliv teda jsou modří kluci z Gelsenkirchenu nesmiřitelní rivalové, tak Veltins Arena je prostě super staďák s parádní atmosférou! Tam když padne pro domácí gól, tak to chvilku vypadá, že stadion už to moc dlouho nevydrží

Reagovat
Rudnevs

Tá atmosféra po góle je úžasná snáď na všetkých štadiónoch v DE, ale Veltins Arena je pre mňa asi Nr. 1 spomedzi všetkých štadiónov... A Torhymne patrí tiež medzi najlepšie!

Reagovat
smazaný uživatel

OT: V expresce se píše, že Hannover, klub založený 1986, odehrál 1000. zápas v bundeslize. Něco mi říká, že by to za tak krátkou dobu nestihl nevím, kde se daji nahlásit chyby v expreskách

Reagovat
Kixi Syhimour

1896 , autor prohodil čísla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele