základní skupiny - skupina E, 4. kolo
07.11.2019 18:55 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Celtic ovládl dramatický závěr a vybojoval postup

Lazio doma selhalo a všechny tři body si odvezl Celtic. Skotský celek zachránil střídající Olivier Ntcham gólem v nastaveném čase, takže Celtic poprvé na italské půdě vyhrál.

Celtic má historicky obrovský problém na půdě italských soupeřů, což se pokusil vylepšit dnes večer v Římě. Na Stadio Olimpico ho čekalo domácí Lazio, které potřebovalo další tři body. Stále mu totiž patřila až třetí příčka a zatímco Celtic si přijel pro postup, Lazio hrálo o mnohem víc. Hosté k tomu využili opory jako Edouarda, Forstera, McGregora nebo Browna. Domácí vytasili Caiceda, Immobileho, Lucase nebo Acerbiho.

A domácí začali hodně zhurta. Jonyho nebezpečnou skákavou ránu brankář Forster vyrazil jen před sebe, kde byl k dorážce připraven Caicedo, ten ale branku netrefil. V osmé minutě už to ale Laziu vyšlo. Centr Manuela Lazzariho prodloužil Caicedo za sebe, kde číhal Ciro Immobile. Ten se v podobných situacích zpravidla nemýlí a Celtic se o tom taky přesvědčil - 1:0 pro Lazio.

Celtic však nehodlal zalézt před vlastní bránu a naopak podnikal nebezpečné protiútoky. Jedním takovým se blýskl útočník Odsonne Edouard. Situace vypadala nadějně, než ho zakřižoval mladý stoper Luiz Felipe. Biancocelesti byli mnohem aktivnějším týmem, jenže chybělo jim gólové vyjádření. Ciro Immobile se po třiceti minutách takto nevyjádřil jen těsně, protože před ním vyboxoval míč brankář Fraser Forster.

Toho pořádně ostrým centrem trochu vylekal také Manuel Lazzari, který opět našel jen rukavice připraveného Angličana. A to byl důležitý zákrok, protože jen o tři minuty později dokázal skotský celek srovnat. Po Acerbiho odkopu Parolo chyboval před vlastním pokutovým územím a míč mu odskočil k Elyounoussimu. Na jeho nahrávku nikdo z obránců Lazia nedosáhl a James Forrest měl sám před Strakoshou volné půle působnosti - 1:1.

Brankář Forster se i přes radost z vyrovnání musel plně koncentrovat na svoji úlohu, protože Lazio si chtělo ihned vzít zpět vedení. Po hlavičce Milinkoviće-Saviće musel rychle na zem, aby ji na brankové čáře vyrazil. A když po následném rohovém kopu zakončoval Denis Vavro, za svého brankáře zaskočil Jullien. Druhá půle už tolik ofenzivních situací nenabízela.

Mladý talent Edouard se v pokutovém území Lazia protlačil do zakončení, jenže si vylámal zuby na brankáři Strakoshovi. Christie vzápětí pálil po Edouardově přiklepnutí jen nad bránu. Lazio potřebovalo nový impuls a ten podle trenéra Inzaghiho měli obstarat Lulić s Albertem. Lazio se mohlo cítit ukřivděné, když Ciro Immobile ve vápně nastřelil ruku obránce Julliena, jenže sudí Stieler vytouženou penaltu nepískal.

Ofenzivnější ze střídajících hráčů, Luis Alberto, mohl vstřelit kýženou druhou branku, která by Laziu dávala větší šance na postup. Přímo z rohového kopu ale trefil jen tyč! Balon se pak odrazil ke Caicedovi, jehož rána už mířila mimo. V samém závěru Alberto po krásné kombinaci pálil jen do vynikajícího brankáře Forstera.

A pro Lazio bylo ještě hůř. Střídající Valon Berisha totiž v roli posledního hráče chyboval a hosté se vrhli do útoku. Ten Olivier Ntcham proměnil krásným lobem a trefil postup!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (26)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes se podíváme zpátky do minulosti na to, v jaké sestavě nastoupilo k zápasu Evropské ligy Lazio 22.11.2012 proti Tottenhamu.

SS Lazio: Federico Marchetti, Michaël Ciani, Senad Lulić (79. Antonio Candreva), Giuseppe Biava, Ştefan Radu, Luis Pedro Cavanda, Stefano Mauri, Hernanes (69. Ederson), Álvaro González, Cristian Ledesma, Libor Kozák (79. Sergio Floccari)

Zápas skončil remízou 0:0.

Reagovat
Hokaido

Srandaliga strikes again.

Sedm míst v Evropě pro Serii A je prostě blbost, kvalitu tam na to mají možná 4 týmy.

Reagovat
Pinturicchio

Masopuste, tvých 259 473 nicků na EF byla taky blbost, tak drž piču.

Reagovat
Zark

strasny zakomplexovanec

Reagovat
Pinturicchio

To jeho mikropéro se po jedné výborné PL sezoně v Evropě muselo nějak projevit, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš na EF nějaký přehled, co se velikosti pohlavních orgánů uživatelů týče

Reagovat
Pinturicchio

Nj, Juventini MAXIpéra, všichni ostatní MIKROpéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Problem solved

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Ať je jakýkoliv, tak má pravdu. Je to totální ostuda. Nedivil bych se kdyby do vyřazovací fáze postoupil jen Juventus.

Reagovat
Zark

tomuhle sracovi jednou nekdo z italske sekce neco rekl a od te doby tu jen breci

Reagovat
Deki

je to děsný, co předvádí... 4 místa v LM jsou těžce neadekvátní (tam mají být 3) a na EL italský týmy dlabou.

Reagovat
Zark

Srandaucet masopust pls

Reagovat
smazaný uživatel

kokoti to lazio ,na tady mate 6 bodu skoti a jděte dál,bo jsme Lazio ,obři kokoti

Reagovat
smazaný uživatel

Zakazte Laziu a AS poháry, jsou to největší ostudy italskeho fotbalu, ty jejich zapasy jsou jak přes kopírák leta letouci.Ostuda, v lize si tu budou mastit ega jak milinkovic,Alberto a podobni jsou světová špička.Jsou to sracky co nemají mentalitu vitezu.

Reagovat
smazaný uživatel

A co hovoris na Atalantu? Minula sezona velmi dobra a v LM su fackovaci panak

Ja mam dojem, ze mimo Juve tam neni ani jeden tim, ktory by dlhodobo sa vyrovnal europe..

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel není. Italský klubový fotbal stojí v Evropě za hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo na Evropu nemá, krom Juve jdou ostatní tymy schopné probrat s kýmkoliv.Nebýt v serii A Juventus který honí body do koeficientu tak je ta liga na úrovni Holandska.

Reagovat
Pipo123

Ale bež do prdele, nikto v taliansku tú EL neberie vážne, alebo si myslíš že áno? Pozri na návšetnosť zápasov v taliansku, veď tam chodí pár tisíc fanúšikov. Keď si zoberiem nás, tak kurva Inzaghi kvôli posratej Coppe Italia dokáže nasadiť najlepších hráčov, tých istých hráčov nasadí aj cez víkend v lige a xxx krát to zvládli (fyzicky), naopak v EL to pretočí, Alberto nehral ani raz v základe, Ciro len 2x atd. Vy ako Juventus by ste v EL robili presne to isté, lenže je tam jeden rozdieľ, máte 5x vyšší rozpočet než Lazio a to sa ukazuje aj v kvalite na lavičke.

Taliani celkovo pristupujú k EL strašne, to ukázalo v minulosti aj AC či Inter a to sú finančne trochu inde než rímske kluby, všetci snívajú len o LM.

Alberto a Milinkovic? Veď za tie prehry v EL nemohli, často ani neboli na trávniku, to že v EL hraje v obrane Vavro po mozgovej obrne či Berisha ktorý dostal v lige tak 10 minút je problém, v lige si nekopnú vôbec a včera sme videli že asi opodstatnene.

Reagovat
Pipo123

Btw a to súhlasím že to je hanba, tých skratov v EL bolo od nás viacero, ale ako píšem, ten prístup k EL je na hlavu, to potvrdí hlavne tá návštevnosť, veď proti Rennes bolo na Olimpicu 10 000 fanúšikov, včera to bolo o kúsok lepšie, ale stále slabota, ono ani tých fans tá EL nezaujíma.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele