základní skupiny - skupina D, 5. kolo
28.11.2019 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

LASK vyhrál nad Rosenborgem 2:1 a po prohře PSV postupuje

LASK Linz stvrdil svou pohádkovou sezónu překvapivým postupem do další fáze, pokračování si definitivně zajistil výhrou 2:1 na půdě norského Rosenborgu. Díky druhé výhře v řadě se osamostatnil na druhé příčce skupiny D s deseti body a na závěr před vlastním publikem si to rozdá o konečné první místo s portugalským Sportingem. Vzhledem k bilanci vzájemných zápasů si totiž nyní vytvořil nedostižný tříbodový náskok před třetím PSV Eindhoven.

Naopak celek z Trondheimu nedokázal bodovat ani při svém pátém vystoupení v hlavní fázi EL a hodně nelichotivou bilanci si pokusí alespoň částečně vylepšit v posledním střetnutí v nizozemském Eindhovenu. Přitom norský výběr začal ve čtvrtečním zápase odvážně a přesně po odehrané čtvrthodině se mohl dostat do vedení. Po přihrávce proti noze stanul tváří v tvář brankáři Schlagerovi rozběhnutý Trondsen, jenže zblízka ho propálit nedokázal.

Rakouský vicemistr z ničeho nic udeřil ve 20. minutě. O naprosto neuvěřitelnou branku se postaral Thomas Goiginger, který zakroutil balón přímo z rohu tak dokonale, že překvapil i gólmana Hansena a k údivu všech přihlížejících rozvlnil síť. Necelých deset minut před přestávkou vyslal přízemní střelu z deseti metrů Trondsen a jeho skákavý pokus skončil o dva metry vedle pravé konstrukce. Ve 42. minutě mohl naopak pojistit vedení hostů Michorl.

Čtyřiadvacetiletý záložník se opřel do balónu z dvaceti metrů a jeho razantní volej dokázal fantastický Hansen odvrátit jednoruč mimo prostor tří tyčí. Když se už zdálo, že do kabin bude odcházet spokojeněji LASK, tak v poslední minutě úvodního dějství srovnal Bjørn Johnsen. Útočník hostující v klubu z nizozemského Alkmaaru vyskočil nejvýše do vzduchu po zpětném pasu Hedenstada a z brankového území nasměroval míč k bližší konstrukci.

Rakušané si vzali zpět ztracené vedení devět minut po výměně stran. Po centru z pravého křídla defenziva Rosenborgu úplně zapomněla na osamoceného Dominika Friesera. Na jeho prudkou hlavičku si sice Hansen sáhl, ale balónu v cestě do sítě již zabránit nedokázal. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se v poslední nadějné možnosti zjevil právě Frieser, nicméně po rychlém brejku zamířil těsně vedle pravé tyčky.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

Hlavně by to chtělo aspoň bod, protože v Eindhovenu už nic převratného nečekám. Tak ať to není ta totální ostuda s nulou na kontě.

2:2

Reagovat
JessePinkman

https://rosenborg.estranky.cz/ neskutečný, to byly časy.

Reagovat
Hiko

to mi povídej, to jsem na ten web ještě měl čas, teď už jen každý rok zaplatím za doménu

Reagovat
Hiko

rosenborg.cz (a přesměrování na estranky, které jsou samy o sobě zdarma)

Reagovat
jenculko

0:3

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
JessePinkman

LASK

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele