základní skupiny - skupina B, 5. kolo
25.11.2021 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Youssouf Fofana (© AFP)

Monaco výhrou nad Realem Sociedad stvrdilo první příčku ve skupině B

Souboj dvou mužstev, které si po čtyřech kolech nezapsaly na své konto porážku, dopadl lépe pro Monaco. To si zcela po právu vysloužilo své třetí vítězství, zároveň nadobro taktéž první příčku v tabulce, a tudíž účast v osmifinále Evropské ligy. Real Sociedad neodvedl povedenou práci, přišel tak o druhé místo ve skupině B a na závěr se o něj bude muset rvát doma s PSV.

Domácí byli v úvodní třetině střetnutí aktivnějším týmem, žádnou z příležitostí vlivem horší koncovky nicméně využít nedokázali, čili se dočkali vlastní odměny až ve 28. minutě. Ben Yedder v rychlosti prostrčil míč na Golovina, ten ho adresoval do brankového území, kde byl Volland sice těsně bráněn vracejícím se Zaldúou a Elustondem, ale i přesto si uměl poradit.

ASM tenhle okamžik hodně nabudil, ve 31. minutě se na střeleckou listinu hodlal zapsat Ben Yedder, jenže jeho pokus zpoza šestnáctky zlikvidoval pozorný brankář Ryan. Real Sociedad do té doby působil poměrně neškodným dojmem, na druhou stranu vykázal prvky efektivnosti využívání gólových možností a ve 35. minutě se mu zdařilo na Stade Louis II vyrovnat účty.

Januzaj vyslal kolmici ze středu pole na rozeběhnutého Isaka, jenž pronikl do vápna, všiml si, že gólman Nübel startoval ze své brány, a tak ho chytrým obloučkem elegantně přehodil. Do obrátky se každopádně skóre přece měnilo ještě jednou. Ve 37. minutě rozehrál přímý volný kop Diop, v pokutovém území balón přetáhl Badiashile k Fofanovi, a ten z blízkosti zacílil.

Výběr ze San Sebastiánu ve druhé půli na tuhle trefu soupeře tentokráte nereagoval. Pořád se jevil v útoku nebezpečně Isak, v 60. minutě jeho zakončení tečoval do zámezí stoper Maripán, jinak však vlastně hosté již nezahrozili. Závěr duelu musel knížecí celek dohrávat v oslabení, neboť přímo vyloučený byl Fofana za ostrý zákrok z frustrace vůči Beňatovi Turrientesovi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Elmas

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele