základní skupiny - skupina F, 2. kolo
03.10.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Frankfurt udolal Guimarães a připsal si první vítězství

Důležité tři body získal Frankfurt v Guimarãesi, kde díky brance N'Dicka porazil místní Vitórii 1:0 a dotáhl se tak bodově na Standard Lutych, se kterým se utká v dalším kole základní skupiny. Portugalský tým zůstává nadále bez bodů.

Eintracht poprvé zahrozil už ve 3. minutě. Paciência obral o míč laxně rozehrávajícího Tapsobu a přesnou přihrávkou na malé vápno našel krajana Silvu, který však v tutové šanci trestuhodně přestřelil bránu.

Celkově ale měli více ze hry domácí a jejich tlak vyústil v 16. minutě ve střelu Bonatiniho do tyče, při které se již radoval Davidson, a tak z dorážky minul Rønnowovu svatyni.

Tlak Vitórie pokračoval, ale byl to nakonec Frankfurt, kdo se radoval. V 36. minutě nedokázala domácí obrana pohlídat při rohovém kopu N'Dicka a ten přesnou hlavičkou překonal brankáře Oliveiru.

Obdržená branka domácí celek nezaskočila, a ten pokračoval v ofenzivních výpadech. V 54. minutě Evangelista dobře hledal před prázdnou bránou Edwardse, ale přihrávce na poslední chvíli zabránil N'Dicka.

Přestože Guimarães po většinu utkání byl aktivnějším týmem, největší šanci druhého poločasu si vypracoval opět po rohovém kopu Frankfurt. Kostičův centr ze 72. minuty propadl až na zadní tyč k Silvovi, kterého však skvělým zákrokem vychytal Oliveira. V hlavní roli byl domácí brankář i o dvě minuty později, kdy v jednoznačné šanci vychytal Kostičovu hlavičku.

Alespoň bod mohl pro Guimarães vybojovat Bruno Duarte, ale jeho střela v nastaveném čase proplachtila těsně vedle a Frankfurt si tak z Portugalska odváží nejtěsnější možné vítězství.

Autor: Martin Jedlička / footyroom.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
Heresy

1:2

Reagovat
paulinhos

Frankfurt musí bodovat a nejlíp vyhrát..neprohra hostů

Reagovat
Hiko

1:1 spíš teda přání

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele