základní skupiny - skupina I, 4. kolo
07.11.2019 21:00 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Remíza číslo dvě. Oleksandrija zase remizovala se Saint-Étienne

Když osmnáct minut před koncem navázal Mahdi Camara na proměněnou penaltu Wahbiho Khazriho z první půle, zdálo se, že Saint-Étienne získá své první důležité vítězství v hlavní fázi Evropské ligy. Jenže Oleksandrija se nakonec ani v závěrečných minutách nevzdala a udělala dobře. Srovnala totiž díky Denysovi Bezborodkovi a Maksymovi Zaderakovi.

Oba celky po třech odehraných zápasech ještě nebodovaly naplno. Před dvěma týdny dopadlo jejich vzájemné měření sil nerozhodně, teď skončil zápas stejným způsobem. Především hosté si však musejí z konečného výsledku trhat vlasy. Měli totiž k výhře slušně našlápnuto, výrazně však podcenili konečné chvíle. A domácí toho využili ve svůj prospěch.

Pro oba mančafty každopádně nynější rezultát znamená, že se reálně mohou poprat už jen o druhé postupové místo, neboť na Gent, jenž ve čtvrtém kole skolil venku favorizovaný Wolfsburg, ztrácejí už pět bodů. Německý klub ovšem není vzdálený na hony daleko, stáhnout deficit dvou bodů by matematicky nemělo představovat takový problém.

Ve 12. minutě se snažil přesně zacílit Aholou, jenž tvrdě vypálil svou levou nohou, nicméně zamířil pouze nad bránu domácího brankáře Pankiva. Na druhé straně se dvakrát osmělil Banada, v obou případech prověřil připravenost gólmana Ruffiera, ten si ovšem s jeho zakončeními poradil. Ve 24. minutě pak padla první branka tohoto utkání.

Khazri se řítil osamocený vstříc své slávě, vnikl do šestnáctky, a tam ho jednoznačně podrazil vyběhnuvší Pankiv. Rozhodčí Joao Pedro Pinheiro nařídil logicky pokutový kop, ke kterému se postavil sám faulovaný, jenž v koncovce nezaváhal a zamířil do protipohybu svého soupeře, chránícího prostor mezi třemi tyčemi. Dlouho poté ke změně skóre nedošlo.

Navýšit náskok ASSE mohl o pár chvil později Berič, jenže svá mířidla neseřídil zcela přesně, do poločasu naopak mohl odpovědět na Khazriho trefu stále neúnavný Banada, avšak Ruffier zase vzešel z tohoto souboje vítězně. Druhý poločas již s pravidelností gólové příležitosti nenabízel, přesto poskytl o další tři góly více, než pětačtyřicetiminutovka první.

V 72. minutě udeřili gólově Les Verts, po pobídce Bouangy skóroval Camara snadno za záda Pankiva. Sice se tedy zdálo, že o výsledku je rozhodnuto, Oleksandrija ale stačila zmobilizovat síly. Nejprve se v 84. minutě k odraženému míči dostal Bezborodko, jenž následně přesně zacílil, v 90. minutě se pak prosadil střelou z halfvoleje Zaderaka.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele