základní skupiny - skupina G, 4. kolo
07.11.2019 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Porto neporazilo Rangers ani podruhé, na jeho půdě dokonce padlo

Hráči Rangers potvrdili, že před vlastními fanoušky jsou mnohdy daleko silnější než na cizích hřištích, a v honbě za dvěma postupovými příčkami získali důležitý skalp Porta. To venku prohrálo už podruhé a spadlo aktuálně na samotné dno tabulky. Pořád ale nemusí panikařit, na svého soupeře i první místo ztrácí i po tomto neúspěchu jen tři body.

Už před vylosováním této skupiny se čekalo, že to bude mezi všemi celky pořádně vyrovnané měření sil. A předpoklady se v podstatě jednoznačně naplnily. Protože Feyenoord doma v souběžně hraném utkání remizoval s Youn Boys Bern, má švýcarský celek shodný počet bodů jako Rangers, zatímco Porto je na tom úplně stejně jako nizozemský klub.

Dragoes nebyli dle konečných statistik o nic horši než jejich sok, rozhodla však ve finále ta skutečnost, že za celých devadesát minut nevystřelili ani jednou na branku. To The Gers byli naopak výrazně produktivní, ze tří střel mezi na branku vyprodukovali hned dva góly. A právě lepší koncovka byla rozdílovým faktorem pro konečný rezultát tohoto střetnutí.

V první půli působila obě mužstva opatrným dojmem. Přesto si alespoň Porto, na rozdíl od Rangers, vytvořilo po dvou slibných možnostech. V 8. minutě nejprve zahrozilo zásluhou Uribeho, nicméně bránící Kamara stačil míč odkopnout na poslední chvíli do bezpečí, ve 34. minutě pálil poměrně nebezpečně forvard Tiquinho, nacházel se však v ofsajdu.

Vše podstatné nabídla až druhá pětačtyřicetiminutovka. Ne že by na hrací ploše byl vidět dechberoucí fotbal s mnoha ofenzivními výpady, i tak se však fanoušci na Ibrox Stadium dočkali dvou přesných zásahů. Po hodině hry ještě neskóroval Kent, který vyzkoušel svou levačku, přestože na hostujícího gólmana Marchesína vyzrát nakonec nedokázal.

Glasgowský klub poprvé změnil průběžný bezgólový stav v 69. minutě. Na pravé straně založil celou akci obránce Tavernier, který posunul balón ve skluzu na volného Jacka, ten nad ničím příliš dlouho nepřemýšlel a přihrávkou našel na hranici šestnáctky Morelose, jenž následně po bleskovém zpracování zamířil z halfvoleje přesně ke vzdálenější tyčce.

Druhá branka přišla na řadu o pouhé čtyři minuty později. Morelos ke své rozhodující trefě přidal na své konto i asistenci, to když se objevil u boční strany pokutového území, chytře vrátil míč na hranici šestnáctky, kde našel svého spoluhráče Davise, a protože jeho zakončení bylo tečované, nestačil Marchesín na tuhle prudší střelu správně zareagovat.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Hiko

1:1

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele