základní skupiny - skupina A, 5. kolo
28.11.2019 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla vyhrála s náhradníky i pátý zápase ve skupině

Sevilla přes všechny jistoty porazila Qarabağ Ağdam i doma a potvrdila roli jasného suveréna skupiny. Španělský celek má po pěti zápasech plný počet bodů. Utkání na stadionu Rámona Sáncheze Pizjuána rozhodl brankou Gil a v závěru pojistil výsledek Dabbur. Qarabağ Ağdam zároveň přišel o možnost postupu, na druhý APOEL ztrácí tři body, ale má horší vzájemnou bilanci.

Sevilla měla už před tímto zápasem postup v kapse, navíc z prvního místa, takže kouč Julen Lopetegui dal šanci náhradníkům, kteří tolik nenastupují. Qarabağ byl v jiné pozici, v Andalusii potřeboval nejlépe vyhrát, aby se přiblížil vytouženému postupu.

Velké změny v domácí sestavě byly na hře favorita znát. Sevilla sice v prvních minutách hýřila aktivitou, ta však brzy opadla a Qarabağ byl následně více než vyrovnaným soupeřem. Brankář Bounou, který nahradil Tomáše Vaclíka, měl až nečekaně hodně práce, hosté si ale žádnou velkou gólovku nevypracovali. Až minutu před koncem rozehrál volný přímý kop Munir a Begović se prolétl vzduchem a nebezpečnou střelu vyrazil. To byla zároveň největší šance v průběhu prvního poločasu.

Po změně stran se obraz hry neměnil, ale přeci jenom došlo k prolomení bezbrankového výsledku. Přesně v 60. minutě nedokázala obrana Qarabağu odvrátit balón z vlastní šestnáctky a odražený balón napálil směrem na branku Bryan Gil a protože došlo k zásadní teči, neměl gólman Begović absolutní nárok zasáhnout. Sevilla další ofenzivní výpady podnikala jen ojediněle a spíše se soustředila na udržení výsledku. Qarabağ se v závěru zvedal, chtěl vyrovnat a odvézt si z Andalusie cenný bod, ale své příležitosti se nedočkal. Sevilla si nakonec pojistila vítězství druhým gólem. Begović ještě dvě minuty před koncem vyrazil levačku Munira, ale v nastavení už nedokázal zachytil Dabburovu střelu pod břevno.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

může nechat hrát Bčko, ale i tak tipuju výhru minimálně o dva góly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele