základní skupiny - skupina A, 5. kolo
25.11.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Alfredo Morelos (© AFP)

Rangers zaslouženě porazili Spartu a postupují, Letenští budou hrát o KL

Sparta o víkendu utrpěla debakl na půdě Slovácka a po dalším nepovedeném výkonu padla rovněž na půdě Rangers. Skotský mistr měl více ze hry, vytvořil si spoustu šancí a profitoval i z chyb letenské defenzívy, hostujícímu týmu nepomohl ani zlepšený výkon v závěrečné čtvrtině střetnutí.

Mezi sparťanskými tyčemi se překvapivě objevil Dominik Holec a dlouho měl mnohem více práce než jeho protějšek Allan McGregor. V šesté minutě ho po akci Kenta s Aribem ještě zachránilo břevno, po čtvrthodině hry přesto kapituloval. Tavernier vyslal kolmici na Hagiho, až příliš pasivní bránění předvedl Filip Panák a na hranici velkého vápna se rázem ocitl nikým nehlídaný Morelos, který uklidil míč přesně k tyči - 1:0.

Ve 23. minutě si Tavernier zopakoval spolupráci s Hagim a po centru druhého jmenovaného měl další tutovku Aribo, defenzíva na něho opět pozapomněla a Nigerijec naštěstí pro ni poslal míč nad. Sparta dobře napadala, směrem dopředu ale byla neškodná a jedinou výjimkou v prvním poločase byla 26. minuta, po pravé straně prošel Haraslín, zpětnou přihrávkou našel tísněného Minčeva a McGregor reflexivně vykopl na rohový kop.

Po změně stran se dlouho hrálo podle stejných not, Rangers kontrolovali zápas a podnikali rychlé brejky. Do prvního se krátce po návratu z kabin vydal Kent, připravil si míč na pravačku a těsně minul.

Smutným hrdinou duelu se stal Filip Panák, který fatálně chyboval ve 49. minutě. Ve vlastním vápně neměl příliš možností, přesto zvolil konstruktivní rozehrávku na Krejčího mladšího, jeho pas vzduchem ovšem přistál na hlavě připraveného Morelose a Kolumbijec bez problémů trefil prázdnou bránu - 2:0.

Panáka tento moment poznamenal, o několik desítek vteřin později předvedl další špatnou rozehrávku a proti tutovce unikajícího Kenta zachránil Spartu Holec. Slovenský brankář se v těchto momentech musel činit a zaměstnával ho především Morelos. V 63. minutě Holce protáhl ranou z úhlu, za další dvě minuty zlikvidoval další Morelosovu tutovku. Jihoameričan dostal po okamžitém centru z pravé strany šanci na nápravu a hlavou zamířil nad.

Rangers měli několik možností stvrdit výhru a dvě neproměnil Aribo, ani v jednom případě neměl přesně seřízená mířidla. Spartě nakonec pomohla střídání a vidět byl především David Moberg Karlsson. V 72. minutě na sebe poprvé upozornil Adam Karabec a s jeho nepříliš razantní střelou neměl McGregor velké problémy. O pět minut později se Karabec červenal mnohem více, centr na zadní tyč mu adresoval Moberg Karlsson a mladík hlavou z několika metrů netrefil zařízení.

Sparta se přece jenom zvedla, jenomže doplatila na špatnou koncovku, respektive skvělého McGregora. Veterán mezi tyčemi Rangers se vyznamenal v 87. minutě, to nejprve zneškodnil gólovou hlavičku Krejčího mladšího a následně fantasticky vykopl ještě gólovější dorážku Pulkraba.

Výsledek 2:0 znamená rozřešení tajenky ohledně postupujících do jarních bojů - skupinu vyhraje suverénní Lyon před Rangers. Sparta bude hrát o třetí místo a v závěrečném vystoupení proti Brøndby ji bude stačit remíza.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (541)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele