základní skupiny - skupina K, 2. kolo
03.10.2019 18:55 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Slovan remizoval v Braze a zůstal v čele skupiny

Dobře rozehranou mají základní skupinu Evropské ligy fotbalisté Slovanu Bratislava. Ti po domácím vítězství nad Beşiktaşem dokázali dvakrát stáhnout ztrátu v Braze a z Portugalska si odvážejí cenný bod.

Domácí trenér Sá Pinto slovenského mistra rozhodně nepodcenil a na hřiště vyslal téměř nejsilnější možnou sestavu. Pouze v bráně dostal přednost Eduardo, který běžně kryje záda Matheusovi. Do sestavy se vrátil i kapitán Sportingu Fransérgio.

Braga byla již od úvodu zápasu více na míči a Slovan hlavně vyčkával na svou příležitost. První přišla ve 13. minutě, kdy byl Šporar důraznější v souboji se Sequeirou a bez větších potíží poslal přízemní centr do pokutového území na Holmana, jehož patičku Eduardo vychytal.

Poté už se o šance starala hlavně Braga. Ve 24. minutě našel André Horta na hranici malého vápna Paulinha, který rybičkou nedokázal trefit bránu. Úspěšnější zakončení hlavou předvedl o několik minut později Bruno Viana, který si dobře naběhl na centr Andrého Horty ze standardní situace a nedal Greifovi šanci.

V závěru poločasu opět zabojoval Slovan a ve 42. minutě z toho byl málem gól, ale Medveděv v jednoznačné šanci, do které se dostal po Suchockého centru, selhal.

V nastaveném čase první půle se tak hlavního slova ujala největší ofenzivní hvězda Slovanu. Šporar se šikovně prodral s míčem mezi obránci a Viana jej dokázal zastavit jen za cenu faulu v pokutovém území. K exekuci pokutového kopu se postavil sám faulovaný, a přestože se napoprvé neprosadil, Eduardo vyrazil míč přímo před něj a slovinský reprezentant podruhé nezaváhal.

V druhé půli se Braga snažila uzmout si zpět vedení a po krátkém obléhání Greifovy brány se dočkala. Sequeira přenechal na levé straně míč Galenovi a brazilský útočník se z rohu velkého vápna ukázkově trefil k zadní tyči.

Slovan se snažil vyrovnat, ale měl problém dostat domácí pod soustavný tlak. Ti naopak hrozili protiútoky do stále otevřenější obrany bratislavského týmu. Vítězství Bragy mohl v 84. minutě stvrdit Paulinho, ale Galenovu přihrávku na zcela volného útočníka stihl přerušit Medveděv.

Obranný zákrok českého obránce se ukázal důležitým o tři minuty později. Bajrič pěknou přihrávkou uvolnil na pravém křídle Daniela, který přízemním centrem hledal v pokutovém území Šporara, do jeho centru se ovšem položil Viana, který si míč nešťastné kopl do prázdné brány. Slovan tak ani v druhém utkání základní skupiny neprohrál a zůstává na čele těžké skupiny.

Autor: Martin Jedlička

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X za majetok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Modroočko

2:2

Reagovat
Rothbard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat
paulinhos

Braga favorit na vítěze skupiny vyhraje dnešní duel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Hiko

2:0

Reagovat
RadekVonCZE

PogChamp

Reagovat
smazaný uživatel

toto neni you tube

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele