základní skupiny - skupina B, 2. kolo
03.10.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Malmö nepotvrdilo proti Kodani úlohu favorita a získalo jen bod za nerozhodný výsledek 1:1

V severském derby mezi švédským Malmö a dánskou Kodaní nakonec mohl být spokojenější hostující výběr, který sice neudržel vedení z konce prvního poločasu, ovšem i bod za remízu 1:1 ho o něco přiblížil k postup do jarní fáze Evropské ligy. FF po úvodním houževnatém výkonu v Kyjevě (0:1) vybojovalo svůj první bod ve skupině B a osamostatnilo se na třetím místě se skóre 1:2, nicméně i přesto čekalo od tohoto duelu více.

Dánský mistr naopak chtěl po úspěchu se švýcarským Luganem (1:0) získat alespoň bod a to se mu povedlo, se čtyřmi body mu patří vedoucí příčka o skóre před ukrajinským Dynamem Kyjev. Čtvrteční zápas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní a mnoho gólových možností se neurodilo, téměř po celých devadesát minut skvěle fungovaly obě defenzívy. První poločas probíhal v poklidném až téměř ospalém tempu.

Kodaň se z ničeho nic dostala do vedení v páté nastavené minutě. Na krásnou kolmici za obranu protivníka od Falka si seběhl Varela a pak se snažil najít u vzdálenější konstrukce nabíhajícího Santose. To se mu sice nepovedlo, nicméně vracející se Lasse Nielsen ve snaze odkopnout míč do bezpečí nešťastně zamířil do vlastní branky k bližší tyči. Malmö vstoupilo do druhého dějství s mnohem větší aktivitou a vyrovnávací trefy se dočkalo v 55. minutě.

Zkušený šestatřicetiletý útočník Markus Rosenberg zužitkoval parádního centru Bergeta z levého křídla, na hranici brankového území vyskočil nejvýše do vzduchu a prudkou hlavičkou nasměroval balón k zadní tyči mimo dosah bezmocného brankáře Johnssona. Od tohoto okamžiku bylo na obou klubech znát, že především nechtějí prohrát a podle toho přizpůsobili svou hru.

Až do závěrečného hvizdu totiž došlo jen k jedné větší příležitosti. K hlavičce se propracoval aktivní Berget a dokonce i přehodil Johnssona, ale hostující strážce dokázal na poslední chvíli zareagovat a naprosto famózním zákrokem uchránil svůj celek od inkasovaného gólu. Na FF čeká za zhruba tři týdny utkání s Luganem a nutně potřebuje zvítězit, FC se pokusí překvapit na půdě silného Dynama.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
paulinhos

neprohra domácích

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele