základní skupiny - skupina B, 6. kolo
09.12.2021 18:45 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Merkur Arena, Graz

Reportáž

Radost hráčů Monaka (© AFP)

Sturm Graz ani pošesté nevyhrál, bod s Monakem však určitě bere všemi deseti

Sturm Graz toužil získat v základní skupině Evropské ligy alespoň jedno vítězství, nicméně ani na šestý pokus se mu to nepovedlo a s francouzským Monakem se na závěr rozloučil smírně v poměru 1:1. Účinkování v letošním ročníku evropských pohárů tak zakončil na beznadějně posledním čtvrtém místě se ziskem dvou bodů, na druhou stranu alespoň remíza proti jistému vítězi skupiny B vůbec není k zahození.

Knížecí klub si udržel v hlavní fázi neporazitelnost a skončil první se ziskem dvanácti bodů, do osmifinále EL tak postoupil přímo. Na rakouské půdě ale zaostával a trochu překvapivě si připsal na konto méně střeleckých pokusů, navíc do čtvrtečního utkání vůbec nevstoupil dobře. Od 6. minuty prohrával, jelikož Pavlović po střele Sarkarii zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a švédský rozhodčí Al Hakim po udělení žluté karty nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Jakob Jantscher a nezaváhal, tvrdý pokus totiž usměrnil přímo do levé šibenice. Neuběhly ani další tři minuty a Monaco chtělo okamžitě srovnat, jenže po rohovém kopu a hlavičce Kevina Vollanda skončil balón pouze na břevně. Sturm mohl zvýšit náskok v 11. minutě, kdy defenzivu favorita přelstil agilní Sarkaria a stanul sám před brankářem Majeckim, ale vzápětí mířil po zemi o kousek vedle bližší konstrukce.

Hostům se povedlo srovnat krok přesně po odehrané půlhodině, neboť po rohovém kopu Golovina a několika odrazech se k balónu dostal Volland a nadvakrát přeci jen rozvlnil síť. Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo a ani po změně stran se obrázek hry prakticky neměnil. Přesně v polovině úvodního dějství mohl otočit vývoj Isidor, avšak nepříjemnou ránu poslal o pár decimetrů nad horní tyčku.

V samém závěru nejprve mohlo vést Monako, protože síť rozvlnil Boadu, nicméně jeho trefa neplatila vinou ofsajdu. V nastaveném čase chtěl převrhnout misky vah na stranu Sturmu Yeboah, ovšem ten prostor tří tyčí nakonec těsně netrefil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Elmas

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele