základní skupiny - skupina J, 4. kolo
07.11.2019 21:00 CET
0 : 3
(0:0)
Stadión:
Merkur Arena, Graz

Reportáž

Wolfsberger opět prohrál s Başakşehirem a propadl se na poslední místo

Kouzlo Wolfsbergeru je pryč, jedno z největších překvapení dosavadního průběhu skupinové fáze Evropské ligy dvakrát nestačilo na turecký Başakşehir a jeho šance na postup do další fáze se výrazně snížily. Rakouský celek hned na úvod šokoval vysokou výhrou 4:0 nad německým Mönchengladbachem, poté vybojoval cenný bod s italským AS Řím. Proti istanbulskému rivalovi však ani jednou nebodoval a se čtyřmi body klesl na poslední místo skupiny J.

V Grazu dlouho držel s Başakşehirem krok, jenomže zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem přišel o vyloučeného srbského obránce Nemanju Rniće. Vzápětí inkasoval z pokutového kopu, ve zbývajícím průběhu proto musel hrát na velké riziko a v oslabení kapituloval ještě dvakrát. Naopak hosté se díky druhému vítězství v řadě za sebou posunuli do čela se sedmi body, před druhým AS si vytvořili dvoubodový náskok.

První větší možnost se zrodila po sedmi minutách hry, rána Gulbrandsena z hranice pokutového území proletěla o decimetry vedle pravé tyče. Domácí spoléhali na pozornou hru v defenzivě a snažili se hrozit z větší vzdálenosti. Ve 36. minutě napřáhl z více jak pětadvaceti metrů Ritzmaier a k otevření skóre mu příliš nechybělo, neboť orazítkoval břevno. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, i když Başakşehir lehce přidal.

V 53. minutě se protlačil k hlavičkovému pokusu Škrtel, čtyřiatřicetiletý slovenský krajánek ve službách tureckého týmu mířil z mírného úhlu do boční sítě. Klíčový okamžik čtvrtečního souboje nastal přesně o dvacet minut později. Ještě před tím se brankář Kofler blýskl proti bombě Özcana, následně Rnić přitáhl Škrtela za dres a švýcarský rozhodčí Schärer byl nekompromisní. Rnićovi ukázal druhou žlutou a poté i červenou kartu, k tomu nařídil penaltu.

K té se postavil Edin Višća a pohotově zamířil doprostřed branky, Kofler neměl nárok. V 84. minutě pojistil náskok istanbulského klubu Enzo Crivelli, jenž po nádherné přihrávce nejlepšího muže na hřišti Višći doklepl balón do prázdné branky. Čtyřiadvacetiletý francouzský útočník skóroval podruhé v tomto střetnutí za další tři minuty, po centru Júniora Caiçary z pravého křídla překonal v obležení dvou protihráčů naprosto bezmocného Koflera.

Autor: Viktor Sandev / uefa,com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele