základní skupiny - skupina J, 2. kolo
03.10.2019 18:55 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Merkur Arena, Graz

Reportáž

Římané jen remizovali s Wolfsbergerem

Favorizovaný Řím nezvládl svoji misi a v Rakousku selhal. Ne tak fatálně jako Borussia Mönchengladbach, ale přesto vnímá remízu 1:1 jako ztrátu. Vlci z Věčného města šli do vedení díky brance Spinazzoly, ale po změně stran nadchl domácí fanoušky nádhernou střelou Leindl.

Na stadion v Grazu vyběhl domácí tým plný očekávání a nadšení. Již z předzápasové tiskovky bylo vidět, že Vlci nehodlají slavnějšího soupeře nechat dominovat a že mu připraví hodně náročný zápas. Využít chtěli i toho, že trenér Fonseca přijel s polovičním kádrem. Do utkání tak nastoupili Santon, Mirante, Kalinić nebo Pastore, na poslední chvíli navíc vypadl i kapitán Florenzi.

V prvních minutách AS dominovalo především díky rychlým a nápaditým kombinacím. Od začátku ale z jeho hry bylo cítit podcenění soupeře a hraní příliš na krásu, jako by hosté věřili, že se Wolfsberger porazí sám. Ve 13. minutě sprintoval po kraji k vápnu Zaniolo a centroval před bránu na volného Kluiverta, který by míč posílal do poloprázdné brány. Jenže celou situaci zachránil obětavý obránce Michael Novak, který míč ve skluzu odkopl na roh.

I domácí se dostávali do šancí, třebaže převážně po chybách v římské rozehrávce. Po dalším parádním centru se k hlavičce dostal Marcel Ritzmaier, který šikovně lízl míč. Na změnu směru musel brankář Antonio Mirante reagovat pohotovým zákrokem a poradil si. Pak už Římané udeřili. Rohový kop si vzal na starost Javier Pastore a našel na zadní tyči neobsazeného Leonarda Spinazzolu. Ten hlavou napálil obránce před sebou, od nějž se míč vrátil zpátky a Spinazzola komicky opět hlavou překonal brankáře Koflera - 1:0.

Domácí se ihned pokoušeli o odpověď. Útočník Shon Weissman se vysunul mezi dvěma obránci AS Řím a zakončil po zemi těsně před Mirantem, který opět zachránil svůj tým před inkasováním. Nepříliš atraktivní první poločas uzavřela akce mladíka Zaniola, který svou dělovku napálil jen do rukavic pozorného Alexandera Koflera.

Z kabiny vyšli v mnohem lepším rozpoložení domácí. A pět minut po pauze se dokonce mohli radovat z vyrovnání. AS opět chybovalo v rozehrávce nebezpečně blízko vlastní brance, čehož využil Romano Schmid. Jeho vybídku zkrotil postupující Michael Liendl a vyslal nádhernou ránu do šibenice, na kterou Mirante neměl nárok - 1:1.

Vyrovnávací branka domácí tým hodně nabudila a svého spoluhráče se o pár minut později pokusil napodobit Ritzmaier. Jeho rána ale směřovala o pár centimetrů mimo bránu! Římané naopak zpanikařili a ve druhé půli kazili jednu přihrávku za druhou.

Faziova střela byla nepřesná a mezi tři tyče se přesně netrefil ani Zaniolo. Pár minut před koncem se mladý římský talent opět pokusil o průnik zakončený střelou, jenže jeho ránu brankář Kofler bez větších potíží vykryl. Domácí hráči tak obrali o body dalšího favorita.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
Houfi

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
EverlastD

0:3

Reagovat
Largo

1:2

Reagovat
jenculko

2:1

Reagovat
Zajda

1:3

Reagovat
paulinhos

Řím naváže na svoji formu a vyhraje těsným rozdílem..

Reagovat
Manau

2:0

Reagovat
Emmett Brown

To čo zas bolo?

Reagovat
db18

WAC jede na titul.

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele