základní skupiny - skupina C, 5. kolo
28.11.2019 16:50 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe obralo Trabzonspor o body, výhru zajistil Mata

Getafe zvládlo klíčový duel v Turecku, k čemuž mu stačila jediná branka. O tu se v 51. minutě postaral střelec Jaime Mata a Getafe díky tomu může dál pomýšlet na postup.

Getafe nevyšly dva poslední zápasy proti Basileji a kleslo na druhou příčku. A to nebyla ta nejhorší zpráva, protože od třetí Krasnodaru dělilo Španěly před zápasem jen lepší skóre. Takže bylo jasné, že si to o druhé postupové místo za Basilejí na dálku (protentokrát) rozdá Krasnodar právě s Getafe. Domácí Trabzonspor vzhledem k vzájemné bilanci s prvními třemi týmy už postoupit nemohl.

Na hráčích Getafe byla od začátku vidět chuť hrát a především vyhrát. Mladý křídelník Kenedy se dostal do vápna a k prvnímu ohrožení domácí brány mu chybělo jen několik centimetrů. Míč kopačky hráčů Getafe prakticky neopouštěl, jenže překonat flexibilní blok domácích hráčů a najít nějakou skulinku, kudy by se dal protlačit míč, byl pro hosty nadpozemský úkol. Třebaže šancí k tomu měli požehnaně.

V 18. minutě rozehrával volný přímý kop z nadějné pozice Fajcal Fajr, který pálil těsně nad. A toho mohlo Getafe velmi brzy litovat, neboť ve 24. minutě šli domácí málem do vedení. Po rychlé a celkem jednoduché akci uprchl Avdijaj po straně a hledal před bránou někoho ze spoluhráčů. Brankář Chichizola nejistě vyrazil míč jen před sebe a před dorážejícím Muramatem Akpinarem zela prázdná brána. Jenže ani to mu nestačilo a poslal míč vedle!

O úvodní branku duelu se mohl zasloužit hostující kapitán Molina, jehož kroucená dělovka zamířila těsně vedle spojnice. Prakticky stejnou chybu, jakou před pár minutami zapříčinil Akpinar, udělal deset minut před koncem první půle Mata. Ten byl v o trochu horší pozici a padal, ale přesto měl na zadní tyči prázdnou bránu před sebou. Netrefil. Následně Mata jemným obloučkem přehazoval vyběhnuvšího brankáře Kardeşlera a sledoval, jak míč padá nad.

Getafe nutně potřebovalo vyhrát a velký krok k tomu udělalo v minutě 51. Kenedy se totiž po straně dostal do úniku a vymyslel ke všemu ještě povedený centr na volného Jaimeho Matu. Ten si míč jedním dotykem zpracoval a z otočky jej poslal neomylně do sítě!

Getafe chtělo přidat další branku a mělo k tomu do konce utkání ještě jednu další šanci. Zkušený kanonýr Molina na hranici ofsajdu obdržel přihrávku na levou stranu, jenomže na poslední chvíli byl zablokován a poté už nestihl balón na hrací ploše.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele